♨️امام مسجد الحرام به ۱۰ سال زندان محکوم شد!
🔺دادگاه تجد
یدنظر رژیم سعودی، شیخ صالح آل طالب، امام جماعت مسجد الحرام را به 10 سال زندان محكوم كرد. 🔺آل طالب که از سال ۲۰۱۸ و چند ماه پس از ولیعهدی محمد بن سلمان بازداشت شده بود تاکنون در زندان به سر میبرد و یک بار پیش از این حکم زندان وی لغو شده و تبرئه شده بود اما دادگاه تجدیدنظر سعودی حکم فوق را مجددا علیه وی ابرام کرد. ✍️در مورد علت دقیق دستگیری آل طالب به صورت رسمی مطلبی منتشر نشده اما گفته میشود مقامات امنیتی وی را به دستور مستقیم محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی به دلیل انتقاد از برنامههای ضد اسلامی هیئت ترفیه دستگیر کردهاند. وی در آخرین خطبه خود در مسجد الحرام از اشاعه منکرات در جامعه عربستان انتقاد کرده و بر لزوم محکوم کردن مرتکب آن تاکید کرده بود و در خلال خطبه خود کسانی را که سرکش و ستمگر خواند نفرین کرد. 🔸آل طالب همچنین در بخشی از خطبه آخر خود مردم عربستان را مورد خطاب قرار داد و گفت، «ای مسلمانان شما را چه شده که شاهد هجوم مردم به مراکز فساد و منکرات هستید؟ شما را چه شده که دختران و پسران شما با هم میرقصند؟ شما بر پیکر شهیدانی میرقصید که از دین و مقدسات و کشورتان دفاع کردهاند. حرام خدا را فراموش کردهاید یا خود را به فراموشی زدهاید؟». آخرین توئیت شیخ نیز ساعاتی پیش از دستگیری بوده که در آن بخشی از خطبه خود در مسجد الحرام را توییت کرده بود. 🔸آل طالب به مدت سه سال به عنوان قاضی در دادگاه عالی ریاض، دادگاه مکه و دادگاههای دیگر مناطق عربستان فعالیت کرده و از جریان وفادار به خاندان حاکم سعودی به شمار میرفت و از نفوذ و جایگاه بالایی در پایتخت برخوردار بود. 🔸یحیی عسیری، دبیرکل سابق حزب تجمع ملی با اشاره به دستگیری آل طالب نوشت: مقامات سعودی هر فرد با نفوذی را که در عربستان حضور اجتماعی داشته باشد و از حاکمان به هر دلیلی انتقاد کند، بازداشت میکنند. 🔸عربستان سعودی از زمان روی کار آمدن بن سلمان تاکنون دهها عالم، واعظ و سخنران مذهبی را به اتهامات مختلف دستگیر کرده که برخی از آنها هنوز حتی محاکمه نشدهاند. 🔸از زمان دستگیری آل طالب تاکنون بارها فعالان اجتماعی تلاش کردهاند با داغ کردن هشتگهایی مانع فراموشی نام وی در میان حامیان حقوق بشر شوند که در این راستا چندین هشتگ در طرفداری از آل طالب داغ شد که از میان آنها سه هشتگ #صالح_آل_طالب و #صالح_ال_طالب_ليس_مجرما و #4سنوات_على_اعتقال_امام_الحرم به لیست ترند عربستان راه یافتند اما با این وجود مقامات قضایی سعودی، آل طالب را با حکمی سنگین راهی زندان نمودند. 🔸این در حالی است که هفته گذشته نیز فعالان در شبکههای اجتماعی از مرگ شیخ سلیمان الدویش واعظ مشهور عربستانی که اوایل سال 2016 دستگیر شده بود، خبر دادند. 🔸اخبار الدویش پس از دستگیری به کلی قطع گردید و هفته قبل که خبر کشته شدن وی زیر شکنجه منتشر شد هیچ خبری از وی نبود. 🔸برخی معارضان حکومت سعودی با انتقاد از وضعیت نگهداری زندانیان سیاسی مرگ الدویش را خطر بزرگی برای بازداشتشدگان عنوان کرده و اظهار داشتند بیم آن میرود که دیگر شیوخ و علمای زندانی نیز به مرور کشته شوند. (کانال مطالعات خلیج فارس) ❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی ✅@Saudistudies
💢گزارش هفتهنامه اکونومیست (The Economist) درباره بنسلمان: مستبدی در بیابان!
🔻برش هایی از این گزارش
📌بخش اول:
🔹هیچ کس نمیخواست با محمد بن سلمان فوتبال بازی کند. هرچند این پسر عضو خانواده سلطنتی عربستان سعودی بود، اما ۱۵ هزار نفر دیگر هم عضو این خاندان بودند. یکی از آشنایان دوران کودکی او به یاد میآورد که همکلاسیهایش بیشتر ترجیح میدادند با پسرعموهایش بازی کنند که در سلسله مراتب جانشینی از او بالاتر بودند. یکی از دوستان خانوادگی این کودک منزوی که ولیعهد شد، یادش میآید که او را #صدام_کوچولو صدا میکردند.
🔹زندگی در خانه هم برای بن سلمان دشوار بود. پدرش، سلمان، از همسر اولش که زنی تحصیلکرده از یک خانواده نخبه شهری بود، قبلاً پنج پسر داشت. مادر بن سلمان، همسر سوم سلمان، یک زن قبیلهای بود. وقتی بن سلمان از قصری دیدن کرد که پدرش با همسر اولش در آن زندگی میکرد، برادران ناتنی بزرگترش او را با نام "پسر #بادیه_نشین" مسخره کردند. بعداً برادران و پسرعموهایش به دانشگاههای #آمریکا و #بریتانیا فرستاده شدند. فرزندان بادیه نشین شاهزاده سلمان به دانشگاه ملک سعود در ریاض رفتند.
🔹در بزرگسالی جوانان خانواده سلطنتی گاهی اوقات با هم سوار قایقهای تفریحی میشدند. بر اساس گزارشها، با بن سلمان مانند پادویی رفتار میشد که برای خرید سیگار به خشکی فرستاده میشد. عکسی از یکی از این تعطیلات، گروهی متشکل از ۱۶ خانواده سلطنتی را نشان میدهد که با شلوارک و عینک آفتابی روی عرشه قایق تفریحی، تپههای ریویرای فرانسه پشت سرشان ژست گرفتهاند. در وسط، پسر عموی بن سلمان، شاهزاده الولید بن طلال، یک سرمایه گذار میلیاردر به نام "وارن بافت عرب" قرار دارد. بن سلمان، بلند و شانههای پهن در یک تیشرت سفید، در دورترین گوشه تصویر ایستاده است.
🔹اما امروز، و بن سلمان، مهمترین تصمیم گیرنده در عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، است. عربستان سعودی یک پادشاهی مطلق است، اما پدر ۸۶ ساله او، اگرچه اسماً رئیس دولت است، دیگر به ندرت در انظار عمومی دیده میشود. چند سالی است که مشخص است عملا بن سلمان مسئول است. یکی از ماموران اطلاعاتی سابق سعودی به من گفت: «در واقع، ملک سلمان دیگر پادشاه نیست.»
🔹بی اعتنایی او به سنت به او کمک کرد تا اصلاحاتی را انجام دهد که بسیاری فکر میکردند برای نسلها اتفاق نخواهد افتاد. مشهودترین دگرگونی عربستان سعودی حضور زنان در انظار عمومی است که زمانی یا غایب بودند یا توسط شوهر یا پدرشان محافظت میشد. تغییرات دیگری نیز وجود دارد. پیش از این، سعودی به جز نماز خواندن در مسجد، تفریح دیگری نداشت. امروز میتوانید #جاستین_بیبر را در کنسرت تماشا کنید، کارائوکه بخوانید یا به مسابقه فرمول ۱ بروید. چند ماه پیش حتی در هتلی به ریو رفتم. سعودیها و خارجیها تا سحر با پای برهنه روی شنها میرقصیدند، زن و شوهری هم دیگر را میبوسیدند، زنها سرشان برهنه بود و آب میوه مملو از #الکل در یک بار باز سرو میشد.
🔹اغلب در عربستان سعودی وعده اصلاحات داده میشد - معمولاً در پاسخ به انتقادات آمریکاییها -، اما پادشاهان متوالی فاقد استعداد لازم برای پیشبرد تغییرات بودند. زمانی که آل سعود در دهه ۱۹۲۰ عربستان را فتح کرد، با یک گروه مذهبی فوق محافظه کار به نام وهابیها ائتلاف کردند. در سال ۱۹۷۹، پس از اینکه گروهی از افراط گرایان مذهبی مسجد الحرام در مکه را تصرف کردند، آل سعود تصمیم گرفتند که پادشاهی را برای جلوگیری از یک انقلاب اسلامی احتمالی، همانطور که در ایران اتفاق افتاده بود، دینی کنند. روحانیون وهابی قدرت یافتند تا جامعه را آنطور که صلاح میدیدند اداره کنند.
🔹#وهابیها از طریق کمیته امر به معروف و نهی از منکر یا پلیس مذهبی، کنترل خود را اعمال میکردند. آنها به قوزک پای زنانی که موهایشان بیرون از چادر بود و به پاهای مردانی که شلوارک میپوشیدند ضربه میزدند. وهابیت کنترل اجتماعی را فراهم کرده و به دولت سعودی مشروعیت بخشید، و خانواده سلطنتی را آزاد گذاشت تا از ثروت نفتی خود در محیطهای راحتتر لندن و پاریس یا پشت دروازههای کاخهایشان لذت ببرند.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢گزارش هفتهنامه اکونومیست (The Economist) درباره بنسلمان: مستبدی در بیابان!
🔻برش هایی از این گزارش
📌بخش دوم:
🔹برای خارجی ها، ریاض این روزها کمتر حرام است. یک تاجر به من گفت: «میترسم به خاطر ننوشیدن گرفتار شوم». یکی دیگر از مهمانداران میگوید: «#کوکائین، الکل و موادی وجود دارد که در جنوب کالیفرنیا هم ندیدهام». یک مقام ارشد سابق سعودی میگوید که کارگران جنسی، که بسیاری از آنها از اروپای شرقی هستند، میتوانند ۳۰۰۰ دلار برای شرکت در یک مهمانی و ۱۰۰۰۰ دلار برای اقامت شبانه کسب کنند.
🔹بن سلمان سرانجام در سال ۲۰۱۵ زمانی که سلمان به سلطنت رسید طعم قدرت سیاسی را چشید. سلمان پسرش را به عنوان معاون ولیعهد و وزیر دفاع منصوب کرد. یکی از اولین اقدامات بن سلمان شروع جنگ در #یمن بود. حتی آمریکا، نزدیکترین متحد نظامی پادشاهی، تنها در آخرین لحظه از این موضوع آگاه شد. یک مانع آشکار در مسیر رسیدن بنسلمان به تاج و تخت وجود داشت: پسر عموی او، #محمد_بن_نایف، وارث ۵۷ ساله. بن نایف رئیس اطلاعات و رابط اصلی پادشاهی با سیا بود. بسیاری او را بخاطر سرکوب گسترده #القاعده در عربستان پس از ۱۱ سپتامبر تحسین میکنند. در ژوئن ۲۰۱۷ بن نایف برای دیدار با پادشاه مسن در کاخ او در مکه احضار شد.
🔹سرکوب خانواده سلطنتی و نخبگان تجاری با نام سرکوب فساد انجام شد - و بدون شک بسیاری از داراییهای به دست آمده از طریق فاسد که به گفته بن سلمان باید به خزانه داری عربستان برمیگشت، از بین رفت. با این حال، این روشها بیشتر شبیه یک فیلم گانگستری بود تا یک رویه قضایی.
🔹در میان شکست خوردگان، شاهزادگانی بودند که سالها پیش بن سلمان جوان را به حاشیه آن عکس خانوادگی روی قایق تفریحی انداخته بودند. شاهزاده #ولید_بن_طلال، در مرکز آن عکس، بخشی از ثروت ۱۷ میلیارد دلاری خود را تسلیم کرد. با گسترش برخوردها، خواهر و برادر ناتنی بزرگ بنسلمان قایق تفریحی خود را برای فروش گذاشتند. بسیاری از پسرعموهایش زندانی بودند. یکی از قربانیان میگفت: «زمان بازپرداخت رسیده است».
🔹برخی از نهادهای سیاست خارجی آمریکا همچنان امیدوارند که بن سلمان بتواند به یک شریک مفید در منطقه تبدیل شده و به عقب نشینی اخیر او از رویارویی با #قطر و اشتیاق او برای یافتن راهحل دیپلماتیک برای خروج از یمن اشاره میکنند. آنها میگویند، او به عنوان یک رهبر در حال بلوغ است.
🔹در ظاهر، بن سلمان جای نگرانی ندارد. نظرسنجیهای عمومی - اگر بتوان به آنها اعتماد کرد - نشان میدهد که او محبوبیت زیادی به ویژه در میان جوانان سعودی دارد. اما این احساس رو به رشد وجود دارد که نارضایتی در زیر سطح جامعه ایجاد شده است. بن سلمان قراردادهای مهم اجتماعی با مردم عربستان را با کاهش یارانهها شکسته و در عین حال سنت شنیدن بازخورد مردم عادی بعد از نماز جمعه را کنار گذاشته است.
📌گزارش کامل
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢آغاز ساخت "رؤى المدينة" در عربستان
🔹عربي 21: منابع خبری در عربستان سعودی اعلام کردند که عملیات زیربنایی پروژه «رؤیه المدینه» (زائر شهر) موسوم به چشمانداز شهر که قرار بود درراستای خدمترسانی به زائران و عمرهگزاران در شرق مسجد النبی اجرا شود، آغاز شده است.
🔹این پروژه را که شرکت هدلینگ «رؤی المدینه» که متعلق به صندوق سرمایهگذاریهلی عمومی عربستان سعودی است، برعهده گرفته و اکنون نیز در حال اجراست، این پروژه که به توسعه املاک و مستغلات در مدینه منوره مرتبط بوده قرار است طى چشماندازى تا سال ۲۰۳۰ به مرحله اجرا برسد.
🔹به گفته این منابع؛ هدف از پروژه رؤی المدینه که «#محمد_بن_سلمان» ولیعهد عربستان آن را افتتاح کرده افزایش ۳۰ میلیونی ظرفیت مهمانان خانه خدا است که باید تا سال ۲۰۳۰ میلادی این مهم مطابق با بالاترین استانداردهای بین المللی اجرایی شود.
🔹دیگر اهداف این پروژه ارتقاء سطح خدمات ارائه شده به زائران در مدینه به عنوان یک مقصد متمدن اسلامی و فرهنگی است.
🔹محمد بن سلمان در خصوص جزئیات پروژه خدماتی ویژه مناسک عمره، گفت؛ پروژه مذکور با مساحتی بالغ بر ۱.۵ میلیون متر مربع، باهدف اسکان ۴۷ هزار خانوار تا سال ۲۰۳۰ است، عمرهگزاران میتوانند با عبور از فضاهای باز و سرسبز که بیش از ۶۳ درصد از اینپروژه را شامل میشود، به مسجد النبی دسترسی داشته باشند.
🔹در ادامه نیز گفت که پروژه رؤی المدینه طبق بالاترین استاندارهای بینالمللی ساخته شده و شامل وسایل حملونقل برای تسهیل رفتوآمدزائرین از جمله ۹ ایستگاه اتوبوس، ایستگاه قطار مترو و مسیری برای خودروهای شخصی و پارکینگ زیرزمینی است که در زمینه ایجاد شغل برای عربستانیها بسیار کمککننده است.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢آل سعود فرزندان عالم شیعه عربستانی را مجموعا 80 سال زندان محکوم کرد
🔹مرآة الجزيرة: رژیم آل سعود، فرزندان سید طاهر #الشمیمی از علمای #شیعه معروف عربستان را به خاطر مشارکت در تظاهرات مسالمت آمیز قطیف، به ده ها سال زندان محکوم کرد.
🔹رژیم آل سعود، فرزندان سید طاهر الشمیمی از علمای شیعه معروف عربستان را به خاطر مشارکت در تظاهرات مسالمت آمیز قطیف، به ده ها سال زندان محکوم کرد.
🔹این رژیم در احکامی مختلف، فرزندان سید طاهر الشمیمی؛ سید صادق را به ۳۵ سال، سید هادی را به ۳۰ سال و سید رضا را به ۱۵ سال زندان محکوم کرد.
🔹شکنجه سیاست #آل_سعود در هدف قرار دادن خانواده هاست؛ بنابراین خانواده سید طاهر الشمیمی همچنان از بازداشت چهار تن از فرزندان خود علی، هادی و رضا رنج می برد، امّا محمد آثار شکنجه در وی مشخص است.
🔹محمد الشمیمی بعد از سه ماه شکنجه، توانایی حرف زدن، حرکت و تمرکز را از دست داده است. وی در سال ۲۰۱۲ و در ۱۷ سالگی بازداشت شد و بعد از اینکه وضعیت سلامتش بسیار وخیم شد، مقامات سعودی مجبور شدند که او را در سال ۲۰۱۴ آزاد کنند.
🔹مستند سازی شکنجه در عربستان سعودی نشان می دهد که این شکنجه یک امر بسیار گسترده ای است که نهاد های امنیتی و قضایی متعددی در آن مشارکت دارند که زیر نظر پادشاه و ولیعهد سعودی قرار دارند که بارزترین آن، دادستانی کل است که به صورت مستقیم با پادشاه در ارتباط است و ریاست امنیت کشور که #محمد_بن_سلمان در رأس آن قرار دارد.
🔹در کنار این نهاد ها، وزارت کشور و نهاد های مرتبط با آن و گارد مرزی در عملیات شکنجه و بدرفتاری با زندانیان مشارکت دارند.(خبرگزاری حوزه)
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢عربستان یک فعال اجتماعی دیگر را به ۱۸ سال حبس محکوم کرد
🔹الخلیج الجدید: دادگاه عربستان سعودی «#محمد_الجدیعی» فعال اجتماعی معروف به «جدو» را به ۱۸ سال زندان محکوم کرد.
🔹این پایگاه خبری به نقل از سازمان حقوق بشری «داون» اضافه کرد که «جدو» از ابتدای آوریل ۲۰۲۰ در جریان دستگیری گسترده فعالان سیاسی و اجتماعی و فعالان رسانهای بازداشت شده است.
🔹این سازمان حقوق بشری به اتهامات «جدو» اشارهای نکرده است.
🔹عربستان سعودی به تازگی خانم «#سلمی_الشهاب» یکی از فعالان اجتماعی این کشور که دارای مذهب #شیعه است را به ۳۵ سال و «صالح آل طالب» خطیب و امام جماعت سابق مسجد الحرام را به ۱۰ سال زندان محکوم کرده است.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢۱۰ سال حبس برای خطیب مسجدالحرام در عربستان
🔹عربی 21: منابع حقوق بشری از اقدام حکومت #آل_سعود در صدور ۱۰ سال حبس برای خطیب مسجدالحرام خبر دادند.
🔹یک سازمان حقوق بشری اعلام کرد که دادگاه تجدیدنظر عربستان شیخ «صالح آل طالب» امام و خطیب مسجد الحرام را به 10 سال زندان محکوم کرد.
🔹مقامات سعودی شیخ آل طالب 48 ساله را 7 آگوست 2018 بازداشت کردند و هیچ توضیح رسمی در مورد دلیل دستگیری وی ارائه نشد. بر اساس گزارش سازمانهای حقوق بشری، مقامات آل سعود شیخ صالح آل طالب را به دلیل خطبهای که در مورد شرارت و چگونگی برخورد با عامل آن ایراد کرده بود، دستگیر کردند.
🔹گفتنی است که شیخ آل طالب به مدت سه سال به عنوان قاضی در دادگاه عالی ریاض و همچنین در دادگاههای سایر استانها کار می کرد و تا قبل از بازداشت در دادگاه بزرگ مکه مکرمه نیز قاضی بود.
🔹در چند روز گذشته همزمان با گذشت چهار سال از بازداشت خودسرانه شیخ صالح آل طالب در زندانهای رژیم آل سعود، کمپین همبستگی با وی در شبکههای اجتماعی به راه افتاد.
🔹فعالان در شبکههای اجتماعی به ویژه در توییتر با هشتگ (4سنوات_على_اعتقال_امام_الحرم) تلاش کردند تا مقامات سعودی را برای آزادی فوری شیخ صالح آل طالب تحت فشار قرار دهند.
🔹آل طالب به دلیل اینکه از سیاست «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در خطبههای خود انتقاد کرده بود، بازداشت شد.
🔹آخرین توئیت شیخ آل طالب ساعاتی قبل از دستگیری، خطاب به زائران بیت الله الحرام به مناسبت روز ترویه و قرار دادن کلیپی از خطبه خود در مسجد اعظم مکه بود.
🔹«یحیی عسیری» فعال حقوق بشر اعلام کرد: مقامات آل سعود هر کسی را که از آنها به علت هر کدام از اقداماتشان انتقاد کند، بازداشت می کنند.
🔹عسیری افزود: بازداشت شیخ آل طالب به دلیل خطبههایش یا دلیل دیگری نبوده است، زیرا مقامات آل سعود هر فرد با نفوذی را که در عربستان حضور عمومی داشته باشد یا از سیاست آنها انتقاد کند، هدف قرار می دهند.
🔹سازمان دیده بان حقوق بشر اخیرا تاکید کرد که سرکوب مخالفان و فعالان حقوق بشر و منتقدان مستقل در عربستان همچنان ادامه دارد.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies