فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خاطرهی زیبای حاج آقا قرائتی از اتفاق جالبی که در خواستگاری جوان و هنگام پخش برنامه #درسهایی_ازقران افتاد😅✋
💢ای بن سلمان نامرد، قلب #مریم_رجوی رو بعد این همه مذاکرات محرمانه پشت درهای بسته شکستی!😂🔱 #توافق_ایران_عربستان
😍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مردم : مرگ بر اسرائیل
آقا : بله مرگ بر اسرائیل ولی این حرفش خوب بود 😂
2.43M
چگونه از ضعیف الحجابها سرداران انقلاب اسلامی بسازیم؟!
پلن دوم دشمن چه بود؟!.
🎙#سیدفخرالدین_موسوی
♨️فتنهی مهسا امینی به ایستگاه چهارشنبه سوری رسید!!!
🔍با بررسی اتفاقات چند ماه اخیر کاملا واضح میشود که تلاش دشمن بر این بوده که از هر اتفاق بی ربط و با ربطی علیه جمهوری اسلامی پاپوش بدوزد و آتش #جنگ_شناختی و #جنگ_ترکیبی خود علیه نظام را شعله ور نگه دارد!
💵دشمن میخواست از طرفی با بالا کشیدن قیمت دلار و ایجاد نارضایتی عمیق اقتصادی و از طرف دیگر با فراگیر نمودن قضیهی مسمومیت دانش اموزان و عصبی کردن مردم ، دوباره جمعیت قابل توجهی را به خیابانها بکشاند و از تجمعات اعتراضی و کشته سازی های احتمالی ، برای خود دستاویز جدیدی علیه جمهوری اسلامی بسازد که البته تا حدودی تیرش به سنگ خورد!
🔥امروز دشمن برای چهارشنبه سوری برنامه ریخته و میخواهد در این تجمعات نفوذ کرده و با شعار های ساختار شکنانه و کشته سازی ها برای زنده ماندن فتنهی خود ، کلاهی ببافد!!!
⚠️با این تفاسیر توصیه میشود در چهارشنبهی آخر امسال از تجمعات مشکوک دوری شود! این هشدار برای دختران زیبا رو و بد #حجاب جدی تر است، چون تجربه نشان داده که دختر بودن ، زیبا رو بودن و بدحجاب بودن سه معیار مهم برای انتخاب سوژهی کشته سازی ها است!
✍ میلاد خورسندی
#بسماللهالرحمنالرحیم
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن جَاءكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَأٍ فَتَبَيَّنُوا أَن تُصِيبُوا قَوْماً بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَي مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ (6)حجرات
اى كسانى كه ايمان آورده ايد! اگر فاسقى براى شما خبرى مهم آورد تحقيق كنيد، مبادا (از روى زودباورى و شتاب زدگى تصميم بگيريد و) ناآگاهانه به گروهى آسيب رسانيد، سپس از كرده ى خود پشيمان شويد.
🌺🌺🌺
تفسیرنور:
بر اساس روايات متعدّد از طرق شيعه و سنّى، اين آيه درباره وليدبن عقبه نازل شده است. زيرا پيامبر او را براى جمع آورى زكات از قبيله بنى مصطلق اعزام داشت، امّا از آنجا كه ميان او و اين قبيله در دوران جاهليّت، خصومتى شديد بود، هنگامى كه اهل قبيله به استقبال او مى آمدند، گمان كرد كه به قصد كشتن او آمده اند. لذا جلوتر نرفت و نزد پيامبر بازگشت و خبر داد كه مردم از پرداخت زكات خوددارى كرده اند. پيامبر از اين خبر ناراحت شد و تصميم گرفت آنان را گوشمالى دهد. آيه فوق نازل شد و در مورد خبر فاسق دستور تحقيق داد.
روشن است كه فسقِ وليدبن عقبه، از ابتدا روشن نبود و گرنه پيامبر شخص فاسق را به عنوان نماينده خود جهت دريافت زكات اعزام نمى كرد، بلكه پس از دروغى كه وليد در مورد سرباز زدن قبيله بنى المصطق از پرداخت زكات گفت، اين آيه فسق او را آشكار ساخت تا پيامبر و مؤمنان بر اساس خبر او عمل نكنند.
امام حسين عليه السلام در احتجاجى كه با وليد بن عقبه داشت فرمود: به خدا سوگند من تو را در دشمنى ات با علىّ بن ابى طالب عليهما السلام ملامت نمى كنم، زيرا خداوند، على را مؤمن و تو را فاسق خوانده است. سپس آيه فوق را تلاوت كردند.(43)
سؤال: در اين آيه دستور تحقيق و بررسى آمده، ولى درآيه ى 12 همين سوره، تجسّس، حرام شمرده شده است، آيا مى شود تحقيق و تفحّص، هم حرام باشد و هم واجب؟
پاسخ: آنجا كه تجسّس حرام است، درباره ى رفتار شخصىِ مردم است كه ربطى به زندگى اجتماعى ندارد، ولى آنجا كه واجب است، موردى است كه به جامعه مربوط است و مى خواهيم بر اساس آن، اقدام و عملى انجام دهيم كه اگر به خاطر احترام فرد، تحقيق و بررسى نكنيم ممكن است جامعه در معرض فتنه و آشوب قرار گيرد.
فسق چيست و فاسق كيست؟
«فِسق» در لغت به معناى خارج شدن است و در اصطلاح قرآنى، به خارج شدن از راه مستقيم گفته مى شود. اين كلمه در برابر عدالت به كار مى رود و فاسق به كسى گويند كه مرتكب گناه كبيره اى شود و توبه نكند.
واژه «فِسق»، در قالب هاى گوناگون، پنجاه و چهار بار در قرآن آمده و در موضوعات و مصاديق مختلفى به كار رفته است از جمله:
1. در مورد انحراف هاى فرعون و قوم او: «انّهم كانوا قَوماً فاسقين»(44)
2. در مورد افراد چند چهره و منافق: «انّ المنافقين همُ الفاسقون»(45)
3. در مورد آزار دهندگان به انبيا و سركشان از دستورات آنان:«قالوا يا موسى انّا لن ندخلها... القوم الفاسقين»(46)
4. در مورد كسانى كه طبق قانون الهى داورى و قضاوت نمى كنند: «و مَن لم يحكم بما اَنزلَ اللّه فَاولئك هم الفاسقون»(47)
5. در مورد حيله گران: «...بما كانوا يَفسقون»(48)
6. در مورد كسانى كه وظيفه ى مهم امر به معروف و نهى از منكر را رها مى كنند: «اَنجَينا الّذين يَنهَونَ عن السوء و اَخَذنَا الّذين ظلموا... بما كانوا يَفسقون»(49)
7. در مورد كسانى كه خانه، تجارت، فاميل و مادّيات را بر جهاد در راه خدا ترجيح مى دهند: «ان كان آبائكم... اَحبّ... واللّه لا يَهدِى القومَ الفاسقين»(50)
8. در مورد گناهان علنى و انحرافات جنسى و شهوت رانى هاى ناروا. (قرآن به قوم لوط كه گناه را در مجالس علنى و بى پروا انجام مى دادند، لقب فاسق داده است) «رِجزاً من السماء بما كانوا يَفسقون»(51)
9. در مورد بهره گيرى از غذاهاى حرام: «حُرّمت عليكم المَيتَةُ و الدّم... ذلكم فِسق»(52)
10. در مورد تهمت زدن به زنان پاكدامن: «يَرمُونَ المحصنات... اولئك هم الفاسقون»(53)
تحقيق، داروى دردهاى اجتماعى
در طول تاريخ، انبيا با مردم و اجتماعاتى روبرو بوده اند كه به انواع بيمارى هاى اجتماعى و اخلاقى مبتلا بوده اند و حتّى امروز با آن همه پيشرفت هاى مهمى كه در زندگى بشر شده است، هنوز آن بيمارى ها به قوّت خود باقى است. بيمارى هايى همچون:
تقليد كوركورانه از نياكان و پيروى از عادات وآداب ورسوم خرافى.
پيروى از خيالات، شايعات، پيشگويى ها و رؤياهاى بى اساس.
داورى و موضع گيرى بدون علم، ستايش يا انتقاد بدون علم و نوشتن و گفتن بدون علم.
داوريى شفابخش براى همه آن بيمارى ها، تحقيق و بررسى است كه در اين آيه آمده است.
↕️↕️
⏫⏫
اگر جامعه اهل دقّت و تحقيق و بررسى باشد، همه ى اين آفات و بلاهاى اجتماعى يكسره درمان مى شود.
مشابه اين آيه، آيه 94 سوره نساء است كه مى فرمايد: «يا ايّها الّذين آمنوا اذا ضربتم فى سبيل اللّه فتبيّنوا و لا تقولوا لمن ألقى اليكم السّلام لستَ مؤمناً تبتغون عرض الحياة الدنيا فعند اللّه مغانم كثيرة كذلك كنتم من قبل فمَنّ اللّه عليكم فتبيّنوا اِنّ اللّه كان بما تعملون خبيراً» اى مؤمنان! هرگاه در راه خدا گام بر مى داريد و سفر مى كنيد، تحقيق و بررسى كنيد و به كسى كه اظهار ايمان مى كند نگوئيد تو مؤمن نيستى و بخاطر به دست آوردن غنائم بى گناهى را نكشيد. زيرا نزد خداوند غنائم فراوانى است.
چنانكه در تاريخ آمده است: پس از جنگ خيبر، پيامبرصلى الله عليه وآله شخصى به نام اُسامةبن زيد را همراه گروهى از مسلمانان به سوى يهوديانى كه در يكى از روستاهاى فدك بودند فرستاد تا آنان را به اسلام يا قبول شرايط ذِمّه و تحت الحمايه بودن دعوت نمايد، يكى از يهوديان (به نام مِرداس) با شنيدن خبر، اموال و خانواده خود را در پناه كوهى قرار داد و با گفتن «لا اله الاّ اللّه محمّدٌ رَسولُ اللّه» به استقبال مسلمانان آمد. اُسامه به گمان اين كه او از ترس، اسلام آورده و اسلام او واقعى نيست، او را كشت. رسول خدا پس از اطلاع، به شدّت ناراحت شدند و آيه فوق نازل شد.
خبر در اسلام
اسلام درباره ى چگونگى سخن و نقل خبر تأكيدهاى فروانى كرده است از جمله:
الف) قرآن از كسانى كه هر خبرى را مى شنوند و نسنجيده آن را نشر مى دهند، به شدّت انتقاد كرده و مى فرمايد: خبر را به اهل استنباط عرضه كنيد و اگر حقّانيّت آن ثابت شد، آنگاه آن را پخش كنيد.(54)
ب) قرآن براى كسانى كه با پخش اخبار دروغ، در جامعه دغدغه ايجاد مى كنند، كيفرى سخت معيّن فرموده است.(55)
ج) پيامبر اسلام صلى الله عليه وآله در سال آخر عمر شريف خود در سفر حج فرمودند: كسانى كه خبرهاى دروغى از من نقل مى كنند، زيادند و در آينده زيادتر خواهند شد، هر كس آگاهانه به من نسبت دروغ بدهد، جايگاهش دوزخ است و هر چه از من شنيديد، به قرآن و سنّت من عرضه كنيد، پس اگر موافق آن دو بود بپذيريد وگرنه ردّ كنيد.(56)
د) امام صادق عليه السلام به كسى كه خبرهاى دروغى را به پدرش امام باقرعليه السلام نسبت مى داد، لعنت كردند و فرمودند: هر چه از ما شنيديد، اگر شاهد و گواهى از قرآن يا ساير سخنان ما بر آن پيدا كرديد، بپذيريد وگرنه نپذيريد.(57)
ه) امام رضاعليه السلام فرمودند: سند سخنان ما، قرآن و سنّت رسول خداصلى الله عليه وآله است.(58)
و) يكى از مهم ترين علوم اسلامى، علم رجال است كه براى شناخت خبر صحيح از غير صحيح، افرادى را كه حديث نقل مى كنند، مورد ارزيابى و بررسى قرار مى دهد.
-----
43) تفسير نورالثقلين.
44) نمل، 12.
45) توبه، 67.
46) مائده، 24 - 26.
47) مائده، 47.
48) اعراف، 163.
49) اعراف، 165.
50) توبه، 24.
51) عنكبوت، 34.
52) مائده، 3.
53) نور، 4.
54) نساء، 83.
55) احزاب، 60.
56) بحار، ج 2، ص 225.
57) بحار، ج 2ص 250.
58) بحار، ج 2، ص 250.
🌺🌺🌺
- افراد مؤمن بايد اهل تحقيق و بررسى باشند، نه افرادى زودباور و سطحى نگر. «يا ايّها الّذين آمنوا... فتبيّنوا»
- همه ى اصحاب پيامبر عادل نبوده اند، بلكه در ميان آنان افراد فاسق و منافق نيز بوده اند. «ان جاءكم فاسق»
- افشاگرى و رسوا كردن افرادى كه كارشان سبب فتنه است، مانعى ندارد.
«ان جاءكم فاسق»
- زمينه فتنه دو چيز است: تلاش فاسق، زودباورى مؤمن. «الذين آمنوا ان جائكم فاسق... فتبيّنوا»
- اصل در اسلام، اعتماد به مردم است، امّا حساب كسى كه فسق او بر همه روشن شد، از افراد عادّى جداست. «ان جاءكم فاسق... فتبيّنوا»
- افراد فاسق، در صدد ترويج اخبار دروغ و نوعى شايعه پراكنى هستند. «جائكم فاسق بنبأ»
- ايمان، با خوش باورى سازگار نيست. «آمنوا...فتبيّنوا»
- تحقيق وبررسى را به تأخير نيندازيد. «فَتبيّنوا» (حرف «فاء» نشانه ى اقدام سريع است)
- گاهى فاسق راست مى گويد، بنابراين نبايد همه جا سخن او را تكذيب كرد، بلكه بايد تحقيق شود. «فتبيّنوا»
- جامعه اسلامى، در معرض تهاجم خبرى است و مردم بايد هوشيار باشند. «ان جائكم... فتبيّنوا»
- در مديريّت، بايد علاج واقعه را قبل از وقوع كرد. ابتدا تحقيق و سپس اقدام كنيم. «فتبيّنوا ان تصيبوا قوماً بجهالة»
- بيان فلسفه و رمز و راز احكام الهى، انگيزه ى مردم را براى انجام دستورات زياد مى كند. (فلسفه تحقيق، دورى از ايجاد فتنه است.) «فتبيّنوا ان تصيبوا»
- يكى از اهداف خبرگزارى هاى فاسق، ايجاد فتنه و بهم زدن امنيّت نظام است. «ان تصيبوا قوماً بجهالة»
- اقدام بر اساس يك گزارش بررسى نشده، مى تواند جامعه اى را به نابودى بكشاند. «ان تصيبوا قوماً»
- اقدام عجولانه و بدون بررسى و تحقيق، نوعى جهالت است. «بجهالة»
- عمل به دستورات الهى، مانع پشيمانى است. تحقيق كنيم تا مبادا پشيمان شويم. «فتبيّنوا... نادمين»
- پايان كار نسنجيده، پشيمانى است. «نادمين»
#اللهمصلعلیمحمدوآلمحمدوعجلفرجهم
🕋✨ ولایت اهل بیت علیهمالسلام
🔻امام سجاد علیه السلام فرمود: «روزى رسول خدا با اصحاب خود در مسجد نشسته بود پس فرمودند: مردى از اهل بهشت از اين در بر شما وارد میشود و درباره مسائلى كه به او مربوط است پرسش میکند، در اين هنگام مردی قد بلند كه شبیه مردان قبيله مُضرّ بود نمايان شد، نزدیک آمد و به رسول خدا سلام كرد و نشست، بعد گفت: اى رسول خدا من شنيدهام خداوند در كتابى كه فرو فرستاده فرموده: «همگى به ريسمان خدا چنگ زنيد و متفرّق نشويد» اين ريسمانى كه خداوند چنگ زدن به آن و متفرّق نشدن از آن را به ما امر فرموده چيست؟
رسول خدا مدتى سر به زير افكند و سکوت کردند. سپس سر برداشتند و با دست خويش به امیرالمومنین عليه السّلام اشاره فرمودند و گفتند: «اين همان ريسمان خدا است كه هر كس به آن چنگ زند در دنيا محفوظ و در آخرت از گمراهى مصون است.»
پس آن مرد به امیرالمومنین نزديک شده و ایشان را از پشت سر در آغوش گرفت و گفت: من به ريسمان خدا و رسولش آويختم، سپس برخاست و بيرون رفت
#اهل_بیت
📗الغیبه، تالیف نعمانی، ص۴۹
🤲اللهم عجل لولیک الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷نشانه عجیب از ظهور
🎙استاد مسعود عالی
🔹تلنگری زیبا برای همه ما
#امام_زمان
🇵🇸 رهپویان بصیرت🇮🇷
🌳شجره آشوب« قسمت هشتاد و سوم » 📌بررسی نفوذی های بنی امیه در حکومت امیرالمومنین علیه السلام 🔻6. کشت
🌳شجره آشوب« قسمت هشتاد و چهارم »
📌بررسی نفوذی های بنی امیه در حکومت امیرالمومنین علیه السلام
🔻در برخی منابع تاریخی آمده است عایشه در هنگام عزیمت به سوی بصره به مروان گفت: آیا تو می خواهی برخی از افراد را بر بعضی دیگر تحریک کنی؟ این نکته بیانگر این است که مروان از سوی بنی امیه، قصد داشت با تفرقه اندازی میان سپاه طلحه و زبیر، آن ها را درگیر کند تا نتوانند در مقابل معاویه، به عنوان یک رقیب مطرح شوند.
🔻به عبارت دیگر، مروان، مأموریت داشت تا رقبای معاویه، اعم از طلحه، زبیر و امیرالمومنین را به نحوی با یکدیگر درگیر کند و سپس یک یک آن ها را از میان بردارد. البته در مورد طلحه، مروان به این موفقیت رسید. پیش از این دیدیم که طبق برخی نقل ها، مروان از سوی معاویه مأمور شد تا عایشه را به قتل برساند.
🔻این نیز یکی از مسائلی است که نشان می دهد مروان، نفوذی معاویه بوده و هرکجا که منفعتشان به خطر می افتاد، حاضر بودند حتی نیروهای خودی را از صحنه حذف کنند.
📚 کتاب شجره آشوب
💬 نویسندگان: آقایان یوسفی و آقامیری
↩️ ادامه دارد...
🗞صفحه نخست برخی از روزنامه های صبح امروز کشور یکشنبه بیست و یکم اسفند ۱۴۰۱