❇️ در دیدار رئیس جمهور با علما و روحانیون چه گذشت
🔹 نشست رمضانی حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان با جمعی از علما، روحانیون، ائمه جمعه و جماعات و نخبگان جوان حوزههای علمیه، عصر سه شنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ در مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
◻️«تقویت رابطه حوزه و دولت در جهت طراحی نظام مسائل و ارائه راهکار برای حل مشکلات»، «مساعدت حوزه به دولت در پاسخ به شبهات و رفع گرههای ذهنی در افکار عمومی به ویژه در میان جوانان» و «تبیین دستاوردها و خدمات دولت به منظور امیدآفرینی در جامعه و خنثیسازی جنگ روانی دشمن» از محورهای سخنان رئیس جمهور در نشست با علما و روحانیون بود.
🔹 پیش از سخنان رئیس جمهور، استاد علی اکبر رشاد رئیس شورای حوزه علمیه استان تهران، حجتالاسلام والمسلمین ابوترابیفرد امام جمعه موقت تهران، خانم متولیان معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران، حجتالاسلام والمسلمین رحیمی صادق مدیر حوزه علمیه تهران و همچنین تعدادی از نخبگان جوان حوزه علمیه قم به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.
❇️ گفتاری از دکتر فنائی اشکوری به بهانه برنامه "زندگی پس از زندگی"
◻️ این بحث علیرغم اینکه در کشور ما بسیار دیر مطرح شده، اما در دنیا مدتهاست که این بحث در حوزههای مختلف بهطور جدی طرح شده است. عنوان «زندگی پس از زندگی»، معادل فارسی کتاب مودی است با عنوان Life After Life و عنوان تجربه نزدیک به مرگ برساخته ایشان است که در دهه هفتاد میلادی منتشر کرد.
◻️ در یک نگاه میتوان گفت، این تجربهها به چند دسته تقسیم میشوند.
الف) تجربه نزدیک به مرگ
ب) تجربه خروج غیر ارادی از بدن
ج) تجربه خروج از بدن در پی سیر و سلوک معنوی
◻️ همه موارد یادشده خروج موقت روح از بدن است. خروج دائمی روح از بدن با مرگ حاصل میشود و بازگشتی ندارد و چون بازگشتی ندارد، گزارشی از چنین تجربهای در اختیار نداریم. آن را که خبر شد، خبری بازنیامد.
◻️ بدون اینکه حرف و صوتی در کار باشد؛ یعنی افراد با یکدیگر گفتوگوی بدون کلام و زبان دارند. ین مسئله هم در متون عرفانی وارد شده است.
◻️ مشابهتها و توافق مشاهدات تجربهگران با آموزههای دینی و تجربههای عرفا خیرهکننده است.
🔻عناوین مباحث مطرح شد؛
◻️ انفصال روح از بدن و قوت حواس باطنی
◻️ شنیـــدن و دیـــدن اصـــــــــوات و مناظــــــر مختـــلف در آن واحد
◻️ کلام بیحرف و صوت
◻️ برچیده شدن بساط زمان و مکان
◻️ هیچ چیز قابل پنهان کردن نیست
◻️ آگاهی از افکار دیگران
◻️ دیدن ذرات دورن اشیاء
◻️ عجز و ناتوانی در بیان تجربهها
◻️ قابل مقایسه نبودن لذات و آلام آنجا و اینجا