💬پرسش
خدا قوت من به طور زبونی به همسرم گفتم مهریم و بهت بخشیدم میخواستم بدونم ایا من شرعا دیگه طلب نیستم؟؟ بعدها از فرزندانم نمیتونم طلب کنم؟ ایا اگه همسرم بخواد پرداخت کنه درسته؟ اقای مکارم
✅پاسخ
اگر بدون قصد گفته اید ایرادی ندارد و مهریه حق شماست جز اینکه با قصدو نیت به شوهرتان ببخشید.
درضمن مهریه حقی است که شوهر باید همسر خود بپردازد و ربطی به فرزندان ندارد.
بله ایشان اگر توان پرداخت دارند می تواند بپردازد و حتی مستحب است قبل از طلب کردن، مرد ( درصورت توان) مهریه همسر خود را بپردازد.
#احکام
📚 #احکام_شرعی
https://eitaa.com/Shariarules114
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠#دست_کشیدن_به_مهر
🔹 همه مراجع:
بعد نماز مستحبه مهرتون رو مسح کنید و به صورت، سینه، شکم و ران ها بکشید. (مکارم: به امید ثواب انجام بشه)
فلسفه دست کشیدن :⬇️⬇️
✍️ در روایت ابراهیم بن عبد الحمید آمده است امام صادق(ع) به مردى فرمود:
اگر تو را غم و غصه ای رسید دست به موضع سجدهات (مهر) بکش سپس بر صورت خود از جانب گونه چپ و بر پیشانى خود از جانب گونه راست مسح کن و بعد سه بار بگو:
«بِسْمِ اللَّهِ الَّذِی لا إِلهَ إِلَّا هُوَ عالِمُ الْغَیْبِ وَ الشَّهادَةِ، الرَّحْمنُ الرَّحِیمُ اللَّهُمَّ أَذْهِبْ عَنِّی الْغَمَّ وَ الْحَزَنَ»؛
تا ناراحتی و غم از شما برطرف شود.
📚منبع:
شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه؛ سیستانی منهاج الصالحین صفحه ۳۳۴؛
آیت الله وحید.ج۲.صفحه ۱۹۹؛ عروه واجبات الصلاة انتهای بخش سجده.
#احکام
📚 #احکام_شرعی
https://eitaa.com/Shariarules114
💠 تاکسی اینترنتی
💬 سوال:
اگر از تاکسی تلفنی یا اینترنتی درخواست خودرو کنم ولی به دلیل تأخیر بیش از حدّ (حدوداً نیم ساعت) از انجام کار منصرف شوم و قبل از رسیدن خودرو، محل انتظار را ترک کرده یا درخواست را لغو کنم، آیا دینی به عهده دارم؟
✅ پاسخ:
اگر قرار شما، حضور خودرو در مدت خاصی بوده است یا زمان متعارفی وجود دارد، در صورتی که از زمان مقرر یا متعارف تأخیر داشته است، ضامن نیستید.
📚 بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
#احکام
📚 #احکام_شرعی
https://eitaa.com/Shariarules114
💬پرسش
حکم شرعی مراجعه به دعانویس چیست؟
✅پاسخ
نوشتن دعاهایى که از ائمّه معصومین (علیهم السلام) رسیده، و در کتب معتبره موجود است، اشکال ندارد. و امّا دعا نویسى حرفه اى، که متداول افراد سود جوست، صحیح نیست.
🔹دعا نویسی غیر از طالع بینی است. هر کس صلاحیت دعا نویسی را ندارد. کسی می تواند دعا بنویسد که با تقوا و با سواد باشد و از کتاب های معتبر استفاده کند. دعا نوشتن برای دخالت در زندگی دیگران جایز نیست. به طور کلی اعتمادی به دعا نویسان حرفه ای نیست.
🔹یکی از شرایط تاثیر دعا این است: شخصی که دعا می کند یا دعا می نویسد, انسان پاک و با تقوایی باشد, چنان که نمونه هایی در بین مردم و علما داشته ایم که دعاهای شان بی جواب نمی مانده است ; بنابراین , اگر دعانویس آدم خوبی بوده و دارای تقوا و نفس پاکی باشد, دعایش اثر خواهد داشت.
🔹اما برخی کسانی به نام دعا نویس پیدا می شوند که دعانویسی را وسیله امرار معاش خود قرار داده و مردم را از این راه فریب می دهند, نمی توان به آنان اعتماد کرد و مراجعه به آنان جایز نیست اگر انسان عالم وصالح باشد که از منابع معتبردینی استفاده کنند اشکال ندارد درغیر این صورت جایز نیست وغالبأ این افراد رمال وکلاهبردار هستند وبا شگردهای مختلف افراد را فریب می دهند.
📚استفتاء از سایت آیت الله مکارم شیرازی
#احکام
📚 #احکام_شرعی
https://eitaa.com/Shariarules114
هدایت شده از رادیو بانور 🎙️
«برکت امامزاده» روایت بانوی فعالی است که قصد دارد خادم حرم امام رضا(ع) شود و این اتفاق نمیافتد.او تصمیم میگیرد به رونق امامزادهی روستای خود کمک کند و همین تصمیم باعث میشود که او راهی کربلا شود.
⏳تا دقایقی دیگر، منتظر انتشار پادکست «برکت امامزاده» باشید.
#رادیو_بانور
🎙 رادیو بانور | روایتگر بانوان کنشگر مسجدی
🔸@radio_banoor
💠 حدود اطاعت از والدین
💬 سوال:
اطاعت از پدر و مادر در چه حدی لازم است؟
✅ پاسخ:
اگر امر پدر و مادر نسبت به کاری باشد که از نظر شرعی ممنوع نیست، سزاوار است امر ایشان اطاعت شود مگر اینکه اطاعت نکردن موجب اذیت قابل توجه آنها شود که در این صورت نباید با امر آنها مخالفت شود.
📚سایت آیت الله خامنه ای
#احکام
📚 #احکام_شرعی
https://eitaa.com/Shariarules114
💠 توبه، واجب فوری
💬 بسیاری از مردم وقتی مرتکب گناهی می شوند، با خود عهد می بندند که سر فرصت توبه کنند.
✅ در حالی که توبه از گناه، واجب فورى است، یعنی کسى که معصيتى کرده واجب است فوراً توبه کند و معناى توبه اين است که با پشيمانى از گناهى که کرده تصميم بگيرد تکرار نکند و اگر حقالناس است از عهده برآيد و اگر حقالله است و قضا دارد، قضا نمايد.
------------------
📚 پینوشت:
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
#احکام
📚 #احکام_شرعی
https://eitaa.com/Shariarules114
💠 استفتائات
💬پرسش: آيا مىشود ميوه شاخه درخت همسايه را كه وارد خانه ما شده مصرف كرد؟
✅ پاسخ:
جايز نيست. (1)
🔹مسأله: در مورد كالاهاى خوردنى، اگر مشترى قصد خريد ندارد، نبايد از كالاى مورد نظر بچشد.
👈 شخصى از امام صادق عليه السلام سؤال كرد: مردى چيز چشيدنى را مىخرد، آيا پيش از خريدن مىتواند آن را بچشد؟ امام عليه السلام فرمود: آرى، مىتواند آن را بچشد و چيزى را كه نمىخواهد بخرد، هرگز نچشد. (2)
💬پرسش: آيا جايز است از مواد خوراكى دوستمان استفاده كنيم و پول آن را به او بدهيم؟
✅ پاسخ:
همه مراجع: خير بدون اجازه صاحبش جايز نيست. (3)
🔹مسأله: خوردن از ميوه باغات و آب چاه و قنات شخصى جايز نيست. (4)
💬پرسش: اگر انسان به باغى برود و صاحب باغ نباشد و نداند كه رضايت دارد يا نه، آيا مىتواند از ميوههاى درختان باغ در حد نياز استفاده نمايد؟
✅ پاسخ:
در صورتى كه باغ محصور نباشد يا شاخههايش بيرون آمده باشد و به قصد عبور از آن راه برود نه به قصد باغ و چيدن ميوه، در اين صورت استفاده به مقدار نياز خوردن (نه بردن) اشكالى ندارد. (5)
#حق_الناس
#احکام
📚 #احکام_شرعی
https://eitaa.com/Shariarules114