﷽
باب بخشش خداوند .
🌴 آیه های_نور
وَإِذْ قِيلَ لَهُمُ اسْكُنُوا هَٰذِهِ الْقَرْيَةَ وَكُلُوا مِنْهَا حَيْثُ شِئْتُمْ وَقُولُوا حِطَّةٌ وَادْخُلُوا الْبَابَ سُجَّدًا نَغْفِرْ لَكُمْ خَطِيٓئَاتِكُمْ ۚ سَنَزِيدُ الْمُحْسِنِينَ
و [یاد كنید] هنگامی را كه به بنیاسرائیل گفته شد: در این شهر [بیت المقدس] سكونت گزینید، و از هر جا كه خواستید [ازمیوه و محصولاتش] بخورید، و بگویید: [خدایا! خواسته ما] ریزش گناهان است. و از دروازه [شهر یا درِ معبد] سجدهكنان درآیید، تا گناهانتان را بیامرزم، من قطعاً [پاداش] نیكوكاران را میافزایم. (۱۶۱)
در منابع شیعی، اهلبیت(ع) به باب حطه تشبیه شدهاند. از جمله در روایتی از پیامبر(ص) آمده است:
هر كه دین مرا در پیش گرفت و روش مرا پیمود و از سنّت من پیروى كرد باید برترى امامان اهل بیت مرا بر همه امّت، باور داشته باشد. مَثَل آنها در میان این امّت همچون «باب حطّة» در میان بنىاسرائیل است.
در منابع اهلسنت نیز روایتی از پیامبر به نقل ابوسعید خدری آمده است:
مَثَل اهل بیت من در بین شما همچون مَثَل باب حطه در بنیاسراییل است هر کس از آن داخل شود بخشیده میشود.
درباره این تشبیه گفتهاند: همانگونه که باب حطه برای بنیاسرائیل به عنوان میزان سنجش اعتقاد و ایمان بوده است، اهلبیت(ع) نیز میزان سنجش ایمان امت پیامبر هستند.
طبق این حدیث، اهل بیت(ع) به منزله آن دری هستند که هر کس از بنیاسرائیل، به آن پناه آورد، گناهان او آمرزیده شد، ازاینرو، هر کس به اهلبیت پیامبر(ع) پناه آورد نیز نجات خواهد یافت.
همچنین ابنحجر هیتمی از عالمان اهل سنت در قرن دهم، با نقل حدیث باب حِطّة معتقد است همانطور که خداوند داخل شدن بنیاسرائیل از باب حِطّه را سبب آمرزش آنان قرار داد، در امت اسلامی هم مودت اهلبیت(ع) را سبب آمرزش آنان قرار داده است.
📚سوره_اعراف
#باب_المهدی
#آخرالزمان_امام زمان_توسل
سلامتی وتعجیل درفرج امام زمان
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada
﷽
سرعت عبور مردم از پل صراط بستگى به ميزان ايمان و اخلاص و اعمال صالح آنها دارد.
🌴 #کلامکم_نور
امام صادق(عليه السلام) :
«مِنْهُمْ مَنْ يَمُرُّ مِثْلَ الْبَرْقِ وَ مِنْهُمْ مَنْ يَمُرُّ مِثْلَ عَدْوِ الْفَرَسِ وَ مِنْهُمُ مَنْ يَمُرُّ حَبْواً وَ مِنْهُمْ مَنْ يَمُرُّ مَشْياً وَ مِنْهُمْ مَنْ يَمُرُّ مُتَعَلِّقاً قَدْ تَاُخُذُ النَّارُ مِنْهُ شَيْئاً وَ تَتْرُكُ شَيْئاً!»
بعضى مانند برق از آن مى گذرند و بعضى همچون اسب تيزرو، بعضى با دست و زانوها، بعضى همچون پيادگان و بعضى به آن آويزان مى شوند [و مى گذرند] گاه آتش دوزخ از آنها چيزى را مى گيرد و چيزى را رها مى كند). آری گروهى با سرعت در سايه ايمان و اعمال صالح از اين جاده خطرناك مى گذرند. علاوه بر این بدون شك ارتباط با پيغمبر اكرم(صلى الله عليه وآله) و خاندان رسول الله(ص) مى تواند عبور از اين جاده مخوف را آسان سازد. در حديثى از پيغمبر اكرم(ص) مى خوانيم: «اِذا كانَ يَوْمُ الْقِيامَةِ وَ نُصِبَ الصِّراطُ عَلَى جَهَنَّمَ لَمْ يَجُزْ عَلَيْهِ اِلا مَنْ كانَ مَعَهُ جَوازٌ فيه وَلايَةُ عَليِّ بْنِ اَبي طالِب(عليه السلام)!
(روز قيامت هنگامى كه صراط روى جهنّم قرار داده شود تنها كسانى از آن عبور مى كنند كه اجازه اى داشته باشند و در آن اجازه، ولايت علي بن ابي طالب(عليه السلام) بوده باشد).
📚شیخ طوسی امالی
#ولایت_امیرالمومنین
سلامتی وتعجیل درفرج امام زمان
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada
﷽
واجبات_نماز
🌿گلبرگ احکام
عدول از نیت:
مواردی که عدول واجب است
الف) از نماز عصر به نماز ظهر، قبل از وقت مخصوص عصر در صورتی که در بین نماز متوجه شود که نماز ظهر را نخوانده است.
ب) از نماز عشا به نماز مغرب، قبل از وقت مخصوص عشا اگر در بین نماز عشا متوجه شود که نماز مغرب را نخوانده است و از محل عدول هم تجاوز نکرده باشد.
ج) اگر دو نماز قضایی که در ادای آنها ترتیب معتبر است (مثل نماز قضای ظهر و عصر) بر عهدهی او باشد و بر اثر فراموشی قبل از ادای نماز اول به خواندن نماز دوم مشغول شود.
مواردی که عدول مستحب است
الف) از نماز ادا به نماز قضای واجب، در صورتی که بر اثر آن وقت فضیلت ادا فوت نشود.
ب) از نماز واجب به مستحب برای درک ثواب نماز جماعت.
ج) از نماز واجب به نافله در ظهر روز جمعه برای کسی که قرائت سورهی جمعه را فراموش کرده و به جای آن سورهی دیگری را خوانده و به نصف رسیده و یا از آن گذشته است. مستحب است این شخص، از نماز واجب به نافله عدول کند تا بتواند نماز فریضه را با سورهی جمعه به جا آورد.
#احکام_رساله آموزشی
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada
﷽
ثواب و خواص (أَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اَللَّهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ إِلَهاً وَاحِداً أَحَداً صَمَداً لَمْ يَتَّخِذْ صٰاحِبَةً وَ لاٰ وَلَداً)
امام جعفر صادق سلام الله علیه فرمودند:
هر كس در هر روز بگويد: «أشهد أن لا إله الا اللّٰه وحده لا شريك له إلها واحدا احدا صمدا لم يتّخذ صاحبة و لا ولدا».
خداوند بنويسد براى او چهل و پنج هزار هزار حسنه، و محو سازد از وى چهل و پنج هزار هزار گناه (سيّئَه) و از براى او بالا برد چهل و پنج هزار هزار درجه، و مانند كسى است كه در آن روز دوازده هزار مرتبه ختم قرآن كرده باشد، و خدا خانه اى در بهشت از براى او بنا خواهد فرمود.
📚 ثواب الاعمال و عقاب الاعمال
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada
هدایت شده از صراط
#نهج_البلاغه
💥وَ قَدْ عَجِلَتْ لِلطَّالِبِ وَ الْتَبَسَتْ بِقَلْبِ النَّاظِرِ
💠دنيا با سرعت به سوى علاقه مندانش پيش مى رود (و در آنها نفوذ مى کند) ، و با قلب و روح آن کس که به آن نظر افکند مى آميزد»
🖊آرى طبيعت دنيا اين است که ظاهراً «خير عاجل» و منفعت زودرسى دارد، و هنگامى که به سراغ انسان مى آيد چنان نفوذ مى کند که گاهى جزيى از روح و جان او را تشکيل مى دهد، زيرا در ديده ها زيبا و سرسبز است ، و در ذائقه ها شيرين و گوارا است و به همين دليل رهايى از عشق آن آسان نيست ، آرى آنچه ديده مى بيند دل از آن ياد مى کند، تا آنجا که شاعر را وادار مى سازد که از دست ديده و دل فرياد بکشد و خنجرى از فولاد بسازد و بر ديده بزند تا دل را آزاد سازد!
📚خطبه 45 نهج البلاغه
@Serat8janfada
هدایت شده از صراط
🍃#صراط-یعنی چه؟
راوی می گوید از امام صادق علیه السلام درباره ی "صراط" پرسیدم. آن حضرت فرمودند:
"صراط" راه به سوی معرفت خدای عزوجل است و آن دو صراط است:
◀️ یکی صراط در دنیا
◀️ و دیگری صراط در آخرت
اما صراط در دنیا، امام واجب الاطاعة است؛ کسی که او را در دنیا بشناسد و از راهنمایی او پیروی کند در آخرت از صراطی که پل جهنم است عبور خواهد کرد و کسی که او را در دنیا نشناسد در صراط آخرت، پایش می لغزد و در آتش دورخ هلاک می گردد."
📚 معانی الاخبار، ص۳۲، ح۱
#امام_زمان_معرفت
@Serat8janfada