میلتون فریدمن (2006-1912) اقتصاددان مشهور آمریکایی، مهم ترین طرفدار بازار آزاد و آزادی فردی در قرن بیستم به شمار می رود. فریدمن در سال 1976 به دلیل فعالیت در حوزه تحلیل مصرف و نظریه پولی، جایزه نوبل اقتصاد را از آن خود کرد. نشریه اکونومیست او را «اثرگذارترین اقتصاددان نیمه دوم قرن بیستم و احتمالا کل آن» نامید. او بیش از سه دهه در دانشگاه شیکاگو به تدریس اقتصاد پرداخت. فریدمن مشاور اقتصادی رونالد ریگان، رئیسجمهور جمهوریخواه ایالات متحده بود. مستند «قدرت انتخاب» قصه زندگی او و افکارش را روایت می کند. در این مستند می بینیم که چگونه برای پذیرش افکارش در حوزه پول گرایی و اقتصاد بازار آزاد جنگید و در نهایت نیز بسیاری از اندیشه هایش پذیرفته شد. در این مستند مصاحبه هایی با شخصیت های مهم علمی و سیاسی از جمله آلن گرین اسپن (رئیس وقت فدرال رزرو)، مارت لار نخست وزیر استونی، اقتصاددانانی از قبیل گری بکر، کنت گالبرایت و... صورت گرفته است تا اثرگذاری افکار و اندیشه های فریدمن بر سیاست گذاری اقتصادی در کشورهای مختلف از جمله آمریکا، استونی و شیلی را نشان دهد. هم چنین مشاهده می کنیم که چگونه فریدمن با اندیشه هایی که طرفدار مداخله دولت در اقتصاد هستند از جمله اندیشه های سوسیالیست ها و کینز در طول قرن بیستم مخالفت کرد و به همراه هایک پرچمدار بازار آزاد در این قرن شد.
این مستند به مثابه یک کلاس درسی کامل در زمینه تاریخ اندیشه اقتصادی در حوزه بازار آزاد و پول گرایی می باشد.
🆔@SSL_Qasd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 تریلر مستند "قدرت انتخاب"
زندگی و افکار میلتون فریدمن
لینک دانلود مستند کامل:
https://youtu.be/BhfCrm74gG0
#مستند_اقتصادی
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#اقتصاد_پولی
🆔 @SSL_Qasd
📕Empire of Cotton: A Global History
نویسنده: اسون بکرت (استاد تاریخ دانشگاه هاروارد)
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
#نظام_های_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd
📕امپراطوری پنبه؛ یک تاریخ جهانی
نویسنده: اسون بکرت
مترجم: هاتف خالدی
انتشارات کتابستان معرفت
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
#نظام_های_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd
اسون بکرت استاد تاریخ آمریکا در دانشگاه هاروارد است. او همچنین به همراه کریستین دسان مدیر برنامه مطالعات سرمایهداری در دانشگاه هاروارد میباشد. کتاب امپراطوری پنبه را در سال 2014 منتشر کرد که بلافاصله شهرت جهانی پیدا کرد و در سال 2015 موفق شد جایزه پولیتزر را از آن خود کند. اسون بکرت در کتاب امپراتوری پنبه، داستان صعود و سقوط امپراتوری پنبه را شرح میدهد. در کنار خواندن داستان امپراتوری پنبه و روند صنعتی شدن تولید آن در این کتاب، نگاهی هم به شکلگیری و بازشکلگیری سرمایهداری جهانی و جهان مدرن میاندازیم. در این اثر میبینیم که سرمایهداران قدرتمند و پرآوازه توانستند با استفاده از نیروی بردهداری و با استفاده از ابزارآلات جدید و همچنین با در اختیار داشتن نیروی کار روزمزد، صنعت تولید پنبه را به دوران شکوه خود برسانند. این صنعت پرسود به آنها این امکان را میداد که از آن به عنوان اهرمی برای دگرگونی جهان استفاده کنند. بکرت روایت گر ظهور خونبار سرمایه داری در عصر شکوفایی این گیاه بر کره زمین است. او تصویری دقیق از شکلگیری نظم امروز جهان سرمایهداری پیش چشمان مخاطب میگذارد.
🆔 @SSL_Qasd
📕For God, Mammon, And Country: A Nineteenth Century Persian Merchant: Haj Muhammad Hassan Amin Al-zarb
نویسنده: شیرین مهدوی
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
#اقتصاد_ایران
🆔 @SSL_Qasd
📕زندگی نامه حاج محمدحسن کمپانی؛ امین دارالضرب
نویسنده: شیرین مهدوی
مترجمان: منصوره اتحادیه–فرحناز امیرخانی
انتشارات تاریخ ایران
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
#اقتصاد_ایران
🆔 @SSL_Qasd
این کتاب داستان برجسته ترین بازرگان قرن نوزده ایران و اولین سرمایه گذار صنعتی در ایران، حاج محمدحسن اصفهانی معروف به کمپانی و ملقب به امین دارالضرب -امین الضرب- (۱۲۱۴-۱۲۷۷ش) است.
او پس از فوت پدرش برای کسب و کار به تهران آمد و مشغول تجارت شد. چون درستکار و مردمدار بود در اندک زمانی اعتماد همگان را جلب کرد و کارش رونق یافت. کم کم قبول برات بزرگان و رجال، او را به شهرت رساند و با درباریان و شخص شاه ارتباط پیدا کرد و پس از مدتی کار اداره ضرابخانه و حقوق انحصاری آن و در نتیجه لقب " امین الضرب " به او داده شد.
با پیگیری های تجار به ویژه حاج محمدحسن امین الضرب، ناصرالدین شاه طی فرمانی در سال 1263ش، فرمان تشکیل مجلس وکلای تجار را صادر کرد و اینگونه اولین مجلس تصمیم گیری ایران، 22 سال قبل از صدور فرمان مشروطیت(1285ش) با حضور افراد صاحبنام در امر تجارت که مورد اعتماد فعالان اقتصادی آن دوران بودند شکل گرفت و ریاست آن به محمدحسن امینالضرب که مشهورترین و شاید ثروتمندترین فعال اقتصادی آن دوران بود، سپرده شد. برخی منابع ثروت امینالضرب در آن دوران را 25 میلیون تومان تخمین زدهاند.
پس از به سلطنت رسیدن مظفر الدین شاه و وجود وضع نامطلوب اقتصادی در کشور، وی برای مبارزه با آشوب و احتکار دستور داد که مجلس انتظام نرخ تأسیس شود و ریاست آن را به امینالضرب سپرد و در این سمت به سبب خدمات و تصمیمات شایسته اش، رتبه او به جایی رسید که تمام مردم فدوی و مداح او شدند.
🆔 @SSL_Qasd
Shireen Mahdavi - For God, Mammon, and Country_ A Nineteenth-Century Persian Merchant, Haj Muhammad Hassan Amin al-Zarb (1834-1898) (2000).pdf
32.94M
📕For God, Mammon, And Country: A Nineteenth Century Persian Merchant: Haj Muhammad Hassan Amin Al-zarb
Shireen Mahdavi
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
#اقتصاد_ایران
🆔 @SSL_Qasd
با سلام؛
📌 کتابخانه علوم اجتماعی قصد، همزمان در دو پیام رسان تلگرام و ایتا فعالیت دارد.
عضو کتابخانه ما شوید؛ هرآنچه از کتب اصیل علوم اجتماعی می یابیم، تقدیمتان می کنیم. 💐
🔸تلگرام:
t.me/SSL_Qasd
🔹ایتا:
eitaa.com/SSL_Qasd
🆔 @SSL_Qasd
🖌 " کُند شدن تولیدات صنعتی در ایران بعد از بحران کرونا "
فعالیت کارخانجات، اتومبیلها و دیگر زیرساختهای صنعتی گاز نیتروژندیاکسید (NO2) منتشر می کنند. زمانی که کسب و کارها و کارخانجات تعطیل شوند و یا اینکه جابه جایی و حمل و نقل کمتر صورت گیرد انتشار این گاز کاهش می یابد.
در تصویر بالا، عکس های سمت چپ میانگین انتشار گاز نیتروژندیاکسید در سه ماه از سال 2020 در ایران را نشان می دهد و عکس های سمت راست میانگین انتشار این گاز در ماههای مشابه در سال های 2015 تا 2019 است.
ماه ژانویه قبل از شروع کرونا در ایران است. میزان انتشار این آلاینده در این ماه در سال 2020 با سال های قبل تفاوتی ندارد، اما با ورود رسمی کرونا به ایران و اعمال محدودیت ها و تعطیلی ها، از ماه فوریه به بعد سطح انتشار این گاز نسبت به سال های قبل کاهش چشمگیری پیدا می کند.
داده های ناسا نشان می دهد که با ورود کرونا به ایران انتشار گاز نیتروژن دی اکسید که یک پراکسی مناسب برای میزان تولید صنعتی است به طور میانگین 30 الی 40 درصد کاهش یافته است.
متأسفانه با گذشت یک سال از ورود کرونا هنوز سطح تولید صنعتی با مقادیر مشابه آن در سال های قبل فاصله دارد.
#یادداشت_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd