🚨1- «جیمز وولسی»، رئیساسبق سازمان اطلاعات آمریکا چند روز پیش میهمان شبکه تلویزیونی فاکس نیوز بود. وقتی خبرنگار از او پرسید، «آیا واشنگتن در امور داخلی و انتخابات سایر کشورها دخالت میکند؟» پاسخ شنید؛ «بله». سپس هردو بلند خندیدند. رئیسسازمان اطلاعات «بیل کلینتون» پس از چند قهقهه بلند ادامه داد، برای مداخله در امور داخلی کشورها دلایل بسیار خوبی دارند.
سپس به نمونههایی از این مداخلات اشاره کرد و دلایلی هم نام برد مثل مقابله با دیکتاتوری و حمایت از دموکراسی و...! در همان روز خبری هم از چین مخابره شد با این مضمون: «حزب حاکم چین، با اعمال تغییراتی در قانون اساسی این کشور با طرح اولیه مادامالعمر کردن ریاستجمهوری موافقت کرده و این طرح برای دو دوره به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد.» این یعنی آقای «شی جین پینگ» دستکم تا 10 سال دیگر رئیسجمهور چین باقی میماند. او از سال 2013 رئیس حزب حاکم و رئیسجمهور است.
فردای آن روز خبرنگاری از خانم «سارا هاکبی»، سخنگوی کاخ سفید نظرش را درباره این طرح جنجالی چینیها پرسید، «هاکبی» هم گفت که «این موضوع مسئله داخلی چین است و به ما ربطی ندارد.» و اینکه «بر این باورم این تصمیم از سوی دولت چین بهترین گزینه برای این کشور است.»(!) آمریکا چرا اینجا از چین سوال نکرد و این کشور را به دیکتاتوری متهم نکرد؟
این واکنش یعنی، اگر کشوری مولفههای قدرت را داشته باشد، قلدری با مختصات آمریکا هم در برابرش ذلیل خواهد بود، حتی اگر دیکتاتورها در آن کشور حکومت کنند. اظهارات هاکبی به این معنی نیست که واشنگتن «نمیخواهد» در امور داخلی چینمداخله کند بلکه به این معنی است که، «نمیتواند» برای آزار رساندن به این کشور کاری کند و گرنه، لحظهای در تضعیف یا ضربه زدن به این قدرت تردید نمیکرد، آن هم نه به خاطر کمک به دموکراسی یا مقابله با دیکتاتوری، که به خاطر جایگاه برجسته چین و مقابله با به خطر افتادن هژمونیاش در دنیا؛ امروز دیکتاتورترین کشورها و مرتجعترین آنها، متحدین آمریکا هستند. نیستند؟!
برای رسیدن به این نقطه (نقطهای که آمریکا جرئت و توان رساندن گزند را نداشته باشد) بر خلاف تئوری بافیهای جریانهای واداده داخلی که القاء میکنند، راه رسیدن به اقتدار، دادن تک تک مولفههای قدرت از طریق نزدیکی به فلان کشور یا مثلا پیوستن به جریان تجارت آزاد نیست. بلکه باید ضمن پرورش روحیه خودباوری و دوری از تبلیغ روحیه اشرافیگری و تنپروری، همواره بر مولفههای قدرت افزود. توان هستهای یکی از مولفههای اصلی قدرت ما بود که به اسم «مانع نزدیکی کشور به قدرتهای بزرگ» کنار گذاشته شد. حالا به دنبال گرفتن توان موشکی با همان اسم هستند؛ اروپا و آمریکا هم اختلافی در این باره ندارند!
چین پیش از اینکه به این نقطه از توانمندی برسد، همواره از سوی کشورهای آلمان، فرانسه و آمریکا از ناحیه دموکراسی و حقوقبشر تحت فشار و تهدید بود. ماجرای دالاییلاما و استفاده از او علیه پکن مثال نزدیکی است. امروز که چین قدرتمند شده دالاییلاما کجاست؟! پکن میگوید برنامهریزی کرده تا چند سال آینده در صادرات «همه محصولات» رتبه اول را داشته و تبدیل به قدرت اول دنیا در حوزه نظامی و اقتصادی شود و این مسئله شاید، بزرگترین کابوس تئوریسینهای بزرگ آمریکایی است. اما چین چگونه به این نقطه رسید؟
2- شبکه «مستند» چندی پیش برنامهای داشت راجع به کشاورزی در چین. گوینده با یک مقدمه تاریخی اینطور آغاز کرد؛ «کشاورزان چینی به مائو شکایت آوردند که، پرستوها با حمله به محصولاتشان به آنها خسارت زیادی وارد میکنند. مائو دستور میدهد، همه پرستوها را از بین ببرند. در مدارس به دانشآموزان از بدیهای این پرنده گفته شده و از دانشآموزان میخواهند هر جا آنها را دیدند بکشند، لانههایشان را تخریب و تخمهایشان را از بین ببرند. همه جا از مضرات و خطرات این پرنده گفته میشد. همه مشغول پرستوکشی میشوند.هر کس لاشه پرستویی را برای ماموران دولتی میآورد، جایزه میگرفت. بعد از مدتی پرستوهابه شدت کمیاب شدند، تقریبا از بین رفتند. با از بین رفتن این پرندهها، تعادل به هم خورد، حشرات زیاد شدند و به مزارع هجوم آوردند.
خسارت سنگینتری به کشاورزان وارد شد. این بار کشاورزان به سم و سمپاشی متوسل شدند و به جنگ حشرات رفتند.زنبورها در کنار بسیاری از حشرات از بین رفتند.حالا چین زنبور ندارد(در کل کشور یا دربرخی مناطق آن؛ تردید از نگارنده است)
کشاورزان چینی امروز گلها و شکوفههای برخی درختان را میچینند،گردهها و پرچمهای گل را با ظرافت خاصی جدا و فرآوری کرده، پس از بسته بندی به دیگر کشاورزان میفروشند. روی هر درخت، چند کشاورز را میبینی که با دقت و حوصله، مشغول گردهافشانی است! کشاورزان چینی کار زنبورها را هم میکنند! راز موفقیت این کشور در این روحیه نهفته است. سختکوشی، شکستناپذیری و دوری از اشرافیگری.
ادامه⬇️⬇️
⬇️⬇️
روحیه برخی مدیران کشور ما اینگونه است که میگویند، جز در پخت آبگوشت بزباش و قرمهسبزی هیچ برتری نداریم!
3- کشورهایی مثل چین، ژاپن و کره جنوبی جایگاه اقتصادی خود را بیش از هر چیزی مدیون چنین روحیهای هستند تا تجارت آزاد یا نزدیکی و دوری از فلان کشور. توجه به ظرفیتهای داخلی، تربیت نیروی انسانی متعهد(نه واداده) و سبک زندگی خاص، یک شعار که عملیاتی نمیشود نیست، یک واقعیت مهم است که برخی مدیران آن را جدی نمیگیرند. پروفسور هاجون چنگ، استاد کرهای اقتصاد دانشگاه کمبریج، مشاور پیشین بانک جهانی و بانک توسعه آسیا و مولف ۱۴ کتاب، در کتاب «نیکوکاران تبهکار» راز پیشرفت کرهجنوبی را فاش میکند. به گفته این استاد برجسته جهانی، دلیل جایگاه اقتصادی امروز کره جنوبی و بسیاری از کشورهای دیگر دقیقا عکس چیزی است که امروز تبلیغ میکنند!
از نگاه پروفسور «هاجون چنگ»، «آنچه کره دهههای گذشته انجام داد، این بود که با استفاده از اشکال مختلف حمایتهای دولتی و یارانهای و با انتخاب دولت در مشاوره با بخش خصوصی، صنایع معین جدیدی را ایجاد کرد تا زمانی که آنقدر «رشد» کنند که بتوانند در برابر رقابت بینالمللی دوام آورند. دولت، مالک تمامی بانکها بود پس میتوانست خون لازم برای ادامه حیات بنگاههای اقتصادی (یعنی پول و اعتبار) را در رگهایشان جاری کند. بنگاههای دولتی مستقیما بعضی از پروژههای بزرگ را در اختیار گرفتند. (مثل شرکت تولید فولاد POSCO) ... اگر بنگاههای بخش خصوصی خوب کار میکردند، چه بهتر؛ ولی اگر در حیطههای پراهمیت سرمایهگذاری نمیکردند، دولت در ایجاد بنگاههای دولتی هیچ تردیدی از خود نشان نمیداد؛ و اگر برخی بنگاههای بخش خصوصی دچار سوءمدیریت میشد، دولت اغلب اختیارشان را در دست میگرفت، بازسازی میکرد و معمولا ولی نه همیشه، آنها را میفروخت... دولت روی ارز کمیاب کنترل مطلق داشت! (تخلف از کنترلهای ارزی میتوانست مجازات مرگ را در پی داشته باشد). این کنترل مطلق دولتی بر منابع ارزی این اطمینان خاطر را فراهم میآورد که ارزی که سخت به دست آمده بود در راه واردات ماشینآلات بسیار ضروری و نهادههای صنعتی بسیار مهم صرف شود.
(نه واردات کود انسانی!) دولت کره بر سرمایهگذاری خارجی نیز کنترل شدیدی اعمال میکرد! و مطابق با برنامه توسعه ملی، در حالی که در بعضی بخشها از سرمایهگذاری خارجی با آغوش باز استقبال میکرد، در بخشهای دیگر در را کاملا روی آن میبست.
به عقیده هاجون چنگ آنچه این تصور عمومی، اما غلط، را ایجاد کرده که اقتصاد کره بر تجارت خارجی آزاد مبتنی است موفقیت کره در امر صادرات بوده است و همانطور که ژاپن و چین نیز نشان دادهاند، موفقیت در صادرات نیازمند تجارت خارجی آزاد نیست!
چنگ در نهایت نتیجه میگیرد که: «مورد کره، موردی استثنایی نیست و عملا تمام کشورهای توسعهیافته امروز، از جمله بریتانیا و ایالات متحده، یعنی کشورهایی که زادگاه بازار آزاد و تجارت خارجی آزاد پنداشته میشوند، بر اساس سیاستهایی ثروتمند شدهاند که با اقتصاد نولیبرالی در تضاد است.»
4- چین امروز تقریبا همه این مولفهها را دارد یا طی چند سال آینده آن را خواهد داشت. برمیگردیم به سوال ابتدای این نوشتار. چرا آمریکا از چین درباره چرایی مادامالعمر کردن ریاستجمهوری سوال نکرد؟ اسکندر میگوید، از سپاه پیروز سوال نمیکنند!
eitaa.com/Raaze_gole_sorkh
بازیکن کدام تیم
پیش از این گفته بودیم آگاهی به میزان آمادگی برای مقابله با دشمن چیزی است که باید از آن صحبت کنیم.
دیروز هیئت دولت در دیداری با رهبر معظم انقلاب شرکت کردند و به زعم تعداد قابل توجهی از منابع خبری موضوع کلیدی این دیدار این بود که دولت قابل اعتماد است توان مقابله با دشمنان را دارد و باید تصویری مقتدر از دولت به مردم ارسال شود.
درست امروز یک نفر که مقام مهمی هم دارد و همواره طوری سلوک کرده و در موردش طوری حرف میزنند که انگار از نزدیکترین افراد به ایدههای رهبر معظم انقلاب است اعلام میکند سرورهای طلاگرام در طبقهی نهم ساختمان مرکز امام وزارت ارتباطات قرار دارند. ساده اگر نباشیم، این فراخوان حمله به ساختمان وزارت ارتباطات و دعوت به شورش و شکستن اقتدار دولت است.
گوینده این سخن را با نیت خیر میگوید یا از سر بدخواهی؟ واقعا مهم نیست. مهم این است که این گلی است به دروازهی ما، طرف اگر خودی باشد هر روز دارد گل به خودی میزند و اگر بیگانه باشد بازیکن خوبی برای تیم خودش است. به هر صورت حاصل عملکردش به ضرر کشور است.
آیا او تنها و یک استثنا است؟ متاسفانه خیر. به آن سخنران پرگوی کمدانش که از این منبر به آن تریبون چنگ زنان میدود و به ظاهر در برابر اسراییل موضع میگیرد دقت کنید. همان که حتی دست به ساخت اسلحه هم زده است و معلوم نیست به چه اجازه و با چه مجوزی.
او همین هفت روز پیش صحبت از لزوم حجامت در نظام کرد. صحبت از این که باید خونی ریخته شود و باید این خون پیش چشم مردم ریخته شود تا مردم از دیدنش آرام شوند. او هم مشهور است که ایدههای رهبر معظم انقلاب را دنبال میکند. حال ایدهی رهبر کدام است؟ خون دولت را پیش چشم ملت ریختن یا ارسال تصویر مقتدر از دولت؟ ریختن خون دولت پیش چشم ملت ایدهی چه کسانی است؟ سلطنتطلبان و فرقهی رجوی و نتانیاهو روز و شب در تمام رسانههای خودشان این ایده را ترویج نمیکنند؟
باز مهم نیست که طرف در ذهن و دلش چه دارد. مهم این است که گلهایش را مدام به دروازهی ما میزند.
گمان میکنید این چنین نابغههایی تنها در اردوگاه اصولگرایان پیدا میشوند؟ خیر. کسی که به روا یا ناروا به تئوریسین اصلاحات معروف شده در آخرین مصاحبهاش میگوید ما الزامی نداریم حتما در انتخابات شرکت کنیم، اگر انتخابات منافع ما را تامین نکند چرا در آن شرکت کنیم؟ و در این مدتی که از پخش این مصاحبه گذشته است ندیدیم حتی یک نفر از اصلاحطلبان او را مورد خطاب قرار داده باشد و بگوید اگر منافع «ما» با منافع ملی هم جهت نبود، باید از خیر کدام بگذریم؟ بابت منافع خودمان از خیر منافع ملی بگذریم و انتخابات را تحریم کنیم یا بابت منافع ملی از منافع «ما» بگذریم؟
ما در میانهی نبردی جدی هستیم با قدرتی که هر چه باشد بر خلاف تصور آن جناب «فینگیلی» نیست. و متاسفانه در این نبرد گروهی از ما اصلا به این که نبرد آغاز شده باور ندارند و گروهی به نام تلاش برای جبههی خودی، جبههی خودی را فعالانه تخریب میکنند.
🇮🇷مابرای آنکه ایران،گوهر تابان شود
🇮🇷چه سفرها کرده ایم، چه خطرها کرده ایم
👈 ما را به دوستانتان معرفی کنید.
eitaa.com/Raaze_gole_sorkh
#رابطه
#مردها_را_عصبانی_نکنید
معمولا وقتی مردها عصبانی میشوند قابلیت انقباض عضلاتشان به مراتب بالا میرود....
معمولا مردها در عصبانیت فقط دوست دارند از موضوع فرار کنند.آنها به حل مسئله فکر نمیکنند تلاش نکنیم تا متقاعدشان کنیم...
مردها در عصبانیت شخصیتی بدبین، بد دهن و نامهربان دارند...
فقط یک راه دارد سکوت کنید وقتی سکوت کنید زودتر آرام میشوند وقتی آرام شدند راحتتر متقاعد میشوند
#زنها_را_عصبانی_نکنید
معمولا زنها وقتی عصبانی میشوند قدرت جسمیشان از بین میرود اما به همان ترتیب قدرت زبانی بالایی دارند...
یک زن در عصبانیت تمام بدی هایی که در طول عمرش به او کردید را در پنج دقیقه طوری جلوی چشمانتان میاورد که باور نمیکنید...
غر زدن از ویژگی های بارز همه زنان است.
یک زن را وقتی عصبانی کردید عواقبش را تا یک هفته و گاهی تا یک ماه باید بپذیرید. زنها ماجرای عصبانیتشان را در تمام این مدت با خود حمل میکنند.
کلا عصبانی نکنیم همدیگر را چکاریه؟
همراه ما باشید
#راز_گل_سرخ👇
Https://eitaa.com/Raaze_gole_sorkh
📝
#مسوولیت_اجتماعی
"بیست و ششم"
✍ در این یادداشت، به شرایط، زمینه ها و موانع تحقق #احساس_مسوولیت_اجتماعی پرداخته و با چند نکته اوقات شریفتان را می گیریم.
ابتدا باید عرض کنم که در زمینه ی عوامل، موانع و تنگناهای موجود در این زمینه مطالعه و بررسی مدونی وجود ندارد یا اینکه این حقیر تاکنون بدان دسترسی پیدا نکرده ام. اما در برخی مطالب و نوشته ها، اشاراتی به آن شده است. در پاره ای از این نوشته ها سعی شده است مساله ی احساس مسوولیت اجتماعی و مسوولیت پذیری در جامعه ی ایرانی را در ارتباط با شرایط سیاسی و نظام برنامه ریزی کشور ببینند و مشکل عمده ی آن را در ارتباط با ساختارهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کل جامعه و نظام حکومتی در ایران بنگرند و کلید اساسی حل این مساله را درتحول در نظام برنامه ریزی و سیاستگزاری متمرکز کشور در سطوح مختلف میدانند. پاره ای مطالعات نیز مسایل را موردی به کنکاش گذاشته و سعی در تبیین مساله بصورت خرد و در سطح داخل تشکلهای مختلف کشور را داشته اند. اینگونه مطالعات نیز معتقدند که شرایط و زمینه های مختلفی در مناطق و تشکل های کشور وجود دارد که در شرکت یا عدم شرکت در برنامه ها و طرح های توسعه موثرند. پاره ای مطالب و مباحث دیگر نیز وجود دارند که به هر دو سطح فوق نظر داشته و عوامل موثر یا بازدارنده ی مسوولیت پذیری را هم در سطح کلان و هم در سطح خرد مورد تجزیه و تحلیل قرار داده اند.
در کلامی مختصر اینکه بسیاری از اندیشه ورزان این حوزه معتقدند که برای عملی شدن مسوولیت پذیری اجتماعی و مشارکت حداکثری مردم، شرایط و زمینه هایی لازم است که در نبود آنها، توقع حداکثری از افراد برای جامعه پذیری، بیشتر آرمانی و به دور از واقع نگری است.
ادامه دارد
#الف_حسن_زاده
eitaa.com/Raaze_gole_sorkh
﷽
قرآن:
وَمِنَ اللَّيْلِ فَسَبِّحْهُ وَأَدْبَارَ السُّجُودِ(ق-٤٩)
ترجمه:
و در پاره ای از شب و نیز پس از سجده ها خدا را تسبیح گوی،
تفسير:
١-اسلام، در شادى و غم، به تسبيح خداوند فرمان داده است:
٢-خداوند در اين آيات به شكيبايى فرمان داده و راه ايستادگى در برابر مخالفان را، ذكر و ياد خدا بر شمرده است.
٣-در قرآن معمولًا تسبيح همراه با حمد الهى آمده است كه شايد به اين نكته اشاره دارد كه انسان وقتى خود را ناقص و خدا را كامل مىبيند، او را تسبيح مىكند و چون خداوند نقص او را به كمال تبديل مىكند، حمد او را مىگويد.
٤- مراد از قبل از طلوع، نماز صبح و قبل از غروب، نماز ظهر و عصر است و مقصود از «مِنَ اللَّيْلِ» نماز مغرب و عشا و مراد از «أَدْبارَ السُّجُودِ» نمازهاى نافله است.
٥- تسبيح خداوند بايد همراه با ستايش او باشد. تنزيه او از عيبها كافى نيست، حمد و ستايش نيز لازم است. ربوبيّت خدا، انگيزهى ستايشِ ما و ستايش ما، عامل رشد ماست.
٦- انسان براى تكامل معنوى، به تكرار و تداوم عبادت نياز دارد. پيروان پيامبر، بخشى از شب را به عبادت مىپردازند.
بر گرفته ازتفسير نور
⚘🌻🌸🌼🌻⚘🌸🌼🌻
eitaa.com/Raaze_gole_sorkh
من ایرانی ام
با تاریخی به قدمت
تمام غم ها و شادیهای فراموش شده
غروری دارم از جنس کوه
صبری از جنس اقیانوس
نوری از جنس آفتاب
و قدرتی از جنس الماس...
ویرانه نخواهم شد
حتی اگر تبر عصیان
تارو پود قلبم را بشکافد
ریشه ام در زمین استوار است
حتی اگر قلب زمین رقصان شودو
برگهایم را واژگون سازد
من به عرش خواهم رسید
شاید دیر
اما قطعا...
#مهناز_حسینی
eitaa.com/Raaze_gole_sorkh