🔹 یلدا
❓نظرتون در مورد یلدای ایرانی چیه؟ تو رو خدا نگید یلدا هم ریشهی اسلامی داره!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️اتفاقا واژهی "یلدا" بفرموده آیت الله جوادی آملی از زبان سُریانی (زبان باستانی سوریهایِ همتبار با عربی) گرفته شده و به معنای زایش و میلاد است. شب یلدا چون با میلاد حضرت مسیح تطبیق داشت آنرا به این نام خواندند. عبارت "لم یلد و لم یولد" در سوره توحید، هم ریشه با "یلدا" است.
📚 ایشان در کتاب مفاتیح الحیات مینویسند: "با توجه به اینکه ایرانیان این شب را شب تولد (میترا) مهر میدانستند آنرا با تلفظ سریانیاش پذیرفتند. در واقع یلدا با (noel) اروپایی که در 25 دسامبر تثبیت شده، معادل است؛ بنابراین نوئل اروپایی همان شب یلدا یا شب چلهی ایرانی است".
✅ شب نشینی و دید و بازدید و صله رحم از سنتهای خوب این شب است. و چه خوب است مومنان در چنین فرصتهایی با زوایای زندگی و سیره معصومان در جهت رشد و کمال علمی و معنوی آشنا شوند. دینِ اسلام با سنتها و آدابِ پسندیده اقوام و ملیتها نه تنها مخالفت نکرده که حتی آنها را امضا کرده. مثلا حرمت جنگ در ماههای حرام، یک رَسمِ عربی بود که اسلام آنرا امضا کرد. ولی مثلا زنده به گور کردنِ دختران یک رَسمِ بد بود و اسلام با آن مقابله کرد.
❗️البته هر مراسمی و لو مراسم دینی مثل عزا و عروسی ممکن است آلوده به خطاهایی شود. اینجا باید با آن خطا و خطاکار مقابله کرد نه آنکه رسم پسندیده و مشروع را رد کرد. یا وقتی نوروز و یلدا با ایام عزای اهلبیت تلاقی میکند باید رنگ عزا داد به این مراسمات.
🆔 @SinJimDin
57.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹جلّ الخالق
بگو صلی الخالق به چنین مــــــادری
بگو صلی الخالق به چنین دخـتـــری
بگو صلی الخالق به چنین همسری
🎊 میلاد حضرت زهرای اطهر و فرزندِشان خمینیِ کبیر، مبارکباد🌹
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
🔹آمار جهانی دانشمندان خدا باور
☝️نمودار بالا نشان میدهد 87 درصدِ دانشمندانِ دریافت کنندهی جایزهی نوبل، خدا باورند! حالا یا Christians یعنی مسیحیاند، یا Jewish یعنی یهودیاند و یا Muslim یعنی مسلمانند؛ از 13 درصدِ باقیمانده 7 درصدشان، خدا ناباور و 6 درصد هم بودایی، هندو، آزاداندیش و... میباشند.
❌ پس این ادعا که "اعتقاد به خدا با افزایشِ علم، رابطهی عکس دارد" عملاً خلافِ واقع میباشد. علمِ تجربی، یک نعمتِ اکتسابی است برای همگان. فارغ از اینکه موحّد باشد یا مُلحد.
✅ یک موحّد مثلِ زکریای رازی، ابنِ سینا، ابوریحان، انیشتین، گالیله، نیوتون و لوئی پاستور میتواند به وادیِ علم ورود پیدا کند. چند مُلحدِ ناچیز مثلِ راسل، هاوکینگ و فروید هم لای دست و پا پیدا میشوند! نخبه و پخمه در هر صنف و قشری وجود دارد.
✍️ اما در موردِ عوامِ جامعه و آن دسته از تحصیلکردگان که مقلّدِ دانشمندان هستند باید توضیحی بدهم. پُر رنگ بودنِ ظواهرِ بی دینی در کفِ جامعه یکی از علّتهایَش این است که امروز زمامِ علم و از آن مهمتر رسانه و بنگاههای تبلیغاتی در دستِ بی دینان و بی خدایان است.
❓یکی از دلایلِ مقابلهی کشورهای غربی با ایران این است که کشورِ ما در عینِ موحّد بودن در حالِ پیشرفتِ علمی است. مردم به دنبالِ قُلهها و پیشرفتها میدوند.
📣 اگر فتح و پیروزی و پیشرفت از آنِ موحدان باشد، نماز و حجاب و خداپرستی، ارزش قلمداد میشود. اگر دانش دستِ ملحدین باشد، بی خدایی و بی بند و باری ارزش محسوب میشود. پس فریبِ جنگِ روانیِ ملحدان را نخوریم.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
🔹 عیسای انجیل و قرآن
🎊 میلاد حضرت مسیح علیه السلام، بر تمامی مسلمانان و مسیحیانِ جهان، آشوریانِ ایران و ارامنهی عزیزِ کانال سین جیم دین مبارکباد🌺
✍️ آیهی سهبار تکرار شدهی "لا نُفَرِّقُ بینَ أحَدٍ مِن رُسُلِهِ" یعنی میان هیچیک از پیامبران فرقى نمىنهیم. احترام، ارتباطِ موثر و حتی توسل به انبیاء عظام، مورد توصیهی دینِ اسلام است.
✅ در غالبِ زیارتنامههای امامان و امامزادگان، سلام به انبیاءِ گذشته و از جمله حضرت مسیح به چشم میخورَد: "السّلامُ علَی عیسی روحِِ الله". البته برای شناخت عیسای نبی باید به قرآن مراجعه کرد.
❌ انجیلِ تحریف شده، عیسای نبی را دورهگردی درویشصفَت و مهربان معرفی میکند که هیچگاه دست به شمشیر نبرده است. همین دیدگاه باعث میشود کلیسا هرگونه اقدام مجاهدانه و شهادتطلبانه را غیر دینی دانسته و جهاد فی سبیل الله را نشانهی خشونت و توحّش بپندارد!
🗡 بمَثَل یکی از رهبران پروتستان میگوید: "من مطمئنم این الله که خدای مسلمانان است با خدای ما یکی نیست. چون خدای ما مهربان است و خدای مسلمانها میخواهد ساختمانها نابود شود"!
🔔 نگاه إنجیلی مزبور به عیسای نبی، در بدنهی جامعهی اسلامی نیز نفوذ پیدا کرده است. تا آنجا که فیلمساز مسلمان نیز از عیسا چهرهای صرفا رحمانی میسازد.
☝️حتی شما خوانندهی گرامی نیز احتمالا همین چهره را از آن حضرت در ذهن داشته باشید. زیرا در طول تاریخ جریانهائی هدفدار، جنگها و مواضع استکبار ستیزانهی حضرتِ عیسا را از کتاب مقدس إنجیل حذف کردهاند.
❗️بطور عام حذف تبرّی و استکبار ستیزی از متن ادیان آسمانی با هدف بیتفاوت کردن مؤمنین به اقدامات استکبار و ایجاد حیاط خلوتی أمن برای پیشبرد اهداف استکبار میباشد. تفکیک جهاد از آموزههای مسیحیت و نیز تلاش برای حذف آیات جهاد از کتب درسی مسلمانان در راستای این هدف بود.
🚫 و بطور خاص، جداسازی سِفْرهای جهاد از کتاب مقدس إنجیل، اقدامی حساب شده از ناحیهی کشیشان مسیحی است. توضیح آنکه مسیحیت امروزی تلاش دارد:
👈 از یک سو شخصیت مجاهد حضرت مسیح را تبدیل به چهرهای آرام و خنثی کند و این چهرهی غیر واقعی و توهمی را به عنوان الگوی واقعی نبوت معرفی کند.
👈 و از سوی دیگر چهرهای خشن از پیامبر اسلام ـ که رحمة للعالمین است ـ به جهانیان ارائه کند و مسلمانان را عامل اصلی جنگافروزیها در دنیا معرفی کند.
➖ افکار عمومی دنیا نیز در سایهی این تبلیغات منفی، با دو شخصیت تحریف شده روبرو است: اولی عیسای مهربان و صلحجو که به هیچعنوان راضی به جنگ و جهاد نیست؛ و دومی محمد خشن و جنگجو (!) که پیروانش را به تخریب ساختمانها و ترور مخالفان امر میکند!
👺 رسم کاریکاتورها، تولید فیلمهائی موهون، طراحی حوادثی نظیر یازده سپتامبر و... برای اثبات خشونت طلب بودن پیامبر اسلام و پیروان آن بزرگوار است.
✍️ حتی برخی مسلمانان نیز تحت تأثیر تبلیغات منفی کلیسا همنوا با دشمنان اسلام، نظام ایران که مبتنی بر تعالیم اسلام است را خشن میپندارند. آنها جنگ تحمیلی، مبارزه با فتنهگران، تنبیه متخلّفان و اجرای حدود الهیای چون سنگسار، قصاص، قتل محارب و... را مصداق خشونت تصور میکنند.
🔔 قرآن کریم بر خلاف إنجیل کنونی، وقتی میخواهد الگوی جهاد و تبرّی معرفی کند، از حضرت عیسا نام میبرد. خدا در سورهی صَفّ به بازسازی این مقطع حذف شدهی تاریخ میپردازد و تصریح میکند که حضرت مسیح نیز همچون پیامبر اسلام، دست به شمشیر برده و جهاد مسلحانه داشته.
❓مگر میشود کسی از یکتاپرستی بگوید و مخالف نداشته باشد؟! اگر مسیح، روحیهی جهاد و مبارزه با دشمن نداشت، چرا دشمنانش نقشهی قتلِ ایشان را کشیدند؟ چرا طبق عقیدهی مسلمانان، خدا وی را به آسمان برد و طبق عقیدهی باطل مسیحیان، به صلیب کشیده شد؟
➕ما حق داریم امروز از کشیشان ارمنی سؤال کنیم چه انگیزهای برای به صلیب کشیدن یک دورهگرد مهربان و بیآزار وجود دارد؟ پیامبر مهربان و خنثا که دشمن ندارد. پس حتما برائت و جهادی در کار بوده است که مستکبرین را وادار به مبارزه با عیسی کرده است.
👌به استناد آیهی 14 سورهی صَفّ "حواریون" مجاهدان فی سبیل الله بودند و بر کفار، غلبهی فیزیکی و ظاهری پیدا کردهاند: "فَأصْبَحُوا ظٰاهِرینَ". پس یکی از مقاطع زندگی حضرت عیسا دعوت مردم به قتال شدید است.
✊ این دعوت، از جانب حواریون اجابت شده و به دنبال آن، عیسای نبی همراه با مؤمنان بر کافران چیره شده است. همان کافرانی که عیسا را متهم به سِحر کردند و نبوتش را منکر شدند.
✍️ مسیحیتِ امروزین نه فقط در موردِ حضرت مسیح که در موردِ خدا نیز فقط به جنبهی مهربانی و رحمانیت توجه دارد؛ در حالی که خدایِ قرآن، نسبت به بندگان دو رویکرد دارد: رحمت و غضب. رحمت از آن پاکان، مؤمنان و توبهکاران است؛ و غضب، شامل حال گناهکاران.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
🔹کلاس آنلاینِ تدبر (جلسه ۵۵)
🔔 مرور، جمعبندی و جلسهی آخرِ خطبهی دوّم نهج البلاغه (جلسه ۹)
⏰ زمان:
یکشنبه ۹/دی/۱۴۰۳👈 ساعت ۱۹ تا ۲۰ 🗣 مدرّس: سیدمحمدمهدی صدری 📌نحوهی ورود به کلاس 1️⃣ لمس این لینک، انتخاب گزینهی Guest (مهمان) و تایپ نام یا نامِ مستعار؛ ساعت ۱۹ تا ۲۰. 2️⃣ اگر صوت و تصویر کلاس را نداشتید از بخشِ بالای مرورگر، گزینه "قفل" را لمس کنید تا دسترسی صوت و تصویر فعال شود. 🔔 جهت اتصال، حتماً از خاموش بودنِ فیلترشکن اطمینان حاصل کنید و از مرورگرِ بروزرسانی شدهی گردوی ایرانی یا فایرفاکس یا کروم استفاده نمایید. قبل از شروع کلاس به فکرِ یک اینترنت پایدار باشید. ➕قابل توجّه اینکه کلاس، ضبط نمیشود و شرکت در این محفل برای عُمومِ علاقهمندان، آزاد است. 👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید. 🆔 @SinJimDin
🔹رجب، ماهِ ورودی
🕌 زیارت امام رضا که مشرّف میشوید، اول میرسید به بَست. ارزش بست زیاد است، چون ورودی حرم است. رجب، ماهِ ورودی است.
➕رجب، بست است؛ شعبان، صحن است؛ رمضان، حرم است و شبِ قدر، ضریح.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
🔹لیلة الرغائب
❓در موردِ شبِ آرزوها توضیح دهید.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ: لیلة الرغائب به اولین شبِ جمعه ماهِ رجب گفته میشود. یعنی شبی که فردایَش جمعه است. البته روز پنج شنبه هم اعمالی دارد که مقدمهی شبِ جمعه است. رغائب به دو معنا آمده است:
👈 اول بمعنایِ عطایا و بخششها
👈 دوم به معنای شبی که مردم به آن میل و اشتیاق دارند.
❌ بنابراین ترجمهی رغائب به "شبِ آرزوها" غلط است. روایاتی که شبِ رغائب را شبِ نزولِ فرشته ها می دانند، نامعتبرند.
❗️همچنین جمعی از بزرگان نمازِ مستحبیِ لیلة الرغائب را قبول ندارند و حتی با تعبیرِ "بدعتِ زشت" از این نماز یاد میکنند. البته دستور این نماز، در کتابِ مفاتیح الجنان آمده و خواندنش بقصد "امید ثواب" و نه به قصد "دستور دین" مُجاز است.
✍️ اصلِ نمازِ لیلة الرغائب، در منابعِ اهل سنت آمده است. اولین بار سید بن طاووس ـ که از علمای شیعه است ـ نمازِ لیلة الرغائب را آن هم بدونِ ذکرِ سند در کتابِ "اقبال الاعمال" آوردند. علامه حلی هم با یک سندِ غیر قابل اطمینان این نماز را نقل کردند.
🗣 علامه مجلسی می گوید: "هر شبِ رجب، نمازی دارد که من سند معتبری برایش نیافتم و نمی خواستم آن را نقل کنم. اما چون مشهور بود اجمالا آوردمش. اما نمازِ لیلة الرغاب را نیاوردم چون سندِ معتبری از شیعه نیافتم".
➕ به هر حال راز و نیاز و ارتباط با خدا با هر زبان و در هر زمان و مکانی، مطلوب است و بجا آوردنِ اعمالِ مربوط به لیلة الرغائب که در کتاب مفاتیح الجنان آمده بقصد "رجاء" و امید به ثواب، جایز است.
❗️اما جشنهایِ فانتزیای که اخیرا باب شده در اماکنِ عمومی گرفته میشود و گاهی آلوده به گناه است، با روحِ مناجات و نیایش سازگار نیست و جزء بدعتهایِ غلطی است که در دهه هایِ اخیر ایجاد شده.
🆔 @SinJimDin
🔹حرِّم شَیبَتی علی النّار
❓آیا درسته که بعضی خانمها توی دعایِ ماهِ رجب دستشون رو بزارن روی مو و بگن "حرّم شَعری علی النّار"؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
❌ بعضی از زنانِ عوام در دعایِ ماهِ رجب از مویِ خود میگیرند و بجایِ "حرّم شیبَتی" میگویند: "حرّم شَعری علی النّار"؛ یعنی آتش را بر مویِ من حرام کن!!!!!
☝️این تغییر در عبارتِ دعا و دست به موی سر گرفتن، بنوعی تمسخرِ دعا و دست بُردن به کلامِ امام معصوم است. اساساً شیب در عبارتِ "حرّم شیبَتی علی النار"، معنایَش مویِ سفید است و نه اختصاصاً ریش. "شیَّبنی" یعنی مویم را سپید کرد... . سپیدیِ مو کنایه از اظهارِ عجز و ناتوانی در برابر خداست. گویا ما با این تعبیر، به خدا عرضه میداریم که آتشِ جهنم را بر منِ ضعیف حرام نما.
📣 اصطلاحِ "حرّم شیبتی" و "دست به ریش بردن" در فرهنگِ اسلام، علامتِ اظهار عجز است. این اصطلاح در موردِ بقیهی اعضاء بدن بکار نمیرود. بعنوانِ مثال ما در فارسی میگوئیم "سبیلم را گرو گذاشتم"!! در عربی، مشابهِ این تعبیر را در دعای شریفِ ماهِ رجب میبینیم. حتی زنان نیز هنگامِ التماس، دست به چانه میبرند.
✅ پس در عبارتِ "حرّم شَیبتی علی النار"، کلمهی "شیبه" به معنای ریش نیست تا افرادِ بیریش مانندِ خانمها ، کوسهها و نوجوانان نتوانند این سلوکِ عبادی را انجام دهند. "شیبه" یعنی پیری که کنایه از ضعف و ناتوانی و عجز و نیاز است. بیریشها نیز به موضعِ ریش دست میکشند.
🆔 @SinJimDin
مراقبات رجبیه 1403.pdf
331.6K
🔹جدول مراقبات رجبیّه
👈 ســـال 1403 شمسی
📿 با این جدول، میتوانید اعمال و اذکارِ هر روزِ ماهِ رجب را متناسب با زمان و توانِ خود، بشکلِ مرتب انجام دهید و گزینهی مربوط را علامت بزنید.
✍️فرمتِ Pdf
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹کلید آشوب
❓اگر این خانم، واقعاً سابقه اختلالات روانی داشت، چرا همسرش، بجای اینکه ملاحظهاش را بکند عمداً آشفتهاش کرد؟ چرا اصلاً برای آرام کردن همسرش تلاش نکرد؟
❓چرا بیمار روانی همیشه به روحانیت، متدینین، ناهیان از منکر و هر چیزی که به دین ربط دارد حمله میکند؟ چرا به جای آن روحانی ـ که خیلی هم با او فاصله داشت ـ یقیه یک کرواتی را نگرفت؟
❓چرا ناهی از منکر ـ که چه بسا ناخواسته با دیدن منکرات عصبانی شده و در تذکر، افراط کرده ـ را تا سران قوا سریع محکوم میکنند؟ ولی آن هنجارشکنِ هتاک به بهانه "اختلالِ روانی" تبرئه میشود؟
❓پشت سر برهنگیِ دانشجوی دانشگاه علوم، هتاکیِ این خانم و سریالِ هنجارشکنی و هتّاکی چه افراد یا جریاناتی مخفی شدهاند؟ مختومه کردنِ این پروندهها به بهانهی "اختلالِ روانی" افکار عمومی را مُجاب نمیکند.
❓حتّی اگر آن روحانی، بزرگوارانه زن هتاک را بخشید، آیا مدعی العموم نباید مسببِ این تنشها را معرّفی و تنبیه کند؟ تجربهی سال 1401 نشان میدهد که هدفِ این جریانات ایجاد تفرقه، بر هم زدن آرامش روانی جامعه و ایجاد آشوب است.
🗓 در خاطرات امام خمینی آمده که مردی هر روز جلوی مدرسهی فیضیه به روحانیون ناسزا میگفت. یک روز امام با شاگردانَش از کنار فیضیه عبور میکرد که آن مرد طبقِ معمول شروع کرد به فحّاشی!
➕امام علّت را جویا شد؟ شاگردان گفتند دیوانه است. امام جلو رفت و یک سیلی به گوشِ آن دیوانه زد! و بعد به حاضران گفت: "اگر دیوانه است چرا جلوی کاخ شاه نمیرود و به شاه ناسزا نمیگوید"؟ بعدها مشخص شد که او دیوانه نبود!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
🔹یا اُختَ هارون 🎵 صدای صاف، زیبا، رسا، قوی و تحریرهای فوقالعادهی استاد عبد الباسط و زیر و بمِ عال
5.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹و هی تجری...
🎙استاد قاسم مقدّمی در این تلاوتِ معنا محور، با اوج و فرودهایِ زیبایَش صحنهی حرکتِ کِشتیِ نوحِ نبیّ و درخواستِ ایشان برای سوار شدن فرزند را به تصویر کشیده.
➕ فقط دورِ دوّم و الفِ "کَالجِبااااااا😍ل...".
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
🔹کواعب اتراباً
❓آن خدایی که با تعبیرِ مبتذلِ "کواعبَ أتراباً" و استفادهی ابزاری از زن، بهشتَش را تبلیغ میکند آیا شایستهی پرستش است؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
❌ آیهی "وَ کَواعبَ أتراباً" در سورهی مبارکهی نبأ، به غلط "زنانِ نار پستان" و "دخترانِ نوجوان" ترجمه میشود.
✅ اشکال: مگر میشود خدای ادب و حیا اینگونه با بندگانَش سخن بگوید؟! در این آیهی شریفه و کلامِ خداوند متعال، نه زن وجود دارد و نه پستان:
1️⃣ زن: کواعب را اگر بخواهیم زن بدانیم باید مثل "مسلمات" با "ات" که علامتِ مونث است جمع بسته شود: "کاعبات". پس کواعب، جنسِ مونث نیست تا آنرا به دختر و زن معنا کنیم.
2️⃣ پستان: اگر خدا مُرادَش این بود قاعدتاً باید از الفاظِ صریحتری مانند "ثَدی" استفاده میکرد. از لحاظِ لغوی "کعب" بمعنایِ برجستگی است و اگر "کعبه" را به این نام خواندند بخاطرِ این است که از سطحِ زمین، بالاتر و برجسته تر است.
➕ واژهی "کواعب" بمعنایِ برجسته در اثناء آیاتی نظیر "حدائقَ و أعناباً" و نیز "لا یَسمَعونَ فیها لغواً و لا کِذّاباً" قرار دارد که به جایگاه و محلّ سکونتِ بهشتیان اشاره دارد و نه به اندامِ زن یا حور العین. خیلی مهمّ است که برای فهمِ آیه به قرائنِ موجود در سوره توجّه کنیم.
☝️با این توضیحات تعبیرِ "کواعبَ أتراباً" فضای بهشت را توصیف میکند و نه غلمان، حوریان یا زنانِ بهشت را. بهشت، عشرتکده نیست و سابقاً در این لینک توضیح داده شد که ماهیتِ شراب و حور العین با آنچه در دنیا وجود دارد متفاوت است.
👌کواعب از مادهی "کعب" بمعنای "برجسته" باید نقطهای برجسته در حدائق و باغهای بهشت باشد که به بقیهی باغ اشراف دارد. "اترابا" هم از مادهی "تَراب" به معنای خاک گرفته شده. یعنی بهشتیها با اینکه در مکانی برجسته و بلند بنامِ "کواعب" ساکنند، اما خاکی و متواضع و تُرابی اند.
✍️ این بیان را از کتابِ التحقیقِ علامه مصطفوی اخذ کردم. ایشان میفرماید: "معنایِ پستان برای کواعب، نامناسب است. چرا که تُراب بمعنای خاکنشینی و تواضع است و این قرینه است مبنی بر اینکه کواعب، یعنی بالانشینی".
🔔 به این نکته هم باید توجه کرد که انسان دارایِ دو بُعدِ روح و جسم است. روح، همان حقیقت و اصلِ انسان است و جِسم، مَرکب و اسبِ او. روحِ ما در دنیا سوار بر مرکبِ کنونی است که یا زن و یا مرد میباشد. در برزخ هم مرکبی دیگر خواهد داشت. در بهشت یا جهنم نیز مَرکبی متناسب با آندو.
👌 جنسیت از خصوصیاتِ جسم و فیزیک است و نه روح. روحِ ما مُجرّد است؛ نه مَرد است و نه زن. در دنیا برخی از روحها سوار بر مرکبِ مؤنث شدهاند و برخی دیگر بر مرکبِ مذکر نشستهاند. مثل این میماند که شما در میدانِ سوارکاری، بر اسبِ نَر سوار شوید یا مادّه!
☝️با توجه به جسمانی بودنِ معاد، احتمالاً در آن دنیا هم جسمِ زنانه با مردانه فرقهایی خواهد داشت و این روال در برزخ و قیامت نیز ادامه خواهد داشت. در برزخ و قیامت، حضرتِ زهرا را با نامِ دخترانهی فاطمه و امام علی را با نامِ پسرانهی "علی" میشناسند.
➕لذا در روایاتِ ما آمده زنی که در دنیا بیحجاب بوده در جهنم از موهایش آویزان میشود. پس باید خصوصیات زنانهاش وجود داشته باشد تا بشود حکم را اجرا کرد. اما به هر حال روح در تمامِ عوالِم، فاقد جنسیت است.
🔔 نعمتهای بهشتی، اختصاص به جنسیتِ خاص و مثلا مَردان ندارد. در تعابیری نظیرِ "لهُم ازواجٌ مُطَهَّرَة" کلمهی "مطهرة" صفت است برای "ازواج" که جمعِ مکسر است. جمع مکسر، چون مونثِ مجازی است، صفت مونثِ "مطهرّه" برایش آمده است. پس هم زن میتواند زوج داشته باشد و هم مَرد.
✍️ یا حور العین هم مختصِ مردان نیست. "حور" از ریشهی "حَوَرَ" بمعنایِ "بازگشت" است و نه از ریشهی "حَیَر" بمعنایِ حیرتانگیز. "حواریون" نیز از مادهی "حَوَر" است مثلِ "حور العین".
➕حورایّون کسانی هستند که از جامعهی مخالفینِ پیامبر "بازگشتند" به سمتِ یاریِ عیسایِ نبی. یا عبارت "أنّه ظنّ أن لن یَحور" یعنی او میپنداشت هرگز باز نمیگردد نزدِ ما. حورالعین هم موجودی است که "باز میگردد" با چهرهای زیبا و دلنواز. التحقیق/ج2/ص309.
✍️ نکتهی آخر اینکه واژهی "حور العین" جمع است و دو مُفرد دارد: "أحوَر" و "حوراء". أحور یعنی مردِ چشم درشت و حوراء بمعنای زنِ چشم درشت است. پس همانطور که گفته شد نعمتِ بهشتیِ "حور العین" اختصاص به جنسیتِ خاصّی ندارد.
👈برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
🆔 @SinJimDin