سوال
احادیث فراوانی وجود دارد که شطرنج بازی کردن.در هر صورتی حرام هست و سلام کردن هم به انسان شطرنج باز خوب نیست.چرا علمای عصر حاضر جواز حلال به حرام اهل بیت دادن؟و اصلا چرا این دو دستگی در بین علما.در قبال یک امر حرامه؟؟؟
✅پاسخ
چنان که فرمودید روایات متعددی در مجامع روایی ما در حرمت و مذمت بازی با شطرنج امده است
📚وسایل الشیعه ج17 ص318 باب 102 و ص322 باب 103
❗️ امام صادق فرمود:
" رسول خدا از بازی کردن با شطرنج نهی می کرد"
📚 الکافی ج6 ص437
❗️در روایت دیگری فردی به امام کاظم گفت من با قومی رفت وامد دارم که با شطرنج بازی می کنند اما من با ان بازی نمی کنم تنها انان را نگاه می کنم
❗️امام پاسخ داد چرا در مجلسی حاضر می شوی که خدا به ان نگاه نمیکند
📚الکافی ج6 ص437
❗️ با توجه به این روایات بین فقها در مورد شطرنج دو نظر است
1 عده ای می گویند این روایات از ان جهت بازی با شطرنج را حرام کرده است که در ان زمان با ان قمار می کرده اند والت قمار شناخته می شده است لذا اگر زمانی بازی با شطرنج از الت قمار بودن خارج شود وتنها به عنوان یک ورزش فکری شناخته شود حکم حرمت ان هم تغییر می کند چرا که موضوع تغییر کرده است
❗️حکم الهی تابع موضوع است وبا تبدل ان حکم نیز دگرگون می شود
📚استفتاوات امام ج 2 س15
📚 استفتاوات مکارم ، ج2 س733
📚 استفتاوات رهبری س1125
❗️در مقابل دسته ای دیگر از فقها با توجه به روایات حکم به حرمت شطرنج به طور مطلق می دهند چه الت قمار قمار شناخته شود وچه نشود واستدلال انان این است که ما نمی دانیم تنها علتی که بخاطر ان شطرنج ممنوع شمرده شده است الت قمار بودن ان بوده است ممکن است علت های دیگری نیز مد نظر برای حرمت ان بوده است وما از ان مطلع نباشیم
📚استفتاوات نوری همدانی ج2 س560
📚 سایت ایت الله سیستانی ، قمار
❗️طبیعی است که در مسایل نظری هر رشته ای متخصصان و دانشمندان ان در یک سری مسایل با یکدیگر اختلاف نظر دارند دانش فقه واجتهاد نیز چنین است واز ان جایی که مبانی نظرات مجتهدان در علم اصول ، رجال ، درایه و۰۰۰دارای اختلافاتی است طبیعی است که این اختلاف نظرات بروز می کند
❗️البته وظیفه مقلدان ان است که با بررسی از فردی تقلید کند که از سایر مجتهدان در استنباط احکام الهی داناتر وتواناتر باشد
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
سوال
یک سوال مهم داشتم، اینکه مگر نه این است که تمام ادیان از جانب خداوند بوده پس این همه کوبیدن دین یهود یا مسیحیت از طریق اسلام و خداوند چیست؟
واینکه اگر دلیل این کوبیدن و مخالفت تحریف از جانب عالمان آنهاست پس حکم مردم امی و ساده چه میشود کتابشان تحریف شده؟
ایا تحریفات بعد از آمدن ادیان بعدی بوده یا در همان عصر؟
✅پاسخ
با روشن شدن علت تعدد شریعت ها از جانب خداوند پاسخ شما بدست می اید :
"پاسخ این سوال با دقّت در محتواى ادیان الهى روشن مى شود. درست است همه آنهاتوحید را پایه اصلى دین قرار داده اند؛ ولى مسلّماً درک اقوام اولیّه از این مساله با درک کسانى که هزاران سال بعد از آن روى کار آمدند یکسان نبوده و نیست.
یا به تعبیر دیگر ریزه کارى هاى مربوط بهتوحیدذات و افعال، توحیدعبادت، خالقیت، و حاکمیت چیزى نبود که با سطح فکر اقوام نخستین هماهنگ باشد؛ آنها از مساله توحید به مفاهیمى روشن و اجمالى قناعت مى کردند و وارد این جزییات پیچیده هرگز نمى شدند.
در مسایل دیگر مربوط به معادو مقامات انبیاء و اوصاف آنها،
❗️و همچنین دقایق مربوط به عبادات نیز مساله همین گونه بود؛ هر قدر آگاهى اقوام جهان نسبت به این مسایل بیشتر مى شد، و استعدادها نسلى بعد از نسلى پرورش مى یافت، دقایق تازه اى به آنها تعلیم داده مى شد.
❗️به علاوه پیشرفت تمدّن، روز به روز زندگى انسان ها را پیچیده تر مى ساخت، و این پیچیدگى قوانین تازه اى را براى حل مشکلات ناشى از آن طلب مى کرد؛ لذا انبیاء یکى پس از دیگرى براى نجات انسان ها و حل مشکلات پا به میدان مى گذاردند.
❗️این مساله را با یک مثال مى توان روشن تر ساخت: شما مقاطع تحصیلى کودکان و نوجوانان و جوانان را در نظر بگیرید؛ از دوران ابتدایى و راهنمایى گرفته تا دوران دانشگاهى و تخصصى، علوم مختلفى که در این دوران ها تدریس مى شود تقریباً ثابت است؛ ولى در سطوح بسیار مختلف. به کودکان مدارس ابتدایى درس ریاضى مى دهند؛ در دبیرستان ها نیز دروس ریاضى است و در دوران دکتراى ریاضیات نیز دروس ریاضى خوانده مى شود؛ ولى سطوح آن مسلّماً بسیار متفاوت است؛ هر قدر کودک و نوجوان آماده تر مى شود سطح دروس بالاتر مى رود؛ و از این جا مقاطع پنج گانه تحصیلى به وجود مى آید (ابتدایى، راهنمایى، دبیرستان، دوره دانشگاهى و دکترا).
❗️ادیان پنج گانه اى که خداوند براى جهان بشریّت فرستاده نیز بى شباهت به این مقاطع نیست؛ نوح(علیه السلام) مسیول تعلیم و تربیت انسان ها در نخستین مقطع بود؛ ابراهیم(علیه السلام) در مقطع دیگر و همچنین موسى و عیسى(علیهما السلام) هر کدام معلم و استاد یکى از این مقاطع بودند؛ تا نوبت به آخرین مقطع رسید و خاتم انبیاء محمد(صلى اللهعلیه وآله) مامور تعلیم این مقطع شد."
📚 پیام قران ایت الله مکارم ج7 ص355
❗️ روی این جهت وظیفه همگان در زمان کنونی پیروی از ایین اسلام می باشد
❗️خداوند می فرماید:
"هرکس جز اسلام آیینی برای خود انتخاب کند از او پذیرفته نخواهد شد واو در آخرت از زیانکاران است"( ال عمران 85)
❗ومی فرماید:
"دین در نزد خدا اسلام است"( ال عمران 19)
❗امیر مومنان فرمود:
"کسی که جز اسلام آیینی را برگزیند شقاوت و بدبختی دامن اورا خواهد گرفت، دستگیره ایمانش از هم گسسته، سقوط او شدید وسر انجام اندوهی طولانی وعذابی مهلک خواهد داشت"
📚نهج البلاغه،خطبه 161
❗پیامبر گرامی فرمود:
"روز قیامت اعمال را یک به یک می آورند،هرکدام خودرا معرفی می کنند یکی میگوید من نمازم،دیگری میگوید من روزه ام و...
سپس اسلام را می آورند ومی گوید پروردگارا تو سلامی ومن اسلام.
خداوند می فرماید:امروز به واسطه مخالفت با تو مواخذه میکنم وبه تو پاداش میدهم"
📚در المنثور،ج2 ص48
❗️تکلیف عوام یهود و نصاری تحقیق و بررسی از حقانیت اسلام و گرویدن به ان می باشد
❗️عموما مساله تحریف در ادیان پس از از دنیا رفتن پیامبرشان و توسط علمایشان صورت می گرفته است
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
سوال
سلام یه شبهه ذهنمو درگیر کرده اونم اینه که از کجا بدونیم که پیامبران جز ساحران نیستن مثلا حضرت موسی هم یک ساحر بسیار بزرگ باشه ولی به خاطر اینکه خودشونو خوب جلوه بدن خودشونو پیامبر خدا معرفی کردن
✅پاسخ
در این جا به چند تفاوت روشن بین معجزات پیامبران و کار های ساحران اشاره می کنیم
۱- معجزات؛ متکّى به نیروى الهى است، در حالى که سحر و خارق عادت ساحران و مرتاضان از نیروى بشرى سرچشمه مى گیرد؛ لذا معجزات بسیار عظیم و نامحدود است در حالى که سحر و خارق عادت مرتاضان محدود مى باشد. به تعبیر دیگر آنها فقط کارهایى را انجام مى دهند که تمرین کرده اند و براى انجام آن آمادگى دارند؛ اما هر کارى که به آنها پیشنهاد شود انجام نمى دهند؛ و تاکنون دیده نشده است که مرتاض یا ساحرى بگوید: من آماده ام که هرچه بخواهید انجام دهم، چرا که هر کدام در رشته اى تمرین و آگاهى دارند.
❗️۲ـ معجزات چون از سوى خدا است نیاز به تعلیم و تربیت خاصّى ندارد در حالى که سحر و ریاضت هاى ساحران همیشه مسبوق به یک رشته تعلیم و تمرین هاى مستمر است به گونه اى که اگر شاگرد به خوبى تعلیمات استاد را فرا نگرفته باشد ممکن است در مجلسى که در حضور مردم تشکیل مى دهد به خوبى از عهده آن بر نیاید و رسوا شود. به تعبیر دیگر معجزات الهى در هر لحظه اى و بدون هیچ سابقه اى ممکن است انجام گیرد؛ در حالى که خارق عادات بشرى امورى هستند که به طور تدریجى و با مرور زمان نسبت به آنها آشنایى و مهارت حاصل مى شود و هیچ گاه به طور دفعى و ناگهانى انجام پذیر نیستند.
در داستان فرعون و موسى (علیه السلام) نیز به این مسأله اشاره شده که فرعون ساحران را متّهم مى کند که موسى (علیه السلام) بزرگ شما است و او اسرار سحر را به شما تعلیم داده است «اِنَّهُ لَکَبِیرُکُمُ الَّذى عَلَّمَکُمُ السِّحْرَ»؛ مسلّماً او بزرگ شماست که به شما سحر آموخته است).( طه 71
۳❗️- طریق دیگر براى شناخت معجزات الهى از خارق عادات بشرى، مقایسه حال آورندگان این دو است. آورندگان معجزه از سوى خدا مأموریت هدایت مردم را دارند لذا اوصافى متناسب با آن را دارند؛ در حالى که ساحران و کاهنان و مرتاضان، نه مأمور هدایتند و نه چنین اهدافى را دنبال مى کنند و هدف آنها معمولا یکى از امور سه گانه زیر است:
۱- اغفال مردم ساده لوح.
۲- کسب شهرت در میان توده عوام.
۳- کسب درآمد مادّى از طریق سرگرم ساختن مردم.
هنگامى که این دو گروه (پیامبران و ساحران و مانند آنها) وارد میدان مى شوند، هرگز نمى توانند براى مدّت طولانى منویّات و اهداف خود را مکتوم دارند؛ چنانکه ساحران فرعونى قبل از آن که وارد میدان شوند از فرعون درخواست اجر و پاداش مهم کردند و او هم به آنها وعده اجر مهمّى داد: «قَالُوا اِنَّ لَنَا لَأََجْراً اِنْ کُنَّا نَحْنُ الْغالِبینَ ـ قَالَ نَعَمْ وَ اِنَّکُمْ لَمِنَ الْمُقَرَّبِینَ).
اعراف 113 و114
(وَ مَا اَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ مِنْ اَجْر»: (من براى این (دعوت،) هیچ پاداشى از شما نمى طلبم)
شعرا 109
"این تعبیر در چندین آیه قرآن مجید درباره چندین پیامبر آمده است".
اصولا همین که مى بینیم ساحران در خدمت فرعون ظالم و مستکبر هستند، براى شناخت «سحر» از «معجزه» کافى مىباشد. و ناگفته پیدا است که انسان هر قدر مهارت در پرده پوشى بر افکار و اهداف خود داشته باشد باز قیافه واقعى نیّاتش از خلال اعمالشان ظاهر مى شود.
کوتاه سخن این که مطالعه در سوابق زندگى این گونه اشخاص و بررسى چگونگى استفاده از خارق عاداتى که انجام مى دادند و همچنین توجّه به هم سویى آنها نسبت به طیف هاى مختلف اجتماعى و نیز طرز رفتار و اخلاق آنها، راهنماى خوبى براى شناخت سحر از معجزه است و قطع نظر از تفاوت هاى دیگرى که در بالا ذکر شد تشخیص معجزات از سحر و دیگر خارق عادات از این طریق کار آسانى است.
📚پیام قرآن ایت الله مکارم جلد ۷، ص ۲۸۷.
❗️حال وقتی شخصی ادعای نبوت می کند وبرای صحت ادعایش معجزه ارایه می دهد لاجرم پی به صحت گفتارش می بریم زیرا خداوند هیچ گاه معجزه خو درا به دست افراد دروۼ گو نمی دهد تا مردمان را گمراه کند
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
سوال
چرا اگر ازدواج با دو خواهر حرام است حضرت یعقوب با دو خواهر همزمان ازدواج کرده بود؟
✅پاسخ
ازدواج با دو خواهر بطور همزمان از دیدگاه اسلام طبق ایات قران ( نسا 23) وروایات فراوان باطل وحرام است
📚وسایل الشیعه ج20 ص476 باب 24
❗️ اما ازدواج با دو خواهر اگر در دو زمان باشد اشکال ندارد چنان که ازدواج حضرت یعقوب با دو خواهر در دو زمان بود نه یک زمان
❗️ان دو خواهر لیا و راحیل بودند و حضرت یعقوب در ابتدا لیا را گرفت و پس از وفات او خواهرش راحیل را گرفت
📚بحار الانوار ج12 ص219
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
سوال
ببخشید یه سوال مگه نمیگن مثلا کهص یا امثال این آیات که در قرآن اومده رموز هست؟
خب قراره ما ندونیم چرا اومده؟
آگه حرف با پیامبره؟چرا وحی نشده؟
اکه قراره ما بدونیم پس چرا رمزه)
؟
✅پاسخ
درباره فلسفه حروف مقطعه در قران سخنان مختلفی از مفسران بیان شده است که می توان گفت بهترین نظریه که پاسخ شما نیز در ان نهفته است این است که :
" این حروف اشاره است به این که این کتاب اسمانی با ان عظمت واهمیتی که تمام سخنواران عرب و ۼیر عرب را متحیر ساخته و دانشمندان را از معارضه با ان عاجز نموده است از نمونه همین حروفی است که در اختیار همگان است
❗️در عین اینکه قران از همان حروف " الف ب " وکلمات معمولی ترکیب یافته به قدری کلمات ان موزون است و معانی بزرگی در بردارد که در اعماق دل و جان انسان نفوذ می کند روح را مملو از اعجاب و تحسین می سازد و افکار و عقول را در برابر خود وادار به تعظیم می نماید جمله بندی های مرتب و کلمات ان در بلند ترین پایه قرار گرفته ومعانی بلند را در قالب زیباترین الفاظ می ریزد که همانند و نظیر ندارد
❗️نکته دیگری که این نظریه را تایید می کند این است که در 24 مورد از اۼاز سوره ها یی که با این حروف شروع شده است بلافاصله سخن از قران و عظمت ان به میان امده که این خود نشان می دهد که ارتباطی میان حروف مقطعه و عظمت قران موجود است
📚تفسیر نمونه ج1 ص61
❗️ طبق این تفسیر حروف مقطعه جنبه رمزی بین خدا و رسول پیدا نمی کند تا اشکال شما پیش اید
❗️اگر هم بگوییم که این حروف رموزی است بین خداوند و رسول باز بیان کننده این مطلب است تا بفهماند که همگان جهت فهم معانی دقیق ایات قران وتفسیر ایات متشابه از جمله حروف مقطعه قران نیازمند به پیامبر واهل بیت هستند وناگزیر از رجوع کردن به انان و مرجع و فصل الخطاب قرار دادن انان هستند وانان این حروف را برای مردم تفسیر می کرده اند چنان که در تفسیر حروف مقطعه ایه اول بقره : الم " فرمودند:
معنایش این است " انا الله الملک"
( الف اشاره به انا _ ل اشاره به الله _ م اشاره به ملک )
" من الله کسی که فرمانروا ومالک همه چیز هستم"
📚معانی الاخبار ج1 ص22
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
سوال
وحدت حقه وجود در مباحث الهیات چه مفهومی داشته و آیا این وحدت وجود منطبق با مبانی اعتقادی شیعی می باشد این نظریه در وادی الهیات؟
✅پاسخ
در پاسخ سوال شما توجه شما را به استفتائی که از محضر ایت الله العظمی مکارم پرسیده اند جلب می کنیم :
سوال 44: وحدت وجود یعنی چه ومعتقد به آن چه حکمی دارد؟
پاسخ:
"وحدت وجود معانی متعددی دارد آنچه به طور قطع باطل وبه عقیده همه فقها موجب خروج از اسلام است این است که کسی معتقد باشد خداوند عین موجودات این جهان است وخالق ومخلوق وعابد ومعبودی وجود ندارد همانطور که بهشت ودوزخ عین وجود او است ولازمه آن انکار بسیاری از مسلمات دین است، هرگاه کسی ملتزم به لوازم آن بشود خارج از اسلام است وغالب فقهای معاصر اعم از احیا واموات این موضوع را پذیرفته ودر حواشی عروه به آن اشاره کرده اند.
ودر پاسخ این سوال که:
"بسیاری از بزرگان به وحدت وجود معتقد هستند"
پاسخ میدهند:
"هیچ یک از این بزرگواران عقیده به وحدت وجود به معنای باطل آن را ندارند واگر کسی چنین نسبتی به آن بزرگواران دهد جسارت کرده است"
📚استفتائات جدید،ج1 ص30
❗️ودرباره تفسیر صحیح وحدت وجود چنین می اورند:
" وحدت وجود به این معنی که وجود حقیقی قائم بالذات در عالم یکی بیش نیست و بقیه هر چه هست وابسته به او است یا این که غیر از ذات خداوند که وجودی است بی نهایت از هر جهت بقیه موجودات به اندازه ای خرد و کوچک و بی مقدارند که به حساب نمی ایند نه این که واقعا وجودی نداشته باشند وحدت وجود به این معنی صحیح وبی اشکال است "
📚 پیام امام ، ایت الله مکارم ج1 ص101
✅پرسمان اعتقادی
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
سوال
ایا زمین بعد از مرگ حضرت مهدی از حجت خدا خالی میشود؟
✅پاسخ
طبق روایات فراوان زمین هیچگاه از حجت خداوند خالی نمی ماند
📚بحار الانوار ج23 ص1 باب 1
حضرت مهدی پس از قيام و تشكيل حكومت، مدت طولاني حكومت مي كند.
❗️ امام حسين در اواخر عمر شريف امام زمان رجعت فرموده به دنيا باز مي گردد و مدتي كنار امام مهدي مي ماند تا بر همه روشن شود كه ايشان امام حسين است. وقتي همه اين مطلب را فهميدند، امام مهدي از دنیا می روند و امام حسين پس از دفن ايشان، حكومت را به مدت طولاني اداره مي نمايد.
📚الكافي، ج 8، ص 206، ح 250
❗️پيامبر اسلام و اميرالمومنين
📚مختصر بصائر الدرجات ، ص 24
❗️و به احتمال قوي تمام ائمه
📚همان مدرک ص 28
به دنيا بر مي گردند و هر كدام ساليان طولاني حكومت مي كنند و به اين شكل زمين بعد از ظهور، حيات نو از سر مي گيرد و زندگي انسان با معنا ادامه مي يابد. با توجه به روايات رجعت، معلوم مي شود زندگي اصلي انسان بعد از ظهور شروع مي شود و مردم زمين به مدت بسياري امنيت، آرامش، برقراري اسلام و عدالت را خواهند ديد. بندگان صالح خداوند نيز ساليان بسياري بر روي زمين به عبادت و اطاعت خداوند خواهند پرداخت و بعد از گذشت ساليان بسيار، با رحلت آخرين حجت خدا كه احتمالاً اميرالمومنين علي خواهد بود.
📚تفسير عياشي، ج 2 ، ص 326، ح 24
❗️اوضاع جهان دگرگون مي شود و علائم قيامت رخ مي نمايد.
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
سوال
فلسفه رجعت چیست چرا امامان زنده می شوتد؟ایا عقیده به رجعت در قران امده؟
✅ پاسخ
رجعت در اصطلاح به بازگشت گروهی از انسان ها پس از مرگ و پیش از روز رستاخیز اطلاق می شود که همزمان با نهضت امام مهدی صورت می گیرد
❗️وبر این مطلب دلایل متعددی از قران و سنت گواهی میدهد
❗️نخست باید توجه کنید که حیات مجدد پس از مرگ در همین دنیا مطلب غیر ممکن و محالی نیست واین مساله در امت های پیشین اتفاق افتاده است مانند زنده شدن گروهی از بنی اسراییل ( بقره 55_56)
و زنده شدن فرد دیگری از بنی اسراییل ( بقره 72_73) وزنده شدن هزاران نفر پس از مرگ در همین دنیا ( بقره 243) وزنده شدن عزیر پیامبر پس از صد سال ( بقره 259) واحیای مردگان بدست حضرت عیسی ( ال عمران 49)
❗️قران با نقل زنده شدن انسان ها در همین دنیا در امم سابقه نه تنها بر امکان رجعت صحه می گذارد بلکه وقوع و تحقق بازگشت جمعی از انسان ها را پس از ان که از جهان رخت بر بسته اند پیش از قیامت تایید می کند ومی فرماید:
" ان روز که از میان هر امت جمعی از تکذیب کنندگان نشانه های ما را بر انگیزیم پس انان بازداشته خواهند شد" نمل 83
❗️در این ایه خداوند از بر انگیخته شدن گروهی از انسان ها خبر می دهد در حالی که اگر مراد خداوند روز رستاخیز بود باید می فرمود همگان را بر می انگیزاند چنان که می فرماید:
" (روز قیامت) روزی است که همه مردم گرد اورده می شود) ( هود 103
ومی فرماید :
"( در روز قیامت ) همه انان را گرد اوری کرده و هیچ کس را فرو گذار ننماییم " کهف 47
❗️ با این بیان روشنی گفتار ما بر بازگشت گروهی از انسان ها پس از مرگ و پیش از بر پایی رستاخیر به ثبوت رسید واین همان رجعت است
📚الالهیات ، علامه سبحانی ج4 ص292
❗️ودر ضرورت رجعت انبوهی روایت از امامان گرامی صادر شده است که جهت اگاهی رجوع کنید به بحار الانوار 53 ص39 باب 29
❗️علامه مجلسی چنین می گوید :
" چگونه مومن به امامان شک می کند در رجعت با توجه به انکه حدود دویست حدیث صریح دراین باره از سیصد و اندی از بزرگان روات در بیشتر از 50 کتاب از مولفاتشان امده است "
📚 بحار الانوار ج53 ص136
❗️ودرباره فلسفه رجعت چنین گفته اند :
" با اندیشه در انگیزه های رجعت به دو هدف و فلسفه بلند برخورد می کنیم
1 : نشان دادن جلال و شکوه واقعی اسلام و سر افکندگی کفر
2: پاداش به انسان های با ایمان و نیکوکار و کیفر نمودن کافران و ستمگران
📚بحار الانوار ج53 ص136 به نقل از کتب سید مرتضی
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
سوال
در بحث تعابیر و معانی حدوث زمانی عالم بین متکلمین و فلاسفه محل اختلاف است. تعبير و معنی صحیحه حدوث زمانی عالم از منظر ذوات مقدسه اهل بیت علیهم السلام چیست؟
✅پاسخ
مساله حدوث یا قدم عالم از مباحث مهم میان متکلمان مسلمان و فلاسفه اسلامی بوده است
❗️جمهور متکلمین اسلامی عالم را حادث زمانی می دانستند به این معنا که عالم مسبوق به عدم زمانی است یعنی ابتدا نبوده است سپس خداوند ان را به وجود اورده است واین یعنی عالم حادث است واز برهان حدوث نیز بر اثبات وجود خداوند استفاده می کنند
📚پیام قران ایت الله مکارم ج3 ص46
📚 الالهیات ، علامه سبحانی ج1 ص73
❗️ اما فلاسفه در این مسیر راهی برخلاف براهین عقلی و قران وسنت رفته اند و معتقدند که عالم حادث زمانی نیست بلکه حادث ذاتی است واز انجایی که خداوند قدیم و ازلی است عالم طییعت هم قدیم وازلی است و حدوث زمانی عالم را نمی پذیرند
❗️از انجایی که این مساله مساله ای پر اهمیت در بینش اسلامی است و از طرف دیگر کسانی که معتقد به قدیم بودن عالم دارند فیسوفان مسلمان می باشند
📚شرح اشارات ج3 ص129
📚بدایه الحکمه ص111
❗️ متکلمین و محدثین شیعه فراوان سعی داشته اند که انان را متوجه این اشتباه فاحش و خطرناک بکنند
❗️لذا علامه مجلسی در بحار الانوار بابی را گشوده است تحت عنوان :
" باب در حادث بودن عالم "
📚 بحار الانوار ج54 ص3 باب 1
❗️علامه گرانقدر مجلسی در این باب بیش از 188 روایت از اهل بیت در حدوث زمانی عالم روایت می کند و در پایان می گوید :
" بدان که مقصود اصلی من از گشودن این باب در حدوث زمانی عالم این بود که این مساله از بزرگترین مسایل عقیدتی اسلامی است خصوصا از مهمترین مسایل اعتقادی در تشیع
❗️وجز دهریه و ملحدان و فلاسفه که منکر جمیع ادیان هستند کسی سخن از قدیم بودن عالم نمی گفت ولذا شیخ کلینی در کافی و بعضی محدثین بابی جدا در اثبات حدوث عالم نمی گشودند بلکه در باب حدوث عالم اخبار اثبات خداوند را می اوردند با این اعتقاد که بعد از اقراربه وجود خداوند دیگر جایی برای اعتقاد به قدیم بودن عالم وجود ندارد چرا که تمام مردم متفق القول در حدوث عالم هستند
❗️اما در ایام نزدیک به عصر ما از انجایی که مردم ولع و میل به مطالعه کتب فلسفی پیدا کردند واز غوطه ور شدن در قران وسنت واخبار امامان باز ماندند این مساله محل اختلاف ارای واقع شد ۰۰۰ومن در این باب اکثر ایات واحادیث را در حادث بودن عالم اوردم تا شک و تردید را از دل ها برکنم چرا که پیامبر فرمود :
" زمانی که بدعت ها در امتم ظاهر شد بر عالم واجب است علمش را ظاهر کند "
📚بحار الانوار ج54 ص234
❗️ جهت اگاهی از مشروح ایات واخبار اهل بیت در حادث زمانی بودن عالم به ادرس داده شده از کتاب شریف بحار الانوار رجوع کنید
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
سوال
چرازن پیامبران به دلیل احترامشان وعزتشان نمیتوانستندبعدازرحلت همسرشان بامرددیگری ازدواج کنندچراخداوندمیان زنان پیامبران وبقیه تفاوت گذاشتند
✅پاسخ
خداوند مساله حرمت ازدواج با زنان پیامبر را در ایه 53 احزاب مطرح می کند
❗️ اما باید بدانید که برداشت شما از این حکم که این را احترامی برای زنان پیامبر دانستید صحیح نمی باشد مفسران فلسفه این حکم را چنین ابراز می کنند :
❗️افرادی دسیسه کرده بودند که بعد از پیامبر با زنان او ازدواج کنند تا هم از پیامبر انتقام بگیرند و هم توهینی به مقام پیامبر کرده باشند واز این راه می خواستند توهینی به حیثیت حضرت وارد کنند چنان که می گفتند:
❗️ چگونه پیامبر بعضی از زنان بیوه ما را به ازدواج خود دراورده به خدا سوگند هر گاه چشم از جهان بپوشد با همسران او ازدواج می کنیم لذا ایه فوق الذکر نازل شد وازدواج با زنان پیامبر را ممنوع ساخت تا این دسیسه را پایان دهد
📚مجمع البیان ج8 ص366 و 368
❗️ثانیا اگر این مساله مجاز بود جمعی به عنوان اینکه همسر پیامبر را بعد از او در اختیار خود گرفته اند ممکن بود این کار را وسیله سوئ استفاده قرار دهند و به این بهانه موقعیت اجتماعی برای خویش دست و پا کنند ویا به عنوان اینکه اگاهی خاص از درون خانه پیامبر و تعلیمات و مکتب او دارند به تحریف اسلام بپردازند ویا منافقین مطالبی را از این طریق در میان مردم نشر دهند که مخالف مقام پیامبر باشد
❗️این خطر هنگامی ملموس تر می شود که بدانیم گروهی خودرا برای این کار اماده ساخته بودند بعضی ان را به زبان اورده وبعضی شاید تنها در دل داشتند
❗️از جمله کسانی که بعضی از مفسران اهل سنت در اینجا نام برده اند طلحه است
📚تفسیر قرطبی ج8 ص5310
❗️جهت اگاهی بیشتر رجوع کنید به تفسیر نمونه 17 ص404
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
سوال
اگرتوهین به مقدسات کاردرست وعقلایی نیست پس چراخداونددرقران میفرمایداولیک کالانعام بل هم اضل چراکه این توهین به بزرگان دیگران است.
✅پاسخ
حاج اقای قرائتی در یکی از کتبشان پاسخ سوال شما را چنین می دهند:
" با نگاهی به منافع حیوانات وعملکرد بعضی انسان ها تشبیه اوئک کالانعام بل هم اضل را حق و منطقی می یابیم
❗️گران ترین لباس انسان، ابریشم از حیوانات است
❗️ مهم ترین ۼذای انسان شیر وعسل و گوشت وماست از حیوانات است
❗️حیوانات وسیله بارکشی و شخم زدن و منبع در امد و اشتۼال هستند
❗️تمام کارخانه های پشم ریسی ، چرم سازی لبنیاتی و مرۼداریدو دامداری کارشان به حیوانات وابسته است
❗️حیوانات بعضی معلم بشر هستند کلاۼ دفن مرده را به فرزند ادم ونسل او اموخت
❗️بعضی گزارشگر انبیا می شوند هدهد گزارش انحراف مردم سبا را نزد سلیمان اورد
❗️بعضی محافظ انبیا می شوند تار عنکبوت پیامبر اسلام را در ۼار حفظ کرد
❗️حیوانات قابل تربیت و اموزش هستند و لذا شکار سگی که اموزش دیده حلال است
❗️حتی حیوانات ازار دهنده مثل مار تنها کسانی را می گزند که به انها نزدیک شده باشند
❗️با توجه به مطالب فوق ایا انسان هایی که از دور مردم ازاری می کنند و مناطق دوردست را بمباران و موشک باران می کنند از مار بدتر نیستند؟
افرادی که شبانه روز برای مردم حیله و خدعه می کنند و بخاطر رسیدن به هوس های بی انتهای خود نسل انسان را به تباهی می کشند از حیوانات بدتر نیستند
ادم هایی که یک تنه صدها جرم وجنایت دارند از درنده ترین حیوانات پست تر نیستند؟
📚 پرسش های مهم ، قرائتی ، ص 20
❗️ ایت الله مکارم چنین می اورد:
" بارها در قران غافلان بی خبر به چهار پایان وحیوانات بی شعور دیگر تشبیه شده اند ولی نکته تشبیه انها به چهار پایان شاید این باشد که انها تنها به خواب وخور وشهوت می پردازند درست همانند چهار پایان در حالی که چهار پایان دارای استعداد ها و امکانات انسان ها نیستن ولی انسان های غافل با داشتن عقل سالم و چشم بینا و گوش شنوا که امکان همه گونه ترقی و تکامل را دارتد اما بر اثر هوا پرستی و گرایش به پستی ها این استعداد ها را بلا استفاده می گذارند
📚تفسیر نمونه ج7 ص21
❗️ روشن شد که این سخن قران مطلبی خلاف واقع و توهین نیست بلکه یک تشبیه حقیقی بین حیوانات و انسان های منحرف است
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
سوال
اگر براستی شیعه حقه پس چرا تعداد سنی ها ازشون بیشتره ایا این دلیل بر این نیست که مکتب اهل سنت وعمریه حق است؟
✅ پاسخ
شناخت حق وباطل در گرو کمی پیروان و یا فزونی انها نیست
❗️در جهان امروز نسبت مسلمانان به منکران اسلام در حدود یک پنجم یا یک ششم است ایا می توان گفت که چون غیر مسلمانان در جهان بیشتر هستند پس انان بر حق هستند
❗️قران مجید هم غالبا اکثریت را نکوهش کرده وبه ستایش از برخی اقلیتها می پردازد
❗️می فرماید:
" اکثر انان را سپاسگذار نخواهی یافت"( اعراف 18)
" اندکی از بندگان من سپاس گذارند"( سبا 13)
❗️مردی به حضرت امیر گفت چگونه مخالفان تو در جنگ جمل بر باطل اند در حالی که نفرات انان از شما بیشتر است حضرت پاسخ داد:
" حق وباطل با مقدار پیروان شناخته نمی شوند حق را بشناس اهل ان را خواهی شناخت باطل را بشناس اهل ان را خواهی شناخت"
📚ارشاد القلوب ج2 ص296
❗️ با توجه به کشتارهایی که از شیعیان از زمان امامان تا کنون می شده است بقای شیعه در جهان ان هم با یک فرهنگ قوی وجامع وداشتن دانشمندان مبرز در تمام رشته های اسلامی و علمی یکی از معجزات خداوند است تا شیعه به عنوان مظهر اسلام راستین باقی بماند وراهنمای حقیقت جویان باشد
📚راهنمای حقیقت ، علامه سبحانی ص63
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman