#تحلیل_بازار
سهام دولت منفی سهام مردم مثبت
سال 99 یک اصطلاحی بین بورسیها مد شده بود که دولت سهمهای خودش را پروژه کرده و بالا میبرد. پالایشگاهها، بانکها، فلزاتیهای بزرگ، خودروییها، هلدینگهایی مثل شستا از جمله نمادهایی بودند که در آن مقطع رشد زیادی کردند و هر روز صف خرید میشدند. بورسیها به این نمادها به اصطلاح سهام دولت میگفتند. سهمهای دیگر اما اکثرا از اواخر خرداد 99 به بعد دیگر نتوانستند رشد خاصی بکنند؛ سهامی که به آنها سهام مردم میگفتند. ما تحلیلگران بعد گروه اول را سهام بزرگ (پرتراکنش) و سهام کوچک و متوسط (کمتراکنش) نامگذاری کردیم تا نه به دولت بربخورد و نه به مردم. امروز سهمهای مردم درجا بودن و شاخص هموزن تغییری پیدا نکرد، اما سهمهای دولت منفی خوردند. دولت سال 99 سهمهایش را پروار کرد، و بیش از سه سال است که در حال سر بریدن آنهاست. ارزش معاملات خرد در یک روز متعادل منفی به 3800 میلیارد تومان رسید.
ارزش بلوکها، بیش از 1100 میلیارد تومان
در هفتههای اخیر ارزش معاملات بلوک معروف به نماد2 رشد قابلتوجهی داشته است. امروز بعد از مدتها بدون حضور جابهجایی درونگروهی خاصی، ارزش معاملات بلوک از 1100 میلیارد تومان فراتر رفت. حقوقیها در حال تشکیل و اصلاح پرتفو هستند. این نمیتواند به معنی شروع روند صعودی یا رشد باشد، اما میتوان ادعا کرد قیمتهای فعلی اکثر سهمها جای افت خاصی ندارند.
جریمهی بانکها برای مسکن ملی
این طرح مسکن ملی از آن طرحهاست که فقط دردسر دارد و آخرش هم سرپناهی برای مردم از دلش در نمیآید. بعد از ماجرای بورس کالا، حالا نوبت به بانکها رسیده است. دولت بانکهای دولتی و خصوصی را مکلف کرده بود که به طرح مسکن ملی وام دهند. این وام به دلیل عدم وجود متقاضی پرداخت نشده است. حالا دولت به دلیل عدم پرداخت وام به متقاضیانی که نبودند، بانکها را جریمه مالیاتی کرده است. روش خوبی برای درآمدزایی است. این جریمهها بیشتر به ابزاری برای تهدید بانکها برای پرداخت وامهای تکلیفی در آینده است و شاید در نهایت بانکها بتوانند از جریمه رها بشوند. البته در نهایت چه جریمه پرداخت شود یا نشود و چه این وامها پرداخت بشود یا نه، این سیاست منجر به چاپ پول و تورم خواهد شد.
کمواکنشی نسبت به اخبار منفی
این هفته دو خبر منفی نسبتا سنگین بر بورس وارد شد. یکی بحث ابلاغ نرخهای غیرقانونی گاز برای 5 ماهه نخست امسال و دومی هم این خبر جریمهی بانکها. قبلا وقتی اخباری از این دست از سوی دولت به بازار ترزیق میشد، علاوه بر صنعت مذکور، بقیه صنایع را نیز درگیر میکرد. اما انگار بازار از منفی خسته شده است و دیگر آنچنان عکسالعمل منفی به این دست اخبار نشان نمیدهد. اگر در روزهای آتی نیز شاهد عکسالعملهای منفی نباشیم میتواند امیدوار بود یک رشد دیگر در نمادهای مردمی اتفاق بیافتد.
#حسن_کاظمزاده فردا نامه
و دوباره ماجرای #وبانک و #شاراک
شرکت سرمايه گذاري گروه توسعه ملي در نظر دارد نسبت به واگذاري 51.32درصد(تعداد4.138.200.858 سهم) از سهام شرکت پتروشیمی شازند بصورت یک جا و نقد یا نقد و شرایطی (40 درصد نقد و مابقی طبق شرایط اعلامی در پیوست) از طريق شرکت بورس اوراق بهادار تهران اقدام نمايد. زمان عرضه سهام روز شنبه مورخ 1402/09/25می باشد و لازم به ذکر است در صورت تحقق فروش، مراتب و آثار مالي مربوطه اطلاع رساني خواهد شد
افزایش سرمایه 42درصدی
#شتران
از محل سایر اندوخته ها مورد تائید حسابرس قرار گرفت.
#کحافظ
اگر همه چیز نرمال باشد و فرض کنیم که هزینه تبلیغات غیرعادی یا رشد عجیبی در هزینه مالی صورت نگیرد، آنگاه کحافظ در نیمه دوم سال نیز سودی در حدود نیمه نخست می سازد لذا به 1221ريال EPS دست خواهد یافت.
اما فرض ما این است که هیچگونه افزایش نرخ فروشی صورت نگیرد. در محور افقی مشاهده می کنید که اگر نرخ فروش 15درصد رشد کند (115% افقی) آنگاه در سطح تولید 100% ... عدد EPS به 1386ريال خواهد رسید.
همین مساله نشان می دهد که هرگونه افزایش نرخ فروش می تواند تا چه اندازه بر سود خالص این شرکت تاثیر با اهمیت داشته باشد.
احتمالا مقدار تولید و فروش در همان محدوده عمومی 100درصد باشد اما 15درصد افزایش نرخ(عدد 115% افقی) می تواند سناریو منطقی محسوب گردد.
#ولید_هلالات
#خوب_است_بدانیم_که چهارشنبه 24 آبان
1) نمره بازار در انتهای روز گذشته بر اساس کانال پایش بازار 53-
2) ارزش معاملات خرد 4.0همت
3) خالص معاملات کدهای بزرگ حقیقی: منفی (همراستا با سایر حقیقی ها)
4) بازده معادل بانکی اخزا با سررسید نزدیک به یک سال: 23.03%
5) وضعیت شاخص های اصلی بازار: تعادل مثبت
6) در اقتصاد آمریکا، شاخص Core CPI تغییرات ماهانه عدد واقعی ۰.۲٪🔻 شاخص CPI معیار سالانه عدد واقعی ۳.۲٪🔻 (تحت تاثیر این گزارش ها، کامودیتی ها تقویت و شاخص دلار تضعیف شد)
7) پس از انتشار داده های تورم معاملهگران این دیدگاه را که فدرال رزرو میتواند نرخها را بیشتر افزایش دهد، حذف کردند و به شرطبندی کاهش نرخ در سال 2024 افزودند.
8) موسسه بنک آف آمریکا نوشت "۷۶٪ از سرمایه گذاران می گویند فدرال رزرو چرخه افزایش نرخ بهره خود را به پایان رسانده است. ۷۴٪ از پاسخ دهندگان فرود نرم یا اصلا فرودی را پیش بینی نمی کنند."
9) مؤسسه رتبهبندی فیچ نوشت "پیشبینی شده است که به دلیل محدودیتهای عرضه، متوسط قیمت نفت در سال ۲۰۲۴، ۱۲۰ دلار در هر بشکه و در سال ۲۰۲۵، ۱۰۰ دلار در هر بشکه خواهد بود."
10) کامولیدی نوشت "معاملات آتی سنگ آهن در سنگاپور برای اولین بار از ماه مارس به دلیل بهبود تقاضا برای فولاد در چین به 130 دلار در هر تن رسید که در حال بررسی موج جدیدی از حمایت ها برای تقویت بخش املاک است."
11) در خصوص تحریم نفتی روسیه، مقامات غربی می گویند تقریبا هیچیک از محمولههای نفت خام دریایی در ماه اکتبر کمتر از سقف 60 دلار در هر بشکه که G7 و متحدانش تلاش کردهاند اعمال کنند، فروخته نشده است. (تحریم ها کاملا نقض شده است)
12) ایالات متحده با تمدید معافیت عراق از تحریمهای بانکی ایران، امکان ادامه بازپرداخت بدهی بغداد به تهران بر سر خرید برق را فراهم کرده است. عراق در حال مذاکره با ایران است که منابع به عمان منتقل نشود و در همانجا به خرید کالاهای غیر تحریمی اختصاص یابد. مجموع مطالبات ایران 10میلیارد دلار گزارش شده است.
13) خبر تایید نشده : رسانههای آمریکا و اسرائیل از دست یابی به توافق آتشبس و تبادل اسرا بین حماس و این رژیم خبر دادند. (نیروهای ارتش اسرائیل بیمارستان ها را اشغال کردند و از نیروهای حماس خواسته اند که تسلیم شوند. درگیری سنگینی در آنجا گزارش شده اما از جهت دیگر چون اسرائیل کل منطقه مد نظر خود را اشغال کرده و حالا یک دستاورد دارد، طبیعی است که پیشنهاد آتش بس موقت بدهد و حالا به دنبال آزادی اسرا باشد چون نتانیاهو، یک دستاورد دارد-هلالات)
14) آژانس بین المللی انرژی پیش بینی رشد تقاضای جهانی نفت در سال 2023 را به 2.4 میلیون بشکه در روز (قبلی 2.3 میلیون بشکه در روز) رساند. تقاضای نفت چین در ماه سپتامبر به رکورد 17.1 میلیون بشکه در روز افزایش یافت.صادرات نفت روسیه با 70000 بشکه در روز در اکتبر کاهش یافت .
15) اکوایران بر اساس اطلاعات بانک مرکزی تحلیل کرده که نرخ تورم 55درصد است! اما پاسخ بانک مرکزی جمهوری اسلامی، اعلام شکایت از این مجموعه اقتصادی بوده است.
16) سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در جدیدترین گزارش ماهیانه خود به نقل از منابع ثانویه اعلام کرد، تولید نفت ایران در ماه اکتبر ۲۰۲۳ با ۴۶ هزار بشکه در روز افزایش نسبت به ماه قبل از آن به ۳.۱۱۵ میلیون بشکه در روز رسیده است.
17) به دنبال درخواست اعلام شده از سوی پالایشگاههای کشور مبنی بر صادرات گاز LPG،وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با این درخواست موافقت و در حال حاضر صادرات این محصول از پالایشگاهها به کشورهای هدف آغاز شد.
18) شرکت معادن سنگ آهن احیا سپاهان با همکاری ارتش و یک شرکت بورسی، به طور مشترک در معادن سنگ آهن افغانستان سرمایه گذاری کرده اند.
19) معاون ارزی بانک مرکزی ایران به منظور توسعه مناسبات ارزی - بانکی و همچنین دیدار و گفتگو با همتای خود در بانک مرکزی عربستان سعودی به ریاض سفر کرد.
20) طی دوره دو ساله بعد از حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی، صادرات لبنیات از ایران با افزایش ۶۵ درصدی مواجه شده است.
21) دیران و کپشیر افزایش نرخ گرفتند. هرمز، شتوکا، کباده، غزر، شسپا، داوه، تکاردان، آپ و بانک سامان در خصوص افزایش سرمایه گزارش جدید دادند.
22) حفاری، فاذر در خصوص پروژه های جدید خود شفاف سازی کردند. شخارک خبر داد که "، نرخ خوراک تحویلی به شرکت پتروشیمی خارک (سهامی عام) معادل 1/2 برابر قیمت ابلاغی ماهانه خوراک گاز طبیعی به شرکت های پتروشیمی است."
#ولید_هلالات
قیمتگذاری دستوری از لاستیک برداشته شد
🔹وزیر صمت: کمبود لاستیک بهعلت ناترازی در تولید و مصرف بهوجود آمده، بنابراین با کاهش تعرفۀ واردات تا حدودی مشکل برطرف شد؛ همچنین قیمتگذاری دستوری برداشته شد تا انگیزۀ تولیدکنندگان افزایش پیدا کند.
تجدید ارزیابی اجباری شرکت های بورسی هر ۳ سال یکبار، در بودجه ۱۴۰۲ بررسی می شود.
محسن علیزاده عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس :
پیشنهاد کمیسیون تلفیق، الزام شرکت های دولتی به تجدید ارزیابی بود،اما مجلس به دنبال تصویب تجدید ارزیابی اجباری شرکت های بازار سرمایه هر سه سال یکبار است که محرک خوبی برای بازار سرمایه خواهد بود.