🔹ایندیا تودی: وزیر امور خارجه عربستان سعودی اعلام کرد: هیچ ارتباطی با دولت #طالبان نداریم و آنان را هنوز به #رسمیت نشناختهایم.
🔹شاهزاده #فیصل_بن_فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی که برای یک دیدار رسمی به هند سفر کرده است در یک مصاحبه اختصاصی با «India Today» اظهار داشت که #تروریسم فرامرزی و بینالمللی یک نگرانی جدی است.
🔹ایشان ضمن اشاره به اینکه کشورش هیچگونه ارتباطی با دولت جدید طالبان در افغانستان ندارد، گفت احیای #القاعده، #داعش و طالبان در افغانستان یک «نگرانی واقعی» است.
🔹بن فرحان خاطر نشان کرد کشورش قبل از به رسمیت شناختن رژیم جدید طالبان «صبر خواهد کرد».
🔹وی اظهار داشت: با آنکه طالبان گفتهاند خاک افغانستان علیه کسی استفاده نخواهد شد؛ اما تروریسم یک نگرانی فراملی است.
🔹بن فرحان تصریح کرده است که کشورش و #هند خواستار تشکیل دولتی فراگیر و صلح و ثبات در افغانستان است و در این مورد با #جی_شنکر، وزیر امور خارجه هند نیز به توافق رسیده است.
🔹به گفته وی، راه رسیدن افغانستان به آرامش و رفاه، تمرکز بر حکومتداری خوب و عادلانه و پذیرش همه گروههای و مردم این کشور در دولت فراگیر است.
✍🏼ملاحظه:
این اظهارات وزیر امور خارجه عربستان در حالی مطرح میشود که این کشور یکی از سه کشوری بود که حاکمیت طالبان را در دهه ۱۹۹۰ به رسمیت شناخته بود.
«فیصل بن طلق البقمی» سفیر عربستان سعودی در کابل مردادماه سال جاری طالبان را به همکاری با گروههای تروریستی متهم کرده بود. وی در دیدار با «عبدالله عبدالله» رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان گفته بود که ما از طالبان میخواهیم که روابطش را با گروههای تروریستی قطع کنند و به صلح و گفتوگو رو آورد.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢یک سال پس از توافق های عادی سازی ... عربستان و گزینه های پیش رو
1️⃣بخش اول
🔹شواهد نشان میدهد که پرونده #عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی هنوز روی میز سعودیهاست.
🔹شاخصها نشان میدهد عوامل زیادی وجود دارد که ریاض را وادار میکند تا روند عادی سازی روابط با #اسرائیل را آغاز کند و در عین حال عوامل دیگری نیز وجود دارد که آن را از این کار منصرف میکند. در حال حاضر ، به نظر میرسد که رهبری #عربستان ترجیح میدهد گزینههای خود را بدون تصمیم نهایی برای حرکت در هر دو جهت باز نگه دارد.
🔻انگیزههای مختلف کشورهای عربی از عادی سازی روابط
🔹کشورهایی که روابط خود را با اسرائیل در سال گذشته عادی کردند بر اساس اهداف مختلف بود. #امارات_متحده_عربی به دنبال ایجاد مشارکت گسترده با اسرائیل برای مبارزه با هژمونی منطقهای ایران و ترکیه بوده است. توسعه پیوندهای تجاری و علمی (به ویژه در زمینه فناوری) ؛ افزایش همکاریهای دفاعی به ویژه در زمینههایی مانند دفاع موشکی ،همکاری در زمینه جنگ سایبری و الکترونیکی ؛ دستیابی به سیستمهای تسلیحاتی مورد انتظار واشنگتن به ویژه جنگندههای نسل پنجم «اف-35» و همچنین ترمیم روابط با دموکراتها یعنی دولت «جو بایدن » رئیس جمهور آمریکا از انگیزه این کشور برای ایجاد روابط دیپلمات با اسرائیل بود.
🔹#بحرین در درجه اول به دنبال تشکیل ائتلافی علیه ایران بود، در حالی که #سودان به دنبال کمک بود و آمریکا آن را از فهرست حامیان تروریسم حذف کرد. مغرب خواهان به رسمیت شناختن حاکمیت خود بر صحرای غربی بود و قبلاً آن را از دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا گرفته بود ، اما گزارشها نشان میدهد که دولت بایدن قصد دارد این موضع را معکوس کند.
🔹در مورد عربستان سعودی، این کشور به دنبال ایجاد روابط دیپلماتیک با اسرائیل است اما این هدف به اندازه اهداف عمیق چند منظوره امارات نیست.
🔹این توافق فراتر از موضوع عادیسازی روابط و در واقع، یک نوع اعلان تشکیل ائتلاف علیه ایران و گامی مهم برای ایجاد نوعی نظم منطقهای جدید است که تا چند سال آینده شاهد آن خواهیم بود و کشورهای دیگر همچون عربستان هم بازیگر آن خواهند بود.
🔹پیش بینی سرنوشت کشورهایی که وارد روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی میشوند، مشخص و قابل پیش بینی است؛ نخست اینکه از لحاظ اقتصادی آنها بعد از گذشت چند دهه به شدت وابسته میشوند و زیرساختهای اقتصادی آنها به گونهای طراحی و جابجا میشود که این کشورها دیگر از لحاظ اقتصادی نمیتوانند روی پای خود بایستند. نمونههای این مساله را میتوان در #مصر و #اردن و همچنین تشکیلات خودگردان فلسطین مشاهده کرد.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢یک سال پس از توافق های عادی سازی ... عربستان و گزینه های پیش رو
2️⃣بخش دوم
🔻عوامل روی آوردن عربستان به عادی سازی روابط
🔹ملاحظات استراتژیک منطقهای به ویژه تحت حاکمیت «#محمد_بن_سلمان» ولیعهد سعودی وجود دارد و این کشور در حال ترمیم روابط تیره با واشنگتن است. روابط ایالات متحده با عربستان سعودی و بن سلمان در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ در سطح پایین بیسابقهای متشنج شد. دموکراتها از دوستی بیش از حد دونالد ترامپ با عربستان خشمگین شدند و از افزایش تلفات در جنگ یمن که باعث ناراحتی بسیاری از جمهوری خواهان در سنا شد، ابراز نگرانی کردند.
🔹اما بزرگترین ضربه به اعتبار عربستان سعودی و محمد بن سلمان پس از قتل «#جمال_خاشقچی» روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول در اکتبر 2018 وارد شد. کشتن خاشقچی به جنگ یمن و نقض حقوق بشر در داخل عربستان پیوست تا شاهزاده سعودی در ایالات متحده درگیر جنجال شود.
🔹این یک معضل پیچیده برای عربستان سعودی است. اوضاع سیاسی داخلی عربستان نشان میدهد که بن سلمان مطمئن است که پادشاه خواهد شد، اما امید ندارد که جو بایدن از پادشاهی وی استقبال کند و محمد بن سلمان نیز میداند که بدون حمایت آمریکا قادر به دفاع از تاج و تخت خود نخواهد بود، در نهایت، عادی سازی روابط با اسرائیل میتواند برگ برنده بن سلمان باشد تا در نظر اکثر آمریکاییها از جمله اکثر جمهوری خواهان و بسیاری از مرکزگرایان دموکرات، خود را بازسازی کند.
🔹این موضوع میتواند با ملاحظات دیگری مانند مزایای استراتژیک بالقوه در رابطه با #ایران و #ترکیه ترکیب شود و عربستان را مجبور کند بعد از رسیدن محمد بن سلمان به پادشاهی، با رژیم اسرائیل روابط دیپلماتیک ایجاد کند.
🔻خطرات پیش روی عربستان در عادیسازی روابط
🔹تصمیم گیری عربستان در راستای عادی سازی روابط با اسرائیل آسان نخواهد بود و خطرات زیادی را پیش رو دارد.
🔹عادی سازی روابط برای عربستان به عنوان کشور اسلامی که عهدهدار دو مکان مقدس اسلامی در جهان است، منجر به خدشه دار کردن نقش رهبری آن میشود.
🔹عادی سازی روابط عربستان با اسرائیل منجر به تجزیه شورای همکاری خلیج فارس ، اتحادیه کشورهای عربی و سازمان کنفرانس اسلامی خواهد شد و علاوه بر آن منجر به ایجاد گسستگی میان ملت عرب و اسلامی و دولت سعودی خواهد شد.
🔹ایجاد روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی همچنین میتواند عربستان را در کانون گروههای جهادی قرار دهد و مخالفتهای مذهبی و ملی گرایی را افزایش دهد.
🔹نادیده گرفتن اصول ابتکار #صلح_عرب برای عربستان سعودی - به عنوان حامی اصلی آن - در صورت عادی سازی روابط با اسرائیل با ادامه اشغال سرزمینهای فلسطین شرم آور است. این امر عربستان را به ویژه پس از به سلطنت رسیدن بن سلمان به یک سناریوی پرخطر اما سودآور برای اسرائیل تبدیل میکند.
🔹جنایت اسرائیل در بیت المقدس، مسجد الاقصی و محله «#الشیخ_جراح» در ماه مه، باعث خجالت شدید امارات و بحرین شد. عربستان نیز در صورت ایجاد روابط با اسرائیل با این شرمساری روبرو میشد.
🔻باز بودن پرونده عادی سازی روابط با اسرائیل برای عربستان
🔹با این حال، عربستان سعودی مشتاق است که موضوع عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را بازنگه دارد و حمایت ضمنی از حرکتهای اماراتی و بحرینی را نشان داده و بحرین مطمئناً با چراغ سبز از ریاض حرکت کرده است.
🔹عربستان اجازه دسترسی به هواپیماهای تجاری اسرائیل در حریم هوایی خود را داد و گزارشهایی از دیدارهای متعدد در سطح بالا از جمله میان بن سلمان و «#بنیامین_نتانیاهو» نخست وزیر سابق اسرائیل وجود داشت.
🔹«#فیصل_بن_فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی در گفتوگو با شبکه «سیانان» اظهار کرد که عادیسازی روابط با اسرائیل از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و امنیت به نفع منطقه خواهد بود.
🔹«#عیساوی_فریج» وزیر همکاری منطقهای رژیم صهیونیستی گفت که تلآویو با برخی از کشورهای عربی خلیج فارس از جمله عربستان در تماس مستقیم است.
🔹وی گفت که تماسها و تفاهماتی بین اسرائیل و عربستان و کشورهای عربی خلیج فارس درباره موضوع ایران وجود دارد.
🔹بیشتر شواهد نشان میدهد که عربستان پرونده عادی سازی روابط خود را باز نگه میدارد اما تصمیم برای عادی سازی به زودی اتفاق نمیافتاد.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
🔻عربی21: تصمیم وزارت آموزش و پرورش #عربستان برای ادغام شش درس #دینی «قرآن، تجوید، توحید، فقه، حدیث و
💢جنجال در عربستان.... دیدگاه موافقان و مخالفان لغو تدریس قرآن در دانشگاههای عربستان
🔹الدرر الشامیه: نظرسنجی دولت عربستان سعودی درباره لغو تدریس #دروس_قرآنی در دانشگاههای این کشور، #جنجال گستردهای را در شبکههای اجتماعی به راه انداخت.
🔹حساب کاربری «نظرسنجی سعودی» در توئیتر، سؤالی را درباره لغو تدریس دروس قرآنی در دانشکدههای دروس عملی دانشگاههای عربستان مطرح کرد و نوشت: «نظر شما درباره لغو تدریس دروس قرآنی در رشتههای انسانی و علمی و اکتفا به اضافه کردن این درس به رشتههای دینی چیست؟»
🔹این نظرسنجی موافقان و مخالفان بسیاری داشت و جنجالی در شبکههای اجتماعی بر سر این سؤال به وجود آمد.
🔹ابو اریج الصفوانی در حساب کاربری خود با تأیید این نظر نوشت: دروس قرآنی مورد استفاده دانشجویان نیست به ویژه زمانی که فارغالتحصیل میشوند. بلکه حتی به آن توجهی هم نمیکنند و حتی در شغل خود به آن عمل نمیکنند.
🔹یکی دیگر از کاربران فضای مجازی نوشت: اکثر کسانی که با این نظر مخالفت میکنند، اگر الان کلاس تدریس قرآن را در محل کار آنها برایشان بگذارند، آن را نمیپذیرند و ناراحت میشوند!! و میگویند ما قرآن یاد میگیریم در حالی که تخصص ما متفاوت است. آیا این تناقض نیست؟ شما این را چگونه تفسیر میکنید؟
🔹از سوی دیگر محمد یحیی الساهر، از دیگر کاربران فضای مجازی عربستان نوشت: «من به شدت با لغو تدریس دروس قرآنی مخالفم زیرا اگر دروس دینی و شرعی تدریس نشود، پس ما چه چیزی بیاموزیم که پس از مرگ برای ما سودمند باشد؟ بسیاری از افراد قرائت صحیح قرآن کریم را نمیدانند یا خوب بلد نیستند. بسیاری نیز احکام و واجبات نماز و مبطلات آن را نمیدانند.»
🔹وزارت آموزش و پرورش عربستان در ساختار جدید خود یک مرکز تخصصی به نام «#مرکز_توسعه_برنامه_درسی» را ایجاد کرده است که وظیفه اصلی آن تهیه سیاستها و استانداردهای برنامههای درسی و آموزشی و ادغام مواد درسی دینی در یک واحد درسی در مدارس و دانشگاههای این کشور است.
🔹این وزارتخانه در تصمیمی ۶ ماده درسی دینی یعنی: «قرآن، تجوید، توحید، فقه، حدیث و تفسیر» را در یک ماده درسی ادغام و همه آنها را به نام «#مطالعات_اسلامی» نامگذاری کرده و به وسیله یک معلم تدریس میشود و ارزش آن به اندازه یک واحد درسی است.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢گامهای تدریجی عربستان برای سازش با صهیونیستها
🔹سعودی لیکس: برخی رسانههای صهیونیستی گامهای تدریجی #عربستان را برای #عادیسازی روابط با #اسرائیل را فاش کردند.
📌ادامه گزارش در👇🏼
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢گامهای تدریجی عربستان برای سازش با صهیونیستها 🔹سعودی لیکس: برخی رسانههای صهیونیستی گامهای تدری
#گزارش...
🔹رسانههای عبری گامهای دیگری را که اخیراً برای تقویت روابط رژیم سعودی با اسرائیل برداشته شده و به سوی عادیسازی روابط پیش میرود، فاش کردند.
🔹روزنامه صهیونیستی « جروزالم پست» گزارش داد که یک سری مراحل تدریجی در روابط اسرائیل و عربستان شبیه مراحل تدریجی عادی سازی روابط بین تل آویو با امارات متحده عربی و بحرین صورت گرفته است.
🔹این روزنامه اظهار داشت که این اقدام عربستان به روند همکاری با اسرائیل سرعت میبخشد و چشم انداز روابط آینده عربستان سعودی و اسرائیل را روشن میکند.
🔹«#دوری_گلد» سفیر سابق اسرائیل در سازمان ملل متحد اعلام کرد که «#محمد_بن_سلمان» ولیعهد سعودی، رهبر امیدوار کننده برای عادی سازی روابط بین ریاض و تل آویو است.
🔹گلد در مصاحبه تلویزیونی افزود: «من فکر میکنم که بن سلمان چندین سال یکی از امیدوارترین رهبران خاورمیانه بوده است و شاید با رهبری بن سلمان در عربستان سعودی و تلاشهای ما، بتوانیم مرحله جدیدی را برای یک منطقه جدید رقم بزنیم».
🔹ماه گذشته نیز «#عیساوی_فریج» وزیر همکاری منطقهای رژیم صهیونیستی در مصاحبه با شبکه الحره گفت: ما تماسهای مستقیم و تفاهمهایی با برادرانمان در عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس درباره هماهنگی درخصوص تهدیدات ایران داریم. این مسئله تنها مربوط به اسرائیل یا عربستان نیست بلکه باید به صورت جهانی حل شود.
🔹وی گفت: من آرزوی روزی را دارم که بدون هیچ دردسر و مشکلی برای ادای فریضه حج به مکه بروم. من اطمینان دارم که به زودی شاهد چنین فرصتی خواهیم بود.
🔹فریج از وجود تماسهای بسیار قوی در تمام سطوح در امارات و سفرهای متقابل در سطوح بالا و قصد اجرای پروژههای نفت، انرژی خورشیدی و ساخت مناطق صنعتی مجاور جنوب غزه خبر داد.
🔹همچنین اخیراً مشخص شد که رژیم سعودی علیرغم انتقادات بینالمللی از حقوق بشر، همکاری اطلاعاتی خود را با اسرائیل تقویت کرده است.
🔹«آریل کاهان» نویسنده اسرائیلی اعلام کرد که «یواز هندل» وزیر ارتباطات وشرکت گوگل ، از آغاز پروژه کاشت الیاف زیر آب که از ایتالیا شروع میشود و به هند میرسد و از طریق پادشاهی عمان، عربستان سعودی و اسرائیل عبور میکند، خبر میدهند.
🔹از زمان روی کار آمدن ولیعهد سعودی در سال 2017، شاخصهای ایجاد روابط دیپلماتیک بین عربستان و رژیم صهیونیستی افزایش یافته است.
🔹پس از امضای توافق سازش میان #امارات و #بحرین با رژیم صهیونیستی عطش رژیم آل سعود نیز برای سازش با این رژیم و رابطه علنی با تل آویو بیشتر شده، به حدی که بارها مقامات این رژیم از ابراز علاقه خود برای برقراری رابطه با اشغالگران فلسطین سخن گفتهاند.
🔹به اعتقاد کارشناسان و ناظران، «محمد بن سلمان» همانند سران بحرین و امارات با نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان و مسلمانان به دنبال سازش با رژیم صهیونیستی به هر قیمتی است.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢اعدام شهروند شیعه در شرق عربستان
🔻وزارت کشور عربستان سعودی از اعدام یک شهروند این کشور به اتهام آنچه عضویت در «باند تروریستی» و قتل خوانده شده، خبر کرد.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
🔻رژیم عربستان سعودی یکی از شهروندان شیعه این کشور را به بهانه اتهامهایی تروریستی اعدام کرد.
🔻منابع خبری در شرق عربستان امروز سه شنبه گزارش دادند که که رژیم سعودی امروز «مسلم المحسن» از شیعیان ساکن العوامیه در منطقه القطیف را اعدام کرده است.
🔻نیروهای رژیم سعودی سال 2015 مسلم المحسن را که نوجوان بود، وحشیانه با باتوم و قنداق تفنگ ضرب و جرح قرار داده و او را در مرکز مواد غذایی «الأعراف» بازداشت کردهاند و همین مسئله باعث شد که وی هشیاری خود را از دست دهد.
🔻وزارت کشور عربستان سعودی در بیانیهای با اعلام این اعدام، مدعی شده است که قانون را حق یکی از جنایتکاران در منطقه شرقی اجرا کرده است.
🔻بر اساس این ادعا، این شهروند سعودی با یک باند تروریستی که قصد برهم زدن امنیت داخلی داشته، مشارکت داشته و مرتکب قتل شهروند سعودی دیگر شده و اقدام به ساخت «کوکتل مولوتوف» کرده تا با آن به نیروهای امنیتی حمله کند.
🔻سامان حقوق بشر اروپایی و سعودی هشت روز پیش درباره شکنجه محسن و احتمال اعدام وی هشدار داده و گفته بود که این شهروند متهم به اتهامهای بیاساس و واهی شده است.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
📚#معرفی_کتاب #هزار_توی_سعودی (روایتی از #جامعه و #حکومت_عربستان_سعودی) مؤلف: کارنالیوت هاوس ناشر:
📚#برشی_کوتاه از کتاب هزار توی سعودی📚
📗عبدالوهاب می خواست عربستان را برای خدای یکتای راستین تطهیر کند. عبدالعزیز که راه و رسم نیاکان خود را به عاریت گرفته بود، قصد داشت بار دیگر عربستان را تحت لوای آل سعود مطیع کند. این، به قول دیالوگ معروف فیلم «#کازابلانکا_ فیلم مشهور سینمای آمریکا در سال 1942_»، «شروع یک #دوستی_قشنگ» بود. قراردادن وفاداری به قبیله در اولویت پایین تری نسبت به تمکین به الله _ والبته به حاکم زمینی او _ نقطه آغاز استراتژی موفق عبدالعزیز برای تفرقه انداختن و حکومت کردن، مجذوب کردن، مجبور کردن، ترغیب کردن و مجازات کردن بود.
🔹هزار توی سعودی، روایتی از جامعه و حکومت عربستان سعودی، ص35.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢عربستان و تشدید مجازات اعدام افراد زیر سن قانونی
🔻یک روزنامه آمریکایی با تاکید بر ادعاهای مقامات سعودی در خصوص توقف #اعدام افراد زیر سن قانونی در #عربستان اعلام کرد که اعدام این افراد در این کشور همچنان ادامه دارد.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
🔻روزنامه «#واشنگتن_پست» تاکید کرد که عربستان سعودی با وجود ادعاهای خود در سال گذشته مبنی بر توقف #اعدام_نوجوانان ، صدور و اجرای احکام اعدام مربوط به نوجوانان را متوقف نکرده است، همانطور که در ژوئن گذشته «مصطفی درویش» نوجوان اهل قطیف را اعدام کرد.
🔻پایگاه خبری الخلیج الجدید نوشت: این روزنامه آمریکایی در ادامه تاکید کرد به نظر میرسید عربستان سعودی در سال 2020 از مجازات اعدام برای جنایاتی که توسط نوجوانان انجام شده صرف نظر کرده است ، اما اعدام در تابستان امسال این اصلاحات خاص را زیر سوال برد.
🔻کمیته #حقوق_بشر در عربستان سعودی ممنوعیت اعدام را برای افراد زیر سن قانونی اعلام کرد و مدعی شد که طبق دستور پادشاه عربستان که در مارس 2020 صادر شد ، هیچ نوجوانی در عربستان به جرم ارتکابی اعدام نمیشود.
🔻با این حال این فرمان سلطنتی هرگز انجام نشد. در ماه ژوئن ، مصطفی درویش اعدام شد که این امر موجب محکومیت عربستان از سوی سازمان ملل متحد شد ، در حالی که 4 مقام حقوق بشر در این سازمان نامهای نوشتند که درویش زیر 18 سال داشت و به دنبال اعتراضات مسالمت آمیز اعدام شد.
🔻خانواده درویش در 15 ژوئن از گزارشهای خبری مطلع شدند که فرزند 26 ساله آنها بدون هیچ گونه اطلاع قبلی اعدام شده است.
🔻مقامات سعودی آلدرویش را بهدلیل اتهاماتی که اقدام مسلحانه علیه ولی امر، تهدید امنیت کشور، تشکیل یک باند تروریستی برای کشتن نیروهای امنیتی و فتنهانگیزی خواندهاند، اعدام کردند که این نقض آشکار حقوق بشر از سوی دولت عربستان است و اعدام این جوان شیعه نشان میدهد که سیستم قضایی در عربستان بدون هیچ گونه تغییری فعالیت میکند.
🔻این روزنامه آمریکایی به نقل از « طه الحاجی» وکیل سعودی و مشاور حقوقی سازمان حقوق بشر اروپایی-سعودی اعلام کرد که اظهارات مقامات سعودی به کشورهای غرب با اظهارات داخلی متفاوت است.
🔻در ادامه گزارش این روزنامه آمده است که در دوران «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی عربستان در کمپینهای گستردهای برای جلا دادن چهره خود در خارج از کشور فعالیت داشته است و به بسیاری از زمینههایی که مورد انتقاد قرار گرفتند از جمله حقوق زنان پرداخت ، اما بعدا محقق نشد.
🔻واشنگتن پست نوشت که سیستم حقوقی عربستان به شدت مورد انتقاد مدافعان حقوق بشر و سرمایه گذاران خارجی قرار گرفته است.
🔻برخی منابع اعلام کردند که بیش از 40 نوجوان شیعه سعودی بهاتهام شرکت در اعتراضات قطیف در سال 2011 با مجازات اعدام روبهرو هستند.
🔻فعالان سازمان اروپایی سعودی حقوق بشر علاوه بر تحولات ناآرام در پروندههای مجازات اعدام در مورد جرایمی که توسط افراد زیر 18 سال انجام شده است گفتند که آنها همچنین نگران امکان سازماندهی اعدام دستهجمعی در عربستان هستند.
🔻عربستان هنوز مجازات اعدام را برای نوجوانان اعمال میکند بهویژه اینکه آنها تحت شکنجه زیاد اعتراف میکنند و مقامات سعودی با ساختن اتهاماتی علیه آنها بهصورت آشکار حقوق آنها و معاهدات بینالمللی را نقض میکنند.
🔻دستگاه قضایی عربستان احکام اعدام ظالمانهای را در حق زندانیان صادر میکند که هیچ شفافیت و عدالتی در آنها نیست و تنها با توجه به اعترافاتی که به زور گرفته شده، صادر شدهاند.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 وضعیت ژئوپلیتیک عربستان سعودی
کاری از #شعوبا
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
هدایت شده از دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
♨️مرگ «موسی القرنی» عالم دین و فعال مدنی عربستانی در بازداشتگاه سعودی
🔺حساب کاربری معتقلی الرأی، روز سه شنبه با انتشار توییتی نوشت، برای ما اطمینان حاصل شد که شیخ فعال در عرصه حقوق بشر عربستان، بزرگ اصلاحطلبان جده، متفکر عربستانی دکتر #موسی_القرنی، صبح روز سه شنبه 12 اکتبر پس از وخیم شدن حال جسمانی، در داخل زندان جان داده است. القرنی، توسط دادگاه سعودی به 20 سال زندان محکوم شده بود و او 15 سال آن را پشت سر گذاشته بود.
🔺القرنی به اتهاماتی همچون برنامهریزی برای تشکیل یک #حزب سیاسی، ارتباطگیری با دستگاههای خارجی و خروج بر ولی امر خود، محکوم شده بود.
✍️موسی القرنی از شیوخ #سلفی معروف و برجسته #عربستان و یکی از هزاران زندانی سیاسی دوره ملک عبدالله به شمار میآید. وی دکتری اصول فقه داشت و علاوه بر تدریس در #دانشگاه_اسلامی_مدینه عضو #هیئت_اغاثه_سعودی و #رابطة_العالم_الاسلامی نیز بود. تا اینکه به دستور پادشاه سعودی بازنشسته شد.
✍️پس از بازنشستگی نیز به وکالت و مشاوره و تدریس دینی مشغول بود. با وجود اینکه القرنی از مویدین برخورد وزارت کشور سعودی با #اسلامگرایان تندرو و #جهادی بود و پیش از آن و در دوره جهاد #افغانستان علیه شوروی که سعودی جهادیون را حمایت میکرد به پاکستان و افغانستان رفته بود و با اسامه #بن_لادن نیز در همین زمان ارتباط داشت، اما علیرغم تمام این سابقه هنگامی که نام وی به عنوان یکی از امضاکنندگان درخواست اصلاح ساختار حکومت مطرح شد، سفر وی به افغانستان و ارتباطش با بن لادن به جرمی تبدیل شد که در سن 66 سالگی وی را محکوم به 20 سال زندان و 20 سال ممنوعیت از سفر نمود.
✍️القرنی که با #عبدالله_الحامد؛ فعال برجسته حقوق بشری عربستانی نیز ارتباط داشت، در سال 2007 به همراه گروه موسوم به اصلاحطلبان جده یعنی سعود الهاشمی، عبدالرحمن الشمیری، محمد القحطانی و عبدالکریم الخضر بازداشت شد و علیرغم سکته مغزی در سال 2018 همچنان در بیمارستان بازداشت بود.
✍️#اصلاحطلبان_جده گروهی بودند که با هرگونه تغیییر بر مبنای خشونت مخالف بودند و سعی داشتند از راههای مسالمتآمیز و سیاسی که خود آن را نصیحت حاکم مینامیدند امور را اصلاح کرده و تغییر دهند.
✍️#جمال_خاشقجی در مورد قرنی در توییتی در سال 2017 گفته بود: «هنگامی که خبر دستگیری القرنی را شنیدم در آمریکا بودم و هنگامی که خبر محاکمه او را دریافت کردم در وطن بودم. هر دو بار خجالت کشیدم که نمیتوانم حتی با کلامی از آنان دفاع کنم. احساس خوارکنندهای که تا زمانی که زنده هستم میخواهم از آن رهایی یابم!»
🔸مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
💢اقامه نخستین نماز جماعت بدون فاصلهگذاری اجتماعی در مسجدالحرام و مسجدالنبی
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢اقامه نخستین نماز جماعت بدون فاصلهگذاری اجتماعی در مسجدالحرام و مسجدالنبی
🔹حرمهای مسجدالنبی و مسجدالحرام برای نخستینبار از زمان شیوع کرونا در عربستان سعودی، سحرگاه امروز شاهد صفوف به هم فشرده نمازگزاران بود.
🔹ویدئوهای منتشر شده در رسانههای عربی نشان میدهد، امامان جماعت مسجدالنبی(ص) و مسجدالحرام برای نخستینبار از زمان شیوع کرونا از نمازگزاران میخواهند صفوف نماز را مرتب کرده و فاصلهها را کاهش دهند.
🔹کاهش محدودیتهای کرونایی از جمله لغو فاصلهگذاری اجتماعی و زدن ماسک در اماکن عمومی سرباز در عربستان سعودی از امروز اجرایی شده است.
🔹بر همین اساس حرمین شریفین مسجدالنبی و مسجدالحرام از امروز یکشنبه، ۲۵ مهر از ظرفیت کامل خود برای پذیرش زائران و عمرهگذاران استفاده میکنند.
🔹به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، وزارت امور حرمین شریفین عربستان سعودی، پوسترهای فاصلهگذاری اجتماعی را از همه اماکن مسجدالحرام و مسجدالنبی حذف کرده است تا از نمازگزاران و زائران با ظرفیت کامل پذیرایی کند.
🔹شبکه تلویزیونی الاخباریه عربستان سعودی هم یک ویدئو را منتشر کرده است که در آن امام جماعت مسجدالنبی خطاب به نمازگزاران میگوید: «صف بگیرید ... ردیفهای خود را مرتب کنید ... و فاصلهها را پر کنید».
🔹العربیه هم نوشت: در یک صحنه با شکوه، جمعیت نمازگزاران سحرگاه امروز در مسجدالحرام پس از دو سال رعایت دستورالعملهای کرونایی بدون فاصلهگذاری اجتماعی نماز را اقامه کردند.
🔹وزارت کشور عربستان سعودی اعلام کرده است که با کاهش تدابیر بهداشتی پیشگیری از کرونا اجازه استفاده از ظرفیت کامل مسجدالحرام و مسجدالنبی داده شده است؛ اما کارکنان و زائران موظف هستند در همه اوقات در داخل مسجدها ماسک داشته باشند و همچنان هم باید در سایتهای «اعتمرنا» یا «توکلنا» برای انجام عمره یا اقامه نماز در مسجدالحرام ثبت نام کرده باشند.
🔹ویدئوی دیگری هم که در سطح گسترده در رسانههای جهان منتشر شده است، بندر باليلة، امام جماعت مسجدالحرام را نشان میدهد که او نیز از نمازگزاران میخواهد صفوف را مرتب کرده و فاصلهها را پر کنند.
🔹اسامه الحجیلی، یک مسئول ریاست حرمین شریفین نیز با تأیید اینکه همه پوسترهای مسجدالنبی و مسجدالحرام مربوط به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی جمعآوری شده است، گفت: موانع پلاستیکی اطراف کعبه نیز با نوار باریک جایگزین شده است و با رفع همه محدودیتها، تعداد مسیرهای طواف هم برای پذیرش بیشترین تعداد زائران افزایش یافته است.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢اقامه نخستین نماز جماعت بدون فاصلهگذاری اجتماعی در مسجدالحرام و مسجدالنبی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢ویدوئویی از نخستین نماز جماعت در مسجدالحرام بدون فاصلهگذاری اجتماعی
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢تابوشکنی در نمایشگاه کتاب ریاض؛ عرضه کتبی که تا دهه ها ممنوع بود
🔹روزنامه العرب چاپ لندن نوشت: در نمایشگاه بین المللی کتاب #ریاض که از اول تا دهم اکتبر برگزار شد، کتبی با عناوین متنوع در زمینه ادبیات و اندیشه های مختلف دیده می شد که تا پیش از این در #عربستان سعودی ممنوع بود و تابو محسوب می شدند.
🔹العرب همچنین نوشت: نمایشگاه کتاب امسال ریاض هم زمان با موج #اصلاحات اجتماعی و دینی که در عربستان دنبال می شود، شاهد گشایش بی سابقه و کاهش چشم گیر سانسور کتب بود؛ به طوری که در قفسه های این نمایشگاه، کتبی در مورد #سکولاریسم، #تصوف، #مسیحیت، #همجنسگرایی، رمان های سیاسی و رمان هایی درباره جادوگری و موضوعاتی دیده می شد که دهه ها در عربستان محافظه کار ممنوع بود و تابو محسوب می شد.
🔹این روزنامه در ادامه با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب امسال ریاض به مدت ده روز در ماه اکتبر جاری برگزار شد و حدود هزار ناشر از سی کشور جهان در آن مشارکت داشتند، در ادامه نوشت: «محمود القدومی» پزشک اردنی که ده سال است در ریاض زندگی می کند، در این باره می گوید: نمایشگاه امسال شاهد #تغییرات_بنیادین و جسارت و آزادی بیشتر در انتخاب بود در حالی که در دوره های قبلی نمایشگاه، شاهد سانسور شدید کتب بودیم.
🔹القدومی با ابراز تعجب از این موضوع ادامه می دهد: در نمایشگاه امسال برخلاف آنچه در دهه های گذشته رایج بوده، کتب و رمان هایی در مورد تصوف نیز وجود داشت.
🔹کتاب هایی با موضوع سوکولاریسم، مسیحیت و همجنسگرایی نیز در قفسه های نمایشگاه کتاب ریاض دیده می شد.
🔹«اسلام فتحی» مدیر انتشارات «دارالحلم» #مصر که هر ساله در نمایشگاه کتاب ریاض شرکت می کند، در این باره می گوید: امسال کتاب هایی را با خود اوردیم که حتی فکرش را هم نمی کردیم که بتوانیم در عربستان مطرح کنیم.
🔹وی می ادامه می دهد: در صدر آنها رمان های روسی است که به دلیل واقع گرایی و جانبداری از طبقات کارگر و فقرا در نمایشگاه ممنوعه بود در حالی که امسال رمان های #داستایوفسکی و #تولستوی در قفسه های نمایشگاه دیده می شد.
🔹فتحی خاطرنشان می کند: ما همچنین رمان های سیاسی را نظیر رمان «#قلعه_حیوانات» و «۱۹۸۴» نوشته جرج اورول در این نمایشگاه به معرض فروش گذاشتیم.
🔹از سوی دیگر سه جوان سعودی که از نمایشگاه کتاب امسال خرید کرده بودند، می گویند: قبلا کتاب های ممنوعه را قاچاقی می خریدیم اما اکنون درنمایشگاه دسترس بودند.
🔹مسئولان یک انتشاراتی در #لبنان که خواست نامش فاش نشود در این باره می گوید: قبلا در امر ورود کتب سختگیری شدیدی می شد اما در نمایشگاه امسال چنین چیزی وجود نداشت و وزارت اطلاع رسانی عربستان به راحتی مجوز می داد.
(ترجمه شفقنا)
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
📚#معرفی_کتاب #هزار_توی_سعودی (روایتی از #جامعه و #حکومت_عربستان_سعودی) مؤلف: کارنالیوت هاوس ناشر:
📚#برشی_کوتاه از کتاب هزار توی سعودی📚
📗عبدالعزیز تا زمان مرگش در سال 1953 بر سرزمین پادشاهیِ عربستان سعودی حکمرانی کرد و صاحب 44 پسر از 22 همسر شد، که 36 تن از این فرزندان تا سن بزرگسالی زنده ماندند.
او خود را مقید به داشتن حداکثر چهار همسر به صورت هم زمان کرد؛ شیوه ای که دین اسلام (به خوانش اهل تسنن) معتبر می شمارد. اما برآورد می شود که برای مقاصد سیاسی، در طول عمر خود با حدود سیصد زن ازدواج کوتاه مدت داشته است!
🔹هزار توی سعودی، روایتی از جامعه و حکومت عربستان سعودی، ص36.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢خاخام های اسرائیلی و حضور در عربستان
🔹العهد نوشت: در حالی که عربستان سعودی مدعی است که به دنبال #عادی_سازی روابط با رژیم صهیونیستی نیست، اما واقعیت چیز دیگری را نشان می دهد و این کشور حضور #صهیونیست ها و هیات های اسرائیلی به سرزمین حرمین را تسهیل می بخشد.
🔹جدیدترین مهمان عربستان، خاخام یهودی «#یعقوب_یسرائیل_هرتزوگ» است که در ریاض دیده شده است.
🔹در کلیپی که در همین زمینه در فضای مجازی منتشر شده، این خاخام یهودی در کنار یک شهروند سعودی دیده می شود که از او به ابوناصر نام می برد.
🔹خاخام یهودی در این کلیپ از #ملک_سلمان و ولیعهدش محمد بن سلمان به دلیل پذیرایی از او تمجید می کند.
🔹«#ایدی_کوهین» خبرنگار اسرائیلی با انتشار عکسی از این خاخام اسرائیلی در توییتر خود آورده است: او در عربستان و ظاهرا در یک سالن پذیرایی است و پشت سرش هم عکس های حاکمان عربستان دیده می شود.
🔹حساب توییتری «اسرائیل به زبان عربی» نیز فوریه گذشته ویدئویی از یعقوب یسرائیل هرتزوگ منتشر کرده بود که وی در آن برای محمد بن سلمان که به تازگی عمل جراحی انجام داده بود، دعای سلامتی می کرد.
🔺آیا باید جامعه عربستان، آماده اخبار و زوایای جدیدی از ارتباط عیان و پنهان رژیم صهیونیستی با رژیم سعودی باشند...
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢ویدئویی از حضور خاخام یهودی در عربستان!
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢بنابر دستور وزارت امور اسلامی #عربستان، خطبای جمعه تمام مناطق این کشور باید در خطبه های خود نسبت به جریان #سروریه هشدار و مردم را از این جریان برحذر کنند!
✍🏼چندی قبل نیز این وزارتخانه جریان #اخوان_المسلمین را جریانی تروریستی معرفی و در بخشنامه ای به کلیه مبلغین در مورد ضرورت بیان "تأثیرات منفی" این جریان تاکید کرد!
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
هدایت شده از دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
🔻 سروریه: درباره جریانی که واعظان مساجد در عربستان سعودی نسبت به آن هشدار دادند، چه میدانیم؟
هدایت شده از دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
💢 سروریه: درباره جریانی که واعظان مساجد در عربستان سعودی نسبت به آن هشدار دادند، چه میدانیم؟
🔹بی بی سی عربی: بر اساس بیانیه وزارت امور اسلامی (#الشؤون_الاسلامیة)، خطبههای #نماز_جمعه #عربستان سعودی برای هشدار نسبت به "ایدئولوژیهای #افراطی" متحد شدند و برخی از ائمه جمعه خطبههای خود را به معرفی "جریان سُروریه" اختصاص دادند.
🔹چند روز پیش، #عبداللطیف_آل_الشیخ، وزیر امور اسلامی عربستان سعودی در بخشنامهای به خطبای مساجد دستور داد تا ضمن هشدار نسبت به جریان سروریه، اعتقادات فاسد آنها را مبنی بر تحریک مردم به قیام علیه حاکمان، تفرقهافکنی میان جامعه مسلمانان و گسترش جنگ در این کشورها، تبیین کنند.
🔻از این جریان چه میدانیم؟
🔹#سروریه توسط شیخ محمد سرور زین العابدین، یک سوری اهل استان درعا که یکی از اعضای #اخوان المسلمین بود و بعداً از آنها جدا شد، تأسیس شد. این جریان با نامهایی چون: «السلفية السرورية»، «التيار السروري»، «السرورية»، «السروريين» و «التيار الصحوي» خوانده میشود.
🔹سروریه یک ایدئولوژی و یک سازمان تلقی میشود و محمد سرور به وجود سازمانی که منشأ آن در عربستان سعودی است، اعتراف کرده بود.
🔹این جریان در برخی از کشورهای جهان گسترش یافت، همانطور که خود محمد سرور در برنامه «مراجعات» در شبکه الحوار به آن اشاره کرده است.
🔹به گفته عارف بن مزيد السحيمي، یکی از اعضای هیئت علمی #دانشگاه_اسلامی_مدینه، سروریها با علائمی شناخته میشوند، از جمله: حمایت از به اصطلاح انقلابها و بهار عربی و تحریک مردم علیه حاکمان خود، تکفیر حکام و توصيف آنان به طاغوت و تحريک مردم علیه آنان.
🔹ولیعهد سعودی چند سال پیش پیروان سروریه را به عنوان «تندروترین جریان در خاورمیانه و بالاترین درجه از اخوان المسلمین» توصیف کرده بود.
🔹واکنشها به این بخشنامه وزرات در شبکههای اجتماعی متفاوت بود و برخی برای بیان نظرات خود از هشتگ #خطبة_التحذير_من_السرورية استفاده کردند.
🔹بسیاری از این اقدام استقبال کردند و آن را «گامی دلگرمکننده برای محافظت از عربستان سعودی در برابر توطئههای تروریستی» دانستند.
🔹عباس الشرقاوی تصمیم وزارت امور اسلامی را «بزرگترین جشن برای دفن اندیشه سروریه خوارج» توصیف کرد.
🔹از سوی دیگر، ترکی الشلهوب، مخالف سعودی نوشت عبداللطیف آل شیخ که وزیر امور اسلامی است، جرأت توجیه خطیبان جمعه نسبت به خطر جشنها(ی مختلط و منافی عفت) بر جوانان و جامعه، را ندارد، چرا که این مساله بخشی از پروژه بن سلمان است که هدف آن محو هویت اسلامی، تخریب جامعه از طریق جشنهای شبانه و بهرهبرداری از منبرها(ی خطبههای جمعه) است.
🔹محمد فهد القحطانی گفت که «اول از همه هشدار دادن در برابر استبداد و ظلم لازم است، زیرا این بزرگترین خطری است که کل جهان عرب را تهدید میکند.»
🔹علی الشهری با تمسخر بیانیه وزارت امور اسلامی عربستان، گفت: «برخی از سروریها علیه برخی دیگر از سروریها صحبت میکنند، باورتان میشود؟»
✍🏼 ملاحظه:
🔸گفتنی است چندی پیش نیز عبداللطیف آل الشیخ در بخشنامهای به کلیه مبلغین و خطبا، بر ضرورت سخنرانی پیرامون «تأثیرات منفی» اخوان المسلمین تاکید کرد!
🔸مجتهد افشاگر معروف سعودی در رشتهتوییتی، از گزارش محرمانهای که توسط #امنیت_ملی عربستان در مورد فعالیت گروههای اسلامی در عربستان تهیه شده، پرده برداشته و گفت نام 1500 نفر از اعضای این گروهها جهت دستگیری و تحقیق در این گزارش ذکر شده است! از جمله این افراد میتوان به اعضایی از جریان سروریه اشاره کرد.
@dolatedin
💢تویتی قابل تأمل و کاملا درست نسبت به اتفاقات اخیر عربستان سعودی و لبنان...
🔻#هند میلیون ها مسلمان را کشت، اما سفیر آن (از عربستان و دیگر کشورهای عربی خلیج فارس) اخراج نشد.
#میانمار مسلمانان را می کشد، سفیر آن اخراج نشد.
#فرانسه به پیامبر اکرم (ص) توهین کرد، سفیر آن اخراج نشد.
#دانمارک و #سوئد کاریکاتور پیامبرمان را کشیدند، سفیر آنها اخراج نشد.
امروز کشورهای حوزه خلیج فارس سفیر #لبنان را اخراج می کنند! چرا؟
چون #جرج_قرداحی (وزیر اطلاع رسانی لبنان) با گفتن این که جنگ با #یمن پوچ است آنها را ناراحت کرد!
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
🔻علمای اهل سنت: حاکمان عربستان سعودی دست از اشاعه فساد اخلاقی بردارند!
🔻تعدادی از علمای اهل سنت از کشورهای مختلف اسلامی در بیانیه مشترکی اعلام کردند که #فساد_اخلاقی در عربستان تحت حاکمیت #آل_سعود سازمانیافته است.
📌ادامه در👇🏻
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
🔻تعدادی از علمای اهل سنت از کشورهای مختلف و عضو «انجمن علماء» در بیانیهای به فساد اخلاقی و جشنهای فسادآلود و #ضد_دین در سرزمین وحی از سوی دولت عربستان سعودی به شدت اعتراض کردند. جشنهایی که تحت عناوین مختلف از جمله «#موسم_ریاض»، «#موسم_جده»، «#موسم_الشرقیه» و ... برگزار و در آن تمامی ارزشهای اسلامی زیرپا گذاشته میشود.
🔻به نوشته وبسایت «انجمن علماء» در این بیانیه آمده است که حاکمان سعودی به صورت سازمانیافته اقدام به ترویج فساد اخلاقی و ارزشها و هنجارهای ضد دین کرده و پسران و دختران را به فساد کشانده و سعی در نابودی جامعه #عربستان دارند.
🔻علمای اهل سنت از کشورهای یمن، مالزی، ترکیه، فلسطین و مغرب و نهادهای دینی این کشورها زیر این بیانیه را امضاء کردهاند. در این بیانیه آمده است که اقدامات دولت عربستان سعودی «تبعیت کورکورانه» از دیگر ملتها به خصوص کشورهای غربی و کاملا در تضاد با دین اسلام و ارزشها و عرف شناخته شده جوامع مسلمین است.
🔻علمای مسلمان تأکید کردند آنچه در رسانهها از شیوع گسترده فساد در کشور حرمین شریفین و سرزمین نزول وحی و مهد رسالت منتشر میشود، قلب هر مؤمنی را جریحهدار میکند و مسئولیت این اقدامات در وهله اول بر گردن حکام عربستان و سپس مشارکتکنندگان در آن مراسمات و ترویج دهندگانش است.
🔻در این بیانیه همچنین آمده است، کسانی که این مفاسد اخلاقی را دیده و سکوت میکنند، با اینکه توانایی امر به معروف و نهی از منکر را دارند نیز مسئول هستند.
🔻علمای اهل سنت در بخش دیگری از این بیانیه، از حاکمان ریاض خواستند تا «#تخریب_هدفمند» ارزشهای اسلامی را متوقف کنند که بدترین عواقب و شدیدترین دردها را برای حکومت و جامعه در پی خواهد داشت. آنها تأکید کردند: «از اسباب و دلایل هلاکت و زوال، رشد فسق و فجور و ترک امر به معروف و نهی از منکر و سرکوب انسانهای مصلح است.»
🔻در بخش پایانی این بیانیه از مسلمانان و ساکنان عربستان خواسته شده تا با ابزارهای مشروع برای احقاق حق الهی قیام کرده و مقابل این «#هجمه_مخرب» بایستند.
🔻صدور این بیانیه اعتراضآمیز پس از آن صورت میگیرد که دولت سعودی از سال ۲۰۱۶ و به بهانه سرگرمی اقدام به تأسیس «#سازمان_سرگرمی» و برگزاری جشنهای فساد آلود میکند. تأکید ریاض به برگزاری این جشنها حتی زمانی که مراسم حج تمتع به بهانه شیوع بیماری کرونا تعطیل اعلام شد نیز ادامه داشت.
🔻ماهیت این جشنها نیز از همان سال ۲۰۱۶ که با عناوین «موسم الریاض»، «موسم جده» و «موسم الشرقیه» برگزار میشد، موجب تعجب و خشم محافل دینی و مخالفان در عربستان شده است. مراسماتی که با #رقص و پایکوبی و به صورت مختلط و پوششهای نامتعارف و همچنین مصرف مشروبات الکلی و برگزاری مسابقات قمار همراه است.
🔻معارضان بارها این گونه جشنها را که با عنایت خاص «محمد بن سلمان» و در راستای اهداف #چشمانداز۲۰۳۰ برگزار میشود را ابزاری برای دینزدایی در کشوری دانستهاند که میزبان مهمترین اماکن مقدس اسلامی است و پادشاهش خود را خادم حرمین شریفین مینامد. به طوریکه در جشنهای «موسم جده» در ماه می ۲۰۱۹ حضور «#نیکی_میناژ» خواننده پاپ آمریکایی در مراسم اختتامیه این مراسم موجب اعتراض بسیاری در عربستان شده بود.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies