🟢تداوم رشد کرک اسپرد صنعت پالایشی
🔥 رشد کرک اسپرد فرآورده ها،رشد نیما، رقابت در معاملات بورس کالا و حاشیه سود پایین صنعت، چشم انداز جذابی را برای سودآوری شرکتهای گروه رقم زده است.
🔘شاخص کرک اسپرد صنعت پالایش بر اساس میانگین وزن فرآورده ها در صنعت تهیه شده به نحوی که نفت گاز، بنزین، نفت کوره، وکیوم، لوبکات، نفتا و نفت سفید به ترتیب وزن 38، 21، 19، 3،9 ، 2 و 1 درصدی را به خود اختصاص مید هند. به جهت فراهم شدن امکان مقایسه و رصد بهتر تغییرات، این شاخص به صورت ریالی و با اعمال نرخ نیما در هر دوره و نیز نرخ تحویل فرآورده های لوبکات و وکیوم در دوره مورد نظر محاسبه می شود. مبنای بنزین تا دی ماه 402، نرخ سنگاپور و پس از آن خلیج فارس می باشد.
📘کارگزاری بارز، تاریخ آخرین مجله :29 آذر 1403 (19 دسامبر 2024 )
#تحلیل_بازار
پرتقاضا و محکم
معاملات روز شنبه مجددا با تقاضای سنگین برای خرید سهام خصوصا در نمادهای پرتراکنش شروع شد. روز چهارشنبه و در نیم ساعت پایانی مشخص بود که خریداران فعلا قصد پا پس کشیدن ندارند و همان تقاضا به امروز نیز رسید و باعث شد شروع معاملات توام با صف خرید قابل توجه برای نمادهای پرتراکنش از گروه خودرو، بانک، پالایش، صندوق های اهرمی و غیره باشد. ارزش معاملات خرد امروز به 8 هزار میلیارد تومان رسید در حالی که حدود 3 هزار میلیارد تومان خریدار نیز در صف خرید نشسته بودند. کماکان وضعیت نمادهای پرتراکنش و در نتیجه شاخص کل از نمادهای کوچک و متوسط و شاخص هم وزن بهتر است.
خودرو در بورس کالا
ایران خودرو قصد دارد سالانه حداقل 19 هزار دستگاه وانت آریسان در بورس کالا عرضه کند. خود این عرضه با توجه به قیمت بازار و قیمت کارخانه ی این خودرو می تواند بین 500 تا 1000 میلیارد تومان به سود سالانه ایران خودرو اضافه کند. اما بسیاری بر این باور هستند، این عرضه شروعی برای عرضه خودروهای دیگر پرتیراژ و پرطرفدار ایران خودرو در بورس کالا است. دلیل صف خرید سنگین امروز برای این نماد و همچنین دیگر نمادهای خودرویی این موضوع بود. البته شایعاتی در مورد درصد تجدید این شرکت نیز دست به دست می شد اما به نظر می رسد برای اعلام درصد تجدید هنوز زود باشد
چرا رشد سود بین بانکی بی اهمیت است
برخی از کانال ها و تحلیلگران موضوع افزایش 0.07 درصدی سود بین بانکی را مورد توجه قرار داده اند و برخی نیز آنها به افزایش نرخ بهره تعبیر کرده اند. نرخ سود بین بانکی و نرخ عملیات ریپو از روزی که آقای فرزین در بانک مرکزی نشست، اهمیت تحلیلی خودش را از دست داد. نکته ی اول اینکه نرخ سود مرسوم در سیستم بانکی مدت ها است از سقف دالان سیاست پولی بانک مرکزی یعنی 24 درصد بالاتر است و این نرخ سود بین بانکی و نرخ ریپو صرفا یک نرخ نمایشی است. دوم اینکه تغییرات چند صدم درصدی در این نرخ، در حالی که مدتهاست نزدیک سقف دالان سیاست پولی حرکت می کند تغییر خاصی را نشان نمی دهد. نکته مهمتر اینکه بانک مرکزی هر هفته چند درصد از تقاضای اعتبار و ریپو را با نرخ 24 و 23 درصد بی پاسخ می گذارد، و این نشان می دهد نرخ فعلی برای سیستم بانکی بسیار جذاب است. اگر سیستم بانکی اجازه داشت، خیلی بیشتر از 250 همت هفتگی برای تقاضا وارد این بازار می کرد. به طور خلاصه این نرخ الان شبیه دماسنج خرابی است که بعضا با ضربه ی دست اقای فرزین خیلی کم نوسان می کند و ارزش تحلیلی ندارد.
دلار آرام گرفت
دلار در بازار آزاد روند صعودی خفیفی داشت که با خبرهای آخر هفته مبنی بر مداخله ی بانک مرکزی، روند صعودی متوقف شد و امروز شاهد افت قیمت دلار و همچنین طلا و صندوق های طلا هستیم. البته معمولا این اصلاح ها و افت قیمت ها طولانی نمی شود. اما باید توجه مسیر رشد دلار و طلا فعلا راحت نیست و هنوز بازارساز توانایی کنترل نرخ در بازار آزاد را دارد و رشد های شتابان در کوتاه مدت چندان مورد انتظار نیست.
#حسن_کاظمزاده
صندوق #پالایش
در مجمع ۱۸۵۴ تومان به ازای هر یونیت تقسیم کرد.
🔸حداکثر طی ۲۰ روز کاری آینده سود تقسیمی به حساب دارندگان واحدها واریز خواهد شد.
آب مهریه اش، زمین قُرُقش
پرده دارش سماء، ملک بندهاش
دامنش، پرورش دهنده حُسن
اِی به قربان پنج فرزندش!
#روز_مادر
#ميلاد_حضرت_فاطمه_زهرا سلام الله علیها
روز زن و روز مادر بر همه خانمهای محترم کانال مبارک باشه 😊🌹🌹🌹🌸
🎉 https://eitaa.com/Share_analysis
#تحلیل_بازار
نوسانی و خشن
امروز 15 هزار میلیارد تومان ارزش معاملات خرد ثبت شد و بازار به شدت نوسانی پشت سر گذاشته شد. دو قطبی بزرگ و کوچک امروز بیشتر به چشم می آمد و در حالی که نمادهای پرتراکنش بعضا حتی صف خرید داشتند، نمادهای کوچک و متوسط صف فروش نیز شدند. پایان معاملات نیز عجیب بسته شد و عرضه در نمادهای پرتراکنش بیشتر شد. امروز 54 درصد نمادها منفی بسته شدند و در مجموع می توان گفت بازاری بود که نه خریدار از تصمیم خودش مطمئن است و نه فروشنده.
ادامه توقف پتروشیمی ها
از دو هفته پیش برخی نمادهای پتروشیمی به دلیل ابهام در نرخ یوتیلیتی (شامل برق، آب، اکسیژن و بخار) متوقف شدند و با توجه به عدم رفع این ابهام فعلا این نمادها بسته خواهند بود. پتروشیمی های مذکور در مناطق ماهشهر و عسلویه مستقر هستند و یوتیلیتی را از دو پتروشیمی مبین و فجر دریافت می کنند. این پتروشیمی ها قبل از اعلام تغییر سیاست ارزی رشد نیما از 54 به 64 هزار تومان (امروز) بسته شدند و بسیاری انتظار بازده قابل توجه از نمادهای مذکور را دارند. موضوع ابهام یوتیلیتی به این راحتی قابل حل نیست و به نظر می رسد سازمان با یک شفاف سازی و آگاهی سهامداران از ریسک های مربوط، بایستی نمادهای متوقف را به گردونه معاملات برگرداند.
هیجان منفی در طلا
امروز شاهد هیجان منفی در گشایش صندوق های طلا بودیم به طوری که اکثر آنها با 3 تا 4 درصد منفی بازگشایی شدند. خبر عرضه تتر و دلار در روز دوشنبه که چند روزی است روی آن کار می شود، مهمترین فاکتور تصمیم گیری معامله گران در دو روز گذشته بوده است. اگر این خبر عملیاتی شود، می توان انتظار داشت دلار در بازار آزاد تا بازه ی 72 تا 73 هزار تومان کاهش پیدا کند، اما اگر خبر واقعی نشود، می تواند اثرات برگشتی قابل توجهی داشته باشد. در هر صورت فارغ از هیجان های منفی و مثبت روی صندوق های طلا، تخصیص بخشی از سرمایه به طلا یا صندوق های طلا در شرایط فعلی کشور ضروری به نظر می رسد.
لزوم بازگشت تحلیل
در روزهای اخیر بازار بیشتر براساس تصورات کلی تصمیم گرفته است در حالی که متغیرهای تاثیرگذار بر سود و قیمت شرکت های مختلف روند متفاوتی دارند. به عنوان مثال علی رغم رشد قیمت محصولات پتروشیمی در بورس کالا، محصولات فولادی رشد قیمت چندانی نداشتند. در روزهای گذشته بازار همه نمادها را به یک شکل می خرید اما امروز شاهد تغییر فاز بودیم و مثلا فولادی ها مثل روزهای گذشته خریدار نداشت. در مورد نمادهای کوچک و متوسط هم نیز انتظار می رود این تغییر فاز در هفته های آتی اتفاق بیافتد. با انتظار گزارش عملکرد آذر ماه و در ادامه گزارش دی و عملکرد پاییز، نگرش تحلیلگران و معامله گران به نمادها کوچک و متوسط تغییر خواهد کرد. برای بورس کماکان چشم انداز مثبتی وجود دارد اما از الان به بعد باید در تحلیل و انتخاب نماد بسیار دقت شود.
#حسن_کاظمزاده
کانال آنالیز سهم ها
🔴 عرضه اولیه سهام شرکت دارویی و نهاده های زاگرس دارو پارسیان 🔹 نماد معاملاتی: #دزاگرس 🔹تعداد کل سه