آیا باید خرما را به صورت فرد بخوریم ?!!!
🤔#پرسش :
❓آیا اسلام توصیه می کند که خرما را به صورت فرد بخوریم ؟ اخیرا برخی از سایتها فواید علمی و پزشکی هم برای فرد خوردن خرما ذکر می کنند ؟
💠#پاسخ:💠
❕خرما به عنوان یکی از خوراکی های پر ارزش به عنوان نعمت خاص خداوند به انسانها در قرآن معرفی شده است . چنانچه که خداوند فرمود :
" خداوند با آن (آب باران) براى شما زراعت و زيتون و نخل خرما و انگور مىروياند، و از همه ميوهها، مسلما در اين نشانه روشنى است براى گروهى كه تفكر مىكنند " " يُنْبِتُ لَكُمْ بِهِ الزَّرْعَ وَ الزَّيْتُونَ وَ النَّخِيلَ ... " ( سوره نحل آیه 11 )
❕و فرمود :
" زمين مرده براى آنها آيتى است، ما آن را زنده كرديم، و دانههايى از آن خارج ساختيم، و آنها از آن مىخورند. و در آن باغهايى از نخلها و انگورها قرار داديم و چشمههايى از آن بيرون فرستاديم. تا از ميوه آن بخورند در حالى كه دست آنها هيچ دخالتى در ساختن آن نداشته است، آيا شكر خدا را بجا نمىآورند؟ " ( سوره یس آیات 33 تا 35 )
👌و در مورد غذای حضرت مریم در هنگام تولد عیسی علیهما السلام فرمود :
" ناگهان از طرف پائين پايش او را صدا زد كه غمگين مباش پروردگارت زير پاى تو چشمه آب (گوارايى) قرار داده است. و تكانى به اين درخت نخل بده تا رطب تازه بر تو فرو ريزد. از (اين غذاى لذيذ) بخور، و از (آن آب گوارا) بنوش، و چشمت را (به اين مولود جديد) روشن دار " "... وَ هُزِّي إِلَيْكِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُساقِطْ عَلَيْكِ رُطَباً جَنِيًّا فَكُلِي وَ اشْرَبِي وَ قَرِّي عَيْنا " ( سوره مریم آیات 24 تا 26 )
❕در تفسیر نمونه می خوانیم :
" با پيشرفت دانش پزشكى و غذاشناسى اهميت دارويى" خرما" نيز به ثبوت رسيده است. در خرما كلسيم وجود دارد كه عامل اصلى استحكام استخوانها است و نيز فسفر وجود دارد كه از عناصر اصلى تشكيل دهنده مغز و مانع ضعف اعصاب و خستگى است، و قوه بينايى را مىافزايد. و نيز پتاسيم موجود است كه فقدان آن را در بدن علت حقيقى زخم معده مىدانند، و وجود آن براى ماهيچهها و بافتهاى بدن بسيار پر ارزش است.
اين سخن امروز در ميان غذاشناسان معروف است كه خرما از سرطان جلوگيرى مىكند، زيرا آمارهايى كه در اين زمينه تهيه شده نشان مىدهد در مناطقى كه خرما بيشتر مىخورند ابتلاى به سرطان كمتر است، و اعراب و صحرا نشينانى كه در فقر غذايى به سر مىبرند بواسطه خوردن خرما هرگز مبتلا به سرطان نمىشوند، عامل اين موضوع را وجود " منيزيم" مىدانند.
قند فراوانى كه در خرما وجود دارد از سالمترين قندها است كه حتى در بسيارى از موارد مبتلايان به بيمارى قند نيز مىتوانند براحتى از آن استفاده كنند.
دانشمندان در خرما سيزده ماده حياتى و پنج نوع ويتامين كشف كردهاند كه آن را به صورت يك منبع غذايى غنى و بسيار پر ارزش در آورده است . ( اولین دانشگاه و آخرین پیامبر ج 7 ص 65 )
❕به همين دليل در روايات اسلامى نيز روى اين ماده غذايى تاكيد فراوان ديده مىشود، از على ع نقل شده كه فرمود: "كل التمر فان فيه شفاء من الادواء " " خرما بخوريد كه شفاى بيماريها است". و نيز روايت شده كه در بسيارى از اوقات غذاى على ع را نان و خرما تشكيل مىداد.
و در روايت ديگر مىخوانيم:" خانهاى كه در آن خرما نيست اهل آن خانه در واقع گرسنهاند"!
📚سفینه البحار ج 1 ص 125
❕ در آيات سوره مريم نيز خواهد آمد كه خداوند مريم را در آن بيابان كه فاقد وسيله بود هنگامى كه عيسى را به دنيا آورده بود از رطب تازه روزى داد، و اين اشارهاى است به اينكه يكى از بهترين غذاها براى مادرى كه فرزند به دنيا آورده رطب تازه است، و حتى در رواياتى كه ذيل آيه آمده مىخوانيم بهترين دارو براى چنين زنان همين ميوه است . ( مدرک قبل ) "
📚تفسیر نمونه ج 11 ص 175
❕در مورد فرد خوردن خرما روایتی نداریم که به صورت یک قاعده بگوید خرما را به صورت فرد بخورید یعنی یکی و سه تا و پنج تا و ...
▫️تنها در نقلهایی آمده است که توصیه به خوردن هفت خرما ناشتا و هفت خرما قبل از خواب شده است : " بَابُ اسْتِحْبَابِ أَكْلِ سَبْعِ تَمَرَاتٍ عَجْوَةٍ عَلَى الرِّيقِ وَ سَبْعَةٍ عِنْدَ النَّوْم "
📚وسائل الشيعة، ج25، ص: 144 باب 77
❕و در برخی دیگر از روایات توصیه به خوردن 10 عدد خرما در هر صبح نیز دیده می شود : " عَنِ النَّبِيِّ ص قَالَ: مَنْ تَصَبَّحَ بِعَشْرِ تَمَرَاتٍ عَجْوَةٍ لَمْ يَضُرَّهُ ذَلِكَ الْيَوْمَ سِحْرٌ وَ لَا سَمٌّ. "
📚مكارم الأخلاق، ص: 168
❕بنابراین از روایات شیعه یک قاعده کلی مبنی بر لزوم فرد خوردن خرما به دست نمی آید بلکه در برخی از نقلها ، خرما خوردن به عدد زوج هم دیده می شود .
▫️بر این اساس ، اینکه برخی مدعی اند که باید خرما را تنها به صورت فرد خورد و یافته های علمی نیز این مساله را تایید می کند , این سخنان مستند صحیحی ندارد .
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht
14.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 موشن گرافیک| تشکیل حکومت اسلامی در زمان غیبت !!!
❕برخی با استناد به روایاتی مدعی هستند که نباید در زمان غیبت امام مهدی ( علیه السلام ) اقدام به تشکیل حکومت اسلامی کرده و افرادی که بر این امر اقدام می کنند طاغوت هستند .
👌ما در کلیپ فوق ضمن بررسی دلائل ضرورت برقراری حکومت اسلامی و ولایت فقهاء در راس حکومت ، از روایاتی که نهی از قیام می کند نیز پاسخ گفته ایم .
@Rahnamye_Behesht
وضو گرفتن با آب سرد نزد خداوند محبوبتر است یا آب گرم؟!!!
🤔#پرسش:
❓وضو با آب سرد نزد خدا محبوبتر است یا آب گرم ? بعضی می گویند وضو با آب گرم کراهت دارد ! چرا خداوند همیشه سختی بندگانش را می خواهد !!!!
💠#پاسخ:💠
❕دین اسلام ، دین سهل و آسانی است ، چنانکه خداوند می فرماید ؛
« در دین برای شما حرج و سختی قرار داده نشده است» « ما جَعَلَ عَلَيْكُمْ فِي الدِّينِ مِنْ حَرَج » ( حج 78 )
❗️پیامبر گرامی فرمود ؛
« من برای شریعت سهل و آسان مبعوث شده ام » « بُعِثْتُ بِالْحَنِيفِيَّةِ السَّمْحَة »
📚وسائل الشیعه : ج 8 ص 116
❕بر این اساس وضو گرفتن با آب گرم هیچ اشکالی ندارد , تنها وضو گرفتن با آب گرم شده توسط خورشید مکروه اعلام شده است : " بَابُ كَرَاهَةِ الطَّهَارَةِ بِمَاءٍ أُسْخِنَ بِالشَّمْسِ فِي الْآنِيَةِ وَ أَنْ يُعْجَنَ بِه "
📚وسائل الشيعة ج1 ص 207 باب 6
❕اما اگر آب به غیر خورشید و مثلا توسط آبگرمکن گرم شده باشد , وضوی با آن آب اشکال و کراهتی ندارد , چنانچه که در استفتاء و پاسخی از آیت الله مکارم شیرازی می خوانیم :
" پرسش : وضو گرفتن با آب گرم چه حکمی دارد؟
پاسخ : جایز است و کراهتی ندارد. "
🌐https://old.makarem.ir/main.aspx?typeinfo=21&lid=0&catid=44884&mid=256023
👌با این وجود در زمستان در صورتی که موجب ضرر نشود بهتر است که انسان با آب سرد وضو بگیرد , بدون آنکه وضو با آب گرم هم حرمت یا حتی کراهتی داشته باشد , چنانچه که در استفتاء دیگری از آیت الله مکارم شیرازی می خوانیم :
" پرسش : آیا وضو با آب سرد مستحب است؟
پاسخ : آب سرد در زمستان ترجیح دارد مشروط بر اینکه مایه ضرر نباشد. "
🌐https://old.makarem.ir/main.aspx?typeinfo=21&lid=0&catid=44884&mid=265908
❕این که وضوی با آب سرد نباید سبب ضرر و زیان برای انسان شود از این جهت است که خداوند می فرماید : « خود را با دست خود به هلاکت نیفکنید » « لَاتُلْقُوا بِايْديِكُمْ الَى التَّهْلُكَة » ( بقره 195 )
❕ امام رضا علیه السلام فرمود ؛
« هر آنچه در آن فساد نهفته شده و مایه ضرر برای جسم و نفس است حرام شمرده شده است» «كُلُّ أَمْرٍ يَكُونُ فِيهِ الْفَسَادُ مِمَّا قَدْ نُهِيَ عَنْه ... َ فَحَرَامٌ ضَارٌّ لِلْجِسْمِ وَ فَسَادٌ لِلنَّفْس »
📚بحار الانوار : ج 100 ص 51
👌همینطور در روایات ما آمده است « لا ضرر و لا ضرار فی الاسلام » که بر اساس آن هر گونه مساله ای که سبب آسیب رسیدن به خود و دیگران و اجتماع شود در اسلام بر داشته شده است :
📚وسائل الشیعه ج 26 ص 14
❗️اما این که وضو با آب سرد بهتر است , از این جهت است که امام سجاد علیه السلام می فرمود : که من تنها با آب سرد طهارت ( و وضو ) می گیرم : " وَ قَالَ (عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ) عَلَيْهِمَا السَّلَامُ: إِنِّي لَا أَتَطَهَّرُ إِلَّا بِمَاءٍ بَارِدٍ "
📚هداية الأمة إلى أحكام الأئمة عليهم السلام، ج-1، ص: 65
❕در نقل دیگری نیز آمده است که امام هادی علیه السلام مقید به وضو گرفتن با آب سرد در زمستان بودند اما از رخصت و اجازه خداوند در جواز استفاده از آب گرم نیز استفاده کردند و از آب گرمی که خداوند به معجزه خود برای حضرتش مهیا کرده بود , وضو گرفتند : "... أَ مَا عَرَفْتَ رَسْمِي، أَنَّنِي لَا أَتَطَهَّرُ إِلَّا بِمَاءٍ بَارِدٍ، فَسَخَّنْتَ لِي مَاءً وَ تَرَكْتَهُ فِي السَّطْلِ! قُلْتُ: وَ اللَّهِ يَا سَيِّدِي، مَا تَرَكْتُ السَّطْلَ وَ لَا الْمَاءَ. قَالَ: الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ اللَّهِ لَا تَرَكْنَا رُخْصَةً وَ لَا رَدَدْنَا مِنْحَةً، الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي جَعَلَنَا مِنْ أَهْلِ طَاعَتِهِ، وَ وَفَّقَنَا لِلْعَوْنِ عَلَى عِبَادَتِهِ، إِنَّ النَّبِيَّ (صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ) يَقُولُ: إِنَّ اللَّهَ يَغْضَبُ عَلَى مَنْ لَا يَقْبَلُ رُخْصَةً. "
📚امالی طوسی ص 298
▫️ادامه 👇
▫️ادامه 👇
❕بنابراین اگر چه وضو گرفتن با آب گرم جواز و رخصت خداوند است و منع و کراهتی ندارد اما در زمستان برای درک ثواب بیشتر و اظهار خضوع و خشوع عمیق تر به پیشگاه خداوندی , بهتر است با آب سرد وضو گرفته شود , چنانچه که پیامبر گرامی می فرمود :
" هر كه در سرماى شديد خوب وضو بگيرد، دو سهم اجر دارد و هر كه در گرماى سخت، كامل وضو بگيرد يك سهم اجر دارد." _ "هر كه در سرماى شديد، وضو را كامل به جا آورد، او را دو بهره از اجر باشد. " "مَن أسبَغَ الوُضوءَ في البَردِ الشَّديدِ كانَ لَهُ مِن الأجرِ كِفلانِ، ومَن أسبَغَ الوُضوءَ في الحَرِّ الشَّديدِ كانَ لَهُ أجرُ كِفلٍ." _ "مَن أسبَغَ الوُضوءَ في البَردِ الشَّديدِ كانَ لَهُ مِن الأجرِ كِفلانِ. "
📚میزان الحکمه ج 13 ص 229
❕برخی از محققان می نویسند :
" در روايات اسلامى تحت عنوان «أفضل الأعمال أحمزها» ديده مىشود ( بحار الانوار، جلد 67، صفحه 191.)
👌اين حديث كه از پيامبر گرامى اسلام صلّى اللّه عليه و اله نقل شده است نشان مىدهد طاعات و اعمال خير هرقدر انجام آن از نظر جسمانى يا روحى سنگينتر باشد فضيلت و ثواب آن بيشتر است.
«احمز» از ريشه «حمز» در لغت به معناى گزندگى و تندى و تيزى و سختى و سوزندگى چيزى است و اين تعبير نشان مىدهد كه اعمال پرزحمت و گزنده و سخت در پيشگاه خدا ارزش بيشترى دارد. دليل آن هم روشن است، زيرا نيروى بيشترى از نظر جسم و روح براى انجام آن لازم است و مىدانيم پاداش اعمال به اندازه نيروهايى است كه براى انجام آن به كار گرفته مىشود."
📚پيام امام امير المومنين عليه السلام، ج7، ص: 432
❕لذا امیر مومنان علیه السلام می فرمود :
" پاداش در برابر رنج و سختى است."_ "پاداش كار به اندازه رنج و زحمتى است كه دارد."_ "پاداش شكيبايى، بالاترين پاداش است."_ "با رنج بسيار است كه درجات رفيع و آسايش هميشگى به دست مىآيد. " " الثَّوابُ بالمَشَقّةِ. " _ " ثَوابُ العَملِ على قَدْرِ المَشَقَّةِ فيهِ. " _ "ثَوابُ الصَّبرِ أعلى الثَّوابِ. " _" بالتَّعَبِ الشَّديدِ تُدرَكُ الدَّرَجاتُ الرَّفيعةُ والرّاحةُ الدّائمةُ. "
📚میزان الحکمه ج 2 ص 145
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht
هدایت شده از شیعه پاسخ
شبهات فضای مجازی پیرامون ولایت فقیه و حکومت اسلامی.06.Prp.pdf
1.87M
📖کتاب الکترونیک :
" پاسخ به شبهات فضای مجازی پیرامون ولایت فقیه و حکومت اسلامی ( جلد اول )
✍نویسنده : احمد پودینه ئی ( مدیریت مجموعه شیعه پاسخ )
❕کتاب مذکور حاوی تازه ترین سوالات و شبهات مطرح شده در فضای مجازی پیرامون حکومت اسلامی و مشروعیت ولایت فقیه و مسائلی مرتبط با انقلاب اسلامی ایران و رهبران آن است که به صورت استدلالی و با استناد به منابع متقن مورد بحث و بررسی و پاسخگویی نویسنده قرار گرفته است .
@Rahnamye_Behesht
آیا حضرت موسی علیه السلام حاضر نبود که خود را برتر از یک سگ هم معرفی کند ?
🤔#پرسش :
❓برخی از منبریان جریانی را نقل می کنند که حضرت موسی حتی خودش را از یک سگ هم بالاتر نمی دانست !!! آیا این جریان واقعیت دارد و با عقل جور می آید که یک پیامبر حتی از سگ نیز بالاتر نباشد !!!!
💠#پاسخ:💠
❕جریانی را مرحوم ابن فهد حلی نقل میکند و میگوید :
" برخی از اصحاب ما چنین حدیث کرده اند که : خداوند سبحان به موسى عليه السّلام وحى كرد كه: هر گاه براى مناجات نزد من مىآيى، فردى را به همراهت بياور كه تو از او بهتر باشى، موسى هر كس را كه مىديد، جرأت نمىكرد بگويد من از او بهترم، لذا دست از مردم برداشت و در ميان انواع حيوانات، شروع به جستجو كرد تا اينكه به سگ گر گرفتهاى برخورد كرد، با خود گفت: اين را با خود مىبرم، در گردنش ريسمانى انداخت و او را با خود كشيد، در ميان راه ريسمان را گشود و سگ را رها كرد، وقتى به مقام مناجات رسيد، پروردگار سبحان به او فرمود: اى موسى! كجاست آنچه كه ما به تو امر كرديم؟ گفت: پروردگارا! آن را نيافتم. خداوند متعال فرمود: به عزت و جلالم قسم! اگر حتى يك نفر را مىآوردى، نام تو را از ديوان «نبوّت» پاك مىكردم " " مَا حَدَّثَنِي بِهِ بَعْضُ أَصْحَابِنَا ... قَالَ يَا رَبِّ لَمْ أَجِدْهُ فَقَالَ اللَّهُ تَعَالَى وَ عِزَّتِي وَ جَلَالِي لَوْ أَتَيْتَنِي بِأَحَدٍ لَمَحَوْتُكَ مِنْ دِيوَانِ النُّبُوَّة "
📚عدة الداعي و نجاح الساعي، ص: 218
❕روایت فوق از پیامبر اسلام یا امام علیه السلام نقل نشده و سلسله راویان آن هم مشخص نیست , بنابراین نقل مذکور از نظر سندی ضعیف است .
▫️با این وجود , با توضیحی می توان محتوای آن را پذیرفت و آن توضیحات این است که :
❗️خداوند نمی پسندد که بندگانش گرفتار تکبر شوند .
▫️ تكبّر از مادّه «كبر» و آن حالتى در انسان است كه بر اثر خودپسندى، انسان خويش را برتر از ديگران ببيند. " فالكبر الحالة التي يتخصّص بها الإنسان من إعجابه بنفسه، و ذلك أن يرى الإنسان نفسه أكبر من غيره "
📚مفردات راغب ص 697
▫️پيامبر گرامی فرمود :
" چه بد بندهاى است، آن بندهاى كه تكبّر و غرور ورزد و خداى بزرگِ بلند مرتبه را از ياد ببرد. " " بِئس العَبدُ عَبدٌ تَجَبَّرَ وَاختالَ، ونَسِيَ الكَبيرَ المُتَعال "
📚نوادر راوندی ص 22
▫️امام على عليه السلام فرمود :
"اگر بنا بود خداوند به احدى از بندگانش رخصت تكبّر دهد، هر آينه اين رخصت را به خاصّان از انبيا و اولياء خود مىداد. اما خداوند سبحان، تكبّر را براى آنان نيز ناخوش داشت و فروتنى را برايشان پسنديد. " " فلو رَخَّصَ اللَّهُ في الكِبرِ لأحَدٍ مِن عِبادِهِ لَرَخَّصَ فيهِ لِخاصَّةِ أنبيائهِ وأوليائهِ، ولكنَّهُ سبحانَهُ كَرَّهَ إلَيهِمُ التَّكابُرَ، ورَضِيَ لَهُمُ التَّواضُع "
📚نهج البلاغه خطبه 192
❕دلیل آن هم روشن است , زیرا ملاک سعادت و رستگاری و برتری عاقبت امر است و انسان هم از عاقبت و نهایت امر خود خبر ندارد , لذا انسان نمی تواند به صورت مطلق حکم به برتری خود نسبت به دیگران کند .
▫️پيامبر گرامی فرمود :
"مؤمن پيوسته از بد فرجامى هراسان است و تا زمان جان كندن و ظاهر شدن ملك الموت بر او يقين ندارد كه به رضوان الهى خواهد رسيد. " " لا يَزالُ المؤمنُ خائفاً من سُوءِ العاقِبَةِ، لايَتَيقّنُ الوُصولَ إلى رِضْوانِ اللَّهِ حتّى يكونَ وَقتُ نَزْعِ رُوحِهِ وظُهورِ مَلَكِ المَوتِ لَهُ. "
📚تفسیر منسوب به امام عسکری علیه السلام ص 239
❕و فرمود :
" ملاك كار، فرجام و سرانجام آن است. " " مِلاكُ العَمَلِ خَواتيمُه "
📚الاختصاص ص 343
▫️امام علی علیه السلام فرمود :
"حقيقت خوشبختى آن است كه عمل انسان به خوشبختى ختم شود، و حقيقت بدبختى آن است كه عمل انسان با بدبختى به سرانجام رسد. " " إنّ حَقيقةَ السّعادَةِ أن يُخْتَمَ للمَرءِ عَمَلُهُ بالسَّعادَةِ، و إنَّ حَقيقةَ الشَّقاءِ أنْ يُخْتَمَ للمَرْءِ عَمَلُهُ بالشَّقاءِ. "
📚معانی الاخبار ص 345
▫️در نقل دیگری آمده است که مسيح عليه السلام فرمود:
"مردم مىگويند: ساختمان به شالوده آن است، اما من به شما چنين نمىگويم. عرض كردند: پس شما چه مىگويى، اى روح اللَّه؟ فرمود: حقيقتى را به شما بگويم: آخرين سنگى كه كارگر مىگذارد، اساس كار است.ابو فروه، راوى حديث، مىگويد مراد آن حضرت، عاقبت كار است. " " ... بحَقٍّ أقولُ لَكُم: إنّ آخِرَ حَجَرٍ يَضَعُهُ العامِلُ هُو الأساس..."
📚معانی الاخبار ص 348
▫️ادامه 👇
▫️ادامه 👇
❕از سوی دیگر و بر اساس روایات , انسان اگر اطاعت و بندگی خدا را نیز می کند و از کمالات بهره ای دارد ، آن هم به توفیق و عنایت الهی است و انسان از خود چیزی ندارد که بخواهد به آن مغرور شود و خود را از دیگران بالاتر ببینید : " قَالَ اللَّهُ تَعَالَى: يَا بْنَ آدَمَ بِمَشِيئَتِي كُنْتَ أَنْتَ الَّذِي تَشَاءُ، وَ بِنِعْمَتِي أَدَّيْتَ إِلَيَّ فَرَائِضِي " _ " فَإِنْ أَطَعْتَنِي أَعَنْتُكَ عَلَى طَاعَتِي "
📚قرب الإسناد ص: 347 _ امالی ص: 309
❕لذا انسان باید همواره دعا کند که حتی برای یک لحظه خداوند او را به حال خود رها نکند و عنایت و توفیق خود را از انسان قطع نکند , چنانچه که در نقلی آمده است که ابن ابى يعفور می گوید :
" از امام صادق عليه السلام كه دستش را به سوى آسمان برداشته بود، شنيدم كه مىفرمود:
❗️«خداوندا! هرگز مرا چشم بر هم زدنى به خودم وا مگذار، نه كمتر از آن و نه بيشتر» و بى درنگ، اشك از گوشههاى محاسنش سرازير شد. سپس رو به من كرد و فرمود: «اى پسر ابو يعفور! خداوند عز و جل، يونس بن متّا را كمتر از يك چشم بر هم زدن، به خودش وا گذاشت و در نتيجه، آن گناه از او سر زد». گفتم: به سلامت باشى، آيا آن گناه، او را به حدّ كفر رساند؟ فرمود: «نه؛ امّا مردن در آن حال، هلاكت است " "... رَبِّ لا تَكِلني إلى نَفسي طَرفَةَ عَينٍ أبَداً، لا أقَلَّ مِن ذلِكَ ولا أكثَرَ..."
📚الکافی ج 2 ص 581
❕لذا امام صادق عليه السلام فرمود:
"هر كه بر اين باور باشد كه از ديگران برتر است، او در شمار مستكبران است. راوی می گوید عرض كردم: اگر گنهكارى را ببيند و به سبب بىگناهى و پاكدامنى خود، خويشتن را از او برتر بداند چه؟ امام علیه السلام فرمود:
" هيهات هيهات! چه بسا كه او آمرزيده شود اما تو را براى حسابرسى نگه دارند؛ مگر داستان جادوگرانموسى عليه السلام را نخواندهاى ( که آنان نهایت عمر توبه کردند و بخشیده شدند؟ ) " مَن ذَهَبَ يَرى أنَّ لَهُ علَى الآخَرِ فَضلًا فهُو مِن المُستَكبِرِينَ ..."
📚الکافی ج 8 ص 128
❕امام سجاد علیه السلام فرمود :
" اگر شیطان تو را وسوسه کرد و گفت که تو از فلانی که اهل قبله است (یکی از مسلمین) برتر و بهتر هستی. این وسوسه را به این طریق از خود برطرف کن که اگر از تو بزرگ تر است، بگو که با ایمان و عمل نیکش بر من سبقت دارد و قبل از من ایمان آورده و اعمال صالحه انجام داده، پس او از من بهتر است. و اگر از تو کوچک تر است، به خود بگو که من چون بزرگ تر از او هستم، پس در سالهای گذشته معصیتهایی قبل از او انجام دادهام که او نداده، پس او از من بهتر است. و اگر همسال تو است، به خود بگو که من نسبت به گناه خود یقین دارم، ولی درباره او شک دارم که گناهی کرده است یا نه. پس به چه مناسب یقین را رها کرده و شک را بگیرم؟ " "إِنْ عَرَضَ لَكَ إِبْلِيسُ لَعَنَهُ اللَّهُ بِأَنَّ لَكَ فَضْلًا عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَهْلِ الْقِبْلَةِ ..."
📚الإحتجاج ج 2 ص 320
❕بنابراین انسان در هیچ حالتی نباید خود را از دیگران برتر و بالاتر ببیند , زیرا ملاک برتری رستگاری پایان عمر است و از پایان عمر نیز کسی خبر ندارد , ممکن است انسان تا پایان عمر از صراط حق منحرف شود و از حیواناتی چون سگ هم پست تر شود , چنانچه که قرآن در مورد منحرفان از مسیر حق می فرماید :
" آنها دلها (عقلها) يى دارند كه با آن (انديشه نمىكنند و) نمىفهمند و چشمانى دارند كه با آن نمىبينند و گوشهايى دارند كه با آن نمىشنوند، آنها همچون چهار پايانند، بلكه گمراهتر اينان همانا غافلانند (زيرا با اينكه همه گونه امكانات هدايت دارند باز هم گمراهند). " " لَهُمْ قُلُوبٌ لا يَفْقَهُونَ بِها وَ لَهُمْ أَعْيُنٌ لا يُبْصِرُونَ بِها وَ لَهُمْ آذانٌ لا يَسْمَعُونَ بِها أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ اضل " ( سوره اعراف آیه 179 )
❕در تفسیر آیه فوق می خوانیم :
"چرا كه چهارپايان داراى اين استعدادها و امكانات نيستند، ولى آنها با داشتن عقل سالم و چشم بينا و گوش شنوا امكان همه گونه ترقى و تكامل را دارند، اما بر اثر هوا پرستى و گرايش به پستيها اين استعدادها را بلا استفاده مىگذارند، و بدبختى بزرگ آنان از همين جا آغاز مىگردد. "
📚تفسير نمونه، ج7، ص: 21
👌با توضیحات فوق می توان جریان مورد بحث از موسی علیه السلام را نیز پذیرفت زیرا انسان از جهتی از خودش چیزی ندارد تا به آن مغرور شود , هر چه است عنایت و توفیق و امداد الهی است و از سوی دیگر ملاک سعادت عاقبت امر است و انسان ممکن است که در عاقبت امر گمراه شده و حتی از حیوانات هم پستر شود , لذا عاقلانه نیست که انسان خود را از احدی حتی حیوانات بالاتر ببیند و موسی علیه السلام نیز در جریان مذکور در صدد آموزش این معارف به امت نیز بودند و این که در هیچ حالتی نباید خود را از دیگران برتر و بالاتر ببینند .
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht
پاسخ به شبهات فضای مجازی پیرامون امام مهدی.06.Prp.pdf
1.55M
📖کتاب الکترونیک رایگان :
پاسخ به شبهات فضای مجازی پیرامون امام مهدی علیه السلام ( جلد اول )
✍نویسنده : احمد پودینه ئی ( مدیریت مجموعه شیعه پاسخ )
@Rahnamye_Behesht
شیعه پاسخ
📖کتاب الکترونیک رایگان : پاسخ به شبهات فضای مجازی پیرامون امام مهدی علیه السلام ( جلد اول ) ✍نوی
📖کتاب الکترونیک رایگان :
پاسخ به شبهات فضای مجازی پیرامون امام مهدی علیه السلام ( جلد اول )
✍نویسنده : احمد پودینه ئی ( مدیریت مجموعه شیعه پاسخ )
❕در کتاب مذکور شبهات مهمی پیرامون تولد امام مهدی ( ع ) و سخن گفتن از ایشان در قرآن ، دلیل و فلسفه غیبت امام عصر ( ع) و چگونگی بهره بردن از وجودشان در زمان غیبت ، عمر طولانی ایشان و سیره حضرت در هنگام ظهور و نیز نقد جریان احمد الحسن بصری مورد بحث و بررسی نویسنده قرار گرفته است .
❕جهت دانلود کتاب اینجا را کلیک کنید .
@Rahnamye_Behesht
هدایت شده از شیعه پاسخ
8.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥بلاگر معاند : امام زمان شیعه در هنگام ظهور شکم زنان حامله را پاره می کند !!!!
👌پاسخش را در کلیپ فوق ببینید .
@Rahnamye_Behesht
هدایت شده از شیعه پاسخ
17.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺فلسفه غیبت امام مهدی علیه السلام و زمان ظهور ایشان !!!!
▫️در کلیپ فوق به سه پرسش ذیل پاسخ گفته ایم :
١ _ چرا امام مهدی (ع) به غیبت رفتند ?
٢ _ امام زمان (ع)چه زمانی ظهور می کنند ?
٣_ امام غایب چه فایده ای برای مردم دارد ?
@Rahnamye_Behesht