📕 فریب بزرگ: علم اقتصاد یا اقتصاد علمنما
نویسنده: مسعود درخشان
ناشر: دانشگاه امام صادق علیهالسلام
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#اقتصاد_سیاسی
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
اکثریت اقتصاددانان معاصر بر این عقیدهاند که اقتصادِ جدید ساحتی «علمی» است بدین دلیل که روش تحلیلیِ به کار رفته در آن بهواقع «ریاضی» است. از دیدگاه آنان ورود ریاضیات به اقتصاد مانع مغالطه در استدلال میشود و به این ترتیب اقتصاد را از هرگونه مباحث ایدئولوژیک و غیرعلمی مجزا میسازد.
دکتر مسعود درخشان، استادتمام دانشکدۀ اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، در کتاب «فریب بزرگ» با بررسی نقادانهای از منشأ علم اقتصادِ جدید و با استفاده از روش تاریخی، به ماهیت رویکرد ریاضی در اقتصاد پرداخته است. دکتر درخشان معتقد است رویکرد ریاضی موجب شده که ظرفیت علم اقتصاد در توضیح و رویارویی با مسائل اقتصادی در دنیای واقعی محدود شود؛ درحالی که این مسائل برای سیاستگذاران اقتصادی از اهمیت زیادی برخوردار است.
ایشان حاصل رویکرد ریاضی به اقتصاد را نه «علم اقتصاد» بلکه «اقتصاد علمنما» میدانند. اقتصاد علمنما در پشت نقاب زیبای اقتصاد علمی که ادعا میشود مستقل از ارزشهاست، چهرۀ زشت سرمایهداری را پنهان میکند. ایشان با بررسی آثار اثرگذارترین اقتصاددانان سرمایهداری، اولین ورودهای ریاضی به اقتصاد را مورد تحلیل قرار دادند و با بررسی روند تاریخیِ آثار مرجع در این زمینه تا به امروز، اهداف و نتایج آن را نشان دادهاند.
فصلهای دوم و پنجم کتاب فریب بزرگ مبتنی بر چهار مقاله از دکتر درخشان است که قبلاً به زبان انگلیسی منتشر شده بودند و در این کتاب پس از تجدیدنظر گسترده با ترجمۀ خانم دکتر تکلیف و همراه تعلیقات ایشان قابل دسترسی است.
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#اقتصاد_سیاسی
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
🔹 بخشی از کتاب فریب بزرگ را میخوانید.
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#اقتصاد_سیاسی
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd