🔰 وضعیت پوشش افراد در کتابخانه ملی ایران!
🔹مسئول انقلابی و باغیرت خداقوت...
⚠️آقای دولت‼️‼️‼️
⚠️آقای مجلس‼️‼️‼️
⚠️آقایان قوه قضاییه‼️‼️‼️
⚠️آقای شهردار‼️‼️‼️
⚠️آقای مدیر‼️‼️‼️
⚠️❓نمیخواهید فکری به حال اوضاع بد #حجاب در مترو تهران کنید!😡😡😡؟!؟!!!
# امام_زمان_منتظر_بیداری_ماست
# لبیک_یا_خامنه_ای
#پایان_مماشات
#انتقام_سخت
#منتظریم_سردار
#بسماللهالرحمنالرحیم
يَسْأَلُونَكَ عَنِ الأَنفَالِ قُلِ الأَنفَالُ لِلّهِ وَالرَّسُولِ فَاتَّقُواْ اللّهَ وَأَصْلِحُواْ ذَاتَ بِيْنِكُمْ وَأَطِيعُواْ اللّهَ وَرَسُولَهُ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ (1)انفال
(اى پيامبر!) از تو درباره ى انفال (غنائم جنگى و اموال عمومى) مى پرسند (كه از آن كيست؟) بگو: انفال، از آنِ خدا و پيامبر است. پس، از خداوند پروا كنيد و (روابط) ميان خودتان را اصلاح كنيد و اگر ايمان داريد، از خدا و رسولش اطاعت كنيد.
🍃🌸🍃🌸🍃
تفسیر نور:
در قرآن حدود 130 بار واژه ى سؤال و مشتقّات آن، از جمله 15 بار عبارت «يسئلونك» آمده است.
«انفال» جمع «نَفل»، به معناى زياده و عطيّه است. چنانكه به زيادتر از نمازهاى واجب، نافله گفته مى شود و عطاى فرزند به حضرت ابراهيم «نافله» به حساب آمده است. «و وهبنا له اسحاق و يعقوب نافلة» (412)
در روايات و كتب فقهى، منابع طبيعى و ثروت هاى عمومى، غنائم جنگى، اموال بى صاحب مثل زمينى كه صاحبش آن را رها كرده و اموال مردگان بى وارث، جنگل ها، درّه ها، نيزارها، زمين هاى موات، معادن و... همه از انفال محسوب شده اند. (413)
چون قبل از اسلام، نحوه ى توزيع غنائم بر اساس تبعيضات بود، پس از جنگ بدر كه اوّلين جنگ مسلمانان و همراه با غنائم بسيار بود، در اينكه غنائم را چه بايد كرد و به چه كسانى مى رسد و چه كسانى اولويّت دارند، نظرهاى مختلفى وجود داشت. سرانجام با سؤال و درخواست مردم از پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله، آن حضرت شخصاً به تقسيم غنائم پرداخت و بطور عادلانه و يكسان ميان مردم تقسيم كرد تا تبعيضات موهوم دوره ى جاهلى را از ميان برداشته و از مستضعفان حمايت كند، هر چند برخى، از اين برابرى رنجيدند. (414)
گرچه آيات اين سوره درباره ى جنگ بدر است و اين آيه نيز بيشتر نظر به غنائم جنگى دارد، ولى اختصاص به آن ندارد. (415)
امام صادق عليه السلام فرمود: سهم خداوند از انفال، زير نظر رسول خدا صلى الله عليه وآله مصرف مى شود. (416)
در روايات، پاداش اصلاح و آشتى ميان مردم، از يك سال نماز و روزه ى مستحبّى هم بيشتر ذكر شده است. (417) امام صادق عليه السلام به شاگرد خود مفضّل فرمود: اگر ميان دو نفر از طرفداران ما نزاعى پيش آمد، از مال من خرج كن و ميان آنان آشتى بده. (418)
در اسلام، تقويت و تحكيم پيوندها و از ميان بردن اسباب تفرقه و نفاق به قدرى اهميّت دارد كه در بعضى مراحل نه تنها اصلاح ذات البين واجب است، بلكه از بيت المال نيز مى توان براى آن استفاده كرد. (419)
-----
412) انبياء، 72
413) تفسير نورالثقلين؛ بحار، ج 93، ص 205 وكافى، ج 1،ص 539
414) تفسير نمونه؛ فروغ ابديّت، ج 1، ص 423
415) تفاسير الميزان و نمونه
416) تفسير نمونه
417) تفسير اطيب البيان
418) كافى، ج 2، ص 209
419) تفسير نمونه
#اللهمصلعلیمحمدوآلمحمدوعجلفرجهم
🇵🇸 رهپویان بصیرت🇮🇷
#بسماللهالرحمنالرحیم يَسْأَلُونَكَ عَنِ الأَنفَالِ قُلِ الأَنفَالُ لِلّهِ وَالرَّسُولِ فَاتَّقُو
.
نکات مهم:
- سؤال مردم درباره ى انفال و پاسخ پيامبر صلى الله عليه وآله به آنان، نشان دهنده ى دخالت اسلام در شئون اقتصادى جامعه است. «يسئلونك...»
- مرجع و محلّ بيان احكام و مسائل اقتصادى، رهبر الهى است. «يسئلونك عن الانفال قل»
- هدف از جهاد در اسلام، پيروزى حقّ بر باطل است. غنائم، مسأله ى فرعى و اضافى است. («انفال»، به معناى «زياده» است.)
- مالكيّت اموال عمومى از خداست، پس بايد در دست مقدّس ترين و محبوب ترين مردم قرار گيرد. «قل الانفال للّه والرسول»
- حكومت اسلامى پشتوانه ى اقتصادى مى خواهد و انفال، پشتوانه ى نظام اسلامى است. «الانفال للّه والرسول»
- اسلام براى منابع طبيعى و ثروت هاى عمومى نيز قانون دارد. «الانفال للّه و الرسول»
- تمام مصارف رسول اللّه، در شعاع اهداف الهى است. «للّه والرسول»
- حفظ اموال عمومى، پاكى و پروا لازم دارد. «فاتّقوا اللّه» (زيرا بيت المال و اموال عمومى، مى تواند بسترى براى سوءاستفاده باشد.)
- كسى كه قصد اصلاح در جامعه دارد، بايد خودش اهل تقوا باشد. «فاتّقوا اللّه و أصلحوا»
- حفظ وحدت واصلاح ميان مردم، بر همگان لازم است. «أصلحوا ذات بينكم»
- مؤمن بايد در ميدان هاى اخلاق، جامعه و سياست، به دستورات الهى عمل كند تا مشروعيّت داشته وبه موفقيّت برسد. «فاتّقوا اللّه و اصلحوا ذات بينكم و أطيعوا اللّه و رسوله»
- ايمان تنها در قلب نيست، جلوه ى خارجى و اطاعت عملى هم مى خواهد. «أطيعوا... ان كنتم مؤمنين»
- ممكن است كسانى در آزمايش جانفشانى و حضور در جبهه قبول شوند، ولى در آزمايش مالى و تقسيم غنائم و انفال مردود گردند. «ان كنتم مؤمنين»
- جبهه رفتن به تنهايى نشانه ى ايمان كامل نيست، طمع نداشتن به غنائم، حفظ اخوّت و تسليم در برابر رهبرى هم لازم است. (كلّ آيه)
توضيحات
سيماى سوره ى انفال
اين سوره هفتاد وپنج آيه دارد و در مدينه نازل شده است.
اين سوره به دليل كلمه ى «انفال» كه در آغاز آن آمده و همچنين بيان احكام انفال و ثروت هاى عمومى، به «انفال» نامگذارى شده است.
نام ديگر اين سوره، «بدر» است، زيرا بيشتر آياتش پيرامون جنگ بدر است كه اوّلين نبرد مسلمانان با مشركين مى باشد و مسلمانان از امدادهاى الهى و نصرت خدا برخوردار شدند.
در اين سوره، در كنار مطرح شدن جنگ بدر، به طور ظريفى ويژگى هاى سپاه حقّ در مقابل سپاه باطل نيز بيان شده است. همچنين درسهايى از تاريخ پيامبر اسلام وچگونگى رفتار آن حضرت با مسلمانان و مسائلى همچون انفال، بيت المال، احكام جهاد، غنائم، اسيران و خمس و چگونگى تقسيم آن، ماجراى هجرت و ليلةالمبيت، صفات مؤمنان واقعى، جلوگيرى از اختلاف و تفرقه و... بيان شده است.