🔹کجای تاریخ ایستاده ایم؟
رسول گرامی اسلام صلوات الله علیه و آله: اگر عالم دینی از دنیا برود رخنه ای در اسلام ایجاد می شود که هیچ جایگزینی ندارد.
🔹چگونه این معنا را در خود ایجاد کرد.چه مساله ای از دنیای اسلام و زندگی بشر را پاسخی منحصر بفرد داد که وقتی از این دنیا رخت بربست، جای خالی اش، فقدانی غم آلود ایجاد کرد که چیزی آن را جبران نمیکند.
آنچه امروز با آن مواجهیم فقدان و درگذشت یک عالم واعظِ درس آموز، با اطلاعات گسترده و بیان جذاب و لحن شیرین که مایه تاسف و اندوه رهبر معظم انقلاب و موجب دریغ و افسوس برای شاگردان و مستمعین ایشان است. بی شک #شیوه_تبلیغ و اقامه دین توسط این مبلغ عارف، #منحصر_بفرد بود و آنچه او به جامعه عرضه کرد، هیچ جایگزینی نخواهد داشت.
🌺 چه تصمیمی برای آینده داریم و چه محصول و خدمت منحصر بفردی میخواهیم به جامعه و دنیای اسلام ارائه کنیم.
🌺هرکسی هر کجایی ایستاده میتواند باری را بردارد.
🌺توفیق چنین خدماتی روزی همگی ان شاءالله
#به_نیت_حاج_قاسم
1_1787214590.pdf
729K
✅#مقاله
💡عنوان: {منظومه خانواده و سبک زندگی اسلامی در بیان امام صادق (علیه السلام)}
✍🏻حسین رفیعی وردنجانی
📑چکیده: پرداختن به وحی الهی به عنوان مهمترین منبع در فهم علوم همواره مورد توجه علما و در حقیقت از سیره ی عقلا بوده است. آنچه در این پژوهش مورد توجه قرار گرفته است؛ منظومه ای است از کلام امام صادق (علیه السلام) در رابطه ی خانواده و در نهایت ارائه ی الگویی از یک سبک زندگی اسلامی.
خانواده و سبک زندگی دینی در این نگاه دارای ارکانی است از جمله؛ پدر، مادر؛ ( والدین )، پسر، دختر ؛(فرزندان) و رابطه ای که هر کدام از این ارکان در داخل و خارج از محیط زندگی دارند که در نهایت مشخص کننده ی سبکی از زندگی دینی و اسلامی است که در بردارنده ی بهترین و شایسته ترین نوع سبک زندگی است.
تعامل و نقش زن در خانواده.pdf
424K
#✅مقاله
💡عنوان:تعامل و نقش زن در خانواده به مثابه همسر و مادر در پرتو آموزه های رضوی
✍نویسندگان: فاطمه علایی رحمانی، فرشته معتمد لنگرودی
چکیده:
یافته-های به دست آمده از پژوهش، گویای آن است که امام رضا علیه السلام دستیابی مرد به همسر شایسته را مایه ظفر و سعادت مرد دانسته اند و زنانی که به شوهران شان اظهار عشق می نمایند را بهترین غنیمت برای شوهرشان می داند. امام رضا علیه السلام در روایات متعددی توصیه به قناعت پیشگی نموده اند که موجب تعالی روحی فرد خواهد شد. از نظر ایشان، همسر شایسته کسی است که نسبت به شوهر خویش وفادار باشد به این معنا که در غیاب شوهر حافظ عفت خویش و اموال وی باشد. نقش مادری در سیره رضوی فراتر از مسأله زایش و به دنیا آوردن کودک است؛ زیرا امام رضا علیه السلام در شیر دادن به کودک توصیه می کنند زنان رنجور و معیوب برای شیر دادن به فرزند انتخاب نشوند چرا که شیر تأثیر سوء خود را بر جای می گذارد. آموزه های رضوی در تربیت اخلاقی کودک به توانایی و وسع کودک توجّه داشته و تشویق فرزندان براساس لیاقت ها و شایستگی های وجودی شان و نیز صدقه دادن برای سلامتی فرزندان را در تربیت اخلاقی توصیه می-نماید. تربیت دینی فرزند در کلام امام رضا علیه السلام نه تنها از آغاز تولّد، بلکه قبل از تولّد و در مرحله انتخاب همسر شروع می شود، این گونه تربیت دینی بازتابی از معنویت را در کانون خانواده در پی دارد.
#سیره_خانواده_تراز
💠 تکریم مادر زمینهساز تحقق تمدن نوین اسلامی ۱
🖊 دکتر معصومه طباطبایی، مدرس حوزه و دانشگاه
🌺 دربارهی تکریم مادران و جایگاه و اثراتش بر جامعهی فعلی و آینده چند نکته اساسی را باید بررسی کنیم. باید بدانیم که خانواده بهعنوان نخستین هستهی جامعه و از عوامل اصلی انتقال اخلاق، سنتها، فرهنگ، اندیشه و عواطف از نسلی به نسل دیگر است. در بین اعضای خانواده، مهمترین و اثرگذارترین سهم را والدین برعهده دارند و از بین والدین هم، مادر نقش اثرگذارتری بر فرزندان دارد؛ بهویژه در خانوادههایی که از شیوههای زیست طبیعی برای تربیت فرزندان بهره میگیرند و دارند مطابق با الگوها و سنتهای اسلامی فرایند تربیت را طی میکنند و بر اساس دستورات دینی و تربیت اسلامی، آموزههای معنوی را به فرزندانشان منتقل میکنند.
🌸 مادر، ریشه رحمت در جامعه
در این نگرش است که بالاترین و بارزترین و برترین نقشی که در کلام وحیانی قرآن کریم و در آموزههای دینی برای زنان ترسیم و ستایش میشود، نقش مادری و عهدهداری پرچم تربیت فرزندان بهدست مادران است. مادران نقشهای طبیعی سهگانهای دارند: نقش دختری و نقش همسری و نقش مادری. هرکدام از این نقشها جایگاه ویژهای دارد که موضوع ما در اینجا نقش مادری است. میبینیم که در آموزههای دینی و قرآن کریم به این سه نقش و بالاخص به نقش مادری و جایگاه مادر و ضرورت تکریمش بسیار توجه شده است. تکریم مادر اثرات مثبت بسیار زیادی در جامعه دارد؛ از جمله اینکه باعث رشد فکری و تعلق خاطر فرزندان به خانواده شده و روحیهی همبستگی و همدلی در خانواده پررنگ میشود.
در رفتار نبی مکرم اسلام میبینیم هنگامی که مردی به ایشان عرض میکند به چه کسی نیکی کنم، حضرت سه بار به او سفارش میکنند به مادرت به مادرت به مادرت(۱). یا در جای دیگر جوانی که عزم جهادی که واجب عینی نبود را داشت پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم در پاسخ اجازه خواستن او به وی میفرمایند در خدمت مادرت باش که بهشت زیر پای مادران است(۲). این نگاه در زمان پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم در بستر جامعهای اتفاق افتاد که زن هیچ نقشی نداشت و هیچ هویت و حقوق اجتماعی و فردیای نداشت و بهعنوان دارایی پدر و همسر و پسرانش بود. اسلام آمد و هویت ویژهای برای زن قائل شد؛ اثراتش را در جامعهی فعلی هم میبینیم. وقتی شخصیت زن و جایگاه مادری در نگاه اسلام را با نگاه جامعهی غربی مقایسه میکنیم، میببینم اصلاً فرقش از زمین تا آسمان است. غرب نگاه ابزاری به زن و نگاه فرودستی به نقش مادری دارد و دائماً میخواهد این نقش را به خارج از چهارچوب خانواده بکشاند؛ در حالی که دین مبین اسلام، «مادری» را بهعنوان یکی از نقشهای اصیل و از اولویتهای ویژهی زنان معرفی میکند.
#سیره_خانواده_تراز
💠تکریم مادر زمینه ساز تحقق تمدن نوین اسلامی۲
🖊دکتر معصومه طباطبایی
🌺 تکریم نقش مادر، تحقق تمدن نوین اسلامی را در پی دارد
تکریم مادران در جامعهی فعلی و آینده باعث ایجاد هویت ویژهای برای زنان میشود، باعث شناخت جایگاه ویژهی زنانه و مادرانهشان میشود. آیندهنگری یکی از ضرورتهای تربیت است؛ یعنی همان طوری که در بیانات رهبر انقلاب دربارهی تمدن نوین اسلامی و زمینهسازی بستر تحققش هست، این ضرورت اتفاق نمیافتد، مگر اینکه نقش مادری در کانون خانواده را بازنگری کنیم و آن را به جایگاه اصلیاش برگردانیم؛ همان هویت اصلی مادرانه و ویژه برای زنان. این مسئله کمک میکند با هویتافزایی و تکریم مادران که زمینهساز هویت زنان است، آیندهای هدفمند و متعالی برای فرزندانمان ترسیم کنیم. نقش مادر و تکریم جایگاهش در بستر خانواده که محور اصلی خانواده و محور عاطفیاش است، زمینهای برای آیندهنگری و آیندهسازی و زمینهسازی برای تحقق تمدن نوین اسلامی ایجاد میکند.
بستری که به برکت انقلاب اسلامی در جامعهی ما ایجاد شده است، کمک میکند که منافاتی بین مادری و پذیرش نقشهای دیگر متناسب با شخصیت و جایگاه زنانه ایجاد نشود؛ زنانی داریم که در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی، علمی و هنری مختلفی، در کنار مادربودن و پذیرش هویت مادرانهشان توانستهاند نقشآفرینی کنند.
🌸 تکریم نقش مادر نیازمند قانونگذاری و فرهنگسازی
تکریم جایگاه مادری را نمیتوانیم صرفاً با قانونگذاری حل کنیم. قانونگذاری میتواند زمینه را برایش ایجاد کند؛ ولی در این راستا مهمترین اصل برگرفته از سنت و سیرهی نبوی این است که با فرهنگسازی بتوانیم مادر و جایگاه مادران را تکریم کنیم. فرهنگسازی متناسب با هر گروه. به طور مثال رهبرانقلاب درجایی از سخنان خود بیان کردند که باید کاری کنیم تا فرزندان دست مادر را ببوسند. این رفتار را چه کسی در خانه باید به فرزندان آموزش دهد؟ نخستین کسی که میتواند به فرزند این را آموزش دهد پدر خانواده است. اوست که باید در رفتار و کردارش مادر خانواده را تایید و تکریم و عزت مادر را افزون کند.
#سیره_خانواده_تراز
💠تکریم مادر زمینه ساز تحقق تمدن نوین اسلامی ۳
🌺 پس میبینیم یکی از گروههای اصلی در جامعه که باید مخاطب فرهنگسازیها قرار گیرند، پدران جامعه هستند. آنها باید خود احترام را آموخته باشند تا بتوانند آن را به فرزندان نیز منتقل کنند. یا در تولیدات تلویزیونی و سینمایی نباید نقش مادر را زنی منفعل که سایرین صرفا به لحاظ سن و جنسیت او به وی احترام میگذارند نشان داد. در حالی که در دین ما در روایات ما در تاریخ دینی و ملتی ما، زن در هر نقشی اعم از فردی یا نقشهای مربوط به خانواده نظیر دختری و همسری و مادری و چه در نقشهای اجتماعی حضور داشته همواره حضوری فعالانه و موثر داشته است. در حوزه خانواده روایاتی نظیر «المرأة سیدة بیتها(۳)» نگاه دین اسلام به نقش زن را به خوبی نشان میدهد.
🌸 برخلاف غرب که مادربودن را بندی به پا و مانعی برای رشد فردی معرفی میکند؛ همان طور که فمینیستها و برخی از ماتریالیستها جایگاه مادری را جایگاهی فرودستی میدانند که مانع میشود از اینکه زن بتواند در عرصههای مختلف موفق باشد و بروز و ظهور داشته باشد. توقع میرود از این پس مسئولان به این موضوع مهم توجه بیشتری داشته باشند و با هویتافزایی و تکریم جایگاه مادر از طریق رسانه و آموزشهای مختلف، نقش مادری را در جامعه به جایگاه ویژهاش برسانند و بسترهایی برای حضور بهتر و پررنگتر زنان در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ایجاد کنند تا بتوان زمینهسازی برای تحقق تمدن نوین اسلامی را انتظار داشت.
پینوشت:
(۱ شیخ حر عاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، کتاب النکاح، ابواب احکام الاولاد، باب ۹۴، ح ۱
(۲ نراقی، مهدی بن ابی ذر، جامع السعادات، ج۲، ص۲۷۶
(۳ نهج الفصاحة، ابوالقاسم پاینده، ص ۶۱۵، ح ۲۱۷۷
#معرفی_کتاب
📙پدر پسر روحالله
این کتاب روایت داستانی بلندی از انقلاب و خصوصیات اخلاقی حضرت امام خمینی(ره) است که در قالب چند نامه برای نوجوانان و جوانان به نگارش درآمده است.
شخصیت اصلی این رمان که به سبک رمانهای نامه نگارانه نوشته شده، جوانی به نام محسن است که در حال تحصیل در فرانسه با یکی از اهالی نوفلوشاتو آشنا میشود و در این میان سوالاتی در مورد شخصیت امام خمینی(ره) برای او ایجاد میشود و مادر محسن در چند نامه به سوالات او جواب میدهد و از فعالیتهای انقلابی خودش و همسرش برای محسن میگوید.
🖊حسن بیگی
#معرفی_کتاب
📙 امام خمینی (ره) احیاگر ارزشهای اسلامی
🖊 الهام خاضعینیا
🔹به همت موسسه چاپ و نشر عروج وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) منتشر شد.
این کتاب، تحقیقی مستند درباره شخصیت، سیره و آثار امام (ره) است که با رویکردی علمی - پژوهشی تهیه و تنظیم شده است.
🔹ویژگی این کتاب از نظر شیوه بیان و گزارش مطالب و مباحث که در 30 فصل و باعناوین بسیار تنظیم شده، این است که به جای ذکر منابع متعدد مطالب، همه آنها به مقالههای مربوط در اصل دانشنامه امام خمینی (ره) ارجاع و مستند شده است تا افزون برمعرفی همه مدخلهای اصلی دانشنامه و مستندسازی مطالب این کتاب، پیگیری تفصیلی و مستند هر مطلب، به ویژه برای پژوهشگران آسان باشد.
🔷 در میلاد امام خمینی، شاگردانشان را بشناسیم.
✍️ معلم زبردست
🌷 نمونهای برجسته از مکتب امام خمینی(ره) که او را میشناسیم
«اگر کسی میخواهد گرایش مردم به انقلاب و مبارزات و مجاهدتها را بفهمد به تشییع میلیونی شهید قاسم سلیمانی نگاه کند... یک فرد انقلابی، یک فرد مبارز و مجاهد که برای جمهوری اسلامی جان خودش را کف دستش گرفته بود، مردم اینجور از او بزرگداشت و احترام کردند.» ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
#به_نیت_حاج_قاسم
یا زهرا سلام الله علیها.m4a
4.53M
🔹میلاد حضرتزهرا سلاماللهعلیها مبارک
🔹 تحلیل محتوای یک بیان کوتاه اما عمیق و جالب و نورانی از صاحب امروز
🔹حضرت فاطمه علیهاالسلام:
خِیارِکُم، ألیَنُکُم مَناکِبَهُ و أکرَمُهُم لِنِسائِهِم
بهترین شما کسانیاند که با مردم نرمترند و زنان خویش را بیشتر گرامی میدارند.
📚دلائل الإمامه، ص ۷۶
انشاءالله به حق حضرت خودتان و اهلتان مایه شادی دلشان و نور چشمشان باشید
🔹سلامتوسلیمانیباشید.
رشدانه
🔹میلاد حضرتزهرا سلاماللهعلیها مبارک 🔹 تحلیل محتوای یک بیان کوتاه اما عمیق و جالب و نورانی از صاح
#رزق_علمی
#زناشویی
🔷حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام:
خِیارِکُم، ألیَنُکُم مَناکِبَهُ و أکرَمُهُم لِنِسائِهِم
بهترین شما کسانیاند که با مردم نرمترند و زنان خویش را بیشتر گرامی میدارند.
📚دلائل الإمامه، ص ۷۶
🔷 آموزه های اسلامی گرامی داشتن زن را توصیه نموده و تحکیم خانواده را به ارمغان می آورد.
https://eitaa.com/Rooshdaneh/16497
#معرفی_دوره
💠اوامر اجتماعی #ولایت_فقیه
🎤 با توضیحات استاد احسان عبادی ( از اساتید مهدویت کشور و پژوهشگر علوم حدیث و تاریخ و ارائه دهنده بیش از 30 کارگاه #ولایت_فقیه در سطح کشور)
برگرفته از فیلم جلسه 30 کارگاه مبانی ولایت فقیه ، برای دسترسی به همه فایلهای دوره به نشانی https://eitaa.com/joinchat/1812988076Cc6ed8f0acd رجوع کنید.
#حاج_قاسم_سلیمانی
#شهدای_کرمان
🔹لشکر شهیدان
شهید کن... که شهادت حیات مردان است
ولی برای شما مرگ، خط پایان است
شهید کن... که شهیدان بریده از جسماند
شهید کن... که شهید از ازل، همه جان است
ببار تیر بلا لحظه لحظه بر سر ما
که سرو، مستِ همین قطرههای باران است
به مورها برسانید از سپاه علی
که نام یک یک سربازها سلیمان است
شهید قاسم ما زندهتر شد و امشب
خوشا که بر سر خوان حسین مهمان است
به خون تپیده و بر خاک قطعه قطعه شده
شبیه یار شدن آرزوی یاران است
ز کوچ مالک اگر خون نشسته در دل ما
ولی ببین که سپاه علی رجزخوان است
به دیدۀ تر ما رنگ یأس و رخوت نیست
سپاه عشق کماکان میان میدان است
حرام میشود از این به بعد خواب شما
که خشم حیدریِ شیعه سخت و سوزان است
در انتظار ظهوریم و خوب میدانیم
سپاه مهدی ما لشکر شهیدان است
🖊سعید تاجمحمدی
#فرهنگ_شهادت
#رواشناسی_اجتماعی_اسلامی
💠 محکومیت اعمال تروریستی در شهر سردار دلها :
باسلام محضر منجی عالم و آزادگان جهان
و اما بعد
خبرها سنگین است و آنچه از وقایع بگوش میخورد، حملات تروریستی است که غیر انسانی و دردآورند و با هدفِ ایجاد ترس و نا امنی شکل میگیرند اما عاملان غافل از آنند که زیباییهای فرهنگ شهادت و شجاعت آنقدر زیاد است که حاصلش امید و شجاعت است نه ترس و نا امیدی. این شناخت ها و آموزه های اسلامی است که بعنوان یک روش خودتنظیمی هیجانی و تنظیم رغبت بر مدار الهی(با آرامش و امید) خودنمایی نموده و باز نوایی الهی میپیچد:بکشید ما را ملت ما بیدارتر میشود...
کانال رشدانه ضمن محکوم کردن اعمال تروریستی، به اعتلای فرهنگ اسلامی می بالد که امثال مکتب سلیمانی از میوه های خوشگوار آن بوده و دلمان گرم است به وعده الهی :« لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا»
🖊م. صفری
https://eitaa.com/Rooshdaneh/16504
سردار سلیمانی .mp3
5.33M
#تمدن_اسلامی
❓کدام مکتب میتواند انسانهای شایستهتری را تربیت کند؟
❓دستاورد تمدن اسلامی؟ دستاورد انقلاب اسلامی؟
🔹شاخص ارزیابی دستاورد: شاخص مادی یا شاخص انسانی؟
🔹 شهید سلیمانی، دستاورد انقلاب اسلامی
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | آپارات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سیره_خانواده_تراز
#خانواده
🔹رهنمودهای مادر گرامی رهبر انقلاب درباره روش تربيت فرزند
#علوم_انسانی_اسلامی
🔷 برخی از آثار علامه مصباح :
🔹 مشکات فروزان در تفسیر قرآن
🔹 هم اندیشی معرفت شناسی
🔹 فازهای پرواز جلد دوم
🔹 پیش به سوی احیای اخلاق
🔹 اخلاق سیاسی و سیاست اخلاقی
✅ روز درگذشت این عالم گرانقدر بنام روز: علوم انسانی اسلامی» نامگذاری شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#معرفی_نرم_افزار_ارزشی
#پژوهش
🔷 کتابخانه علوم حدیث
🔹مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)
پیشگام در داده پردازی هوشمند علوم اسلامی
www.noorsoft.org
1390.07.20 .mp3
11.63M
#بصیرانه
🔷 منشأ انحراف انسانها، یک رفتار نادرست است!
🔹 رفتار زشت، کم کم اعتقادات انسان را از بین میبرد!
🔹تنها چیزی که اثر دارد، فعالیت مثبت و تربیت اخلاقی است...
🎙علامه مصباح یزدی (ره)
افتتاحیه موسسه اخلاق و تربیت قم