هدایت شده از همهپرسی
27.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📕 بازار و دولت در ایران: سیاست مکانِ بازارِ تهران
نویسنده: آرنگ کشاورزیان
مترجم: ابراهیم اسکافی
ناشر: شیرازه
#اقتصاد_ایران
#اقتصاد_سیاسی
#جامعه_شناسی_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd
آرنگ کشاورزیان (١٩٧٣) دانشیار و رییس گروه مطالعات خاورمیانه و اسلامی در دانشگاه نیویورک است. تحقیقات وی بر سیاست تطبیقی خاورمیانه، اقتصاد سیاسی، سیاستهای ایران مدرن و منطقۀ خلیج فارس متمرکز است.
کشاورزیان، کتاب «بازار و دولت در ایران» را براساس تحقیقات میدانی خود از بازار تهران نوشته است. این کتاب به طور خاص دربارۀ بازار تهران است و به طور عام، روایتی نو از اقتصاد سیاسی ایران در یک قرن اخیر. در این کتاب نشان داده میشود که تاریخ تحولات ایران در عصر پهلوی و عصر جمهوری اسلامی، تا حدود زیادی داستان کشاکش نهاد سیاست و اقتصاد مدرن از یک سو و نهاد بازار از سویی دیگر بوده است. به گفتۀ مؤلف، این کتاب علاوه بر روایت اقتصاد سیاسی ایران، داستان تجربهها و ترسها و تردیدها و شکوِهها و خاطرات و آمال و آرزوهای بازاریان هم هست. کتاب، در عین حال که سبک روایی و همهفهم دارد و طبعاً برای غیرمتخصصان جذاب است، فحوایی عمیق و علمی دارد و منبع مهمی برای دانشجویان علوم سیاسی و اقتصاد به شمار میرود.
«بازار و دولت در ایران» در سال ۲۰۰۷ توسط انتشارات دانشگاه کمبریج منتشر شد. کشاورزیان علاوهبراین کتاب، مقالات متعددی نیز با موضوع اقتصادسیاسی ایران و منطقۀ غرب آسیا نوشته است. «جهانی ١٩٧٩: جغرافیا و تاریخ انقلاب ایران» عنوان کتاب دیگری از همین نویسنده است که در سال ٢٠٢١ در دانشگاه کمبریج به چاپ رسیده است.
#اقتصاد_ایران
#اقتصاد_سیاسی
#جامعه_شناسی_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd
🔹 بخشی از کتاب بازار و دولت در ایران را میخوانید.
#اقتصاد_ایران
#اقتصاد_سیاسی
#جامعه_شناسی_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd
Arang Keshavarzian - Bazaar and State in Iran_ The Politics of the Tehran Marketplace-Cambridge University Press (2007).pdf
2.21M
📕 Bazaar and State in Iran: The Politics of the Tehran Marketplace
Arang Keshavarzian
#اقتصاد_ایران
#اقتصاد_سیاسی
#جامعه_شناسی_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd
📕 سهم اقتصاددانان آمریکایی در تفکّر اقتصادی مدرن
نویسنده: اَلَن گروچی
گروه مترجمان
ناشر: شیرازه
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#اقتصاد_سیاسی
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
اَلَن گروچی (١٩٠۶ - ١٩٩٠) اقتصاددان نهادگرای آمریکایی، در سال ١٩٣١ دکتری خود را از دانشگاه ویرجینیا گرفت و بهمدّت ۵٠ سال در دانشکدۀ اقتصاد مریلند تدریس کرد. گروچی در سال ١٩٧٧ بازنشسته شد و در سن ٨٣ سالگی بر اثر بیماری سرطان درگذشت.
کتاب «تفکّر اقتصادی مدرن» مهمترین اثر گروچی است که اولینبار در سال ١٩۴٧ به چاپ رسید. گروچی هدف از تألیف این کتاب را «بررسی ماهیت و اهمیت جنبش بازسازی علم اقتصاد در آمریکا» میداند. در سه دهۀ ابتدایی قرن بیستم، جنبش آمریکاییِ اصلاح و بازبینی علم اقتصاد، «نهادگرایی» نامیده میشد و اقتصادی که این جنبش قائل به آن است، «اقتصاد نهادی». در واپسین سالهای حرفهای تورستن وبلن (١٨۵٧ - ١٩٢٩) که بسیاری او را پایهگذار مکتب نهادگرایی میدانند، اقتصاددانانِ آمریکاییِ دیگری نیز به عرصه آمدند که عنایت کامل به لزوم بازسازی اقتصاد داشتند. نسل جوانِ دگراندیش اقتصادی وجه مشترک زیادی با وبلن دارند اما تفکر خود را «اقتصاد نهادی» نمینامند و برای توصیف این اقتصاد جدید از واژگانی مانند «اجتماعی»، «تجربی» و «جمعی» استفاده میکنند. لذا گروچی برای توصیف اقتصادِ سدۀ بیست از دید وبلن، کامنز، میچل، جِی. اِمو کلارک و سایر قائلان به دگراندیشی اقتصادی، از اصطلاح «کلنگر» استفاده کرده است.
کتابهای «سیستمهای اقتصاد تطبیقی» منتشرشده در سال ١٩٧٧ و «بازسازی اقتصاد: تحلیلی از مبانی اقتصاد نهادی» منتشرشده در سال ١٩٨٧ از آثار دیگر گروچیاند. او بنیانگذار و برای دورهای رئیسِ انجمن اقتصاد تکاملی بود.
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#اقتصاد_سیاسی
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
🔹 بخشی از کتاب تفکّر اقتصادی مدرن را میخوانید.
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#اقتصاد_سیاسی
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
📕 تاریخ بنگاهداری (٢ جلدی)
نویسنده: جُفرِی جونز، جاناتان زیتلین
مترجم: محمدرضا فرهادیپور
ناشر: شیرازه
#اقتصاد_سیاسی
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd
جُفرِی جونز مورخِ تجاری بریتانیاییست. او از سال ٢٠١٠ شهروند رسمی آمریکا شد. درحالحاضر، جونز صاحب کرسی ایزیدور اشتروس در تاریخ بازرگانی در مدرسه بازرگانی هاروارد است. آثار جونز بر تکامل تاریخی جهانیشدن، بانکداری و تجارت بینالمللی و سرمایهگذاری مستقیم خارجی توسط شرکتهای چند ملّیتی متمرکز است.
جاناتان زیتلین استاد ممتاز دانشکدۀ سیاست عمومی و حکمرانی در گروه علوم سیاسی دانشگاه آمستردام است. تحقیقات او بر اَشکال جدید حکمرانی تجربی در داخل و خارج از اتحادیۀ اروپا، با تأکید ویژه بر تنظیم بازار، حفاظت از محیط زیست و رفاه اجتماعی متمرکز است. او نویسنده و ویراستار بیش از ١٧ کتاب و ١٠٠ عنوان مقاله در مجلات گوناگون است.
در کتاب «تاریخ بنگاهداری» که میتوان آن را دائرةالمعارف این موضوع دانست، مسئلۀ تاریخ بنگاهداری از چهار وجه مورد توجه قرار گرفته و به هر یک، بخشی اختصاص یافته است. بخشهای اول و دوم (جلد اول)، بهترتیب به رویکردها و مباحث پیرامون تاریخِ بنگاهداری میپردازد و جغرافیای متغیر درونی و بیرونی بنگاهها را مورد مطالعه قرار میدهند. بخشهای سوم و چهارم (جلد دوم) به تاریخِ کارکردهای درونی شرکتها و تاریخ بنگاهداری بهمنزلۀ یک نهاد با جامعه میپردازد.
نویسندگان در این کتاب وجوه غالب بنگاهداریِ اقتصادهای ملّی را در چارچوب تاریخ و فرهنگِ خودِ کشورها مورد توجه قرار دادهاند. با اینهمه اذغان دارند که درک تاریخ عملکرد بنگاهها بدون توجه به میزان بالای تأثیرپذیریشان از تجارب جهانی غیرممکن است.
#اقتصاد_سیاسی
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd