بسم الله الرحمن الرحیم
باسلام
طاعات وعزاداریهاتون مقبول درگاه حق.
🔆گفتمان در کانال :
سیاسی اجتماعی ،ابرار
🚩 موضوع #دلایل قیام امام حسین (ع)
🕘ساعت :21
در خدمت دوستان هستیم
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅مقدمه
◀️برای تبیین نهضت پایدار امام حسین (ع) باید علل و عواملی که در مجموع باعث این قیام شد تشریح شود.
از آنجا که پدیده های اجتماعی دارای چند ماهیت متفاوت هستن، نهضت امام حسین (ع) نیز صرفا یک عکس العمل معمول نبوده، بلکه مجموعه ای از عوامل دست به دست هم دادن تا قیام امام حسین (ع) شکل گرفت
◀️ دعوت کوفیان از امام حسین (ع)
◀️برپایی امر به معروف ونهی از منکر
◀️احیای سیره وسنت نبوی
◀️مبارزه با وضع رقت بار جامعه ودر راس آن یزید فاسد
◀️ مبارزه با نفوذ حزب اموی در مرکز قدرت وخلافت اسلام
◀️خط بطلان بر زمامداری یزید
1
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅دعوت کوفیان از امام حسین (ع)
◀️امام حسین (ع) هنگامی که در سوم شعبان وارد مکه می شوند مردم کوفه تصمیم می گیرند تا از اطاعت یزید سر باز زده واز حسین بن علی (ع) جهت رهبری خود دعوت کنند واز او پیروی نمایند در این بین سران شیعیان کوفه از جمله سلیمان بن صرد، مسیب بن نجبه، حبیب بن مظاهر، نامه هایی را به امام حسین (ع)میفرستند وبه این ترتیب امام حسین (ع) به دنبال تقاضای کوفیان مسلم بن عقیل رابرای رصد اوضاع عراق رهسپار آن دیارکرده وبه دعوت کوفیان پاسخ مثبت میدهند.
2
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅ برپایی امر به معروف ونهی ازمنکر
◀️امام حسین (ع) که ازروز نخست با شعار امر به معروف ونهی از منکر از مدینه حرکت کرده بودند، منطقشان برای قیام استوار برانجام وظیفه الهی ومسئولیت شرعی بوده واز جمله دلایل ایشان برای قیام فراگیر شدن منکرات، فساد وآلودگی در جامعه است.
3
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅احیای سیره وسنت نبوی
◀️این دلیل به طور واضح در وصیت نامه امام قابل مشاهده است. ایشان در وصیت خود خطاب به محمد حنفیه ذکر کردند که من ازروی خودخواهی وسرکشی وهوسرانی از مدینه خارج نمیگردم وحرکت من تنها برای اصلاح امت جدم واحیای سیره پیامبر وپدرم علی بن ابیطالب است.
4
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅ مبارزه باوضع رقت بار جامعه، عقب ماندگی، محرومیت، استثمارمردم واستضعاف فکری
◀️از آنجا که یزید انسان بی تدبیر، سطحی نگر ودارای تربیت غیراسلامی بود زمامداری وی جامعه را به سمتی پیش میبرد که چیزی جزاستثمار و ظلم برای مردم نداشت. اگر قیام امام حسین (ع) صورت نمی گرفت با ادامه حاکمیت یزید دیگر اثری از اسلام باقی نمی ماند.
5
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅نفوذ حزب اموی درمرکز قدرت
◀️امویان وسران وگردانندگان اصلی این حزب مقاصد پلیدشان در جهت ضربه زدن به اسلام و زنده کردن نظام جاهلیت بود. به طوری که همواره سعی در القاءارزشهای غلط برمردم داشتند مثلا امویان برای ایجاد انشقاق در خلافت اسلامی به شعرا پول داده واز آنان می خواستند تا علیه انصارشعر بگویند.
6
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅خط بطلان بر زمامداری یزید
◀️بیعت با یزید چهره منفور جامعه اسلامی امری بود که اگر توسط امام حسین (ع) صورت میپذیرفت این مهرتاییدی میشد برشیوه زندگی و شخصیت یزید وبسیار ساده هدف دین اسلام وغایت نبوی از بین میرفت.
◀️از آنجا که امام حسین (ع) در دامان مؤسس اسلام تربیت یافته بودند وشیوه زندگی اسلامی را ازپدر خود آموخته بودند با قیام خود سعی داشتند سنت محمد (ص) رازنده نگه دارند. در اندیشه امام حسین (ع) تنها راه برون رفت ازاین خطرقیام وانقلابی آگاهانه بوده است.
◀️امام حسین (ع) با اطلاع از به شهادت رسیدن خود وبا آگاهی کامل از وسعت ماهیت وحشیانه نیروهای ارتجاعی وباعلم به اینکه پس از شهادتشان زنان وکودکان را اسیر خواهند کرد به قیام اقدام نمودند.
◀️امام حسین (ع) با اقدامی آگاهانه، منطقی وبا آفرینش حماسهای چون عاشورا وحادثهای چون کربلا نشان دادند پیروزی از طریق قدرت وامکانات نظامی موقتی است زیراهمواره قدرت نیرومندتری وجود دارد که بتواند آن را درجریان زمان نابود کند. اما پیروزی از طریق رنج وجانبازی ابدی است وهمواره دروجدان بشری اثری جاودان خواهد گذاشت.
◀️بروز حوادث پس از قیام امام حسین (ع) در تاریخ شیعه نشان میدهد که کربلا نقطه آغازی برای مبارزه با ظلم و بیدادگریها بوده است.
7
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
◀️امام حسین (علیهالسلام) در جمع گروهی از علما و نخبگان مناطق مختلف اسلامی در مکه با ایراد خطبهای شورانگیز و کوبنده، ضمن یادآوری وظیفه سنگین و تکلیف خطیر علما و بزرگان شهرها برای پاسداری از کیان دین و اعتقادات مسلمانان و پیامدهای سکوت در برابر جنایات امویان، از خاموشی آنان در برابر سیاستهای دینستیزانه حاکمان اموی انتقاد کرده و هرگونه همراهی و سازش با آنان را گناه نابخشودنی دانست.
◀️حضرت در پایان سخنان خود، هدف از اقدامات و فعالیت هایش را بر ضد نظام ستمگر حاکم، که چند سال بعد خود را در قالب یک نهضت نشان داد، چنین اعلام کرد:
...«خدایا تو میدانی آنچه ما انجام دادهایم (از قبیل سخنان و اقدامات بر ضد حاکمان آموی)، به دلیل رقابت و سبقتجویی در فرمانروایی و افزونخواهی در متاع ناچیز دنیا نبوده است؛ بلکه برای این بوده که نشانههای دینت را (به مردم) نشان دهیم (بر پا گردانیم) و اصلاح در سرزمینهایت را آشکار کنیم. میخواهیم بندگان ستمدیدهات در امان باشند و به واجبات و سنتها و احکامت عمل شود.
8
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
◀️با دقت درفرمایشات امام میتوان به چهار هدف اصلی از اقدامات و فعالیتهایی که در عصر حاکمیت یزید برای قیام انجام داد، پی برد:
الف) احیای مظاهر و نشانههای اسلام اصیل و ناب محمدی؛
ب) اصلاح و بهبود وضع مردم سرزمینهای اسلامی؛
ج) تامین امنیت مردم ستمدیده؛
د) فراهم کردن بستری مناسب برای عمل به احکام و واجبات الهی.
9
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅وصیت امام حسین (ع) به محمدحنفیه
◀️امام حسین (علیهالسلام) در وصیتنامهای که هنگام خروج از مدینه و در زمان وداع با برادرش محمد بن حنفیه برای وی نوشت، هدف از حرکت خویش را چنین بازگو کرد: «من نه از روی سرمستی و گستاخی و نه برای فساد و ستمگری حرکت کردم؛ بلکه تنها برای طلب اصلاح در امت جدم حرکت کردم. میخواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم و به سیره جدم و پدرم علی بن ابی طالب (علیهالسلام) عمل کنم».
10
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅نامه به بزرگان کوفه
◀️حضرت در نامهای که هنگام اقامت خویش در مکه برای پاسخ به دعوت نامههای اشراف و بزرگان کوفه برای آمدن به کوفه نوشت، فلسفه قیام خود را چنین بیان فرمود: (به جانم سوگند، پیشوا کسی است که به کتاب خدا عمل کند، عدل و داد را محقق سازد، معتقد به حق باشد، و خود را به آنچه در راه خدا هست، پایدار بدارد».
◀️امام در این نامه، هدف از قیام را، تلاش برای برپایی حکومتی میداند که رهبر و پیشوای آن، صفات و امتیازات ذیل را دارا باشد:
الف) بر اساس کتاب خدا حکم کند؛
ب) عدالت را در جامعه حاکم کند؛
ج) متدین و معتقد به دین خدا باشد؛
د) خود را وقف خدا و اهداف الهی کند.
11
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅نامه به بزرگان بصره
◀️امام حسین (ع) در نامهای که برای دعوت از بزرگان بصره برای همیاری و همراهی با خود نوشته، علت و هدف نهضت خویش را چنین بیان میکند:«من شما را به کتاب خدا و سنت پیامبرش میخوانم. همانا سنت پیامبر از بین رفته و بدعت زنده شده است».
◀️حضرت در جواب عبدالله بن مطیع هم فرمود: کوفیان به من نامه نوشته و از من خواستهاند به نزدشان بروم؛ چون امیدوارند (که با رهبری من) نشانههای حق زنده و بدعتها نابود شود».
◀️ایشان همچنین در نامهای که به شیعیان بصره نوشت، فرمود: «من شما را به زنده کردن نشانههای حق و نابود کردن بدعتها میخوانم».
◀️از مجموع نامهها و پاسخهای حضرت، این اهداف را میتوان برای نهضت عاشورا استفاده کرد:
الف) دعوت (و عمل) به کتاب خدا و سنت پیامبر؛
ب) احیای سنت پیامبر که از بین رفته است، و برپایی مظاهر حق و حقیقت؛
ج) از بین بردن بدعتهایی که جایگزین احکام خدا و سنت پیامبر شده بود.
12
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
ان شاءالله در جلسات بعدی درباره شخصیت های مشهور وچگونگی شهادت یاران امام درخدمت دوستان خواهیم بود
خداوندا عاقبت مارو با شهادت ختم بخیر بفرما
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
التماس دعا
قریش حسین پور
.
✅مداحي در تراز هيئت انقلابي
در سوگواري سيد و سالار شهيدان آنچه اهميت دارد این است که جهتگيري اين جلسات در راستاي اقامه امر سيدالشهداء(ع) و مبتني بر اهداف و آرمانهاي نهضت حسيني باشد.
در اين ميان مراسم مداحي و ذکر مصيبت که توسط ذاکران و مداحان اهل بيت(ع) اجرا ميشود، يکي از ارکان هيئات مذهبي به حساب ميآيد که بايد برنامه آنان در تراز آموزههاي اسلامي بوده و از انحراف به دور باشد، که این امر با توجه به ملاحظاتی ممکن خواهد بود.
1ـ يکي از اين ملاحظات توجه به محتواي کلام و روضههايي است که خوانده ميشود. از تريبون مداحي انتظار آن است که در راستاي ارتقاء سطح فرهنگيـ معرفتي جامعه مخاطب تلاش کند و از ارائه هرگونه خرافه و انحراف و مطالب سخيف و کمعمق در اين عرصه به دور باشد. لذا حکیم انقلاب ضمن آنکه به مداحان تأکيد دارند که «نبايد بگذاريد منبرِ 10 دقيقهای يا 20 دقيقهای شما از معارف خالي بماند.» ميافزايند: «مداحها بدانند چه ميخوانند و چه ميگويند»!
2ـ ملاحظه ديگر الفاظ و تعابيري است که وسيله انتقال معنا بوده و يکي از مهمترين ابزار مداحي به حساب ميآيند. اين الفاظ بايد مبتني بر اصول و چارچوب و قاعدهاي انتخاب شود و اينگونه نيست که هر لفظي براي انتقال مفاهيم مقدس مناسب باشد.
3ـ اثرگذارترين بخش مداحي، ريتم و آهنگي است که بر الفاظ بار ميشود تا کلام را به يک اثر هنري بدل کرده و بر اعماق جانها اثرگذار شود و عواطف و احساسات را برانگيزد و شور و شوق و تحول و حرکت ايجاد کند. لذا ظریفترين بخش کار نيز همين بخش است و به تعبير رهبر معظم انقلاب «هر آهنگ و آوازي به درد شما نميخورد.» و موسيقي مناسب است که متناسب با شأن اهل بيت(ع) باشد.
4ـ و سرآخر آنکه، آنچه از محتوا و لفظ و ريتم و موسيقي گفتيم، براي آن است که اهداف هيئت که حرکت در مسير مکتب اهل بيت(ع) است محقق شود. به واقع جهتگيري کلي مداحي نيز بايد در جهت اهداف نهضت ائمه(ع) باشد. از جمله اين اهداف؛ اعتلاي کلمه اسلام، تربيت نيروي مؤمن انقلابي، بسط و گسترش اخلاق اسلامي، تقويت نظام اسلامي و آرمانهای آن و به طور ويژه «حفظ وحدت جامعه اسلامي و پرهيز از اختلاف است. لذا مداحي که با صداي خود اختلافات جامعه اسلامي را افزون ميکند، در مسير مکتب اهل بيت(ع) حرکت نميکند و آن مجلس، مجلس مورد رضای اهلبیت(ع) نخواهد بود!
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🇮🇷 @Abraar
📚داستان #شیخ رجبعلی خیاط و خبردادن از غیب!
🌷شیخ رجبعلی همراه عده ای در حیاط منزل یکی از دوستان نشسته بود. در آن جمع یک صاحب منصب دولتی هم حضور داشت که به دلیل بیماری ، پایش را دراز کرده بود.
افسر رو به جناب شیخ کرد و اظهار داشت که مدتی است گرفتار این درد پا شده و داروهای گوناگون هم کارساز نبوده است.
شیخ مطابق شیوه همیشگی خود ، از حاضران می خواهد سوره حمد بخوانند . آن گاه توجهی کرد و فرمود : این دردپای شما از آن روز پیدا شد که زن ماشین نویس را به این دلیل که نامه را بد ماشین کرده است ، توبیخ کردی و سر او داد زدی . او زنی علویه بود . دلش شکست و گریه کرد. اکنون باید او را پیدا کنی و از او دلجویی کنی تا پایت درمان شود./کانال عرفان شیعه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بعد از شنیدن این روایت از امام صادق(ع) بهتون قول میدم اشک هاتون برای امام حسین (ع) لذتش دو چندان شه
@Abraar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
⭕️ کسی که توله اش در غرب عیاشی میکند، آیا توان جواب دادن به #غرب را دارد؟؟
↙️ سخنان صریح امام جمعه #ایرانشهر ، آیت الله سید شجاع الدین ابطحی
#روحانیت_صدای_مردم
@Abraar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رئیس قوه قضائیه: از مهمترين معروف ها اکنون رونق توليد و ساماندهي مصرف است.
@Abraar