12.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚫️ ممنونم اگر نروی
📹 نوحهی نوستالژی و خاصّ و ماندگارِ "ممنونَم اگر نروی..." به مناسبتِ شهادت حضرت زهرا با نوای حاج حسنِ خلج 😭💔
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
▪️اولین شبِ بی فاطمه
شکست...
یک درب چوبی...
یک شاخه گل...
یک دل پُر خون...
همان دلی که خدا با خوشنودیش خوشنود میشد...
...و با غضبش، غضبناک.
چشمانت را میبندی و خود را به نسیم میسپاری.
دری نیمسوخته مجسم میشود در برابر دیدگانت.
آخر کسی نیست به آن قوم از خدا بیخبر بگوید...
درب بهشت را که نمیسوزانند!
آنگاه دست بر سینه میگذاری و زمزمه میکنی...
سلام بر درب؛ آنگاه که مستمسک عروة الوثقایش میشوم.
السلام علیک یا بابَ الله.
به راستی این باب، درب خدا است؟
آری! «انا مدینة العلم و علی بابها» را مگر نخواندهای؟
مگر خدا چند درب داشت که آن را هم سوزاندند؟
بوی دود و آتشِ حقد و کینه به مشام میرسد.
و آن طرفتر صدای نالهی بانویی...
که گویا هجده سال بیشتر نداشت.
مادرِ هجده سالهی قد خمیده، کجای دنیا دیدهای؟
تو هنوز چشمانت را بسته ای.
اما صدای بیرمق یک کودک، امان تو را میبُرَد.
چه گناهی مادرم را سزاوار مجازاتی اینچنین میکند؟
به گمانم نشناختهاند علی را.
و گر نه این چنین ریسمانْ به گردن، او را در کوچهها نمیکشاندند.
و شاید زهرا را نشناختهاند.
حال اگر دل دیدن داری آرام چشمانت را باز کن.
آسمان به زمین چسبیده بود و منتظر اشارت فاطمه بود.
اشکت را پاک کن و دردهایش را بشمار...
میخ در...
محسن...
سیلی...
سینه...
بازو...
پهلو...
قامت کمان....
صورت نیلی...
چادر خاکی...
غلاف شمشیر...
...تو را به خدا بس است دیگر.
چند نفر درد به یک نفر زن؟!
جسم نحیف هجده ساله میشکند از این همه درد.
شاید...
شاید تحمل همهی این دردها بر فاطمه آسان بود...
اگر ریسمان بر گردن شیر خدا نبود.
قصهی پر غصهی حیدر بیتاب کرد فاطمه را.
اینجا بود که سنگینی درد، شکست کمر فاطمه را.
و در دادگاهِ خصم، عشق حیدر شد گناه فاطمه.
شب اول بی فاطمه نمیدانم چه گذشت بر یادگاران فاطمه.
مادر، چشم و چراغ خانه است، اما امان از خانهی بیمادر حیدر.
گیسوی زینبت را که میکند شانه.
مسلمانان حسین مادر ندارد.
حسن جان! فریادْ یا محمدا، کشتند مادر تو را.
علی ماند و غم داغ شقایق، غم آلالههای سرخ عاشق.
و تو ای دوست!
در مراسم شب خاکسپاری مادر، اشک چشمت را پاک کن...
به یاد داشته باش که فاطمیه، همان محرم است، بدون هفتاد و دو تن.
پس کمتر از مُحَرّم حسینش مپندار...
و همنوا با مهدی صاحب عزا، تک زائر قبر مخفی مادر زمزمه کن: «یا زهرا».
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
⭕️ رجعَت ❓در موردِ دورانِ رجعت، مختصراً توضیح دهید؟ 👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید. ـــــــــ
7.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹من قاسمَم
✍️ شاعرِ این شعرِ فوق العاده زیبا، کیست؟ چقدر خوب توصیف کرده عصر ظهورِ امام زمان و دوران رجعت را. ❤️🌹
یـک گوشهای از جلسه میبینم
ســـادات همشــهریِ سلمـــان را
نوّاب، لشکر با خود آورده
علامه هم تفسیر قرآن را
به پیش کِـــــــش آورده روح الله
جایِ فدک، شش دُنگ ایران را
آنگاه آوینی قلم در دست
میآوَرَد خِیــــل شهیــــدان را
زهرا میان جمع میگردد
تا که ببیند مرد میدان را
ناگــه نـــــدا آیَـد که مـادر جان
من قاسمم اعزامی از کرمان
تو مادر و من هم پسر بانو
کم مــــادری کردی مگر بانو
در کربلای پنج هم بودی
فــــــــــرمـــانــــده مقـــــــرّ بانو
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
🔹ازدواج با چشمآبی
❓چرا ازدواج با ما چشم آبیها ممنوعه حاج آقا؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
❌ روایتی مبنی بر ممنوع بودنِ ازدواج با دخترانِ چشم آبی نیافتم. از قضا در کتابِ اصول کافی/ج5/ص336 از قولِ حضرت رسول می خوانیم:
🗣 "تَزوَّجوا الزُّرقَ فإنّ فیهنَّ الیُمنَ". یعنی با چشم آبی ازدواج کنید چون در آنها یُمن و برکت است. بی دقتی در ترجمه دو حدیث، باعث شده به غلط تصور شود دخترانِ چشم آبی، نحس و پلیدند:
1️⃣ حدیث اول: شاید تعبیرِ "إیّاکم و خَضراءَ الدِّمَن" به معنای "بپرهیزید از سبزیِ مزبله" که از پیامبر اکرم نقل شده زمینه این تصور غلط را ایجاد کرده که ازدواج با دخترانِ چشم سبز و چشم آبی ممنوع است! اما باید دقت کرد که خودِ پیامبر در ادامه روایت، تعبیرِ "خضراء الدِّمَن" را اینگونه معنا می کنند: "المَرأةُ الحَسناءُ فی مَنبِتِ السّوءِ". یعنی زنی زیبا که در خانواده بد رشد و نمو کرده. پس "خضراء الدِمَن"، چشم سبز نیست.
2️⃣ حدیث دوم: "لاتَزَوّجَنَّ شَهبَرَةً". یعنی با شهبَره ازدواج نکنید. خودِ روایت در ادامه شهبره را اینگونه معنا میکند: "أمّا الشَّهبَرَةُ فالزَّرقَاءُ البَذِیَّةُ"؛ یعنی زنِ چشم آبیِ بد زبان. پس روایتِ فوق ازدواج با آن دسته از چشم آبیهائی که بد زبان هستند را نهی کرده و نه هر چشم آبیای را.
☝️داشتن چشمان آبی در حدیثِ فوق، کنایه از زیبائی است. این حدیث در صدد رساندن این پیام است که فقط زیبائی ملاک نباشد، اخلاقِ همسر اگر نیکو نباشد ازدواج با او به صلاح نیست. گرچه زیبارو باشد.
🆔 @SinJimDin
🔹رمان عاشقانه
❓دخترم خیلی رمان عاشقانه دوست داره. براش ضرر نداره؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
❗️رمانها، اشعار و جملاتِ عاشقانه، زندگی خیالی و مجازیای را به تصویر میکشند که گرچه زیبا است اما ابدا در دنیای بیرونی قابل تحقق نیست.
❌حتی زیبائیِ وصل و فصلهای پر فراز و نشیب عاشقانهها در پلانها و دیالوگهای فیلم نیز محصول تخیلاتِ غیرواقعیِ فیلمنامهنویسی است که خود اذعان دارد تجربهی استمراری چنین زندگی عاشقانهای در دنیای واقعی ممکن نیست.
🔔 مخاطبانِ قالبهای متنوع متون، طرحها و فیلمهای عشقی، از یک سو مشتاق تجربهی عاشقانههای مجازی هستند و از سوی دیگر، زندگی روزمرهشان به زیبائی آن عاشقانهها نیست و فرسنگها با تصویرهای رسم شده در رمانها، اشعار، فیلمها، نقاشیها و عکسهای عاشقانه و فانتزی فاصله دارد.
☝️فاصلهای که بوجودآورندهی اضطراب، افسردگی، اندوه، حسرت و ناامیدی در عرصهی فردی و عامل انزوا، گوشهنشینی و ترس از مواجهه با حقائق در عرصهی اجتماعی میشود. نشانههای مزبور در بین کسانی که پایهی ثابتِ رمانهای عاشقانه هستند، کاملا مشهود است.
✍️ بسیاری از جوانانِ مبتلا به عاشقانهها بخاطر تأخیر در ازدواج، با "همسر رؤیایی" خود زندگی میکنند و همین موضوع، منشأ سختپسندی آنان در همسرگزینی است؛ زیرا هیچکدام از گزینههای پیشرو، منطبق با ملاکهای رؤیایی تخیلات وی نیست.
⚠️ چنین اشخاصی اگر اقدام به ازدواج کنند، باید با مشکلاتِ زیادی دست و پنجه نرم کنند. چرا که گاهی ذهنیت عشق به "همسر رؤیایی" پاکناشدنی است و کم نیستند جوانانی که دورانِ عاشقانهی دوستی با جنس مخالف را شیرینتر از ارتباط با همسر میدانند.
➕دوستداران عاشقانهها، عمدتا چشمانتظارِ زندگی رؤیاییِ پس از ازدواج هستند. اما در واقع، حتی با ازدواج نیز رؤیای شیرین آنان تعبیر نمیشود و فروپاشی، بنیان چنین خانوادههائی را تهدید میکند. زیرا کسی که چارچوب ذهنیاش را با فضای مبالغهآمیز عاشقانهها بسته است، دچار نوعی طغیانِ عشق میگردد.
❗️❗️نمکِ عاشقانهها، عطشِ عشق و تمایل به داد و ستد عشق را آنقدر زیاد میکند که هیچ همسری قدرت ارضاء و مهار چنین عشقِ پر حرارتی را ندارد. علاوه بر اینکه دنیای تخیلیِ عاشقانهها، هیچگاه در دنیای واقعیِ بعد از ازدواج محقق نمیشود.
📢 واژهی فرانسویِ رمان، به معنای بیانِ مکتوبِ تخیلات ذهنی است. این سبک نوشتاری که از ابداعات قرون وسطائی مسیحیت است امروزه مخاطبانِ زیادی را به خود اختصاص داده است.
➕رمانهای عاشقانه و بطور کلی قالبهای متنوع عاشقانه، سبک ارائهی محتوایشان، ابتذال و معاشقه بین دو جنس مخالف است.
❓چرا تصاویر و فیلمهای سراپردهی زن و شوهر به ویترینِ جامعه منتقل میشود؟ و چرا اشعار و عباراتی که اختصاص به زندگی خصوصی زن و مرد دارد، باید به روایت قلم درآید و دیگران آنرا بخوانند؟
✅ زندگی با همسر، زیبا است؛ اما نه به آن زیبائیای که در عاشقانههای مکتوب و مصوّر به نمایش در میآید. عاشق واقعی کسی است که بجای فرو رفتن در تخیلات، محبّت به همسر را مقدمهی عشق به خدا قرار دهد و عشقبازیهای مرسوم را با خدا انجام دهد.
❗️فرو رفتن اینچنینی به تخیلات، "هوو"ی عشق به خدا است و نوعا خطر این میرود که زیبائی عشق خدا را دفن کند. شاید دلیلِ کممحبتیِ دین اسلام به شعر و شاعری ـ که عنصر تخیل، رکن آن است ـ ، ناظر به این جنبه باشد:
🗣"گمراهان، از شاعران پیروی میکنند؛ چرا که آنان در هر وادی سرگردانند؛ مگر آندسته از شاعران که ایمان آورده و کارهاى شایسته کرده و خدا را بسیار به یاد آوردهاند". مضمون آیات 224 تا 227 سورهی شعراء.
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
🔹رمان عاشقانه ❓دخترم خیلی رمان عاشقانه دوست داره. براش ضرر نداره؟ 👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس
🔹معشوق خاکی
❓16 سالمه، عاشق دختر خالهم شدم! فقط باهاش کِرَش دارم. اینم اشکال داره؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
🔔 شعارِ "لا إلهَ إلّا الله" که هر روز در نمازهای ما تکرار میشود یعنی "هیچ معبودِ معشوقی جُز خدا نیست". اسم جلالهی "الله" یعنی: "معبودِ معشوقِ نامآشنا".
☝️برخی صفات مثلِ "معبود" فقط و فقط برای خداست. صفت "معشوق" نیز از همین قبیل است. "لا إلهَ إلا الله" یعنی هیچ معشوقی نیست مگر خدا: "لا مَعشوقَ إلا الله". ما باید در عبادت و عشقورزی یگانهگرا باشیم: "خدا یکی و عشق، یکی و معشوق، یکی".
➕دوست داشتنِ والدین، همسر، فرزندان و همنوعان، مطلوب است؛ امّا نباید به حدّ "عشق" برسد و عشق به خدا را تحت الشعاع قرار دهد.
✍️ عشق یعنی علاقهی شدیدِ قلبی. همان علاقهای که معشوق را به قبله و مَعبَد و کانونِ تمامِ توجّهات شما مبدّل میکند. شما را سرگشته و حیران میکند و جُز او کسِ دیگری برای شما اهمّیت ندارد.
⛔️ او اگر بگوید بمیر، میمیری! اگر بگوید نماز نخوان، نمیخوانی! و اگر بگوید نماز بخوان، نه بخاطرِ خدا که بخاطرِ معشوقِ خاکی، نماز میخوانی و در واقع بُت پرستیدهای نه خدا! اگر بگوید جبهه نرو، دست و دلَت میلرزد! آیا از همان ابتدا بهتر نبود، در "عشق" یگانه پرست باشیم تا دچار این دوگانگی نشویم؟!
☝️عشق با این تعریف و توصیف فقط به خدا و نهایتا به اولیاء الله معنا دارد. عشق به غیر خدا، ظرفی است که رویَش عسل و زیرَش لجن است. لذا عشق خاکی هر چه جلوتر میرود به تضادّ و تنفر نزدیکتر میشود.
❗️روابط عاشقانه غالبا با دعوا و افسردگی توأم است و منجر به ازدواج نمیشود؛ اگر هم بشود به طلاق واقعی یا عاطفی منجر میشود. فرزندان آنها هم در معرض مسّ جنّ، امراض ماورائی و حتّی بیماریهایی نظیر اوتیسم هستند.
❌ آنچه در عُرفِ ما عشق نامیده میشود غالباً همان "هَوَس" است. چرا ساحتِ مقدّس عشق را با هَوَس و تمنیّات نفسانی آلوده کنیم؟! اگر عاشقِ خَلق و خُلق و خویِ زیبایِ همسرت شدهای پس چرا نقاش این زن را عاشق نیستی؟
🔔 روایات ما در بحثِ کفویت همسر، به معیارهایی نظیرِ اخلاق، ایمان، نجابت، زیبایی، نماز و خانواده تصریح دارد؛ اما هیچ آیه و روایتی به "عشق" بعنوان ملاک همسر گزینی اشاره نکرده.
⛔️ حتّی بر عکسَش را داریم که عشق را مانع میداند. مولا در نهج البلاغه میفرماید عشق، چشم را کور میکند، گوش را کَر، دِل را بیمار، عقل را منهدم و قلب را میمیرانَد: "مَن عَشِقَ شَيئا أعشى بَصرَهُ و أمرَضَ قلبَهُ فهُو يَنظُرُ بِعَينٍ غيرِ صَحيحَةٍ و يَسمَعُ بِاُذُنٍ غَيرِ سَميعَةٍ، قَد خَرَقَتِ الشَّهَواتُ عَقلَهُ و أماتَتِ الدّنيا قَلبَهُ".
❗️عشق خاکی مُسبِّبَش شیطان، طلسم و جادو است. بخاطر همین است که انسان را به سمتِ گناهانی نظیر همجنسخواهی، دلبستگی به نامحرم و حتّی عشق به زنِ متأهل سوق میدهد.
❓اگر عشق خاکی، مقدّس است پس چرا وقتی در تقدیرِمان وصال نیست با خدا قهر میکنیم؟ عشق، فکر و مال من را تباه مینماید و جودم را از عبادت و معنویت تهی میکند.
❓آیا عشقی که شما را به خودکشی، خودزنی و دیگر زنی بکشاند مقدّس است؟ عشقی که برای التیامَش به سیگار و مواد مخدر و موسیقی پناه میبرید مقدّس است؟
❓اگر عشق خاکی قنطره و پُل خدا است پس چرا ما به والدین و همسرِ شرعی تا این حدّ عاشق نمیشویم؟ چرا آن دو کبوتر عاشق، حالا پس از گذشتن دو ماه از عروسی، از یکدیگر متنفرند؟
❓اگر واقعا او تا این حدّ ستودتی و خواستنی است، چرا بقیهی مردم تا این حدّ او را نمیستایند؟! نکند یک شیطان بر قلمروی دلِ من مسلط شده که یک فرد عادی را تا این حدّ برایم دوست داشتنی کرده؟
❓چرا اخم و قهر آن دختر مرا آشفته میکند امّا غمِ امام زمان، نه؟! چرا مِهر آن دختر میشود همهی دلخوشیَم؟ ولی مهر بی کران خدا را نمیبینم؟ چرا بیشتر از خدا برای آن معشوق خاکی وقت میگذارم؟ امّا برای نماز و قرآن بی حوصلهام؟ بُتِ بزرگِ عشق خاکی را باید شکست.
❓شخصی از امام صادق در مورد عشق سوال کرد، حضرت پاسخ دادند: "قُلُوبٌ خَلَتْ مِن ذكرِ اللّهِ فأذاقَها اللَهُ حُبَّ غَيرِه". یعنی دلهایی که از یادِ خدا خالی شوند، خدا به آنها میچِشانَد حبِّ غیرِ خدا را.
✅ بخاطر همین است که رسول خدا میفرماید هر کس عاشق شد و عفّت پیشه کرد و سپس مُرد، شهید از دنیا رفته است. عشق به غیر خدا یکی از بزرگراههای تسلط شیطان به شما است.
🗣 بفرمودهی امام صادق: "القلب حرمُ الله، فلان تُسکِن حرَمَ الله غیرَ الله". یعنی قلب، فقط خانهی خداست، در خانه و حرمِ خدا غیرِ او را ساکن نکنید. اگر دربِ قلبمان را به رویِ اغیار نبندیم، خدا از این دل کوچ میکند و شیطان جایَش مینشیند.
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
🔹معشوق خاکی ❓16 سالمه، عاشق دختر خالهم شدم! فقط باهاش کِرَش دارم. اینم اشکال داره؟ 👈 برای طرح سو
👉1👈
🔹وابستگی به دوست
❓شدیداً وابسته شدم به دوستم! اصلا بهم محل نمیزاره. بگید چکار کنم؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
❗️اگر قرار است بگوئید "نمیتوانَم" لطفا این متن را نخوانید!! هیچ مشاوری نمیتواند کمک کند به کسی که مدام میگوید "نمیتوانَم".
✍️ وقتی عدّهی زیاد با همین نکاتِ ساده از وابستگیهای چند ساله رها شدهاند، پس یعنی میشود و میتوانیم. لازم به ذکر است که راه کارهای مذکور در صورتی کارساز خواهند بود که تصمیم جدی بر عمل به آن گرفته شود.
❤️ نیازهاى عاطفى در هر دورهاى از زندگى ارضاء خاص خودش را مىطلبد. در دوران کودکى این نیاز بیشتر از طریق والدین ارضاء مىشود.
➕اما با آغاز دوران نوجوانى نقش والدین کمتر مىشود و بیشتر از طریق دوست یابى، افراد به ارضاء این نیاز مىپردازند. در دوران جوانى هم بیشتر از طریق جنس مخالف یعنى همسر، این نیاز ارضاء مىشود.
☝️اگر این فرآیند بصورت صحیح مسیر خودش را طى کند فرد از نظر شخصیتى فردى سالم و بهنجار خواهد بود. در غیر این صورت دچار اختلال رفتارى، مشکلات عاطفى و بیماریهاى روانى مى شود.
❗️یکى از این اختلالات، وابستگى عاطفى به دوستان است به گونهاى که اگر فرد وابسته بخواهد مدتى از منبع ارضاء نیاز عاطفى خودش جدا شود احساس نگرانى مىکند. صرف علاقه و محبت به شخص و یا چیزى امرى ممنوع و حرام نیست. ولى لغزشگاهى است که در صورت مراقبت نکردن ممکن است آدمى را به قعر پرتگاه بیاندازد.
❗️عشق شدید به وصالِ دوست از یک سو و محال بودن کامیابی و ارضاء کامل در این نوع وابستگیها از سوی دیگر مشکل را دو چندان میکند. تازه این فرد در دورههاى بعدى زندگى به دلیل صرف هزینهی بیش از حد انرژىهاى عاطفى خود به پاى دیگران، نمىتواند در زندگىِ مشترک، رابطهی عاطفىِ خوبى با همسرش و فرزندانش داشته باشد.
❌ اگر در روابطِ دوستانه از طرفِ خود یا طرفِ مقابل، یکی از این علایمِ زیر را مشاهده کردیم، یعنی وابستگی و شیفتگی ایجاد شده و باید به فکرِ درمان باشیم:
1️⃣ اظهار محبت شدید که علت و دلیلِ منطقیای نداشته باشد.
2️⃣ گلهمندی مداوم از طرفی که وابسته شده، به خاطر کم توجهیِ طرفِ مقابل.
3️⃣ جانبداری همیشگی از یک شخص.
4️⃣ تماسهای پی در پی
5️⃣ این مشکل بیشتر در دوستانی که لطیفتر و حساسترند دیده میشود.
6️⃣ اظهار ناراحتی از اینکه محبوبَش با فردِ دیگری ارتباط بگیرد.
7️⃣ کسی که بیش از بقیه وسواسگونه کسی را تکریم میکند یعنی به او وابسته شده!
8️⃣ خیره شدنِ مدام، آویزان بودن و... .
✍️ پس از آنکه احراز شد من به کسی یا کسی به من وابسته شده، التزام به نکاتِ زیر میتوانَد شخصِ وابسته را از این منجلاب رها کند:
👈 1. بجای یک دوست، تلاش کنید با دوستان متعدد و مختلفی ارتباط بگیرد. با دوستانِ دیگرتان هم خوش باشید و از آنان انرژی بگیرید. دیدنِ محبت از افرادِ گوناگون، کششَش به یک فرد را تعدیل میکند.
👈 2. اوقاتِتان را برنامهریزی کنید تا وقتِ خالی نداشته باشید و سهمِ ارتباط با دوستان را مشخص نمایید. سعی کنید برای کم کردنِ ارتباط با آن دوستِ خاص، البته تدریجاً. اوایل شاید سخت باشد اما به مرور آسان میشود.
👈 3. پیش گیری بهتر از درمان است. پس هرگاه که بوی وابستگی به مشامتان رسید، از سر چشمه، آنرا قطع کنید و سعی کنید از همان ابتدا رابطهی خود را با چنین شخصی به حداقل برسانید.
👈 4. حتی الامکان از رفتن به مکانهایی که او حضور دارد یا از نگهداریِ یادگاریها و کلّا هر چیزی که شما را یادِ او میاندازد، باید اجتناب کنید.
👈 5. توجه به اینکه ارتباط شما با این دوست، موقتاً و برای مدتی کوتاه قطع میشود و نه برای همیشه، خیلی به شما آرامش میدهد. حالتان که خوب شد و از این بحران عبور کردید، در آیندهای نه چندان دور شما میتوانید دوستانِ خوبی برای همدیگر باشید.
👈 6. اما الآن ابداً نباید به او حتّی در خلوتتان فکر کنید!! تا ذهنتان رفت سمتِ او و خوبیهای او، سریع خودتان را با یک کارِ جذاب مثلِ ورزش، تی وی، پیادهروی، مطالعه، خانواده، تفرّج با دوستان دیگر و... مشغول کنید تا حواستان پرت شود. کم کم ذهنِ شما اتوماتیک عادت خواهد کرد که به این مورد نباید متمرکز شود. شما علاوه بر قطع رابطهی فیزیکی باید تلاش کنید چهرهی او را نیز از صفحهی ذهنتان پاک کنید.
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
👉1👈 🔹وابستگی به دوست ❓شدیداً وابسته شدم به دوستم! اصلا بهم محل نمیزاره. بگید چکار کنم؟ 👈 برای ط
👉2👈
ادامه👆👆👆
👈 7. البته ترکِ رابطه بشکلِ ناگهانی، توصیه نمیشود. چرا که آزار دهنده است. آرام آرام و تدریجاً سطحِ ارتباط با او را کم کنید. مثلا اگر تاکنون با او ملاقات روزانه داشتید میتوانید تدریجا آن را به یک روز در میان، هفته ای یک بار، ماهی یک بار و بالاخره قطع کامل ارتباط تقلیل دهید.
👈 8. به یک مسافرتِ چند روزه بروید. دوری موقت هر چند در روزهای اول سخت و طاقت فرسا است اما مسلما به تدریج رنج این فراق کاهش مییابد و عادىتر خواهد شد. البته نسبت به دشوارىِ دورى از دوستتان باید خونسرد باشید یا لااقل وانمود کنید که خونسرد هستید. قدرتِ تلقین را دستکم نگیرید و مدام با خود تکرار کنید نبودِ او لطمهای به من نمیزند.
👈 9. مرتباً در ذهنتان مرور کنید که اگر عاشقِ جمال و چشم و ابرویِ دوستَم شدهام این عشق، حیوانی و شیطانی است؛ و اگر واله و عاشق اخلاق و رفتار او شدهام، نمونهی اتمّ و اکملِ اخلاق در حضرات معصومین و اولیای الهی متجلی است. پس اگر شما از هجرانِ دوستتان بیش از هجرانِ امام زمان بسوزید، به وضوح دچارِ یک دوستیِ ناسالم شدهاید.
👈 10. نگوئید تمامِ خوبیهای امروزتان را مدیونِ آن دوست هستید! حتی اگر هم واقعیت داشته باشد، این را نگوئید و تکرار نکنید. دوستِ شما اگر هم منفعتی به شما رسانده، خدای خیرَش دهد و نزدِ خدا مأجور است. این دوست اگر امامزاده هم باشد، ارتباطِ امروزِ شما با او صحیح نیست و برای هر دویتان ضرر دارد.
👈 11. مطمئن باشید آن چهرهای که شما از دوستتان در ذهن دارید، شخصیتِ واقعی او نیست. قطعا او دارای عیوبی است که از شما مخفی است. چه بسا اگر شما از آن عیبها و اشکالات مطلع بودید هیچگاه آرزوی دوستی با او را در ذهن نمیپروراندید. اگر او انقدر دوستداشتنی است چرا بقیه تا این حدّ و اندازه، شیفتهی او نیستند؟
👈 12. هیچگاه آتش عشقِ درونیتان را پیشِ دوستتان لو ندهید. نه تنها این کششِ شدید را به دوستتان که با هیچیک از دوستانِ دیگرتان در میان نگذارید. فاش شدنِ عشق، شما را دیوانهتر میکند و او را مغرورتر و خواستنیتر! محبوبِ شما کشش شدید شما را مزاحمت تقلی میکند و روز بروز از شما بیشتر دوری میکند؛ این دوری، دوستیِ شما به او را شدیدتر خواهد کرد.
👈 13. گاهی شما تا مدتها دوست خود را از یاد میبرید و بطور کلی ارتباطات حضوری، تلفنی و مکاتباتی را با او قطع می کنید. اما پس از مدتی به دلیل تنهایی، دوباره فیلتان یاد هندوستان میکند و عشق قبلیتان باز میگردد. اینجا دوباره باید دستوراتِ گفته شده را انجام دهید تا این نیز بگذرد.
👈 14. به این فکر کنیم که دوستِ محبوبتان را ممکن است روزی از دست بدهید! دلسپارى در برابر هر چیز باید به گونهاى باشد که فقدانش موجب آزار انسان نگردد.
👈 15. ترک یک دوستِ دوستداشتنی، موجب ایجاد خلأ در وجودِ ما میشود. برای پُر کردنِ این خلأ باید دنبال یک جایگزین باشد. دفتری زیبا تهیه کنید و هر گاه دلتنگ شدید، عاشقانههایتان را بنویسید. شما میتوانید بجای نامِ دوستتان، نامِ امام زمان را بنویسید. پس از مدتی که نوشتههایتان را مرور کنید احساس میکنید کششی که به دوستتان داشتید، منتقل شده به امام زمان... . این یواشکیهای محرمانه با امام زمان بسیار ارزنده و سازنده است.
👈 16. داشتنِ یک برنامهی عبادیِ منظم و مستمرّ پشتوانهی معنوی شما خواهد بود در مبارزهای که با هوایِ نفستان آغاز کردهاید. با رمزِ یا زهرا هم شروع کنید عملیاتتان را تا نصرت و پیروزیِ قطعی نصیبتان شود در عرصهی جهاد با نفسِ امّاره.
👈 17. تجارب مکرر نشان میدهد که با ازدواجِ هر یک از طرفین، این وابستگی از بین میرود. درصورت امکان ازدواج خودتان را به تأخیر نیندازید و در اولین فرصت با فردی مناسب با تحقیقات لازم ازدواج کنید.
👈 18. با یک مشاورِ امین و با خدا در ارتباط باشید تا حامی و پیشتیبانِ شما باشد در این مدّت. برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
🔹وابستگیِ دوست به من
❓یکی از دوستام شدیداً بهم وابسته شده؛ کلافهم کرده بخدا چکار کنم ولَم کنه؟!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
🔔 وابستگی معرکهای است که دو بازیگر در آن ایفای نقش میکنند. در مراحلِ اولیه، این وابستگی، مشکلی است برای طرف وابسته. در ادامه اما چون او از معاشرت با شما سیر نمیشود و کممحلیهای شما او را آزار میدهد کم کم گلایهها و شکایتهایَش شما را کلافه میکند.
❗️در این ماجرا نمیشود تمامِ قصور و تقصیر را به گردنِ عاشق انداخت. از قضا شاید معشوق با ابرازِ محاسنِ ظاهری و باطنیاش سفرهی این وابستگی و دلبستگی و شیفتگی را پهن کرده است: تا که از جانب معشوق نباشد کِشِشی /کوشش عاشق بیچاره به جایی نرسد.
❓پس سوالِ اول این است که چه کنیم تا کسی به ما وابسته نشود؟ نسیم عشق از جانب معشوق میوزد. پس او موظف است با رعایت نکاتی چند مشکل را از سر چشمه و پیش از آنکه گسترش بیابد، بخشکاند:
1️⃣ از همان ابتدا به محضِ احساس نگاههای معنادار از جانب برخی دوستان، سعی کنید بجای مانورِ محاسِنِ خود و جلوهگری، کمی کَتوم باشید تا وابستگی از نطفه خفه شود. چرا تا این حدّ باید خودَم را خوب و بیعیب جلوه دهم که اطرافیانَم در حدّ شیفتگی مرا بپرستند؟
✅ اگر احساس کردید کمالات و فضایل شما مثل زیبایی، سلیقه، حافظه، اخلاق پسندیده، صدای خوش، هنر، استعداد فوق العاده و... انگشت نما و مورد توجه دیگران قرار گرفته به سرعت آن را از دید مردم مخفی کنید؛ تا علاوه بر در امان ماندن از چشم بد، موجبات برانگیزی شعلهی عشق و محبت دیگران را فراهم نکنید. نباید بگذارید محبت، روز به روز در دل او ریشه بدواند.
2️⃣ به این فکر کنید که شاید روزی این مشکل دامنگیر شما هم بشود و چه بسا تاکنون تجربهی این نوع وابستگی را در گذشته به کسی داشتهاید. در نظر داشتن این موضوع سبب می شود که حالِ عاشق را بیشتر مرعات کنید.
3️⃣ در بسیاری از مواقع کم محلی کردن، آتش عشق را شعلهور تر میکند. چرا که عاشق دست نیازش بلند است به سوی نازِ معشوق. ظاهر نشدن در مقابل چشم عاشق بهتر از این است که حضور داشته باشید و اعتنا نکنید. پس تا حد امکان از رفتن به مکان هایی که دوست شما حضور دارد اجتناب کنید تا به مرور شما را فراموش کند.
4️⃣ اگر در مورد فردى احساس کردید که خیلى زیاد به شما وابسته است، سعى کنید به تدریج روابط خود را با او کاهش دهید. حتی ممکن است از شما گلایه کند. هیچ اشکالى ندارد چرا که ناراحتی امروز بهتر از پشیمانی فردا است.
5️⃣ سعى کنید به جاى یک دوست، دوستان متعدد انتخاب کنید و از گشت و گذار با فقط یک دوست، اجنتاب کنید؛ تا عاشقِ شما حس نکند شما فقط از آنِ او هستید.
6️⃣ اوقات خود را برنامه ریزى کنید، سهم ارتباط با دوستان را مشخص کنید و از ارتباط بیشتر اجتناب کنید تا افراط در دوستی، باعثِ ایجاد وابستگی به شما از جانبِ دوستان شود.
7️⃣ محبتِ خود به اطرافیان را تعدیل کنید. نیازی نیست که بشکلِ مبالغهآمیز و چاپلوسانه قربان صدقهی دوستانمان برویم. شما باید از بروز احساسات و اظهار علاقهی مستقیم مثل رد و بدل کردن کلمات محبت آمیز و غیر مستقیم مثل هدیه دادن به کسی که حسّ وابستگی به شما دارد، پرهیز کنید.
8️⃣ البته تعدیلِ ارتباط و حتی در مراحلِ پیشرفتهتر، تعطیلی ارتباط با آن دوست، موقّتی است و نه همیشگی. طوری با او برخورد نکنید که موجبِ دلشکستگی شود. او را سرزنش نکنید و بترسید از اینکه خودتان گرفتارِ این مشکل بشوید خدای نکرده! او را از خود متنفر نکنید. اگر زمینهای وجود دارد به او تفهیم کنید که این قطعِ ارتباط، موقتی است برای بهبودِ حالِ شما. حالَت که خوب شد، ما باهم دوست هستیم دوباره.
9️⃣ از مشاوری زبر دست بهره بگیرید که رابطهی شما و او را کنترل کند. در مواقع نیاز با شما یا دوستتان سخن بگوید و راهنماییتان کند. ما در این لینک از کانال سین جیم دین در موردِ رهایی از وابستگی، نکاتی گفتهایم.
🆔 @SinJimDin
11.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 دلتنگی...
💫 شبهای جمعه میگیرم هواتو / اشکِ غریبی میریزم برا تو 😭
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
⭕️ رجعَت ❓در موردِ دورانِ رجعت، مختصراً توضیح دهید؟ 👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید. ـــــــــ
🔹شگفتانه
🗣 امیر المؤمنین از یک شگفتانه (سورپرایز) بینِ ماهِ جُمادی و ماهِ رجب خبر دادند: "العَجَبُ كُلُّ العَجَبِ بينَ جُمادى و رَجَبٍ".
❓شخصی بلند شد و سوال کرد ای امیر مؤمنان! مگر بین دو ماهِ جُمادی و رجب چه اتّفاقی خواهد افتاد که شما پیوسته از آن، اظهار شگفتی و تعجّب میکنید؟
✍️ حضرت فرمودند چه شگفتىای بالاتر از اين كه مُردگانى با همهی دشمنان خدا و رسول او و اهلبيت رسولش بجنگند: "... و أيُّ عَجَبٍ أعجَبُ مِن أمواتٍ يَضرِبُونَ كُلَّ عَدوٍّ للّه ِِ و لرسولِهِ و لأهلِ بيتِه". معانی الأخبار / ج1 / ص406
✍️ پ.ن: بنظر میرسد این حدیث، مربوط به دورانِ رجعَت است. او با سپاهی از شهیدان خواهد آمد. الّلهم عجّل لِولیّکَ الفرَجَ و العافیةَ و النّصرَ.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin