⭕️ خودکُشی
❓یکی از همسایههای ما خودکشی کرده.😱 بعدِ مرگ، تکلیفِ اینجور آدما چیه؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
1️⃣ قرآن: خدا در سورهی بقره آیهی 195 میفرماید "وَ لا تُلقُوا بأیدیکُم الی التَهلُکَة". یعنی خود را به دستِ خود به هلاکت نیفکنید.
➕و در سورهی نساء در دو آیهی 29 و 30 میفرماید: "لا تَقتُلوا أنْفُسَكم... و مَن يَفعلْ ذالك عُدوانًا و ظُلمًا فسوف نُصليهِ نَارًا". نکُشید خودتان را و هر کس اینکار را انجام دهد از درِ تجاوز و ستم، پس بزودى او را درونِ آتشى خواهيم كرد.
2️⃣ روایت: خودکشی، گناه کبیره است و هر کس که عمدا خودکشی کند، بفرموده امام صادق برای همیشه در آتش دوزخ خواهد بود: "مَن قَتلَ نفسَهُ مُتَعمِّدا فَهو فی نارِ جهنّمَ خالدا فیها". اصول کافی/ج7/ص45
3️⃣ عقل: خودکشی ممنوع است چون این بدن مالِ ما نیست. خیانت در امانت، جُرم بزرگی است. صاحبِ این جسم، خدا است و کسی که در حقِ صاحب مال خیانَت کند، مستحقِ مجازات است.
4️⃣ حرفِ حساب: مشکلاتِ زندگی چه خودساخته باشند، چه دیگران برای ما ساخته باشند و چه خدا برای امتحانِ ما ساخته باشد، در هر صورت مایهی ابتلاء و امتحانِ ما هستند. امتحانات الهی هم مطابق با ظرفیتِ ما است.
☝️پس بهتر است آستانهی تحملمان را افزایش دهیم و با مشاوره و فکر و مطالعه، مشکلات را حل کنیم. این نشانه عجز است که بجای حلِ مسئله، صورتِ مسئله را پاک کنیم. ما در این لینک از کانال، راه و روشِ افزایشِ تحمل را توضیح دادهایم.
⚠️ خودکشی یعنی بیرون آمدن از چالهی دنیا و افتادن به چاهِ جهنم!! کسی که تحملِ سختیِ مشکلاتِ دنیا را ندارد آیا تحملِ عذاب آخرت را دارد؟! این لطف خداست که به ما عمر داده تا با این سرمایه، توشه کسب کنیم برای آخرت. کسی که این سرمایهی خداداد را هدر میدهد مستحقِ بالاترین مجازات است.
📣 با این توضیحات، گناهِ خودکشی صرفا با نماز میت و شهادت 40 مومن معلوم نیست آمریزده شود. البته به هر حال از رحمتِ خدا نباید مأیوس شد. اگر بینِ اطرافیانِ ما کسی وجود دارد که خدای نکرده خودکشی کرده برایش خیرات و مبرّات بفرستیم، با تلاوت و خواندنِ قرآن روحَش را شاد کنیم و تلاش کنیم برای نجاتش.
🆔 @SinJimDin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ ممنونم اگر نروی
📹 نوحهی نوستالژی و خاصّ و ماندگارِ "ممنونَم اگر نروی..." به مناسبتِ شهادت حضرت زهرا با نوای حاج حسنِ خلج 😭💔
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
⭕️ کرونا در قرآن!
❓تعبیرِ "تسعة عشر" بمعنای نوزده در سورهی مدثر به کووید 19 و کرونا ارتباط دارد. افتخار کنید به دینی که... [متن شُبهه کوتاه شده]
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
⚠️ یکی از روشهای تخریب دین این است که شخصی بیاید و از معارف دین دفاع بد کند. دفاع غیرِ معقول، جوان امروزی را از دین زده میکند. این مدل پیامها که تمسخرِ قرآن است، غالبا از اتاق فکرِ صهیونیستها تولید شده و توسطِ متدینینِ ساده لوح بازنشر میشود. یهودیان از تحریفِ لفظی قرآن که عاجز شدند به تحریفِ معنوی قرآن پرداختند.
➕ در خاطرم است که همزمان با انفجارِ برجهای دوقلو در 11 سپتامبر شایعه شد که این اتفاق توسط آیه 109 سوره توبه و با عبارتِ "جُرُفٍ هارٍ" پیشبینی شده. چرا که آن دو برج در خیابانِ "هارٍ جُرف" (معکوسِ جُرُفٍ هارٍ) بودند!
❌هدف از شایعه مزبور این بود که منشأ آن اقدامِ تروریستی را قرآن و مسلمانان معرفی کنند و اسلام را دینِ خشونت بنامند! امروز هم میخواهند لابد کرونا ویروس را دست ساختِ مسلمین معرفی کنند! با این دو مقدمه، متنِ پُر اشکال فوق را به ترتیب فقراتَش نقد میکنیم:
1️⃣ آیهی "لاتبقی و لاتذر" یعنی کرونا جانِ خیلی ها را میگیرد و علامت روشنی ندارد. به عددِ 19 هم که در نامِ ویروس آمده (Covid 19) و در سالِ 2019 ظاهر میشود هم اشاره شده: "علیها تسعة عشر".
❌ لفظِ کرونا در هیچ جای قرآن نیامده. سه آیه 28، 29 و 30 توصیف و ویژگیِ سَقر (جهنم) است. در آیه 27 میخوانیم: "و ما ادرئک ما سقر". یعنی تو چه میدانی سقر چیست؟ سقر عذابی است که "لاتبقی و لاتَذَر"؛ یعنی نه باقی میگذارد و نه رها میکند. عذابی است که "لواحة للبشر" (سیاه کننده) و "علیها تسعة عشر" یعنی نگهبانانِ سقر و جهنم 19 فرشته اند! در آیه 31 هم از این 19 نفر با نامِ ملائکه ی ملازمِ جهنم یاد میکند.
3️⃣ شروعِ شیوعِ این ویروس از پر جمعیت ترین و یکی از قدرتمندترین کشورهای دنیا یعنی چین بود. در آیه 12 و 13 سوره مدثر میخوانیم: "ذرني ومن خلقت وحید وجعلت له مالا ممدودا"
🔔 این دو آیه نیز در ادامه توصیفاتِ روزِ قیامت است. از آیه 8 ببینید: "فَإذا نُقِرَ فى النّاقورِ فذالكَ يَومئذٍ يَومٌ عَسيرٌ على الكافرينَ غيرُْ يَسير". یعنی روز دمیده شدن شیپور قیامت، روز سختی است و بر کافران آسان نیست. بعد در ادامه میفرماید حال که قیامت در پیشِ رو است، پس ثروتمندان و قدرتمندان را به من واگذار: "ذَرنی و من خلقتُ وحیدا و جعلتُ له مالاً ممدوداً". این آیه هیچ ارتباطی به چین ندارد. ضمن اینکه شواهدی از وجود ویروس کرونا در اسپانیا یافت شده که به چند ماه پیش از گزارش اولین مورد آن در چین بازمیگردد.
4️⃣ شش مرحله مقابله با ویروس آمده. 1. از قرنطینه بیرون بیا و آگاهی بده: "یا ایها المدثر قم فانذر". 2. یاد خدا کن: "و ربک فکبّر" 3. ضد عفونیِ دست و لباس "و ثيابك فطهّر". 4. عدم ارتباط با مردم: "و الرجزَ فاهجر". 5. برای انبار کردنِ غذا حریص نباش: "و لا تمنن تستکثر". 6. صبر بر این مصیبت: "لربک فاصبر".
❌ خب از قرنطینه بیرون آمدن که بر خلافِ پروتکول هایِ پهداشتی است!😂 آیاتِ ابتداییِ سوره مدثر خطاب به رسولِ خداست آن گاه که از جانبِ قومَش موردِ آزار و اذیت قرار گرفت، جامه و دثاری به خود پیچید، به گوشه ای خزید و با لقبِ "مدثر" مورد خطاب خدا قرار گرفت.
✅ خدا برای شکستنِ این فضا پیامبرش را تقویت میکند. اول میگوید: "فکبّر" یعنی خدا را بزرگ بشمار تا آزارِ قوم برایَت کوچک شود. دوم: "و ثیابَک فطهّر" یعنی لباست را که توسطِ اذیت کنندگان خاک آلود یا خون آلود شده، تمیز کن. سوم: "و الرجزَ فهجر" یعنی از دلگیری ها هجرت کن و روحیه ات را حفظ کن. چهارم: "و لا تمنن تستکثر" یعنی کارَت را بزرگ تصور نکن و منت نگذار. پنجم: "و لربک فاصبر" یعنی در راهِ تبلیغِ دین صبور و شکیبا باش.
5️⃣ پس سجده شکر بجا آور بخاطرِ قرآنی که کرونا را پیشگویی کرده!!
❌ سجده شکر، بسیار سنتِ پسندیده و مطلوبی است اما موردِ بحثِ سوره مدثر نیست. این سوره مبارکه، در صددِ مهیاسازیِ رسولِ خدا برای انذار و هشدار است. اما نه هشدار نسبت به کویید 19! هشدار به سرانِ کفر که با تکیه بر قدرت و ثروت و تبلیغات، خواهانِ دشمنی با قرآنند؛ و نیز هشدار و هدایت گری نسبت به مردمِ عوام که نسبت به هشدارهای الهی، گریزانند.
✍️ اگر واقعا کرونا خلقِ بشر باشد، بعید نیست خالقانِ آن طیِ یک سناریوی از پیش تعیین شده عمدا عدد 19 را در نام این ویروس گنجانده باشند تا بتوانند در وقتِ مقتضی با تطبیق سوره مدثر، عاملِ کرونا را مسلمانان معرفی کنند. در نقشه و پازلِ دشمن حرکت نکنیم.
🆔 @SinJimDin
⭕️ هیأتیِ بینماز!
❓ازدواجِ خانم مذهبی با هیئتیِ بینماز چه حکمی دارد؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
❌ هیئتیِ بی نماز مثلِ پزشکی است که سیگار میکِشد. با این آقا پسر باید صحبت کرد تا ببینیم بیماریِ بینمازیاش درمان میشود یا نه؟ اگر درمان نشدنی باشد، ازدواج با او خطرناک است.
☝️اگر حضور در هیأت مرا به سمتِ پایبندی به دستوراتِ خدا نکشاند، یا عیب از آن هیأت است و یا از خودِ من! مگر میشود سینه چاکِ حسین باشم و دستورِ امام حسین مبنی بر نماز را نپذیرم؟! اسماً حسینی باشم و رسماً حسینی نباشم؟ خودم را حسینی بدانم ولی حسینی زندگی نکنم!
❗️ازدواج با بی نماز در دینِ اسلام نهی شده اما حرام نیست. رسول خدا میفرمایند: "مَن زَوَّجَ كَريمَتَهُ بِفاسِقٍ نَزَلَ عَلَيهِ كُلَّ يَومٍ ألفُ لَعنَةٍ و لا يَصعَدُ لَهُ عَمَلٌ إلَى السَّماءِ و لا يُستَجابُ لَهُ دُعاؤُهُ و لا يُقبَلُ مِنهُ صَرفٌ ولا عَدلٌ".
☝️یعنی: هر كس دخترش را به مردى نافرمان از دستوراتِ خدا شوهر دهد، روزى هزار لعنت بر او فرود مىآيد و هيچ عملى از او به آسمان بالا نمىرود و دعايَش مستجاب نمىگردد و فديه و توبهاى از او پذيرفته نمىشود".
🗣 مقام معظمِ رهبری میفرماید: "اگر چه ازدواج با بی نماز بخودیِ خود اشکال ندارد، ولی نماز از مهمترین واجبات است و سزاوار است همسری انتخاب کنید که سست مذهب نباشد".
‼️اگر احتمالِ قوی بدهیم که ازدواج با بی نماز، ما را به گمراهی میکشاند، قطعا این ازدواج، ممنوع است. ما با ازدواج، قرار نیست فقط شهوات و نیازهایِ جسمیمان را ارضاء کنیم. قرار است ازدواج به ما آرامشِ روحی بدهد و تکاملِ دنیا و آخرتی بدست بیاوریم.
🔔 جذابیت هایِ جسمی و جنسی بینِ زن و شوهر نهایتا دو سال دوام می آورد. اگر بینِ زوجین، تفاهمِ معنوی نباشد و این پیوند با معنویات گره نخورد، این زندگی به فروپاشی نزدیک میشود.
✅ زن و شوهر باید باهم فانتزی هایِ معنوی داشته باشند تا زندگی شان دوام داشته باشد. با ازدواج قرار است ما رشد معنویِ بیشتری بکنیم! ازدواج یک پیوند معنوی و ملکوتی است نه صرفا شهوترانی.
✍️ در مشاوره ها، کم و بیش برخورد کردم با خانم هایی که خودشان اهل نماز و روزه هستند اما شوهرشان نه! این زن ناچار است وسطِ ظهرِ ماهِ مبارک، برای شوهرِ روزه خوارش غذا بپزد! یا گاهی زن را وادار میکند به اعمالِ ضد دینی! آن وقت فرزندی که از این مرد به عمل می آید و پدرش را الگوی خود می داند، آیا صالح و مومن خواهد بود؟!
⚠️ مراقب باشیم!! کسی که خدا را ترک کرد، ممکن است روزی مرا هم ترک کند! کسی که حقِ خدا را زیر پا گذاشت، فردا ممکن است حقِ همسرش را هم زیرِ پا بگذارد... .
🆔 @SinJimDin
⭕️ ترک گناه!
❓چگونه ایمانمان را تقویت کنیم؟ چگونه میتوان قوّتِ ترکِ معصیت و انجامِ طاعت را بدست آورد؟!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ دلیلِ خروج از مسیرِ بندگی، تنبلی در عبادت و تمایل به معصیت، کمبود ایمان است. برای تقویت ایمان و یقین، توصیهی همیشگی ما بر پا داشتنِ 4 رکنِ زیر است. رازِ موفقیتِ تمام انسانهای والا در همین 4 ضلع نهفته است:
1️⃣ ارتقاء معرفت: داشتن یک سیر مطالعاتی دینی برای ارتقاء معرفت و تقویت ایمان میتواند بزرگترین زمینه باشد برای رشد و دوری از تباهی.
➕ فرق امام خمینی با ما چیست؟ امام، چند کتاب بیشتر از ما خوانده بود و معرفت و شناخت که بالا رفت، ایمنی در برابر شیطان و گناه نیز بیشتر میشود. کتابهای صوتیِ مذهبی، سخنرانیهای مذهبی، فیلمهای مذهبی و هر چه در این قالب میگنجد، میتواند بُنیهی فکری ما را محکم کند.
2️⃣ برنامه عبادی: داشتن یک برنامهی عبادی مختصر اما موثر و مستمر عملا ما را پایبند میکند به اطاعت خدا که آن روی سکه اش اجتناب از معصیت است. مثلا نماز اول وقت خواندن دعای توسل روزهای سه شنبه و... .
➕تقیّد به این برنامه برای ما شاید ابتدائا همراه با الزام و سختی باشد اما در ادامه باید خاستگاهَش از درونِ شما باشد. میتوانید با سیاستهای تشویقی کار را شروع کنید.
3️⃣ کارشناس دینی، یک طبیبِ روحانی و بمنزله یک شارژرِ معنوی است. کسی که سوالات و شبهات ما را پاسخ میدهد و مشکلات روحی ما را حل میکند. او مُرشد و راهنما و طبیبِ روحِ ما است.
4️⃣ ارتباط با فضاها و دوستان پاک و جمعهای مذهبی مثل مسجد و هیأت و دارالقرآن و... حال و هوای خوبی به ما میدهد. نمیشود با اهلِ معصیت ارتباط داشته باشم و کشش به گناه نداشته باشم. ما از چهار پنج نفری که بیشتر با آنان ارتباط داریم، اثر میگیریم.
✍️ برای ترکِ معصیت ابتدا باید مجاری و کانالهایِ ارتباط با گناه را بَست. بعنوانِ مثال اگر دسترسی به اینترنت یا گوشیِ موبایل مزاحمِ تقوا و نجابتِ من باشد، باید برای مدتِ 40 روز آنرا رها کنم.
☝️نمیشود یک وسیلهی گناهزا 24 ساعته در دسترسِ من باشد و با یک دوستِ ناباب دمخور باشم و با این حال توقعِ نلغزیدن در وادیِ گناه را داشته باشم! برای مدتی گوشی را بدهیم به والدین و بگوئیم تا دو ماه به هیچ وجه، آن را در اختیارِم قرار نده. برای کارهای اینترنتیِ ضروری از گوشیِ والدین استفاده کنیم مثلا.
➕بعدِ آنکه از اسارتِ فضای مجازی بیرون آمدم تازه درک میکنم که چقدر کارهای ضروری وجود داشت که من به آن توجه نداشتم. مثلِ مطالعه یا ارتباط با خانواده و اقوام یا قدم زدن در پارک و... . وقتمان را پُر کنیم در دورانِ ترکِ اعتیاد به موبایل. وقتی آرامشِ این سبکِ زندگی را درک کردیم، بعد از 40 روز که موبایل برگشت، میتوانیم نفسِ افسارگسیخته را مهار کنیم.
🔔 البته ترکِ این اعتیاد، سختی هم دارد. اما تحمل سختیِ چند روزه، میارزد به گرفتاریِ دائمی در منجلابِ گناه. سخت است اما میارزد. دینداری دقیقا بخاطرِ همین سختیهایَش کمطرفدار است. بقولِ قرآن: "قلیلٌ مِن عبادیَ الشَّکور". یعنی خوبها در اقلیّتند و اما اکثریت، اهلِ تفکر و دینداری نیستند: "اکثرهم لایعقلونَ". شاگردانِ ممتاز، همیشه کمند.
☝️پس یکبار برای همیشه باید تصمیم بگیریم. آیا قرار است بندگیِ خدا را بکنیم یا قرار است غلامِ حلقه به گوشِ شیطان و هوسها و گنهکاران باشیم؟! اگر تصمیم بر بندگی گرفتیم، باید مثلِ کوه در برابرِ راهزنانِ جادهی بندگی بایستیم. البته رانندگی در جادهی بندگی، مهارتِ ایمانی میخواهد.
➕ دانشجویانی که از ابتدا با بسیج دانشجوئی، دارالقرآن دانشگاه، نهاد رهبری، همخوابگاهیهای خوب و کلا افراد مذهبی همنشین میشوند روحیاتِ دینیشان تقویت میشود. ما انسانها ضعیف هستیم و از محیط اثر میگیریم. پس حال که اینطور است، با محیطهای خوب ارتباط بگیریم تا اطاعت خدا به وجود ما تزریق شود.
🆔 @SinJimDin
⭕️ ارتباط با جنس مخالف
❓دوستَم میگه کدوم آیه یا حدیث گفته با نامحرم دوست نباشه؟ اگرم باشه 1400 سال ازش گذشته!!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ در گفتگوها ابتدا باید مقبولاتِ طرفِ مقابل را بدانیم. مثلا من باید بدانم دوستِ شما آیا قرآن و حدیث را اساساً قبول دارد؟ اگر ندارد، متنِ قرآن را هم جلویَش بگذارید میگوید اینها کهنه شده و متعلق به 1400 سال قبل است!
☝️پس در مقامِ گفتگو با این شخص باید یک گام عقبتر بیائیم و ابتدا حقانیتِ قرآن را به او اثبات کنیم. ما در این لینک مختصراً حقانیتِ قرآن و از جانبِ خدا بودنِ این کتاب را بررسی کردهایم.
➕ خشتِ اوّل که نهاده شد، دو آیهی موجود در قرآن که به موضوعِ ممنوعیتِ ارتباط با جنسِ مخالف پرداخته را در برابرش قرار دهید.
🗣آیهی 25 از سورهی نساء که به ممنوعیتِ دوستی دختر با پسر مرتبط است: "وَ لا مُتَّخِذاتِ أَخْدان"؛ و آیهی 5 سورهی مائده که به ممنوعیت دوستی پسر با دختر مرتبط است: "َ وَ لا مُتَّخِذي أَخْدان".
☝️واژهی "خِدن" در هر دو آیه به معنایِ مصاحبت، همراهی، رفاقت و دوستی است. ممنوعیتِ دوستی با نامحرم در این آیه، در کنارِ زنا قرار گرفته است!!! جالب آنکه خدا در هر دو آیه، "خِدن" را بشکلِ جمع آورده که نشان میدهد اگر کسی به این وادی وارد شد به یکی و دو تا اکتفاء نخواهد کرد.
✅ در دینِ اسلام تنها راهِ حلال شدنِ رابطه بینِ دو نامحرم، ازدواجِ دائم یا عقد موقت است. اساسا در دینِ اسلام بین دو شخص نامحرم ، چارچوبی بنام دوستی جعل نکرده است.
☝️لذا اگر کسی خود را مسلمان میداند و با این حال به دوستی با جنسِ مخالف تمایل دارد باید بیاید برایِ حقانیتِ این سیرهاش دلیل و منطق بیاورد. بگوید با وجودِ این همه دوستِ همجنس، چه تاکید و اصراری است به دوستی با جنسِ مخالف و نامحرم؟
❓آیا جُز این است که این نوع ارتباطها مجردها را به ازدواج بیرغبت میکند؟ آیا جُز این است که متأهلها را نسبت به همسرشان سرد میکند؟ آیا این نوع دوستی، سوء ظن را در خانوادهها زیاد نمیکند؟ آیا در کنارِ هم قرار گرفتنِ جنسِ مخالف، هیجاناتِ جنسی تحریک نمیشود؟! جُز غفلت و شهوت و هوس چه حاصلی دارد ارتباط با نامحرم؟
❓من حدیثی ندیدم در موردِ اینکه بزرگانِ دینیِ ما از جنسِ مخالف، دوستی برگزیده باشند! دختر و پسر که یک پدیدهی نوظهورِ قرنِ بیست و یکی نیست! زمان امامان ما هم جنسِ مخالف وجود داشت. چرا حضرتِ زهرا ـ نعوذ بالله ـ با جنسِ مخالف رفاقت و دوستی نمیکرد؟!
❓مگر قرنِ بیست و یک چه اقتضاء اختصاصیای پیدا کرده که بتوان با آن حکمِ خدا را خودسرانه، لغو کرد؟! اگر دوستی با جنسِ مخالف، مفید بود پس چرا خدا بدان توصیه نکرد؟! آیا در گذشته، این نوع دوستی نامفید بوده و الآن مفید شده است؟!!
❌ در قرآن هیچ گزارهای برای آموزش نحوهی ارتباط با نامحرم وجود ندارد. دستوراتِ قرآن، منحصر است در ایجادِ حریم بین زن و مرد. این دوستی بطور خاص برای دختر، خطرات و ضررهایش بیشتر است. دختر تا سنّ خاصی طالب و خواستگار دارد و اگر با دوستی با جنسِ مخالف، دورانِ شادابیاش را بگذراند بعداً معلوم نیست خواستگار داشته باشد... .
☝️خلاصه کسی که از این قانونِ صریح دین عدول میکند یا باید از مسلمانیاش استعفا کند و یا بپذیرد که تحتِ تاثیر فرهنگِ غرب قرار گرفته و دین را زیر پا گذاشته. باید تکلیفمان را با خود مشخص کنیم. بندهی خدائیم یا بندهی غرب و ماهواره؟! آیا فرمانِ کهنگیناپذیرِ اسلام را میپذیریم یا فرهنگِ ماهوارهایِ بجا مانده از عصرِ کُهنِ قومِ زناکار و لواطکارِ سدوم را؟!
➕ البته ارتباط دختر و پسر بقصدِ ازدواج، طبقِ چارچوب و مراحلی که در این لینک مطرح کردهایم نه تنها مُجاز که بسیاری ضروری و لازم است.
🆔 @SinJimDin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ مسلمان آگاه
🎙آیت الله مصباح یزدی:
🗣 نگاه خدا اینه که زمینه رو فراهم کنیم برای انتخاب و امتحانِ مردم. اما شما مسلمانها دنبالِ این هستید اونی که صحیحه، اجرا شه.
❗️اشتباه میکنید. خدا بلد بود کاری کنه غصب خلافت پیش نیاید یا یزید سکته کنه و کربلا جورِ دیگهای رقم بخوره.
👌باید مسلمانِ آگاه تربیت کرد.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
⭕️ خداشناسی
❓خدا را چگونه میتوان شناخت؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
📣 خدا جزء ملموسات و محسوسات نیست تا بتوان مستقیماً با حواسِ پنجگانه او درک کرد و شناخت. پس باید او را با آثارِ بجا مانده و کتابَش شناخت. آنچه ما را به خدا رهنمون میکند اصطلاحاً "آیه" یا نشانه نام دارد. آیات و نشانههایی که میتوان به آن خدا را شناخت، سه نوع است:
1️⃣ آیاتِ أنفُسی
✍️ معرفتِ أنفُسی یعنی خودشناسی و شناختِ ویژگیها و شگفتیهای جسم و روحِ انسان. معرفتِ نفس، که سودمند ترین معارف است چهار بُعد دارد:
👈 1. جسم انسان: ما با دیدنِ یک ساختمانِ زیبا یا خودرویِ مدرن چشممان میرود سمتِ سازندهاش. برای فرزندتان از عجایبِ خلقت انسان بگوئید یا کتابهایی با این موضوع در اختیارشان قرار دهید.
❓آیا با دیدنِ انسان و دقتهای بکار رفته در خلقتِ او، پِی به عظمتِ خدا نمیبریم؟ تازه این بُعدِ جسمانی انسان است. اینکه گفته میشود هر کس خود را بشناسد خدا را شناخته، یکی از معنایَش همین است: "مَن عَرَفَ نفسَهُ فَقد عَرَفَ ربَّهُ".
👈 2. روح انسان: خدا وقتی انسان را خلق کرد، ملائکه را به سجدهی آدم وا داشت. ماجرای سجده به آدم و تمردِ شیطان را برایِ فرزندِ دلبندتان تعریف کنید. انسان، مسجود ملائکه، گُلِ سر سبدِ هستی و اشرفِ مخلوقات است. در نظامِ هستی بعد از خدا، والاتری و بالاترین، انسان است.
➕ وقتی عظمتِ روحیِ انسان و ظرفیتهای وجودیاش را با زبانِ کودکانه به فرزندتان منتقل کنید طبیعتا فردا خود را در حدّ یک عروسکِ آراسته تنزل نمیدهد. میفهمد که خدا او را برای هدفی والا آفریده و این معرفتِ نفس باعث میشود در کوچه پس کوچههای زندگی گم نشود.
👈 3. تهذیب انسان: تا دل انسان از آلودگیِ گناه و رذائل اخلاقی پاک نشود، معرفتِ الهی حاصل نمیگردد. پس باید فرزندمان را نسبت به کارهایی که روح را خراب میکند نیز آگاه کنیم. گناه و ثواب را به او بشناسانیم و به آنان کمک کنیم که ثواب را کسب و از گناه، اجتناب کنند.
👈 4. استعداد انسان: بزرگترین خدمتِ والدین به فرزند این است که استعداد او را شناسایی کنند؛ و بعد مبتنی بر استعدادَش برایِ او برنامهی زندگی بچینند. مثلا پسری که ذهنِ فنی مهندسی ندارد را نباید وادار کرد به حفظِ طوطیوار. یا دختری که روحیهی هنری دارد را نباید گسیل داد به سمتِ کارِ فیزیکی و صنعتیِ خشن.
2️⃣ آیاتِ تشریعی [قرآن]
✍️ انس و ارتباط با مفاهیم قرآن باعث میشود خدا را همانگونه هست بشناسیم. یا در دعایِ جوشنکبیر پیگیری کنیم ویژگیها و صفات خدا را.
3️⃣ آیاتِ آفاقی
✍️ نیمههای شب در دلِ کویر که از آلودگیهای نوری خبری نیست به کیهان، جهان و آسمان بنگریم. آنگاه خود بخود عظمتِ خدا در دلِمان میافتد و به سجده میافتیم در برابرِ کبریائیِ خدا.
☝️در کنارِ این سه نشانه، سعی کنیم با انجامِ واجبات و ترکِ محرمّات و نیز ممتد کردنِ رشتهی یادِ خدا در زندگی، ارتباطِ موثری با آن ذاتِ مقدس بر قرار کنیم. تزکیهی نفس و تعلیمِ معارفِ دینی، روز بروز شناختِ ما را نسبت به خدا بیشتر میکند.
➕ البته طی کردنِ مراحلِ شناختِ خدا، یک فرایند زمانبَر است و باید زحمت کشید: کاندرین راه بسی خونِ جگر باید خورد. پس باید صبر و استقامت داشت و از عجله و بیحوصلگی جداً پرهیز کرد. معرفیِ چند کتاب در این زمینه:
📚 راه شناخت خدا / محمدی ری شهری
📚 راه خداشناسی / استاد جعفر سبحانی
📚 جهان بینی توحیدی / شهید مطهری
📚 مبدأ و معاد / آیت الله جوادی آملی
📚 خداشناسی قرآنی (پاسخ به 40 پرسش کودکان و نوجوانان درباره خدا)؛ نوشتهی غلامرضا حیدری ابهری
📚 خداشناسی همراه با روایات و حکایت (ویژهی نوجوانان و جوانان)؛ نوشتهی حسین یاری زاده
📚 راههای خداشناسی (پاسخهای داستانی و تمثیلی به پرسشهای نوجوانان و جوانان درباره خدا)؛ نوشتهی جلیل آزادی
📚 کتاب "آشنائی با اسلام برای نوجوانان" نوشتهی استاد قرائتی
🆔 @SinJimDin
👉1👈
⭕️ بانک
❓آیا بانکِ ما پس از 40 سال، اسلامی است؟ اگر نه، چرا مراجع تقلید اعتراض نمیکنند؟!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
❗️بزرگترین اشتباه و نقطه ضعفِ جمهوری اسلامی، سیستم بانکداری ربوی است. این سیستمِ ناسالم از دورانِ پس از جنگِ تحمیلی، جانِ تازهای گرفت و بانکها بجایِ پرداختِ سود واقعی (مضاربه شرعی) اقدام به پرداختِ سود تعیین شده (ربا) کردند!
💰امروز بزرگترین اختلاسها و فسادهای اقتصادی در کشور بشکلِ مستقیم یا غیرِ مستقیم با بانکهای مبتنی بر سیستمِ ربا مرتبطند. بانکها اصولِ شرعی را بشکلِ صوری و ظاهری در فُرمها رعایت میکنند اما واقعیت با آنچه شما در فرمهای بانک امضاء کردهاید و با آنچه شورای نگهبان مصوّب کرده فاصله دارد. بانکداریِ اسلامی باید دارایِ شاخصه های زیر باشد:
1️⃣ عدالت: منابع و عایداتِ بانک باید عادلانه بینِ اقشار مختلف جامعه تقسیم شود. چرا بانکهائی که با سپرده مردم، رشد کرده اند، باید 59 درصدِ وامهایشان را به کارمندانشان اختصاص دهند؟ چرا فلان آقا و آقازاده باید تسهیلاتِ میلیاردی دریافت کند؟ اما یک جوان برای دریافتِ وامِ ازدواج، دچار مشکل شود؟ در طولِ یک سال، ۸۷۵۰ میلیارد تومان سپرده های مردم در بانک ها، خرج کارمندان بانکها شد و سهم وام ازدواجِ جوانان رویِ هم، ۵ هزار میلیارد تومان شد!
➕ بانکِ اسلامی به فرموده آیت الله مکارم نباید در خدمت سرمایهداران باشد و به ضعفا بیتوجهی کند. بزرگترین مانع اقتصاد مقاومتی سیستم ربوی بانکها است. تا بانک هست و سودِ مفت به من میدهد، برای چه اقدام به کار و تلاش و چرخاندنِ چرخِ اقتصاد کنم؟ چرا به دوستَم قرضالحسنه بدهم؟! پولَم را قرض میدهم به بانک؛ و گردانندگانِ بانک با پولِ من، سودِ کلان میکنند و آخرَش یک تکه استخوان جلویِ من میاندازند!!
2️⃣ بهره رویِ سود: بانک نباید "بهره" را رویِ "اصلِ سرمایه" ببندد؛ بلکه باید رویِ "سودِ حاصل" از کسب و تجارت ببندد. بنده سپرده گذار هستم و بانک، تاجر. اینجا من باید به بانک بگویم با پولِ من کار کن و در سودِ حاصله، شریک هستیم. الآن بانک ها، سود را رویِ اصلِ سرمایه می بندند و نه رویِ سودِ حاصل از تجارت که این میشود ربا. البته بشکلِ صوری و کاغذی و با حیلههای شرعی، ظاهرِ قرارداد را اسلامی میبندند!
3️⃣ عدم تعیین عددی سود: نباید مقدارِ سود به عدد مشخص شود. یعنی اگر بگوید بابتِ 2 و نیم میلیون، باید ماهانه 200 هزار به من بدهی، این میشود ربا و حرام. اما تعیین درصد مانعی ندارد. مثلا بگوید در سودِ ماهانهات 30 درصد شریکم. در صدِ سود، هم یک قاعدهی ثابتی ندارد و بسته به توافق طرفین دارد. یعنی بیشتر یک مسئلهی عُرفی است و به انصافِ طرفین مربوط میشود.
✍️البته بانکها به یک روشِ صوری سودِ عددی را رنگ و لعاب شرعی میدهند. لذا دفترِ رهبری در پاسخ به فردی که در مورد سودِ سه تا بیست درصدی سوال کرد این پاسخ را دادهاند: "اگر آن مبلغ اضافی و سودی که بانک میدهد از درآمدِ حاصل از بکارگيری سپرده به وکالت از سپردهگذار در ضمن يکی از عقود شرعی صحيح باشد، ربا نيست بلکه سود معامله شرعی است و اشکال ندارد".
4️⃣ مشارکتِ سپردهگذار در سود و ضرر: شما باید هم در سود و هم در ضررِ بانک سهیم باشید. اما واقعیت این است که سپرده گذارانِ بانک، نه از میزانِ سودِ بانکها در تجارت هایِ کلانِ بانکی مطلعند و نه در ضررهایِ بانک، شریکند. طبقِ قاعده مضاربه شرعی، اگر بانک با پولِ من کار کرد و هیچ سودی کسب نکرد، منِ سرمایه دار حقِ مطالبه سود از بانک ندارم. اگر هم خییییلی زیاد سود کرد، منِ سرمایه گذار حقِ مطالبه سودِ بیشتر را دارم.
❌ اینکه بانک با سرمایهی من، کارِ اقتصادی کند و سودِ میلیاردی به جیب بزند و قطرهای از آن سود را به من بدهد، اینجا در واقع بانک حقِ مرا و مالِ مرا دزدیده است! و من با سپرده گذاری در بانک، این سیستمِ سراسر اختلاس را تایید و تقویت کرده ام!
5️⃣ مصرفِ سپرده: منِ سپرده گذار باید بدانم بانک، سپرده مرا خرجِ چه کاری میکند؟ آیا کشاورزی و صنعت و مسکن و تولیدِ داخلی را رونق داده؟! یا با پولِ منِ متدین، به عدهای خاص وام داده و برج و پاساژهایِ ترویج دهندهی فساد و قصرهایِ اشرافی ساخته؟ کدام بانک گزارشِ عملکردش را به مردم و نمایندگانِ مردم میدهد؟! سپردهگذاری در بانک یعنی پولِ حلالمان را بدهیم دستِ کسانی که نمیدانیم پولمان را در راستایِ چه اهدافی خرج میکنند!!
ادامه👇👇👇
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
👉1👈 ⭕️ بانک ❓آیا بانکِ ما پس از 40 سال، اسلامی است؟ اگر نه، چرا مراجع تقلید اعتراض نمیکنند؟! 👈
👉2👈
ادامه👆👆👆
6️⃣ شفافیت: بانکِ اسلامی باید مشتریان را از متن و محتوایِ قراردادش مطلع کند. حتی اگر متصدیِ بانک را وکیلِ خود بدانیم، باز هم باید موکل از کلیاتِ معامله مطلع شود. بانک برای سپرده گذاری و پرداختِ تسهیلات، به شما یک فرمِ بلند بالا با فونتِ ریز میدهد تا شما حوصلهی خواندنِ آن را نداشته باشید. شما پایِ فرمی را امضاء کرده اید که نمیدانید چیست! آیا این معامله، غرری و فریبکارانه نیست؟
7️⃣ ممنوعیت دیرکرد: بانکِ اسلامی نباید بابت تاخیر در باز پرداختِ وام و تسهیلات، دیرکرد بگیرد. چرا که دیرکرد، به هر اسمی و سرپوشی که گرفته شود، طبقِ نظرِ غالبِ مراجع تقلید، نزول است و ربا.
8️⃣ عقد شرعی: معاملاتِ بانکی باید در قالب یکی از عقودِ شرعی مانند مضاربه باشد. پس اگر بانک صرفا مبلغی را با عنوانِ قرض از شما بگیرد اما آن مبلغ در معامله ای به کار نیفتد، اخذِ سود قطعا ربا محسوب میشود و حرام.
❓چرا مراجعِ تقلید و رهبری، با بانکِ کنونی، مقابله و مبارزه نمیکنند و حتّی مناسباتِ مالیشان در همین بانکها است؟
✍️ مراجع نمیتوانند وجوهات مردم را شبها زیرِ متکایشان پنهان کنند. امکاناتِ نگهبانی از مبالغِ بالا، در انحصار بانکها و ارگانهای دولتی است. قانون هم اجازهی نگهداشتنِ مبلغِ بالا در خانه و حتی یک موسسهی خصوصی را نمیدهد.
🔔 واقعیت این است که مرجعیت در نظامِ ساختاریِ کشور فقط یک ناصح و پدرِ معنوی است؛ هیچ قدرتِ اجرائی و قانونی ندارد. پس نمیتوان با فتوا و فشار به مسئولین، مسئلهی بانک را حل کرد. دولت و حاکمیت و پارلمان، نقشِ اصلی را در حلِ این معضل دارد! آنهم که توسطِ مردم، انتخاب میشود و نه توسطِ مراجعِ تقلید یا رهبری. شهرِ خوب را باید مردم بسازند! با شعر و شعار که نمیشود آرمانشهر ساخت.
✅ اگر موانع بر طرف شود و زیرساختها فراهم شود چه بهتر که مراجع تقلید با پشتیبانیِ متدینین، یک بانکِ صد درصد اسلامی تاسیس کنند؛ ارگانهای مذهبی مثلِ سپاه و آستان قدس و خیرهها هم بپیوندند. اندوختهی این بانک در مسیرِ اشتغالزائی، رفعِ فقر، جهش تولید و توسعهی دین مصرف خواهد شد. مبارزهی عملی با بانکِ ربوی اتفاق خواهد افتاد. ثروت اگر دستِ مرجعِ تقلید باشد هم نفوذِ مرجعیت بیشتر میشود و هم مرجع تقلید میداند ثروت را کجا خرج کند!
✍️ در جامعهی اسلامی، وظیفهی امام و مرجعیتِ دینی، روشنگری و ابلاغِ فرمانِ خدا است. مُجریِ اوامرِ رهبری و مراجع، مردم هستند و مسئولینِ منتخبِ مردم. به بیاناتِ برخی از علما در خصوصِ بانکداری دقت فرمائید:
👈 آیتالله مصباح یزدی: بسیاری از مشکلاتِ اقتصادیِ دنیا ریشه در ربا دارد و تنها با فتوایِ مراجع، مشکلِ ربا در بانک ها رفع نمی شود.
👈 آیت الله جوادی آملی: حقوق کارمندان بانک حرام است. خدا هیچ مسلمان و کافری را گرفتار بانک ها نکند. خطر ربا از گزینه نظامی دشمن بیشتر است زیرا ربا جنگ با خداوند است. پول ربوی با کلاه شرعی حلال نمیشود. بانکهای ربوی در حال جنگ با ما هستند و هر چقدر هم آدم فریاد می زند، باورشان نمی شود که کسب و کار از طریق این بانکها حرام است. این بانک ها کمر شکن هستند و خدا هیچ مسلمان و حتی هیچ کافری را گرفتار آن ها نکنند. خطر ربا از گزینه نظامی بیشتر است.
👈 آیت الله نوری همدانی: بانک ها در مسیرِ غیر شرعی حرکت میکنند. تاخیر وام آنها و گرفتن پول بعنوان دیکرد حرام است. برای ما ننگ است که در جمهوری اسلامی، بانک ها به این سمت حرکت کنند
👈 آیت الله مکارم: بانکداری ما نه تنها اسلامی نیست که حتی محاسنِ بانکداری غربی را ندارد. سود بانکی در کشورهای غربی بین 4 تا 6 درصد است اما در بانکداری اسلامی، تا 28 درصد از مردم سود می گیرند.
👈 امام خامنه ای: خداوند به کارفرمایی که با نیت خدایی جای گذاشتن پول در بانک و گرفتن سود، با آن کاری را راه بیاندازد بهشت خواهد داد.
❌ بالاخره در نظام بانکداری، عدهای ذی نفع هستند! و طبیعتا حرفِ مراجع را هم چون مخالف مطامعشان میبینند، زیر پا می گذارند و گاهی متدینینِ ساده اندیش را هم سمتِ خود جلب میکنند. البته سیستم بانکی با فتوای مرجعیت حل نمیشود. باید دو تا اقدامِ اساسی انجام شود تا نظام ربوی از سیستم اقتصادی ما حذف شود. اقدام اول به دوش نخبگان است و اقدام دوم، بر عهده مردم:
ادامه👇👇👇
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
👉2👈 ادامه👆👆👆 6️⃣ شفافیت: بانکِ اسلامی باید مشتریان را از متن و محتوایِ قراردادش مطلع کند. حتی اگر م
👉3👈
ادامه👆👆👆
◀️ نخبگان: بجای غر زدن و انتقاد، درسمان را خوب بخوانیم و وارد سیستم شویم. الآن سیستم دانشگاهی ما اقتصاد دانِ سکولار و بیدین تربیت میکند و فردای مملکت دستِ اینهاست!! سیستمِ اجرائیِ ما هم سکولار است و مبتنی بر نظامِ سرمایهداری. بچه حزب اللهی ها باید گلوگاههای اقتصادی را از چنگ اقتصاد دانهایِ سکولار و لیبرال در بیاورند و این انقلابِ اقتصادی تا رخ ندهد اوضاع به همین منوال است.
◀️ مردم: بانکها با پولِ چه کسی چاق شدهاند و حالا خونِ مردم را در شیشه کردهاند؟ جز این است که من و شما، از روی راحت طلبی و تنبلی پول در بانک گذاشتهایم برای کسبِ سود؟! متدینینِ عزیز در حالی به سیستمِ بانکداری معترضند که خودشان با سپردهگذاری در بانک، روز بروز بانکها را قدرتمندتر میکنند! و امروز بانک تبدیل به یک مافیایِ ثروت شده که حتی مجلس و دولت هم حریفش نیست!
✅ اگر فقط مذهبی هایِ ما پولشان را از بانک بیرون بکشند، بانکها تغییر رویه خواهند داد. بهتر نیست سرمایهمان را بجای بانک، به یک جوانِ مورد اعتماد بدهیم تا هم یک جوان، شاغل شود و هم در سودِ کارِ او شریک باشیم؟ مقابله با مافیای ثروت، اقدام و حرکت ما را میطلبد و صرفا با غر زدن و فتوای مراجع تقلید، چیزی حل نمیشود. اصلاحات باید توسطِ خود ما ایجاد شود! آرمان شهرِ اسلامی، ساختنی است و نه یافتنی. بنظرتان آیا باید عده ای از کره مریخ بیایند و این مشکلات را حل کنند؟
🔔 البته نقدِ ما به کلیتِ نظامِ بانکی بود و نه بانکی خاص. با همهی این احوالات، بازهم نمیتوان یک حکمِ کلی داد برای همهی بانکها و قراردادها. نمیتوان گفت همهی بانکها فاسدَند. ممکن است بانکی باشد که مصوباتِ شورای نگهبان را عمل کند و طبقِ چارچوبهای شرعی به مشتریانش تسهیلات بدهد.
➕لذا شما باید متنِ قراردادِ بانک را با دقت مطالعه کنید و حتی از رئیسِ بانک سوال کنید. متصدیانِ بانکی هم موظفند به توضیح برای شما. حتی بعد از توضیحاتِ بانک میتوانید خلاصه ای از گفتگویتان را با دفترِ مرجعتان یا یک کارشناسِ دینی در میان بگذارید تا حکمِ شرعیِ مسئله را بدست بیاورید".
‼️برای شکستنِ سیطره نظامِ سرمایه سالاریِ بانک ها، ابتدا باید ما متدینین توجیه شویم! تا قبل از این اتفاق، از دستِ رهبری عزیز و مراجع تقلید کاری ساخته نیست. تا وقتی که متدینینِ ما لساناً تبلیغاتچیِ بانکها باشند و عملا با سپرده گذاری، در رونقِ بانکها شریک باشند، اوضاع به همین منوال خواهد بود و ثروتمندانِ زرسالار، دلِ ما را به ثمنِ بخسِ وامِ 15 میلیونی و آب نبات چوبی خوش میکنند و با سپرده هایِ ما، خودشان روز بروز ثروتمند تر میشوند و فقرا روز بروی فقیر تر.
✅ ثروتِ مردم باید دستِ خودِ مردم باشد و نه در اختیارِ ثروتمندان. ثروتِ مسلمین باید در مسیرِ اسلام و رونقِ دین و دنیای مردم بکار بگیرد و نه در راهِ تفریحات و فسادهایِ ثروتمندان.
🆔 @SinJimDin
⭕️ قرض
❓ثواب صدقه و انفاق بیشتر است یا قرض؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
💰انفاق یعنی دادنِ مال به نیازمندان. حالا چه این مال را با عناوینی مثلِ زکات، صدقه، خمس و... به نیازمندان هدیه کنیم؛ و چه به آنان قرض الحسنه بدهیم. با این توضیح، انفاق یک مفهوم عام است که شاملِ وام و قرض نیز می شود. از لحاظِ لغوی هم انفاق بمعنایِ هزینه کردنِ مال است.
❓اما قرض دادن بهتر است یا صدقه و بخششِ بلا عوض؟ خدا در آیه 18 سوره حدید میفرماید: "إِنَّ الْمُصَّدِّقينَ وَ الْمُصَّدِّقاتِ وَ أَقْرَضُوا اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً يُضاعَفُ لَهُمْ وَ لَهُمْ أَجْرٌ كَريم". در این آیه صدقه و قرض، هر دو عاملِ افزایشِ سرمایه معرفی شده اند اما قرض الحسنه بر صدقه برتری دارد. چرا؟
✅ چون در این آیه، خدا صدقه را با اسم فاعل (مُتصَدِّق) آورده بر خلافِ قرض که با فعل (اقرضوا االله) آمده. یعنی شخص باید آن قدر صدقه دادن را تکرار کند تا توصیف صدقه دهنده شاملِ حالَش شود اما در قرض، حتی با یکبار قرض دادن نیز جزء قرض دهندگان به حساب می آید.
➕ضمنا صدقه گیرنده لزوما محتاج نیست اما کسی که وام درخواست می کند، به احتمالِ نیاز از بابِ نیاز است و حتما احتیاجَش دارد. در حقیقت وام گیرنده در حالتِ اضطرار است و کمک به مضطر، فضیلتَش بیشتر است. ضمن این که صدقه، ممکن است مستمند را بد عادت کند و جامعه را بسمتِ گداپروری بکشاند. اما در قرض چون مجبور است مال را برگرداند، ناچار است کار و تلاش کند و جامعه، تنبل بار نمی آید.
🗣 رسول خدا می فرماید: "پاداش صدقه ده برابر، پاداش قرض هيجده برابر، پاداش پيوند و ارتباط با برادران ديني بيست برابر و پاداش صله رحم و پيوند با خويشاوندان، بيست و چهار برابر ميباشد". کتاب اصول كافی/ج4/ص10
🆔 @SinJimDin
⭕️ نفرین رسول خدا بر...
❓آیا رسولِ خدا کسی رو لعن و نفرین کرده؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
👌رسولِ خدا رحمت است برای عالمین. اما اگر کسی با عملکردَش خود را از رحمت، دور کند، موردِ غضبِ خدا و نفرینِ پیامبر خدا قرار میگیرد. در ادامه به نمونهای از نفرینهای پیامبر اشاره میشود:
1️⃣ امام صادق میفرماید رسولِ خدا لعنت و نفرین کرد ربا، رباخوار و ترویج دهنده، فروشنده، مشتری، نویسنده و شاهدانِ ربا را: "الرِّبَا وَ آکِلَهُ وَ مُۆْکِلَهُ وَ بَائِعَهُ وَ مُشْتَرِیَهُ وَ کَاتِبَهُ وَ شَاهِدَیْهِ". کتابِ مَن لا یَحضُر/ج۳/ص۲۷۴
2️⃣ امام باقر میفرماید: "در خصوصِ شراب، پیامبر خدا ده گروه را نفرین کردند. کسی که درخت انگور بکارد برای شراب، کسی که از آن درخت مراقبت کند، فروشنده، خریدار، نوشنده، تولید کننده، حمل کننده، نوشاننده...". کتابِ مَن لا یَحضُر/ج۳/ص۲۷۴
3️⃣ رسولِ خدا مردانی که به عورتِ زنانِ نامحرم نگاه میکنند و کسانی که رشوه میگیرند را لعن کردهاند. الکافی/ج۵/ص۵۵۹
4️⃣ رسولِ خدا مردانِ زن نما و زنانِ مرد نما را نفرین کردهاند. الکافی/ج۵/ص۵۵۹
5️⃣ پیامبر خدا کسی را که در جوانی زنا میکند و در پیری قوادی، لعنت کرده است. المحاسن/ج۱/ص۱۱۳ قواد به کسی گفته میشود که بینِ زن و مردِ نامحرم ارتباط برقرار میکند.
6️⃣ همچنین در نقلهای تاریخی آمده است که حضرت رسول افرادی نظیرِ اشعث بن قیس، حَكَم بن ابى العاص، سراقة بن مالک، عامر بن طفيل، عُتيبة بن ابى لهب، عمرو بن عاص، خسرو پرویز، مُحَلّم بن جثّامه، مروان بن حَكَم، معاوية بن ابى سفيان، مُغَيرة بن عاص، نوفِل بن خُوَيلِد، وليد بن عُقْبه را صراحتا مورد لعن و نفرینِ خودشان قرار دادند
🆔 @SinJimDin
⭕️ اختراعات امامان
❓ما از فضائل حضرت زهرا میگیم بعضیا میگن خدماتِ دانشمندان به بشر بیشتر از پیامبران بود! حضرت زهرا چه خدماتی به ما داشته؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
👌کسی که قانع نمیشود و بنایَش بر قانع نشدن باشد، اگر بقیهی فضائلِ حضرت زهرا را نیز نام ببریم، قانع نخواهد شد. اینجا توپ را به زمینِ طرف مقابل بیندازید و پرسید توقعِ شما این بود که حضرتِ زهرا چه خدمتی برساند؟ مثلا قرار بود ایشان مثلِ ادیسون برق اختراع کنند؟ یا مثلِ گراهامبل، تلفن و مخابرات را تاسیس کنند تا نامشان بعنوانِ خادم در تاریخ ثبت شود؟
➕برای به نتیجه رسیدن در بحث، ابتدا باید مقبولاتِ طرف مقابل را بدانیم. آیا دوستِ شما ولایتمداری، مادری، حیا، نجابت، مربیگری، هدایتگری، معرفتگستری و... که از فضائلِ حضرت زهرا است را یک ارزش قلمداد میکند؟ یا ایشان فقط دمپاییساز و ماشینساز و تلفنساز را ارزشمند میدانَد؟
🔔 رسالت حضرت زهرا، اهلبیت و انبیاء الهی، ایجادِ زمینه و بسترِ هدایت، رشد عقلها و رساندنِ انسان به سعادتِ اخروی و تکامل دنیوی است. امام، باید نحوهی شکوفائیِ عقل را به انسان بیاموزد و سیر انسان شدنِ او را رهبری کند.
➕امام نمیتواند از این رسالت مهمَش دست بر دارد و یک کارگاهِ هواپیما سازی راهاندازی کند. بدونِ موبایل، زندگی میگذرد ولی بدونِ هدایت، تباهیم. اختراعِ ادیسون 70 سال به کارَم میآید و تعالیمِ انبیاء، ابدیتِ مرا آباد میکند. فرستادگانِ الهی مثلِ معلمان، برای "انسانسازی" مبعوث شدهاند و نه "ابزار سازی". آیا میتوان گفت فلان معلم، چون هیچ اختراعی ندارد، پس خیلی بیخاصیت است؟
👌اسلام تمرکزَش رویِ علومِ انسانی است و نه علومِ طبیعی مثلِ فیزیک. مخاطبِ انبیاء، انسانها هستند و نه جماداتِ بیجان. حضرتِ زهرا، معلّمِ ما است. کسی که یک دور کتابِ "کشتی پهلو گرفته" اثر سیدمهدی شجاعی و کتاب "فاطمه فاطمه است" اثر دکتر شریعتی را بخواند به الگو و مربی بودنِ فاطمه اذعان میکند.
🔔 در احادیثِ نورانیِ اهلبیت، رئوس و ارکانِ علومِ انسانی مانند زراعت، طب و بهداشت، حقوق، روانشناسی، معماری، جامعهشناسی و... آمده است. وقتی امام، عقلِ بشر را رُشد داد قهراً بشر تکامل یافته، با تکیه بر عقلِ تجربیاش میتواند ابزارها را اختراع کند و دنیای خود را نیز آباد سازَد. یک معلّم، وظیفهاش آموزش دادن است و نه ساختنِ ابزار و تجهیزات.
✍️ در اوجِ دورانِ شکوفائی اسلام که هنوز غَربیها حمام رفتن هم بلد نبودند، ما شاهدِ ظهورِ مفاخری از مسلمانان مانند ابو علی سینا، فارابی، جابر بن حیّان و... بودیم که هر یک در علومِ مختلف مانند نجوم، ریاضی، فیزیک، شیمی و... صاحبِ نظر و اختراع و اکتشاف بودند.
✍️ البته ما بیش از این هم میتوانستیم از محضرِ امامان بهره بگیریم اگر با بیوفائی، امامان را خانه نشین نمیکردیم! اگر خلفای غاصب را جایگزینِ امامان نمیکردیم. کما اینکه در روایات داریم علم، 27 شاخه دارد که تا زمانِ ظهور فقط 2 شاخهاش کشف شده. 25 علمِ دیگر در زمانِ حکومتِ مهدوی، آشکار خواهد شد.
❌ قرار نیست انبیاء و امامان، عقلِ تجربیِ بشر را تعطیل کنند و به علومِ تجربی هم وارد شوند و برای انسان، الکتریسیته و تراکتور بسازند! یک انسانِ نخبهی غیرِ پیامبر هم میتوانَد اختراع بکند اما آنچه او نمیتواند انجام دهد، ارتباط با غیب است و دریافتِ وحی تربیتِ انسان.
☝️بعبارتِ سادهتر پیامبر و امام، آشپزی، قوانین، کلیات و ارکان را به ما یاد میدهند. پس از یاد دادن، نیازی نیست خودشان آشپزی کنند و بسازند. ادامهی کار بعهدهی انسان است.
✅ خلاصه آنکه سوالِ شما بر میگردد به "انتظار مردم از دین". دین و معلّم دینی، وظیفهی خلق ابزار مادی برای زندگی را ندارد و ساختِ اینها به عهدهی عقل بشری است. پس انتظار ساختِ ابزار از دین، انتظاری نا بجا است. کما اینکه انتظارِ ارائهی هدایت از یک مخترع، نا بجا است.
👌👌بگذریم از اینکه بشرِ امروزی چون فاقدِ تعالیمِ وحیانی است، اختراعاتَش فساد و نا امنی و خیانت را در جامعه زیاد کرده و آرامش، گمشدهی بشرِ امروزی است. تمدنی که با پشت کردن به خدا شکل بگیرد، انتهایَش نابودی است. صنعتی که محیط زندگیِ ما را آلوده کرده، خیانت است یا خدمت؟ موشک و هواپیمائی که دستِ دیوانگان است و با آن بیگناهان را میکُشند، به ما خدمت کرده یا خیانت؟! موبایلی که حریم امنِ خانواده و جامعه را تهدید میکند، خیانت است یا خدمت؟
☝️استفادهی درست از ابزارهای پیشرفته، مقدور نیست مگر با تعالیمِ الهی. تکنولوژی، خوب است وقتی که در مسیرِ خدا قرار گیرد.
➕امروز نیز بیبهرگیِ ما از انوارِ امام زمان، بخاطرِ این است که مهیا نشدهایم. امام، فاعلِ هدایت است؛ ما قابل نیستیم. پس مهیا نبودن و کوتاهیهایِ دانشآموز را نباید پایِ معلّم نوشت.
🆔 @SinJimDin
⭕️ درود
❓آیا "درود" را میتوان جایگزینِ "سلام" کرد در محاورات؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ درود از "دروته" یا "دروسته" بمعنایِ "درست" گرفته شده و به مرور در فارسی میانه به "درود" تبدیل گشته است. درود با کلماتی نظیرِ آفرین، به به و شادباش، مترادف است. امروز این واژه برای دعا، سلامتی و طلبِ رحمت نیز بکار میرود.
❌ اما جایگزینِ "سلام" و جوابِ سلام و سلام الله علیها، نمیتواند بشود. سلام، اسمِ خدا است و بمعنایِ سِلم و صلح و آرامش. سلامِ من به شما یعنی من نامِ خدا را به زبان آوردَم و خیالتان راحت باشد که از جانبِ من، هیچ گزندی به شما نخواهد رسید. سلام الله علیه یعنی من با امامِ خودَم در سِلم و صُلحَم و آزارَش نمیدهم.
👌پس درود، نمیتوانَد جایِ سلام را بگیرد. البته استفاده از آن ممنوعیت شرعی ندارد. شما هم به دوستتان سلام بگوئید و ثوابَش را ببرید و هم به او درود بفرستید. هم سلام الله علیها را برای حضرتِ زهرا بکار ببرید و هم درودِ خود را به او تقدیم کنید. اما این جای آن را نمیگیرد.
❗️در آلمان و اتریش تا کمتر از یک قرن قبل، تعبیرِ «Groß Gott» به معنای "سلام خدا بر تو" بر سرِ زبانها بود. رنسانس که به اوج رسید و جنگ با کلیسا و دین شدت گرفت، ابتدا اصطلاحاتی نظیر صبح بخیر، ظهر بخیر (good morning.. .) باب شد. تُرکهای غربزده هم ترجمهی تُرکیِ این اصطلاح را به زبان آوردند: "ایئی آکشاملار". در کشورهای عربی نیز "صباح الخیر" باب شد؛ و خلاصه "سلام" که نامِ خدا بود به حاشیه رفت.
❌ بعدها متوجه شدند کلمهی "خیر" هم نامِ خدا است و باید حذف شود. لذا در محاوراتِ خود، واژهی "Hi" را جایگزین کردند. امروز بعضی از غربیها حتی همین "Hi" را هم در ابتدای کلام، به زبان نمیآورند!! میبینید که دعوا سرِ "اسمِ خدا" است و نه یک واژه و اصطلاح و عبارت. من وقتی به این انحراف پی بُردم که تعصّبِ یک باستانگرایِ کوروش پرستِ جامانده در 2 هزار و 500 سال قبل را رویِ تعبیرِ "درود" و مخالفتَش با "سلام" را دیدم!
☝️عجیب آنکه بیشتر افرادی رویِ واژگانِ پارسی اصرار دارند که یک سوّم کلماتِ روزمرهشان انگلیسی و فرانسوی است!! چرا بجای "مرسی" کلمهی "سپاس" را جایگزین نمیکنند؟! یا بجایِ پیتزا "کِش لُقمه" نمیگویند؟!! فقط اسم خدا و دین، اجنبی شده است؟!!
🆔 @SinJimDin
بیماری خودارضائی.pdf
424.6K
⭕️ درمان بیماری خودراضایی
❓چگونه یک جوان را از گناهِ اعتیادآورِ خودارضایی نجات دهیم؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
☝️فایل فوق را در اختیارشان قرار دهید؛ افرادِ زیادی با عمل به توصیههای این نسخهی درمانی برای همیشه از شرّ گناهِ کبیرهی خودارضایی نجات یافتهاند.
➕فرمت فایل: Pdf
🆔 @SinJimDin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ آب و برق مجّانی
❓آیا امام خمینی در بهشت زهرا با وعدهی آب و برق مجانی، ما را فریب داد؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
📹 در کلیپ فوق، دیدید که امام خمینی، 18 روز بعد از انقلاب در فیضیهی قم ـ نه بهشت زهرا ـ فرمودند: "دلخوش نباشید که مسکن فقط مىسازیم، آب و برق را مجانى مىکنیم براى طبقه مستمند، اتوبوس را مجانى مىکنیم براى طبقه مستمند، دلخوش به این مقدار نباشید. معنویات شما را، روحیات شما را عظمت مىدهیم". صحیفه/ج6/ص273
☝️برای فهم بهتر بستر کلام امام، خوب است به روزنامههایِ آن زمان سرک بکشیم. یک روز قبل از سخنرانیِ اولِ امام، در تیترِ روزنامه کیهان به تاریخِ 8 اسفند خبرِ مجانی شدنِ آب و برق برای "کم در آمدها" به نقل از امیر عباس انتظام، سخنگویِ دولتِ بازرگان آمده.
❓دقت کردید؟ اولا مجانی شدنِ آب و برق فقط به مستمندان وعده داده شده بود، نه همه مردم. ثانیا این وعده توسطِ دولتِ بازرگان داده شده بود و نه امام. امام، سه روز بعد ضمنِ تایید اقدام به مجانی کردن برای مستمندان، به همه گوشزد کردند که دلخوش به این وعده نباشید چرا که به تعبیرِ عامیانه ما برای کیک و ساندیش انقلاب نکرده بودیم و نباید راه را گم کنیم.
➕ پس اولا سخنرانی امام، در قم بوده و بعدِ انقلاب؛ و نه در بهشت زهرا و قبل از انقلاب تا بعد بگوئیم امام، مردم ساده لوح را فریب داد! ثانیا لایحهی مجانی سازی، اختصاص به فقرا داشت و نه همه. ثالثا وعده از جانبِ دولت بازرگان بود نه امام. رابعا امام ضمن تایید اصل کار، متذکر میشود که انقلاب را صرفا یک حرکت مادی تصور نکنید.
🆔 @SinJimDin
⭕️ شادی در اسلام
❓چرا در قرآن آمده که خدا شادی کنندگان را دوست ندارد؟
👈 برای طرح سوال، اینجا لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
❗️تا منظورِ شما و تعریفِ شما از شادی چه باشد! عکسنوشتهی فوق را بخوانید.
✍️ تعبیرِ "إنّ اللَّهَ لَا يحُِبُّ الْفَرِحِين" در اثناء قصّهی قارونِ طغیانگر آمده است. به ابتدای همین آیه دقت کنید: "إِنَّ قَارُونَ كَانَ مِن قَوْمِ مُوسىَ فَبَغَى عَلَيْهِم...". خدا شادیِ قارونی را که به بغی و ستم کشیده بود دوست ندارد.
➕ اقوامِ قارون از سرِ خیرخواهی در مواجهه با قارون گفتند شادیِ اینچنینی نداشته باش که خدا دوست ندارد شادان را: "إِذْ قَالَ لَهُ قَوْمُهُ لَا تَفْرَحْ إِنَّ اللَّهَ لَا يحُِبُّ الْفَرِحِين".
✅ به همان اندازه که شادیِ گناهآلود موردِ مذمت خدا است، شادیِ حلال را خدا دوست دارد. مثلا در آیهی 4 سورهی روم وقتی اسلام در نقطهی پیروزی قرار میگیرد خدا میفرماید: "يَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُون". پس خدا شادیِ مومنانه را تایید میکند.
❓شادیِ گناهآلود، مورثِ سرورِ مقطعی و موقتی است. بخاطر همین بیشترین آمار خودکشیها و افسردگیها مربوط میشود به کشورهایی که از مدلِ شادیِ آزاد پیروی میکنند. ایران از لحاظِ خودکشی در پائینترین رتبهها قرار دارد.
✍️ از آمارهایِ کلیشهای و جانبدارانهی گالوپِ آمریکایی و فوربسِ سازمان ملل که بگذریم و بشکلِ میدانی مثلا پیامهای مردمِ جهان را در فضای مجازی آنالیز کنیم، بیشترین ایموجیِ بکار رفته توسطِ ایرانیها این است: 😂 برای آمریکاییها، این: 😱 برای کانادا این: 💩.
🆔 @SinJimDin
⭕️ بازاریابی شبکهای
❓حکمِ نتوورکها و بازاریابیِ شبکهای چیست؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
🔔 گلدکوئست، گلدماین، بادران، مارکتینگهای اینچنینی و کلا شرکتهای هرمیای که اقدام به جذبِ سرمایه میکنند بدین جهت در ایران ممنوع اعلام شده که برای اقتصادِ ملی ضرر دارد؛ به برخی از ضررها توجه کنید:
1️⃣ خروج ارز و سرمایه از کشور بدون بازگشتِ متاع و کالایِ واقعی. درست است که یک شخص، منفعت بُرده اما در مجموع هیچ کالا یا خدماتی وارد کشور نشده و این در دراز مدت با بوجود آوردنِ تورم و نقدینگی به اقتصادِ اجتماعیِ ما لطمه میزند.
❗️اکنون در ایران حدودِ یک میلیون نفر عضوِ شرکت های هرمی هستند. اگر هر شخص فقط 500 دلار سرمایه گذاری کرده باشد، مجموعا 500 هزار دلار در اختیارِ این شرکتها قرار گرفته است. 35 درصدِ این مبلغ از آنِ شرکت است که برابر با 175 میلیون دلار و معادلِ 1،750،000،000،000 تومان است!!!
❌ این در حالی است که شمارِ ثبت نام کنندگان در این شرکتها روز بروز بیشتر میشود و شمار زیادی از اعضاء بالای ۵۰۰ دلار در این شرکتها سرمایهگذاری کردهاند. خروجِ این همه سرمایه از کشور که قاعدتا باید در داخل سرمایهگذاری میشد، منجر به کمرونق شدنِ اقتصادِ داخلی و در نتیجه بالا رفتنِ قیمتِ کالاها، کاهش قدرتِ خرید، رکودِ کارخانهها و بیکاریِ کارگران میشود. همانطور که ضرر رساندن به شخص حرام است، ایجاد ضرر برای اجتماع، خیلی خیلی بیشتر حرام است.
2️⃣ نبودِ امنیت برای سرمایه گذاران. زیر شاخههائی که به هر دلیل موفق به جذبِ عضو نشدهاند یا بخاطرِ دریافتِ پورسانت (که فقط از زیرشاخههای پایین دستی دریافت میشود) قسمتِ اعظمی از سرمایهشان را باختهاند چون چیزِ زیادی دریافت نمیکنند؛ فقط اندکی سکه و پورسانت! یعنی عملا معامله به نفعِ سرشاخهها است و نه زیر شاخهها. شما میشوید بردهی بالادستیهایتان.
❗️حتی سرشاخهها هم چون عضویتشان در شبکه، رسمی و دولتی نیست اگر زمانی سرمایهشان را باختند، شرکتِ مزبور هیچ پاسخگوئیای در برابرِ قوه قضائیهی ایران ندارند و عملا مسئولینِ ایرانی قادر به احقاقِ حقتان نیستند. کما اینکه کشورهای دیگر و مجامع حقوقی دیگر نیز در این زمینه تعهدی ندارند و اگر هم داشته باشند بدلیلِ هزینههایِ بالای دادرسی، وکالت و ایاب و ذهاب، اصلا مرقون به صرفه نیست.
3️⃣ تدلیس (کلاه برداری): شما میتوانید متاع یا سکهای که میخرید را مستقیما از شرکت تولید کنندهی آن در مثلا آلمان و یا حتی کشور خودتان خریداری کنید با قیمتِ بسیار ارزانتر! مثلا دفتر نشرِ حضرت امام امتیازِ تعداد محدودی از سکه هایِ مضروب به تمثال امام خمینی را به یک شرکتِ آلمانی فروخته. شما و هر کس میتواند این سکهها را مستقیما از تولید کنندهی آن بخرد. بسیاری از کالاها همین حالت را دارند.
➕ علاوه بر اینکه سرشاخه یا واسطهها در صورتی پورسانت میگیرند که بتوانند اعضای جدیدی را به این شبکهها وصل کنند؛ هر چه در جذبِ عضو موفقتر باشند، مُزد بیشتری میگیرند. شما در واقع تبدیل میشوید به کسی که سرمایهی اعضای زیرشاخه تان را در اختیارِ شرکت قرار میدهید؛ شرکت نیز در عوض این لطفی که به او کردید، اندکی از این سرمایهی جذب شده را جلویِ شما میاندازد و بقیهی آن سرمایه بدونِ هیچ زحمت و تلاشی به جیبِ شرکت میرود! این میشود خوردنِ مالِ دیگران از طریق باطل؛ شما در واقع زیرشاخههایتان را فریب دادید تا بتوانید مُزد اندکی بگیرید از شرکتی که سرمایه زیرشاخهتان را تصاحب کرده!
🔔 اشکالاتِ سه گانه فوق باعث میشود که همه مراجع تقلید این نوع تجارت را حرام و فاسد اعلام کنند. البته اگه مراد از نتوورک، کسب و کارِ اینترنتی باشد و استفاده از فضای الکترونیک برای تجارت، نظیرِ آنچه در اسنپ یا کانونهای تبلیغاتی میبینیم، مُجاز است. اما عضویت در شرکت های هرمی و شبکه ای، همانطور که بالا توضیح داده شد، شرعا مُجاز نیست.
🆔 @SinJimDin
⭕️ دعای فرج در قنوت
❓آیا میتوان دعای فرج را در قنوتِ نماز قرائت کرد؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ خواندن دعای فرج (إلهی عَظُمَ البَلاء...) در قنوتِ نماز، مُجاز است. فقط تکهی آخرِ این دعا که خطابَش از خدا به سمتِ رسول الله، امیرالمومنین و امام زمان بر میگردد، نباید خوانده شود. چون در قنوتِ نماز، شما در حالِ گفتگو با خدا هستید.
➕اگر کسی عمداً این بخش از دعای فرج را در قنوتِ نماز واجب یا مستحب بخواند، نمازَش باطل است: "يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِىُّ، يَا عَلِىُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيانِى فَإِنَّكُما كافِيانِ، وَانْصُرانِى فَإِنَّكُما ناصِرانِ؛ يَا مَوْلانا يَا صاحِبَ الزَّمانِ، الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ، أَدْرِكْنِى أَدْرِكْنِى أَدْرِكْنِى، السَّاعَةَ السَّاعَةَ السّاعَةَ، الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ".
👌البته دعا کردن برای فرجِ امام زمان با تعابیری نظیرِ "الهّم عجّل لولیکَ الفرج" در قنوتِ نماز، نه تنها مُجاز که بسیار مطلوب و پسندیده است. نکتهی آخر اینکه برخی "اللهمّ کُن لولیکُ الحُجّة بن الحسن..." را که دعای سلامتیِ امام زمان است به اشتباه و از رویِ بیدقّتی، دعای فرج مینامَند که این غلطِ مشهور باید اصلاح شود. خواندنِ دعای سلامتیِ امام زمان نیز در قنوتِ نماز، مُجاز و مطلوب است.
🆔 @SinJimDin
⭕️ رهبری و بورس
❓چرا رهبری مردم را به بورس فرا خواند تا این همه خسارت به مردم وارد شود؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
1️⃣ فرض کنید شما پیشِ بنده میآیید و سوال میکنید آیا اشکالی دارد در زمینهی کشت، صنعت، دارو، پتروشیمی و... سرمایهگذاری کنم؟ بنده نه تنها این کار را بیاشکال میدانَم که شما را تشویق به این کار میکنم. چرا که یک درآمدِ حلال نصیبِ شما میشود و چرخِ اقتصادِ کشور هم میچرخد! اینجا من که یک توصیه کننده هستم خطایَم چیست؟
2️⃣ حالا من واردِ بازار سرمایه میشوم و مثلا علم و دانشِ کافی برای اینکار را ندارم! یا عدهای گُرگ در این بازار، سرمایهی مرا تباه میکنند! ناظرینِ این بازار هم سهواً یا عمداً بیکفایتی میکنند. یک جریانِ خاصِ مافیائی هم چون با من لج دارد، دقیقا موردِ توصیهی مرا به فنا میکشاند تا شما را از من بیزار کند!
☝️یک بارِ دیگر شمارهی 1 و 2 را بخوانید. به نظرِ شما منِ حاج آقا که شما را بجایِ مالاندوزی در بانک، به سرمایهگذاری تشویق کردم مقصرم؟! یا مقصر، خودِ شمائید که بیمطالعه وارد بازار شدید؟ و آن دولتمردی است که در بازار، دخل و تصرف میکند به نفعِ خود و علیهِ مردم، مقصر است؟
❌ در موضوعِ بورس، خطایِ دولتمردانِ قبل (دولتی حسن روحانی) کاملا روشن و واضح است. اما مردمی که علیرغمِ توصیههای مکرر، بجای قرار دادن بخشِ مازادِ سرمایهی خود (مِلکِ اضافه ـ پولِ اضافه) در بورس، مایحتاجِ ضروریِ خود (مثلا تنها ماشینِ خود) را در بورس قرار دادند نیز خطاکارند. تمام کارشناسان همان موقع میگفتند سرمایهی اضافهتان را در بورس بگذارید نه ماشینِ زیرِ پایتان را!
❗️یا برخی از تازهکارها بیمحابا و بدونِ تحلیل، شروع کردند به فروشِ سهام و این هجومِ بیضابطه، موجبِ افتِ شاخص شد. وقتی حقوقیِ مکار در حالِ خرید است، خُب نفروشید! چرا خرید و فروشِ پیاپی میکنید تا نوسانَش به جیب دولت برود؟!
⛔️ وقتی کسی دانشِ یک کسب و کار را یاد نگیرد، به توصیهی کارشناسان هم بیتوجه باشد و هیجانی واردِ بازارِ اقتصاد شود، قطعاً متضرر خواهد شد. آیا رهبری عزیز گفتند افرادِ نابلد بدونِ مشورت، واردِ سرمایههای مولد شوند؟
❓بنظرِ شما رهبریِ عزیز مقصر است یا آن حقوقیِ مکار که خارج نوبت در کفِ قیمت میخرد و در اوج میفروشَد؟ یا آن دولتی مقصر است که از نواسان و جیبِ مردم و با عرضهی دروغینِ یک سهم در صددِ جبرانِ کسر بودجهاش است؟ یا آن کسانی مقصرند که سوار بر رایِ مردم به کرسی ریاست رسیده بودند و عمداً میخواستند مردم را به نقطهی جوش برسانند تا بر علیهِ رهبریِ عزیز، مردم را بشورانَند؟!
✅ رهبری، توصیه به سرمایهگذاری در سرمایههای مولّد و از جمله بورس کردند. همانطور که توصیه به کار و کاسبیِ حلال میکنند. مدیریت و نظارت بر این بازار، با منِ کاسب و دولت و مجلسِ منتخب مردم است. رهبری، در اجرائیات نمیتوانَد دخالت کند طبقِ قانون. اگر ما میخواهیم رهبری در اجرائیات هم ورود کند باید اختیارتَش را در قانونِ اساسی افزایش دهیم.
➕رهبری عزیز تاکیدِشان رویِ سرمایههای مولّد بود، از جمله بورس. اینکه دولتِ منتخبِ مردم، عامدانه یا ساهیانه سرمایهی مردمَش را به باد داد و اینکه برخی بدونِ مشورت با کارشناس، وارد بورس شدند چه دخلی به رهبری دارد؟! بر خلافِ تصورِ عوام، همه کارهی مملکت، رهبری نیست. ایران حکومتش مثلِ انگلستان، پادشاهی و مورثی نیست. مقایسه کنید اختیاراتِ رهبرِ ایران را با ملکهی انگلستان در این لینک.
🆔 @SinJimDin
⭕️ رتبهبندی حوزهی علمیه
❓حجة الاسلام، آیت الله، مرجع تقلید، ولی فقیه چه تفاوتی باهم دارند؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
1️⃣ حجة السلام: کسی که اسلام را در حدّ متوسط، شناخته با آثار و کتابهای علما مأنوس است و قدرتِ ابلاغ و تبلیغِ دین را دارد، اصطلاحاً حجة الاسلام است. حجة الاسلام، توانِ تولیدِ جدّیِ علم ندارد و صرفاً در حوزهی توزیع و نشرِ تولیداتِ علما و فقها فعالیت دارد.
2️⃣ مجتهد: کسی که به توانائیِ استنباط و استخراجِ احکام شرعی از دلِ قرآن و حدیث رسیده باشد، اصطلاحاً مُجتهد نامیده میشود. مجتهد، مُولّد علم است و خودَش احکام و وظایفِ شرعیاش را از متونِ دینی بدست میآورد؛ او از کسی تقلید نمیکند. کسی که به درجهی اجتهاد رسیده باشد او را "آیت الله" مینامند.
3️⃣ مرجع تقلید: مُجتهد اگر موردِ اقبالِ مردم قرار بگیرد و مقلّدانی داشته باشد، اصطلاحاً مرجعِ تقلید است. مجتهدی که تنها مقلدّش خودش است و مقلّدِ دیگری ندارد، مرجع نیست؛ فقط مجتهد است. مرجعِ تقلید را با لقبِ "آیت اللهِ العُظمی" نیز یاد میکنند.
4️⃣ ولیِ فقیه: مُجتهدی که علاوه بر توانائیِ استنباطِ احکام از متونِ دینی، صلاحیتِ مدیریت، زعامت و رهبریِ شیعه در عصرِ غیبت را داشته باشد، ولیِ فقیه نامیده میشود. ولیِ فقه با عناوینی نظیر "آیت الله العظمی"، "زعیمِ شیعه" ، "ولی امر" و "نائب امام زمان" نیز مورد خطاب قرار میگیرد.
✍️ اگر حکومت تشکیل شود، رهبری در رأس حاکمیت قرار میگیرد و به تناسبِ اختیاراتی که به او محوّل شده، ایفای نقش میکند. اگر زمینهی تشکیلِ حکومت نباشد ولیِ فقیه، در حدّ یک امامِ خانهنشین، اختیارات دارد. در همین حدّ که احکام و سوالاتِ شیعه را پاسخ بدهد و آنان را ارشاد و راهنمایی کند یا شاگرد پروری کند؛ نظیرِ آنچه در زمانِ مرحوم بروجردی، شیخ انصاری و قبل از آن بود. رهبریِ عزیز، شصت و یکمین زعیمِ شیعه در دورانِ غیبت امام زمان است.
🆔 @SinJimDin
⭕️ احکام نگاه
❓حدود نگاهِ حلال و حرام را مختصر و ساده بیان کنید.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
👀 نگاهِ همراه با ریبه (لذت جنسی) به تمام اعضایِ بدنِ افرادِ مَحرم و نامحرم چه برای مَرد و چه برای زن، حرام است؛ فقط و فقط همسرِ انسان، از این قاعدهی کلّی استثناء است.
👱🏻♂️مردها و پسرها فقط به گردیِ صورت و دستها تا مُچِ زنِ نامحرم میتوانند نگاه کنند؛ آنهم در صورتی که دست و صورت، فاقدِ آرایش باشد و این نگاه، همراه با ریبه نباشد. نگاه به اعضایِ دیگرِ زنِ مسلمان (مثلا آرنج یا مو) و لو بدونِ ریبه حرام است.
➕ در خصوصِ مشاهدهی زنان غیر مسلمان، نگاهِ بدونِ ریبه به اعضایی که معمولا نمیپوشانند (مثل مو و گردن) مُجاز است. اما نگاه به اعضای دیگر بدنِ زنِ نامسلمان و لو بدونِ ریبه حرام است. دلیل تفاوت حکم زن مسلمان و غیر مسلمان این است که زنِ مسلمان محترم است و حرمت دارد. به خاطرِ همین است که نگاه به غیرِ گردی صورت و دستهای او تا مُچ و لو بدونِ لذتِ جنسی، حرام است.
👩🏻 زنان و دختران هم اگر بدونِ ریبه به اعضایی از بدنِ مرد نامحرم که غالبا باز است (مثل سر و گردن و...) نگاه کنند، حلال است. نگاه کردن زنان به اعضایی از بدنِ مردان که غالبا پوشیده است مجاز نیست و لو این نگاه، بدونِ ریبه باشد.
🔔 مرد و زنى که با یکدیگر محرم هستند (اما همسر نیستند) بدونِ قصدِ ریبه می توانند غیر از عورت به تمام بدن یکدیگر نگاه کنند. نگاه به عورت برای هیچکس جُز همسر مجاز نیست.
🔔 نگاه به فیلم و عکسِ زنِ مسلمان که حجابِ ناکامل دارد و مثلا آرایش کرده یا بخشی از مویَش بیرون است، مشروط به نبودنِ لذتِ جنسی، مُجاز است. البته اگر پخشِ مستقیمِ تلویزیونی باشد، جایز نیست نگاه به غیرِ گردیِ صورت و دست تا مُچ.
🆔 @SinJimDin