14031108.mp3
9.82M
🔊 #بشنوید
🔰 #خارج_اصول / جلسه هزار و دویست و پنجم
📌 مبحث (مقاصد الشریعه) جلسه چهل و دوم سال تحصیلی جدید
🎙 آیت الله #علی_اکبر_رشاد
📆 دوشنبه ۰۸ بهمن ما ۱۴۰۳
#صوت
#درس_خارج
🆔 @Rashad_ir
📸 #عکسنوشت
🔰 نظریه کل گرایی در هندسه معرفتی علم اصول
◾️ در برابر مبناگرايی نظرات ديگری از قبيل #انسجامگرايی يا كلگرايی وجود دارد. نظريهی انسجامگرايی ميگويد عناصر تشکیل دهنده ی معرفت بایسته و لازم نيست که در چارچوب يك ترتيب و ترتب ضروری، علّی، برهانی و خدشهناپذير بر هم مترتب باشند و نهايتاً به يك قضيهی بديهی منتهی شوند، بلكه مجموعهی قضايای يك دستگاه معرفتی بايد با هم یکپارچه و منسجم باشند. البته تبيينها و تقريرهای گوناگونی از كلگرايی و انسجامگرايی هست.
◾️ اينكه هر #دستگاه_معرفتی و هر معرفتی يك هسته و يك حاشيه یعنی يك كانون و يك پيرامون دارد و میان كانون و پيرامون و هسته و حاشيه کنش و واکنش برقرار است و قضايايی كه در حاشيه و پيرامون هستند با قضايايی كه در كانون معرفت بوده و گرانيگاه قلمداد می شوند تعامل دوسويه و يا يكسويه دارند.
◾️ اين ديدگاه منكر آن نيست كه گاه میان مجموعهای از قضايای تشكيلدهندهی پيرامون و حاشيه با قضيه يا قضايای تشكيلدهندهی هسته و متن و گرانيگاه، تعارض و تهافتی وجود داشته باشد، و نمی گويد که میان اين قضايا رابطه ضروری مانند رابطهی ضروری میان قضايای فلسفی در #دانش_فلسفه برقرار است. اين هم يك پاسخ است به اينكه میان قضايای تشكيلدهنده يك دستگاه معرفتی چه رابطهای وجود دارد و اينها به حيث معرفتی چيده شده و چگونه با يكديگر ترابط می كنند.
💢 بریده ای از درس #خارج_اصول آیت الله علی اکبر رشاد
🆔 @Rashad_ir
📸 #گزارش_تصویری
🔰 نهصد و دوازدهمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست دکتر #مسعود_پزشکیان رییس جمهور با حضور آیت الله #علی_اکبر_رشاد
🔻 تهران، دوم بهمن ماه ۱۴۰۳
#در_رسانه_ها
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
🆔 @Rashad_ir
📸 #عکسنوشت
🔰 جایگاه هندسه ی معرفتی در فلسفه مضاف به علوم
◾️ طبق دسته بندی ای که گفته شد، از نظر منطقی مسئلههايی كه از دستهی نخست اند بايد مقدم بر مسئلههايی از نوع دسته دوم باشند. مباحث فرادانشی بر مباحث فرآمسئلهای مقدم هستند. نخست ما يك پرتويی می افكنيم و سراسر دانش را بررسی می كنيم و احكام كلی آن را تبيين می نماییم.
◾️ وظیفه #فلسفه تبيين احكام كلی موجود بما هو موجود و يا وجود بما هو وجود است و #فلسفه_مضاف عهدهدار تبيين احكام كلی نوع خاصی از موجود و يا وجود است. در نتيجه ما باید نخست مباحث حوزهی فرآدانشی و سپس مباحث حوزه ی فرامسئلهای را طرح كنيم.
💢 بریده ای از درس #خارج_اصول آیت الله علی اکبر رشاد
🆔 @Rashad_ir