روستای هنزا یا خونزا در بخش مرکزی شهرستان مهریز یزد واقع شده است. مسجد و حسینیه قدیمی این روستا با درختی کهنسال در مرکز این روستا قرار دارد. درب این مسجد با شعار علی ولی الله حقا حقا یادگار دوره تیموریان است.
مسجد ریگ یا مسجد دارالشفای مجومرد در استان یزد قرار دارد. بدلیل مدفون شدن در زیر ریگ ها به نام مسجد ریگ مشهور شده است. در دهه شصت با خاکبرداری از مسجد بقایای محراب و مزار پارسایی از قرن هشتم از زمان حاکمیت تیموریان کشف شد. بر گرد مزار شیخ قبور دیگری بود که احتمالا مریدان وی باشد.
مزار شیخ مزین به صلوات کبیره است. صلوات شامل درود و تحیت برحضرت خدیجه سلام الله علیها است. نام و القاب مبارک حضرت حجت بصورت "الحجه القائم محمد المهدی" مزار شیخ را متبرک نموده است.
محرم الحرام سال ۸۷۸قمری
نشستهای پژوهشی موزۀ شیعه (8)
با همکاری انجمن مسلمانان شیعۀ دانشگاه نورثوسترن، شهر شیکاگو
🔸نقشمایههای شیعی بر گورنشبتههای شهر دربند داغستان
از صفویه تا قاجار
🔹محمد ناصر اسماعیل ابوالخیر
دانشجوی دکتری کتیبههای باستانی و کتیبهنگاری، دانشگاه فیوم، مصر
🗓تاریخ و محل برگزاری:
شنبه 14 مهرماه ، 1403، ساعت 19 تا 20:30
پخش زنده از تالار مجازی انجمن مسلمانان شیعه دانشگاه نورثوسترن در برنامۀ زوم
💻 لینک پخش زنده
موزه شیعه
انجمن مسلمانان شیعه دانشگاه نورثوسترن
21.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
درب چوبی امامزاده حمزه دهدشت یکی از آثار نفیس موزه ملی ایران است. این درب صد سال بعد از شروع غیبت کبرا به فرمان آخرین حکمران آلبویه در منطقه فارس ساخته شده است. ویژگی منحصر به فرد آن استفاده از دعاهای ماثور از ائمه اطهار است. این درب بازنمایی دعا بعنوان شاخصه هویتی شیعیان است.
منبع:
تندرو, مهسا, خزایی, محمد, احمدپناه, سید ابوتراب. 1399. پیشینه و شاخصه ها ی بصر ی تزیینات در چوبی امامزاده حمزه دهدشت آل بویه محفوظ در موزه ملی ایران. هنر اسلامی, 17 (40) 107-125
بنای"گور امیر" از آثار شاخص ازبکستان در شهر سمرقند است. این بنا در سال807 هجری توسط یک معمار شهیر ایرانی به نام عبدالله بن محمد بن محمود بناء اصفهانی در زمان تیمور گورکانی موسس سلسله تیموریان احداث شده است. دیوارهای هشت ضلعی بنا مزین به نام های مقدس الله، احمد و محمد صلوات الله علیه و آله و همچنین نام علی علیه السلام بصورت متقارن است.
#ازبکستان
#سمرقند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سنگ قبر میریوسف خواجه بهادر ملقّب به غیاث الدین (متوفای 23شعبان846قمری)
بانی مدرسه یوسفیه (مدرسه دو درب)
در حرم مطهر رضوی
تاریخ مدرسه: ۸۴۳ ه.ق.
با تشکر از جناب دکتر حمزوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مقاله
بررسی شعائر شیعی سکه ها در دوران فترت ایلخانان و گورکانیان در فارس و شیراز
جناب سجاد حسام پور
در مورد مذهب رسمی مردم فارس و شیراز در این زمان می دانیم که اکثریت سنی مذهب بوده اند،
عباس زریاب به نقل از عبدی بیک شیرازی؛ مولف تکملة الاخبار، شیراز را در زمره شهرهایی می آورد که پس از مرگ اولجایتو، از قبول تشیع امتناع نکردند
شاید مهم ترین شاهد بر این ادعا، وجود سکه های طلا و نقره با شعار شیعی از ابوسعید ایلخانی ضرب شیراز که با ظرافت حکاک در کنار شهادتین و و بعد از نام خلفا، علی(ع) ولی الله حک کرده است. هرچند فراوانی و کمیت ضرب این سکه، نسبت به سکه های با تراز سنی ابوسعید قابل قیاس نیست، اما همین نمونه، حضور و تأثیر شیعیان در شیراز را نشان می دهد، استفاده از چنین عباراتی مخصوصاً زمانی که به دستور این ایلخان، نام ائمه شیعه از سکه ها حذف شده بود قابل توجه است.
https://t.me/shia_museum/862