📚 افطار روزه به تصور ضرر
💠 سؤال: در ابتدای تکلیف به توصیه پدر و مادرم و با تصور این که بنیه ضعیفی دارم و روزه برایم ضرر دارد، روزه ها را افطار کردم و تا ماه رمضان سال بعد هم قضا نکردم، آیا علاوه بر قضا کفاره هم بر عهده من می باشد؟
✅ جواب: اگر مطمئن بودید یا حداقل می ترسیدید که روزه برای شما ضرر داشته باشد، کفارۀ عمد واجب نیست ولی باید قضای روزه ها را بگیرید و برای هر روز، کفارۀ تأخیر بپردازید (به ازای هر روز ۷۵۰ گرم گندم، آرد، نان، برنج یا سایر موادّ غذایی به فقیر بدهید).
#احکام_روزه #افطار_روزه
🆔 @leader_ahkam
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
هدایت شده از 🌐 کفران یاور 🇮🇷
◾️یَومُ الهَدْم (روز تخریب) ۱۰۰ سال پیش...!
وهابیان در صفر ۱۳۴۴ قمری به مدینه حمله کردند. در این حمله، خسارتهایی به حرم نبوی و اماکن مذهبی وارد شد. ۷ ماه بعد، در ماه رمضان ۱۳۴۴ق، ((شیخ عبدالله بن بُلَیهد)) که قاضی القضات مکه بود، وارد مدینه شد و با استفتائی از مفتیان مدینه، حکم تخریب قبور بقیع را دریافت کرد. بدین ترتیب در ۸ شوال ۱۳۴۴ق، (۱۰۰سال پیش) بقعههای بقیع از جمله قبور مطهر چهار تن از امامان شیعه تخریب شد. بر اساس اسناد موجود، پس از تخریب، ملک عبدالعزیز، پادشاه عربستان در نامه ۱۲ شوال ۱۳۴۴ق خطاب به عبدالله بن بلیهد، اقدامات وی در این باره را تحسین کرد.
@kafran_yavar
📚 ضمان خسارت به اموال مسجد
💠 سؤال: گاهی اوقات در مسجد، مُهر از دستمان میافتد و میشکند یا هنگام شستشوی وسائلی مانند ظروف، خسارتی به آن وارد می شود؛ آیا در این صورت ضامن هستیم؟
✅ جواب: اگر در حفظ آن کوتاهی نکرده باشید، ضامن نیستید.
#احکام_مسجد #اموال_مسجد
🆔 @leader_ahkam
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 شرط جبران خسارت در قرارداد مضاربه
💠 سؤال: آیا در قرارداد مضاربه، سرمایه گذار می تواند شرط کند که عامل باید تمام ضررهای احتمالی بر سرمایه را از مال خود جبران کند؟
در صورت عدم حصول سود از مضاربه، آیا سرمایه گذار می تواند از عامل، سود را مطالبه کند؟
✅ جواب: شرط یاد شده، اشکال ندارد ولی اگر سودی حاصل نشود، سرمایه گذار نمی تواند از عامل، سود را مطالبه کند.
#احکام_معاملات #احکام_مضاربه
🆔 @leader_ahkam
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
با سلام خدمت اعضای محترم کانال
به عرض می رساند که بنای بر تبلیغ از کانال هال ها و گروه های دیگر را نداریم ولی انشاء الله سعی می کنیم کانال ها و گروه هایی که کارهای ارزشی را دنبال می کنند را حتی المقدور معرفی کنیم تا انشاء الله پلی باشیم برای استفاده اعضای محترم کانال شهید علی طاهری
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
💐کفران یاور را در ایتا دنبال کنید:
#خودسازی و #جامعه_پردازی
🇮🇷جهاد مجازی درافق تمدن نوین اسلامی
◀️همراه با اطلاع رسانی فرهنگی_تبلیغی
🕌وابسته به خیمه فرهنگی حضرت زهراس کفران(اصفهان، ورزنه)
ادمین (ارسال پیشنهادات👇👇 انتقادات):
📲 @Admin_kafranyavar
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
لینک کانال 👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2202599514C320e93b53a
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@Kafran_yavar
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 حکم تجسس در امور خصوصی دیگران
💠 سؤال: تجسس در حریم خصوصی دیگران چه حکمی دارد؟ آیا در این قبیل موارد، فرقی بین فضای حقیقی و مجازی وجود دارد؟
✅ جواب: تجسس در امور شخصی و خصوصی دیگران چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی جایز نیست.
#محدودۀ_تجسس #تجسس
🆔 @leader_ahkam
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 شرط پس گرفتن قرض به نرخ روز طلا
💠 سؤال: برای خرید خانه نیازمند به قرض گرفتن از شخصی شدم و ایشان به شرطی پول، قرض می دهد که آن را به قیمت سکۀ روز باز پس گیرد؛ آیا این کار از نظر شرعی جایز است؟
✅ جواب: اگر پولی قرض بگیرید، تنها ضامن پرداخت پول با محاسبه تنزل ارزش آن هستید و نمی توان پول را به قیمت سکه، قرض داد و معادل قیمت روز سکۀ طلا پس گرفت؛ بله می توانید به وکالت از قرض دهنده برای او سکه خریداری کنید و آنگاه همان سکه را به خودتان قرض داده و معادل آن را هنگام سررسید پس بدهید.
#احکام_قرض #تورم
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
سلام
با توجه به پاسخ مقام معظم رهبری مدظله که گفته اند قرض گیرنده باید موقع پس دادنِ پولی که قرض گرفته به همان مقداری که ارزش پول پایین آمده (یا همان تورم) اضافه تر بپردازد مبلغی که اضافه پرداخت می نماید ربا محسوب نمیشود و حرام نیست.
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 خواندن ترجمۀ آیه سجده دار
💠 سؤال: اگر ترجمۀ آیه ای را که سجدۀ واجب دارد بخوانیم، سجده واجب می شود؟
✅ جواب: سجده، واجب نمی شود.
#سجده_واجب_قرآن #آیات_سجده_دار
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 دیۀ آسیب زدن در ورزش
💠 سؤال: در بازی هایی مثل فوتبال، برخورد بازیکنان به یکدیگر تقریبا اجتناب ناپذیر است و در بسیاری از این برخوردهای ناخواسته، به بدن دیگری آسیب هایی مانند قرمز یا کبود شدن و حتی بدتر از اینها وارد می شود؛ وقتی بازیکنان خود با دانستن این مسئله، به بازی تن میدهند، آیا باز هم در صورت آسیب دیدن، دیه بر عهدۀ دیگری است؟
جواب: در موارد طبیعی و در حد متعارف، دیه ندارد ولی در موارد خطای عمدی، دیه دارد.
#احکام_دیات #حوادث_ورزشی
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 به زبان آوردن نیت نماز
💠 سؤال: نیت نمازهای روزانه و نماز مستحبی آیا باید به زبان آورده شود یا اگر در قلب بگوید (مثلا چهار رکعت نماز ظهر میخوانم قربة إلی الله)، کافی است؟
✅ جواب: به زبان آوردن نیت (مانند اینکه بگوید: چهار رکعت نماز ظهر میخوانم قربة إلی الله) و نیز گذراندن آن از ذهن و دل، لازم نیست، همین اندازه که برای اطاعت از فرمان الهی، انجام عملی را قصد کند، کفایت می کند؛ (بلکه احتیاط مستحب است که نیت نماز را به زبان نگوید).
#احکام_نماز #نیت_نماز
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 حق فسخ و گرفتن ارش هنگام معیوب بودن مورد معامله
💠 سؤال: پس از مدتی مشخص شد که موتور خودرویی که خریدم ایراد اساسی داشته است. با توجه به اینکه در قرارداد فیمابین ذکر شده است که خودرو سالم بوده و حق فسخ خریدار محفوظ است، آیا پس از این مدت و انتقال رسمی سند، شرعا مجاز به فسخ هستم؟
✅ جواب: می توانید معامله را فسخ کرده یا ارش (ما به التفاوت قیمت خودرو سالم با معیوب) از فروشنده بگیرید.
#احکام_معاملات #حق_فسخ
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
تو این چند روزه بالای شونصد تا از این تابلوها در سطح شهر دیدم که با مدلهای مختلف کار شده بود و همش حاوی یک جمله بود:
"حجاب میراث مادرهاست"
الان نمیخوام درباره کار بنری درباره حجاب صحبت کنم که آیا تاثیر داره یا نه.
الان میخوام درباره این جمله روی بنر صحبت کنم که آیا درست است یا نه؟
🔻وقتی میگیم حجاب میراث مادرهاست، یعنی هرچی میراث مادرها باشه خوبه و قابل الگوبرداریه، حالا اگه یکی مادرش بیحجاب باشه چی؟ این میراثو چیکار کنه؟
🔻اصلا تو قرآن در جواب کسایی که میگن ما از پدرانمون پیروی کردیم میفرماید:
أَوَلَوْ كَانَ آبَاؤُهُمْ لَا يَعْقِلُونَ شَيْئًا وَلَا يَهْتَدُونَ. گر چه آن پدران بیعقل و نادان بوده و هرگز به حق و راستی راه نیافته باشند؟
یعنی هرچیزی که میراث والدین باشه خوب نیست الگوبرداری بشه.
دستورخدا بودن حجاب چه بدی داشت که با میراث مادرها قاطیش کردید؟
ایرادات دیگر این جمله بخصوص در ربط با نسل جوان امروزی:
1⃣وقتی میگیم حجاب #میراث است، یعنی تبعیت و تقلید بیچون و چرا، درحالیکه برای حجاب کلی استدلال عقلی و منطقی وجود داره، نیاز به تقلید کورکورانه نیست
2⃣ وقتی میگیم میراث، ناخودآگاه داریم میگیم حجاب یه مسأله قدیمی و کهنه هستش که این واقعا اجحاف در حق حجاب هستش. که بگیم قدیمیها حجاب داشتن شماهم حجاب داشته باشید. نه خیر، حجاب در هر عصری موضوعی نو و بهروز هستش
3⃣ وقتی میگیم میراث #مادرها، در جامعه امروزی و برای نسل امروزی که ارتباط خوبی با والدین خودشون ندارن، ابتدا باید شأن و جایگاه مادر رو جا بندازی و بعدش بگی، حجاب میراث مادرهاست. وگرنه کسی که با مادرش مشکل داره، میگه صدسال سیاه نمیخوام میراث مادرم به من برسه
❌اخه یه جمله چقدر میتونه غلط باشه؟
یعنی اگه مسابقه میگذاشتید که غلطترین جمله درباره حجاب رو بفرستید کسی نمیتونست از این غلط تر بنویسه. یعنی تو شهرداری یه اتاق فکر محتوایی که شامل یک روانشناس، یک جامعه شناس، یک عالم دینی و متخصصین دیگه باشه وجود نداره این جملات بزرگراهی رو بررسی کنه؟ یکم تو فضای جامعه و مجازی بچرخید ببینید شبهاتی که درباره حجاب وجود داره چیه؟ طبق اون کار فرهنگی کنید، و اگه کار فرهنگی رو تو جمله نوشتن رو بنرها دیدید، جمله متناسب بنویسید
حسیندارابی 👈 عضوشوید
@hosein_darabi
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 انجام حج نیابتی با وجود استطاعت
💠 سؤال: کسی که پدرش فوت شده و پدر مستطيع بوده و با فيش او به قصد حج براي پدر حرکت کرده و به ميقات رسيده و در آنجا خودش هم مستطيع است چه کند؟ توضيح آنکه نه وصيتی بوده و نه از او خواسته شده که نيابت کند مثلاً وارث منحصر است و راه برای او باز نبوده مگر به اينطور؟
✅ جواب: در فرض مرقوم بايد براي خودش حج بهجا آورد و برای پدر نايب بگيرد.
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 تردید در قصد اقامت ده روز
💠 سؤال: کسی که قصد دارد در محلی، ده روز اقامت کند ولی از قصد خود بر می گردد یا دچار تردید می شود؛ نسبت به نماز و روزه چه وظیفه ای دارد؟
✅ جواب: اگر پیش از خواندن نماز چهار رکعتی ادائی، از قصدش منصرف شده یا مردد شود، باید نماز را شکسته بخواند و اگر روزه بوده است، در صورتی که بعد از اذان ظهر باشد روزۀ آن روز صحیح است، وگرنه صحیح نیست، اگر بعد از خواندن نماز چهار رکعتی منصرف شود، باید تا زمانی که در محل حضور دارد، نماز را کامل بخواند و روزه بگیرد.
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
نیمکت های چوبی ، بیشتر از درختان جنگل میوه میدهند🌺
اگر ریشه در تلاش متعهدانه معلم داشته باشد 💐
معلم روزت مبارک
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 امتیاز خودروی واگذار شده
💠 سؤال: امتیاز خرید ماشینی را فروختم و خریدار پول آن را کامل به شرکت پرداخت کرد و پس از مدتی، مبلغی از طرف شرکت به حساب من واریز شد؛ این پول متعلق به من است یا خریدار؟
✅ جواب: اگر امتیاز بر حسب قانون و مقررات واگذار شده است، مبلغ واریز شده به خریدار تعلق دارد.
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 وجوب حلالیت طلبیدن برای غیبت و تهمت
💠 سؤال: اگر کسی غیبت کرده یا به دیگری تهمت زده باشد، چگونه از گناه خود توبه کند؟ آیا باید رضایت او را جلب کند؟
✅ جواب: باید با پشیمانی از گناه بزرگی که مرتکب شده است از خداوند، آمرزش بخواهد و تهمت را تکذیب کند و از کسی که غیبت او را کرده یا به او تهمت زده است، حلالیت بطلبد و اگر ممکن نیست یا مفسده دارد، برای او استغفار کند.
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 گران شدن هزینه حج در سال استطاعت
💠 اگر اجرت ماشين يا هواپيما و يا ساير وسايل نقليه در سال استطاعت، بيشتر از حدّ متعارف باشد، در صورتی كه توانايی پرداخت مازاد را بدون حرج و مشقّت داشته باشد، واجب است آن را بپردازد تا به حج برود و صِرف گرانی و افزايش قيمتها ضرری به استطاعت نمی زند؛ ولی اگر توانايی پرداخت مازاد را ندارد يا پرداخت آن اجحاف بر او باشد، واجب نيست آن را بپردازد و مستطيع نيست و حكم خريد يا اجاره چيزهای ديگری كه در سفر حج به آنها نياز دارد نيز چنين است. همچنين در صورتی كه بخواهد مال خود را به كمتر از قيمت معمول بفروشد و پول آن را صرف حج كند، همين حكم را دارد.
✅ منبع: مناسک حج (مقام معظم رهبری)
شرايط وجوب حَجةالاسلام / مسأله ۴۴
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
هدایت شده از سفیرفارفان
جفاف الضمائر أخطر من جفاف الأنهر...
خشکی وجدانها
خطرناکتر از خشکی رودها است..
.........🍀 سفیر فارفان 🍀.........
☘ @safirfarfan ☘
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
افسوس افسوس افسوس ..
🎬 #بیداری_مدیا برای بیداری وجدانها👇
https://eitaa.com/joinchat/1631191141C7748daa5f6
📚 احتمال تأثیر در امر به معروف و نهی از منکر
💠 سؤال: اگر امر به معروف یا نهی از منکر منجر شود که شخص فقط در برابر ما آن مورد را رعایت کند و یا کلا تأثیری نداشته باشد؛ آیا در این صورت لازم است؟
✅ جواب: اگر احتمال بدهید که امر به معروف یا نهی از منکری تأثیر دارد هر چند تنها مقابل شما باشد، واجب است که اقدام کنید و در غیر این صورت، واجب نیست.
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 وصیت به تقسیم نشدن ارث
💠 سؤال: آیا شرعا میتوان وصیت کرد ارثیه ای که پس از مرگ به جا میماند تا وقتی که یکی از وارثانِ معین زنده است، تقسیم نشود (یعنی تقسیم ارث موکول شود به پس از فوت آن وارث معین)؟
✅ جواب: اگر همه وارثان در زمان حیات یا بعد از فوت او، وصیت را قبول کنند، نافذ است و در غیر این صورت تنها به مقدار ثلث اموال، نافذ خواهد بود.
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 خمس سرمایه
💠 سرمایه دو قسم است:
۱. سرمایه در گردش (یا مال التجاره یا سرمایه متغیّر) که پول نقد در گردش، اجناس مغازه، تولیدات کارخانه، محصولات کشاورزی و ... را شامل می شود.
این نوع سرمایه اگر از درآمد تهیه شده باشد، در اولین سررسید سال خمسی پس از خرید باید خمس آن به قیمت روز پرداخت شود و پس از آن اگر در سررسید سال خمسی بعد نسبت به سال قبل (پس از کسر مقدار تورم)، رشد داشته و خریدار داشته باشد، باید خمس آن پرداخت گردد.
۲. سرمایه ثابت که شامل ملک تجاری، زمین زراعی، ابزار تولید و کسب (حتی وسایل سرمایش و گرمایش) همچنین وسایل حمل و نقل بار یا مسافر و ... است.
این نوع سرمایه اگر از درآمد تهیه شده باشد، در اولین سررسید سال خمسی پس از خرید باید خمس آن به قیمت روز پرداخت شود و پس از آن تا زمانی که فروخته نشود، خمس ندارد و ترقی قیمت آن پس از فروش و کسر مقدار تورم، جزء درآمد سال فروش محسوب میشود.
اگر چند سال از خرید سرمایه گذشته و خمس آن پرداخت نشده باشد، خمس آن باید همراه با تورم پرداخت گردد.
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 هزینه های غیر ضروری در ادارات دولتی
💠 سؤال: اگر در یکی از ادارات دولتی یا سازمان های عمومی با هدف به اتمام رساندن بودجه در ماه های آخر سال، مخارج زائد و غیر لازمی (از قبیل تعویض و نوسازی وسائل اداری قابل استفاده مانند رایانه، میز و صندلی و یا رنگ آمیزی ساختمان و یا برگزاری گردهمایی و همایش های پر هزینه و کم فائده) صورت گیرد، آیا این کار شرعا جایز است؟ و در صورت عدم جواز آیا موجب ضمان است؟
✅ جواب: در فرض سؤال، این کار شرعا جایز نیست و از جهت اتلاف بیت المال موجب ضمان است.
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 پاک بودن خون باقیمانده در حیوان ذبح شده
💠 سؤال: آیا خونی که بعد از ذبحِ گوسفند باقی می ماند و به مرور خارج می شود، نجس است؟
✅ جواب: اگر پس از ذبح حیوان، خون به طور طبیعی و کامل خارج شود سپس خون ها و محل ذبح تطهیر گردد، خون های باقیمانده در بدن حیوان و خارج شده پس از آن، پاک خواهند بود.
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
👆👆👆
لینک عضویت در کانال احکام کاربردی
با عضویت خودتان در کانال ما و همچنین معرفی آن به دوستان خود در گروه های دیگر در ترویج احکام شرعی سهیم باشید
📚 جریمه تأخیر در پرداخت
💠 سؤال: منزل مسکونی ام را به صورت نسیه فروختم و در قرارداد شرط شد که خریدار به ازای هر روز تأخیر در پرداخت پول خرید، معادل یک درصدِ مبلغ معامله، جریمه بپردازد.
۱. آیا این جریمه تأخیر (شرط التزام) صحیح و حلال است و من حق دارم جریمه را مطالبه کنم؟
۲. خریدار در پرداخت پول خرید، چندین ماه تأخیر داشته و جریمه آن را نیز نپرداخته است! به وی تذکر داده ام که رضایت ندارم و اکنون از دریافت پول خرید ناامید شدم؛ آیا حق دارم معامله را فسخ کنم و خانه ام را پس بگیرم؟
✅ جواب:
۱) اشکال ندارد و می توانید جریمه تعیین شده را مطالبه کنید.
۲) اگر در معامله نسیه علاوه بر تعیین زمان برای پرداخت ثمن، شرط کرده اید که نباید تأخیر بیاندازد، می توانید فسخ کنید.
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani
📚 رعایت حق الناس در عزاداری
💠 سؤال: آیا به راه انداختن دسته های عزاداری در معابر عمومی که گاهی اوقات باعث اذیت و بسته شدن مسیر عابران و وسائل نقلیه می شود، اشکال دارد؟
✅ جواب: به راه انداختن دسته های عزاداری برای سیدالشهداء و اصحاب ایشان (علیهمالسلام) و شرکت در امثال این مراسم، امری بسیار پسندیده و مطلوب است و از بزرگترین اعمالی است که انسان را به خداوند نزدیک می کند، ولی باید از هر عملی که باعث اذیّت دیگران می شود و یا فی نفسه از نظر شرعی حرام است، پرهیز گردد.
https://eitaa.com/SahidAliTaheriKafrani