.
💢رسانه اراده و امید
یا ترس و یاس محض؟!
🔹دیروز، روزی خوبی و امید آفرین برای استان بوشهر، بلکه ایران عزیز بود. با وجود تحریم های گسترده، ۱۵ طرح بزرگ آب، برق، گاز وپتروشیمی به بهره برداری رسید. ازجمله:
💢پروژه تماما ایرانی "فاز ۱۴ پالایشگاه پارس جنوبی" و ۴ پروژه دیگر با محصولاتی به ارزش سالانه ۳.۵ میلیارد دلار؛ و ظرفیت تولید روزانه ۷۵هزار بشکه میعانات گازی، و ۵۰ هزار میلیون متر مکعب گاز شیرین
💢افتتاح و آغاز ساخت ۶ هزار ۹۲۱ واحد نهضت ملی مسکن
💢آب شیرین کن وحدتیه و دالکی با ظرفیت تامین ۴۲هزار متر مکعب آب سالم برای مردم استان.
🔹برخی از این پروژهها بیش از ۱۴ سال متوقف مانده بود. رئیسی دیروز گفت: "دولتمردان نباید گرفتار حاشیه شوند" و "روز خوب ما، امروز است که مشکل آبشرب مردم بوشهر برطرف شده است".
🔹هفته گذشته هم طرح انتقال آب و احیای دریاچه ارومیه از طریق تونل ۳۶ کیلومتری به بهره برداری رسید و نگرانی های محیط زیستی را کاهش داد.
🔹متاسفانه برخی رسانه ها طبق معمول، از ضریب دادن به این خبر های خوب امتناع کردند. آیا آنها ماموریت دارند صرفا ناامیدی تزریق کنند و امید را از مردم دریغ نمایند؟!
@IMANI_mohammad
📚 انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (مدظلهالعالی) برگزار میکند:
📌 پویش کتابخوانی «دوباره فردوس»
روایتی از اولین اردوی جهادی جوانان انقلابی
📆 مهلت شرکت در پویش: تا ۲۰ فروردین ۱۴۰۲
🎉 جوایز: ۱۴ کمک هزینهی سفر به مشهد مقدس هریک به ارزش ۳۰ میلیون ریال
📚 تهیهی نسخه فیزیکی کتاب:
- از سایت انتشارات
https://shop.khameneibook.ir/کتاب-دوباره-فردوس
- از کتابفروشی های سراسر کشور
- ارسال عدد 3 به سامانهی 100020120
📱 تهیهی نسخهی الکترونیکی کتاب:
https://taaghche.com/book/132867/دوباره-فردوس
📝 شرکت در پویش:
https://khameneibook.ir/Book-Reading
📌 مخاطبانی که کتاب را از قبل تهیه کردهاند نیز میتوانند در این پویش شرکت کنند.
کانال #انتشارات_انقلاب_اسلامی در بله:
@KhameneiBook
📜یک روایت و چند درس
نقل است مردى از اقوام امام سجاد علیهالسلام در برابر آن حضرت ایستاد و سخنان تندى به ایشان گفته و دشنامش داد. حضرت پاسخش نگفت تا آن مرد رفت؛ و چون از نزد آن حضرت رفت، امام علیهالسلام به همنشینان خود فرمود: آنچه این مرد گفت شما شنیدید؟
اکنون دوست دارم همراه من بیایید تا نزد او برویم و پاسخ مرا به او بشنوید؟ گفتند مىآییم و ما دوست داریم تو هم پاسخ او را بگویى و ما هم (آنچه میتوانیم) به او بگوییم.
پس آن جناب به راه افتاد در حالی که این قسمت از آیه ۱۳۴ سوره آلعمران را میخواند:
«وَ الْکاظِمینَ الْغَیْظَ وَ الْعافینَ عَنِ النَّاسِ وَ اللَّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنین».
(راوى) ادامه میدهد آن حضرت بیرون آمد تا به خانه آن مرد رسید؛ پس صدا زده فرمود: به او بگویید على بن الحسین است. پس آن مرد در حالى که آماده شرارت بود از خانه بیرون آمد و شک نداشت که آن جناب براى تلافى آنچه از او سر زده آمده است.
على بن الحسین به فرمود: اى برادر تو اندک زمانى پیش از این نزد من آمدى و آنچه خواستى به من گفتى. پس اگر آنچه گفتى در من هست، هم اکنون من از خداوند براى آن چیزها آمرزش میخواهم و اگر چیزى به من گفتى که در من نیست، پس خدا ترا بیامرزد.
راوى میگوید آن مرد (که چنین دید) میان دیدگان آن حضرت را بوسید و گفت: بله من چیزى که در تو نبود به تو گفتم و من بدان چه گفتم سزاوارترم. راوى حدیث گوید آن مرد حسن بن حسن بود.
📚الإرشاد فی معرفة حجج الله على العباد، ج۲، ص۱۴۵
🌷🇮🇷🌷
هدایت شده از بیانالصدق
✳️ امام بر پویایی و پایایی فقه تأکید داشتند
🔻آیتالله علیدوست در نشست علمی «امام خمینی(ره) و تحول در حوزههای علمیه»:
◻️ تحول الزاماً پیشرفت نیست و میتواند عقبگرد هم باشد ولی وقتی نام امام در وسط است، مراد تحول متکامل است.
◻️ امام با آن شخصیت و کارهایی که کردند در رأس تحول در حوزه بودهاند.
◻️ در بحث فلسفه فقه، قبل از ۴۴ سال گذشته چیزی به طور نهادینه و تعریف شده از فلسفه فقه نداشتیم.
◻️ حجاب مشمئزکننده معاصرت نمیگذارد تلاشهای حوزه دیده شود .واقعا مسئولان حوزه باید تدبیری بکنند.
◻️ در کرسیهای نظریهپردازی هم این بحث مطرح است و شهادت میدهم حوزه در این عرصه پیشتاز است.
◻️ تکثیر شاخهها و تراشیدن عناوین انتزاعی از جمله آسیبهای دیگر در بحث تحول است.
در مقالهای به نام فقه سینما آمده بود که یک خانم باید دست خود را تا مچ و صورت را به اندازه شرعی باز بگذارد آیا این فقه سینما است؟ چون این زن به بقالی هم که میرود این را باید رعایت کند.
◻️ آسیب دیگر در این زمینه، کشاندن فقه به حوزههای نامرتبط است؛ نباید دائماً بار اضافه بر دوش فقه بگذاریم در این صورت همه ناکامیها به حساب فقه گذاشته خواهد شد.
◻️ امام بر پویایی و پایایی فقه تأکید داشت
در فقه نیازمند توسیع و تکمیل هستیم، فقهای ما خیلی کار کردهاند ولی خیلی هم باقی مانده است.
📎 متن کامل
@Bayanalsidq | بیان الصدق
هدایت شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
11.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢گزارش مراسم پایانی نخستین دوسالانه کتاب علوم انسانی با رویکرد اسلامی
♻️ با ما همراه باشید
http://eitaa.com/msrt_ir
🆔@msrt_iri✅
هدایت شده از سلسله نشست های تخصصی تربیت اسلامی «گروه تربیت پژوهی»
«سلسله نشست های تخصصی تربیت اسلامی»
❇️ نشست هفدهم:
«معنا، عمق، آثار و محتوای التقاط در تربیت اسلامی»
ارائه دهنده: حجة الاسلام و المسلمین سید حسن علوی
(هیئت علمی حوزه علمیه مشکات و مؤسس و تولیت حوزه علمیه و مسجد جامع صفا)
زمان: یکشنبه(۱۲/۱۴) ، ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۰
مکان: زنبیل آباد، ک ٣۴، پ ١۵، مؤسسه معارف اهل بیت (ع) گروه تربیتپژوهی
🔸 علاقهمندان میتوانند برای حضور در این نشست مشخصات خود را به شماره ۰۹۹۶۱۷۷۳۷۴۴ پیامک نمایند.
🔹پخش زنده نشست در کانال نشستهای تخصصی تربیت اسلامی:
@neshast_tarbiati
6.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حسن_عباسی و سید جواد طباطبایی
✍️ سید جواد طباطبایی، صاحب نظریه مرگ اسلام ، دیروز مُرد😏
📌به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/abou_heirane_darouni
هدایت شده از ماهنامۀ سوره
سردار سلیمانی.pdf
8.08M
🔴شهید سلیمانی در آخرین سخنرانی خود چه گفت؟
🔸ماهنامه سوره در پیششماره دوم منتشر کرد:
متن منتشرنشدهٔ آخرین سخنرانی شهید حاج قاسم سلیمانی در جمع فرماندهان سپاه در مهر ۱۳۹۸
#انتشار_برای_اولینبار
🆔 @sourehmagazine
#بازنشر
🔸«حسینیهی معلی»: گذر از سنت مداحی به صنعت مداحی🔸
توضیح:
این شبها سری سوم برنامهی «معلی» از شبکهی سه سیما پخش میشود. پیشتر یادداشت «گذر از سنت مداحی به صنعت مداحی» را در تحلیل سری نخست این برنامه نوشته بودم. بهبهانهی پخش سری جدید، بازنشر آن یادداشت بیمناسبت نیست. با این توضیح که سری سوم برنامهی معلی با دو سری قبل تفاوتهایی دارد: یکی اینکه محور آن نه عزاداری بلکه جشنهای مذهبی است و فضای برنامه هم شاد و مفرح است؛ دوم اینکه در بین اجراها علاوه بر مداحی و شعرخوانی فردی، آیینهای جشن گروهی و نیز سخنرانیهای طنز قرار گرفته؛ سوم اینکه در گروه داوران، در کنار سه مداح مشهور و سلبریتی یعنی احمد واعظی، عبدالرضا هلالی و مهدی رسولی (تنها داور مشترک در هر سه سری برنامه)، یک منبری مشهور (مصطفی کرمی از منبریان تهران) هم قرار دارد؛ چهارم اینکه در اجراها سهم عمده به مداحان و اجراکنندگان مناطق و اقوام و حتی شیعیان کشورهای مجاور اختصاص یافته و برخلاف سریهای قبل در بین اجراها زبانهای غیرفارسی و گویشهای متنوع بیشتر شنیده میشود. و بالاخره پنجم اینکه به نسبت دو سری قبل، این سری دوز شیعی غلیظتری دارد و اجراها در مواردی سویهی هویتگرایی شیعی پیدا کرده و در مرز خطرناک حساسیتزایی فرقهای هستند.
اما از این تغییرات صوری و فرمی که بگذریم، سری سوم برنامهی معلی از حیث سیاستگذاری فرهنگی، رویکرد رسانهای و جهتگیری آیینی تکرار و استمرار همان سریهای قبل است که پیشتر در یادداشت مذکور دربارهاش نوشته بودم.
برشهایی از آن یادداشت:
🔻 تلنتشو «معلی» امتداد مسیری است که با ظهور سبکهای جدید مداحی از میانهی دههی ۱۳۷۰ و استقلالیابی و تثبیت مداحی پاپ (عامهپسند) در یک دههی بعد آغاز شده است. مسیر تبدیل مداحی از یک سنت فرهنگی آیینی مذهبی به یک کالای فرهنگی با تولید انبوه برای مصرف مشتریان /مخاطبان انبوه. مسیری که از تبدیل منبر به سن، و تبدیل هیئتهای خانگی و کوچک صنفی و مسجدی و محلی به هیئتهای بزرگ و پرجمعیت شهری با تبلیغات وسیع و تجهیزات گستردهی فیلمبرداری و صوت و نور، و کوچ مجالس از مساجد و منازل به ورزشگاهها و پادگانها و میادین و دیگر فضاهای وسیع عبور کرده است. مسیری که مداحان جوان سلبریتی و برندپوش و «ستاره» را بر جای پیرغلامان و ذاکران سنتیِ عبابردوش و فینه بر سر نشانده است. مسیر تبدیل هیئت به استودیو/کنسرت زنده و تبدیل مداحان به خوانندگان مذهبی استودیویی و بازیگران شوهای مداحی که طبیعی است امروز هم به عبور از «مجمعالذاکرین»ها به تلنتشوی مداحی بینجامد.
🔻همچنانکه در این سالها به دفعات نوشتهام، دو کلانروند بهموازات هم در پدیدآمدن این وضعیت و گذر از «سنت مداحی» به «صنعت مداحی» مؤثر بودهاند:
اول: ارادهی سیاسی حاکمیت در برکشیدن مداحان و ارتقای منزلتی آنان بهعنوان «افسران جنگ نرم» و نیروهای وفادار سیستم و مسلح به ابزار تحریک عواطف مذهبی که قدرت بسیجکنندگی تودهی مردم را دارا هستند. طبعاً یک مداح سنتی که نهایتاً مخاطبانی چنددهنفره آنهم در هیئتهای کوچک و روضههای خانگی دارد از منظر انتظارات و نقشآفرینی مطلوب نظام سیاسی بههیچوجه قابل مقایسه نیست با یک مداح سلبریتی بانفوذ و محبوبی که بهکمک رانت رسانهای و پیوند با باندهای اقتصادی ـ سیاسی، شهرت کشوری و مخاطبانی میلیونی دارد. برای ابراز قدرت و نمایش و مانورهای تودهای در بزنگاههای سیاسی، آنکه به کار نظام سیاسی میآید مداح دوم است؛ نه اولی که معلوم نیست علقهی ایدئولوژیک به نظام داشته باشد و در موقعیتهای حساس وفادار بماند و هزینه کند.
دوم: روند تغییرات فرهنگی اجتماعی پرشتاب و گستردهای که جامعهی ایران پس از جنگ تجربه کرده است؛ از رشد شهرنشینی و توسعهی طبقهی متوسط تا تحولات سبک زندگی و گسترش رسانههای نوین، در کنار تغییرات جمعیتی و قدرتیافتن خردهفرهنگ جوانان که زمینهساز ایجاد نیازهای تازه و تغییر ذایقه در حوزهی زیست دینی و بهتبع آن تحولاتی مهمی در فرهنگ مذهبی و مناسکی بوده است.
🔻درهرحال آنچه امروز با آن مواجهایم محصول یک راه طیشده است و هرگونه خوانش و ارزیابی و فهم و تفسیر آن باید در بافت و زمینهی خودش صورت گیرد. سنجش این پدیده با معیارهای نوستالژیک «مداحی سنتی» ماحصل خطای شناختی و عدم درک تغییرات رخداده در فرهنگ و سبک زندگی مذهبی بهویژه در جوانان مذهبی شهری و پیامدها و لوازم سیاستگذاریها و اقدامات نظام در عرصهی تبلیغ دینی است. مسیر تبدیل سنت مداحی به صنعت مداحی که برنامهی معلی و مداحی روی استیج مصداق آن است، مسیر بیبازگشتی است. خوب یا بد صنعت مداحی چنانکه گفته شد نتیجهی طبیعی روندهای اندیشیده و غیراندیشیدهای است که بسترساز پیدایش آن بودهاند. و این قطعاً پایان مسیر نیست.
✍️ محسنحسام مظاهری
📣📣 نشست علمی به مناسبت نیمه شعبان
⬅️ دانشگاه قرآن و حدیث با مشارکت انجمن حدیث حوزه و گروه حدیث مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار می کند.
✅ شوق دیدار؛ بررسی تشرف به حضور حضرت ولی عصر (عج)
🎙با ارائه حجتالاسلام والمسلمین دکتر عبدالهادی مسعودی
📅 زمان: سه شنبه ۱۶ اسفند ماه ۱۴۰۱، ساعت ۱۱ تا ۱۲:۱۵.
🔸 مکان: دانشگاه قرآن و حدیث، طبقه دوم، سالن جلسات.
📎 حضور مجازی در نشست:
https://vc1.qhu.ac.ir/neshasteelmee
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
📽 #ششمین قسمت از سلسله گفتگوها با دکتر مسعود #جانبزرگی با موضوع:
تربیت فرزند براساس رویکرد چندبعدی معنوی
این قسمت :
آسیبها و عوامل تهدیدکننده روان کودک چیست؟
📌فیلم و متن کامل گفتگو در لینک زیر:
https://fcc.rihu.ac.ir/fa/news/37982
#تربیت #فرزند #معنوی #خانواده #والدین #نوجوان #مسعود_جانبزرگی
---------------
🔻پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ایتا:
https://eitaa.com/rihu_ac_ir
🔻مرکز مشاوره خانواده:
https://eitaa.com/khanevadeclinic
🔸🔷دانشگاه حضرت معصومه(س) برگزار می کند🔸🔷
🔵 | همایش ملی گفتمان سازی تأثیر حجاب بر سلامت زن، خانواده و جامعه
✅فراخوان مقاله✅
همایش به دو صورت (مقاله کامل و چکیده مقاله) اقدام به پذیرش آثار علمی می نماید و امکان شرکت در همایش نیز به دو صورت (حضوری و غیر حضوری) وجود دارد.
⏬ | محورهای همایش:
📝 | حجاب و سلامت از منظر هنر
📝 | حجاب و سلامت در علم اقتصاد
📝 | حجاب و سلامت در علوم سیاسی
📝 | حجاب و سلامت در علوم پزشکی
📝 | حجاب و سلامت در علم مدیریت
📝 | حجاب و سلامت در ادبیات فارسی
📝 | حجاب و سلامت در علم جامعه شناسی
📝 | حجاب و سلامت از منظر علوم قرآن و حدیث
📝 | حجاب و سلامت در علم فلسفه و کلام اسلامی
📝 | حجاب و سلامت از منظر تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی
📝 | حجاب و سلامت از منظر دانش فقه و حقوق اسلامی
📝 | حجاب و سلامت در علم روانشناسی و علوم تربیتی
📝 | حجاب و سلامت در حوزه زبان شناسی و زبان های خارجه
🗓 | تاریخ های مهم:
آخرین مهلت ارسال مقاله به همایش:1402/09/15
اعلام نتایج داوری مقالات: 1402/09/30
🏢 | دبیرخانه همایش
📍نشانی: قم.بلوار الغدیر. رو به روی ورزشگاه یادگار امام. دانشگاه حضرت معصومه(س) . دفتر معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه.
☎️ | همراه: 09305463433
☎️ | همراه: 09013138070
📨 | نشانی الکترونیک:
Hijab-Health@hmu.ac.ir
🖥 | نشانی تارنمای اینترنتی:
hijab-health.hmu.ac.ir
📲 | نشانی در شبکه های مجازی:
@HijabHealth
🔺 برای کسب اطلاعات بیشتر به تارنمای اینترنتی همایش مراجعه کنید.