احکام توبه .mp3
2.18M
#گلبرگ_احکام
مناسبت: «روزهای پایانی سال و ضرورت خانهتکانی دل»
موضوع: #احکام_توبه
❓خواهشمندم شرایط قبول شدن توبه را که در آیۀ هفده از سورۀ نساء ذکر شده را به صورت واضح براى بنده ذکر نموده و توضیحات و راهنمایی هاى لازم را بیان فرمایید؟
✅ کسى که معصیتى کرده واجب است فورا توبه کند، و معناى توبه این است که با پشیمانى از گناهى که کرده تصمیم بگیرد تکرار نکند، و اگر حقّ الناس است از عهده برآید، و اگر حقّ اللّه است و قضاء دارد قضاء نماید.»
❓جوانى ٢١ ساله هستم که در اوایل بلوغ مرتکب گناهى بزرگ شدم که توان گفتن آن را ندارم، اکنون تکلیف من چیست؟
✅ شما جدّا توبه کنید و گناه خود را به کسى إظهار نکنید إن شاء اللّه خداوند توبه را قبول مىکند.»
📚 استفتاءات امام خمینى (ره)؛ جلد سوم
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
#روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «خانه تکانی دل»
روز شنبه، ١۴٠٠/١٢/٢٨
✍️ مناسبت روز: در روزهای پایانی سال قرار داریم و بسیاری از مردم رسم زیبای «خانه تکانی» را پاس داشته و گرد و غبار یکساله را از در و دیوار خانهی خود زدودهاند تا با تمیزی و پاکی هرچه تمامتر به استقبال فصل زیبای بهار بروند!
از نگاه دین مبین اسلام نیز این رَسم زیبا، اگر همراه با زیادهروی و وسواس نباشد، بسیار پسندیده و مورد تأیید و تأکید است تا جایی که پیامبر (ص)، نظافت و پاکیزگی را جزئی از ایمان و نشانه آن دانستهاند: «النظافه من الایمان...» (مستدرک الوسائل، ج١، ص١٠١) و امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: پاکیزگى و نظافت نیمى از ایمان است: «الطّهر نصف الایمان» (دعائم الاسلام، ج١، ص١٠٠)
اما در دین اسلام از این موضوع مهمتر و بالاتر آنست که آدمی به همراه «خانه تکانی ظاهری»، به «خانه تکانی باطنیِ دل و جان» بپردازد و وجود خود را از کدورت و زنگارِ گناهان، و دشمنی و بدبینی و بدگمانی و دیگر رذائل و معاصی الهی پاک نماید، تا سال جدید را با ظاهر و باطنی زیبا و پاکیزه آغاز نماید!
َ✍️ اما همانطور که در نظافت خانه، اول با دقت نظر میکنیم که چه آلودگیهایی در خانه وجود دارد و سپس شویندهی مخصوصِ آن را تهیه مینمائیم! در خانهتکانی دل، نیز اول باید با دقت بررسی کنیم تا متوجه زشتیها و عیوب خود بشویم! چراکه برخی از ما دچار عیوب بسیاری هستیم که از آنها غافلیم! دچار حسادت، غرور، کبر، غیبت و تهمت و دروغ و دیگر بدیها هستیم، اما غافلیم! و به دلیل همین غفلت به دنبال شوینده و جبران کننده لازم نمیرویم! لذا در خانهتکانی دل، ابتدا باید به سراغ «حسابرسی نَفْس» برویم که در روایات اسلامی بر آن تأکید فراوان شده، چنانچه امیرالمومنین(ع) در خطبه ٢٢٢ نهجالبلاغه فرمودهاند: «از صفات انسانهای موفق که در جهت "کمال" حرکت میکنند، این است که به صورت جدی در بررسی وضعیت خود وقت میگذارند و اعمالِ خود را بررسی دقیق مینمایند تا جایی که میبینند در برخی از امور که به آنها امر شده، کوتاهی کرده و در برخی امور دیگر که نهی شده، انجام دادهاند، پس سخت منقلب می شوند و در پیشگاه خدا متضرع شده و اعلام توبه و پشیمانی میکنند!»
همچنین حضرت در خطبهی ٩٠ نهجالبلاغه میفرمایند: «قبل از اینکه به حساب شما رسیدگی شود به حساب خود برسید و قبل از این که نَفَس در گلوی شما، گیر کند و مرگ به سراغتان بیاد، با نَفَسِ راحت به حساب خود برسید، و به اختیار خود به سمتِ امور خیر، حرکت کنید قبل از اینکه با اجبار، شما را به عالَم دیگر بِکشانند!» و سپس فرمودند: «ای انسان، بدان که اگر خودت به حساب خود نرسی، کسی نیست که تو را به خوبیها وادار کند، و کسی نیست که تو را نصحیت کرده و از بدیها منع کند!»
لذا میبایست این روزهای پایانی سال را غنیمت شمرده، و بدانیم فرصت پاک شدن و خانهتکانی دل، همیشگی نیست! چراکه همانطور که سال ١۴٠٠ به پایان خود میرسد، عمر آدمی نیز به پایان خود نزدیک میشود! و چه بسا که عدهای از مردم، سال جدید را درک ننمایند!
✍️ و در پایان، فراموش نکنیم که همانگونه که در نظافت خانه، همهی اشیاء آلوده و کثیف را تمیز نموده و سپس با زیباییِ هر چه تمامتر، چیزهای تمیز را جایگزین آنها مینمائیم! در خانهتکانی دل نیز پس از توبه، و تخلیه و شستشوی همهی بدیها و زشتیها، باید خوبیها و نیکیها و زیباییها را جایگزین آنها نماییم!
«انشاالله که سالی پر از خیر و نیکی و زیبایی پیش رو داشته باشید.»
https://eitaa.com/ROOZBARG
خانهتکانی دل.mp3
7.8M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «روزهای پایانی سال و ایام خانهتکانی»
موضوع امروز: «خانهتکانی دل»
روز شنبه، ١۴٠٠/١٢/٢٨
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ٢٩ اسفند ١۴٠٠
🌙 الأحد، ١٧ شعبان المعظم ١۴۴٣
🌲م Sunday 20 March 2022
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ روز ملىشدنصنعتنفت (١٣٢٩ش)
☀️ تحویل سال ١۴٠١ هجری شمسی
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام نوروز.mp3
3.24M
#گلبرگ_احکام
مناسبت: «روز تحویل سال نو»
موضوع: «اعمال نوروز»
✅ در کتاب شريف مفاتیحالجنان، شیخ عباس قمی (ره)، روایتی از امام صادق (ع) ذکر کرده که حضرت اعمالی را به شرح زیر برای نوروز فرمودهاند:
1️⃣ غسل کردن؛
2️⃣ پوشیدن پاکیزهترین لباسها؛
3️⃣ معطر نمودن خود به بهترین بوها؛
4️⃣ خواندن چهار رکعت نماز (هر دو رکعت به یک سلام) بعد از نماز ظهر و عصر و نافله آن، که در رکعت اول بعد از حمد، ده مرتبه سوره قدر، و در رکعت دوم بعد از حمد، ده مرتبه سوره کافرون، و در رکعت سوم بعد از حمد، ده مرتبه سوره توحید، و در رکعت چهارم بعد از حمد، ده مرتبه سورههای ناس و فلق را بخوان و بعد از نماز به سجده شکر رود و این دعا را بخواند: «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الْأَوْصِیَاءِ الْمَرْضِیِّینَ...»
و سپس بسیار بگوید: «یا ذالجلال و الاکرام» تا انشاالله گناهان پنجاه ساله او پاک گردد!
✅ همچنین علامه مجلسی (ره)، در «زادالمعاد» (مفتاح الجنان)، برای تحویل سال دعای «يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ يَا مُدَبِّرَ اللَّيْلِ وَ النَّهَارِ يَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَى أَحْسَنِ الْحَال» را نقل میکند.
https://eitaa.com/ROOZBARG
#روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «عيد نوروز، عيد ولایت!»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/١٢/٢٩
✍️ مناسبت روز: امروز در ساعت ١٩ و ٣ دقیقه و ٢۶ ثانیه، سال نو و جشن نوروز آغاز میشود؛ لذا پیشاپیش حلول سال جدید را به محضر شما گرامیان تبریک و تهنیت عرض کرده و سخن امروز را با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد آغاز مینمائیم؛
«جشن نوروز» دارای قدمت زیادی بوده و ملتهای بسیاری از زمان عهد باستان تا به امروز با آداب و رسوم متفاوت، نوروز را جشن گرفتهاند!
❓اما سؤال این است که آیا این جشن، مورد تأیید مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) نیز میباشد؟
✅ در جواب به این سؤال، ابتدا باید بدانیم که دین مبین اسلام با سنن و رسوم اقوام و قبایل مختلف، مشروط به اینکه با اخلاق انسانی و اسلامی، و احکام شرع مقدس، تناقضی نداشته باشند، هیچگونه مشکلی ندارد! ولی در رابطه با «نوروز» علاوه بر این موضوع، در روایات اسلامی نیز از آن نام برده شده که در این مجال کوتاه به حدیثی از امام صادق (ع) اشاره مینمائیم:
✍️ «مُعَلّیٰ بن خُنَیس کوفی» (از راویان و وکیلان امام صادق(ع) که شیخ طوسی (ره) و علامه حلی (ره)، او را ثقه دانستهاند) نقل کرده است که در روز نوروز بر امام جعفر صادق (ع) وارد شدم؛ امام خطاب به من فرمودند: «آیا این روز را می شناسی؟» عرض کردم این روزی است که عجمها (ایرانیها) آن را بزرگ و نیکو میشمارند و به همدیگر هدیه میدهند! پس امام فرمودند: «علت این امر را که بسی دیرینه است برایت میگویم:
1️⃣ نوروز، روزی است که خداوند از بندگانش پیمان گرفت که تنها خدای یکتا را بپرستند و برای او همتا قرار ندهند، و ایمان به رسولان و حجتهای خدا و امامان (ع) بیاورند؛
2️⃣ نوروز اولین روزی است که خورشید در آن طلوع کرد و بادهای ناگهانی وزیدن گرفت و سیاره زمین در چنین روزی ایجاد شد؛
3️⃣ نوروز، روزی است که طوفان حضرت نوح (ع) فرو نشست و کشتی آن حضرت بر کوه «جودی» قرار گرفت؛
4️⃣ نوروز، روزی است که جبرئیل بر پیامبر (ص) نازل شد؛
5️⃣ نوروز، روزی است که رسول خدا(ص)، علی (ع) را بر دوش خود حمل کردند تا بتهای قریش را در مکه سرنگون کنند و پیش از آن، حضرت ابراهیم (ع) نیز، در این روز، بتهای کافران را درهم شکستند؛
6️⃣ نوروز روزی است که حضرت علی (ع) در نهروان، خوارج را هلاک کردند؛
7️⃣ در این روز رسول خدا (ص) به اصحاب خود امر کردند که با علی (ع) به عنوان امیرمؤمنان بیعت کنند؛ (عید غدیر به تاریخ شمسی)
8️⃣ در چنین روزى (بعد از مرگ عثمان) براى خلافت حضرت على(ع) بیعتى دوباره گرفته شد؛
9️⃣ نوروز روزی است که قائم ما در این روز بر دجال پیروز میشود و او را بر زبالهدان کوفه آویزان میکنند؛
🔟 نوروز، روزی است که قائم آل محمّد (عج) ظاهر خواهد شد و هیچ نوروزى بر ما نمى گذرد، مگر آن که ما در آن روز انتظار فرج میکشیم، زیرا نوروز از ما و شیعیان ما است! آن روز را، مردم عجم حفظ کردند و حرمت آن را نگه داشتند، ولی شما مردم عرب آن را ضایع ساختید...» (مستدرک الوسائل ج ۶، ص ۳۵۳ و بحارالانوار، ج ۵٩، ص ٩١)
البته در روایات اسلامی، اعیاد مسلمین فقط به «عید فطر، عید قربان، عید غدیر و روز جمعه» منحصر گردیده و نامی از «عیدنوروز» ذکر نشده است! اما برای نوروز نیز همچون اعیاد اسلامی، اعمالی مانند «غسل کردن، پوشيدن لباسهای تميز، معطر شدن به بوهای خوش، روزه، دعا و ذكر» و نمازی مانند نماز روز جمعه و روز عید غدیر خم در روایات وارد شده است! که این موضوع، دليل دیگری بر اهمیت این روز از دیدگاه اسلام است! (مفاتیح الجنان، اعمال نوروز)
همچنین از آنجا که «جشن نوروز» همواره توأم با اعمال ممدوحی، همچون هدیه دادن، صله رحم، احترام به بزرگترها، مهربانی با کوچکترها، و پاکیزگی و آراستگی میباشد، بسیاری از علماى بزرگ و مراجع عظام تقلید، همچون امامین انقلاب، عید نوروز را پاس داشته و آن را فرصتی برای انجام کارهای خیر و پسندیده، و نزدیکی و تقرب به خداوند متعال و توسل به اهل بیت عصمت و طهارت (ع)؛ و صد البته، دوری از گناه و معصیت و نافرمانی خدای متعال دانستهاند! چنانچه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «هر روزی كه در آن روز، نافرمانی خداوند نشود، عيد است!» (نهجالبلاغه ، حكمت ۴٢٨)
✍️ در پایان سخن، همانطور که گذشت طبق روایات، «عید نوروز» برابر با سالروز اعلام ولایت امیرالمؤمنین (ع) و بیعت مسلمانان با مولا در غدیر خم بر اساس تاریخ هجری شمسی است، که این موضوع را «مؤسسه ژئوفیزیک» پس از محاسبه دقیق، تأیید نموده است! لذا نوروز را میتوان «عید ولایت» نامیده و از این فرصت ویژه برای تبیین امر ولایت و ترویج فرهنگ انتظار، و دعا برای تعجیل در فرج و ظهور منجی عالم بشریت حضرت بقیةالله الاعظم (عج) استفاده نمود!
https://eitaa.com/ROOZBARG
عید نوروز، عید ولایت.mp3
11.19M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «روز پایان سال و تحویل سال نو»
موضوع امروز: «عيد نوروز، عید ولایت»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/١٢/٢٩
https://eitaa.com/ROOZBARG