مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢آیا بن سلمان در چرخه قدرت باقی خواهد ماند؟! 🔻تحلیلگران رسانههای عربی معتقدند؛ شکست سیاستهای داخل
🔻«إسراء عامر الفاس» تحلیلگر لبنانی در روزنامه الکترونیکی «رای الیوم» نوشت: اکنون اوضاع داخلی عربستان و امارات با بحران روبرو شده است. اگرچه این بحران ها در امارات هنوز برملا نشده است اما در عربستان هر لحظه احتمال انفجار آن می رود و آمریکا هم می تواند در این زمینه نقش آفرینی کند. شیوه ای که بایدن برای رهایی از میراث ترامپ در پیش گرفته است سناریو و کابوس نگران کننده ای است که ولعیهد عربستان را که تنها به فکر رسیدن به پادشاهی است، آزار خواهد داد. نگرانی جدی عربستان از سیاست های بایدن درباره بن سلمان به عنوان یک طرح و سردمدار حکومتی موضوعی است که امارات را هم نگران کرده است. حتی در امارات این نگرانی وجود دارد که کنار گذاشتن بن سلمان به «محمد بن زاید» ولیعهد امارات هم ضربه وارد سازد.
🔻در پایان باید گفت که شاهزادگانی همچون ولید بن طلال بن عبدالعزیز (یکی از سرمایه داران جهانی)، «متعب بن عبدالله»، «خالد التویجری»، خانواده «نایف» و شخص «محمد بن نایف» دارای قدرت سیاسی و ارتباطی با گروهبندیهای داخلی و خارجی هستند. این افراد به دلیل نفوذ بسیار بالایی که در دستگاه های امنیتی، انتظامی، هرم قدرت و بدنه اجتماعی عربستان دارند هنوز هم از پتانسیل شکلدهی و آفرینش اپوزیسیون علیه بن سلمان برخوردارند و در آینده می توانند هواداران خود را علیه بن سلمان بسیج سازند. افزون بر این شاهزادگان، نخبگانی هم در سطح جامعه عربستان هستند که خواهان سهم خود از حکومت می باشند. اتحاد این افراد با شاهزادگان مخالف بن سلمان و همراه شدن علمای سنی وهابی که از اقدامات فرهنگی و اجتماعی و تصمیم های بن سلمان ناراضی هستند با آنها و همچنین مخالفت شماری از افراد در هیات بیعت با بن سلمان همه از عوامل و مولفه هایی هستند که میتواند سناریوی ناگواری را برای بن سلمان رقم زند. این نارضایتی ها در کنار شکست سیاست های بن سلمان در منطقه و تغییر رویکرد آمریکا درباره ولیعهد عربستان بیانگر این است که برخلاف تلاش هواداران بن سلمان برای عادی نشاندادن شرایط، راه برای بهقدرت رسیدن بن سلمان در عربستان چندان هموار نیست و طوفان های سهمگینی در این مسیر او را تهدید خواهند کرد.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢ایندیپندنت: هدف از طرح «#ابتکارهای_سبز» تلاش برای بهبود وجهه حاکمان عربستان است!
🔻یک رسانه غربی با انتشار مقالهای اعلام کرد که هدف حاکمان عربستان از ارائه طرح موسوم به «ابتکارهای سبز» بهبود وجهه آنها است!
📌ادامه گزارش در👇🏼
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢ایندیپندنت: هدف از طرح «#ابتکارهای_سبز» تلاش برای بهبود وجهه حاکمان عربستان است! 🔻یک رسانه غربی با
#گزارش...
🔻روزنامه ایندیپندنت با انتشار مقالهای به طرح عربستان موسوم به «ابتکارهای سبز» در راستای چشم انداز 2030 «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی پرداخت.
🔻اخیرا حکومت عربستان سعودی به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در جهان از پیشنهاد بلندپروازانه خود برای کاشت 10 میلیارد درخت در سراسر این کشور خبر داد.
🔻«دیوید هاردینگ» روزنامه نگار ایندیپندنت در این زمینه اظهار داشت، این طرح بخشی از برنامه چشم انداز 2030 عربستان است که قصد دارد با این کار از وابستگی به نفت رهایی یابد.
🔻در ادامه این مقاله آمده است، عربستان سعودی به عنوان یکی از قدرت های خاورمیانه ادعا می کند که قصد دارد در راستای برنامههای زیستمحیطی 40 میلیارد درخت در سراسر منطقه بکارد. در واقع عربستان قصد دارد به عنوان یک رهبر منطقهای فعال در زمینه خدمت به محیط زیست شناخته شود.
🔻نویسنده مقاله مذکور اظهار داشت، عربستان ابتکار خود را تنها در قالب بیانیهای ارائه داده و به چگونگی اجرای برنامه های آن در منطقه آن هم با منابع آبی بسیار محدود اشاره نکرده است.
🔻وی در پایان نتیجهگیری کرد که طرح مذکور سعودی ها و مشارکت سطح بالای یک مقام ارشد یعنی محمد بن سلمان میتواند در راستای تلاش برای بهبود چهره عربستان به ویژه ولیعهد آن پس از فاش شدن جنایات متعدد وی باشد؛ به ویژه اینکه طرح مذکور چند هفته پس از انتشار گزارش قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی و افشای نقش بن سلمان در قتل وی مطرح می شود.
🔻دو روز قبل محمد بن سلمان در تماس هایی تلفنی با رهبران کشورهای عربی درباره ابتکار عمل خود تحت عنوان «خاورمیانه سبز» یا «ابتکارهای سبز» گفتگو کرد.
🔻در راستای همین طرح ، تماس تلفنی بین بن سلمان و «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق برقرار شد.
🔻در این تماس تلفنی ولیعهد سعودی از فواید پروژه مورد نظر خود برای منطقه و جهان سخن گفت؛ از جمله چالش های زیست محیطی، بهبود کیفیت زندگی در منطقه و جهان و کاهش سطح کربن جهان.
🔻رسانهها گزارش دادند که عربستان مدعی است قصد دارد در طرحی ابتکاری تا 10 سال آینده در قلمرو خود 10 میلیارد اصله درخت بکارد. این کشور همچنین در طرحی به نام ابتکار سبز خاورمیانه ادعا کرده است که با همکاری دیگر کشورهای عربی تا 40 میلیارد اصله درخت دیگر خواهد کاشت.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢انتشار ترجمه قرآن به کردی کرمانجی در عربستان!
🔻به نقل از الریاض، وزارت امور اسلامی، تبلیغ و ارشاد عربستان سعودی، به نمایندگی از مجمع چاپ قرآن کریم ملک فهد در مدینه، از اتمام سه پروژه قرآنی خبر داد.
🔻ترجمه آیات قرآن کریم به گویش #کرمانجی_کردی از جمله این چاپهای جدید است. همچنین ترجمه به زبان کندا(کَنَّرا یا کَنَّدا یا کَنّری) و چاپ نسخهای از قرآن در قطع بزرگ که در آن اتمام آیات در پایان صفحات رعایت نشده دو پروژه قرآنی دیگر مجتمع چاپ قرآن ملک فهد در سال ۱۴۴۲ قمری اعلام شده است.
🔻این وزارتخانه توضیح داده است که تقریباً ۲۰ میلیون نفر در جهان به زبان کردی صحبت میکنند و کرمانجی یکی از دو گویش اصلی این زبان است که در بخشهایی از عراق، سوریه، ترکیه، ایران و برخی کشورهای حوزه قفقاز صحبت میشود.
🔻همچنین زبان کندا یکی از چهار زبان رایج در ایالت کارناتاکا در جنوب هند است و حدود ۵۰ میلیون نفر به آن زبان صحبت میکنند.
🔻مجمع چاپ قرآن ملک فهد، بزرگترین ناشر قرآن و ترجمههای آن به زبانهای مختلف جهان است که سالانه صدها هزار جلد ترجمه قرآن را منتشر و در کشورهای مختلف توزیع میکند.
🌐منبع:
www.alriyadh.com/1877026
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢همکاری امنیتی عربستان سعودی و اسرائیل در حوزه داخلی و خارجی!
🔻 یک اندیشکده در مقالهای به کمکخواهی عربستان سعودی از رژیم اسرائیل برای تأمین #امنیت خود پرداخته و نوشته است که همکاریها برای مقابله با #ایران صورت میگیرد.
🌐منبع:
https://www.eurasiareview.com/29032021-muhammad-bin-salman-the-delusions-of-borrowing-protection-oped/
📌ادامه گزارش در👇🏼
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢همکاری امنیتی عربستان سعودی و اسرائیل در حوزه داخلی و خارجی! 🔻 یک اندیشکده در مقالهای به کمکخوا
#گزارش...
🔻اندیشکده «بررسی اروپا و آسیا» در مقالهای نوشته است که «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی به طور مخفیانه در حال همکاری با اسرائیل در حوزه امنیت داخلی است.
🔻این وبسایت در ابتدا به موارد گسترده سرکوب و نقض حقوق بشر در عربستان سعودی پرداخته و نوشته است که این اقدامات محمد بن سلمان، به طور کامل از ترس در خصوص آینده حکومت خویش سرچشمه میگیرد. بازداشت گسترده منتقدان و مخالفان، شکنجه اعضای خاندان سلطنتی، اعدام روحانیون دینی و خلق فاجعه یمن و قتل فجیع جمال خاشقچی همگی در این راستا تبیین میشود.
🔻این اندیشکده همچنین نوشت که یکی از عوامل اصلی در فزونی ترس و واهمه محمد بن سلمان از آینده حکمرانی خود، به ناتوانیاش در مقابل نفوذ فزاینده ایران در منطقه مربوط میشود و در این راستا میتوان به حملات منظم «حوثیها» علیه زیرساختهای حیاتی عربستان سعودی اشاره کرد.
🔻همچنین برنامه هستهای ایران و تمامی این موارد موجب شده است تا بن سلمان برای مقابله با ایران به سمت دشمن دیرینه یعنی اسرائیل با منطق دشمنِ دشمن من، دوست من است، برود.
🔻اندیشکده «بررسی اروپا و آسیا» در ادامه نوشت که ولیعهد سعودی با افزایش همکاریهای امنیتی با اسرائیل برای مقابله با ایران و مخالفان داخلی خود، امنیت عربستان را به شکل تدریجی به خطر میاندازد و علیرغم اینکه این همکاری پیش از این نیز به عنوان یک راز بر ملا شده قلمداد میشد، اما مدتی است که به وضوح دیده میشود.
🔻این اندیشکده در این راستا به استفاده از برنامه جاسوسی Pegasus به عنوان یک برنامه ساخت اسرائل برای هدف قرار دادن مخالفات داخلی و خارجی اشاره کرد. صدور مجوز پرواز هواپیماهای اسرائیلی از فراز آسمان عربستان نیز موضوعی است که پیش از این قابل تصور نبود. همچنین دیدار چند ماه پیش «محمد بن سلمان» و «بنیامین نتانیاهو» از همین موارد است.
🔻اما در خصوص همکاریهای نظامی، این اندیشکده نوشته است که نتوانسته به جزئیات بیشتری در این خصوص دست یابد، اما اطلاعاتی از استقرار سامانه دفاع موشکی اسرائیلی Arrow در عربستان برای دفاع از تأسیسات نفتی و مواضع نظامی و سیاسی حساس وجود دارد. همچنین افراد وابسته به سازمانهای امنیتی اسرائیل کار آموزش خلبانان عربستان سعودی را بر عهده داشته و همچنین در امر امنیت سایبری هماهنگیهایی وجود دارد.
🔻حضور زیردریایی اتمی «دولفین» در آبهای خلیج فارس و اطراف آن نیز پیامی از سوی اسرائیل به همپیمانان عرب خویش در خصوص همکاری مشترک برای مقابله با ایران است.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢وزیر خارجه عربستان: رابطه با اسرائیل بسیار سودمند است!
🔻فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی روز جمعه گفت که #عادی_سازی_روابط با اسرائیل برای خاورمیانه «بهغایت سودمند» است. وی در عین حال تاکید کرد که این عادی سازی به «روند صلح اسرائیلی-فلسطینی بستگی دارد.»
🔻در سال گذشته میلادی و بر اساس توافق موسوم به صلح ابراهیم، قطر، بحرین و امارات عربی متحده با اسرائیل روابط دیپلماتیک برقرار کردند. تل آویو همچنین امیدوار است که با عربستان سعودی نیز روابط سیاسی برقرار کند.
🔻در مقابل ریاض بارها تاکید کرده است که رابطه با تل آویو «بستگی زیادی به روند صلح اسرائیل و فلسطین دارد.»
🔻با این وجود به نظر میرسد رقابتهای منطقهای ایران و عربستان تاثیر زیادی در نزدیکی پادشاهی سعودی با اسرائیل دارد.
🔻به گفته برخی منابع در بیت المقدس اواخر ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ میلادی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل سفر محرمانهای به ریاض داشته و درباره عادی سازی روابط میان دو کشور با مقامات سعودی گفتگو کرده است. در مقابل ریاض این ادعا را تکذیب کرده است.
🌐منبع:
https://per.euronews.com/2021/04/02/normalization-with-israel-would-be-extremely-beneficial-saudi-minister
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢حذف گسترده ائمه مساجد و روحانیون در عربستان سعودی!
🔻مخالفان دولت سعودی میگویند که این رژیم در سالهای گذشته بیش از ۱۰۰۰ خطیب و روحانی دینی را به علت همسو نبودن با سیاستهای #محمد_بن_سلمان برکنار کرده است!
🌐منبع:
arabi21.com/story/1348433/نشطاء-يتداولون-قوائم-لفصل-أكثر-من-ألف-خطيب-بالسعودية
📌ادامه گزارش در👇🏼
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢حذف گسترده ائمه مساجد و روحانیون در عربستان سعودی! 🔻مخالفان دولت سعودی میگویند که این رژیم در سال
#گزارش...
🔻مخالفات دولت سعودی در شبکههای اجتماعی نوشتهاند دولت ریاض در سالهای گذشته به بهانههای مختلف بیش از هزار خطیب و روحانی مساجد را از کار برکنار کرده است.
🔻مخالفات دولت سعودی در شبکههای اجتماعی نوشتهاند دولت ریاض در سالهای گذشته به بهانههای مختلف بیش از هزار خطیب و روحانی مساجد را از کار برکنار کرده است.
🔻به نوشته وبگاه عربی۲۱، «یحیی عسیری» دبیرکل حزب «التجمع الوطنی» در این باره گفت که کارزار برکناری و بازداشت خطیبان همچنان ادامه دارد و تاکنون بیش از هزار نفر را شامل شده است و عمده دلایل نیز به توئیتهایی که میزنند و مخالفت شدید با آموزههای رسمی سعودی و عدم دشمنی با اخوانالمسلمین باز میگردد. به گفته وی در موارد بسیاری دستگیریها و برکناریها پس از جاسوسی از واتساپ و جلساتشان صورت میگیرد.
🔻برخی حسابهای کاربری در توئیتر نیز نام دهها خطیب و روحانی برکنار و بازداشت شده را نوشته و بهانهای که موجب برکناریشان شده را نیز ذکر کردهاند. یکی از بارزترین دلایل به دعوت خطیبان برای تحریم کالاهای فرانسوی پس از اهانت به پیامبر اسلام (ص) باز میگردد.
🔻«ناصر الغامدی» استاد دانشگاه و مخالف معروف عربستانی لیستی از ۵۰ خطیب مسجد را منتشر کرده که در منطقه مکه برکنار شدهاند. به گفته الغامدی این افراد در پی دستور «خالد الفیصل» امیر منطقه مکه برکنار شدهاند.
🔻پایان سال میلادی گذشته «عبداللطیف آل الشیخ» وزیر امور اسلامی عربستان سعودی نیز از تصمیم برای برکناری ۱۰۰ خطیب مساجد به علت عدم ابراز دشمنی با اخوانالمسلمین خبر داد و چند روز بعد در ویدئویی در حالی که به ظاهر گریه میکرد، گفت که راضی به بیکار کردن و بریدن نان کسی نیست، اما برکناری آنها طبق دستور و قوانین بود.
🔻او در سال ۲۰۱۸ گفته بود که اجازه فعالیت به خطیبانی که به گفته وی افکار مردم را مسموم میکنند، نخواهد داد.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢مگسهای الکترونیکی عربستان؛ بزرگترین شبکه جاسوسی خاورمیانه!
🔻ارتش مگسهای الکترونیکی عربستان سعودی در راستای تلاش برای سرکوب مخالفان و منتقدان داخلی و خارجی آل سعود به عنوان بزرگترین شبکه جاسوسی در خاورمیانه شناخته شده است!
🌐منبع:
thenewkhalij.news/article/226962/السعودية-تنقل-تسلطها-إلى-الإنترنت
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢مگسهای الکترونیکی عربستان؛ بزرگترین شبکه جاسوسی خاورمیانه! 🔻ارتش مگسهای الکترونیکی عربستان سعودی
#گزارش...
🔻به نقل از الخلیج الجدید، مگسهای الکترونیکی سعودی نامی است که پس از آغاز تصدی «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی، که با سرکوب و کشتار در عربستان حکومت میکند، پدید آمد.
🔻ارتش مگسهای الکترونیکی متشکل از چندین گروه هکر و برنامه نویس است که ماموریتشان جهت دهی به افکار عمومی طرفدار سیاستهای ولیعهد سعودی است و 40 درصد از حسابهای کاربری توئیتر در عربستان است.
🔻ارتش مگسهای الکترونیکی عربستان به فرماندهی «سعود القحطانی» وزیر مشاور در دیوان سلطنتی عربستان معروف به «وزیر مگسها» است. مگسهای الکترونیکی پس از دست داشتن سعود القحطانی در قتل « جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی مورد انتقاد سازمانهای بینالمللی حقوق بشر و فناوری قرار گرفتند.
🔻سعود القحطانی یک کمپین برای سکوت منتقدان و ردیابی منتقدان و استقرار ارتشی از ترولها که گاهی اوقات «مگس» نامیده میشوند، ایجاد کرد. اغلب مگسهای الکترونیکی از زبان توهین آمیز برای بیاعتبار کردن مدافعان حقوق بشر و تحریف حقیقت برای پیشبرد دستور کار دولت استفاده میکنند.
🔻ارتش مگسهای الکترونیکی از زمان پیوستن به دربار سلطنتی به یکی از بزرگترین شبکه جاسوسی و اطلاعرسانی در خاورمیانه تبدیل شده است.
🔻توئیتر هزاران حساب کاربری سعودی را به دلیل حمله به انتشار گزارش قتل روزنامه نگار منتقد سعودی را مسدود کرد؛ اما اعتراف کرد که نمیتواند مشکل را به طور کامل برطرف کند.
🔻شایان ذکر است که تلاشهای امنیت سایبری معمولا برای محافظت از داراییهای مهم در برابر جاسوسی و اختلاس مورد استفاده قرار میگیرد؛ اما در عربستان اینگونه نیست و به نظر میرسد که خانواده سلطنتی برای امنیت سایبری در اولویت قرار دارد که هرگونه مخالفان و منتقدان آل سعود را شناسایی و آنها را سرکوب میکند.
🔻مگسهای الکترونیکی سعودی اخیرا در راستای عادیسازی روابط عربستان با اسرائیل، فلسطینیان را مورد هدف قرار دادهاند و آنها را به عنوان بازماندگان دوران کنعان و رومی توصیف کردهاند و آنها را « بار سنگینی بر دوش اسرائیل» میدانند. همچنین سال گذشته فرماندهی مرکزی که دستورالعملهایی برای مگسهای الکترونیکی سعودی صادر میکند، یک توافقنامهای را برای جلوگیری از استفاده از شرح «مسأله فلسطین» ایجاد کرد و دستور داد تا سوریه، لبنان، فلسطین و اردن را عربهای شمالی و آفریقای شمالی را بربرهای آفریقایی توصیف کنند.
🔻همچنین مگسهای الکترونیکی سلاح مورد علاقه محمد بن سلمان در برابر رقبای داخلی او هستند. مگسهای الکترونیکی با ایجاد یک کمپین آنلاین هماهنگ با همکاری طرفداران سعودی، برکناری « محمد بن نایف» ولیعهد سابق سعودی را توجیه کرد و وی را به استفاده از مواد مخدر متهم کردند. این کمپین همچنین به دنبال سرکوب کسانی است که به محمد بن سلمان وفاداری نشان نداده و از اقدامات وی از جمله جنگ علیه یمن و چشمانداز 2030 وی انتقاد کردهاند.
🔻ریاض کمپین مگسهای الکترونیکی خود را با ادعاهایی مبنی بر اینکه عربستان سعودی از دهه 1950 دست به توطئههایی با هدف بیثبات سازی زده است ، توجیه میکند. عربستان سعودی برای تقویت دفاع سایبری خود تلاش و در سال 2017 سازمان امنیت سایبری ملی را تاسیس کرد ، که مشابه فرماندهی الکترونیکی تحت رهبری دفتر پادشاه است. علاوه بر آن فدراسیون سعودی برای امنیت سایبری، برنامه نویسی و هواپیماهای بدون سرنشین راه اندازی شد، که توسط کمیته المپیک عربستان حمایت مالی میشود و ماموریت آن ایجاد نسل جنگجویان سایبری سعودی است.
🔻بیشتر تلاشهای رسانههای دیجیتال در عربستان سعودی گذشته از بی اعتبار کردن منتقدان و فعالان حقوق بشر ، حول محور شخص بن سلمان است ، نه تنها به عنوان ولیعهد بلکه به عنوان یک رهبر نظامی.
🔻رسانههای سعودی دائماً در خبرها نام ولیعهد را ذکر میکنند و روزی نیست که رسانههای سعودی تصویر وی را در وب سایت های خود قرار ندهند و دستاوردهای وی را برجسته نکنند. رسانههای سعودی و ارتش مگسهای الکترونیکی در حال حاضر آخرین طرح موسوم به خاورمیانه سبز (بزرگ ترین طرح جنگل کاری مصنوعی جهان در حاشیه دریای سرخ و خلیج فارس) را تبلیغ میکنند و جشن میگیرند که در این طرح عربستان سعودی با شعار مقابله با گرمایش زمین قرار است 50 میلیارد درخت در غرب آسیا در راستای برنامه چشمانداز 2030 کاشته شود که این پروژه بخشی از تلاش برای احیای اعتبار بن سلمان پس از یک سری رسوائیها و ناکامیها است.
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢مگسهای الکترونیکی عربستان؛ بزرگترین شبکه جاسوسی خاورمیانه! 🔻ارتش مگسهای الکترونیکی عربستان سعودی
🔻عربستان با به قدرت رسیدن محمد بن سلمان و آغاز جنگ در یمن که باعث یک فاجعه انسانی شد، مورد انتقاد جامعه جهانی قرار گرفت. در نوامبر 2017 ، محمد بن سلمان دهها شاهزاده سعودی ، بازرگانان و وزرای دولت را به اتهام مبارزه با فساد دستگیر کرد اما در واقع انگیزه این روند تلاش برای تمرکز بر تاج و تخت سلطنتش بود . یک ماه بعد، بن سلمان برای انحراف افکار عمومی از تغییرات سیاسی و اقتصادی خود، پروژه های سرگرمی سعودی را آغاز کرد. همچنین انتشار گزارش اخیر سازمان اطلاعات آمریکا درخصوص مداخله محمد بن سلمان در قتل جمال خاشقجی چهره وی را در جهان بیشتر لکهدار کرد.
🔻ذکر این نکته حائز اهمیت است که همه کاربران رسانههای اجتماعی سعودی که حمایت پرشور خود را از دستگاه سلطنتی ابراز میدارند، زیر چتر ارتش الکترونیکی فعالیت نمیکنند. سعودیها اغلب بیانیههای پشتیبانی فریبندهای را منتشر می کنند تا هرگونه اعتقاد به این که آنها شهروندان خوبی نیستند را از بین ببرند. به عنوان مثال، در زمان محاصره سعودی علیه قطر، بسیاری از سعودیها حمایت خود را از مواضع دولت ابراز داشتند درحالیکه آنها عقاید خود را برعکس به نمایش میگذاشتند.
🔻در نتیجه عربستان تحمل انتقاد و مخالفت با آل سعود را ندارد. اغلب اوقات، ارائه ایدههای جدید، مدافعان و فعالان حقوق بشری را منزوی میکند. پرونده جمال خاشقجی نمونه بارز سرنوشتی است که هر معارض سعودی در نتیجه خشم دولت سعودی میتواند با آن روبرو شود. مثال دیگر شاهزاده «بسمه بنت سعود بن عبدالعزیز» است که وی ، زمانی که در اروپا بهسر میبُرد مقالاتی درباره وضعیت زنان عربستانی و اصلاحات سیاسی مینوشت و وی در سال 2019 با وجود وخامت اوضاع جسمانیاش دستگیر شد.
🔻تلاشهای مگسهای الکترونیکی سعودی تنها به سعودیها بسنده نکرده؛ بلکه در سال 2020 یک دیپلمات برجسته سعودی «آگنس کالامارد» دبیرکل سازمان عفو بینالملل را علنا تهدید به قتل کرد. ارتش مگسهای الکترونیکی سعودی وی را به تلاش برای اخاذی از آل سعود متهم کردند و با این اقدام خواستند به جهانیان پیامی ارسال کنند که هر کسی بخواهد با آل سعود مخالفت کند و یا در برابر آن بایستد در امان نخواهد بود.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies