🔷#پرهیز_از_شبهات_مالی_و_غیر_مالی
🌱✨امام صادق(علیه السلام) فرمود: با تقواترین مردم کسی است که هنگام شبهه توقف کند، و عابدترین مردم کسی است که واجبات را به خوبی انجام بدهد، و زاهدترین مردم کسی است که از حرام پرهیز کند، و کوشاترین مردم کسی است که از گناه پرهیز نماید. خصال صدوق، ص16، ح56)
🔅مؤلف گوید: قصّه مرحوم ملا کاظم ساروقی و پرهیز او از خوردن مالی که زکات آن داده نشده بود در زمان ما واقع شده و در اثر این عمل خداوند به او عنایت نمود و حافظ کلّ قرآن با قرائت صحیح و تفسیر آیات با بیان اهل البیت(علیهم السلام) شد.
🌻امیرالمؤمنین(علیه السلام) می فرماید: از رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) شنیدم که می فرمود: هر پادشاهی خطوط قرمزی دارد، و خطوط قرمز خداوند حلال و حرام اوست، و #مشتبهات بین حلال و حرام است [و شما باید از مشتبهات پرهیز کنید مبادا گرفتار حرام شوید] چنان که اگر چوپانی به طرف خطوط قرمز برود چیزی نمی گذرد که گوسفندان او در وسط خطوط قرمز قرار می گیرند، پس شما از مشتبهات پرهیز کنید [تا گرفتار حرام نشوید]. بحارالانوار، ج67/306، امالی طوسی، ج1/381)
🗯رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: در قلب من القا شده که اگر کسی نزدیک حرامی قرار بگیرد و برای خدا از آن دوری کند گناهان او بخشوده خواهد شد(1). مستدرک سفینه البحار، ج1/491، بحارالانوار، ج20/126)
🌕حمزه بن حمران گوید: امام صادق(علیه السلام) فرمود: کسی که به هر سوالی پاسخ می دهد دیوانه است[چرا که از خطر پاسخ غیر صحیح نمی ترسد](2).وسائل، ج18/121
📚رساله حلال و حرام/ نویسنده محمدحسین بهارانچی، ص۲۹
💠 @RoozieHalal 💠
🌺🍃دل را به صفای صبح پیوند بزن
💐🍃بر پایِ شب سیاهِ غم ، بند بزن
🌺🍃هرچند که دلسوختهای،
💐🍃چون خورشید بر شوخی روزگار
😊😊لبخند بزن
✨✨سلااااام صبح بخیر
💠 @RoozieHalal 💠
💎امام صادق عليه السلام:
خَمسُ خِصالٍ مَن لَم تَكُن فيهِ خَصلَةٌ مِنها فَلَيسَ فيهِ كَثيرُ مُستَمتِعٍ، أوَّلُهَا : الوَفاءُ، وَالثّانِيَةُ : التَّدبيرُ، وَالثّالِثَةُ : الحَياءُ، وَالرّابِعَةُ : حُسنُ الخُلُقِ، وَالخامِسَةُ ـ وهِيَ تَجمَعُ هذِهِ الخصِالَ ـ : الحُرِّيَّةُ؛
پنج خصلت است كه هر كس يكى از آنها در او نباشد، چندان قابل بهره مندى نيست:نخست، وفادارى؛دوم، عاقبت انديشى؛سوم، حيا؛چهارم، خوشخُلقى؛پنجم، آزادگى؛ و اين [ آخَرى ]، جامع همه اين پنج صفت است.
📗[خصال : ص 284 ، ح 33]
💠 @RoozieHalal 💠
♨️♨️#تجارت_حلال_و_تجارت_حرام
خداوند ارزاق مردم را حلال تقسیم نمود ه و کسی که صبر کند خداوند روزی حلال را از راه بی گمان به او می رساند، و کسی که صبر نکند و حرام را انتخاب کند از روزی حلال محروم می شود و حرام قسمت او می گردد و حساب قیامت و عقاب و عذاب آخرت برای او باقی می ماند و برکت از مال و زندگی و کسب و کار او گرفته می شود و با خوردن حرام ، روح عبادت و لذّت مناجات خدا نیز از او سلب خواهد شد، برای نمونه به دو قصّه توجّه فرمایید :
🔴1- در کتب فقه و حدیث از عروه بن جُعد بارقی نقل شده که رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) یک دینار به او داد تا یک گوسفند برای آن حضرت خریداری کند و او با آن یک دینار در بازار آزاد دو گوسفند خریداری نمود و یکی از دو گوسفند را به یک دینار فروخت و با یک دینار و یک گوسفند نزد رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) بازگشت و چون قصّه خود را به آن حضرت گزارش نمود رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) به او فرمود: «بارک الله فی صفقه یمینک» یعنی خدا به دست معامله گر تو برکت بدهد(1).مهذّب البارع، ابن فهد حلی، ج2، ص357)
🔴2- همین عمل را یکی از اصحاب امام صادق(علیه السلام) انجام داد و لکن چون همراه با خیانت و ایجاد بازار سیاه بود ، امام(علیه السلام) نپذیرفت و اصل سرمایه را گرفت و سود آن را که به اندازه سرمایه بود رد نمود. و این قصّه در کتاب کافی از ابی جعفر فزاری نقل شده که گوید: امام صادق(علیه السلام) به یکی از موالی و دوستان خود - به نام مصادف - یکهزار دینار داد و فرمود: عیالات من زیاد شده اند و تو با این مال متاعی خریداری کن و با تجّار به مصر سفر کن [تا سودی عائد شود و ما آن را خرج عیالات خود بکنیم] پس مصادف متاعی خریداری کرد و با تجّار دیگر به طرف مصر حرکت کردند و چون نزدیک شهر مصر شدند قافله ای را دیدند که از مصر خارج می شد و از آنان نسبت به وضعیّت متاع خود سؤال کردند - و چون متاع آنان مورد نیاز عامّه ی مردم بود - اهل قافله گفتند: «متاع شما در شهر مصر یافت نمی شود» پس مصادف با تجّار دیگر پیمان بستند و سوگند یاد نمودند که متاع خود را به دو برابر بفروشند و به همین گونه فروختند و به مدینه بازگشتند و مصادف نزد امام صادق(علیه السلام) آمد در حالی که دو کیسه با خود آورده بود و در هر کدام یکهزار دینار بود و به امام(علیه السلام) گفت: «فدای شما شوم این کیسه رأس المال شماست و این کیسه ی دیگر به همان اندازه سود آن است» امام(علیه السلام) فرمود: این سود زیادی است مگر تو با سرمایه چه کرده ای؟ و چون مصادف قصّه ی خود با تجّار دیگر را بیان نمود، امام(علیه السلام) فرمود: سبحان الله آیا سوگند یاد کرده اید که بر مسلمانان فشار بیاورید و اموال خود را به دو برابر به آنان بفروشید؟! و سپس یکی از دو کیسه را گرفت و فرمود: این رأس المال من است و ما را حاجتی به این سود و درآمد نیست و سپس به مصادف فرمود: ای مصادف مقابل شمشیر قرار گرفتن ، آسان تر از طلب روزی حلال است(1). (کافی ج5/162)
🔆شارحین حدیث فوق گویند: کراهت امام(علیه السلام) مربوط به سوگند تجّار نیست گرچه سوگند در معامله کراهت دارد بلکه کراهت آن حضرت مربوط به اتفاق آنان است که همگی یک دینار را به دو دینار بفروشند [و بازار سیاه ایجاد نمایند] و به مسلمانان فشار بیاورند.
💥💥مولف گوید: کاری که مصادف انجام داده در بازارهای ما فراوان انجام می شود بلکه بالاتر از آن نیز انجام می شود چرا که خرید و فروش ها نوعا همراه با دروغ و خیانت و پوشاندن عیوب و سوگندهای دروغ و مارک های غیر واقعی و #کم_فروشی و #رعایت_نکردن_احکام_معامله و نپذیرفتن جنس معیوب و عدم توجّه به خیار فسخ مشتری و مالی را به چند برابر قیمت فروختن و تأخیر ثمن بدون عذر و #معاملات_ربوی و #قرض های ربوی و خریدن مال سرقت شده و فروختن آن به دیگران با اطلاع از #سرقتی_بودن_مال و دیرکرد گرفتن برای تأخیر در پرداخت و ... می باشد از این رو روایات زیادی از معصومین(علیهم السلام) نقل شده که فرموده اند : رعایت حلال و حرام بزرگترین عبادت است
🌾و از امیرالمؤمنین(علیه السلام) روایت شده که فرمود: خداوند در معراج به رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: «یا احمد إنّ العباده عشره أجزاءٍ تسعه منها طلب الحلال فإذا طیّبت مطعمک و مشربک فأنت فی حفظی و کنفی ...(2).
2- (بحارالانوار، ج14/27)
یعنی عبادت ده جزء است ونه جزء آن در به #دست_آوردن_حلال است ،واگرتو خوراک ونوشیدن خود را پاک قرار بدهی درحفظ وپناه من خواهی بود .
📚رساله حلال و حرام/ نویسنده محمدحسین بهارانچی
💠 @RoozieHalal 💠
✨✨
♨️امام صادق (علیه السلام): «بر شماست پرهیز از (معاصی) خداوند عزّوجلّ و ملازمتِ کاری که به وسیلۀ آن (به شخص) آن چه نزد خداست (از ثواب یا روزی) می رسد. قسم به خدا! که امر نمی کنم شما را مگر به آن چه ما خود را امر می کنم؛ پس بر شماست جدّیّت و کوشش. و چون نماز صبح را بجا آورید به جستجوی روزی و #طلب_حلال بروید که خداوند شما را به زودی، روزی می دهد و بر آن شما را کمک خواهد کرد.»
💫امام صادق (علیه السلام): «جستجوی روزی را از راه حلال وا مگذار و پای شتر خود را ببند و بر خدا توکّل کن (یعنی بدون کسب و تلاش از خدا روزی مخواه).»(۱)
🥀عبدالاعلی می گوید: «در بعضی از راه های مدینه، روز تابستانی بسیار گرمی به ابی عبدالله (امام صادق علیه السلام) برخوردم. گفتم: فدایت شوم، حال تو در نزد خدای عزّوجلّ و قرابت تو از پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) معلوم است، با وجود این در چنین روزی برای خود کوشش می کنی؟ فرمود: ای عبدالاعلی! به جستجوی روزی خارج شدم تا از مثل تو، بی نیازی جویم.»۲
📚 :آیین زندگی و درسهای اخلاق اسلامی/ نویسنده جواد آقاتهرانی ص:117،116
۱ (مستدرک الوسائل، ج 2، ص 415، به نقل از «امالی» شیخ مفید)
۲ . (وسائل الشیعه، ج 2، ص 529)
💠 @RoozieHalal 💠
💎امام علی علیه السلام:
اَحـْسـِنـُوا تـِلاوَةَ الْقـُرْآنِ فـَاِنَّهُ اَنـْفـَعُ الْقـَصـَصِ وَاسـْتـَشـْفـُوا بـِهِ فـَاِنَّهُ شـِفـاءُ الصُّدُورِ؛
#قرآن را نيكو #تلاوت كنيد كه سودمندترين داستانها است و از آن شفا بجوييد كه #شفاى_سينه ها است
📗 [شرح غررالحكم : ج 2، ص 657]
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 وسواس در امور مادّی❗️
〰〰〰〰〰
📚 #مجموعه_تفسیر_نور_مبین
📕 #تفسیر 1
🏷 سوره ناس
🎥حاج آقا تهرانی
💠 @RoozieHalal 💠
﷽
📍 وسواس در امور مادّی❗️
📌مثلاً فرض کنید در این بُعد مادّی یک انسانی هست که خیلی حسّاسیّت دارد، در بُعد مادّی اش، این اگر سرخوردگی هایی در زندگی دیده باشد و این عقده ای شده باشد برای روح او، یک حالت رنجوری روحی پیدا کرده باشد، این در این مواقع که می رسد آن حالت بهم ریختگی پیش می آید. فرض کنید یک تاجری است، معامله می خواهد بکند، هیچ دینی هم ندارد، در معاملاتش وسواس دارد، دائم دلّال می آید می گوید: فلانی مشتری خوبی هست، معتبر هست، این سندهایش. باز این پا اون پا می کند، نکند این طوری شود؟
باز دو دل است، وسواس در معامله دارد. یک عدّه در پول شمردن وسواس دارند، هیچ هم دین ندارد،فرض کنید پنجاه تا اسکناس دوتومنی تو دستش است، یک دفعه می شمارد باز شک می کند دو مرتبه می شمرد، باز شک می کند سه مرتبه، این رو مادّیت خیلی حسّاسیّت دارد در این کانال، اینجا ظاهر می شود این. ربطی به دین ندارد ها. هیچ ارتباط به دین ندارد.
〰〰〰〰〰
📚 #مجموعه_تفسیر_نور_مبین
📕 #تفسیر 1
🏷 سوره ناس
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
💠 @RoozieHalal 💠
❓متن پیام:
آیا می شود #خمس را به غیر از مرجع تقلید خودمان بدهیم؟
✅ پاسخ:
اختيار سهمين مبارکين بهطور کلى مربوط به #ولى_امر_مسلمين است و کسى که بر عهده او و يا در مال وى مقدارى حق امام(عليهالسلام) يا #سهم_سادات باشد، بايد آن را به ولىّ امر خمس يا وکيلى که از طرف او اجازه دارد، تسليم کند،
و اگر مى خواهد آن را در يکى از موارد مقرر مصرف کند، بايد ابتدا راجع به آن اجازه بگيرد، و در عين حال مکلّف بايد فتواى مرجع تقليد خود را در آن رعايت نمايد.
💠 @RoozieHalal 💠
💥💥بی نیازی ائمه از مال
روایت شده که فضّه خاتون چون به خانه فاطمه(علیهاالسلام) آمد در آن خانه جز یک شمشیر و یک زره و یک سنگ آسیاب ندید در حالی که او دختر پادشاه هند بود، و نزد او اکسیری از کیمیا بود ، پس قطعه ای از مس را گرفت و آن را نرم کرد و به شکل شمش طلا درآورد و دارویی که داشت بر آن ریخت و آن را تبدیل به طلا نمود، و چون امیرالمؤمنین(علیه السلام) وارد خانه شد آن را مقابل آن حضرت گذارد، امیرالمؤمنین(علیه السلام) فرمود: «أحسنتِ یا فضّه» و سپس فرمود : لکن اگر تو بدن خود را [در عبادت خدا] ذوب می کردی زیباتر و ارزشمندتر بود. پس فضّه گفت: ای مولای من آیا شما از این علم آگاهی دارید؟ امیرالمؤمنین(علیه السلام) فرمود: آری و سپس به فرزند خود امام حسین(علیه السلام) اشاره نمود و فرمود : این طفل نیز این علم را داراست. پس امام حسین(علیه السلام) نیز همان سخن پدر خود را به فضّه فرمود . و سپس امیرالمؤمنین(علیه السلام) به فضّه فرمود: ما بالاتر و بزرگتر از این را می دانیم و با دست مبارک خود به زمین اشاره نمود ، ناگهان فضّه دید رشته ای از طلا و گنج های زمین در حرکت است و امیرالمؤمنین(علیه السلام) به او فرمود : ای فضّه طلای خود را کنار آن ها قرار ده و چون فضّه طلای خود را در کنار آن ها قرار داد طلای او نیز با آن ها حرکت نمود
بحار الانوار، ج41/274
📚رساله حلال و حرام/ نویسنده محمدحسین بهارانچی، ص۲۹
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥💥#رزق خودت را پیدا کن
🎥استاد نظافت
💠 @RoozieHalal 💠
✅ #آیت_الله_جوادی_آملی:
🔸 خدا دنيا را برای آزمون, خلق كرد. اصلاً دنيا كلاس #امتحان است، منتها امتحانها دو قسم است؛ گاهی امتحان، هر روز است ولی گاهی امتحانهای سنگين، سالی يك بار يا دو بار است.
🔸 گاهی يك بار يا دو بار انسان يا بيمار میشود يا #مال فراوانی به او پيشنهاد میدهند يا مقامی به او پيشنهاد میدهند و در بوتهی آزمايش قرار میگيرد، وگرنه امتحانات جزئی هر روز و هر لحظه هست.
💠 @RoozieHalal 💠
🥀🥀🥀🥀
💥💥در هشت مورد #خیر_و_برکت نیست
وَ قالَ امیر المومنین علی عليه السلام: لا خَيْرَ فِى صَلاةٍ لا خُشُوعَ فِيهَا، وَ لا خَيْرَ فى صَوْمٍ لا امْتِناعَ فِيهِ مِنَ اللَّغْوِ وَ لا خَيْرَ فِى قِراءَةٍ لا تَدَبُّرَ فِيها وَ لا خَيْرَ فِى عِلْمٍ لا وَرَعَ فِيهِ وَ لا خَيْرَ فِى مالٍ لا سَخاءَ فِيهِ، وَ لا خَيْرَ فِى خَلْوَةٍ لا حِفْظَ فِيها وَ لا خَيْرَ فِى نِعْمَةٍ لا بَقاءَ فِيها وَ لا خَيْرَ فى دُعاءٍ لا إِخْلاصَ فِيهِ وَ لا إِجْلالَ.
نمازى كه در آن خشوع (و آرامش قلب) نباشد خيرى (براى صاحبش) ندارد، روزه اى كه در آن پرهيز از كارهاى بيهوده نباشد خيرى (براى صاحبش) ندارد، خواندن قرآنى كه در آن تدبّر وتأمّل نباشد (خيرى براى صاحبش) ندارد، عملى كه درآن تقوى نباشد خيرى (براى صاحبش) ندارد، مالى كه در آن بذل وبخشش نباشد خيرى (براى صاحبش) ندارد، خلوتى كه در آن (آدمى خود را از گناه) حفظ نكند خيرى (براى صاحبش) ندارد، و نعمتى كه دوامى نداشته باشد خيرى (براى صاحبش) ندارد، و دعائى كه بدون اخلاص و بدون حمد و ثناء و ذكر عظمت خداوند باشد خيرى (براى صاحبش) ندارد.
📚کتاب احادیث الطلاب ص 523
🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀
💠 @RoozieHalal 💠
🔆🔆
✨✨ما در یک دنیای رنگارنگ زندگی می کنیم
🍃🍃زردی خورشید
💥💥سبزی سبزه
✨✨و آبی آسمان
🍃🍃زندگی ما را پر از رنگ و لعاب کرده اند
💥💥امیدوارم امروز و هر صبحت به رنگارنگی طبیعت باشد
✨✨صبحتون بخیر دوستان😊😊
💠 @RoozieHalal 💠
امام صادق علیه السلام:
دختران حسنه اند و پسران نعمت،
به حسنه ها ثواب می دهند و از نعمت ها می پرسند.
تحف العقول، ص382
🌺🌺💥ولادت با سعادت حضرت معصومه سلام الله علیها مبارک باد 💥🌺🌺
💠 @RoozieHalal 💠
🛑#با_حلال_و_حرام_آزموده_میشوید
✨🍃داشتن #مال_دنیا و نداشتن آن امتحان خداوند است، چرا که خداوند اغنیاء را با مال و فقرا را با فقر و ناداری می آزماید و آنچه مذموم و نکوهیده است، علاقه به مال و مال دوستی است که انسان را به انواع گرفتاری های دنیا و عذاب آخرت مبتلا می کند ، از این رو رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: «حبّ الدنیا رأس کلّ خطیئه» و گر نه مال از نعمت های الهی است و با آن می توان اسباب نجات و سعادت انسان را فراهم نمود و همان گونه که خواهد آمد، با مال دنیا عده ای بهشت را خریداری کردند و اولیای دین ما فرموده اند: «نعم المال الصالح للرجل الصالح» یعنی چه خوب وسیله ای است مال پاک اگر در دست انسان مؤمن و صالحی باشد ، تا بهترین استفاده را از آن ببرد ، بنابراین از مال دنیا نباید مذمّت شود ، بلکه مذمّت و نکوهش باید از حبّ دنیا برای دنیا باشد چنان که از دنیا نیز نباید مذمّت بشود چرا که دنیا وسیله به دست آوردن اهداف صحیح و رسیدن به درجات بهشت است ، از این رو اولیای خدا فرموده اند : «الدنیا مزرعه الآخره» و یا «الدنیا متجر أولیاء الله» بلکه دنیا مدرسه تعلیم عبرت ها و پندها و آموزه های فراوان دیگر است، و آنچه سبب خطا و هلاکت است ، حبّ دنیا برای دنیا می باشد .
⚡️و در روایتی آمده که شخصی به امام حسن(علیه السلام) گفت : «من هلاک شدم. فرمود: برای چه؟ او گفت: به خاطر این که مال دنیا را دوست می دارم. فرمود : مال دنیا را برای چه می خواهی؟ او گفت: می خواهم صرف مخارج اهل و عیال و صله به خویشان و ... بنمایم امام(علیه السلام) فرمود: هراس مکن اگر این گونه باشد که می گویی این حبّ دنیا نیست و تو هلاک نشده ای. البته معلوم است که مؤمن زاهد، مقدّرات خود را به دست خدا می بیند و خداوند را کریم و رحیم و حکیم می داند از این رو به اندازه انجام وظیفه و هدفمند به دنبال کسب مال می رود ، و از به دست آمدن و به دست نیامدن مال ، شادی و اندوهی پیدا نمی کند ، همان گونه که خداوند می فرماید:
«لِکَیْلا تَأْسَوْا عَلی ما فاتَکُمْ وَ لا تَفْرَحُوا بِما آتاکُمْ»(1)
👈تا چه رسد به اولیای خدا که آنچه خدا دوست می دارد را آنان دوست می دارند و فقر و غنا و بلا و عافیت برای آنان یکسان است، چنان که جبرئیل کلیدهای خزائن دنیا را برای رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) آورد و گفت: «اگر می خواهی بگیر و چیزی از نبوّت و منزلت تو نزد خداوند کم نمی شود» و رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود : «أفلا أکون عبداً شکوراً» سپس فرمود: من می خواهم روزی گرسنه باشم و از خداوند #طلب_روزی بکنم و روزی سیر باشم و شاکر خداوند باشم . در حالی که آن حضرت می توانست به اذن خدا وند ریگ ها را برای خود تبدیل به طلا و نقره نماید و چنین کاری را نکرد.
🔆یونس بن ظبیان و مفضّل بن عمر و ابی سلمه سرّاج و حسین بن ثویر گویند: ما نزد امام صادق(علیه السلام) بودیم که آن حضرت فرمود : خزائن زمین و کلیدها [وگنج های] آن نزد ماست و اگر من بخواهم می توانم با پای خود به زمین اشاره کنم و بگویم: آنچه از طلا در زیر تو نهفته است را خارج کن و زمین چنین خواهد کرد. سپس با پای خود خطّی روی زمین کشید، و ناگهان زمین باز شد، و آن حضرت با دست خود اشاره نمود و فرمود: خوب بنگرید. پس ما دیدیم که آن حضرت شمشی از طلا را به اندازه یک وجب از زمین بیرون آورد، و ما دیدیم شمش های طلای زیادی روی هم انباشته بود، و نور و زیبائی از آن ها مشاهده می شد، پس یکی از ما گفت: فدای شما شوم به شما چنین عطایی شده و شیعیانتان محتاج اند؟ پس امام(علیه السلام) فرمود: خداوند برای ما و شیعیان ما خیر دنیا و آخرت را جمع خواهد نمود ، او شیعیان ما را داخل بهشت خواهد کرد ، و دشمنان ما را به دوزخ خواهد فرستاد(کافی ج4/474)
📚رساله حلال و حرام/ نویسنده محمدحسین بهارانچی
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چله ذی القعده و آداب آن
این چله از امروز که اول ماه ذی القعده هست شروع میشود
#دهه_کرامت
#روز_دختر
#حضرت_معصومه
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙دکتر الهی قمشه ای
🌕 #راه_ثروتمند_شدن
💠 @RoozieHalal 💠
🔴#فساد_و_تباهی_اموال
امام رضا «علیه السلام»:
🌱… ان الله یبغض القیل و القال، و اضاعه المال، و کثره السؤال:
👌بیگمان خداوند قیل و قال (گفتار بی فایده) و تباه سازی اموال و زیاد درخواست کردن را دشمن دارد.
👈تباه کردن اموال و تضییع آنها که در این روایت آمده است، از وسعت مفهوم و گستردگی ویژه ای برخوردار است، و هر نوع تباهی و نابودی و فساد در اموال را شامل می گردد. تباهی و تضییع ممکن است در اثر عللی چند پدید آید، از جمله اسراف کاری و مصرف بیش از اندازه باشد؛ یا بی اطلاعی و نبود تخصص و مهارت در مدیریت های مالی؛ یا عرفان گرایی غلط و بی توجهی به مسائل حیات و گرایش به زهدهای صوفیانه؛ یا کوتاهی و سهل انگاری در به کارگیری اموال؛ و یا بیکارگی و امثال آن و در هر صورت و به هر علت که مالی تضییع گردد، موجب می شود تا سرمایه ی زندگی تباه شود و انجام دادن مسئولیتهای خانوادگی و اجتماعی ناممکن گردد؛ حتی سیر و حرکت معنوی انسان نیز دستخوش تزلزل می شود، زیرا که سیر و تکامل معنوی در این جهان با ابزار مادی و در شرایط مساعد طبیعی صورت می گیرد، و این ابزار و شرایط با اموال تهیه می شود، و حرکت معنوی او را ممکن می سازد. این است که در حدیث مشهور نبوی آمده است: «… فلولا الخبز ما صلینا و لا صمنا …: اگر نان نباشد نه نماز می توانیم خواند نه روزه می توانیم گرفت …»
💥💥با توجه به کلیت سخن امام، اگر برنامه ریزی در امور اقتصادی و مسائل مالی درست و حساب شده نباشد، تضییع مال خواهد بود. اگر در داد و ستدها دقت لازم به کار نرود و غبن و زیانی صورت گیرد، اموال تباه شده است. همچنین، تبادل از راههای دیگری که به نوعی فساد اموال را موجب گردد، محکوم و ممنوع است.
💫#تضییع_مال، شکلهای گوناگونی دارد، و گاه به دست خود انسان صورت می گیرد و گاه به دست دیگران؛ مثلا کسانی که در مواد و کالاهای مورد نیاز جامعه غش به کار می برند و سره و ناسره را مخلوط می کنند، اموال جامعه را تباه ساخته اند و همچنین، هر نوع زیان و نیرنگی که در #مسائل_مالی به کار رود و تباهی اموال افراد و جامعه را سبب شود، از نظر امام رضا علیه السلام محکوم است:
✨امام رضا «علیه السلام» - به روایت از پیامبر «صلی الله علیه و آله و سلم»:
لیس منا من غش مسلما او ضره أو ما کره.
✨✨از ما نیست هر کسی که در کار مسلمانی غش به کار برد یا به او #زیان رساند و یا با او به نیرنگ رفتار کند».
📒امام رضا (ع ): زندگی و اقتصاد/ حکیمی ، محمد، ۱۳۱۸ .ص74،75
💠 @RoozieHalal 💠
✨
♻️ شفاعت #حضرت_معصومه ️(سلام الله علیها) از شیعیان
🌷 #امام_صادق علیه السلام فرمودند :
#خداوند حرمى دارد که #مکه است ،
#پیامبر(ص) حرمى دارد و آن #مدینه است و
#حضرت_على (ع) حرمى دارد و آن #کوفه است
و قم ؛ کوفه کوچک است که از هشت در بهشت، سه در آن به #قم باز مىشود.
زنى از فرزندان من در قم از دنیا مىرود که اسمش #فاطمه دختر امام موسى بن جعفر(ع) است و به #شفاعت او همه #شیعیان من وارد #بهشت مىشوند.
📗 « بحارالأنوار ، ۵۷ ; ۲۲۸ »
💠 @RoozieHalal 💠
🍃✨🍃✨🍃✨🍃
🌺️ هفت عبارت نیروبخش که در زمان های سختی باید به خودمون بگیم
1.هیچ چیز دائمی نیست:
هر شب سیاهه اما روز بعد، خورشید طلوع میکنه
2.زخم های ما نشانه ی قدرته نه ضعف :
خیلی از مردم خیال میکنند تجربه های بد بهشون آسیب میرسونه اما در واقع اون هارو قوی تر میکنه
3.زمانی که بقیه منفی بافی میکنن،من میتونم مثبت باقی بمونم: بعضی وقتا تو زندگی ، مردم تلاش میکنن که شما را پایین بکشن اما شما نباید بهشون گوش بدید
4.عبور از رنج منو دانا تر میکنه:
هر تجربه دردناک، درسیِ که شما میتونید اون رو یادبگیرید
5.حتی زمانی که در حال کشمکش هستم رو به جلو حرکت میکنم : کشمکش ها به شما کمک میکنه که تو زندگی پیشرفت کنید تا به شادمانیِ حقیقی دست پیدا کنید
6.ترس هیچ چیز را عوض نمیکند: اگر همیشه روی اتفاقات بدی که میتونه بیوفته تمرکز کنید،هیچوقت به حداکثر توانتون دست پیدا نمیکنید
7.بهترین گزینه ادامه دادنه:
زندگی ما رو به زمین میزنه اما ما باید بلند شیم
💠 @RoozieHalal 💠
💎امام صادق علیه السلام :
اِزرَعُوا و اغرِسُوا وَ اللّهِ ما عَمِلَ النّاسُ عَمَلاً اَجَلَّ و لاأطيَبَ مِنهُ؛
#كشت كنيد و #درخت بنشانيد؛ به خدا قسم آدميان #كارى_برتر و پاكتر از اين نكرده اند.
📗 [بحار الأنوار: ج 103 ، ص 68]
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔆سحرخیز یک و افزایش روزی
📚استاد نظافت
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دختر جایزه خداست
👤حجت الاسلام و المسلمین دانشمند
💠 @RoozieHalal 💠
💠حکم خریدن و پوشیدن #کراوات براى داماد چیست؟
🔹آیات عظام خامنه اى، مکارم شیرازی و نورى همدانی: اگر باعث ترویج فرهنگ غرب شود، جایز نیست.
🔹آیات عظام تبریزى، سیستانى و فاضل لنکرانی: براى مسلمان بهتر است، از لباسى که باعث تشبه به غیرمسلمانان شود، اجتناب کند.
🔹آیات عظام بهجت و صافى: بنابر احتیاط، استفاده نکنند.
🔹آیت الله وحید خراسانی: آنچه که باعث تشبه به غیر مسلمانان شود، جایز نیست.
💠 @RoozieHalal 💠
34.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 مشکلات مالی داری؟
🔸 گرفتاری؟
🔴 توی امور معنوی سستی داری و از گناه خسته شدی؟
🟢 دنبال راه حل برای تغییر وضع موجود میگردی؟
💎 #پیامبر_خدا صلی الله علیه و آله و سلم راه حل بهت داده😇🌺
حتما گوش بده و با دقت عمل کن👌
#چله_موسوی
#چله_مبارک
🔷🔸💠🔸🔷
💠 @RoozieHalal 💠