⭕️ نذر
❓من نذر کردم، آیا میتوانَم نیتَم را عوض کنم؟ اگر توانِ ادای نذر ندارم باید چه کنم؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✅ اگر صیغهی نذر را ـ چه به فارسی چه عربی ـ به زبان آورده باشید، عمل به محتوایِ آن نذر بر شما واجب است. نذرِ بدونِ صیغه، لازم الاجرا نیست.
➕اگر شخصي قادر به اداي نذر نباشد در اين صورت تا جايي که توانايي دارد به آن عمل کند يا کاري که نزديک و شبيه آن باشد را انجام دهد و اگر اصلا قادر به انجام آن نباشد از او ساقط میشود.
📢 صیغه نذر👈"للّه علیّ...". بجای نقطه چین باید متنِ نذرتان را بگویید: "لله علیّ أن اُصلّی رکعتَینِ لِشِفاءِ مَریضی". یعنی به دوش من است بخاطر خدا که دو رکعت نماز بخوانم اگر بیمارم شفا یابد.
☝️در نذر، متنِ فارسیِ فوق را هم اگر بگوئید کافی است و نذر، واجب الاجرا میشود. اگه فقط در دلتان گذرانده باشید چیزی بر شما واجب نیست.
🔔 کفاره تخلف از عهد و نذر، مانند کفاره روزه عبارت است از سير كردن شصت فقير، يا دو ماه روزه پىدرپى، يا آزاد كردن يک بنده. بر خلافِ کفاره شکستنِ قسم که کفارهی آن آزادسازیِ يک بنده یا سیر کردنِ ده فقیر یا پوشاندنِ ده فقیر است؛ و اگر قادر به این سه نبود، به جبرانِ شکستنِ قسم، باید سه روز روزه بگیرد.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
⭕️ زنان ایل
❓حسین پناهی: بیرون بودن زلف زنان ایل جزیی از پوشش زیبایشان است و... ". [متن شُبهه خلاصه شده]
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
📣 دخترِ آقایِ حسینِ پناهی اعلام کرده اند که 99 درصدِ جملاتِ منسوب به پدرشان متعلق به او نیست. پس نکته ی اول اینکه متنِ فوق از آنِ آقای پناهی نیست. اما به هر حال چند نکته در موردِ این متن:
1️⃣ اگر دقّت کرده باشید حجابِ زنان ایرانی در بحبوحه کار و تلاش نیز بسیار خوب و پوشیده بود. اگر به دورانِ قبل از کشفِ حجابِ رضاخانی برگردیم، به روشنی در مییابیم که همهی اقوامِ ایرانی، دارای پوششی عاری از تحریکاتِ جنسی بودند.
2️⃣ چه کسی گفته است که در قبایلِ سنتیِ ایران، کششهای جنسی نبوده است؟! تمایل به جنسِ مخالف، وجه مشترکِ همه انسانها است. نشان به آن نشان که گاهی بین دو قبیله جنگِ ناموسی در میگرفت. پس نگوییم مردانِ ایل، همه خواجه و اخته بودند و هیچ حسی نداشتند نسبت به جنس مخالف!!
3️⃣ در ایل و قبیله، دختران در سنینِ پایین ازدواج میکردند و تاهل، یک قلعهی محکم محسوب میشد برای جلوگیری از آزارِ مردانِ ایل. زنِ متاهل یک نگهبانِ با غیرت بنامِ شوهر داشت که وجودِ این مَرد مانع میشد کسی به او تعرض کند. ضمن اینکه مَرد هم به موقع متاهل میشد و چون راهِ ارضاء صحیح داشت، بدنبالِ ناموس مردم نبود. تاخیرِ ازدواج در زمانِ معاصر یکی از عواملِ طمعِ مردان به دختران است.
4️⃣ دخترِ ایل بر خلافِ دخترانِ امروزی، اهل جلوه نمائی و آرایش نبود. دخترِ سیاه سوخته بادیه نشین کجا و دخترِ هفت قلم آرایش کرده امروزی کجا؟ دختر قشقائی که خیابانی و هرزه نبود تا رویِ دلِ نامحرمان رژه برود! یا خانه بود و یا مزرعه و عملا فضائی برای نمایاندنِ خود به مردان و ارتباطگیری وجود نداشت. بنابراین خیلی دیده نمیشد زلف و زیبائی اش، تا عده هم بدنبالش بیفتند.
🔔 دختر که باشی خوب میفهمی که بیرون گذاشتنِ مو، به این منظور است که دیده شود و جلبِ توجه کند. اگر دختری نمیخواهد زیبائی هایش دیده شود و موردِ سوء استفاده قرار بگیرد، برای چه چانه زنی میکند برای بیرون انداختنِ مو؟ پس یک دخترِ بدحجابِ تنگ پوش با زبانِ بی زبانی اعلام میکند به من نگاه کنید. دخترانِ ایل آیا پوشش و منششان اینگونه بود؟!!
❌ تشبیهِ گرگ و گوسفند نیز در کلامِ فوق، جالب نیست. ولی حتی طبقِ همین مثال، آیا آن گوسفند که خودش را به گرگ نشان میدهد و از نگهبانش یعنی چوپان دور میشود، مقصر نیست؟ در معرض خطر نیست؟!
5️⃣ گفته اند: "حجاب باید باطنی باشد نه ظاهری". خب مشخصا بفرمایند حجابِ باطنی یعنی چه؟!! خب من هم میگوم: "اظهارِ زیبائی باید باطنی باشد نه ظاهری و جسمی"! کسی که حجاب و عفافِ باطنی دارد مگر میشود بُروز خارجی نداشته باشد؟! من الآن عریان و نیمه عریان بیایم در خیابان و بعدش رویِ پیشانیام بنویسم "بنده حجاب باطنی دارم لطفا به من نزدیک نشوید"؟!
❗️چشم چرانها چشمِ باطن بین ندارند که! ظاهرِ زن را میبیننند و از آن سوء استفاده میکنند. مثلِ این میماند که بگوییم "اخلاق، باید باطنی باشد و نه ظاهری" یا بگوئیم "دوستی باید باطنی باشد و نه ظاهری". خب کسی که اخلاقِ باطنی دارد یا باطنا شما را دوست دارد، باید در ظاهر هم نمود داشته باشد: رنگِ رخساره خبر میدهد از سِرّ درون... .
6️⃣ و یک سوالِ واقع نگرایانه: اگر بی حجابی و برهنگی، عفت میآفریند، برای چه بیشترین تجاوزات جنسی در کشورهای آزادِ جنسی صورت میگیرد؟ محض اطلاع در آمریکا هر 107 ثانیه به یک نفر تجاوز میشد!! در انگلستان هر بیست دقیقه به یک کودکِ مظلوم تجاوز میشود!! در سوئیس نگرانی نسبت به تجاوز جنسی به اسب ها افزایش یافته!
❓چرا آزادیِ جنسیِ غرب، سیرشان نکرد و اکنون همجنس گرائی را قانونی کرده اند و تمایل به ارتباط جنسی با حیوانات دارند؟ آیا زنان و مردانِ سنتیِ ایل این مسیر را طی کردهاند؟ از قضا باورهای اصیل دینی بود که ایل را سالم نگه داشته بود. حجاب و عفتشان.
🆔 @SinJimDin
⭕️ تخاطب واقعی
🗣 امام خامنهای: "بعضیها چسبیدهاند به فضای مجازی، توییتر و مانند اینها برای اینکه پیامهایشان را برسانند! این فایده ندارد، تخاطب واقعی لازم است".
✍️ بیانات معظم له، 96/3/17
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
👉1👈 ⭕️ پیامرسانِ خارجی ❓نظرتان در موردِ استفاده از اینستاگرام، تلگرام، واتسآپ و تویتر با هدفِ تروی
⭕️ انقلابِ ملیِ فضای مجازی
🔸کلماتَش را نپسندیدَم اما کلامَش حق بود وقتی گفت:
🗣 "آقایان برای حفظِ حکومت و تاج و تختِشان، اینستاگرام و واتسآپ را چند روز مسدود کردند، اما برای حفظِ دیانت و نجابت و عفّت و اصالت و آرامشِ روحیِ ما اینها را برای همیشه از دسترس خارج نمیکنند".
❓واقعا چرا؟ مگر این پلتفرمهای صهیونیستی پس از اتمام اغتشاشات و در ایام عادیِ سال رویکردِشان را در مقابلِ انقلاب اسلامی عوض میکنند تا ما رویکردمان را عوض کرده و دوباره آنها را برای کاربرانِ ایرانی، قابل دسترس کنیم؟
🔔 بارها مسئولینِ ما اذعان کردهاند که "ما از اینستاگرام و واتسآپ خواستیم که با ایران همکاری کنند، اما نپذیرفتند". وقتی آنها ما را آدم حساب نمیکنند چرا ما تَن به ذلّت دهیم و در این فضا حاضر باشیم؟ حضور در فضایی که طاغوت حرفِ آخر را میزند!!
❓آیا فقط امنیت جانی و مالیِ مردم آنهم بشکل موقت و فقط در ایام اغتشاشات مهم است؟ اساساً اگر امنیتِ اعتقادی و دینی ملت در گرامهای خارجی مورد هجوم بیگانگان قرار نگرفته بود آیا امروز نیازی به اینهمه هزینه برای تأمین امنیت جانی و مالی مردم بود؟
✅ اگر برای حفظِ "حکومتِ اسلامی" مسدود کردنِ بدافزارهای دشمن کار درستی است، چرا برای محافظت از "احکام اسلامی" مسدود کردن دائمی این بدافزارها در دستور کار قرار نمیگیرد؟
➕وقتی در اوج اغتشاشات اخیر، دولت با فشار دادن یک دگمه طوری اینستاگرام، تلگرام و واتسآپ را برای اکانتهای ایرانیِ داخل و خارج کشور مسدود کرد که حتی با فیلترشکن قابل دسترسی نبود، این یعنی:
👈 نه "بلاک چینِ" تلگرام در فتنه بنزینی 96 قدرت و توانائیِ عبور از فیلترینگ ایران را داشت و نه "استارلیک" جناب ایلان ماسک امروز قدرت ممانعت از فیلترِ اینستاگرام توسط ایران را دارد. فقط ما را ترساندند تا عقب نشینی کنیم و آنان همچنان بر فکر و دل مردمِ ما حکمرانی کنند؛ و بعدش اختلالات تربیتیِ نوجوان تحت تربیت اینستاگرام را به گردن جمهوری اسلامی بیندازند!
👈 و این یعنی دولت، مجلس، شورای امنیت ملّی و شورای عالی فجازی گویا عزم جدّی برای ساماندهی فضای مجازی که امروز بمثابه یک موشک نقطهزن آحاد مردم را مورد هدف قرار داده ندارند.
⚠️مذهبیها هم خیلیهایشان به اسم جنگ نرم و با هزار توجیه غرق تماشای جذابیتهای موشک تلگرام و اینستاگرام شدهاند!! و اصلاً فراموش کردهاند که این موشک را دشمن برای از بین بُردن ما ساخته و به شعار نویسی روی این موشک، دلخوش کردهاند.
✅ حضور حزب اللهیها در گرامها اگر سر سوزنی برای استکبار، مزاحمت ایجاد میکرد و خروجیاش به ضرر جبههی کفر بود، لحظهای در خاموش کردن این فضا درنگ نمیکردند و این فضا را نیز تحریم میکردند. وقتی شیر فلکه دست خودشان است حضورِ من و شما، این فضا را به نفعِ جبههی اسلام مدیریت و کنترل نخواهد کرد.
⚠️ آن مسئول فضای مجازی که با تدبیر نکردن این فضا و منِ معمولی که با حضورم ادامهی فعالیت واتس آپ و گرامها را امضا و تأیید میکنم، آیا شریک لطمات دینی، جانی و مالیای که اینروزها به کشور وارد شده نیستم؟! چرا آن نوجوان اغتشاشگر را مقصّر میدانیم ولی خودمان را نه؟! چرا با معلول برخورد میکنیم با علّت نه؟ بپذیریم اشتباه خود را تا اقدام کنیم به اصلاح.
🔔 اگر ما فضای مجازی را به یک منبعِ آب تشبیه کنیم، اینستاگرام، تلگرام، یوتیوپ، واتسآپ و امثالهم هر کدام لاشهی سگی هستند که در منبع آب افتادهاند. با توجه به اینکه بیشترین استفادهی مردم نیز از همین نرمافزارهای فاسد است، حجم نجاست به مراتب بیشتر از حجم آب پاک منبع است.
☝️محتوای تولید شده توسط حزب اللهیها آب قلیل است و حتّی اگر کثیر هم باشد چون فرمان دستِ دشمن است، قلیل میشود. علما و فضلا پاسخ بدهند آیا با آب قلیل میتوان نجاست کثیر را شُست؟ آیا اساساً تطهیرِ نجس العین و چیزی که ذاتش برای افساد ساخته شده ممکن است؟
➕لاشهی سگ حکایت فساد است. تا قبل از حذف عامل و منشأ فساد، حضور حزب اللهیها در فضای مجازی تحت سلطهی دشمن، اتلاف وقت است و بعضا موجبِ اتلاف دین. خودمان را گول نزدیم و یکصدا شویم برای بیرون کشیدن لاشه.
👌👌 اگر ما امروز سلطهی اینستاگرام و تلگرام و واتس آپ را برداریم و اپلیکیشنهای داخلی فعال شوند انقلابی معادل ملی شدن صنعت نفت رُخ داده. فقط در این صورت است که پروژهی مهسا امینی به نفع جمهوری اسلامی مصادره میشود. اگر استقلال مجازی اتفاق نیفتند، قصهی اغتشاش و افساد ادامه دارد.
📌چرا برای بعضیها فضای مجازی در توئیتر و اینستاگرام و واتسآپ خلاصه شده؟ حمایت کنید از دو پویش مهمّ و سرنوشت سازِ فیلتر همیشگی اینستاگرام با قریب به 30 هزار حمایت تاکنون؛ و نیز پویشِ افزایش سرعت و پهنای باند ایتا با بیش از 30 هزار حمایت در فارسِ من.
➕نشر حداکثری
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
⭕️ ام المؤمنین
❓آیا زنان پیامبر از جمله عایشه و حفصه، ام المومنین هستند؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
🔔 سوره احزاب آیهی 6: "النّبىُّ أوْلىَ بالْمُؤمنِینَ مِن أنفُسِهم و أزواجُهُ اُمَّهَاتهُُم...". یعنی پیامبر نسبت به مؤمنان از خودِ آنها سزاوارتر است و همسران او، مادران آنها محسوب میشوند.
☝️با توجه به اطلاقِ آیه میتوان گفت همهی زنانِ پیامبر، لقب "امُ المومنین" را دارند حتی عایشه و حفصه. این لقب از این جهت از جانبِ خدا به زنان پیامبر نسبت داده شد که:
1️⃣ اولاً حرمتِ زنان پیامبر محفوظ باشد و کسی به آنان متعرض نشود. لذا امیر المومنین در فتنهی جمل، عایشه را با احترام به منزل برگرداند با اینکه شعلهی جمل توسطِ عایشه بر افروخته شده بود.
2️⃣ ثانیاً حرمتِ خود پیامبر هم نگه داشته شود و از برخی سوء استفادههای سیاسی پس از رحلتِ پیامبر جلوگیری شود.
➕به این نکته نیز باید دقّت شود که خداوند در این آیه، فقط مادر بودنِ زنان پیامبر را مورد تأکید قرار داده و نه صالح بودنشان را. مادر، میتواند صالح یا ناصالح باشد و آیهی مزبور نسبت به این موضوع، ساکت است.
🔔 در سورهی تحریم امّا با تعابیرِ بسیار شدید به ناصالح بودنِ دو تَن از زنان پیامبر تصریح شده و آنان را با زنِ لوط و زنِ نوح که هر دو از جهنّمیان هستند مقایسه میکند! تا بگوید ملاک و معیارِ حق، خودِ پیامبر است و نه منسوبانِ به پیامبر؛ تا بگویَد حقّ دائر مدارِ امام است و نه بیتِ امام و یادگارانِ امام... .
🆔 @SinJimDin
👉1👈
⭕️ دیکتاتور
چه بگوئیم به کسانی که رهبر ما را دیکتاتور و جمهوریِ اسلامی را یک نظامِ مستبد مینامند؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ ابتدا باید دیکتاتور را تعریف کنیم. دیکتاتور به یک رهبرِ سیاسی گفته میشود که دارای ِقدرتِ مطلق با ویژگیهای زیر باشد:
1️⃣ مستبد: یک دیکتاتور، خود رأی و مستبد است، جایگاهی برای مشورت قائل نیست و برای ادارهی کشور فقط و فقط نظرات و سلائقِ خود و اطرافیانَش را اجرا و پیاده میکند. او قانون را سست کرده و هر گونه نقد، آزادی بیان و نظرِ مخالف را سرکوب کرده و نظراتِ خودش را بر اکثریت، تحمیل میکند.
➕ اساسا اگر کسی بر مسندِ قدرت باشد که بجایِ حرفِ "خدا"، حرفِ "خود" را مبنا قرار دهد، میشود استبداد و دیکتاتوری. این مدل، مادرِ استبداد و دیکتاتوری است. به همین خاطر است که امام خمینی فرمودند: "ولایت فقیه جلویِ دیکتاتوری را میگیرد". واقعیت آن است که در کشورهایِ مدعیِ دموکراسی، اقلیتی از سرمایه دارانِ دیکتاتور بر مردم حاکمند.
2️⃣ کودتا: حکومتِ دیکتاتور، برخاسته از یک کودتا (عمدتا نظامی) است. دیکتاتور، حکومت را خودَش تصاحب میکند و با رای و انتخابِ مردم، حاکم نمیشود.
3️⃣ منفعتطلب: دیکتاتور به منافعِ ملی و مردمی بیتوجه است و به هر قیمتی برایِ بقایِ حکومتَش و حفظِ منافع خود و اطرافیانش تلاش میکند.
4️⃣ تکبر: دیکتاتور، خود و منتسبانَش را ژن برتر مینامَد و مردم را پَست. مش و منش و رفتارَش با مردم، همراه با تحقیر است و حسِ خودبرتر بینی در وجودَش موج میزند.
🔔 بعنوان مثال ما در این لینک توضیح دادهایم که ملکهی انگلیس یک دیکتاتور به تمام معنا بود. یا رضاخان بدونِ برگزاریِ انتخابات و همهپرسی و با قلدری حاکمِ ایران شد و فرزندَش نیز این حکومت را به ارث بُرد! نه انتخاباتی برگزار شد و نه نظرِ مردم خواسته شد! وابستگیِ پهلویها به انگلیس و آمریکا هم که روشنتر از روز است. یا مثلا استالین، هیتلر، مائو، موسولینی، سونگ و... نیز از جمله دیکتاتورهای تاریخ بودند.
❓آیا نظامِ جمهوری اسلامی که با رایِ 99.9 درصدی مردم به پا شد و بشکلِ متوسط، هر چهار سال یکبار رئیس جمهورَش، نمایندهی مجلسش، شورایِ شهر و مسئولینِ شهرَش با رای مستقیم مردم و هر 10 سال یکبار خبرگانِ انتخاب کنندهی رهبرش با رای مستقیم انتخاب میشود، و مشارکتِ متوسط مردم در انتخابات، 70 درصد است آیا میتواند یک نظامِ دیکتاتوری باشد؟
🔔 مشارکت در انتخابات یعنی من با وجود اختلافات سلیقهای و حتّی مبنایی اما به اصلِ نظام و این چارچوب اعتقاد و ایمان دارم که این خود یک رفراندوم و همهپرسیِ مداوم به حساب میآید.
➕مردمِ آمریکا اجازهی انتخابِ مستقیم رئیس جمهور را ندارند! آنها فقط اجازه دارند به دو حزبِ دموکرات یا جمهوریخواه که حاکمیت را قبضه کردهاند رای دهند و این دو حزب با رایِ الکترال، رئیس جمهور را برای مردم انتخاب میکند!!
❓چرا حکومت 250 سالهی آمریکا خودش را یکبار به رفراندوم نمیگذارد؟ انگلیس، ایتالیا، آلمان، فرانسه چرا پس از این همه سال، خودشان را به رفراندوم نمیگذارند و نسخهی رفراندوم را فقط برای ما میپیچند؟ هیچ کشور دمکراتیکِ غربی در جهان تاکنون نظام، رژیم و قانون اساسیاش را به رفراندوم نگذاشته است، حتی بار اول!!
✅ فقط امام خمینی بود که به نمایندههای منتخب مردم گفت قانون اساسی را بنویسید. پس از تدوین نیز به رایِ عمومی گذاشته شد. آنهم پس از پیروزی انقلاب و زمانی که امام در اوج قدرت بود و میتوانست بدونِ رای مردم نیز حکومت کند.
❌ حکوتهای غربی و اروپائی یا با کودتا بر سرِ کار آمدهاند و یا با جنگ و کشور گشایی. پس اگر دم از دموکراسی میزنیم باید بدانیم هیچ رژیمی تاکنون خودش را به رای نگذاشته و شعار دموکراسی از جانبِ آنان، عوامفریبی است. تاکید میکنم هیچ کشوری حتّی یکبار حکومتش را به رفراندوم نگذاشته!
ادامه👇👇👇
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
👉1👈 ⭕️ دیکتاتور چه بگوئیم به کسانی که رهبر ما را دیکتاتور و جمهوریِ اسلامی را یک نظامِ مستبد مینام
👉2👈
ادامه👆👆👆
❗️تازه اصلا فرض که ما در ایران رفراندوم برگزار کردیم! از کجا معلوم که موافقان رفراندوم سلامتِ انتخابات را تایید کنند و نگویند تقلب شده؟ مگر همین امروز عدهای نمیگویند انتخابات ایران، فرمایشی و صوری است و رئیس جمهور توسط نظام منصوب میشود نه مردم؟
☝️حضور ناظرِ خارجی نیز این مشکل را بر طرف نخواهد کرد چون آنها تحت تاثیرِ ابرقدرتها هستد و قضاوتِ مستقل و عادلانهای نخواهند داشت در این رفراندوم. گذشته از اینکه فردای رفراندوم که به فرض محال جمهوری اسلامی شکست خورد، قرار است چه کسی، با چه تفکری و با چه برنامهای بر ایران حاکم شود؟
❓یعنی نظامی که برایَش شهید دادهایم را دو دستی و مفت تحویلِ افرادی نامعلوم بدهیم؟! اصلاً ابتدا انگلیس خودَش را به رفراندوم بگذارد و اگر الگوی خوبی بود ما رویَش فکر میکنیم!
⚠️ عدهای چون خودشان و تفکرِ خودشان در بینِ مردم و بدنهی نظام، جایگاهی ندارد و بر مسندِ قدرت نیستند، به همین دلیل نظام را دیکتاتور مینامَند. به زبانِ بیزبانی میگویند: "اگر من حاکم باشم، دموکراسی است و اگر من نباشم، دیکتاتوری". این تفکر، خودش دیکتاتور است.
✅ بگذریم از اینکه طبقِ مبانی اسلامی "دموکراسی یعنی دیکتاتوریِ اکثریتِ عوام بر اقلیتِ خواص". اسلام از اساس چنین تفکر را قبول ندارد. خدا در آیهی 116 سورهی انعام میفرماید: "وَ إِنْ تُطِعْ أَكْثَرَ مَنْ فِي الْأَرْضِ يُضِلُّوكَ عَنْ سَبيلِ اللَّه". یعنی اگر تابعِ جمع باشی، از راهِ خدا دور خواهی شد.
🆔 @SinJimDin
👉1👈
⭕️ تربیت اجباری
❓آیا با اجبار میتوان فرزندان را به تکالیف دینی وا داشت؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ: قبل از بیانِ نظرِ اسلام در این خصوص، توجهِ شما را به دو روش تربیتی جلب می کنم:
👈 توبیخ محور: در این روش، برای مطیع کردنِ متربیان از ابزارهای قهرآلود نظیرِ تنبیه تحقیر، تحریم و... استفاده میشود. خانواده و جامعه ای که با این روش جبارانه اداره شود، مانند بطریِ نوشابه ای است که تکانه هایِ متوالی، آن را به نقطه انفجار و نافرمانی مدنی می کشاند. خروجیِ این سیستمِ تربیتی، یک انسان عقده ای و عصبانی است که از رویِ لجاجت دقیقا بر خلافِ آموزه هایِ مربیانش حرکت میکند.
👈 تشویق محور: در این روش، برای منقاد کردنِ متربی، تا میتوانند او را با زبان، اردو، هدیه و.... تشویق میکنند. خانواده و جامعه ای که صرفا با این روش اداره شود، عضوِ آن تا وقتی با ادب است که او را تشویق کنند و به او جایزه بدهند! چون تاجرانه بزرگ شده است. خروجیِ چنین سیستمی، یک مشت انسانِ لوس و نُنُر است که فاقدِ استقامت است و تحملِ هیچ ناملایمتی و سختی ای را ندارد.
❓اما نگاهِ اسلام چیست؟ هر دو روشِ فوق، "اجبار" است و غیرِ منتج؛ با این تفاوت که اولی میخواهد متربیان را با سیلی مجبور کند به یک سبکِ زندگی و دومی با آب نبات چوبی! متربیِ اول در دورانِ بزرگسالی اگر چوب بالای سرش نباشد و متربی دوم اگر نوازش نشود، انگیزه ای برای زندگی به سبکِ موردِ توصیه مربیانش ندارد. به روشِ اسلام دقت کنید:
1️⃣ الفت: اولین شرطِ تربیت، ایجادِ محبت و الفتِ قلبی هست. شما قبل از تصرفِ قلبِ فرزند،نمی توانید اثرِ تربیتی بر رویش بگذارید یا احیانا او را با اجبار به یک آموزه علاقه مند کنید. تا میتوانید فرزند را وابسته کنید به خودتان. دوست باشیم با فرزندانمان تا بگویند پدر و مادر، بهترین دوستِ منند. فرزندان در نهایت آئینِ دوستان و احباءِ خودشان را دنبال میکنند. وقتی من نتوانستم با رفتارم، خود را الگویِ فرزندم قرار دهم، چه توقعی دارم که او سبکِ زندگیِ موردِ پسندِ مرا انتخاب کند؟ امروز خیلی از بچه ها با والدینشان دوست نیستند. مشکلی اگر براشان پیش می آید از حمایت والدین استفاده نمیکند. مخفی کاری میکنند! رویِ گوشی رمز می گذارند؟ خلاصه آنکه اول خیرخواهی و دوستیِ مان را ثابت کنیم و بعد امر و نهی کنیم.
2️⃣ برنامه: برنامه ریزیِ تربیتی داشته باشیم برای فرزندان از زمانِ انعقاد نطفه، دوران شیرخوارگی، کودکی، نوجوانی، جوانی و حتی میان سالی. هیچ میدانستید از دیدگاه اسلام، والدین تا 40 سالگیِ فرزند نسبت به تربیتِ او، مسئولیت دارند؟!😳 مادرِ شیخ انصاری میگفت: "در سرمای زمستان نیز بدونِ وضو به فرزندم شیر ندادم". در این زمینه کتابِ فرزند صالح نوشته خانمِ سیما میخبر را توصیه میکنم.
3️⃣ یادگیری اصول تربیتی: نیازمندی ها و اطلاعاتِ هر سن را باید والدین یاد بگیرند. مثلا نحوه برخورد با یک نوجوان و نحوه تذکرِ اشتباهاتش مهم است. یا دوران جوانی باید چه اصولی را رعایت کرد؟ کتابِ سه جلدیِ نسیمِ مهرِ آقای دهنوی خوب است در این زمینه. ما برای رانندگی، مطالعه آئین نامه را باید داشته باشیم. برای باغداریِ گل، رشته تحصیلی داریم و اطلاعات کسب میکنیم. اما برای تربیت فرزند چه؟!
4️⃣ توجیه فرزند: بالا بردن اطلاعاتِ فرزندان در سنین مختلف با خریدِ کتابها و نرم افزارها و بازی هایِ متناسب با گروه سنی شان. بطورِ خاص ارتباط با قرآن اثرِ عجیبی دارد در تربیتِ دینی. حفظ، قرائت، مفاهیم، کتابتِ قرآن و... . یا مرتبط کردنِ فرزند با جمع ها و دوستان مذهبی یا یک کارشناسِ مذهبیِ با نشاط و نوجوان پسند که سوالاتِ بچه ها را هم بتواند پاسخ دهد. پاتوقِ بچه ها باید مسجد و پایگاه بسیج و دارالقرآن باشه. مراکزِ دینیِ خوب و با نشاط که حتی اونا رو به تفریح هم ببرند؛ کوه نوردی، باشگاه، استخر و... .
ادامه 👇👇👇
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
👉1👈 ⭕️ تربیت اجباری ❓آیا با اجبار میتوان فرزندان را به تکالیف دینی وا داشت؟ 👈 برای طرح سوال، این
👉2👈
ادامه👆👆👆
5️⃣ توبیخِ همراه با تشویق: پس از طیِ مراحلِ فوق در واقع معروف و منکر به فرزند، شناسانده شده؛ فرزندِ من نسبت به موضوع توجیه شده. اینجا اگر سستی کرد باید توبیخش کرد؛ البته نه توبیخی خارج از طاقت و نه به نیتِ عقده گشائی و تخلیه خشم!! بلافاصله بعد از اینکه فرزند، خاضع شد اینجا نوبتِ تشویق است تا بداند غضبِ والدین از سرِ محبت و خیرخواهی بود. اجبار اگر در این حد باشد و پس از طیِ مراحلِ 4 گانه قبل، ایرادی ندارد. اجبارهای اصولی اگر در زندگی نباشد فرزندان، لا ابالی و بی قید بار می آیند.
6️⃣ تدریج: گاهی تنبلی، دلیلِ کاهل نمازی است. اینجا راهکار "تدریج" میتواند کمک کند. در این صورت باید کم کم عادت بدهیم خود را به نماز و مثلا مطالعه. مثلا بگویم برای شروع، فقط نمازهای واجب را بخوانم. افزایشِ "تدریجیِ فشار" باعث میشود هم ضربه نخوریم و هم خیلی نرم پیشرفت حاصل بشود. بطورِ خاص اقامه نماز صبح مقداری سخت است حتی برای ما بزرگترها. خوردنِ غذای سبک در اولِ شب، زود خوابیدن و خواندنِ آیه آخرِ سوره کهف هنگامِ خواب، کمک میکند به بیدار شدن برای نماز صبح.
7️⃣ دعا: دعای والدین در حقِ اولاد به استجابت نزدیک است. خیلی برای بچه هایمان دعا کنیم. خدا نصیبِ هیچ کس نکند فرزندِ ناخلف.
📌لطفاً این لینک را نیز بخوانید.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ عمل بینی
❗️کوچک یا بزرگ کردن بینی با جرّاحیِ پلاستیک میتواند عواقب خطرناک و جبرانناپذیری داشته باشد!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
⭕️ تضعیف نظام حرام است
⚠️ این نظام اگر معاذ الله کمترین آسیبی ببینید تمام لعنتهای گذشته دامنگیر ما میشود؛ الی یوم القیامة هر مسلمانی که بیاید لعنتش دامنگیر ماست.
🔔 بر همهی ما واجب عینی است که اين نظام را حفظ کنیم. کاری که باعث تضعیف این نظام است، باعث تفرقه است، باعث نفاقافکنی است، باعث طمع بیگانه است، حرام عینی است.
🗣 آیت الله جوادی آملی
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ فتنه نیابتی
🗣 بیانی روشنگرانه، جامع و شنیدنی در موردِ:
👈 مسیح علینژاد
👈 رضا پهلوی
👈 مریم رجوی
👈 بهائیت
👈 تجزیه طلبان کُرد اعم از کوموله، دموکرات، پژاک و پاک
☝️که امروز با شُعار زن، زندگی، آزادی در صدد فریبِ زنان و دخترانِ ما هستند... .
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
⭕️ انقلابِ ملیِ فضای مجازی 🔸کلماتَش را نپسندیدَم اما کلامَش حق بود وقتی گفت: 🗣 "آقایان برای حفظِ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ بازی در زمین دشمن
🗣 مقام معظم رهبری: "در میدان تنظیم شده از سویِ دشمن و میدانی که او درست کرده بازی نکنید؛ چون چه ببرید، چه ببازید به نفع اوست".
❓مردم و مسئولینِ انقلابیای که در پیامرسانها و شبکههای اجتماعیِ دشمن حاضرند آیا واتس آپ، تلگرام، اینستاگرام، یوتیوپ و توییتر را زمین دشمن نمیدانند؟!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
⭕️ تیمم
❓تیمم طبق فتوای رهبری چگونه است؟ آیا کسی که تیمم بدل از غسل کرده، بعداً نباید غسل کند؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ طبقِ فتوای رهبری عزیز، روش تیمم به این شکل است:
1️⃣ نیت
2️⃣ زدن کف دو دست بر چیزی که تیمم بر آن صحیح است
3️⃣ کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن از جایی که موی سر میروید تا ابروها و بالای بینی
4️⃣ کشیدن کف دست چپ بر تمام پشت دست راست و کشیدن کف دست راست بر تمام پشت دست چپ
5️⃣ و بنابر احتیاط واجب زدنِ بار دیگر کفِ دستها به زمین و سپس کشیدن کف دست چپ بر پشت دست راست و کشیدن کف دست راست بر پشت دست چپ
🔔 کسی که آب ندارد یا آب برایَش ضرر دارد یا زمانَش تنگ است و انجام غسلِ واجب با آب موجب قضا شدنِ نمازَش میشود، اینجا وظیفهاش تیممِ بدل از غسل است. یعنی تیممی که بجای غُسلِ مثلا جنابت انجام میشود.
➕ تیمم بدل از غسل، فرقی با تیممِ بدل از وضو ندارد. کسی که تیمم بدل از غسلِ جنابت را در مواردِ پیش گفته انجام داد، میتواند همان وعدهی نماز را با این تیمم بخواند.
☝️اما برای وعده بعدیِ نماز اگر مانعَش به آب برطرف شد (یعنی مثلا آب پیدا کرد یا بیماریَش برطرف شد و دیگر آب برایَش ضرر نداشت) در این صورت باید با آب غسلِ جنابت کند تا نمازهای بعدیاش صحیح باشد.
🆔 @SinJimDin
ایران 20.pdf
25.25M
⭕️ ایران 20
📚 ایران بیست، کتابچهای خواندنی است که به بررسیِ رتبههای برترِ ایران طبقِ آمارهای بین المللی پرداخته است.
☝️ فرمت Pdf
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
⭕️ غربِ پیشرفته!
❓چرا غربِ مبتذل و برهنه، پیشرفت کرد ولی ما مسلمانان، عقب افتادهایم؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
🔔 در مقایسهی پیشرفتِ کشورهای غربی با جمهوری اسلامی، باید به چند مولفه توجه کرد تا قضاوت عادلانهای داشته باشیم:
1️⃣ چپاول: چهارم جولای به سالروز استقلال آمریکا و در واقع به هولوکاست آمریکایی مشهور است. بهای فتح آمریکا، کشتار 100 میلیون نفر از بومیان سرخپوست آمریکا بود. امروز نیز بخش قابل توجهی از هزینههای پیشرفت آمریکا از غارتِ منابعِ طبیعیِ کشورهای دیگر تامین میشود.
❓تمدّنی که روی خون بنا شده و برای پیشرفتَش 95 درصد بومیان آمریکا قتلعام شدهاند، آیا تمدنی ایدهآل و الگو محسوب میشود؟
📌در این لینک میتوانیم فهرستی از جنایات آمریکا را ببینیم و بدانیم پیشرفتِ امروز آمریکا و حتی خیلی از کشورهای غربی، با غارت اموال دیگران و کشتن مردم مظلوم حاصل شده. کسی که با دزدی، رشد کند باید او را مدح کرد یا مذمّت؟
➕ علاوه بر اینکه بسیاری از حاکمان کشورهای اسلامی مثلِ مصر، عربستان، عراق، افغانستان، آذربایجان، لبنان و حتّی ایرانِ قبل از انقلاب گوش به فرمانِ آمریکا و فرانسه و انگلستان بودند و دستنشاندهی همینها. پس عامل عقبماندگیِ ما بی عرضگی حاکمان و سلطهی بیگانگان بود و نه ناکارآمدی اسلام.
2️⃣ قدمت: آمریکا 250 سال است که به استقلالِ یکپارچه رسیده و مقایسهی ایرانِ 40 ساله با یک 250 ساله منصفانه نیست.
☝️آنهم جوان 40 سالهای که از بدو تولدَش با جنگِ نظامی و اقتصادی و فرهنگی و تحریمهای ظالمانه در بُعد جهانی رو برو بوده است. اما با این وجود، رو به پیشرفت است. بخوانید پیشرفتهای ایران را در این لینک از کانال سین جیم دین.
3️⃣ سنّت خدا: خدای قادر متعال، پیشرفت را به کسی میدهد که به قوانین و سنّتهای الهی پایبند باشد. حالا چه این فرد، مسلمان باشد و یا کافر باشد. قرآن، کتابی است که قوانینِ الهی در آن ذکر شده است و خدا رویِ قوانینِ خودَش پا نمیگذارد.
➕یکی از قوانینِ خدا این است که "إنّ مع العُسرِ یسراً". یعنی باید تلاش کنیم تا به موفقیت و خوشبختی و رفاه برسیم؛ چه مادی و چه معنوی. اگر دولت و ملتِ ژاپُن به این قانون، عمل کنند خدا برایشان رفاه میآورد. اگر دولت و ملتِ ایران به این قانون عمل نکنند، خدا از آنان خوشبختی را سلب میکند. پس باید رسماً مسلمان باشیم و نه اسماً.
4️⃣ پیشرفت تک بُعدی: پیشرفت در ساختن هواپیما و ساختمان یک بُعدِ پیشرفت است. اگر همهی اینها باشد اما اخلاق و عفت و خانواده و ارزشهای الهی و آرامش نباشد، چه ارزشی دارد؟ تکنولوژیای که به من اسباب بازی میدهد اما آرامشَم را سلب میکند آیا موجبِ رشد من است؟
❌ آمار خودکشی، افسردگی، مصرف داروهای روانی، تجاوزات جنسی، خشونت علیه زنان، تجارت بدن و... در همان کشورهای غربی و اروپایی بیداد میکند. پیشرفت باید در هر دو بُعد مادی و معنوی رُخ دهد تا نامش را بگذاریم پیشرفت و ترقّی.
✅ بگذریم از اینکه پیشرفتهای مادی و ظاهریِ غرب را فاحشهها و برهنهها و هوسرانان بوجود نیاوردهاند. آن قشری از جامعهی غربی این پیشرفتهای مادی را رقم زدهاند که از ابتذال فاصله گرفتهاند. پس ابتذال، مزاحم مطالعه و پژوهش و تمرکز و پیشرفت است نه عامل پیشرفت.
❗️اروپائیان در عصر حاکمیت کلیسا حتی حمام نمیرفتند. سیاحان مسلمان وقتی در قرن 13 از شهرهای مسیحی دیدن میکردند از بوی کثافت شهرهای مسیحیان شکایت داشتند.
🔔یکی از ثمرات جنگهای صلیبی این بود که اروپائیها به تقلید از گرمابههای مسلمانان با حمام آشنا شدند. پیامبر مسلمانان نه به عربها که اروپائیها را هم متمدن کرد.
🆔 @SinJimDin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ از تو نیامد خبری
🔹عاشقانی که مُدام از فرجَت میگفتند / عکسشان قاب شد و از تو نیامَد خبری
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
هدایت شده از تدبر در قرآن خلخال
⭕️ طرح تدبر در قرآن
🔔 برگزاریِ مجدد دورهی سطح یک در خلخال
👌ویژهی طلّاب، اساتید، فعالان قرآنی، معلمان و دانشجویانِ برادر و خواهر؛ همراه با اعطای مدرکِ پایان دوره و جذبِ ممتازین برای تدریس.
📞 برای ثبت نامِ رایگان، سریعاً با شمارهی 09148191522 تماس بگیرید و یا به این آیدی پیام دهید: @s_shokralizade
➕ نشر حداکثری
🆔 @Tqkhalkhal
کانال سین جیم دین
⭕️ جنایت مدارس 📹 مدارس در نگاهِ غالبی، قتلگاه فرصتهای دانش آموزان است. تدبیری بیندیشیم برای نجاتِ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ مدرسه
🗣 علی عبد العالی، مدیر شبکهی آموزش: "چه کسی گفته که حتماً باید بچههای ما مدرسه بروند؟! تعلیم و تربیت همان کاری است که محمد بن عبد الله (ص) در مسجد میکرد".
➕بچههایمان را از زیرِ سلطهی نظامِ ناکارآمدِ آموزش پرورش نجات دهیم. برای آشنائی با نهضت تربیتی حضرت سید الشهداء، بعنوان یک الگوی جایگزینِ مدرسه، مطالبِ این کانال را ببینید.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ ولیَّم به دوران ندارد نظیر
✊ این سرودِ حماسیِ پُر انرژی، در شبِ زیارتیِ سید الشهداء گوارای وجودتان 🌺❤️
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
⭕️ کینه
❓چگونه کینه و کدورتها را از دل بزدائیم و بدیِ افراد را فراموش کنیم؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
➕درست است که کینه تا ابراز نشود، گناه نیست اما به هر حال یک ظلمت و کدورتِ قلبی برای ما ایجاد میکند که مانعِ سیر و سلوکِ الی الله است. کینه به یک مینِ خنثی نشده میماند که هر لحظه ممکن است منفجر شود و خسارت به بار آورد.
❗️ البته حل شدنِ برخی مسائل، زبانبَر است و باید با گذرِ زمان درمان شود. کمی طبیعی است که انسان نتواند خیانتِ اطرافیان را به این زودی فراموش کند. اصلا ذهنِ ما فلش مموری نیست تا بتوان با فرمت کردن، خدمات و خیانت هایِ افراد را از ذهن پاک کرد. اما درست است که فراموش نمیشود میشود او را بخشید با طی کردنِ این راهکارها:
1️⃣ تلقین: به زبان، گاه و بیگاه با خودم بگویم او را بخشیدم و از او کینه ای به دل ندارم.
2️⃣ تمجید: به محاسن و خوبیهای آن شخص تمرکز کنیم تا با برجستهسازیِ خدمات، بنوعی خیانتهای او به حاشیه برود.
3️⃣ تغافل: هر گاه بدی های او به ذهنمان هجوم آورد، فضای ذهنمان را عوض کنیم و با مشغول کردنِ خود به کارهای جذاب، حواسمان را پَرت کنیم.
4️⃣ تذکر: مدام به خودمان تذکر دهیم که: "من هم بدی هایِ زیادی دارم که نیاز دارم به بخشش خدا". او را ببخشم به این نیت که خدا از خطاهایم در گذرد.
5️⃣ احترام: مهربانیمان را نسبت به کسانی که با ما بد کردهاند بیشتر کنیم. به مرور این مهربانی، تبدیل به محبتِ طرفینی میشود و کدورتها به حاشیه میرود. در روایتی از امام باقر میخوانیم: "وقتی دو خویشاوند یکدیگر را در آغوش میگیرند، آتش غضب فرو مینشیند".
6️⃣ ارتباط: برقراری ارتباط با انسانهای عطوف و بی کینه میتواند تاثیر مثبت داشته باشد در کسب روحیه بخشش و عفو. اگر کسانی از اطراف، ما را تشویق میکنند به شدت بخشیدن به آتش کینه، باید از آنان فاصله بگیریم.
📣 اگه شش راه فوق را طِی کنیم، فکر کردن در موردِ خیانت هایِ آن شخص، جزء ممنوعاتِ ذهنیِ ما میشود و دل چرکیِ ما از ایشان به مرور برطرف میشود انشاء الله. اینجاست که بخششِ ما از تهِ دل و واقعی خواهد بود.
➕ تبصره: کینه به دل گرفتن فقط در یک جا و آنهم نسبت به دشمنانِ خدا و ظالمان مُجاز است.
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
⭕️ مدرسه 🗣 علی عبد العالی، مدیر شبکهی آموزش: "چه کسی گفته که حتماً باید بچههای ما مدرسه بروند؟!
⭕️ آموزشِ سُنّتی و مُدرن
✍️ این متن رو سالِ 94 نوشتَم، یعنی هفت سالِ قبل!! امروز توی بایگانیِ مطالبَم پیداش کردم و از خوندنِ دوبارَش کلّی ذوق کردم.🙂 شمام خواستید، بخونید:
🗓 پریروز خونهی ما رسماً شد دانشگاه! قراره از این به بعد همسایهها ساعتِ سه تا چهارِ عصرِ شنبههاشونو خالی کنن برای آشنائی با معارفِ قرآن. علاوه بر مجتمعِ 120 واحدیِ خودمون، از مجتمعهای دیگه هم حضور دارن توی کلاس.
👌درست مثِ مکتبخونهی قدیمیِ مادربزرگِ خدا بیامرزم مرحوم "سدرة المُنتَهی مُؤذّنی" که سالها قبل پائینِ پایِ شهدای گلزارِ علی بن جعفر قم آرمید. مادر بزرگِ پدری، اولین معلّم قرآنِ من بود و شریکِ تمامِ فعالیتهای قرآنِ امروزَم.
🎓به گمانَم منبر [سطحِ ابتدائی]، مکتبخانه [سطحِ متوسطه] و حوزهی علمیه [سطحِ عالی] سه مرکزِ انحصاریِ آموزشیِ ایران بودند تا دویست سال قبل. منبر که پیشینهاش به صدر اسلام باز میگردد، تنها شبکهی رسانهایِ قابل استفاده برای عُمومِ مردم بود که با هدفِ ارتقاء معرفت و تعلیم و تربیتِ همگانی تأسیس شد.
➕مکتبخانهها که در زمانِ قاجاریه رواج داشت، بنا شدند برایِ کسانی که علاوه بر معرفتِ عوامانه، طالبِ یادگیریِ سواد و معرفتِ بیشتری هستند. حوزههای علمیه اما کمی تخصصیتر توسط امام باقر علیه السلام با هدفِ تربیتِ طبیب، معمار، فیلسوف، فقیه، مُنجّم، قاضی، مُدیر، زیستشناس، روانشناس، جامعهشناس و... بنیانگذاری شدند.
🕌 "علومِ وحیانی" آنزمان نخِ تسبیحِ تمامِ محتواهایِ ارائه شدهی این سه مرکز بود. بِمَثَل پزشک، به گنجینهی احادیثِ طبیِ حضراتِ معصومین اشراف داشت. یا جایگاهِ "خدا" در چرخهی تولید بارانِ دانشِ جغرافیا برجسته میشد و غایتِ اصلیِ زمینشناسی، فضاشناسی و جانورشناسی، آشنائی با آیاتِ آفاقیِ الهی و به تَبَع آن، تعمیقِ باور به خدا بود و نه صرفا ارضاء حسِ کنجکاوی یا تلمبار کردنِ اطلاعاتِ عمومی.
☝️روانشناسانِ دستپروردهی این نظامِ آموزشی، روانِ انسان را با نسخهی پیشنهادیِ دین آرام میکردند و جامعهشناسِ اسلامی، کسی بود که آموزههای متعالیِ دین را برای اصلاحِ روابطِ اجتماعی تجویز میکرد. حضورِ شاخصههای دینی حتی در معماری، نظامِ شهرسازی و خانهسازی به چشم میخورْد.
✅ فقیهِ متقی، قاضیِ عادل، حاکمِ عدالتگستر، بازاریِ منصف و عوامِ متدین همه و همه دانشآموختهی منبر، مکتب و یا حوزه بودند.
❌ مطامعِ مادی، مدرکگرائی، جایگاه اجتماعی و آیندهی شغلی در سیستمِ آموزشیِ سنتی هدف نبود و بجای همهی اینها خودِ علم و یادگیریِ آن ارزشمند محسوب میشد. به همینخاطر فقط گلچینی از مردم که علمدوست بودند به مدارجِ بالایِ علمی دست پیدا میکردند؛
🔹بقیهی مردم نیز یا به مکتب و حوزه وارد نمیشدند و یا پس از ورود در مییافتند که استعدادِ کسبِ دانشِ تخصصی ندارند؛ لذا به همان کسبِ معرفتِ گاه و بیگاه پایِ منبر اکتفاء میکردند و قبل از تباهیِ سرمایهی عمر در همان ایامِ جوانی دستشان را به حرفه و پیشهای بند میکردند تا خرجِ معاششان تأمین شود.
✔️ حسنِ باز و ولنگار نبودنِ بابِ علمآموزی به روی همگان این بود که مثلِ نظامِ آموزشیِ مدرن، با انبوهی از دانشآموختهگانِ کمتخصصِ دارای توقعِ استخدام مواجه نمیشد. چون اولا هدفِ سیستم، تأمینِ شغل نبود و ثانیا خودِ طالبِ علم اختیاراً بر خلافِ عوامِ جامعه فعالیت اقتصادی را رها کرده بود و برای یادگیریِ دانش، سطوحِ عالیهی تحصیلی را بر میگزید.
🔔اوضاع به همین منوال بود تا اینکه دارالفنونِ امیرکبیر [171 سال پیش] و دانشگاهِ زمان رضاخان[88 سال پیش] و تلویزیون [64 سال پیش] با چارچوبی کاملا غربی وارد ایران شد.
❗️مکتبخانهها با تأسیس دارالفنون و مدارس، افول کرد؛ انحصارِ مرجعیتِ علمیِ حوزه با تأسیسِ دانشگاه از بین رفت و بسیاری از رشتههای متداولِ حوزه، تعطیل و در قالبی بهروزتر در دانشگاه عرضه شد؛ و در نهایت، تلویزیون بجای منبر، رسانهی ملّیِ مردم شد.
✅ گرچه در محاسن و معایبِ سه ضلعِ علمآموزیِ مدرن یعنی رسانهی ملی، مدرسه و دانشگاه، گفتارها و نوشتارهای زیادی منتشر شده است اما بنظر میرسد با جمعِ بینِ محاسنِ نظامِ آموزشیِ سنتی و مدرن و حذفِ معایب هر یک، میتوان به الگوئی بینقصتر و رشدیافتهتر دست یافت.
✍️ پ.ن: خیلی بیشتر از اینا حرف داشتم در این خصوص. دیگه نوشتنم نیومد بیشتر. 😉🙃 اجمالاً به نهضت تربیتیِ سیدالشهداء بپیوندید و به تصاویرِ زیر با دقّت و تأمّل، چند بار بنگرید.👇👇👇
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
⭕️ آموزشِ سُنّتی و مُدرن ✍️ این متن رو سالِ 94 نوشتَم، یعنی هفت سالِ قبل!! امروز توی بایگانیِ مطالب
⭕️ مکتبخانه (1)
✏️ما که مدادمون گُم میشد، دیگه درس نمیخوندیم 😂 اینا درس میخوندن با کمترین امکاناتِ ممکن!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
⭕️ مکتبخانه (1) ✏️ما که مدادمون گُم میشد، دیگه درس نمیخوندیم 😂 اینا درس میخوندن با کمترین امکان
⭕️ مکتبخانه (2)
👀 چقدَم قیافههاشون شبیهِ بچه درسخوناس! 🧐
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
⭕️ مکتبخانه (2) 👀 چقدَم قیافههاشون شبیهِ بچه درسخوناس! 🧐 👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
⭕️ مکتبخانه (3)
➕ انصافا درد داره 😞 اون دو تا خود شیرینو بینید چطور پاهای هممکتبیشونو گرفتن زیر چوب فلک 😐
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin