#پرسش_شما
#سوال: زمینی داشتیم که سالها قبل ملی اعلام شد، همون زمان به رای هیات تشخیص اعتراض کردیم اما نتیجه ای نگرفتیم. الان میتونیم کاری کنیم ؟
✅#پاسخ: بله؛ در حال حاضر با شرایطی امکان اقامه دعوا جهت احراز سابقه احیاء و شمول عنوان مستثنیات بر آن ملک در دادگاه های عمومی وجود دارد.
در این دعاوی بررسی و انجام اقداماتی از قبیل تعیین نوع خاک، پوشش گیاهی، توپوگرافی، بررسی نقشه ها، تفسیر زوج عکس های هوایی و امثال آن جهت احراز سابقه احیاء و ... دارای اهمیت بسیار میباشد.
⚖ @Rahgozar_law
#ابطال_معاملات_وکالتی
🔸 میدونستید معاملات وکالتی که برای شما انجام شده رو میتونید باطل کنید ؟
مثلا فرض کنید به پسرتون یا به یه وکیل دادگستری، وکالت در فروش یه ملک یا ماشینتون رو دادید.
حالا از این طریق معامله ای بر روی اون مال انجام شده. توی این پست میخوایم بگیم که شما میتونید در صورت وجود شرایطی، اون معامله رو باطل کنید و مال رو پس بگیرید: 👇🏻👇🏻
✅ بحث امروزمون سالها محل اختلاف محاکم بود اما به تازگی با صدور رای وحدت رویه ای از سوی هیات عمومی دیوان عالی کشور این نظر تایید شد که اگر شخصی وکالت فروش مال خود را به دیگری تفویض کند و حتی در وکالتنامه قید نماید که وکیل اختیار دارد مال او را به هر قیمتی معامله کند، باز هم وکیل نمیتواند به کمتر از ارزش عرفی آن معامله کند و عبارت «به هر قیمت» در وکالتنامه محمول بر قیمت متعارف خواهد بود.
🤔 با این رای تا حد زیادی جلوی بروز برخی خیانت ها در معاملات وکالتی گرفته میشه، اما بنظرتون چقدر به حجم پرونده های قضایی اضافه میشه؟
📚 مستندات: رای وحدت رویه شماره ۸۴۷ مصوب ۱۴۰۳/۰۲/۲۵ هیات عمومی دیوان عالی کشور
⚖ @Rahgozar_law
#احضار_دختران_بی_حجاب_دسته_عزاداری
🔹 در روزهای گذشته پس از وایرال شدن کلیپ زنجیر زنی چند دختر بی حجاب در دسته عزاداری در شهر کرج و با احضار ایشان به نیرو انتظامی استان البرز، برخی تحلیل های غلط حقوقی در فضای مجازی از جانب افراد نا آگاه مطرح گردیده که مهمترین آن ادعای عدم وجود مستندات قانونی برای احضار های مذکور میباشد.
با پرهیز از هر گونه بررسی و تحلیل مضاعف نسبت به ابعاد مختلف اینگونه تحلیل ها، صرفا به ۲ ماده از قانون مجازات اسلامی جهت تنویر افکار عمومی نسبت به مستندات قانونی آن اشاره میکنیم 👇🏻 :
۱. تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی:
زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند(جرم مشهود)، به حبس از ده روز تا دو ماه و یا از ۶.۶۰۰.۰۰۰ تا ۳۳.۰۰۰.۰۰۰ ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.
۲. ماده ۴۴ قانون آیین دادرسی کیفری:
ضابطان دادگستری (نیروی انتظامی و ...) میبایست درباره جرائم مشهود، تمام اقدامات و تحقیقات لازم (از جمله احضار و ...) را انجام دهند و بلافاصله نتایج و مدارک به دست آمده را به اطلاع دادستان برسانند.
⚖ @Rahgozar_law
#تامین_دلیل
🔹 یه وقتایی پیش میاد که شما میخواید نسبت به یه چیزی پیگیری قضایی کنید اما امکان داره تا زمان رسیدگی دادگاه، دلایل شما از بین برن؛ اینجور مواقع میتونید از دادگاه درخواست تامین دلیل کنید؛ یعنی دادگاه از دلایل شما صورت برداری کنه که دیگه خیالتون راحت باشه که دلایلتون از بین نمیرن...
🤔 برای موضوع پست امروز چه مثال هایی به ذهنتون میرسه ؟ برام اینجا بفرستید 👇🏻👇🏻 https://gkite.ir/es/9996938
📌 تامین دلیل رو عموما از شورای حل اختلاف باید درخواست کرد (البته حدودا از آذر امسال به بعد، دیگه باید از دادگاه های صلح این درخواست رو کرد).
📌 درخواست تامین دلیل در صورت فوریت خیلی سریع انجام میشه، تا جایی که ممکنه حتی به خوانده شما هم ابلاغ نشه.
📚 مستندات: مواد ۱۴۹، ۱۵۰ و ۱۵۲ قانون آیین دادرسی مدنی و ۴ و ۱۲ قانون شوراهای حل اختلاف
⚖ @Rahgozar_law
🔸 سلام و شب بخیر خدمت همه عزیزان
انشالله که عالی باشید و همه چیز بر وفق مراد ...
دوستان یه تذکری رو امشب گفتم بالاخره بدم
اونم اینه که کلا پی وی من همیشه در حال انفجاره 😂🤦🏻♂
لطف بفرمایید پیام هایی که برای درخواست مشاوره حقوقی هست رو به آیدی @Moshavere_law ارسال بفرمایید (داخل بیو کانال هم این آیدی هست).
یه ذره صبر داشته باشید انشالله ادمین باهاتون ارتباط میگیره و پاسختون رو دریافت خواهید کرد.
ممنون از محبت، اعتماد و همراهیتون 🙏🏻
⚖ @Rahgozar_law
پرهام رهگذر | کانال آموزشی حقوق
#تامین_دلیل 🔹 یه وقتایی پیش میاد که شما میخواید نسبت به یه چیزی پیگیری قضایی کنید اما امکان داره تا
#تامین_دلیل_۲
💐 بسیار ممنونم بابت مشارکتتون ...
اغلب مثالهایی که گفتید درست بود:
🔹 برای مثال یکی از چیزایی که گفته بودید اینکه شاهدی داریم که سن و سال زیادی داره و شرایط مناسبی نداره و شاید عمرش به دنیا نباشه.
🔹 یا مثلا بر اثر بنایی همسایه به ملک ما آسیب برسه و با همسایه سر این مساله به اختلاف بخوریم و نیاز به طرح دعوای حقوقی باشه ولی بخوایم ملک خودمون رو زودتر از مشخص شدن نتیجه دادگاه درست کنیم.
خب اگر اینجوری بود میتونید برید دفتر خدمات قضایی و درخواست تامین دلیل بدید.
👈🏻 اینم بگم که بیشترین موضوع درخواست تامین دلیل مربوط هست به تصادفات رانندگی.
این درخواست انجام میشه تا مالک بتونه ماشینش رو قبل از نتیجه پیگیری های قضایی که ممکنه طولانی بشه، درست کنه و استفاده کنه.
⚖ @Rahgozar_law
#بازرسی_اشیاء
🔸 پلیس، نیرو های بسیج و ... توی ایست بازرسی یا گشت هاشون میتونن داخل کابین ماشین، داشبورد یا صندوق عقب ماشین ما رو بگردن ؟ 👇🏻
✅ اگر موضوع جرمی داخل کابین ماشین (که از بیرون پیداست) توسط ضابطین مشاهده بشه مثلا داخل کابین سلاح یا مواد مخدر یا مشروب و .... دیده بشه، ضابطین با همان حکم معمول که در اختیار دارند امکان بازرسی کابین خودرو رو دارن.
✅ اگر احتمال وقوع موضوع جرمی داخل صندوق یا داشبورد خودرو برود، امکان بازرسی خودرو وجود ندارد. (تنها در صورتی صندوق و داشبورد ماشین قابل بازرسی هست که داخل حکم قضایی دقیقا پلاک اون ماشین مشخص شده باشه)
📌 تخلف مامورین هم اینجا قابل پیگیری هست؛ مثلا اگر مامور نیروی انتظامی بدون حکم خاص نسبت به خودرو مشخص، صندوق عقب اون رو بگرده موجب ۳ ماه تا یکسال انفصال از خدمت هست.
📚 مستندات: مواد ۵۵ و ۶۳ قانون آیین دادرسی کیفری
⚖ @Rahgozar_law
#خیار_غبن_۱
🔸 رفتم یه ملکی خریدم به قیمت ۱۰ میلیارد تومان اما الان فهمیدم اونجا مشاور املاک و صاحب ملک دست به یکی کرده بودن و قیمت واقعی اون ملک ۵ میلیارد بوده . حالا کاری میشه کرد ؟
✅ بله؛ اگر همچین اتفاقی بیفته و خریدار به قیمت اصلی آگاه نباشه در صورت اختلاف شدید قیمت، شما اختیار فسخ معامله رو دارید که بهش میگن خیار غبن.
😊 دقت بفرمایید اینکه خریدار تحقیق نکرده هم موجب سلب این اختیار نیست. یعنی فروشنده نمیتونه بگه خب باید میرفتی تحقیق میکردی یا ملکم رو دوست دارم به این قیمت بفروشم و میخواستی نخری و از اینجور حرفا ...
📚 مستندات: ماده ۴۱۶ قانون مدنی
⚖ @Rahgoza_law
#خیار_غبن_۲
🤔 نظرتون چیه با مشارکت شما یه ذره بیشتر راجع به خیار غبن صحبت کنیم ؟؟؟ 👇🏻👇🏻
🔹 دیدید توی قرارداد ها مینویسن طرفین ضمن قرارداد، کافّه (همه) خیارات قانونی رو از خودشون سلب و ساقط کردن ؟
حالا سوال: بنظرتون اگر این شرط توی قرارداد ما وجود داشته باشه، دیگه نمیتونیم از امکان فسخ با استناد به خیار غبن استفاده کنیم ؟ از این جهت میپرسم که با وجود این بند در قرارداد یعنی خودمون قبول کردیم که همه خیارات قانونی از جمله خیار غبن رو از خودمون سلب کنیم دیگه ...
حالا نظرتون چیه ؟ بنظرتون میشه کاری کرد ؟ اینجا بهم بگید 👈🏻 https://gkite.ir/es/9996938
⚖ @Rahgozar_law
#خیار_غبن_۳
🔹 حالا یه چیز دیگه ...
توی همین فرض سوال که ملک ۵ میلیاردی رو ۱۰ میلیارد معامله کردیم، اگر توی قرارداد نوشته باشیم که طرفین ضمن قرارداد "کافه خیارات ولو غبن فاحش" رو از خود سلب و ساقط میکنن، چطور میشه ؟ یعنی اگر این عبارت در قرارداد اومده باشه دیگه قطعا خیار غبن توی این فرض سوال از ما ساقط میشه دیگه ؟ نه ؟ 😁
اینجا بهم بگید 👈🏻 https://gkite.ir/es/9996938
⚖ @Rahgozar_law
✋🏻 سلام به همه
امیدوارم هفته خوبی رو آغاز کرده باشید
🙏🏻 ممنون از مشارکتتون؛ واقعا انگیزه مضاعفی هست برای من ...
برای پاسخ به سوالات بالا، خیلی ساده و مختصر اگر بخوام بگم:
✅ در هیچ یک از فروضی که گفتیم، امکان فسخ ما از بین نمیره ...
چرا ؟ چون اختلاف قیمتی که اینجا داریم به میزان ۱۰۰ درصد هست، (یعنی رقم معامله، ۱۰۰ درصد بیش از رقم واقعی هست) 👈🏻 به این غبن در اصطلاح میگن غبن افحش (حدودا اختلاف ۳۰ درصد به بالا در رویه قضایی، غبن افحش محسوب میشه)؛ 👈🏻 در حالتی که غبن افحش اتفاق افتاده باشه، درج شروطی مانند اسقاط کلیه خیارات قانونی یا اسقاط کلیه خیارات ولو غبن فاحش در قرارداد، موجب اسقاط امکان فسخ به استناد خیار غبن نیست ... مستنداتمون هم 👇🏻
📚 مستندات: ماده ۴۱۶ قانون مدنی و رای وحدت رویه ۸۲۱ دیوان عالی کشور
⚖ @Rahgozar_law
#پرسش_شما
#سوال: عموی من رئیس اداره دارایی شهرستانمون هست، ایشون میگن در صورت تعیین مهریه بالای ۱۴ سکه در عقد نکاح، برای ثبت آن نیاز به پرداخت مالیات میباشد. این درسته ؟
#پاسخ: اخیرا شایعه ای مبنی بر تعلق مالیات بر مهریه پخش شد(که شایعه بی پایه ای هم نبود، چرا که در مجلس داشت یکسری تصمیمات مرتبط گرفته میشد، اما به نتیجه نرسید)؛ اما در پاسخ باید گفت همچنان طبق ماده ۱۴۴ قانون مالیات های مستقیم، مهریه از مالیات مستثنا هست و برای ثبت آن نیاز به پرداخت مالیات نیست.
⚖ @Rahgozar_law