✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ٣٠ تیر ١۴٠٠
🌙 الأربعاء، 10 ذیالحجه 1442
🌲م Wednesday 21 July 2021
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 عید سعید قربان
🔹 آغاز دههی امامت و ولایت
🔹 روز بزرگداشت آیتالله سید ابوالقاسم کاشانی (ره)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: عید سعید قربان
موضوع: «#اعمال_روز_عید_قربان»
1️⃣ غسل که در این روز سنّت مؤکد است؛
2️⃣ خواندن نماز عید قربان، همانند نماز عید فطر، اما در این روز مستحب است که بعد از نماز، با گوشت قربانی افطار شود؛
3️⃣ خواندن دعای چهل و هشتم صحیفه سجادیه: "اَللّهُمَّ هذا یَوْمٌ مُبارَکٌ... ؛
4️⃣ خواندن دعای چهل و ششم صحیفه سجادیه که اینگونه آغاز میشود:"یا مَنْ یَرْحَمُ مَنْ لا یَرْحَمُهُ الْعِبادُ"... ؛
5️⃣ خواندن دعای ندبه؛
6️⃣ قربانی کردن؛ که سنّت مؤکّد است! چنانچه پیامبر اکرم (ص) با تأکید بر آن فرمودند: «با ريختن اوّلين قطره خون قربانى [به زمين]، صاحب قربانى آمرزيده مى شود!» (منلايحضره الفقيه، ج٢، ص٢١۴)
7️⃣ خواندن تکبیرات بعد از نماز: «اللهُ اَکْبَرُ اللهُ اَکْبَرُ لا اِلهَ اِلا اللهُ وَاللهُ اَکْبَرُ...» و مستحب است که به مقداری که توانایی است این تکبیرات بعد از نمازها و نوافل تکرار شود.
📚 مفاتیحالجنان، اعمال عید قربان
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «دههی امامت و ولایت»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/٠۴/٣٠
✍️ مناسبت روز: امروز، روز عید سعید قربان، از اعیاد بزرگ مسلمانان جهان است، که در روزبرگ گذشته، ضمن عرض تبریک و تهنیت، پیرامون «عید بزرگ بندگی» سخن گفتیم؛ اما از امروز، «دههی ولایت و امامت» نیز آغاز میگردد، لذا ضمن گرامیداشت این دههی مبارک، سخن امروز را به این موضوع، اختصاص میدهيم؛
در سالیان گذشته، به پیشنهاد بنیاد بینالمللی غدیر، از روز «عيد قربان» تا «عید غدير» به نام «دهه امامت و ولايت» نامگذاری شد تا مردم مسلمان جهان، به اهميت و استمرار ولايت و امامت بيش از پيش توجه کرده و در جهت شناخت هرچه بیشتر این جایگاه بلند الهی، همت گمارند؛ امسال نیز، این بنیاد ارزشمند، اسامی روزهای دههی ولایت را اعلام و امروز را به عنوان روز «ایثار و دفاع از حریم ولایت» نامگذاری نموده است.
❓اما سؤال اینجاست که چه ارتباطی بین عید قربان با عید غدیر و همچنین با رکن رکین امامت و ولایت وجود دارد و فلسفه این نامگذاری چیست؟
✅ در پاسخ به این سؤال باید گفت، قربان و غدیر، نقطه تلاقی شأن امامت و ولایت است، آن هم ولایت مطلقه كلیه، یعنی ولایتی كه بر همه مخلوقات از جمله انسان و فرشتگان عرضه شده است!
عید قربان بالاترین و عالی ترین مصداق جهاد با نفس و کُشتن و از بین بردن رذائل نفسانی و اخلاقی است؛ و عید غدیر، عید ولایت مطلقه الهیه است، لذا کسی که بخواهد با معرفت به این عید بزرگ غدیر وارد شود میبایست ابتدا در روز عید قربان، رذائل و هواهای نفسانی را در درون خود ذبح و قربانی کند تا با طهارت و پاكی روح، بتواند حقیقت عید ولایت و امامت را درک نماید! چراکه عید غدیر، عید اکمال دین و اتمام نعمت الهی، و عصاره و نتیجه تلاش تمامی انبیاء الهی از حضرت آدم تا حضرت خاتم (ص) است! به همین جهت، خداوند متعال در قرآن كریم میفرماید: «امروز «روز غدیر» دینتان را برایتان كامل و نعمتم را بر شما تمام و دین اسلام را برای شما انتخاب نمودم»: «...اَلْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دیناً...» ﴿مائده/۳﴾
نكته مهم دیگر در پیوند عید غدیر و قربان آن است كه زمانی كه خداوند حضرت ابراهیم (ع) را به امتحانات بزرگ آزمود و ایشان همه آنها را با موفقیت به اتمام رساند، خداوند بالاترین درجه هستی را به حضرت ابراهیم (ع) اهداء نموده و فرمود: «تو را امام برای مردم قرار دادم!»: «...إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا...» ﴿بقره/١٢۴﴾
از آیه شریفه فوق استفاده می شود كه حضرت ابراهیم (ع) که سالها، پیامبر اولوالعزم الهی بودند، پس از تحمّل آزمایش های سخت كه از جمله قربانی کردن فرزند، به مقام امامت نائل گردیدند! لذا میتوان گفت، نقطه مشترك روز قربان و غدیر، امر ولایت و امامت است!
وجه اشتراك دیگر غدیر و قربان را میتوان در نام غدیر جستجو کرد، غدیر نام بركهای است كه واقعه اعلام ولایت امیر المومنین (ع) در کنار آن واقع شده و از سوی دیگر، حاجیان هم در عید قربان در شهر مكّه و در كنار چاه زمزم قرار دارند كه آب پر بركتش به دعای حضرت ابراهیم (ع) نیاز همه زائران و ساكنان مكّه را تأمین میكند!
بنابراین از آنجا که «بركه و چاه» هر دو محل تجمع آب به عنوان مایهی حیات هستند، میتوان تفسیر عرفانی آب را همان ولایت و امامت دانست! چرا که همان طور كه آب، مهمترین عامل حیات انسان است، ولایت نیز مهمترین اصل و بنیان حیات اسلام است! لذا امام باقر (ع) فرمودند: «اگر مسلمانى تمام شبها، شب زنده دارى کند؛ و تمام روزها روزهدارى نماید؛ و تنها به پرداخت وجوه شرعیّه واجب اکتفا نکند، بلکه تمام اموال و سرمایهاش را در راه خدا صدقه بدهد؛ و در تمام طول عمرش هر ساله به حج برود، ولى اهل ولایت نباشد و «ولىُّ الله» را نشناسد تا ولایتش را به گردن نهد، و اعمالش را طبق دستور او انجام دهد، چنین مسلمانى هرگز انتظار ثواب و پاداش الهى را نداشته باشد!» (بحارالأنوار، ج١٧، ص٢٩۴)
✍️ آنچه گذشت تنها بخشی از دلایل نامگذاری دههی امامت و ولایت بود که امیدواریم با گرامیداشت این دههی مبارک، بتوانیم معرفت و شناخت بالاتری نسبت به جایگاه بیبدیل ولایت و امامت پیدا کنیم!
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه - ٣١ تیر ١۴٠٠
🌙 الخمیس، 11 ذیالحجه 1442
🌲م Thursday 22 July 2021
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری علیه السلام
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 دومین روز از دههی امامت و ولایت
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ايام عید قربان
موضوع: «#احکام_قربانی»
❓با کمک مردم گوسفندانی برای قربانی عید قربان خریداری و قربانی نمودهایم؛ آیا می توان بعضی از اعضای آنها مثل کله و پاچه و جگر را به هر دلیلی فروخت و تبدیل به گوشت نمود تا گوشت به مصرف فقرا برسد؟
✅ با اجازه صاحبان پول اشکالی ندارد.
❓آیا میتوان از گوشت قربانی برای مصرف خودمان هم استفاده کنیم یا حتما بایستی همه را به فقیر داد؟
✅ اگر قربانی مستحب است، استفاده خودتان اشکال ندارد، ولی به مقداری که خودتان استفاده می کنید ثواب صدقه یا اطعام را ندارد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «ولایت»، شرط قبولی همهی اعمال؟! (١)
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/٠۴/٣١
✍️ مناسبت روز: امروز دومین روز از «دههی ولایت و امامت» است و در روز گذشته، از دلایل نامگذاری این دهه و ارتباط عید قربان و عید غدیر با موضوع «امامت» و همچنین از اهمیت «ولایت» به عنوان رکن رکین دین و شرط قبولی تمامی اعمال در اسلام، سخن گفتیم؛ اما سؤالی که ممکن است در ذهن برخی از عزیزان شکل گرفته باشد، این است که:
❓چرا میگوییم بدون «ولایتِ اهل بیت (ع)» اعمال ما پذیرفته نمی شود؟!
✅ برای پاسخ به این سؤال ابتدا از «ادله نقلی» یعنی از کلام الهی و سخنان اهلبیت (ع) استفاده مینمائیم و سپس با استفاده از «ادله عقلی» به این پرسش مهم پاسخ میدهیم؛
✍️ ادله نقلی:
1️⃣ امام رضا(ع) در حدیث معروف «سلسله الذهب»، از قول خدای متعال میفرمایند: «کَلِمَۀُ لا اِلهَ الَّا اللهُ حِصنی فَمَن دَخَلَ حِصنی اَمِنَ مِن عَذابی بِشَرطِها وَ شُرُوطِها وَ اَنَا مِن شُرُوطِها»: «کلمه لا اله الا الله، دژ و حصار محکم خدا است، پس هر کس داخل حصار خدا شود، از عذاب او در امان است، امّا به شرطی و شروطی که ما اهلبیت از شروطش هستیم!» (بحارالأنوار، ج۴٩، ص١٢٣)
در این حدیث گرانبها، شرط قبولی ایمان به وحدانیت و کلمه توحید، قبول ولایت و امامت اهلبیت عصمت و طهارت (ع) معرفی شده است؛
2️⃣ زراره از امام باقر(ع) نقل می کند که ایشان فرمودند: «بُنِیَ الْإِسْلَامُ عَلَى خَمْسَةِ أَشْیَاءَ عَلَى الصَّلَاةِ وَ الزَّکَاةِ وَ الصَّوْمِ وَ الْحَجِّ وَ الْوَلَایَةِ»: «اسلام بر پنج چیز، بنیان شده، بر نماز و زکوه و روزه و حج و ولایت»؛ زراره گوید عرض کردم، کدامیک از اینها برترند؟ حضرت فرمود: «الْوَلَایَةُ أَفْضَلُ لِأَنَّهَا مِفْتَاحُهُنَّ وَ الْوَالِی هُوَ الدَّلِیلُ عَلَیْهِن...»: «ولایت برتر است زیرا کلید آنهاست، و والى راهنماى آن امور است...» (بحار الأنوار، ج۶۵، ص٣٣٢)
در این روایت نيز، «ولایت» بهعنوان برترین بنیان و اساس اسلام، و کلید نماز و روزه و زکات و حج، معرفی شده و ولیّ و امام هم بهعنوان «دلیل و راهنمای امور» معرفی گردیده؛ لذا بدیهی است که انسان، بدون کلید و دلیل و راهنما، از راه حق گمراه خواهد شد و نمی تواند به اصل و حقیقت عبادات، از جمله نماز و روزه و حج و زکات برسد، و لذا تمامی اعمال بدون ایمان به ولایت، بدون ارزش و اعتبار خواهد بود!
3️⃣ رسول خدا(ص) فرمودند: شبی که به معراج برده شدم، خداوند جل ثنائه به من فرمود: «... ای محمد! من تو را و علی و فاطمه و حسن و حسین (علیهم السلام) را از سنخ نور خود خلق کردم و ولایت شما را بر اهل آسمان و زمین عرضه کردم! پس هر کس، ولایت شما را قبول کند، نزد من از مؤمنین خواهد بود و هر کس منکر ولایت شما شود، نزد من از کافرین خواهد بود!
ای محمد! اگر بنده ای از بندگانم، مرا آن چنان عبادت کند که همچون مُشک پوسیده گردد، پس نزد من آید در حالی که ولایت شما را نداشته باشد او را وارد بهشت نخواهم کرد...»
در قبول این روایت نیز همین بس که عالمان بزرگ شیعه و اهل سنت، آن را در کتب معتبر خود نقل کردهاند! از شیعه، عالمانی همچون شیخ طوسی و سید بن طاووس (ره) و از اهل سنت، بزرگانی همچون خوارزمی و قندوزی این روایت را نقل کرده و دیگران نیز به طریق آنها، به نقل آن در کتب روایی خود اهتمام نمودهاند!
✍️ این مبحث ادامه دارد...
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ٠١ مرداد ١۴٠٠
🌙 الجمعة، 12 ذیالحجه 1442
🌲م Friday 23 July 2021
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سومین روز از دههی امامت و ولایت
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز جمعه
موضوع: « #احکام_نماز_جمعه »
❓آیا خواندن نماز جمعه که بهصورت جماعت اقامه میشود، بهطور فرادی صحیح است؟ بدین معنی که شخصی نماز جمعه را بهصورت فرادی در کنار کسانی که آن را به نحو جماعت برگزار میکنند، بخواند؟
✅ از شرايط صحّت نماز جمعه، اين است که بهصورت جماعت اقامه شود؛ نماز جمعه به نحو فرادى صحيح نيست.
❓آیا شارع مقدس زنان را همانند مردان به شرکت در نماز جمعه یا نماز جماعت مساجد تشویق فرموده یا اینکه نماز خواندن آنها در خانه بهتر است؟
✅ شرکت زنان در نماز جمعه و جماعت اشکال ندارد و ثواب جماعت دارد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «ولایت»، شرط قبولی همهی اعمال؟! (٢)
روز جمعه، ١۴٠٠/٠۵/٠١
✍️ مناسبت روز: امروز سومین روز از «دههی ولایت و امامت» است و در روز گذشته، در رابطه با عدم پذیرش اعمال، بدون اعتقاد به امامت و ولایت ائمه اطهار (ع) سخن گفتیم و با عنایت به کلام الهی و حضرات معصومین (ع) این موضوع را اثبات نمودیم!
امروز نیز به توفیق الهی با بهرهگیری از ادله عقلی به جواب این مسئله مهم میپردازیم که چرا بدون «ولایتِ اهل بیت (ع)» دیگر اعمال ما نیز پذیرفته نمی شود؟!
✅ برای جواب به این مسئله با نگاه عقل و منطق، ابتدا باید بدانیم یکی از اموری که همهی بشریت، آن قبول دارند، اصل «مالکیت» است که عنصر اصلی در مفهوم آن، «تصرف مالک در ملک شخصی» خودش است، به صورتی که تصرفات او به رضایت هیچ کس منوط نمیباشد!
پس از پذیرش این اصل عقلی، باید بدانیم که خداوند قادر متعال، خالق، صاحب اختیار، و پادشاه و حاکم مطلق همهی عالم است و هر چه او اراده و حکم کند، همان خواهد شد! و طبق قانون مالکیت، هیچ کس حق بازخواست، اعتراض و سؤال در مورد احکام و چگونگی تصرف او در عالم هستی را ندارد!
✍️ خداوند متعال در آیات متعددی از قرآن کریم به این موضوع اشاره نموده است:
🔹 «وَلِلَّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۗ وَاللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»: «خداست مالک آسمانها و زمین، و خدا بر هر چیز تواناست.» (آل عمران/١٨٩)
🔹 «فَتَعالَى اللَّهُ الْمَلِکُ الْحَقُّ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْکَریمِ»: «پس برتر است خداوندى که فرمانرواى حقّ است، معبودى جز او نیست و او پروردگار عرش کریم است» (مؤمنون/١١۶)
🔹 «وَ اللَّهُ یَحْکُمُ لا مُعَقِّبَ لِحُکْمِهِ وَ هُوَ سَریعُ الْحِسابِ»: «و خداوند حکومت مىکند و هیچ کس را یاراى جلوگیرى یا ردّ احکام او نیست و او سریع الحساب است» (رعد/۴١)
آنچه از این آیات به دست می آید این است که خداوند قادر متعال، پادشاه قدرتمند و حاکم مطلق جهان است و همه چیز در عالم هستی، براساس خواست اوست و درباره آنچه انجام میدهد، هرگز مورد سؤال و بازخواست واقع نمیشود!
✅ اکنون با توجه به آنچه گذشت، میتوان گفت که چه دلیلی برای عدم قبولی همهی اعمال انسان بدون داشتن ولایت، بالاتر از اینکه، خواست خداوند اینگونه تعلق گرفته و «ولایت اهلبیت (ع)» را شرط قبولی و صحت اعمال انسانها قرار داده است!
👈 برای روشن تر شدن موضوع، توجه شما را به یک نمونه، جلب مینمائیم:
در جریان خلقت حضرت آدم (ع) و فرمان خداوند مبنی بر سجده تمامی فرشتگان بر او، و سرپیچی و عدم سجده شیطان برآدم؛ ابلیس به خداوند عرضه داشت: خدایا مرا از سجده بر آدم معذور بدار تا بجای آن تو را آنچنان سجده کنم که هیچ کس تو را آنگونه سجده و عبادت نکرده باشد!
ظاهراً هم شیطان در این ادعای خود صادق بود! چرا که قبل از آن، سابقه سجدههای طولانی و عبادتهای چند هزار ساله را در پرونده خود داشت! و بنا به فرمایش امیرالمومنین (ع)، فقط دو رکعت نماز شیطان، چهار هزار سال بطول انجامیده بود که معلوم نیست از سالهای دنیوی بوده یا سالهای اخروی! لذا شیطان از خدا خواست تا فقط او را از سجده برآدم معاف کند و در عوض خدا را چنان سجده ای کند که هیچ کس آنگونه خدا را سجده و پرستش نکرده باشد!
اما خداوند درخواست شیطان را رد کرده و فرمود: «مرا به عبادت تو احتیاجی نیست، من از تو میخواهم آنچه را که من گفتهام انجام دهی، نه آنچه را خودت میخواهی و میپسندی!» و در قرآن تأکید نمود: «فَسَجَدَ الْمَلائِکَةُ کُلُّهُمْ أَجْمَعُونَ * إِلاَّ إِبْلیسَ اسْتَکْبَرَ وَ کانَ مِنَ الْکافِرینَ»: «پس تمام فرشتگان بدون استثناء سجده کردند * مگر شیطان که غرور و تکبر ورزید و از زمره کافران گردید» (ص/٧٣و٧۴)
💠 نتیجه کلی اینکه، خداوند که آفریننده و مالک و حاکم بر انسان و کل عالم هستی است، اعمال و عبادات آدمی را فقط و فقط از آن طریق و مجاری و شرایطی که خود تعیین فرموده است، می پذیرد و لا غیر! و اصلیترین مجرا و شرطی که خداوند برای پذیرش اعمال قرار داده، پذیرش ولایت اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است، لذا بدون داشتن ولایت، هیچ یک از اعمال و طاعات و عبادات بندگان، ارزش و اعتباری نخواهد داشت و مورد قبول درگاه خداوند قرار نخواهند گرفت!
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٠٢ مرداد ١۴٠٠
🌙 السبت، 13 ذیالحجه 1442
🌲م Saturday 24 July 2021
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 چهارمین روز از دههی امامت و ولایت
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام تابستان و جابجایی مستأجران
موضوع: «#احکام_اجاره» و «#احکام_خمس»
❓کسی که یک ساختمان سه طبقه دارد ودر یک طبقه آن خودش ساکن است و در طبقه دیگر آن پسرش با خانواده ساکن است و طبقه سوم را هم به اجاره داده است. آیا به آن دو طبقه اضافی ساختمان مزبور خمس واجب می شود؟
✅ اگر اسکان فرزندش عرفاً جزء هزینه ها و شأن زندگی او محسوب می شود، طبقه دوم خمس ندارد، اما طبقۀ سوم را اگر با درآمد کسب تهیه کرده است و از ابتدا مورد نیاز نبوده و آن را اجاره داده است، خمس دارد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ فردی که خانهی چند طبقه ساخته یا تهیه کرده تا بعضی از طبقات آن را اجاره دهد و اجارهی آن را صرف هزینههای زندگی کند، باید خمس درآمدی که در طبقات اضافی صرف نموده، بپردازد.
📚 رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG