☑پای درس #نهج_البلاغه امام #خامنهای؛ روش سیاستورزی را بیاموزیم نه در کتب غرب و ترجمههای آن:
#تقوا مانع امیرالمومنین (علیه السلام) از #مکر و #فریب در سیاست
@SaeedTavanarad
مطالعات سیاستگذاری | سعید توانا راد
☑پای درس #نهج_البلاغه امام #خامنهای؛ روش سیاستورزی را بیاموزیم نه در کتب غرب و ترجمههای آن: #تق
پای درس #نهج_البلاغه امام #خامنهای؛ روش سیاستورزی را بیاموزیم نه در کتب غرب و ترجمههای آن:
#تقوا مانع امیرالمومنین (علیه السلام) از #مکر و #فریب در سیاست
بحثی که در اطراف آن چند نکتهای عرض خواهم کرد، بحث سلوک #سیاسی امیرالمؤمنین است. در این #سیاستورزی، امیرالمؤمنین یکی از خصوصیاتش این است: از مکر و فریب دور است. در یک جملهای از حضرت نقل شده که: «لو لا التّقی لکنت ادهی العرب»؛ اگر تقوا دست و پای مرا نمیبست، از همهی آحاد و مکاران عرب، مکر و حیله را بهتر بلد بودم. یک جای دیگر در مقام مقایسهی #معاویه با خودش - چون معاویه به دهاء و مکر در حکومت معروف بود - به حسب آنچه که نقل شده، فرمود: «واللَّه ما معاویة بأدهی منّی»؛ معاویه از من زرنگتر #نیست. منتها علی چه کند؟ وقتی بنای بر رعایت تقوا و رعایت #اخلاق دارد، دست و زبانش بسته است. روش امیرالمؤمنین این است. تقوا که نبود، دست و #زبان انسان باز است، میتواند همه چیز بگوید، #خلاف_واقع میتواند بگوید، #تهمت میتواند بزند، #دروغ به مردم میتواند بگوید، نقض تعهدات میتواند بکند، دلبستگی به دشمنانِ صراط مستقیم میتواند پیدا کند. وقتی تقوا نبود، اینجوری است. امیرالمؤمنین میفرماید:«من سیاست را با تقوا انتخاب کردم، با تقوا اختیار کردم این است که در روش امیرالمؤمنین، مکاری و حیلهگری و کارهای کثیف و این چیزها وجود ندارد؛ پاکیزه است.» ۱۳۸۸/۰۶/۲۰
امامنا الخامنهای(مدظلهالعالی)؛ خطبههای نماز جمعهی #تهران
@SaeedTavanarad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در برنامه #چله_انقلاب شبکه ۲ سیما از «خدمات متقابل #جمهوری_اسلامی و #جنبش_دانشجویی» گفتم. از مقایسهی جایگاه جریان دانشجویی و مواجههی حکومت مستقر پیش از #انقلاب با امروز، حداقلیترین برداشتی که میتوان داشت این است:«اگر حتی دانشجوی #لیبرال یا #مارکسیست هستیم و به هر دلیلی جمهوری اسلامی را دوست نداریم، لااقل مرتجع نباشیم و در پازل #پهلوی و #منافقین به عقب بازنگردیم!»
@SaeedTavanarad
در فضای سیاسی-اجتماعی امروز، دو رویکرد اصلی #مبارزه_با_فساد و تبعیض است:
۱- زدن مصادیق (یعنی آخر خط)
۲- بستن گلوگاههای فسادزا (یعنی اول خط)
عقل حکم میکند اول با دهها و صدها مصداق بجنگیم یا بستن چند گلوگاه اصلی را مطالبه کنیم؟!
پس چرا تیرهوایی میزنیم؟
@SaeedTavanarad
📝"۵ اشتباه مهلک وزیر سابق بهداشت"
چاپ شده در دوهفتهنامه سراسری دانشجویان
📷http://yon.ir/kKGSn
🔶🔷این روزها تحلیلها از استعفای قاضیزاده وزیر سابق بهداشت، محدود به اختلافات وزیر سابق و دکتر محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و در نهایت استعفایی برای فرار از عواقب سیاسی وضعیت وزارت بهداشت شده است اما آن چه غالباً در این میان نادیده گرفته میشود؛ جایگاه نامناسب وزیر در میان همکاران خود در رشتههای علوم پزشکی است. وزیر میلیاردر بهداشت در روزهای ابتدایی دولت یازدهم در شرایطی وزارت را پذیرفت و کار خود را شروع کرد که شعار «طرح تحول نظام سلامت» و عواید مادی و معنوی که ادعا میشد از آن به مردم و نظام سلامت کشور میرسد، در اوج محبوبیت قرار گرفت و توسط همکاران خود به خصوص قشر پزشکان و دانشجویان مورد ستایش قرار میگرفت اما این اواخر شاهد شرایط کاملاً متفاوتی بودیم. قاضیزاده هاشمی در این ۵ سال، ۵ کار عمده کرد که نباید میکرد و انجام آنها شرایط را به وخامت کشاند:
🔸۱- افزایش توقعات بخشی از جامعهی علوم پزشکی کشور با پرداخت حقوقها و کارانههای نجومی که علیرغم پر کردن جیب بخشی از جامعهی پزشکی، نه تنها آنها را برای کار در بخش دولتی و خدمت به مردم ترغیب نکرد و به سمت او نبرد، بلکه تبعیض گسترش یافته بین حوزههای علوم پزشکی، موجب نارضایتی عمومی از وزارت بهداشت در بین پرستاران، رشتههای پیراپزشکی، توانبخشی، بهداشت و... شد که دامنهی این اعتراضات با عمیقتر شدن شکاف اقتصادی در جامعهی پزشکی بهمرور گستردهتر شد و به پزشکان، داروسازان و دندانپزشکان هم رسید که موجب ناتوانسازی بدنهی حامی او در دانشگاهها و بیمارستانها برای توجیه اقداماتش گشت.
🔹۲- برخوردهای تند و نگاه بالا به پایین او نسبت به انتقادات و اعتراضات صنفی، سیاسی و علمی دانشجویان موجب گشت تا سکاندار کشتی آموزش پزشکی و سلامت کشور، برخلاف تصور عموم، در جمع دانشجویان بهعنوان مصداق تفرعن و تندخویی شناخته شود. ماهها پیش از خلق واژهها و عباراتی همچون «بیشعور»، «خودت بمال» و مانند آن، دانشجویان منتقد وزیر به خوردن برچسب فرقانی و داعشی در پی کوچکترین انتقاداتشان عادت کرده بودند!
🔸۳- هزینه کرد بودجههای هنگفت تخصیصیافته به وزارت بهداشت در سالهای ۹۲ تا ۹۶ به قدری بینظم بود که داد فعالین فرهنگی و دانشجویی نیز درآورده بود. عدم شفافیت در نظام درآمدها و هزینه کرد ساختارهای تابعه، موجب ریخته شدن حجم بزرگی از این پولها به جیب دلالان تجهیزات پزشکی و دارو، سودجویان بخش خصوصی و فسادهای درون ساختاری شد که در بلندمدت باعث انباشت بدهیهای دانشگاهها و ورشکسته شدن بیمههای حوزه سلامت شد که مواجهه با آنهم به روش پاک کردن صورتمسئله صورت گرفت و بیمهی سلامت پس از کشمکشهای فراوان بین وزارت بهداشت و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، به وزارت بهداشت واگذار شد.
🔹۴- تمرکز بیشازحد بر طرح تحول سلامت و رویکرد درمانمحور، وزارت بهداشت را از تمرکز بر حوزهی آموزش پزشکی و مطالبات دانشجویی بازداشت و روند خصوصیسازی و پولیسازی درمان، حوزهی آموزش بالینی دانشجویان را تحت تأثیر قرار داد. واگذاری بخشهای مختلف بیمارستانی به بخش خصوصی نیز مدتی است صدای اعتراض دانشجویان را درآورده است که از آن جمله میتوان به اعتراض دانشجویان به زمزمهی واگذاری بخش توانبخشی ارتوپدی بیمارستان اختر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران به بخش خصوصی اشاره کرد.
🔸۵- سیاسیکاری در وزارتخانه و اعمال نقش مستقیم شخص وزیر، مدیران و رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی در جریان انتخابات سال ۹۶ و به کارگیری امکانات اجتماعی و دانشجویان نزدیک به دولت در انتخابات، نیروهای حامی دولت را در میان دانشجویان و اساتید منفعل کرد و امکان ورود حمایتی در بزنگاههای مهم از جمله آخرین تلاشهای اخیر معاونت آموزش وزارت بهداشت برای اجرای طرح خصوصیسازی آموزش پزشکی را از آنها سلب نمود و در نتیجه، نه تنها خود وزیر مستعفی بلکه تمام طرحها، ایدهها و سیاستهای کلان او با مخالفتها و اعتراضهای شدید بدنهی اساتید، کارمندان و دانشجویان مواجه شد.
🔹وزیر بعدی، پیش از هر کاری باید اشتباهات ۵ سال گذشته را پیش روی قرار دهد و برای عدم تکرار و بلکه اصلاح آنها در دوران مسئولیتش، برنامه داشته باشد.
🔻متن یادداشت در سایت خبرنامه دانشجویان ایران:
http://iusnews.ir/fa/news-details/298873
✍نویسنده: #سعید_توانا_راد/ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران
✅ @SaeedTavanarad
همین مبارزه با آوردن #سگ در «اماکن عمومی» که امروز تحسینش میکنید؛
فردا اگر به بهانهی #آزادی از دستاویزهای یک جریان فاسد برای پیروزی در #انتخابات شود، خیلی از کارشناسان سیاسی آن را انفعال #جمهوری_اسلامی تعبیر خواهند کرد.
چرا؟ چون بعضاً پراگماتیست شدند.
@SaeedTavanarad
نظریات سیریل ادوین قائل به چهار مرحله برای #نوسازی (مدرنیزاسیون) است که عبارتند از:
۱- ظهور #نوگرایی و جنگ با سنت
۲- پیروزی نوگرایی و رهبری آن
۳- تحول اقتصادی و اجتماعی
۴- یکپارچگی جامعه
اصطلاحات نوسازی و نوگرایی در ترجمهی علوم سیاسی سکولار غرب، با معانی ضددینی و ضدسنتی بالا به کار میروند.
اگر منظور دیگری از آنها داریم، حتماً بهتر است واژگان جدیدی هم تولید کنیم که خلط مبحث نشود...
به هر حال داریم در فضای سیاسی و اجتماعی، از انتشار یک #گفتمان تولیدی خود حرف میزنیم. خوب نیست که عناصر گفتمانی ما با ترجمهی مفاهیم سکولار غرب اینچنین همانند باشند.
@SaeedTavanarad
چند کلمه غیراحساسی به بهانهی حماسهی خرید کل #پراید های ۴۷ میلیونی در ۴۵ دقیقه!
https://www.instagram.com/p/BuGB3ocFJ-6/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=10ly6bya5v516
راه کنترل بازارهایی مثل ارز، طلا، مسکن، املاک و #خودرو چیست؟! مردم #نباید بیش از یک حدی ثروت داشته باشند. #ثروت بادآورده و پولهای هنگفت باید کنترل شود تا بتوان بازار ارز و طلا و مسکن را اداره کرد.
نمیشود هی به مردم بگوییم:«هموطن هیچ چیز نخر! هموطن هر چیزی که سود اقتصادی دارد #تحریم کن!» چرا مردم و دلالان اینطوری میریزند و پراید ۴۷ میلیونی میخرند؟ چون سرمایه و #پول دارند و نمیدانند چطور از کاهش ارزش آن جلوگیری کنند و بلکه پولشان را بیشتر کنند. پس درواقع با خرید خودرو، پولشان را #سرمایه_گذاری میکنند.
در دیگر کشورهای دنیا چطور #تورم را کنترل میکنند؟ چطور عرضه و تقاضا را متناسب میکنند؟ یکی از مهمترین ابزارها #مالیات است!
پولدارها را باید مجبور و محکوم کرد که برای افزایش ثروت خود، یا #کار_تولیدی انجام دهند و چرخ #اقتصاد را به حرکت درآورند و #اشتغال ایجاد کنند، یا به سرمایههای خوابیده در #املاک و مسکنهای غیرضروری یا #ارز و طلاهایشان روز به روز #مالیات_پلکانی بخورد.
باید با سیاستگذاری و کار ساختارمند، کسانی که به دنبال سود هستند به روشهای معقول #کسب_درآمد از طریق سرمایهگذاری و علم مثل #بورس نفت، انرژی یا #صنایع تولیدی داخلی هدایت شوند.
پ.ن: البته من #اقتصاددان نیستم و عقلم به موارد بالا رسید که شاید اولیه و سادهانگارانه هم باشد، ولی دیدم در شرایطی که همه دارند احساساتی حرف میزنند یا هشتگ #از_ماست_که_برماست میزنند، لااقل این فکری که در سرم بود و از ترس سادهانگارانه بودن نمیزدم، سطح بحث را ارتقاء میدهد! خوشحال میشوم اگر مورد #نقد قرار بگیرد و #تصحیح و #تکمیل گردد.
@SaeedTavanarad
ظواهر نشون میده که غربگرایان از تصویب لوایح #پالرمو و #CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام کاملاً قطع امید کردند!
نمایندههاشون که دارند دست و پا میزنند برای «همه پرسی»؛ ظریف که استعفا کرده و روحانی هم حسابی زده به سرش و هر دروغی را بدون توجه به عواقبش میگه.
القصه آن که دم همه نیروهایی که گفتند #نه_به_FATF گرم! تا اینجاش که غربگراها را خوب کیش و مات کردند.
@SaeedTavanarad
در مورد شیوههای مبارزه با فساد به زودی بیشتر خواهم نوشت.
فعلاً این را از من داشته باشید که گاهی برخی به نام عدالتخواهی، موجب وهن عدالتخواهان میشوند.
رادیکالیسم آمیخته با آرمان، در نهایت منجر به واپسگرایی میشود.
مثال تاریخیاش را در عدالتخواهی و استکبارستیزی «جریان رادیکال چپ در دههی ۶۰» میتوان دید. موسوی خوئینیها و سیدمحمد #خاتمی نمونههای خوبی از این ارتجاع و واپسگراییِ پسارادیکالیسم هستند...
@SaeedTavanarad