#اعلام_نشست_علمی
🔷درآمدی به اخلاق قرآنی
📅زمان: جمعه 25 اسفند ماه
🎙دکتر سید احمد فاضلی
✅عنوان: مناسبات بین دین و اخلاق؛ طرح مسالهای در قانونگذاری در قرآن
⏰ ساعت 15:00
🎙دکتر محمدعلی عبداللهی
✅عنوان: ابتنای اخلاق قرآنی بر سهگانه معرفت، محبت و اطاعت
⏰ ساعت 21:00
🔹نشانی ورود: https://cp.bigbluebuton.ir/u/4563/ethics
🔹انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران
@QuranHadith_elmi_farabi
🌸دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان
🌸اللَّهُمَّ قَوِّنِي فِيهِ عَلَى إِقَامَةِ أَمْرِكَ، وَ أَذِقْنِي فِيهِ حَلاوَةَ ذِكْرِكَ، وَ أَوْزِعْنِي فِيهِ لِأَدَاءِ شُكْرِكَ بِكَرَمِكَ، وَ احْفَظْنِي فِيهِ بِحِفْظِكَ وَ سِتْرِكَ، يَا أَبْصَرَ النَّاظِرِينَ.
https://eitaa.com/Rooshdaneh/17036
#فراخوان
🔷نخستین جشنواره تعالی زیست مجازی
💠خلاصه نویسی
در قالب ورد، پاورپوینت، ایکسمایند، پرزی و ...
🔸مجموعه متنوعی از مستندهای تلویزیونی، پادکست، کتب و مجلات الکترونیکی
🔹۲۲ اسفند تا ۲۲ فروردین
🔹آخرین فرصت ارسال آثار ۲۱ فروردین
جهت دریافت منابع جشنواره کلیک کنید.
🔹سبک زندگی
🔹فرزندپروری عصر دیجیتال
🔹مشاور و برگزارکننده دورههای سبک زندگی
https://eitaa.com/Zendegi_plus
🌺خودمانی با خدا
🌺خداجونم ! در این ماه من را از آمرزشجویان و از بهترین بندگان قرار بده و فرمانبردار و از دوستان نزدیکت قرار ده، به خاطر رأفتت ای مهربانترین مهربانان همه رو به من بده.
https://eitaa.com/Rooshdaneh/17041
🌸 دعای روز پنجم ماه رمضان
🌸 اللّـهُمَّ اجْعَلْني فيهِ مِنْ الْمُسْتَغْفِرينَ، وَ اجْعَلْني فيهِ مِنْ عِبادِكَ الصّالِحينَ اْلقانِتينَ، وَ اجْعَلني فيهِ مِنْ اَوْلِيَائِكَ الْمُقَرَّبينَ، بِرَأْفَتِكَ يَا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ.
🌸 خدایا مرا در این ماه از آمرزشجویان و از بندگان شایسته فرمانبردار و اولیای مقرّبت قرار ده، به رأفتت ای مهربانترین مهربانان.
https://eitaa.com/Rooshdaneh/17042
🔹گفتند کجایی؟🔹
جان آمده رفته هیجان آمده رفته
نام تو گمانم به زبان آمده رفته
احیا نگرفتم تو بگو چند فرشته
صف از پی صف تا به اذان آمده رفته؟
پلکی زدهام خواب مرا آمده برده
پلکی زدهام نامهرسان آمده رفته
امسال نبردهست مرا روزه، فقط گاه
بر لب عطشی مرثیهخوان آمده رفته
من در به در او به جهان آمده بودم
گفتند کجایی؟! به جهان آمده رفته
ترسم که به جایی نرسم این رمضان هم
بسیار به عمرم رمضان آمده رفته...
📝 #محمدمهدی_سیار
https://eitaa.com/Rooshdaneh/17044
🌸اسلام، دین بدون مرز
بیش از دو میلیارد مسلمان در سراسر جهان با فرهنگهای مختلف ماه مبارک رمضان را به روزه داری و عبادت می گذرانند.
به جز سنتهای مشابه و مرسوم که به طور کلی خیلی از ایشان انجام میدهند اغلب آنها از سنتها و آداب و رسوم خاص، در این ماه مبارک استفاده میکنند.
شناخت این فرهنگ و آداب و رسوم ها و تقویت هوش فرهنگی در پیشبرد اهداف تبلیغ و جهانی شدن تاثیر بسزایی دارد.
🔸 لذا به معرفی برخی از سنتهای زیبای آنها در این ماه مبارک می پردازیم.
#رمضان_مسلمانان_جهان
https://eitaa.com/Rooshdaneh/17045
🌺«چين» و آيين هاي ماه مبارك رمضان
مسلمانان در كشور چين با يكپارچگي و وحدت خاصي نماز جماعت و مراسم افطاري هاي جمعي، طبخ غذاهاي مخصوص و اجراي مراسم عبادي خاص، غبارروبي از مساجد و ... را در اين ماه دنبال مي كنند.
برپايه يك رسم قديمي، مسلمانان چين قبل از فرا رسيدن ماه مبارك رمضان، خود را براي يك ماه عبادت و روزه داري آماده مي كنند كه بخشي از اين آمادگي مربوط به مسائل اقتصادي است، به اين معني كه آنان بايد براي خريد مايحتاج اين ماه لوازم مورد نياز خود را از قبل تهيه كنند. در اين ماه ثروتمندان از اموال خود انفاق كرده و فقيران مسلمان را اطعام مي كنند و در مساجد سفره هاي افطاري با انواع خوراكي ها پهن و از روزه داران پذيرايي مي شود.
بر اساس سنت ديرينه، مسلمانان چيني بهترين خوراكي هاي خود را براي ايام ماه مبارك كنار مي گذارند و در ويژه برنامه هايي چون افطار ضمن حضور در كنار يكديگر در مساجد به صرف غذاهاي ويژه اين ايام مبارك مي پردازند. تغذيه ويژه مسلمانان چيني در اين ايام به سبب ارزش غذايي، مورد توجه ديگر اقوام ساكن در چين نيز قرار گرفته است. برنج، آرد، گوشت، چاي، شكر و شيريني از جمله اين موارد است.
نظافت و غباررويي مساجد و خانه هاي مسلمانان از جمله رسوم ديگري است كه قبل از شروع ماه مبارك رمضان توسط مسلمانان چيني انجام مي شود.
با وجود آيين هاي رنگارنگ رمضان در كشورهاي اسلامي اما فضيلت هاي موجود در اين ماه سبب اخوت و برادري ميان مسلمانان مي شود تا در پرتو اين وحدت و همبستگي، ضمن از ميان برداشتن مشكلات جهان اسلام از بركات معنوي اين ضيافت الهي برخوردار شوند و به قرب الهي نزديك شوند.
#رمضان_مسلمانان_جهان
🌸 رمضان در بوسنی و هرزگوین
در زمان امپراطوری عثمانی در بام سارایوو که هم اکنون پایتخت کشور بوسنی است لحظه افطار را به وسیله توپ به مردم اطلاع می دادند. این سنت امروزه نیز در این کشور پابرجاست و مردم و گردشگران در ماه رمضان بالای تپه ی بلندی می روند تا لحظه شلیک توپ را تماشا کنند.
🖊فاطمه طهوریان
#رمضان_المبارک
#رمضان_مسلمانان_جهان
#معرفی_کانال_ارزشی
#روانشناسی_اسلامی
🔷 زمینه های غیبت و بدگویی
🔹چرا برخی پشت سر دیگران بدگویی (غیبت) می کنند؟!
زیاده شنیده ایم که لازم است پشت سر دیگران بدگویی نکنیم، اما شاید در این باره که افراد چرا غیبت می کنند، کمتر سخن گفته شده است.
مرحوم نراقی در معراج السعاده، دلایلی را برای غیبت کردن برمیشمرد که بسیار قابل تأمل و راهگشاست. برخی از این دلایل (که با بیانی جدیدتر آنها را بازنویسی کرده ام) عبارتند از:
۱. خشم و آزردگی: گاه، فرد به خاطر آزرده بودن از دیگران و عدم حضور آن افراد، به مقتضای طبع می خواهد خشم خود را تخلیه کند.
۲. کینه و دشمنی: دشمنی با دیگران، می تواند زمینه ساز ذکر بدی آنها نزد افراد دیگر باشد.
۳. حسد: حسادت تاب آوری و تحمل افراد را کم می کند، و ممکن است بدین سبب زبان به سرزنش و آشکارسازی بدی های دیگری داشته باشند.
۴. شوخی و مزاح نامناسب: برخی برای گذراندن اوقات به خنده و شوخی، به این اقدام مبادرت می ورزند.
۵. تمسخر دیگران: برخی به قصد تمسخر دیگران، ممکن است پشت سرشان بدگویی نمایند.
۶. خودبرتربینی و خودبرترنمایی: برخی به خیال اینکه خود را با کوچک کردن دیگران دیگران، نزد دیگران بزرگ می کنند، پشت سر دیگران بدگویی می کنند.
۷. دور کردن نسبت اتهام از خود: برخی برای اینکه نسبت دادن کاری ناپسند به آنها (که نکرده اند) را از خود دور کنند، بیان می کنند که من فلان کار را نکرده ام و فلانی آن را انجام داده!
۸. مکانیزم های خودتبرئه ساز: گاه، افراد برای اینکه کار ناپسند خود را توجیه نمایند، با بیان اینکه دیگری هم فلان کار را کرده، سعی می کنند خود را تبرئه نمایند.
۹. ناتوانی در مخالفت با همنشینان: گاه، به دلیل همراهی با رفقا و نگرانی از طرد شدن از جمع دوستان، فرد در بدگویی دیگران با ایشان همراه می شود.
۱۰. بدگمانی: گاه فرد گمان می کند شخصی قصد دارد نزد فردی محترم به سرزنش آنها بپردازد؛ بنابراین پیش دستی می کند تا کلام احتمالی او را (که در گمان خودش حاضر می دیده) خنثی نماید!
۱۱. ترحم کردن: گاهی فرد از روی ناراحتی برای دیگران، بدی ها و عیوب آنها را پشت سرشان نزد دیگران بازگو می کند.
۱۲. گمان انجام کار نیک: گاه از فردی خطایی سر میزند و فرد دیگر به خاطر اینکه از این خطا خشم گرفته، به گمان خود با افشا کردن فرد کار خیری انجام می دهد [توجه شود که این مورد با افشای قانونی_شرعی مرتبط با مسائلی که به حقوق اجتماعی بازمیگردد اشتباه نشود].
ان شاء الله آگاهی از دلایل بدگویی کردن پشت سر دیگران (غیبت) به ما کمک کند تا در دور شدن از این امر ناپسند اخلاقی توفیق یابیم.
برای مطالعه بیشتر، نک: ملا احمد نراقی، ۱۴۰۰، معراج السعاده، صص ۵۶۳-۵۶۰
🖌دکتر محسن عزیزی ابرقوئی، روانشناس
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
#روانشناسی_اجتماعی
🔷 طلبکار یا بدهکار؟
قسمت دوم
به هزار نشانه در کشور دو گروه از مردم را داریم. برخی از ما طلبکاریم. طلبکاریم که چرا این جمهوری اسلامی مشکل دارد. چرا همه را پولدار و بیدرد و مرفه نکرده است هنوز...
اما گروه دیگری هستند که حس بدهکاری دارند مدام. میگویند جمهوری اسلامی به ما عزت داد. آبرو داد. قدرت داد. اسلام را زنده کرد. معنویت را احیا کرد. حیا و عفاف آورد. جوانان ما را از محیطهای ناسالم به سمت اهداف متعالی کشاند. زنان ما را از جاهای نامناسب و دور از شان، به دانشگاه و تحقیق و مسئولیتهای بزرگ کشاند. عمق فقر مادی معنوی را کاهش داد. مردم را از رعیت به سالار رساند. پس خودم و فرزندانم فدای جمهوری اسلامی.
🔹این جمهوری اسلامی کیست؟
برخی مردم جمهوری اسلامی را تعدادی مسئول سیاسی و اقتصادی میدانند که خطا زیاد از آنان دیده شده پس ارزش حمایت و دفاع ندارد.
اما برخی مردم، جمهوری اسلامی را مردان و زنان زیادی میدانند که از همین در و همسایهشان برای اعتلای اسلام و ایران از جان و مال و آبرو میگذرند و همین ایران را از قعر جدول در ۴۰ سال در هر حوزهای به صدر جدول در این کره خاکی رسانده اند.
برخی از ما مردم گوشه نشستهایم و فقط خدمات میطلبیم. این میشود که یک خطا را هم نمیبخشیم. مثل وقتی هتل میرویم...
اما مردمانی در این سرزمین داریم که وطن را خانه خود میدانند که هرجایش هم عیب کند فقط درصدد رفع نقص برآیند. جایی برای طلبکاری نمیبینند.
پس یک بحث هم تفاوت ریشهای نگاه به ماجراست. و اینکه تو در کدام گروه پرورش یافته باشی.
ادامه دارد...
@ninfrance
#تحقیق
🔷 بدفهمی مفاهیم عالی به خاطر عدم کاوش صحیح
پیش مردمان جاهل، آزادی یعنی پشت پا زدن به حکم محکم عقل و روگرداندن از دین و غوطهور شدن در منجلاب فحشا و رذالت و پستی، آزادی یعنی به هیچ اصلی از اصول محکم اخلاقی پابند نبودن، آزادی یعنی خاموش کردن وجدان و کشتن فطرت و سقوط به حضیض حیوانیت. آری مردمی که از عقل و تحقیق بدورند هر حقیقتی را از هر منبعی بگیرند، چه از منبع دین و اسلامیت و چه از منبع تمدن و تجدد، به بدترین صورتی آن را مسخ میکنند و قلب ماهیت میدهند. برای چنین مردمی به جای آن که کلمه صبر معنای ثبات و استحکام روحی بدهد معنای زبونی و سستی و دست روی دست گذاشتن میدهد، به جای آن که زهد و ترک دنیا معنای علوّ روح و رُقاء نفس بدهد معنای بیکاری و بیعاری و کلّ بر غیر شدن میدهد، کلمه آزادی به جای آن که معنای وارستگی از پستی و از تعلق خاطر به اباطیل و اوهام را بدهد معنای لاابالیگری و غوطهور شدن در منجلاب فحشا و بیعفتی و فساد اخلاق میدهد، و این است که خدا میفرماید: وَ یجْعَلُ الرِّجْسَ عَلَی الَّذینَ لا یعْقِلونَ.
📗حکمتها و اندرزها،استاد مطهری، ۱۴۰۰، ص ۳۲۸
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
#معرفی_همایش
#سواد_رسانه
🔷 همایش استعمار سایبری
🔹نقد مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره سکوهای خارجی
📝 #گزارش_محتوایی
https://www.mehrnews.com/news/6052174/
🎧 خروجی بیست سال سیاستگذاری فضای مجازی | حجت الاسلام محمد رضا فلاح شیروانی
🎧 تعارض مصوبه با مبانی فقهی و دیدگاههای مقام معظم رهبری | حجتالاسلام مهدی صرامی
🎧 این همانی سایبر و حاکمیت | دکتر کاظم فولادی
🎧 خوانش مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی از منظر حکمرانی متعالی | حجتالاسلام دکتر علیرضا طباطبایی
🎧 حراج دادههای ملی و سلطه اطلاعاتی دشمن | دکتر مهدیرضا برنا
🎧 نسبت قواعد بالادستی فقه با مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی | حجتالاسلام دکتر محسن انبیائی
https://eitaa.com/fvtt_ir
#کتاب_صوتی
🎙 کتاب صوتی «صهبای حضور»
🔷 همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان، ماه بندگی خدا و ماه نزول قرآن، کتاب صوتی «صهبای حضور»(شرح دعای ۴۴ صحیفه سجادیه) در پایگاه اطلاعرسانی آثار حضرتآیتالله مصباح یزدی رضوانالله علیه عرضه میشود.
🔶 علاقهمندان میتوانند اين كتاب صوتی را از آدرس زیر در پایگاه اطلاعرسانی آثار مرحوم علامه مصباح يزدی رضوان الله عليه دريافت كنند. https://mesbahyazdi.ir/node/3955
#رمضان
🌸اللهمّ لا تَخْذِلْنی فیهِ لِتَعَرّضِ مَعْصِیتِکَ ولا تَضْرِبْنی بِسیاطِ نَقْمَتِکَ وزَحْزحْنی فیهِ من موجِباتِ سَخَطِکَ بِمَنّکَ وأیادیکَ یا مُنْتهى رَغْبـةَ الرّاغبینَ.
https://eitaa.com/Rooshdaneh/17059