﷽
#شرایط لباس نمازگزار
الف) پاک باشد.
ب) غصبی نباشد (مباح باشد).
ج) از اجزای مردار نباشد.
د) از حیوان حرام گوشت نباشد.
هـ) طلا بافت نباشد.
و) از ابریشم خالص نباشد.
توجه:
شرط پنجم و ششم اختصاص به لباس مردان دارد.
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada
همای رحمت
علی ای همای رحمت تو چه آیتی خدا را
که به ماسوا فکندی همه سایهٔ هما را
دل اگر خداشناسی همه در رخ علی بین
به علی شناختم من به خدا قسم خدا را
به خدا که در دو عالم اثر از فنا نماند
چو علی گرفته باشد سر چشمهٔ بقا را
مگر ای سحاب رحمت تو بباری ارنه دوزخ
به شرار قهر سوزد همه جان ماسوا را
برو ای گدای مسکین در خانهٔ علی زن
که نگین پادشاهی دهد از کرم گدا را
بهجز از علی که گوید به پسر که قاتل من
چو اسیر توست اکنون به اسیر کن مدارا
بهجز از علی که آرد پسری ابوالعجائب
که علم کند به عالم شهدای کربلا را
چو به دوست عهد بندد ز میان پاکبازان
چو علی که میتواند که بهسر برد وفا را
نه خدا توانمش خواند نه بشر توانمش گفت
متحیرم چه نامم شه ملک لافتی را
به دو چشم خونفشانم هله ای نسیم رحمت
که ز کوی او غباری به من آر توتیا را
به امید آن که شاید برسد به خاک پایت
چه پیامها سپردم همه سوز دل صبا را
چو تویی قضایگردان به دعای مستمندان
که ز جان ما بگردان ره آفت قضا را
چه زنم چو نای هردم، ز نوای شوق او دم
که لسان غیب خوشتر بنوازد این نوا را
«همه شب در این امیدم که نسیم صبحگاهی
به پیام آشنایی بنوازد آشنا را»
ز نوای مرغ یا حق بشنو که در دل شب
🍃غم دل به دوست گفتن چه خوش است شهریارا
﷽
پرخوری عامل کسالت در عبادت و منشأ بیماری ها
✍ پیامبر گرامی صلوات الله علیه و آله فرمودند: دل های خود را با خوردن آب و غذای فراوان نمیرانید، ( زیرا ) دل نیز مانند کشت زار است، اگر آب فراوان به آن داده شود، می میرد.
📚 مستدرک الوسائل، ج 3، ص 80
حضرت عیسی علیه السلام می فرماید:ای بنی اسرائیل! پرخوری نکنید؛ زیرا هر که زیاد بخورد، زیاد می خوابد و هر که زیاد بخوابد، کم تر نماز می خواند و هر که کم تر نماز بخواند، در زمره غافلان قلمداد می شود.
📚 میزان الحکمه، ج 1، ص 186
پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله می فرمایند: بدان که معده مرکز و خانه هر دردی است و پرهیز ( از غذاهای نامناسب و زیادهروی در خوردن ) اساس هر داروی شفابخش است.
📚 بحارالانوار، ج 10، ص 205
💢 امام صادق علیه السلام میفرمایند: نزدیک ترین حالت بنده به خدا، وقتی است که شکم او سبک باشد.
📚 بحارالانوار، ج 66، ص 331
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada
﷽
وَاتَّخَذَ قَوْمُ مُوسَىٰ مِنْ بَعْدِهِ مِنْ حُلِيِّهِمْ عِجْلًا جَسَدًا لَهُ خُوَارٌ ۚ أَلَمْ يَرَوْا أَنَّهُ لَا يُكَلِّمُهُمْ وَلَا يَهْدِيهِمْ سَبِيلًا ۘ اتَّخَذُوهُ وَكَانُوا ظَالِمِينَ
و قوم موسی پس از [رفتن] او [به میعادگاه پروردگار]، از زیورهای خود مجسمه گوسالهای ساختند كه صدای گاو داشت! آیا نمیدیدند كه آن مجسمه با آنان سخن نمیگوید و آنان را به راهی هدایت نمیكند؟! [ولی با روشن بودن این حقیقت كه مجسمهای بیش نیست و هیچ كاری از دستش بر نمیآید] آن را [به عنوان معبودی برای پرستش] گرفتند [در صورتی كه در این انتخاب] از ستمكاران بودند. (۱۴۸)
📚 اعراف
آیت الله جوادی عاملی
امروز نیز خطر ظهور سامری ها وجود دارد .
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada
صراط
﷽ وَاتَّخَذَ قَوْمُ مُوسَىٰ مِنْ بَعْدِهِ مِنْ حُلِيِّهِمْ عِجْلًا جَسَدًا لَهُ خُوَارٌ ۚ أَلَمْ يَ
در سراسر دنیا سلبریتی ها و افراد مشهور در معرض توجهات فراوانی هستند و به علت انبوه طرفدارانشان، تمام بخش های خصوصی و عمومی زندگی آنها مورد قضاوت میباشد.
در کشور ما نیز این رویه فارغ از درست و غلط بودن آن، برقرار است و اغلب طرفداران این هنرمندان دوست دارند جزئیات هرچه بیشتری از زندگی خصوصی آن ها بدانند.
همین امر باعث می شود عده ای مخصوصا جوانان از این قشر الگو بگیرند و از آنها تبعیت کنند که در وقایع اخیر دیدیم که به ظاهر هنرمندان ، چه مشکلاتی ایجاد کردند .
اللّهُمَّ اجْعَلْ عَواقِبَ امُورِنا خَیْراً
﷽
پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله)
«يَأْتى عَلَى النّاسِ زَمانٌ لا يَبْقى أحَدٌ إلَّا أَكَلَ الرِّبا فَإنْ لَمْ يَأْكُلْهُ أَصابَهُ مِنْ غُبارِهِ»
(زمانى بر مردم فرا مى رسد كه همه رباخوار مى شوند و اگر كسانى ربا خوار نباشند گرد و غبار ربا بر دامنشان مى نشيند)
📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، نورى، حسين بن محمد تقى، محقق / مصحح: مؤسسة آل البيت(عليهم السلام)، مؤسسة آل البيت(عليهم السلام)، قم، 1408 قمری، چاپ: اول، ج 13، ص 333، (باب تحريمه).
اللّهُمَّ اجْعَلْ عَواقِبَ امُورِنا خَیْراً
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada
﷽
#ربا
احکام صندوقهای خانگی!
آیا وام قرض الحسنه صندوقهای خانگی رباست ؟
به چه دلیل ؟
روش صحیح چیست ؟
نظر مراجع و روایت ...
لطفا اطلاع رسانی عزیزانمان گرفتار ربا نشوند .
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada
صندوقهای وام خانگی ربا و حرمت شرعی دارند! شاید بارها با صندوقهای وام فامیلی و خانگی مواجه شده باشیم بی آنکه بدانیم مشارکت در بیشتر این صندوقها شرعا حرام و با مسئله ربا همراه اند.
در سالهای اخیر شاهد زیاد شدن روزافزون این صندوقها بوده ایم. صندوقهایی که با هدف باز کردن گرهای از کار دیگران آغاز به کار کرده اند. از صندوقهای وام فامیلی گرفته تا خانوادگی و دوستانه که همهشان به صندوق وام خانگی شهرت دارند. اما مسئله از جایی شروع میشود که پرداختیهای ماهیانه اعضای صندوق بدون آن که بر مبلغ آن چیزی افزوده شود با ربا همراه میشوند.
چه طور؟ یکی از اقسام ربا «بازپرداخت بیشتر» توسط قرضگیرنده به صاحب پول است. اما ربا اقسام دیگری نیز دارد. به طور کلی هر شرط اضافهای که باعث منفعت برای قرضدهنده شود، ربا نام دارد. با این تعریف ممکن است شما به شخصی مبلغی مثلا یک میلیون تومان قرض بدهید. در مقابل هم از او یک میلیون تومان پس خواهید گرفت. اما به او میگویید این پول را «به شرطی» به تو قرض میدهم که مثلا در فلان اداره که هستی فلان امتیاز را برای من فراهم کنی. در این صورت قرضدهنده صاحب یک منفعتی شده بدون آن که بر مبلغ طلب خودش چیزی اضافه کند.
♻سوال: در صندوقهای وام خانگی مگر شرطی وجود دارد که ربا را به همراه داشته باشد؟
بله، هر ماه اعضای صندوق مبلغ ثابتی را با «یک شرط» به صندوق قرض میدهند؛ به شرط آن که صندوق هم روزی به آنها یک وام بدهد. یعنی قرضدهنده میگوید به شرطی هر ماه به صندوق قرض میدهم که صندوق یک امتیاز اضافه که همان وام باشد را به من بدهد. این شرط اضافه که به نفع قرضدهنده است موجب ربا میشود.
اما اگر اعضای صندوق شرط نگذارند و صرفا به جهت گرهگشایی از مردم به صندوق قرض بدهند نه تنها اشکالی نداشته بلکه امر بسیار نیکو و سفارششدهای نیز هست. اگر هم به اعضا بگوییم شما که درخواست وام دارید، ماهیانه مبلغی را به صندوق بپردازید، اما شرط وام نگذارید طبیعی است که خیلیها که برای دریافت وام آمده بودند از عضویت صرف نظر کنند.
🌿 نظر اکثر مراجع تقلید هم بر حرمت
قرض مشروط بر منفعت قرض دهنده است.
آیت الله سیستانی در پاسخ به سوال از وامهای خانگی چنین جواب میدهند: "اشکال ندارد مگر آن که قرضهای بقیه اعضاء مشروط به قرض دادن به آنها باشد. " [۱] ایشان شرط کردن در قرض را همانطور که گفته شد دارای اشکال میدانند.
آیت الله خامنهای درباره شرط کردن در قرض چنین میگویند: "شرط زیادی که به نفع مقرِض (قرض دهنده) است، حرام است. " [۲] شرط بر اینکه صندوق به ازای پرداختی ماهانه اعضاء به آنها قرض بدهد نیز شرطی است که به نفع قرضدهنده یعنی عضو صندوق بوده و طبق نظر رهبری حرمت شرعی دارد.
آیت الله مکارم شیرازی نیز در این باره چنین میگویند: "اگر این کار به صورت قرارداد بین آن افراد انجام شود، اشکال ربا دارد. " [۳] منظور از قرارداد همان قول و قراری است که ما از آن با عنوان شرط یاد کردیم که طبق فتوای ایشان هم چنین قرضی همراه با ربا و اشکال شرعی دارد.
در شرع اسلام ربا از محرمات شرعی بوده که مذمت فراوانی را نیز به دنبال دارد. احادیث فراوانی درباره آثار دهشتناک ربا به ما رسیده است. از باب نمونه فقط به ذکر یک مورد آن بسنده میکنیم:
پیامبر گرامی اسلام (ص) میفرمایند: "خدای عز و جل رباخوار و ربادهنده و نویسنده قرارداد و دو شاهد بر آن را لعنت کرده است. " [۴]کسی که به لعنت خداوند مبتلا شود، قطعا شرایط ناگواری را در پیش رو خواهد داشت. لعنت خداوند علاوه بر عواقب اخروی که به همراه دارد ممکن است بر جنبههایی از زندگی شخص نیز تاثیرات منفی و خسارت باری را به همراه داشته باشد.
♻سوال:
آیا ما که اسم مان در این وامها در آمده، یعنی مال حرام به زندگی مان وارد شده است؟ خیر، شرکت کنندگان در این صندوقها مال اضافه و یا اصطلاحا رَبَوی را نمیگیرند چرا که اصلا مال اضافه و یا مخلوط به ربایی وجود ندارد. این یعنی قرض و وام صحیح است، اما مشکل در پرداختیهای ماهیانه است که به شرط وام به صندوق پرداخت میشوند.
آیا راه حلی وجود دارد تا این امکان با مزایای گره گشایی اش حذف نشود و از طرفی اشکال شرعی هم نداشته باشد؟ بله، یک راه حل شرعی برای این مشکل صندقهای خانوادگی وجود دارد: ربا به طور کلی در دو نوع از تعاملات مالی راه مییابد. اول؛ معاملات و دوم قرض
راه حل این مسئله آن است که صندوق از حالت قرض و وام خارج شود. یعنی اعضا هر ماه دیگر مبلغی را به صندوق قرض نمیدهند بلکه آن را به صندوق هبه (هدیه) میکنند. اما برای آن که ضرر نکنند و مقصودشان هم حاصل شود اصطلاحا «هبه معوضه» میکنند. یعنی هر ماه مبلغ ثابت خود را به صندوق به شرطی هدیه میکنند که صندوق بر اساس مقررات خودش آن مبلغ مدنظری را که هرماه به یک نفر میدهد را به آنها هبه کند.