هدایت شده از نویسندگان حوزوی
🔻پندی به حاکمان
✍️ سید عبدالله هاشمی، استاد و نویسنده حوزوی
۱_ از رهگذر اسلامی شدن دولت، جامعه اسلامی می شود.جامعه اسلامی میوه شیرین دولت اسلامی است.طبق نقشه راه موردنظر مقام معظم رهبری،ما در مرحله ساخت دولت اسلامی هستیم.پس از آن جامعه اسلامی و در آخر تمدن اسلامی ایجاد میشود.
۲_تلاش دولت برای احیای حجاب در جامعه زمانی به نتیجه میرسد که خود،نسبت به حجاب در کارگزاران، رسانه،سیاست ها و برنامه ها طبق دستور اسلام عمل کند.اگر حکومت، اسلامی عمل کرد و جامعه با کمال میل اصلاح نشد،از چماق نظم و قانون بهره ببرید.
۳_ در مقابله با بی حجابی نباید از شیوه ای که در مبارزه با اعتیاد به کار رفت، استفاده کرد.پشت پرده همه ناهنجاری های اجتماعی،یک شبکه مافیا وجود دارد.این شبکه در درون حاکمیت شکل میگیرد. حاکمیت باید این سرچشمه ها را مهار کند.درغیر این صورت، چالش دولت و ملت امری ناگزیر است ومعما هرگز حل نخواهد شد.
۴_ بی حجابی یک پدیده اجتماعی است. شکل گیری یک پدیده اجتماعی تابع متغیرهای زیادی است.مجریان،راهبردها و راهکنشها سه مولفه اصلی در تحلیل،آسیب شناسی و کنترل ناهنجاریهای اجتماعی است.بدون کنترل و اصلاح مجریان،تغییر سیاست ها و توقف برنامهها، نمیتوان با یک پدیده اجتماعی مبارزه کرد.
#سیاست #تمدن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
درباره کشف حجاب
۴
نقدهای رهبری به حزب اللهی ها
🔹معمولا تمایزات اندیشه رهبری را با اندیشه های خودمان سرسری رد میکنیم. سخنان رهبری درباره حجاب بسیاری از تحلیلهای موجود و رایج را به چالش کشید.
🔹قبلا رهبری کسانی که ضعیف الحجاب بودند را مهمترین مبارزین با نقشه دشمن معرفی کرد که با برنداشتن حجاب، بازی دشمن را خراب کردند.(حرام سیاسی هم که در این جا طرح شد.غیر از ممنوعیت قانونی یا حرام شرعی است. حرام سیاسی یعنی تقویت نقشه راهبردی دشمن و تضعیف جبهه حق. چه بسا یک فرع قانونی یا فقهی در یک زمان اولویت راهبردی پیدا کند به دلیل تمرکز دشمن یا معنا و اثر هویتی اش، لذا رهبری تقوای سیاسی را به معنای مراقبت از افتادن در طرح دشمن میداند۹۵٫۳٫۱۴) این بار حتی کسانی که کشف حجاب کرده اند را چنین توصیف نمود که نمیدانند چه اشتباهی میکنند. این تحلیل یعنی مشکل اصلی این جماعت، جهالت است نه عداوت. خوب معنای این سخن آن است که در تعامل با اینها باید روی روشنگری و تبیین تمرکز کنیم نه امر به معروف و نهی از منکر. امر و نهی جایی است که علم هست و خطا انجام میشود. تبیین جایی است که جهل وجود دارد. لازم نیست که توضیح دهم این ها یکی نیست. قبلا هم ایشان تمرکز اصلی را در حجاب بر تبیین و گفتمان سازی قرار داده بود. روشی که هیچ وقت عمده نیروهای متدین جدی نگرفتند(۷۷٫۱۲٫۴) اینکه یک خطا را فعل جاهلانه بدانیم یا «عن علم» در طراحی های ما بسیار موثر است. بحث در تمرکز روشی است دقت کنید. و الا روشن است که نفی امر و نهی به طور کلی نمیکنم.
🔹ایشان مساله اقتصاد را امروز مساله دارای اولویت دانستند که دامنه اثرش در امور فرهنگی و اجتماعی هم خود را نشان میدهد. این سخن را کنار این نکته ایشان قرار دهید که به هر دوی اینها باید پرداخته شود. حتی در مقوله کشف حجاب نیز بستر و فضای اصلی تکثیر آن، همین ضعف کارآمدی در زمینه معیشت و تورم و تولید است. آنانکه با مردم و کشف حجاب کنندگان سخن گفته باشند میدانند، این سخن چقدر درست و به جا است. اینکه مرکز توجهات رهبری با بسیاری از دوستان ما متفاوت است قابل کتمان نیست. بله آنانکه فرق «تمرکز توجه بر اقتصاد» و «انحصارتوجه به اقتصاد» را نمیدانند محل بحث نیستند. اما آنانکه این تفاوت را متوجهند دقت کنند که رهبری راه حل مسائل فرهنگی اجتماعی را هم در این زمان تمرکز بر امر اقتصاد دانستند.
🔹رهبری امر کشف حجاب را بیشتر یک اتفاق امنیتی و سیاسی از جانب دشمن تلقی کردند. معنای این سخن آن است که نیاز به ورود جدی دستگاه های حاکمیتی است. اصل برنامه داشتن کامل و جامع و اینکه این مقوله در تخاطب با کارگزاران مطرح شد همه نشان میدهد الان زمان ورود جدی دستگاه های حاکمیتی است. این یعنی نقد آن تلقی ساده اندیش برخی که فکر میکردند نیاز به ورود های امنیتی حاکمیتی نیست و کار با همین تذکرات متداول فرد به فرد و یا کار فرهنگی صرفا حل و فصل میشود.
🔹رهبری همین کشف حجاب کرده ها را هم با آن عمق معنوی و ایمانیشان میبیند و مدحشان میکند. این نگاه نقد رویکرد ظاهرگرایانه در دین است که این جماعت را نماد رشد بی دینی در جامعه میدانند حال آنکه شاخصهای رشد دینداری و یا بی دینی اینقدر ظاهرگرایانه و تنگ نظرانه نیست که عده ای فکر میکنند و از قبل آن راهی برای مأیوس کردن متدینین باز میکنند. کل این ماجرا را در بستر عمق معنوی و پیروزی کلان راهبردی جبهه حق نبینیم، دچار یأس از سر نادانی خواهیم شد.
🔹اگر سه قدرت «امنیتی و حاکمیتی» ، «تبیینی و گفتمانی» و «روابط اجتماعی ولایی و امر و نهی فرد به فرد» را عوامل بیرونی (در مقابل عوامل درونی مثل فرهنگ و ایمان و علم) اصلی حفظ حجاب در جامعه بدانیم. در سخنان رهبری امروز قدرت امنیتی حاکمیتی تقدم دارد سپس گفتمانی و تبیینی و در نهایت امر و نهی اجتماعی فرد به فرد. پس روی مطالبه از دولت و راهکار دادن به دولت از یک سوی و کار اثباتی گفتمانی تبیینی از سوی دیگر باید بیشتر تمرکز کنیم.
علی مهدیان
🆔@Dailynotes20
🔻🔻🔻
@Sahsh1367
╚═══ 🍃🌺🍃 ═════
🔻راه حل معضل حجاب
۱_بستن بسترها وزمینه های بی عفتی و بی حجابی از سوی حکومت:
دولت اگر رسانه ها و نهادهای تحت امر خود را درست مدیریت کند و اجازه بستر سازی برای ترویج سبک زندگی غربی در بدنه حاکمیت را ندهد و مروج فساد نباشد، سطح فساد در جامعه کاهش می یابد.
۲_حساسیت و برخورد مردم با مظاهر آن:
با انجام اقدام اول و کاهش سطح فساد،مقابله با مظاهر علنی فساد به راحتی از سوی مردم انجام می شود.
✍ سید عبدالله هاشمی
🔻🔻🔻
@Sahsh1367
╚═══ 🍃🌺🍃 ═════
هدایت شده از همکاران استفتائات
بسم الله الرحمن الرحیم
سوال از مقام معظم رهبری مد ظله العالی
✳️اگر کسی چند روز مانده به سال خمسی حقوق بگیرد و با پرداخت خمس، باقیمانده آن کفاف مخارج ماه آینده را نکند آیا خمس این حقوق واجب است؟ در صورت عدم تعلق خمس، اگر حقوق جدید را دریافت کند و از حقوق قبل مقداری مانده باشد. در این فرض پرداخت خمس چه حکمی دارد؟
✅پاسخ: در هر دو فرض پرداخت خمس واجب نیست.
.
19.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تصاویر کمتر دیده شده از لحظات نفسگیر در عملیات رمضان
🔹در تیر ماه ۱۳۶۱ و حضور فرماندهان ارشد جنگ در خط مقدم
و مجروحیت و شهادت رزمنده بیسیمچی...
🔹عظمت را نگاه کنید ...
یک آه نگفت!
#طرح_قدر
💠 حیدر ای مظلوم فاتح
خط : استاد اسماعیلی
اجرا مهدی کاظمی
سال اجرا : ۱۳۹۹
#شب_قدر
ورود به کانال گرافیست
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔻🔻🔻
@Sahsh1367
╚═══ 🍃🌺🍃 ═════
✏️فرقش را نشناختند؛
فرقش را شکافتند...
▪️#امام_شناسی
▪️#امام_زمان
✍️#محمدجوادمحمودی
@negashteh | نگاشته
@Sahsh1367
بررسی تطبیقی رابطه عقل و فطرت از منظر مکتب تفکیک و آیت الله جوادی آملی
نویسنده: سید عبدالله هاشمی
انتشارات: نشر معارف وابسته به نهادرهبری در دانشگاه
قم، فروردین 1402
🔻🔻
انگیزه ای مقدس و اندیشه ای ناقص دو سرمایه مهم مکتب تفکیک است.ناپختگی اندیشه نباید،قداست انگیزه آنان را پنهان سازد.بهترین راه تعالی اندیشه و رعایت انگیزهی مکتب تفکیک،تطبیق آن با دیدگاه اندیشمندان تقریبی مانند آیت الله جوادی آملی است.این اثر، کاوشی علمی و کوششی دینی برای شناخت منابع شریعت است.
🔻🔻🔻
@Sahsh1367
╚═══ 🍃🌺🍃 ═════