eitaa logo
سیاست و فرهنگ. شعبانی سارویی
1.2هزار دنبال‌کننده
9.7هزار عکس
6.2هزار ویدیو
759 فایل
کانال سیاست و فرهنگ به ارائه چالش ها و ظرفیت های دو حوزه سیاست و فرهنگ می پردازد. ارتباط با ادمین: @Shabaniesaroui
مشاهده در ایتا
دانلود
⭕️ هآرتص: یحیی سنوار با برخی از اسرای اسرائیلی در غزه دیدار کرده و با آنها به زبان عبری گفتگو کرد‌‌ه است همچنین گفته می‌شود یحیی سنوار در دیدار با اسرای غیرنظامی صهیونیست گفته بود: شما در جای امنی هستید نگران نباشید ما از شما محافظت می کنیم.
ZOOM0052_5.mp3
10.15M
⭕️ نسبت اغتشاشات ایران و طوفان اقصی چه بود؟ 🎤 استاد مهدی طائب 📌 توصیه رهبر انقلاب به هنیه چه بود؟ 📌 چطور حماس مرکاوا میزند؟ 📌 آیا در طوفان اقصی ایران هم سهیم بوده؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ورود حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به حسینیه امام خمینی 🔹دیدار هزاران نفر از بسیجیان سراسر کشور با حضور رهبر انقلاب آغاز شد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ درگیری نظامیان صهیونیست و رزمندگان مقاومت در جنین 🔹اشغالگران بیمارستان‌ها را محاصره کرده و اقدام به ربودن مجروحان از داخل آمبولانس ها کردند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب، صبح امروز: حادثه تاریخ‌ساز طوفان‌الاقصی علیه رژیم صهیونیستی است اما آمریکازدایی است؛ طوفان‌الاقصی توانست جدول سیاست‌های آمریکا در منطقه را بهم بریزد و انشاءالله ادامه پیدا کند جدول را محو خواهد کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌مارلون براندو هنرپیشه معروف آمریکا و برندهٔ جایزه اسکار: ✍ ما آمریکایی ها درنده ‌خوترین و متجاوز کارترین مردم تاریخ بودیم. از کرانه شرقی تا غربی، سرخ‌ پوستان را سلاخی کردیم! 🔸آمریکا ۴۰۰ توافق‌ نامه صلح با سرخ ‌پوستان امضا کرد اما تک ‌تک آن‌ها را زیر پا گذاشت!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 فرهنگ غرب در قضیه جنایت غزه بی‌آبرو شد ✏️ رهبر انقلاب، صبح امروز: حرکت وحشیانه و بی‌رحمانه‌ای که رژیم صهیونیستی در جنایت علیه مردم غزه انجام داد، نه فقط آبروی خود رژیم که آبروی آمریکا را هم برد. آبروی کشورهای معروف اروپایی را هم برد، بلکه آبروی تمدن و فرهنگ غرب را برد. فرهنگ و تمدن غرب، همان تمدنی است که وقتی با بمب فسفری پنج هزار کودک را شهید میکند، رئیس فلان کشور غربی میگوید اسرائیل دارد از خودش دفاع میکند. این دفاع از خود است؟ فرهنگ غرب این است. در این قضیه فرهنگ غرب بی‌آبرو شد.
📩 حرکت مسئله فلسطین به سمت حل،‌ از خصوصیات نقشه جدید منطقه ما است/ طرح‌ مطرح‌شده ما همه‌پرسی از فلسطینی‌ها است، یک منطق دنیاپسند و قابل قبول و متمدنانه برای اداره‌ فلسطین ✏️ رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار بسیجیان: یک خصوصیت دیگری که این نقشه‌ی جدید منطقه‌ی ما دارد حل مسئله‌ی فلسطین است. مسئله‌ی فلسطین به سمت حل دارد حرکت می‌کند به توفیق الهی. حل مسئله‌ی فلسطین یعنی چه؟ یعنی تشکیل حاکمیت فلسطینی در همه‌ی سرزمین. ✏️ ما طرح‌مان را مطرح کردیم؛ طرح همه‌پرسی. همه‌پرسی از فلسطینی‌ها. البته آنهایی که اشغالگرند آنها حقی ندارند اما خود فلسطینی‌ها چه در سرزمین فلسطین چه در کشورهای همسایه‌ی فلسطین در اردوگاه‌ها چه در جاهای دیگر هر جا هستند چندین میلیون فلسطینی هستند اینها میتوانند نظر بدهند؛ یک منطق دنیاپسند و قابل قبول و متمدنانه برای اداره‌ی فلسطین. ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱 ریل | طوفان الاقصی، آمریکازدایی از منطقه است 👆 نماهنگی کوتاه از بیانات صبح امروز رهبر انقلاب. ۱۴۰۲/۹/۸
📣 جغرافیای سیاسی منطقه در حال دگرگونی به نفع جبهه‌ مقاومت است/آمریکازدایی، خصوصیت اول نقشه جدیدی است که در منطقه دارد حاکمیت پیدا میکند/حادثه‌ تاریخ‌ساز طوفان‌الاقصی توانست جدول سیاستهای آمریکا در این منطقه را به هم بریزد ✏️ رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار بسیجیان: جغرافیای سیاسی منطقه در حال دگرگونی هست اما نه به نفع آمریکا؛ به نفع جبهه‌ی مقاومت. بله، غرب آسیا نقشه‌ی جغرافیای سیاسی‌اش عوض شد اما به نفع مقاومت،‌مقاومت پیروز شد. امام درست فهمیده بود، درست تشخیص داده بود. هسته‌های مقاومت توانستند جهت حرکت را به نفع خودشان تغییر بدهند و عوض کنند. ✏️ این نقشه‌ی جدیدی که در این منطقه دارد به تدریج حاکمیت پیدا میکند چند خصوصیت دارد. ✏️ خصوصیت اولش آمریکازدایی است، آمریکازدایی. آمریکازدایی یعنی چه؟ یعنی نفی سلطه‌ی آمریکا بر منطقه. ✏️ معنایش قطع رابطه‌ی سیاسی با آمریکا نیست نه اینکه حالا ما توقع داشته باشیم یا تصوّر کنیم که دولتهای منطقه قطع رابطه‌ی سیاسی کنند نه رابطه‌ی سیاسی، اقتصادی با همه دارند با آمریکا هم دارند داشته باشند. اما دیگر سلطه‌ی آمریکا روزبه‌روز رو به ضعف است. ✏️ امروز سیاست و جهت‌گیری در این منطقه آمریکازدایی است. یکی از نشانه‌های واضح و بارزی که امروز جلوی چشمهاست همین طوفان اقصی است؛ این طوفان‌الاقصی بله، علیه رژیم صهیونیستی است، اما آمریکازدایی است. ✏️ این حادثه‌ی تاریخ‌ساز، به معنای واقعی کلمه حادثه‌ی طوفان‌الاقصی یک حادثه‌ی تاریخ‌ساز بود توانست جدول سیاستهای آمریکا در این منطقه را به هم بریزد. ان‌شاءاللّه ادامه پیدا بکند این طوفان، جدول را محو خواهد کرد، جدول سیاست آمریکا را در منطقه محو خواهد کرد. ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
رهبر انقلاب: چهل‌وچند سال کارنامۀ بسیج، درست بودن این هدف‌گیری را نشان می‌دهد 🔹بسیج یادگار گران‌بهای امام برای کشور است. امام آفرینندۀ بسیج و پدر بسیج است. در عین حال خود آن بزرگوار می‌گوید که من افتخار می‌کنم که یک بسیجی‌ام. شأن بسیج این است. خب، از فرمایشات امام چند نکته را در باب بسیج عرض می‌کنم. نکتۀ اول این است که منطق بسیج مقاوم‌سازی حداکثری کشور در مقابل تهدیدها و خطرهاست. 🔹بسیج برای حداکثرسازی امکان مقاومت کشور است در مقابل هر خطری، در مقابل هر تهدیدی. این منطق در ایجاد بسیج عامل اصلی بود. امروز هم همین منطق وجود دارد و این منطق به‌روز است. امروز هم وجود بسیج لازم است با تفصیلی که حالا وجود دارد. 🔹در این چهل‌وچند سال کارنامۀ بسیج هم تأیید می‌کند درست بودن این هدف‌گیری را. نشان می‌دهد دقیق‌بودن این دوراندیشی و روشن‌بینی امام را. در یک مواقعی در این کشور پیش آمد عزیزان من که حضور بسیج برای کشور سرنوشت‌ساز شد.
📌یکبار دیگر پیش بینی امام‌خامنه ای اینبار بفاصله۴۵روز محقق شد. رهبری فرمودند«سران و تصمیم‌گیران رژیم غاصب و حمایت‌کنندگان‌شان بدانندکه (حمله به )بلای بزرگ‌تری بر سر آنهاخواهدآورد؛بدانندواکنش این ظلمهاسیلیِ سنگین‌تری بر رخسار زشت آنها است» آیا نمی بیننداسرائیل از ۵۰ روز پیش ضعیفتر ومقاومت قویتر شد؟
📌آلمان فرانسه و‌انگلیس اعلام کردند «فعالیت‌های هسته‌ای ایران به شدت به امنیت بین‌المللی لطمه زده» آقایان اروپایی ساکن در باغ وحش اروپا! سوگلی شما اسرائیل سالهاست امنیت جهان را بخطر انداخته و در پنجاه روز گذشته منطقه را بسمت یک جنگ سوق داد و شما از او‌حمایت کردید. کی دست از این وقاحت برمی دارید؟
📌گستره ی پیشرفت در کشور از طرق عادی اطلاع رسانی ناممکن است برای همین فناوری اردوی به کمک آمده است. حالا امثال زیبا کلام بگویند ج.ا.ا نظامی برای ایدئولوژی حاکمان است نه برای منافع ملی اصلا شما تصور درستی از ایدئولوژی نظام دارید؟ ایدئولوژی نظام خدمت به مردم است
📌مرحومه خانم پروانه معصومی قبل از انقلاب هنر پیشه بود. بعد از انقلاب برگزید و بعد از اغتشاش۴۰۱ گفت تا آخرین نفس برای حفظ انقلاب می جنگم. عاقبت بخیری یعنی این💐
📌سخنگوی شورای علمای فلسطین دکتر شیخ محمد الموعد: 🔻نوکران وهابی اسرائیل می‌گویند شیعه شده ما دشمن وهابیت و تکفیر هستیم و آنها را مسلمان نمی دانیم. محبت اهل بیت(ع) واجب شرعی است و به فتوای علمای غزه اگر کسی محبت اهل بیت نداشته باشد و در نمازش بر خاندان پیامبر صلوات نفرستد، نمازش باطل است.
📌"چرا رهبری این همه تاکید و‌تکرار در خصوص تبیین و دارند و چرا این کار هنوز سامانی اثر بخش نیافته است؟آیا جز این است که آن را کلید گشایش امور کشور می دانند و ما نمی دانیم؟ اگر مشکلات باقی است و امور با شتاب پیش نمی رود چه کسی را باید سرزنش کرد؟"
📌حمایت ۹۵٪افکار عمومی جهان از فلسطین بقول آن استاد امریکایی و پیروزی اندیشه مقاومت از ثمرات فکر انقلاب اسلامی و شکست تمام عور و اداهای غرب در دمکراسی بازی و آزادی پردازی و حقوق بشر سازی است. جهان بعد از تغییر کرده
📌"برخی فکلی های حوزوی هنوز غوره نشده مویز شده اند و به نقد انقلاب اسلامی و تضاد روش انقلاب با سیره ائمه پرداخته اند! تو چه می دانی حضرت روح الله موسوی کیست. جناب سید علی خامنه ای کیست.تاریخ ائمه کدام است."
🔸دوگانه کارآمدی و رقابت در انتخابات 🔻این یک واقعیت غیر قابل انکار است که نفس برگزاری انتخابات در ایران از اهمیت بالایی برخوردار است. جدای از این‌که انتخابات مجرایی برای انتخاب مدیران و کارگزاران نظام محسوب می‌شود، بسیاری از رخدادهای سیاسی و صورتبندی فکری و تشکیلاتی در ایران پس از انقلاب اسلامی، حول و حوش انتخابات‌ها سامان پیدا کرده است. با این مبنا، انتخابات پایان سال نیز در همین چارچوب قابل بررسی و ارزیابی است. 🔻سیاست نظام در این باره برگزاری انتخابات پرشور است. در دیدار اخیر رهبر معظم انقلاب با فقهای و حقوقدانان شورای نگهبان-که برخی برگزاری آن را در چنین مقطعی کم سابقه ارزیابی کردند- ایشان تاکید نمودند که همه وظیفه دارند زمینه برگزاری انتخاباتی پرشور را در اسفند ماه امسال فراهم کنند. اما در این‌که چه باید کرد تا انتخابات پرشور بدست آید بحث‌های فراوانی در جریان هست. 🔻برخی کارآمدسازی سیستم‌های خدمات رسانی به مردم را سبب ایجاد رضایتمندی و امید و در نهایت ترغیب مردم به شرکت در انتخابات می‌دانند. عده‌ای دیگر نیز بر این باورند که مشارکت پرشور از مسیر انتخابات رقابتی می‌گذرد. البته نظرهای دیگر نیز در این میانه مطرح می‌شود. هر کدام از این دو نگاه و سایر نظرهای وارده در جای خود اهمیت دارد. اما هیچ کدام از این زمینه‌های خلق مشارکت پرشور جای دیگری را تنگ نمی‌کند. نه تنها مانع یکدیگر نیستند بلکه وجود این زمینه‌ها اصالتا دارای اهمیت و اعتبار است. 🔻وجود برخی اشکالات در بخش کارکردی نظام یک واقعیت است و باید به فکر رفع آن خطاها بود؛ اما دستگاه تبلیغاتی و مأیوس سازی دشمنان و استمرار جنگ ادارکی رسانه-های منسوب به نظام سلطه، بخشی از مسئله «کارکرد» و مسئله «رضایت» در ایران را به یک امر ذهنی تبدیل ساخته است. بنابراین باید هم در میدان عمل نظام و سازوکارهای معطوف به حوزه خدمات رفاهی را کارآمد ساخت و هم راه‌های طی شده و اقدامات موفق نظام را در عرصه ذهن و در منظر افکار عمومی تشریح کرد. 🔻حتی با فرض اینکه نظام در مسئله کارآمدی و تولید رضایتمندی در مسیر مطلوبی قرار دارد، باز نباید راهبرد رقابت را از گردونه خارج ساخت. نظام جمهوری اسلامی مفتخر به برگزاری انتخابات به شکل واقعی، جدی و رقابتی است. این دقیقا همان چیزی بوده که در طی ادوار گوناگون سبب شده مردم به انتخابات و صندوق‌های رأی به مثابه فرصتی برای اعمال دیدگاه‌های سیاسی خود بنگرند. رقابت‌های سیاسی در زمانه انتخابات سبب شده پرستیژ و شخصیت جهانی نظام ارتقا پیدا کند. بنابراین راهبرد رقابت صرفا مستمسکی برای گرم کردن تنور انتخابات نیست؛ بلکه باعث شده سرمایه اجتماعی و نیز اعتبار و موقعیت جهانی نظام جمهوری اسلامی محفوظ باقی بماند.
چرایی افت نسبی اسراییل ✍️ یدالله کریمی پور مساحت اسراییل بیش از 88 برابر غزه است ؛ حدود ۳۶۰ کیلونترمربع؛ یعنی کل پهنه این نوار باریک، تقریبا به اندازه شهر مشهد است. همین باریکه کوچک نیز تقریبا تحت محاصره کامل جغرافیایی اسرائیل است. ۹۱کیلومتر مرز خشکی و ساحلی با اسرائیل دارد. ۵۱ کیلومتر مرز زمینی و ۴۰ کیلومتر ساحل؛ که همگی تحت کنترل و محاصره اسرائیل است. تنها با ۱۱ کیلومتر از طریق گذرگاه مشهور رفح با مصر همسایه است. برق و آب و انرژی آن تحت کنترل اسرائیل بوده و پول رایج آن نیز پوند مصری است. میانگین درآمد هر اسرائیلی تقریبا 87 برابر درآمد سرانه غزه ای ها است. هم چنین از منظر میزان توسعه یافتگی، اسراییل کشوری پیشرفته محسوب می شود. در حالی که غزه از هر زاویه ای فقیر و کمتر توسعه یافته به شمار می آید. بودجه نظامی اسرائیل در 2022, بیش از 24 میلیارد دلار بود. علاوه بر این از کمک دستکم 4 میلیاردی سالیانه آمریکا نیز برخوردار بوده است. کوتاه این که با وجود اقتصاد پیشرفته، توان بالای دفاعی و هجومی، به اضافه دارا بودن توان گسترده تسلیحات هسته ای، پشتیبانی فراگیر و مستمر آمریکای شمالی- اروپا و اقیانوسیه و نیز پذیرش موجودیتش از سوی 5 عضو شورای امنیت و جامعه جهانی(164کشور اسرائیل را به رسمیت می شناسند)، از میان رفتن یا محو اسرائیل، نزدیک به ناممکن است. با این وجود، نسبت توان جنگی آن طی 45 سال اخیر نسبت به دولت ها و تشکیلات مخالف موجودیتش در فضای پیرامونی رو به کاهش بوده است. اسراییل طی تاریخ 75 ساله خود در همه 5 جنگ کلاسیک و تمام عیار و نیز جنگ فرسایشی طولانی مدت با مصر، همواره پیروز بود. ولی در نبردهایش با حزب الله لبنان و حماس از 2009 بدین سو، نتوانسته به پیروزی قاطع دست یابد، سهل است که از دیدگاه مفسرین و کارشناسان خبره نظامی در این نبردها شکست خورده و یا دستکم درجا زده است. مثلا مقایسه پیروزی مطلق اسرائیل در جنگ شش روزه در برابر ارتش های متحد مصر، سوریه، اردن و عراق و حفظ حالت هجومی در چهار جبهه بسیار گسترده، و دارای عمق استراتژیک عالی دشمنان، با نبرد در واقع داخلی با حماس در باریکه غزه، به خوبی نشان‌دهنده افت مقایسه ای توان نظامی اسرائیل و یا افزایش توان دفاعی رقیبانش در جهات جنوب(حماس) و شمال (حزب الله) است. به عبارت بهتر برای ارتش اسرائیل طی دهه هفتاد سده گذشته، سرکوب و تصرف مثلا نوار غزه حداکثر در قالب زمانی روزانه سنجیده می شد، ولی امروزه روز، این ارتش مدرن، کارامد و خبره برای چگونگی مقابله با سازمانی شبه نظامی، با وجود حمایت آمریکا- غرب، سخت در حال ارزیابی و براوردهای استراتزیک است. چرا؟ چه پيش آمده؟ علت را می توان در گزاره ای کوتاه خلاصه کرد: سرشت و شکل جنگ تغییر کرده و بس پیچیده تر شده است. از جمله در این مورد خاص(نبرد حماس- اسراییل) می توان به آیتم های زیر اشاره کرد: ۱- نخست آن که جمعیت اعراب و مسلمانان در کشورهای غربی نسب به سده بیست، چند برابر شده است. به هر روی تصمیم سازان جنگ بر تکوین و گسترش اعتراصات این شهروندان در کشورهایشان و ناامنی ناشی از آن حساب باز کرده و در این باره با تل آویو در حال رایزنی خواهند بود؛ ۲- دوم 11 سپتامبری شدن جنگ ها است. اصولا پس از این رویداد، ساختار امنیت داخلی این دولت ها تغییر و تا حد و تا حد وزارت ارتقا یافته است. با این همه به دلیل پیچیدگی عمل تروریستی، غرب همواره از تکوین رخدادهای جدید و گسترده تروریستی در هراس بوده است؟ ۳- سوم این که بازیگران پرقدرت دیگر به صحنه سیاست بین الملل و جنگ اضافه شده اند. پیچیدگی مناسبات بین این بازیگران و نیز مناسبات قدرت های فرامنطقه ای با قدرت های کوچک تر منطقه ای، در تغییر شکل و ابعاد و ملاحظات جنگ ها تاثیر گدار بوده است. مثلا بی گمان ناتو و آمریکا ضمن موافقت با اسرائیل در انتقام از حماس وبلکه ریشه کن کردن آن، در اندیشه تاثیرات این جنگ بر جبهه اوکراین، تامین انرژی از خاورمیانه، اعتراضات شهروندان عرب و مسلمان، فراگیر شدن میدان نبرد تا خلیج فارس، شبه جزیره عربستان و هلال خضیب، زوال رویکرد صلح ابراهیم(ع) و دهها مقوله دیگر نیز هستند. علاوه بر این تجربه و مهارت تشکل های کوچک در جنگ نیز بس توسعه یافته است. از جمله سیستم و مکانیسم های جنگ در تولید، دسترسی، بکارگیری و آموزش تسلیحات مؤثر و مدرن دفاعی. هم چنین شیوه جنگ، به ويژه در دفاع متحرک و جنگ نامتقارن به نفع مدافع تغییر کرده است.
صدا ۰۰۲-۵.m4a
20M
🔹فقط خواستم بدونی که..... 🔹فایل صوتی شماره ۱۱۲ ❎ طوفان الاقصی در اقصی نقاط جهان طوفان بپا کرده است. ❎ ۲۰ اتفاق جدید که بعد از عملیات طوفان الاقصی در منطقه و جهان افتاده است. ❎❎❎ 🔹محمود قاسمی.