اخبار سهام
⭕️ فدرال رزرو نرخ بهره را بدون تغییر در %5.25 باقی گذاشت
👆👆👆
🔹 دیشب فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره خود را افزایش نداد و وضعیت نرخ بهره را در همان عدد ۵.۲۵ درصد نگه داشت.
عدم افزایش نرخ بهرە در آمریکا یعنی: افزایش نرخ فراوردەهای نفتی و حداقل جلوگیری از کاهش قیمتشون و همچنین افزایش قیمت جهانی کامودیتیها که در نتیجه موجب افزایش سود شرکتهای بورسی خواهد شد.
یعنی اطمینان از کاهش پی بر ای بازار👌
📣 مجامع هفته آتی
۲۷ الی ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
به سهام فوق دقت داشته باشید و اگر از سهام فوق در پرتفوی خود دارید ، در صورت عدم تمایل به حضور در مجمع ، دو روز #کاری قبل مجمع آن را بفروشید....
افزایش ۲۵صدم واحد درصدی نرخ بهره اروپا / منطقه یورو مسیر خود را از فدرال رزرو جدا کرد
🔹بانک مرکزی اروپا روز پنجشنبه یک افزایش جدید در نرخ بهره به میزان ۲۵ واحد پایه (۲۵صدم واحد درصد) اعلام و نرخ اصلی خود را به ۳.۵ درصد رساند.
🔹بانک مرکزی از جولای ۲۰۲۲ در تلاش برای کاهش نرخ تورم بیسابقه در سراسر منطقه، نرخ بهره را افزایش داده است.
🔹آخرین قرائت تورم نشان داد که قیمتها با سرعتی سریعتر از حد انتظار پایین میآیند، بهطوریکه تورم کل در ماه می به ۶.۱ درصد رسید و تورم اصلی، بدون اقلام نوسانی غذا و انرژی، به ۵.۳ درصد رسید. با این حال، این رقم بسیار بالاتر از هدف بانک مرکزی اروپا برای تورم ۲ درصدی است.
🔹این تصمیم بانک مرکزی اروپا پس از آن بود که فدرال رزرو تصمیم گرفت نرخ بهره را بدون تغییر باقی بگذارد.
📌گامهای دلارزدایی تندتر میشود
چاینا دِیلی در گزارشی درباره «روند دلارزدایی» نوشت:
🔹از آغاز سال ۲۰۲۳ میلادی، رویدادهای زیادی به منظور کاهش سلطه دلار بر اقتصاد جهان روی داده که باعث شده «دلارزدایی» در کانون توجه قرار گیرد.
🔹روسیه و ایران به طور مشترک اعلام کردند که از ارزهای دیجیتال برای تجارت بینالمللی استفاده میکنند.
🔹عربستان سعودی برای فروش نفت خود با ارزهایی غیر از دلار آمریکا موافقت کرد.
🔹آرژانتین و برزیل قصد دارند ارزهای مشترک تولید کنند.
🔹برزیل و چین توافق کردند که استفاده از دلار آمریکا بهعنوان ارز میانی را متوقف کنند.
آخرین تصمیم برای تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار:
🔹تاکنون بالغ بر سه میلیون و ۶۰۰ هزار مشمول سهام عدالت فوت کردهاند.
🔹سرویسهایی برای شناسایی وراث و انحصار وراثت افرادی که فوت کردهاند، وجود ندارد.
🔹باید یکی از وراث یک مرتبه به یک محلی مراجعه کنند که جزئیات این فرایند پس از نهایی شدن سرویسها اطلاعرسانی میشود.
🔹برای انجام مقدمات چند ماهی فرصت لازم است./ایسنا
خبر مهم عشقی برای بورس بازها؛ منتظر این تغییرات بازار سرمایه باشید
🔹مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه طبقهبندی بازارهای بورس طبق برنامه پیش میرود، اظهار کرد: پس از آنکه موضوع طبقهبندی بازارهای بورس نهایی شود، دامنه نوسان متناسب با طبقهبندی بازار تغییر خواهد کرد
🔹زمان دقیق آن مشخص نیست زیرا هم به شرایط بازار و هم به طبقاتی که مصوب خواهد شد بستگی دارد، اما میتوان گفت تا پایان سال این اقدام انجام خواهد شد./ایسنا
روسیه ایران را جایگزین کانال سوئز میکند
🔹وزیر حملونقل روسیه: یک سیستم حملونقل چندحالتهٔ ریلی، آبی و جادهای بهطول ۷۲۰۰ کیلومتر با عبور از کشورهای آذربایجان، ایران و هند جایگزین مسیر سابق که از اروپا و کانال سوئز عبور میکرد میشود.
🔹درحالحاضر فقط برخی از بخشهای این مسیر عملیاتیست. ایران و روسیه توافقی برای الحاق یک خط ریلی به این مسیر انجام دادند که روسیه قصد سرمایهگذاری بیش از ۳ میلیارد دلار در این مسیر را دارد.
صندوق توسعه بازار سرمایه از چه سهمهایی حمایت میکند؟
🔹 مدیرعامل صندوق توسعه بازار سرمایه:
🔹آییننامه داخلی صندوق توسعه بازار سرمایه اجازه ورود به هر سهمی را نمیدهد اما اینطور نیست که فقط چند نماد بزرگ و شاخصساز، مورد حمایت صندوق توسعه بازار قرار بگیرند و به سایر نمادها بیتوجه باشیم.
🔹با توجه به آییننامه داخلی و همچنین شرایط بازار، روزانه حدود ۳۹۰ الی ۴۱۰ نماد بازار مورد بررسی قرار میگیرند. میزان حمایت صندوق توسعه بازار سرمایه از هر نماد نیز بستگی به ارزش بازار، شناوری آن سهم و... دارد.
🔹طبیعی است که ۵۰ نماد بزرگ بازار به شکل خاصتر نیاز به حمایت دارند، اما عملیات خرید و فروش صندوق توسعه بازار، صنعتمحور بوده و هر صنعت هم به طور جداگانه مورد بررسی قرار میگیرد و این بررسی جداگانه موجب میشود بتوانیم در نمادهای بیشتری فعال باشیم.
#پنج_نکته
انتظار
1) فاز انتظاری در بورس و سایر بازارها ادامه دارد، دلیل آن هم مشخص است، تردید نسبت به اهداف بالای دلار حداقل در کوتاه مدت. چندماه پیش اگر از هر کس در مورد نرخ دلار در چند ماه بعد سوال می کردید، حداقل 70 هزار تومان را به عنوان تارگت اواسط امسال عنوان می کرد. حالا با جو کاهش تنش و افزایش ارز در دسترس دولت، خبری از این اهداف حداقل در پیش بینی های کوتاه مدت نیست. به همین دلیل ما شاهد یک فاز انتظاری در اکثر بازارها هستیم. بازار ماشین به عنوان حبابی ترین بازار در یکسال گذشته، بیشترین اصلاح قیمت را تجربه کرده است و از پس آن دیگر بازارها یا اصلاح قیمتی تجربه کرده اند یا رکود وحشتناکی بر آنها حاکم شده است. فعلا در کوتاه مدت این فاز انتظاری ادامه دارد و در بورس نیز با فرض تداوم یک تا 3 ماهه این فاز بهتر است سرمایه گذاری کنیم.
تثبیت جهانی
2) تقریبا بعد از سه ماه که بازار کامودیتی ها دنیا حال و روز خوشی نداشت، این دو هفته اخیر شاهد یک برگشت و تثبیت در این بازارها بودیم. علت اصلی این برگشت و تثبیت نیز انتظار توقف سیاست های انقباضی فدرال رزرو و همچنین سیاست های محرک اقتصادی چین بود. البته این به این معنی نیست که ما در چند ماه آینده می توانیم شاهد رونق و رشد شدید قیمت ها باشیم، بلکه به این معنا است که مثلا در تحلیل یکسال آینده فملی می توانیم روی مس 8000 تا 8500 حساب کنیم. دیگر گزینه های فلزی را نیز می توان با اعداد همگن با مس ذکر شده تحلیل کرد. مثلا در مورد گروه فولاد می توان اسلب حدود 500 دلار را برای بنادر صادراتی ایران به عنوان معیار تحلیل زنجیره قرار داد.
حواله فروشی خودرویی
3) در یک حرکت عجیب و جالب بخش عمده ای از پول کشور تبدیل به حواله خودرو شد. در واقع می توان گفت نوع جدیدی از پول در ایران متولد شد که پشتوانه ی این پول، ماشین هایی است که بعضا تا تحویل آنها بیش از دو سال زمان لازم است. قیمت تحویل هم مشخص نیست. در واقع سیاست گذار در یک حرکت پول داغ در گردش را با فروش وعده تحویل خودرو در آینده خنک کرد. اساسا در ایران این پولی که سرانه اش تقریبا 5000 هزار دلار (250 میلیون تومان) است معمولا در نوسانات داغترین رفتار را دارد، و همیشه سیاستگذار این بخش از بخش سفته بازی را هدف مهار قرار می دهد. در بورس سال 99 نیز بیشترین پول هایی که در انتهای رشد بورس وارد شدند و اکثرا ضرر سنگین تجربه کردند به صورت سرانه حدود 100 میلیون تومان یا 5000 دلار بود. با این حجم از پیش فروش هایی که صورت گرفته، بعید است حتی اگر عرضه ی خودرو در بورس کالا مجددا استارت بخورد، جذابیت 7 8 ماه پیش را برای سهامداران صنعت داشته باشد.
اجبار به تجدید ارزیابی
4) پتایر هفته ی پیش یک شفاف سازی داد که چون اخیرا افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی زمین و ساختمان داده ام، حسابرس الزام کرده است که با توجه به رشد بیش از 100 درصدی ارزش آن دارایی ها در کمتر از 5 سال، بایستی مجددا آن دارایی ها را تجدید ارزیابی کنم. توجه داشته باشیم که این تجدید ارزیابی به حساب سرمایه منقل نخواهد شد (افزایش سرمایه از محل تجدید انجام نخواهد شد) و صرفا در حقوق صاحبان سهام به شکل یک حساب جداگانه نگهداری خواهد شد. این روزها خیلی ها به دنبال الزامی کردن تجدید ارزیابی دارایی ها هستند حالا با افزایش سرمایه از آن محل یا بدون افزایش سرمایه. علت این تلاش، واقعی شدن حاشیه سودها و بازده دارایی های شرکت هاست تا این توهم سود بالای شرکت های بورسی برچیده شود. اگر این اتفاق بیافتد به نفع بورس است و حداقل سهامداران از ارزش واقعی دارایی های شرکت هایی که سهامدار آنها هستند مطلع می شوند.
5) در بازار دوم نیما (نرخ هایی غیر از 28500) دو نوع عرضه ارز داریم، یک نوع توسط صادرکنندگان بزرگ صورت می گیرد که نرخ آن حدود 38000 تومان است. کماکان برای گرفتن ارز در نیما به این نرخ باید در صف طولانی منتظر ماند. البته کمی گشایش صورت گرفته و مدت زمان انتظار کاهش پیدا کرده است. یک نوع دیگر از ارزهای نیما دوم که نرخ آن با رقابت تعیین می شود و معمولا توسط صادرکنندگان کوچک تامین می شود نرخ هایی بالاتری دارد و مثلا در زمانی که دلار حدود 53 هزار تومان بود، نرخ در این بازار رقابتی حدود 45 هزار تومان بود. در حال حاضر به دلیل فضای انتظاری، دسترسی به این نوع ارز بهتر شده و حجم عرضه ی صادرکنندگان کوچک و متوسط بیشتر شده و نرخ آن نیز تقریبا به حدود 42 هزار تومان افت کرده است.
#حسن_کاظمزاده
#تحلیل_بازار
کم حجم و کم رمق
1) مطابق روزهای اخیر بازهم شاهد بازار کم حجم و کم رمقی بودیم که در نهایت با ثبت 7700 میلیارد تومان ارزش معاملات خرد به پایان رسید. مثل روزهای گذشته هر نمادی که متقاضی داست به شدت عرضه می شد و تقریبا در عرضه ها وضعیت نمادها و علت توجه و خرید آنها چندان برای فروشنده مهم نبود و نفس فروش و کسب نقدینگی مهمتر از هر چیزی بود. فعلا روزهای نسبتا رکودی ادامه دارد.
بولد شدن تجدید ارزیابی
2) مناقشه ی بزرگی روی تجدید ارزیابی دارایی ها و افزایش سرمایه از محل آن در بورس ایران همواره در جریان بوده. بسیاری تجدید ارزیابی دارایی ها را به عنوان بهانه ای برای رشد قیمت سهم غیرمنطقی می دانند و معتقد هستند دارایی که جریان نقد ایجاد نکند، هر چقدر ارزش داشته باشد فایده ای ندارد و حالا شناسایی دفتری این نیز می تواند بهانه ای نامربوط برای خرید سهم و رشد قیمت آن باشد. در هر صورت 10 سال گذشته هر زمان نمادی به سمت تجدید ارزیابی رفته مورد اقبال بازار قرار گرفته و زمینه را برای رشد قیمت ایجاد کرده است. این روزهای که تغییرات خاصی در متغیرهای تاثیر گذار بر جریان درآمدی و سود شرکت ها در جریان نیست، تجدید ارزیابی مجددا بولد شده است. احتمالا در روزهای آتی بازهم جو خبری در مورد اینگونه نمادها زیاد باشد.
مورد #زپارس
3) زپارس از سند زمین هایش رونمایی کرد. زمین های این شرکت طبق چیزی که اعلام شده به بیش از 18 هزار هکتار می رسد که عموما کاربری کشاورزی و زراعی دارد. امروز چند سهامدار حقوقی از این نماد خارج شدند و یکی از بزرگترین جا به جایی ها در این نماد صورت گرفت. دو مورد از حقوقی هایی که از نماد خارج شدند احتمالا به دلیل رعایت حد نصاب سهام در صندوقشان بوده که به این شکل از آن خارج شده اند. 6 هزار هکتار از زمین های زپارس آبی است و الباقی در یک تا دو سال آتی در طرح پایاب سند خدآفرین زیر کشت آبی خواهد رفت. البته ظاهرا بخشی از زمین ها به دلیل حق کشت برخی اشخاص حقیقی بایستی به آنها واگذار شود. این اشخاص از عشایر و روستاییان آن منطقه هستند که سالیان سال روی زمین های مذکور کشاورزی کرده اند. امروز اعلام خبر سنددار شدن زمین ها و اجبار حقوقی ها به فروش باعث شد تا زپارس بالاتری حجم و ارزش معاملاتی تاریخ حضورش در بورس را تجربه کند.
توقف نسبتا طولانی به خاطر مجامع
4) مشخص نیست به چه دلیل نمادهایی که به مجمع می روند با تاخیر چند روز بازگشایی می شوند. بررسی اطلاعات و مجامع این شرکت ها هم نکته ی خاصی را نشان نمی دهد که چرا بازگشایی اینقدر زمانبر می شود. نمادهایی هستند که بیش از 10 روز از مجمع آنها گذشته ولی هنوز بازگشایی نشدند. مشخص نیست مدیران و هیات مدیره های این شرکت ها به موقع الزامات قانونی را به جا نمی آورند یا نکته ای دیگری وجود دارد که باعث می شود فرآیند بازگشایی زمانبر شود. به نظر می رسد باید تدبیری در نظر گرفته بشود که زمان توقف نمادها رفته رفته کمتر شود نه اینکه به عقب برگردیم و شاهد توقف طولانی مدت نمادها باشیم.
1402/03/27
#حسن_کاظمزاده
🟢🔴 ورود و خروج سهامداران حقیقی به/از لیست سهامداران عمده
چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
#ورود_به_لیست_درصدی_ها
سوت پایان در محدوده سبز
🔹🔷شنبه 27 خرداد؛ بیش از 30 درصد نماد ها سبز پوش شدند!
🔹شاخص کل با رشد 702 واحدی به ارتفاع 2,182,809 افزایش یافت.
🔹شاخص هم وزن نیز 0.31 درصد افزایش داشت.
🔹شاخص فرابورس با کاهش 36 واحدی به 27 هزار و 958 واحد رسید.
🔹ارزش معاملات بازار بورس در پایان امروز به حدود 6 هزار و 580 میلیارد تومان رسید.
🔹ارزش معاملات خرد بورس به 7 هزار و 772 میلیارد تومان.
🔹حقیقی ها 120 میلیارد تومان از حقوقی ها خرید کردند.
🔹تعداد نماد های مثبت 262 (39 درصد) نماد و تعداد نماد های منفی 409 (61 درصد)
🔹
🔹"وبملت" با 1631 واحد، "کچاد" با 885 واحد و "بوعلی" با 839 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشته اند.
09:30 #ورود حدود 64 میلیارد تومانی #پول_حقیقی تا این لحظه
10:30 #ورود حدود 13 میلیارد تومانی #پول_حقیقی تا این لحظه
11:30 #ورود حدود 149 میلیارد تومانی #پول_حقیقی تا این لحظه
12:30 #ورود حدود 111 میلیارد تومانی #پول_حقیقی تا این لحظه
۲۸ سند همکاری و تفاهم نامه میان ایران و سه کشور آمریکای لاتین امضا شد
🔸 طی سفر رئیس جمهور ایران به آمریکای لاتین، ۲۸ سند همکاری و تفاهم نامه میان ایران و کشورهای ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا امضا شد.
وزیر امور خارجه آمریکا توافق با ایران را تکذیب کرد
🔸 وزیر امور خارجه آمریکا در مورد چشم انداز تفاهم با ایران، ضمن تکذیب توافق، اعلام کرد که هنوز توافقی وجود ندارد و گزارشها در این مورد صحت ندارد.
کمیته مشترک ایران و مصر برای ازسرگیری روابط تشکیل میشود
🔸 العربیه در گزارشی از توافق اولیه ایران و مصر برای تشکیل کمیته مشترک در راستای ازسرگیری روابط خبر داد.
نرخ سود بازار بین بانکی در هفته منتهی به ۲۴ خرداد افزایش یافت
🔸 بانک مرکزی اعلام کرد نرخ سود بازار بین بانکی در هفته منتهی به ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ افزایش یافت و به ۲۳.۴۸ درصد رسید.
صادرات نفت خام و تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ به بالاترین حد خود رسید
🔸 رویترز در گزارشی اعلام کرد که صادرات نفت خام و تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ رکورد جدیدی زد و با وجود تحریمهای آمریکا به بالاترین حد خود رسید.
جزئیات تامین برق صنایع در تابستان | فرآیند توسعه نیروگاههای کشور متوقف نمیشود
🔸 سخنگوی صنعت برق ضمن اشاره به جزئیات تامین برق صنایع در تابستان ۱۴۰۲، اعلام کرد فرآیند توسعه نیروگاههای کشور به هیچوجه متوقف نخواهد شد.
قرارداد آتی نقره تحویل اسفند ۱۴۰۲ از ۳۰ خرداد راهاندازی میشود
🔸 مدیریت بازارهای مشتقه و صندوقهای کالایی بورس کالا با صدور اطلاعیهای اعلام کرد قرارداد آتی نقره برای تحویل اسفند ۱۴۰۲ از ۳۰ خرداد راهاندازی میشود.
فردا لایحه برنامه هفتم توسعه به مجلس ارائه میشود | ۳۰ خرداد؛ جلسه رای اعتماد وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی
🔸 عضو هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد که فردا، ۲۸ خرداد ماه رئيس جمهور لایحه برنامه هفتم توسعه را به مجلس ارائه میکند. همچنین، جلسه رای اعتماد وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی ۳۰ خرداد برگزار میشود.
قیمت فرآورده های لبنی ۳۰ درصد افزایش یافت
🔸 سخنگوی انجمن صنایع لبنی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی قیمت فرآورده های لبنی، از عدم افزایش قیمت چهار محصول پرمصرف لبنی خبر داد.
تمامی بدهی واردات گاز عراق از ایران پرداخت شد
🔸 وزیر برق عراق با اشاره به پرداخت تمام بدهی عراق به ایران مربوط به خرید گاز،اعلام کرد کاهش جریان گاز ایران تولید انرژی را حدود دو هزار مگاوات کاهش داده است.
ایران بزرگ ترین صادرکننده محصولات لبنی در آسیا است
🔸 فائو در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که ایران بزرگ ترین صادرکننده محصولات لبنی در آسیا است. همچنین، میزان واردات گندم به ایران کاهش مییابد که بر تجارت جهانی گندم اثرگذار است.
قرارداد آتی شمش طلای خام تحویل ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ از ۲۹ خرداد راهاندازی میشود
🔸مدیریت بازارها مشتقه و صندوقهای کالایی بورس کالای ایران با صدور اطلاعیهای اعلام کرد قرارداد آتی شمش طلای خام تحویل ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ از ۲۹ خرداد راهاندازی میشود.
جنجال بی پایان تعیین قیمت خودرو
شورای رقابت؟
بورس کالا؟
قیمت خودرو؟
لاتاری؟
وزارت صمت
پیش خرید تحویل یکی دوسال بعد؟
اینجاس که میگن سگ صاحابشو نمیشناسه
خر تو خر واقعی.
#پرویز_خالقی
#شاخص_سازی
یعنی چی؟
۱- سه تا نماد فارس ، وبملت و بپاس از ۲۰ نماد بزرگ بازار، حدود ۲ تا ۳ درصد نسبت به سقف بازار از میانه اردیبهشت افت کرده اند.
۲- شاخص کل حدودا ۱۴ درصد از سقف میانه اردیبهشت افت کرده!!
۳- نمادهای کوچک بازار ۳۰ تا ۴۰ درصد!!
بازار ساز به راحتی با کنترل ۲۰ نماد بزرگ بازار ، شاخص کل را ۱۴ درصد اصلاح داده در حالی اکثریت نمادهای بازار افت های سنگین را تجربه کردند ، این همان جادوی الگوریتم و شاخص سازی است.
هر کسی هم به مدیران سازمان شکایت کند ، خیلی راحت می گویند شاخص از سال قبل ( آبان ۱۴۰۱ ) ۱۰۰ درصد بازدهی داد و حالا ۱۴ درصد هم اصلاح کرده ،مگه اتفاقی افتاده ؟؟
این واقعیت بازار است ، با یک شاخص فیک به اسم #شاخص_کل کل بازار را دستکاری می کنند.
بازار سرمایه ، یک طرفه است ، سود فقط زمانی وجود دارد که سهم را بخری و بالاتر که رفت بفروشی و الفرار....
دیر بجنبی ، گیر صف فروش میافتی و تا بخواهی خارج شوی ۳۰ تا ۴۰ درصد اکثر سهم ها ( بجز سهام نورچشمی ) افت می کنند.
اگر قراره این بازار عمق پیدا کنه و منبع تامین سرمایه برای شرکت ها بشه این فرهنگ غلط باید برچیده بشه.
#هوشنگ_توافقی
۱۴۰۲/۳/۲۷
📌 «صندوق پوشش ریسک» به بازار سرمایه میآید
🔹 محمود گودرزی گفت: مذاکراتی را با یکی از نهادهای مالی انجام دادیم تا بتوانیم «صندوق پوشش ریسک»، صندوقی که تاکنون در بازار سرمایه استفاده نشده را راهاندازی کنیم.
🔹 کسانی که علاقهمندند سطحی از ریسک را تحمل کنند اما خودشان دانش کافی برای بهرهگیری از ابزارهایی چون اوراق آتی سهام را ندارند میتوانند از این صندوقها استفاده کنند.
🔹 رئیس سازمان بورس نیز موافقت خود را برای اعطای مجوز به صندوق مذکور را اعلام کرده است.
🔹 با اخذ مجوز، بورس تهران اولین صندوق پوشش ریسک را وارد بازار سرمایه خواهد کرد.
یه جوری شایعات نقل میکنن در مورد عدد زیان فرغونسازیها، هرکسی ندونه فکر میکنه اینا قرار بود سود تقسیم کنن توی مجمع امسال :)
بابا بیخیال غلاف کنید
#بهنام_صمدی
#شاخص کل
احتمال ادامه اصلاح به سمت 2100 و 2050 زیاده
به قول ناصر خسرو حال شاخص والحال خراب است.
1402/03/28
🔴 کجای دنیا ۱۷۱ درصد عوارض خودرو گرفته میشود؟!
«رشیدی کوچی» «نماینده مجلس:
🔹ما به دنبال این هستیم تا با شکستن انحصار در بازار خودرو و کاهش قیمتها مردم بتوانند خودروهای مناسب سوار شوند اما اکنون آییننامهای که برای واردات خودرو نوشته شده تعرفهها را به شکل تصاعدی افزایش داده است.
🔹برای خودروهایی با موتور ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی سی تعرفه از ۷۱ به ۹۱، خودروهایی با موتور ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سی سی از ۹۱ به ۱۳۱، خودروهایی با موتور ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سی سی از ۹۶ به ۱۶۱ و برای خودروهای بالای ۳۰۰۰ سی سی به ۱۷۱ درصد افزایش یافته است.
🔹دولت اگر میخواهد قیمت خودرو ارزان نشود به طور رسمی اعلام کند. علاوه بر این رقم قرار است چهار درصد عوارض گمرکی گرفته شود. در کجای دنیا ۱۷۱ درصد یعنی سه برابر قیمت ماشین عوارض گرفته میشود.