💎امام هادی (ع):
#عاقّ [والدين] ، #نادارى در پى دارد و به خوارى مىكشاند.
📗بحارالانوار ٬ج۷۴ ٬ص۸۴
💠 @RoozieHalal 💠
🌱🌱🌱🌱🌱🌱
🔴#آثار_فردی_لقمه_حرام
🌺🌱#کسب_مال_حرام و دوری نکردن از آن، باعث هلاکت انسان میشود؛ چنانکه بسیاری از افراد بهسبب آلوده شدن به آن، از سعادت محروم شده و توفیق رسیدن به درجات کمال را پیدا نکردهاند، در نتیجه به نکبتهای دنیا و آخرت دچار شدهاند. قطعاً در مسیر زندگی به افراد بسیاری برخوردهایم که از همه نظر مورد تایید همه مردم بودهاند؛ اما به ناگاه مسیر زندگیشان عوض شده و انگشت تعجب را بر دهان همه گذاردهاند. اگر بهدرستی زندگی این افراد بررسی شود، بهخوبی رد پای مال حرام مشاهده میگردد. به همین خاطر است که لقمان حکیم در لابلای وصایای خویش به فرزندش میفرماید:
🍃«یَا بُنَیَّ! اِعْلَمْ اَنِّی خَدَمْتُ اَرْبَعَمِائَةَ نَبِیٍّ وَ اَخَذْتُ مِنْ کَلَامِهِمْ اَرْبَعَ کَلَمَاتٍ وَ هِیَ: اِذَا کُنْتَ فِی الصَّلَاةِ فَاحْفَظْ قَلْبَکَ، وَ اِذَا کُنْتَ عَلَی الْمَائِدَةِ فَاحْفَظْ حَلْقَکَ، وَ اِذَا کُنْتَ فِی بَیْتِ الْغَیْرِ فَاحْفَظْ عَیْنَکَ، وَ اِذَا کُنْتَ بَیْنَ الْخَلْقَ فَاحْفَظْ لِسَانَکَ؛ [1][2]
🔆پسرجان! بدان که من چهار صد پیغمبر را خدمت کردم و از سخنان آنان چهار جمله انتخاب کردم:
✨۱. در حال نماز دلت را نگهدار (و با حضور قلب باش).
✨۲. سر سفره مواظب گلویت باش.
✨۳. در خانه مردم چشمت را نگهدار.
✨۴. میان مردم زبانت را حفظ کن.»
🍂🍁معنای این کلام، حفاظت از حلق به معنای نخوردن لقمه بزرگ یا گیر کردن استخوان نیست؛ بلکه این وصیت که از لابلای معاشرت با چهار صد نبی الهی بهدست آمده گویای این نکته است که نباید اجازه داد هر لقمهای از گلوی فرد مسلمان رد شود و به گوشت و خون تبدیل شود.
1- حقی بروسوی، اسماعیل، تفسیر روح البیان، ج۷، ص۷۳.
2- مشکینی، علی، تحریر المواعظ العددیه، ص۳۶۶، الهادی، قم، ۱۴۲۴ ق، هشتم.
💠 @RoozieHalal 💠
هدایت شده از قاصدک
‼️خانمهایی که دغدغه مانتو و لباس حجابی دارید
⚠️میری بازار مدل هایی میبینی که اصلا در شأنت نیست که اونا رو بپوشی ... 😔
💰یا قیمتها اینقدر بالاست که... 😔
ما این مشکل رو براتون حل کردیم 😍
🛍مستقیم از تولیدی بخر
🔶 عبا و مانتوهای پوشیده با کیفیت بالا و نصف قیمت مزونهای حجاب
#تک_به_قیمت_عمده
#ما_تولید_کننده_ایم 😎✌🏻
🛍فروش حضوری در کرج
😇یه عبا بخر +یه چادر ببر
بزن رو لینک و به خانواده بزرگ دُرسان بپیوند
https://eitaa.com/joinchat/223346877C929d3d2345
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
4 خصلت موجب #حمایت_خداوند است
وَ قالَ رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم: اَرْبَعٌ مَنْ كُنَّ فيهِ نَشَرَ اللَّهُ عَلَيْهِ كَنَفَهُ وَ اَدْخَلَهُ الْجَنَّةَ فى رَحْمَتِهِ: حُسْنُ خُلُقٍ يَعيشُ بِهِ فى النَّاسِ، وَ رِفْقٌ بِالْمَكْرُوبِ وَ شَفَقَةٌ عَلَى الْوالِدَيْنِ وَ اِحْسانٌ اِلَى الْمَمْلُوكِ.
🍃✨چهار خصلت است كه در هر كس باشد خداوند حمايت خود را بر او بگستراند و همراه رحمت خويش او را وارد بهشت فرمايد:
🥀 1- اخلاق خوبى كه با آن در ميان مردم زندگى كند،
🥀2- نرمى و مدارا كردن با شخص اندوهگين
🥀3- مهربانى با پدر و مادر
🥀4- و احسان و نيكى به زيردست.
📚کتاب احادیث الطلاب ص 138
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
💠 @RoozieHalal 💠
🍃از امام صادق(ع) روایت شده که فرمود: هر گاه نماز صبح و مغرب را خواندى، هفت بار بگو: "بسم الله الرحمن الرحیم، لا حول ولا قوة الا بالله العلى العظیم" زیرا هر کس آن را بگوید، به او #جنون و #جذام و برص، و هفتاد نوع از #انواع_بلایا نرسد.
📚( اصول کافى ، ج 6، ص 195)
🍃امام علی علیه السلام فرمودند : رسول خدا(ص) به من فرمود: هر گاه که در #سختى و بلایى در افتى، بگو بسم الله الرحمن الرحیم، لا حول ولا قوة الا بالله العلى العظیم؛ زیرا خداوند عزوجل به وسیلهی آن انواع #بلا را از تو دور میکند.
📚( اصول کافى ، ج 6، ص 311)
💠 @RoozieHalal 💠
#تلنگر
حاج اسماعیل دولابی(ره):
شکر هر چیزی مناسب خود
آن چیز است!
شکر پول، کمک و انفاق به فقیر است
شکر علم، تعلیم دادن است
شکر قدرت، گرفتن دست ضعیف است
این ها شکر نعمتند.
📚یک جرعه معرفت
💠 @RoozieHalal 💠
💐💐#اثر_لقمه_حلال
🔅✨از دیدگاه اسلام بهدست آوردن روزی حلال از اهمیت فوق العادهای برخوردار بوده و آثار بسیاری را بهدنبال دارد، بهگونهای که در کلمات گهربار رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) آمده است که: «مَنْ بَاتَ کَالّاً مِنْ طَلَبِ الْحَلَالِ بَاتَ مَغْفُوراً لَهُ؛ [1]
🗯کسی که شب را از خستگی #طلب_حلال بخوابد، آمرزیده خوابیده است.»
🔸خداوند متعال چنین انسانی را که برای بهدست آوردن لقمه حلال زحمت میکشد، دوست دارد؛ چنانکه رسول خدا(صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) میفرماید: «اِنَّ اللهَ یُحِبُّ اَنْ یَرَی عَبْدَهُ تَعِباً فِی طَلَبِ الْحَلَالِ؛
[2]
🔺 خداوند دوست دارد بندهاش را در زحمت طلب حلال ببیند.»
در سخنان معصومین (علیهمالسلام) آثار و فواید گوناگونی از روزی حلال ذکر شده است که استجابت دعا، [3][4]
👌 و ثبات قدم در دین از جمله آن است. «عمرو بن سیف ازدی» از قول امام صادق (علیهالسلام) نقل میکند که فرمود: «لَا تَدَعْ طَلَبَ الرِّزْقِ مِنْ حِلِّهِ فَاِنَّهُ عَوْنٌ لَکَ عَلَی دِینِکَ؛ [4]
💥 طلب روزی حلال را فرو مگذار، که روزی حلال تو را در دینداری کمک میکند.»
به تجربه ثابت شده است که کسانی که بهدنبال روزی حلال هستند و بر مخلوط نشدن مالشان با مال حرام اصرار میورزند، رغبت و توفیق بیشتری برای انجام کارهای خیر، مخصوصاً امور عبادی دارند. در مقابل، کسانی که شکمشان را با هر مال و لقمهای پر میکنند، از بسیاری از معنویات دورند و اگر عبادتی انجام دهند، کسالت و بیمیلی تمام وجودشان را فرا میگیرد.
❄️لقمههای حرامِ یاران یزید (که به اصطلاح مسلمان نیز بودند) باعث شد که امام معصوم (علیهالسلام) و فرزندان او را تشنه به شهادت برسانند و خانوادهاش را به اسارت بگیرند و برای این اقدام جشن و پایکوبی به راه بیاندازند.
👈دقت علمای اسلام درباره لقمه حلال تا بدان حدّ است که نقل است: «یکی از پادشاهان، آهویی برای یکی از علمای بزرگ فرستاد، و پیام داد که این آهو حلال است، از گوشت آن بخور؛ زیرا من آن را با تیری که به دست خودم ساختهام، صید کردهام، و هنگام صید آن، بر اسبی سوار بودم که آن اسب را از پدرم ارث بردهام.
☀️آن عالم در پاسخ گفت: به یاد دارم یکی از پادشاهان به حضور استادم آمد و دو پرنده دریایی به او تقدیم کرد و گفت: از گوشت این دو بخور، من این دو پرنده را با سگ شکاری خودم صید کردهام. استادم گفت: سخن درباره این دو پرنده نیست، سخن در غذایی است که به سگ شکاری خود میدهی؟ آن سگ، مرغ کدام پیرهزنی را خورده تا برای صید، نیرومند شده است؟ بنابراین، اگر فرض بگیریم این آهویی که خودت با تیر ساخته خودت، در حالی که بر اسب به ارث رسیده از پدرت سوار بودی، صید کرده باشی؛ باز مهم آن است که این اسب، علف کدام ستمکشیده را خورده است که نیروی حمل تو را برای صید یافته است؟»[5]
1.↑ متقی هندی، حسامالدین، کنزالعمال، ج۴، ص۷، ش۹۲۱۵، تحقیق صفوة السقا، الرسالة، بیروت، ۱۴۰۵ ق.
2↑ متقی هندی، حسامالدین، کنزالعمال، ج۴، ص۴، ش ۹۲۰۰.
3.↑ ابن فهد حلی، احمد بن فهد، عدة الداعی، ص۱۲۸.
۳۷.↑ متقی هندی، علی بن حسام، کنز العمال، ج۴، ص۴، ح۹۲۰۰.
4.↑ شیخ طوسی، محمد بن حسن، امالی، ص۱۹۳، انتشارات دار الثقافة، قم، ۱۴۱۴ ق.
5.↑ محمدی اشتهاردی، محمد، سرگذشتهای عبرتانگیز، ص۶۶، انتشارات روحانی، قم، چاپ دوم.
💠 @RoozieHalal 💠
✨✨✨✨✨
🍃✨ســـلام صبح بخیر،
🌸🌸 صبح زیبای تون بخیر و نیکی،
🍃✨دلتـون بـی درد و غـصه،
🌸🌸زندگی تون شیرین و عاشقانه،
🍃✨دنیاتون غرق در شـادی و آرامش،
🌸🌸صبحتون بـخیر و شـادی.
💠 @RoozieHalal 💠
💎امام جواد عليه السلام:
مَنْ اَصْـغى اِلى نـاطِـقٍ فَقَدْ عَبَـدَهُ، فَإنْ كانَ النـّاطِقُ عَنِ اللّهِ فَقـَدْ عَبَدَ اللّهَ، وَاِنْ كانَ النّاطِقُ يَنْطِقُ عَنْ لِسانِ إبْلِيسَ فَـقَـدْ عَبَـدَ إبْـليـسَ؛
هركس به گوينده اى گوش دهد (از او حرف شنوى داشته باشد) او را پرستيده، پس اگر گوينده سخن از خدا بگويد، او نيز خدا را عبادت كرده است، و اگر از شيـطان بـگويد، او هم بنده شيطان شده است.
📗[تحف العقول، ص 726
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓چگونه کارهای نیک در کارنامه انسان بیاثر میشود؟
✍وقت کارها اثر خواهد داشت و موجب ثواب و توشه آخرت خواهد شد که برای خدا باشد نه حرف مردم و... . مثلا اگر به کسی خدمت و لطفی کردیم هیچ انتظاری از طرف مقابل برای جبران و تشکر نداشته باشیم بلکه نیت ما برای خدا باشد و توقع و نگاهمان برای پاداش به خدا باشد.
💠 @RoozieHalal 💠
💎امام سجاد عليه السلام:
اَلْقَوْلُ الْحَسَنُ يُثْرِى الْمالَ وَ يُنْمِى الرِّزْقَ وَ يُنْسِئُ فِى الاَْجَلِ وَ يُحَبِّبُ اِلَى الاَْهْلِ وَ يُدْخِلُ الْجَنَّةَ؛
#گفتار_نيك، ثروت را زياد و #روزى را فراوان مى كند، مرگ را به تأخير مى اندازد، انسان را در خانواده محبوب مى كند و به #بهشت وارد مى نمايد
📗 [خصال: ص 317، ح 100]
💠 @RoozieHalal 💠
✨✨✨✨✨
🌸🍃آرزوکن،آنچه خواهی ازخدا
🌸🍃فضل او شامل شود شاه وگدا
🍃✨آنچه بخشیدت، به رحمت یادکن
🍃✨گرندادت آن، به حکمت یادکن
🌸✨رحمت وحکمت زسویش الفت است
🌸✨درسپاس «حق» مزید نعمت است
🍃✨شکراو واجب بدان درهردوحال
🍃✨ناپسند تا گربُوَد یا ایده آل
🌸🍃بس تمناها که خواهدشد عذاب
🌸🍃برسرت چون سقف آوار وخراب
🍃✨خوبِ ظاهر،گاه درباطن بلاست
🍃✨آنکه می داند صلاح ما خداست
🌸🍃شِکوِه ازکارخدا انصاف نیست
🌸🍃حکمت یزدان بجز الطاف نیست
💠 @RoozieHalal 💠
🔸دعای حضرت زهرا سلام الله علیها در روز یکشنبه:
«اََللّهُم اجْعَلْ أَوَّلَ یَوْمی هَذا فَلاحاً وَ آخِرَهُ نَجاحَاً وَ أَوْسَطَهُ صَلاحَاً، اََللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَاجْعَلْنا مِمَّنْ أَنابَ إِلَیْکَ فَقَبِلْتَهُ، وَ تَوَکَّلَ عَلَیْکَ فَکَفَیتَهُ، وَ تَضَرَّعَ إِلَیْکَ فَرَحِمْتَهُ»
پروردگارا! آغاز روزم را با رستگاری و پایان آن را به کامیابی و میانه ی آن را به نیکی، مزین فرما، خداوندا بر محمد و خاندان او درود فرست، و ما را جزو آن کسانی قرار ده که به سوی تو بازگشت کرده است و تو او را با مهربانی پذیرا شده ای، و بر تو توکل جسته است و تو او را از همه چیز کفایت کرده ای و به درگاه تو تضرع کرده است و تو اورا در سایه مهربانی خویش قرار داده ای.
📚 بحارالانوار ج۸۷ ص۳۳۸
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
🛑#استکبار_پیشگی:
✨✨یکی از عوامل ثروت اندوزی استکبار پیشگی است؛ آدم مستکبر می خواهد یک سر و گردن از دیگران برتر باشد؛ او از هر دری به این مسأله می اندیشد؛ زیرا ثروت اندوزی یکی از تجلیات آن است، پس گاهی خصلت استکباری است که ثروت اندوزی را باعث می شود.
اگر خصلت کبر و استکبار پیشگی را از خود یا دیگران دور سازیم، از ثروت اندوزی نیز شاید خبری نباشد؛ بویژه بدین نکته بیندیشیم که مال، سبب برتری و عامل امتیاز آدمی نمی باشد. در کلامی از امیرمؤمنان علیه السلام آمده است:
«یتفاضل الناس بالعلوم و العقول لا بالأموال و الأصول»:(1) امتیازات
❄️مردم نسبت به یکدیگر، از حیث دانش و خردمندی است نه از حیث ثروتمندی و داشتن خاندان سرفراز. توجّه به عوامل افزایش ثروت به عنوان یکی از تجلیات الطاف حق و یکی از طرق پاداش الهی در قبال انجام برخی از حسنات، بیانگر این حقیقت است که مال و ثروت به نوبه خود ممدوح است بویژه آنجا که در دست کسی باشد که از آن در جهت صحیح بهره برداری کند.
🛑حس #بقا_طلبی و انتظار افراطی از مال:
🍃حس بقا طلبی و جاودانگی خواهی، یکی از عوامل گرایش بعضی از آدم ها
به ثروت اندوزی است. علامه طباطبائی ضمن تفسیر آیه «وَ اِنَّهُ لِحُبِّ الْخَیْرِ لَشَدید» می گوید: «انه یری ان المال یخلده و لحبه الغریزی للبقاء یهتم بجمعه و تعدیده».(2)
🔆#مال_اندوزان می پندارند که، مال، مایه بقا است و می تواند آنان را جاودانگی ببخشد و البته مسأله اعتماد به مال، باعث ایجاد غرور گشته، از عمل به دستورات خدا سرباز می زنند و در اداء فرامین حقّ اللّه کوتاهی می ورزند.
🌴شیخ طوسی ذیل آیه: «یَحْسَبُ أَنَّ مَالَهُ أَخْلَدَهُ » می نویسد: «یظن هذا الذی جمع المال و لا یخرج حق اللّه منه انه سیخلده (و قوله - اخلده - یخلده)... و قیل لیس المراد انه یظن انه لا یموت ولکن یجب أنّه یبقی من ماله الی ان یموت و معناه: قیل معناه انه یعمل عمل من یحسب أن ماله أخلده. و قال الحسن: معناه، یحسب ان ماله اخلده حتی یفنیه».(3)
✨طبری ذیل آیه «جَمَعَ مَالاً وَعَدَّدَهُ» می نگارد: «الذی جمع مالاً و احصی عدده و لم ینفقه فی سبیل اللّه و لم یؤدّ حق اللّه فیه و لکنه جمعه فأوعاه و حفظه».(4)
1- . غررالحکم، ص 809، ح 4.
2- . المیزان، ج 20، ص 347.
3- . تبیان، ج 10، ص 407.
4- . جامع البیان فی تفسیر القرآن، ج 30، ص 189.
📚 اقتصاد خانواده: اخلاق معیشتی در قرآن و سنت/ محمد شفیعی مازندرانی.ص: 47
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کوتاه و شنیدنی
راه سریع رسیدن به خدا برای آدمهای بیحوصله چیست ....؟!
خاطرهای جذاب و کوتاه از مرحوم حضرت آیت الله بهجت
💠 @RoozieHalal 💠
✨✨✨✨✨
🔅 #پندانه
✍ مال حرام ماندنی نیست
🔹پدری فرزند خود نصیحت میکرد.
🔸دو تکه سنگ در برابر او گذاشت و گفت:
به نظر تو کدامیک از این دو سنگ، سفت و سختتر هستند؟
🔹پسر گفت:
به گمانم هردو.
🔸پدر گفت:
اما یکی از این دو، سنگ نمک است و برای خوردن و محوشدن به اراده او آفریده شده است. پس این سنگ در هیچ بنایی جای نمیگیرد.
🔹پس بدان، خداوند اگر مالی از حرام جمع کنی و آن را سفت و سخت گردانی، چون از حرام خوردهای، آن هم بیگمان به حرام خورده خواهد شد، هرچند مراقبش باشی و سخت آن را نگه داری.
💠 @RoozieHalal 💠
🍃استاد فاطمی نيا
❄️بعضی ها گمان میكنند در دستگاه خدا هم میشود زرنگی كرد،
❄️خيال میكنند اگر يك نمازی بخوانند و روزه ای بگيرند و محاسن بگذارند و انگشتر عقيق در دست كنند، اهل بهشت هستند و ديگر هر كاری كردند مهم نيست!
❄️هر چقدر هم ظلم و ستم و ناحقی بجا آورند، مهم نيست!
❄️متاسفانه بعضی از متدينين، اعمال نيك خود را با گناهان از بين میبرند!
❄️تا از مسجد و هيئت به منزل میآيد با همسر وفرزندان بدخلقی میكند و تن آنها را میلرزاند! به مومنين تهمت میزند و غيبت میكند! و...
🎯 عزيزان سيئات با حسنات نمیسازد و آنرا از بين میبرد!
بايد خيلی مواظب اعمال خود باشيم.
💠 @RoozieHalal 💠
😊صبح بخیر، یاد آوری می کنم که افکار بزرگ
☀️✨و مثبت منجر به نتایج عالی می شوند
☀️🔸پس روز خود را با افکار مثبت آغاز کنیدتا به اهداف خود نزدیک تر شوید
💠 @RoozieHalal 💠
💎پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
أغفَلُ النّاسِ مَن لَم يَتَّعِظْ بِتَغَيُّرِ الدُّنيا مِن حالٍ إلى حالٍ؛
غافلترين مردم كسى است كه از دگرگونى دنيا ـ از حالى به حالى ديگر ـ پند نگیرد.
📗[امالی صدوق، ص72]
💠 @RoozieHalal 💠
♨️♨️موارد مال اندوزی
🔴خوف از تنگدستی
بسیاری از اهل تکاثر و اصحاب کنز، پول را جهت برخوردار گشتن در روز مبادا می اندوزند.
🌱بعضی از مفسران ذیل آیه: «الَّذِی جَمَعَ مَالاً وَعَدَّدَهُ»(3) می نویسند: آیه مربوط به کسی که: «جمع المال و ضبط عدده و أحصاه... و نوائب الدهر و مخافة الفقر».(1)
🔅در کلامی از امیر مؤمنان علیه السلام آمده است: «أهلک الناس اثنان خوف الفقر و طلب الفخر».(2)
غالبا ابلیس، عامل پیدایش #خوف_از_فقر است؛ در قرآن کریم می خوانیم:
«إِنَّمَا ذَلِکُمْ الشَّیْطَانُ یُخَوِّفُ أَوْلِیَاءَهُ فَلاَ تَخَافُوهُمْ وَخَافُونِ إِنْ کُنْتُمْ مُّؤْمِنِینَ».(3)
یکی از اسباب ثروت اندوزی خوف از فقر است، خوف از کاهش قیمت،
🍂خوف از رده خارج شدن اموال، خوف از نمونه برداری و نمونه سازی توسط دیگران و در نتیجه اشباع شدن بازار توسط دیگران از کانال نمونه سازی. در هر صورت خوف از فقر دارای جلوه های گوناگونی است که بعضی از آنها می توانند از عوامل ثروت اندوزی باشند.
🔴 #احساس_حقارت
🍃احساس حقارت درونی برخی از مال داران، باعث می شود تا آنان دست به مال اندوزی زده و از این راه به جبران حقارتی که در خود احساس می کنند بپردازند. و از این طریق، روحیه «تشخص طلبی» خود را با مال اندوزی و کسب شهرت پاسخ دهند.
🔴 #فخر_فروشی
✨فخر فروشی و مباهات، یکی از اسباب مال اندوزی است و بعضی از آدم ها نقدنیگی خود را به رخ دیگران می کشند که همین روحیه، آنان را به عمل نکوهیده #مال_اندوزی می کشاند.
ص: 50
1- . همزه، آیه 2.
2- . کشاف، ج 4، ص 296.
3- . بحارالانوار، ج 70، ص 290، ح 12.
💠 @RoozieHalal 💠
✨✨✨✨✨
🌸خلیفهی ثروتمندی که بخیل بود!
بعد از خلافت یزید بن عبدالملک، برادرش هشام بهجای او خلیفهی اموی شد و مدت بیست سال خلافت کرد.
🍂او مردی احول و بداخلاق و به حرص و بُخل در مال موصوف بود؛ بنابراین آنچه از اموال در خزانهی او جمع شده بود، هیچیک از خلفای قبلی بنیامیه اندوخته نکرده بودند.
نقل شده که در سفر حجّی، آنچه از اموال، لباس و وسایلی که همراهش میبرد، سیصد شتر حمل میکرد.
(تتمة المنتهی، ص 83)
🍂وقتیکه هشام مُرد، بازماندگان و #ورثهی او یازده نفر بودند. سهم هریک از تَرَکهی هشام، یکمیلیون مثقال (طلا یا نقره) شد! علت جمعآوری ثروت زیاد را بُخل و انفاق نکردن وی نوشتهاند.
(رهنمای سعادت، ج 3، ص 601)
او باغستانی داشت که با ندیمان وارد آن شد و همراهان شروع کردند به خوردن میوه و میگفتند: «خدا خلیفه هشام را برکت دهد.» هشام گفت: «اینطور که شما میخورید، خداوند چگونه #برکت میدهد.»
بعد به باغبان گفت: «درختها را قطع کن و بهجای آنها درخت زیتون بکار تا کسی نتواند از میوهی آن بخورد.»
📚(پند تاریخ، ج 4، ص 66 -تاریخ مروج الذهب، ج 2، ص 232)
🍃اما این ثروتها خیری برای ورثه نداشت، چراکه به نقل از تاریخ مجدی یکی از اولاد هشام (که یکمیلیون مثقال به او رسیده بود) به گدایی افتاد و از مردم صدقه میگرفت.
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #پادکست
💠 عمل ناپسندی که باعث می شود انسان با یهود محشور شود!
🔹حجت الاسلام و المسلمین رفیعی
#رزق_حلال
💠 @RoozieHalal 💠
💠 رزق هر انسان ، راه مخصوصی دارد!
🔸صاحب نفس قدسی حضرت آیت الله شیخ ابوالحسن ایازی:
روزی یکی از استادانم(ظاهرا آیت الله میرزا هاشم آملی) پس از خاتمه درس و متفرق شدن اصحاب درس ، گفت: بنشین با شما کاری دارم در جلسه کسی حضور نداشت
فرمود: فلانی می دانم برای اجاره خانه گرفتاری ، اگر اجازه دهید من کمکی برای شما از آیت الله حکیم بگیرم
گفتم: حاضر نیستم ، فرمود: اگر مایل نیستید نام شما را نمی برم فقط بعنوان یک طلبه اظهار می کنم
عرض کردم: ای استاد عزیز خداوند برای هر کسی بابی از رزق گشوده چنانچه آدمی از باب دیگر وارد شود آن باب بسته می شود و خداوند طریقی برای رزقم گشوده و تاکنون می رسید اگر الان بخواهم از طریق دیگر تامین کنم آن طریق بسته می شود.
---------
ای خواننده گرامی در این جمله این آیت الهی خوب تامّل کن تا درهای حکمتِ رزق گشوده گردد.
#حکایت
💠 @RoozieHalal 💠
💎امام على عليه السلام:
يا مَعْشَرَ التُّجّارِ، اَلْفِقْهُ ثُمَّ الْمَتْجَرُ اَلْفِقْهُ ثُمَّ الْمَتْجرُ، اَلْفِقْهُ ثُمَّ الْمَتْجَرُ؛
اى بازرگانان، اوّل فقاهت (دينشناسى) سپس تجارت، اوّل فقاهت سپس تجارت، اوّل فقاهت سپس تجارت.
📗[ميزان الحكمه: ج1، ص520]
💠 @RoozieHalal 💠
❄️🍃❄️🍃❄️🍃❄️🍃❄️🍃❄️
🔆 ثروت قارون
🌺قارون پسرعمو یا پسرخالهی حضرت موسی بود که در علم و زیبایی همتای او نبود و تورات را از همه بهتر میخواند و صدای بسیار جذابی داشت.
او در طول زمان، کمکم به دنیاپرستی روی آورد و به قولی به علم کیمیا دست یافت و مس را طلا میکرد.
✨هر روز ثروتش سرشار و اندوختهی طلا و نقرهاش بیشتر میشد. کمکم علو و زیبایی و صدای خوب، با ثروت بیکران سبب گردید تا با موسی علیهالسلام مقابله کند و مردم را علیه موسی بشوراند.
💥انبارهای طلا و نقره و اندوختهاش بهقدری زیاد بود که به جای کلیدهای آهنی برای انبارداران که محل آنها کار دشواری بود، کلید چرمی میساخت تا حملونقل آن برایشان آسانتر باشد.
❄️کار بنیاسرائیل بهجایی رسیده بود که آرزو میکردند همانند قارون دارای ثروت میبودند، اما او زکات نمیداد و از تبلیغ تورات دست کشید و مردم را با اطعام و پول دادن به خود مجذوب میکرد.
💥روزی مقداری خاکستر با خاک مخلوط کرد و از بالای بام بر سر موسی ریخت… پس به امر خداوند، زمین، قارون را با ثروتش بلعید و به عذاب ابدی دچار کرد.
📚(تاریخ انبیاء، ج 2، ص 157)
💠 @RoozieHalal 💠
انسان شناسی ۲۳۷(1).mp3
10.51M
#آیتالله_مجتهدی
#استاد_شجاعی
#حجهالاسلام_رنجبر
➖این چه دنیایی است خدا آفریده؟
بعضی زیباتر / بعضی معمولی تر
بعضی ثروتمند / بعضی فقیر
بعضی سالم / بعضی مریض
بعضی سفید / بعضی سیاه
اینهمه تفاوت و تبعیض، آیا در ذهن انسانها سؤال برانگیز و شک آفرین نسبت به خدا نیست؟
💠 @RoozieHalal 💠