2597711.mp3
4.98M
🏴امشبی را شه دین در حرمش مهمان است؛ مکن ای صبح طلوع ...
▪️با صدای دکتر میثم مطیعی
"سلام بر تو سلامِ آن کسى که به حُرمتِ تو آشنا و در ولایت تو مُخلص و بىریا است و به سببِ محبّت و ولاى تو به خدا تقرّب جسته و از دشمنانت بیزار است. سلامِ کسیکه قلبش از مصیبت تو جریحهدار و اشکش به هنگام یاد تو جارى است. سلامِ کسیکه دردناک و غمگین و شیفته و فروتن است.
سلامِ کسیکه اگر با تو در کربلا مىبود، با جانش در برابر تیزىِ شمشیرها از تو محافظت مىنمود و نیمه جانش را به خاطر تو بدست مرگ مىسپرد و در رکاب تو جهاد میکرد و تو را بر علیه ستمکاران یارى داده، جان و تن و مال و فرزندش را فداى تو مىنمود و جانش فداى جان تو و خانوادهاش سپربلاىِ اهلبیت تو مىبود.
اگرچه زمانه مرا به تأخیر انداخت و مُقدَّرات الهى مرا از یارىِ تو بازداشت و نبودم تا با آنانکه با تو جنگیدند، بجنگم و با کسانیکه با تو دشمنى کردند خصومت نمایم، (درعوض) صبح وشام برتو مویِه میکنم و به جاى اشک براى تو خون گریه میکنم، از روى حسرت و تأسّف و افسوس بر مصیبتهائى که بر تو وارد شد، تا جائى که از فرط اندوهِ مصیبت و غم و غصّه و شدّتِ حزن جان سپارم".
آجرک الله یا بقیة الله...
🖊زهرا محسنی فر
#ما_ملت_امام_حسینیم
#عاشورا
🌴نقش خواص در واقعه عاشورا:
عمر، پسر سعد بن وقاص از سرداران صدر اسلام بود. قبل از حادثه عاشورا ابن زياد وعده ی حكمرانى رى را به او داده بود. وقتى كه ابن زياد از رسيدن امام حسین (عليه السلام) به عراق مطلع شد، عمر سعد را طلبيد و به او امر كرد كه اول به كربلا برود و با حسين (عليه السلام) بجنگد و پس از آن، به رى برود؛ در غير اين صورت خبرى از ايالت رى نيست. عمر سعد بين جنگ با امام (عليه السلام) و دست برداشتن از ملك رى مردد شد و آخر الامر دنياپرستى و ظواهر دنيوى و حكمرانى رى را بر كشتن فرزند پيغمبر (صلى الله عليه وآله) ترجيح داد.
📚 جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، ص353؛ منتهی الآمال، ص۹۸
#واقعه_عاشورا
یا مهدی ادرکنی:
بسم الله الرحمن الرحیم
#تبدیل_معرفت_به_رفتار
#امام_حسین_علیه_السلام_مخلص_هارا_جدا_میکنه
◼️ابا عبدالله علیه السلام در شب عاشورا چندین کار انجام داد که تاریخ نوشته است.این بود که همه اصحاب را در یک#خیمه_جمع_کرد و برای آخرین بار #اتمام_حجت نمود. اول#تشکر کرد، تشکر بسیار بلیغ و عمیق، هم از خاندان و هم از اصحاب خودش. فرمود: من#اهل #بیتی بهتر از اهل بیت خودم و اصحابی با وفاتر از اصحاب خودم سراغ ندارم. در عین حال فرمود:
همه شما می دانید که اینهاجز شخص من به کس دیگری کاری ندارند، هدف اینها فقط من هستم. اینها اگر به من دست بیابند به هیچ یک از شما کاری ندارند. شما می توانید از#تاریکی_شب استفاده کنید و همه تان بروید. بعد هم فرمود: هر کدام می توانید دست یکی از این بچه ها و خاندان مرا بگیرید و ببرید. تا این جمله را فرمود، از اطراف شروع کردند به گفتن اینکه:
یا اباعبدالله علیه السلام ما چنین کاری بکنیم؟! اول کسی که به سخن درآمد برادر بزرگوارش ابوالفضل العباس بود. یکی میگوید: آقا! اگر مرا بکشند و بعد #بدنم_را_آتش_بزنند_و_خاکسترم را به باد بدهند و دو مرتبه زنده کنند و هفتاد بار چنین کاری را تکرار کنند#دست_از_تو برنمیدارم
این جان ناقابل ما قابل قربان تو نیست. آن یکی می گوید:
اگر مرا هزار بار بکشند و زنده کنند دست از دامن تو بر نمیدارم. حضرت هر کاری که لازم بود انجام دهد تا#افراد #خالصاً_و_مخلصاً در آنجا بمانند، انجام داد.
#کتاب_نهضت_حسینی
بسم الله الرحمن الرحیم
#تبدیل_معرفت_به_رفتار
#اعمال_روز_عاشورا
🔰 علما و بزرگان براساس روایاتی که از امامان معصوم(ع) وارد شده،اعمالی را مناسب این روز دانستهاند که انجام آنها ثواب و پاداش دارد، که به برخی اشاره میکنیم:
1⃣1- دوری جستن از کارهایی که #موجب_لذت_و_خوشی است، مانند #خوردن_نوشیدن_پوشیدن_لباسهای زیبا، گردش و تفریح#مسافرتهای تفریحی و شادی آفرین، جلسات شادی و...
2⃣#برپاداشتن_عزاداری_و_سوگواری.(2)#امام_باقر(ع) میفرماید: «در این روز بر#امام_حسین(ع) گریه و عزاداری نمایید و اهل خانه را نیز به عزاداری و #گریه_تشویق_کنید، و در خانه خود #مجلس_مصیبت_برپادارید و اظهار اندوه و ناراحتی نمایید».(3)
♻️ روشن است فرمایش امام باقر(ع) مربوط به دورانهایی بوده که در مساجد و حسینیهها، جلسات عزاداری تشکیل نمیشد، همچنین مربوط به افرادی است که توانایی رفتن به بیرون از خانه را ندارند. سزاوار است این افراد هم در داخل خانه،جلسه عزا برپا دارند و به یاد مصائب امام حسین(ع) اظهار اندوه و حزن نموده،اشک بریزند.
3⃣#سلام_دادن_بر_امام_حسین(ع) براساس روایت امام باقر(ع) کسی که توانایی ندارد روز عاشورا در کربلا باشد، بر آن حضرت سلام بدهد.(4) اگر بگوید «السلام علیک یا ابا عبدالله» کفایت میکند و بهتر است که بر سایر شهدا نیز سلام بدهد.
4⃣4#رفتن_به_زیارتگاهها.(5)
5⃣#بر_محمد_و آل محمد صلوات بفرستد.(6)
6⃣ از خداوند بخواهد#نفرین_و لعن خود را بر دشمنان اهل بیت(ع) قرار دهد.(7)
امام باقر(ع) میفرماید: «با جدیّت، بر کشندة آن حضرت، لعن و نفرین نماید».(8)
7⃣7- دوستداران اهل بیت(ع) چون یکدیگر را ملاقات نمودند#گریه_کنند و با این جملات به یکدیگر تعزیت گویند:
«اَعظم اللهُ اُجورَنا وَ جَعَلَنا اللّهُ و ایّاکم مِن الطّالبین بِثاره مَعَ وَلِیّهِ الاِمام المَهدی مِن آلِ محمد علیهمالسلام»
8⃣اندوخته_نکردن_نیازمندیهای زندگی در آن روز. در روایت است: «اگر انسان روز عاشورا چیزی را ذخیره گرداند، برکتی نخواهد داشت و برای خانواده او نیز برکت ندارد».(10)
9⃣#خواندن_دو_رکعت نماز بعد از سلام و نفرین بر قاتلان آن حضرت. این عمل را در آغاز روز و پیش از ظهر انجام دهد.(11)
---------------------------------------------------
📚 پینوشتها:
1. شیخ مفید، مسار الشیعه، ص 43.
2. همان.
3. بحارالانوار،ج98، ص 290؛ مصباح کفعمی، ص 482.
4. بحارالانوار،ج98، ص 290.
5. مسارالشیعه، ص44.
6. همان.
7. همان.
8. بحارالانوار،ج98، ص 290.
9. مصباح کفعمی، ص 482.
10. بحارالانوار، ج98، ص 291.
11. همان، ص 290.
#محرم
#ما_ملت_امام_حسینیم
بسم الله الرحمن الرحیم
#تبدیل_معرفت_به_گفتار
⚫️ خروش مردم قم در نهضت عاشورای ۱۳۵۷
🔸نهضت عاشورای سال ۱۳۵۷ در تاریخ سیاسی و مبارزات ملت ایران روزی مثالزدنی و کمنظیر است؛ مردم انقلابی قم با برگزاری تظاهرات در شهرهای مختلف طومار رژیم پهلوی را برای همیشه پیچیدند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسم الله الرحمن الرحیم
#تبدیل_معرفت_به_رفتار
#عاشورا
🎥 ۱۸ جنایتی که در روز عاشورا خلاف قواعد جنگ انجام شد.
#محرم
#ما_ملت_امام_حسینیم
#معرفی _کتاب
🌴نقش خواص در ماندگاری حادثه عاشورا
عبدالله بن عفيف ازدي، يكي از خواص شيعه و زهاد كوفه بود. پس از شهادت امام حسين ـ عليه السّلام ـ ابن زياد ملعون بر منبر كوفه نشست و به نكوهش خاندان پيامبر و سيد الشهدا پرداخت. عبدالله بن عفيف با شدت و جسارت تمام پاسخ او را داد و در حالي كه ابن زياد مست پيروزي ظاهري خود بود او را در ملأ عام مفتضح كرد. به همين دليل ابن زياد دستور داد او را دستگير کرده و به شهادت رساندند.
نقش عبدالله بن عفيف آن چنان بود كه عوام حاضر در مسجد از او متأثر شده و اولين بذرهاي مخالفت با دستگاه اموي در دل آنها كاشته شد.
📚 جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، ص 301.
#تاریخ_اسلام
#بصیرت_افزایی
#واقعه_عاشورا
#امام_حسین
#برشی_از_کتاب