جان مینارد کینز (۱۸۸۳ - ۱۹۴۶) را بزرگترین اقتصاددان قرن بیستم میدانند و نظریات اقتصادی او را انقلاب کینزی مینامند. کینز را همۀ دوستان و دشمنانش منجی لیبرالیسم میدانند؛ هم آنهایی که وی را نظریهپرداز برنامههای اجتماعیِ احزاب کارگری، سوسیالیست و سوسیالدموکرات اروپا بهشمار میآورند و هم کسانی که در این نقشِ وی خیانتی میبینند به آمال و آرزوهای طبقۀ کارگر در زمینزدنِ اقتصاد سرمایهداری و برپایی نظام سیاسی عاری از استعمار. از اینرو بیراه نیست اگر نظریات کینز را بزرگترین ضربه بر پیکر اقتصاد کمونیستی بدانیم.
جف مان مدیر مرکز اقتصادسیاسی جهانی در دانشگاه سیمون فریزر کانادا است. او معتقد است تا زمانی که سرمایهداری لیبرال تداوم داشته باشد، کینزگرایی هم تداوم خواهد داشت؛ از این منظر کینز به هیچ عنوان اولین فرد کینزگرا نیز نبوده است و آخرین هم نخواهد بود و کماکان در آینده نیز افراد کینزگرا خواهیم داشت. آنچه مان در کتاب «در بلندمدت همه مردهایم» بیان میکند قدمتش به اندازۀ سرمایهداری لیبرال است و تا زمانی که سرمایهداری، فرادستِ سازمان اجتماعی و اقتصادسیاسی باشد، چنانکه در اغلب جهان چنین است، سیاست کینزی و اقتصادسیاسیِ کینزی هم خواهد بود. به همین خاطر جف مان مطالعۀ آثار کینز را برای موافقین و مخالفین سرمایهداری لیبرال لازم میداند و این کتاب را نیز میتوان مقدمهای برای مطالعۀ آثار کینز دانست.
نظر مؤلف بر این است که باید «نظریه عمومی» کینز بهدرستی برای خوانندگان مفهومسازی شود چراکه به اعتقاد او هر عزیمت دیگری برای فهم و نقد، نیازمند فراگیری این امر است.
🆔 @SSL_Qasd
Geoff Mann In the Long Run We Are All Dead_Keynesianism, Political Economy, and Revolution(2017).pdf
6.63M
📕 In the Long Run We Are All Dead: Keynesianism, Political Economy, and Revolution
Geoff Mann
#اقتصاد_سیاسی
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
📕 Keynes Hayek: The Clash that Defined Modern Economics
نویسنده: نیکلاس وَپشات (روزنامهنگار و نویسنده)
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#اقتصاد_سیاسی
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
📕کینز و هایک: برخوردی که علم اقتصاد مدرن را رقم زد
نویسنده: نیکلاس وَپشات
مترجم: محمدرضا فرهادیپور
ناشر: روزنه
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#اقتصاد_سیاسی
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
نیکلاس وَپشات (متولد ۱۹۵۲ میلادی) روزنامهنگار و نویسندۀ بریتانیایی است که در حوزۀ اقتصادسیاسی، سابقۀ کار در نیوزویک و رویترز را دارد. او در دانشگاه یورک رشتۀ سیاست را خوانده است. وپشات چندین زندگینامۀ خواندنی نوشته است: «مارگارت تاچر و رونالد ریگان: یک ازدواج سیاسی» که کتابی است بسیار گیرا و تاریخ دهۀ ۱۹۸۰ میلادی را به خوبی روایت میکند. «ابوالهول: فرانکلین روزولت، انزواطلبان و راه جنگ جهانی دوم» کتاب دیگر اوست. جدیدترین کتاب او هم با عنوان «فریدمن و ساموئلسون: نبرد بر سر بازار آزاد» در سال ۲۰۲۱ منتشر شد.
وپشات در کتاب «کینز و هایک» ضمن اینکه با مرور زندگی این دو اقتصاددان نحوۀ شکلگیری اندیشههای آنان را بیان میکند، به بیان نزاع اقتصادی این دو نیز میپردازد.
بازار یا دولت؟ «دولت تا چه اندازه باید در بازار مداخله کند؟ اگر اقتصاد گرفتار رکود شد، تکلیف دولت چیست؟» این همان موضوعی است که اقتصاددانان اختلاف جدی با هم دارند و سردمداران آنها کینز، اقتصاددانان انگلیسی و فون هایک اقتصاددان اتریشی هستند؛ مکتب کینزی در مقابل مکتب اتریشی. رکود بزرگ دهۀ ۱۹۳۰ و بحران مالی ۲۰۰۸ هم دو آزمون تاریخی برای آنها بوده است.
این کتاب دربردارندۀ تاریخ اندیشه اقتصاد و تأثیرگذاری اقتصاددانان بر سیاستگذاران و مشخصاً کینز بر سیاستگذاران بریتانیایی و آمریکایی پس از جنگهای جهانی اول و دوم تا اوایل دهۀ ١٩٧٠ و نفوذ هایک بر مارگارت تاچر و رونالد ریگان در اواخر سدۀ بیستم و بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی است.
🆔 @SSL_Qasd
Nicholas Wapshott - Keynes Hayek_ The Clash that Defined Modern Economics-W. W. Norton & Company (2012).pdf
5.32M
📕 keynes hayek: the clash that defined Nicholas Wapsho
Nicholas Wapsho
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#اقتصاد_سیاسی
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
📌 با سلام و سپاس از همراهی و حضور شما مخاطبین عزیزی که مایۀ دلگرمی و انگیزه برای کتابخانه قصد هستید.
✅ به دنبال پیشنهاد مخاطبین و دوستان گرامی، زین پس علاوه بر روند قبلی در معرفی کتابها، یک بخش محتوایی دیگر نیز برای معرفی هر کتاب افزوده میشود که در آن گزیدهای از متن کتاب جهت آشنایی و خوانش مخاطبین عزیز در قالب تصویر-نوشته ارائه میگردد.
🆔 @SSL_Qasd
📕 در انکار نئولیبرالیسم
نویسنده: احمد سیف
ناشر: هزاره سوم اندیشه
#اقتصاد_سیاسی
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
احمد سیف (متولد ۱۳۲۴-آمل) اقتصاددان و استاد دانشگاه، نویسنده و مترجم کتب و مقالات اقتصادی، سیاسی و تاریخی است. او استاد اقتصاد دانشگاه استافوردشر و دانشگاه رجنتس لندن و همچنین عضو مرکز سیاستهای اقتصادی و عمومی دانشگاه کمبریج است.
کتاب «در انکار نئولیبرالیسم» کوششی است برای ارائۀ یک بررسی انتقادی از مجموعه سیاستهای اقتصادی که بهطور کلی تحت عنوان «سیاستهای برنامۀ تعدیل ساختاری» ارائه میشود. اگرچه این سیاستها، همیشه در حاشیۀ زندگی در سرتاسر قرن بیستم وجود داشت، ولی از سالهای آخر دهۀ هفتاد میلادی قرن گذشته ابتدا در کشورهای صنعتی و بعد در عکسالعمل به بحران بدهی خارجی در سالهای اولیۀ دهۀ هشتاد نیز در کشورهای درحال توسعه به صورت سیاست غالب کشورهای غیرصنعتی درآمد. اینکه سیاستپردازان این کشورها میکوشند برای این مجموعه سیاستها، اصل و نسبی بومی پیدا کنند، از سویی عجیب نیست و از سوی دیگر، کوششی بیفایده است که با اندکی کندوکاو در شواهدی که وجود دارد، نادرستیاش عیان خواهد شد.
این کتاب به واقع کوششی برای بررسی وجوهی از سیاستهای نئولیبرالی است که در موارد گوناگون با ارقام و آمار رسمی نیز همراه شده است. از فصلهای این کتاب میتوان به: «نئولیبرالیسم: زمینهسازی برای قتلعام اقتصادی» - «نئولیبرالها و توهم دستهای نامرئی» - «نئولیبرالیسم و نهاد خانواده» و «نئولیبرالیسم و اقتصاد بیمار ایران» اشاره کرد.
🆔 @SSL_Qasd
📕 آرمانشهر واقعبینها (Utopia for Realists)
نویسنده: روتخر برخمان
مترجم: مزدا موحد
ناشر: نشر نو
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
روتخر برخمان (متولد ۱۹۸۸) تاریخنگار، روزنامهنگار و نویسندۀ هلندی است که چهار کتاب در موضوعات تاریخ، فلسفه و اقتصاد بهرشتۀ تحریر درآورده است. او فارغالتحصیل رشتۀ تاریخ هنر از دانشگاه اوترخت هلند و رشتۀ هنر از دانشگاه UCLA آمریکا است. برخمان تاکنون افتخارات بسیاری از آن خود کرده است تا جایی که روزنامۀ گاردین او را «نابغۀ جوان هلندی با ایدههای بدیع» معرفی میکند.
کتاب «آرمانشهر» واقعبینها تا به حال به ۳۲ زبان ترجمه شده است و نسخۀ هلندی آن پرفروشترین کتاب این کشور شد. این کتاب جنبشی را برای تثبیت حداقل درآمد پدید آورد که خیلی زود به سرخط اخبار جهانی رسید. در بخشی از مقدمۀ کتاب میخوانیم :«پس از اینکه روزمان را صرف کارهایی میکنیم که معمولاً خوشایندمان نیست، چیزهایی را میخَریم که لازمشان نداریم. روتخر برخمان به یادمان میآورد که لازم نیست اینگونه باشد. برخمان ایدههای آرمانشهریِ متعددی پیش میکشد و ثابت میکند که آنها امروزه نیز عملیاند. آرمانشهر واقعبینها از نادر کتابهایی است که بهواقع متحیرمان میکند و تصورمان از آینده را زیر و زبر میکند.»
🆔 @SSL_Qasd
🔹 بخشی از کتاب آرمانشهر واقعبینها را میخوانید.
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd