🔹خمینی و خامنهای
❓چی بگیم به اونایی که با طعنه میگن خمینی خوب بود! صریح و سریع بود در مبارزه با فساد!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
❌ کسانی که میگویند خمینی آن گونه بود... بعضیهایشان همانهایی هستند که زمان امام خمینی هم میگفتند: "خمینی جوانان ما را به کشتن داد و شاه، خوب بود". این عدّه هیچگاه دلِشان با انقلاب، صاف نبود!
❗️یا اگر هم طرفدارِ امام راحل بودند، بخاطر خستگی از حکومت طاغوتِ شاه بود و نه ایمانِ عمیق به مقولهی "ولایت فقیه". مثل کسانی که به "اپوزسیون خارج کشور" اظهار ارادت میکنند صرفا به جهتِ خلاصی از جمهوری اسلامی!
🔔 امام خمینی، هم از جهتِ شخصیت و سنّ و سال و هم از این جهت که انقلاب در بدوِ تاسیس، مورد حمایتِ حداکثریِ مردم بود باعث شد همه مطیعِ ایشان باشند. امام خمینی از جهتِ سنی، علمی، معنوی و نفوذ، از همه بالاتر بود.
✅ امامِ جامعه وقتی با اطاعتِ حداکثریِ مردم و نخبگان مواجه میشود، طبیعتا صریح تر میتواند نظراتش را اعلام و ابلاغ کند. نخبگان و خواصِ مخالفِ امام نیز در این فضا جرأت مخالفت با امرِ ولی فقیه را نداشتند. اینجا امام، صریح میشود و نخبگان، محافظه کار!
➕ بیست جریانِ فکری، در کنارِ امام بودند که خود را پیروِ رهبری معرّفی میکردند. از طیفِ لیبرال و غربگرا مثلِ نهضت آزادی گرفته تا طیفِ محافظه کار مثلِ هاشمیِ رفسنجانی و... .
✍️ وقتی امام از دنیا رفتند، این بیست جریان در مقابلِ مقام معظم رهبری قرار گرفتند و رهبریِ موازی پدید آمد! عظمت امام مانعِ بروزِ سلائقِ این جریانات میشد.
❗️حالا مواجه هستیم با کسانی که به ظاهر، خود را مدافعِ ولی فقیه میدانند اما عملا عکسِ رهنمودهای ایشان عمل میکنند؛ و از قضا این گروه، منتخبانِ مردمند و پشتوانه ی رایِ میلیونی دارند.
☝️ حتی امام خمینی هم بدونِ رایِ مجلس به عدمِ کفایتِ بنی صدر، نمیتوانست وی را عزل کند. اساسا بنای امام راحل هم مثلِ رهبریِ عزیز این بود که در اموراتِ قوای سه گانه دخالت نکند و به رهنمود، اکتفا کند.
➕ این را هم اضافه کنیم که همیشه ما "گذشته" را بهتر از "اکنون" تصور میکنیم! چون خیلی از غمهای گذشته ها را فراموش کردهایم و اینکه آن دوران با جوانی یا کودکیِ ما همراه بود که اوجِ زمانِ نشاط و شادیِ ما بود. آن موقعها هنوز اسیر دنیا و گرفتاری هایش نشده بودیم و لذا فکر میکنیم گذشتهها خیلی خوب بوده!
➕مثلِ آن کهنسالانی که اظهار رضایتِشان از دوران پهلوی، نه بخاطر شاه که بخاطرِ این بود که در آن مقطعِ زمانی، نوجوان و جوان بودند و در اوجِ نشاط و سلامتی. امروز امّا چون بیمارَند و از کار افتاده، همه چیز را نا امید کننده میبینند.
🆔 @SinJimDin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹شهید جمهور
ای که قَــدْرَت را ندانستیم ایّام وصال... . 😭
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹دینِ علما یا دینِ خدا؟
🗣 آیت الله جوادی آملی: در حوزههای علمیه، نه قرآن، ملاک است؛ نه عقل و نه احادیث! بلکه فهم علما حاکم است!!
🗣 شهید مطهری: هزارها نفر پیدا میشوند که کفایه را چهار لا بلدند، اما دو نفر پیدا نمیشود که قرآن را به درستی بداند. نسل کهن از بزرگترین گناهان خود باید توبه کند و آن "مهجور قرار دادن قرآن" است. مجموعه آثار / ج24 / ص534
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
🔹 فرق امام و شاه
❓حاج آقا مسئلة! چن تا سوال دارم در مورد فرق شاه و امام، میشه پاسخ بدین؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
1️⃣ تفاوت "حضرت والا" و "حضرت آقا" را توضیح دهید!
👈 حضرت والا میگفت من ظلُ الله (سایهی خدا) هستم، حضرت آقا میگه من بندهی خدام.🙂
2️⃣ دو کلمهی "مقام عظمای ولایت" و "شاهنشاه آریا مهر" را تعریف کنید!
👈 اولی اگه حتی یه نگاهِ حرام بکنه از ولایت میافته. دومی نصف شبها تویِ ماه محرم جلوی دوربینها عرق میخوره و خاطرات زن بارگیهاش، از پرفروش ترین کتابهای تاریخیه.😡
3️⃣ معنی عبارتهای " جانم فدای رهبر" و " جان نثار" را به طور خلاصه شرح دهید!
👈 رهبری یکبار اعتراض کردند و گفتند لطفاً نگویید جانم فدای رهبر، بگویید جانم فدای اسلام. شاهنشاه امّا وقتی جهان پهلوان تختی دستشو نبوسید، گفت دیگه کشتی نگیر. بعدشم بطرزِ مشکوکی به قتل رسید.😳
4️⃣ دو کلمهی "بیت" و "کاخ" چه تفاوتهایی دارند؟!
👈 بیت مثل خانههای معمولیِ من و شما هست. کاخ امّا جاییه که شبیهِشو هیشکی بجز شاه نداره.😂
5️⃣ تفاوت دو گروه "عاشق ولایت" و "فدوی" را در چند سطر توضیح دهید!
👈 عاشق ولایت، عاشق اسلام هست نه یک فرد. فدوی امّا عاشق چشم و ابرو و مال و مقام شاهه.
6️⃣ "بنیاد پهلوی" و "بنیاد علوی" چه تفاوتی دارند؟
👈 بنیاد پهلوی مال خانوادهی سلطنتی بود که بعدِ انقلاب شد مال مستضعفین (همان بنیاد علوی)😊
7️⃣ جملهی "سلطنت عطیهای است الهی " چه رابطه ای با عبارت "مقام عظمای ولایت جانشین امام زمان" دارد؟
👈 پاسخش در شماره 2 گذشت.
8️⃣ تفاوت "رای ملوکانه " با "حکم حکومتی" کدام است؟
👈 رای ملوکانه را هوا و هوسِ شاه صادر میکنه. حکم حکومتی برای حل بن بَستها بر اساس حکم قرآن و شرعه.
9️⃣ "بندر امام" با "بندر شاه" چه تفاوتی دارد؟!
👈 بندر امام برای مردم کار میکنه. بندر شاه برای شاه.
🔟 و نهايتاً فرق عمامه با تاج چیست؟!
👈 عمامه لباس پیغمبره، تاج سمبل ستمگران و متکبران. این کجا و آن کجا؟!😍
🆔 @SinJimDin
🔹دین پیامبر، قبل از اسلام
❓پیامبر اکرم، قبل از بعثت چه دینی داشتند؟ مسحیت؟ یهودیت؟ و...
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ: شکی نیست که پیامبر هرگز از خط توحید منحرف نشدند، حتی قبل از بعثت. در مورد دینِ پیامبر قبل از ظهور اسلام، بین دانشمندان اسلامی اختلاف است:
1️⃣ مسیحیت: برخی معتقدند چون آخرین دینِ خدا در آن زمان، مسیحیت بود بنابراین حضرت قبل از بعثت، باید قاعدتاً پیروِ آئینِ حضرت عیسی میبودند.
2️⃣ حنیف: برخی اما میگویند حضرت مسیح، پیامبرِ قومِ بنی اسرائیل بوده و نه پیامبرِ همهی مردم. بنابراین پیامبر چون از قومِ بنی اسرائیل نبود، پیروِ آئینِ حنیفِ شیخ الأنبیاء حضرتِ ابراهیم نبی بود.
3️⃣ دین اختصاصی: پیامبر، یک برنامه عبادیِ منحصر به خود از جانبِ خدا داشتند که تا قبل از بعثت طبقِ آن عمل میکردند.
✅ نظرِ سوم از این جهت صحیح تر بنظر میرسد که اولا شواهد تاریخی مبنی بر عبادت حضرت رسول در کلیسا وجود ندارد. ثانیا در نهج البلاغه خطبه 192 آمده است: "خداوند از آن زمان که رسول خدا از شیر باز گرفته شد بزرگترین فرشتهاش را قرین وى ساخت، تا شب و روز او را به راههاى مکارم و طرق اخلاق نیک، سوق دهد".
🗣 علامه مجلسی معتقد است پیامبر قبل از ظهور اسلام، به مرتبه نازلتری از رسالت، بنامِ "نبوّت" رسیده بودند، صدای ملائکه را میشنید و در رؤیا به ایشان الهاماتی میشد.
🆔 @SinJimDin
🔹 یلدا
❓نظرتون در مورد یلدای ایرانی چیه؟ تو رو خدا نگید یلدا هم ریشهی اسلامی داره!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️اتفاقا واژهی "یلدا" بفرموده آیت الله جوادی آملی از زبان سُریانی (زبان باستانی سوریهایِ همتبار با عربی) گرفته شده و به معنای زایش و میلاد است. شب یلدا چون با میلاد حضرت مسیح تطبیق داشت آنرا به این نام خواندند. عبارت "لم یلد و لم یولد" در سوره توحید، هم ریشه با "یلدا" است.
📚 ایشان در کتاب مفاتیح الحیات مینویسند: "با توجه به اینکه ایرانیان این شب را شب تولد (میترا) مهر میدانستند آنرا با تلفظ سریانیاش پذیرفتند. در واقع یلدا با (noel) اروپایی که در 25 دسامبر تثبیت شده، معادل است؛ بنابراین نوئل اروپایی همان شب یلدا یا شب چلهی ایرانی است".
✅ شب نشینی و دید و بازدید و صله رحم از سنتهای خوب این شب است. و چه خوب است مومنان در چنین فرصتهایی با زوایای زندگی و سیره معصومان در جهت رشد و کمال علمی و معنوی آشنا شوند. دینِ اسلام با سنتها و آدابِ پسندیده اقوام و ملیتها نه تنها مخالفت نکرده که حتی آنها را امضا کرده. مثلا حرمت جنگ در ماههای حرام، یک رَسمِ عربی بود که اسلام آنرا امضا کرد. ولی مثلا زنده به گور کردنِ دختران یک رَسمِ بد بود و اسلام با آن مقابله کرد.
❗️البته هر مراسمی و لو مراسم دینی مثل عزا و عروسی ممکن است آلوده به خطاهایی شود. اینجا باید با آن خطا و خطاکار مقابله کرد نه آنکه رسم پسندیده و مشروع را رد کرد. یا وقتی نوروز و یلدا با ایام عزای اهلبیت تلاقی میکند باید رنگ عزا داد به این مراسمات.
🆔 @SinJimDin
57.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹جلّ الخالق
بگو صلی الخالق به چنین مــــــادری
بگو صلی الخالق به چنین دخـتـــری
بگو صلی الخالق به چنین همسری
🎊 میلاد حضرت زهرای اطهر و فرزندِشان خمینیِ کبیر، مبارکباد🌹
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
🔹آمار جهانی دانشمندان خدا باور
☝️نمودار بالا نشان میدهد 87 درصدِ دانشمندانِ دریافت کنندهی جایزهی نوبل، خدا باورند! حالا یا Christians یعنی مسیحیاند، یا Jewish یعنی یهودیاند و یا Muslim یعنی مسلمانند؛ از 13 درصدِ باقیمانده 7 درصدشان، خدا ناباور و 6 درصد هم بودایی، هندو، آزاداندیش و... میباشند.
❌ پس این ادعا که "اعتقاد به خدا با افزایشِ علم، رابطهی عکس دارد" عملاً خلافِ واقع میباشد. علمِ تجربی، یک نعمتِ اکتسابی است برای همگان. فارغ از اینکه موحّد باشد یا مُلحد.
✅ یک موحّد مثلِ زکریای رازی، ابنِ سینا، ابوریحان، انیشتین، گالیله، نیوتون و لوئی پاستور میتواند به وادیِ علم ورود پیدا کند. چند مُلحدِ ناچیز مثلِ راسل، هاوکینگ و فروید هم لای دست و پا پیدا میشوند! نخبه و پخمه در هر صنف و قشری وجود دارد.
✍️ اما در موردِ عوامِ جامعه و آن دسته از تحصیلکردگان که مقلّدِ دانشمندان هستند باید توضیحی بدهم. پُر رنگ بودنِ ظواهرِ بی دینی در کفِ جامعه یکی از علّتهایَش این است که امروز زمامِ علم و از آن مهمتر رسانه و بنگاههای تبلیغاتی در دستِ بی دینان و بی خدایان است.
❓یکی از دلایلِ مقابلهی کشورهای غربی با ایران این است که کشورِ ما در عینِ موحّد بودن در حالِ پیشرفتِ علمی است. مردم به دنبالِ قُلهها و پیشرفتها میدوند.
📣 اگر فتح و پیروزی و پیشرفت از آنِ موحدان باشد، نماز و حجاب و خداپرستی، ارزش قلمداد میشود. اگر دانش دستِ ملحدین باشد، بی خدایی و بی بند و باری ارزش محسوب میشود. پس فریبِ جنگِ روانیِ ملحدان را نخوریم.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
🔹 عیسای انجیل و قرآن
🎊 میلاد حضرت مسیح علیه السلام، بر تمامی مسلمانان و مسیحیانِ جهان، آشوریانِ ایران و ارامنهی عزیزِ کانال سین جیم دین مبارکباد🌺
✍️ آیهی سهبار تکرار شدهی "لا نُفَرِّقُ بینَ أحَدٍ مِن رُسُلِهِ" یعنی میان هیچیک از پیامبران فرقى نمىنهیم. احترام، ارتباطِ موثر و حتی توسل به انبیاء عظام، مورد توصیهی دینِ اسلام است.
✅ در غالبِ زیارتنامههای امامان و امامزادگان، سلام به انبیاءِ گذشته و از جمله حضرت مسیح به چشم میخورَد: "السّلامُ علَی عیسی روحِِ الله". البته برای شناخت عیسای نبی باید به قرآن مراجعه کرد.
❌ انجیلِ تحریف شده، عیسای نبی را دورهگردی درویشصفَت و مهربان معرفی میکند که هیچگاه دست به شمشیر نبرده است. همین دیدگاه باعث میشود کلیسا هرگونه اقدام مجاهدانه و شهادتطلبانه را غیر دینی دانسته و جهاد فی سبیل الله را نشانهی خشونت و توحّش بپندارد!
🗡 بمَثَل یکی از رهبران پروتستان میگوید: "من مطمئنم این الله که خدای مسلمانان است با خدای ما یکی نیست. چون خدای ما مهربان است و خدای مسلمانها میخواهد ساختمانها نابود شود"!
🔔 نگاه إنجیلی مزبور به عیسای نبی، در بدنهی جامعهی اسلامی نیز نفوذ پیدا کرده است. تا آنجا که فیلمساز مسلمان نیز از عیسا چهرهای صرفا رحمانی میسازد.
☝️حتی شما خوانندهی گرامی نیز احتمالا همین چهره را از آن حضرت در ذهن داشته باشید. زیرا در طول تاریخ جریانهائی هدفدار، جنگها و مواضع استکبار ستیزانهی حضرتِ عیسا را از کتاب مقدس إنجیل حذف کردهاند.
❗️بطور عام حذف تبرّی و استکبار ستیزی از متن ادیان آسمانی با هدف بیتفاوت کردن مؤمنین به اقدامات استکبار و ایجاد حیاط خلوتی أمن برای پیشبرد اهداف استکبار میباشد. تفکیک جهاد از آموزههای مسیحیت و نیز تلاش برای حذف آیات جهاد از کتب درسی مسلمانان در راستای این هدف بود.
🚫 و بطور خاص، جداسازی سِفْرهای جهاد از کتاب مقدس إنجیل، اقدامی حساب شده از ناحیهی کشیشان مسیحی است. توضیح آنکه مسیحیت امروزی تلاش دارد:
👈 از یک سو شخصیت مجاهد حضرت مسیح را تبدیل به چهرهای آرام و خنثی کند و این چهرهی غیر واقعی و توهمی را به عنوان الگوی واقعی نبوت معرفی کند.
👈 و از سوی دیگر چهرهای خشن از پیامبر اسلام ـ که رحمة للعالمین است ـ به جهانیان ارائه کند و مسلمانان را عامل اصلی جنگافروزیها در دنیا معرفی کند.
➖ افکار عمومی دنیا نیز در سایهی این تبلیغات منفی، با دو شخصیت تحریف شده روبرو است: اولی عیسای مهربان و صلحجو که به هیچعنوان راضی به جنگ و جهاد نیست؛ و دومی محمد خشن و جنگجو (!) که پیروانش را به تخریب ساختمانها و ترور مخالفان امر میکند!
👺 رسم کاریکاتورها، تولید فیلمهائی موهون، طراحی حوادثی نظیر یازده سپتامبر و... برای اثبات خشونت طلب بودن پیامبر اسلام و پیروان آن بزرگوار است.
✍️ حتی برخی مسلمانان نیز تحت تأثیر تبلیغات منفی کلیسا همنوا با دشمنان اسلام، نظام ایران که مبتنی بر تعالیم اسلام است را خشن میپندارند. آنها جنگ تحمیلی، مبارزه با فتنهگران، تنبیه متخلّفان و اجرای حدود الهیای چون سنگسار، قصاص، قتل محارب و... را مصداق خشونت تصور میکنند.
🔔 قرآن کریم بر خلاف إنجیل کنونی، وقتی میخواهد الگوی جهاد و تبرّی معرفی کند، از حضرت عیسا نام میبرد. خدا در سورهی صَفّ به بازسازی این مقطع حذف شدهی تاریخ میپردازد و تصریح میکند که حضرت مسیح نیز همچون پیامبر اسلام، دست به شمشیر برده و جهاد مسلحانه داشته.
❓مگر میشود کسی از یکتاپرستی بگوید و مخالف نداشته باشد؟! اگر مسیح، روحیهی جهاد و مبارزه با دشمن نداشت، چرا دشمنانش نقشهی قتلِ ایشان را کشیدند؟ چرا طبق عقیدهی مسلمانان، خدا وی را به آسمان برد و طبق عقیدهی باطل مسیحیان، به صلیب کشیده شد؟
➕ما حق داریم امروز از کشیشان ارمنی سؤال کنیم چه انگیزهای برای به صلیب کشیدن یک دورهگرد مهربان و بیآزار وجود دارد؟ پیامبر مهربان و خنثا که دشمن ندارد. پس حتما برائت و جهادی در کار بوده است که مستکبرین را وادار به مبارزه با عیسی کرده است.
👌به استناد آیهی 14 سورهی صَفّ "حواریون" مجاهدان فی سبیل الله بودند و بر کفار، غلبهی فیزیکی و ظاهری پیدا کردهاند: "فَأصْبَحُوا ظٰاهِرینَ". پس یکی از مقاطع زندگی حضرت عیسا دعوت مردم به قتال شدید است.
✊ این دعوت، از جانب حواریون اجابت شده و به دنبال آن، عیسای نبی همراه با مؤمنان بر کافران چیره شده است. همان کافرانی که عیسا را متهم به سِحر کردند و نبوتش را منکر شدند.
✍️ مسیحیتِ امروزین نه فقط در موردِ حضرت مسیح که در موردِ خدا نیز فقط به جنبهی مهربانی و رحمانیت توجه دارد؛ در حالی که خدایِ قرآن، نسبت به بندگان دو رویکرد دارد: رحمت و غضب. رحمت از آن پاکان، مؤمنان و توبهکاران است؛ و غضب، شامل حال گناهکاران.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
🔹کلاس آنلاینِ تدبر (جلسه ۵۵)
🔔 مرور، جمعبندی و جلسهی آخرِ خطبهی دوّم نهج البلاغه (جلسه ۹)
⏰ زمان:
یکشنبه ۹/دی/۱۴۰۳👈 ساعت ۱۹ تا ۲۰ 🗣 مدرّس: سیدمحمدمهدی صدری 📌نحوهی ورود به کلاس 1️⃣ لمس این لینک، انتخاب گزینهی Guest (مهمان) و تایپ نام یا نامِ مستعار؛ ساعت ۱۹ تا ۲۰. 2️⃣ اگر صوت و تصویر کلاس را نداشتید از بخشِ بالای مرورگر، گزینه "قفل" را لمس کنید تا دسترسی صوت و تصویر فعال شود. 🔔 جهت اتصال، حتماً از خاموش بودنِ فیلترشکن اطمینان حاصل کنید و از مرورگرِ بروزرسانی شدهی گردوی ایرانی یا فایرفاکس یا کروم استفاده نمایید. قبل از شروع کلاس به فکرِ یک اینترنت پایدار باشید. ➕قابل توجّه اینکه کلاس، ضبط نمیشود و شرکت در این محفل برای عُمومِ علاقهمندان، آزاد است. 👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید. 🆔 @SinJimDin
🔹رجب، ماهِ ورودی
🕌 زیارت امام رضا که مشرّف میشوید، اول میرسید به بَست. ارزش بست زیاد است، چون ورودی حرم است. رجب، ماهِ ورودی است.
➕رجب، بست است؛ شعبان، صحن است؛ رمضان، حرم است و شبِ قدر، ضریح.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
🔹لیلة الرغائب
❓در موردِ شبِ آرزوها توضیح دهید.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ: لیلة الرغائب به اولین شبِ جمعه ماهِ رجب گفته میشود. یعنی شبی که فردایَش جمعه است. البته روز پنج شنبه هم اعمالی دارد که مقدمهی شبِ جمعه است. رغائب به دو معنا آمده است:
👈 اول بمعنایِ عطایا و بخششها
👈 دوم به معنای شبی که مردم به آن میل و اشتیاق دارند.
❌ بنابراین ترجمهی رغائب به "شبِ آرزوها" غلط است. روایاتی که شبِ رغائب را شبِ نزولِ فرشته ها می دانند، نامعتبرند.
❗️همچنین جمعی از بزرگان نمازِ مستحبیِ لیلة الرغائب را قبول ندارند و حتی با تعبیرِ "بدعتِ زشت" از این نماز یاد میکنند. البته دستور این نماز، در کتابِ مفاتیح الجنان آمده و خواندنش بقصد "امید ثواب" و نه به قصد "دستور دین" مُجاز است.
✍️ اصلِ نمازِ لیلة الرغائب، در منابعِ اهل سنت آمده است. اولین بار سید بن طاووس ـ که از علمای شیعه است ـ نمازِ لیلة الرغائب را آن هم بدونِ ذکرِ سند در کتابِ "اقبال الاعمال" آوردند. علامه حلی هم با یک سندِ غیر قابل اطمینان این نماز را نقل کردند.
🗣 علامه مجلسی می گوید: "هر شبِ رجب، نمازی دارد که من سند معتبری برایش نیافتم و نمی خواستم آن را نقل کنم. اما چون مشهور بود اجمالا آوردمش. اما نمازِ لیلة الرغاب را نیاوردم چون سندِ معتبری از شیعه نیافتم".
➕ به هر حال راز و نیاز و ارتباط با خدا با هر زبان و در هر زمان و مکانی، مطلوب است و بجا آوردنِ اعمالِ مربوط به لیلة الرغائب که در کتاب مفاتیح الجنان آمده بقصد "رجاء" و امید به ثواب، جایز است.
❗️اما جشنهایِ فانتزیای که اخیرا باب شده در اماکنِ عمومی گرفته میشود و گاهی آلوده به گناه است، با روحِ مناجات و نیایش سازگار نیست و جزء بدعتهایِ غلطی است که در دهه هایِ اخیر ایجاد شده.
🆔 @SinJimDin