📌 فرزندان مردم موش آزمایشگاهی نیستند!
🔻 (بخش دوم)
اگر قرار باشد نمرات کتبی قدرت تفکیک پیدا کند مستلزم این است که سؤالات بسیار سخت و چالشی (مشابه سؤالات کنکور) طراحی شود که این موضوع باعث میشود حداقل ۸۰٪ داوطلبان مردود شده و از کسب دیپلم هم عاجز بمانند! همین الان هم حدود ۸۷٪ پذیرش دانشگاهها با ثبتنام بدون کنکور و برحسب سوابق تحصیلی انجاممیشود و آن ۱۳٪ پذیرش به خاطر رقابت برای صندلیهای پزشکی و رشتههای برتر است. رتبههای برتر کنکور را نمرات کتبی دیپلم تفکیک نمیکند و حضور این داوطلبان در «کنکور» برای تفکیک و رتبهبندی آنها لازم و واجب است. لذا این مصوبه فقط باعث عسر و حرج داوطلبان و گسیل کردن آنها به سمت امتحانات نهایی و ترمیم معدل است و هیچ کارکرد دیگری ندارد.
با مصوبه جدید، کنکور هم چنان درصد قابل توجهی از پذیرش را بر عهده دارد و خرید کتابهای تستی و خدمات آموزشی برای کنکور ادامه خواهد یافت. اما با مصوبه جدید شورا، هزینهی شرکت در امتحانات ترمیم معدل و خرید کتابهای ویژهی شرکت در امتحانات تشریحی هم به هزینهی داوطلبان اضافه خواهد شد. حالا شما بگویید، این مصوبه به نفع داوطلبان محروم و کمبضاعت جامعه است یا به نفع داوطلبان مرفه جامعه؟ هزینه ها را کم کرده است یا بیشتر؟ طبق مصوبه جدید، شما اگر معدل ۱۷ کسب کرده باشید باید در کنکور خود در حد رتبههای تک رقمی، درصد کسب کنید تا به رشتهای مثل پزشکی برسید! چیزی که اگر نگوییم محال اما احتمالش نزدیک به صفر است که توان انجام این کار را داشته باشید! اگر معدل پایینتر از ۱۷ هم کسب کرده باشید حتی اگر بهترین نتیجه کنکور را کسب کنید از نظر ریاضی احتمال قبولی شما در رشتهای مثل پزشکی «صفر» خواهد بود! بخواهم ساده بگویم یعنی کسب معدل ۱۹.۵ در امتحانات کتبی، تازه دروازه ورود به کنکور برای کسب رشتههای تاپ است!
سرگیجه از برگزاری دو کنکور در سال با یک بار پذیرش یکی از خندهدارترین بندهای مصوبه هم مربوط به همین بند مصوبه است. برگزاری دو کنکور در سال که نتیجه هر کنکور بهتر بود برای داوطلب منظور میشود! نتیجه هر کنکور هم تا دو سال معتبر است و داوطلب میتواند بعد از دو سال با آن انتخاب رشته انجام دهد! یعنی برای پذیرش دانشگاهها در مهر ۱۴۰۳ نتایج کنکورهای دی ۱۴۰۱، تیر ۱۴۰۲، دی ۱۴۰۲ و تیر ۱۴۰۳ با هم مقایسه میشود و داوطلبان پذیرش میشوند! از اعضای شورا یا رییس سنجش (آقای پورعباس) خواهشمندم توضیح دهند که چگونه قرار است نتایج دو کنکور (برای پذیرش ۱۴۰۲) و چهار کنکور (برای پذیرش ۱۴۰۳) را با هم مقایسه کنند؟ چگونه قرار است نتایج دو کنکور که با تعداد داوطلبان متفاوت و سؤالات متفاوت و سطح سختی متفاوت برگزار شده را «عادلانه» و بدون اینکه حقی از کسی ضایع شود مقایسه کنند؟ اصلاً مگر این امر شدنی است؟ بیشتر که به اینموضوع فکر میکنم پی میبرم که اعضای شورا از تاریخ انقضای دوسالهی نتایج یک آزمون فقط یکچیزی شنیدهاند! نتایج ازمون زبانی مثل تافل تا آیلتس به این علت تاریخ اعتبار دوساله دارد که یک ازمون حد نصابی است! نه یک آزمون رقابتی مثل کنکور! شما برای معتبر نگه داشتن نتیجه یک ازمون رقابتی تا دوسال، هزار چالش ریاضی و اماری خواهید داشت! صندلی دانشگاهها محدود است و دانشگاهها ظرفیت مشخصی دارند. از ۱۰ بار به ۴ بار و الان به یک بار! اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی برای فروکش کردن اعتراضات قبلا گفته بودند داوطلبان نگران نباشند چون به هر داوطلب تا ۱۰ بار فرصت ترمیم معدل داده میشود تا نمرات خود را ترمیم کنند! بعد از ابلاغ مصوبه اعلامکردند هر داوطلب تا ۴ بار فرصت ترمیم دارد و اخیراً یکی از مسئولان اعلام کرد به هر داوطلب فقط یک بار فرصت ترمیم معدل داده میشود! دلسوزان آموزش کشور قبلا هشدار داده بودند که آموزش و پرورش زیرساخت لازم برای برگزاری این تعداد امتحان ترمیممعدل را ندارد. چه اصراری بود با وعده و وعید و با یک طرح شتابزده داوطلبان را سردرگم کنید و اکنون زیر قولهایی که داده بودید بزنید؟ داوطلبان نظام قدیم و پشتکنکوریهای بلاتکلیف! هر سال حدود نیمی از داوطلبان کنکور را پشت کنکوریها تشکیل میدهند.
🔻 ادامه در متن بعد
✔️ @SiyasatOnline | 1401/6/18
سیاست نیوز
📌 فرزندان مردم موش آزمایشگاهی نیستند! 🔻 (بخش دوم) اگر قرار باشد نمرات کتبی قدرت تفکیک پیدا کند مست
📌 فرزندان مردم موش آزمایشگاهی نیستند!
🔻 (بخش سوم)
در این وضعیت وخیم اقتصادی باید باری از روی دوش مردم برداشت نه اینکه با وضع قوانین ناعادلانه به آنها هزینهی اضافی تحمیل کرد! اول ابلاغ مصوبه و ابلاغ قانون و بعد ایجاد زیرساختها! این هم از عجایب این داستان است که اعضای شورای انقلاب فرهنگی از هول حلیم داخل دیگ افتادند و برای حذف شتابزدهی کنکور اعلامکردند این قانون از کنکور ۱۴۰۲ باید حتماً اجرا شود! در حالی که هنوز نه زیرساختی فراهم شده، نه آییننامهای از سوی آموزش و پرورش نوشته شده و نه جزئیات برگزاری کنکور ۱۴۰۲ از سوی شورای سنجش و پذیرش اعلام شده است! وقتی نوشتن یک آییننامه اینهمه طول بکشد مشخص است اجرای این مصوبه چقدر ناعادلانه خواهد بود! برگزاری کنکور دی از آنجا که یکی از بندهای مصوبه برگزاری دو کنکور در سال است سازمان سنجش به عنوان مجری قانون، اعلام کرد اولین کنکور ۱۴۰۲ در ۲۹ و ۳۰ دی ۱۴۰۱ یعنی پنج ماه دیگر برگزار خواهد شد! یک تاریخ عجیب و غریب و شتابزده! در حالی که دانشاموزان سال دوازدهم هنوز دروس را به پایان نرساندهاند و دیماه هم یکی از ایستگاههای ترمیم معدل است و برگزاری امتحانات ترمیم معدل و کنکور در یک ماه و بدون فاصله زمانی بسیار عجیب است! جالب اینجاست که اقای پورعباس (رییس سازمان سنجش) قبلا اعلامکرده بود که نحوه برگزاری کنکور باید از یک سال قبل به اطلاع داوطلبان برسد اما با اعلام برگزاری کنکور در دیماه (پنج ماه بعد) باعث تعجب همگان شد! آیا با این مصوبه، مافیای کنکور محدود شد و از هزینهی داوطلبان کاسته شد؟
جالب اینجاست که خیلی از مؤوسسات کنکور ویژهبرنامههای خود برای کنکور دی را شروع کردهاند و از حالا به بعد هم برای کنکور دی از داوطلبان پول میگیرند و هم بابت کنکور تیر! هم بابت کنکور تستی خدمات آموزشی میفروشند و هم بابت امتحانات تشریحی! مصوبهای که با شعار محدود کردن مافیای کنکور ابلاغ شد حالا که کمکم پردهها در حال کنار رفتن است مشخص شده به نفع مؤسسات کنکور بوده یا به ضررشان! شایعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه خیلی از اعضای شورای انقلاب فرهنگی مؤسس یا سهامدار مدارس غیرانتفاعی هستند. از آنجا که مدارس غیرانتفاعی به برنامهها و سرفصل های اموزش و پرورش مقید نیستند قطعا با کادر معلمان بهتری که در اختیار دارند داوطلبان را بهتر محیای کنکورها و امتحانات ترمیم معدل میکنند. مثلا چونکنکور فقط از دروس تخصصی برگزار میشود این مدارس در ماههای منتهی به کنکور فقط روی دروس تخصصی تمرکز میکنند (و دروس عمومی را کامل کنار میگذارند) و در قسمتهایی از سال فقط روی امتحانات تشریحی تمرکز خواهند کرد تا دانشاموزانشان بهترین نتیجه ممکن را کسب کنند.
به نظر میرسد این بند از مصوبه، یک تله برای جذب موافق برای مصوبه بوده است. از آنجا که دروس عربی، زبان انگلیسی و ادبیات نیاز به مطالعه و درک پیشنیازها دارند لذا شما برای شرکت در امتحان کتبی دوازدهم این دروس باید روی مباحث پایه هم مسلط باشید. یعنی فقط دروس دینی دهم و یازدهم نیاز به مطالعه ندارد اما در عوض با حذف زیرگروهها از کنکور، شما باید درس سختی مثل زمینشناسی را هم بسیار جدی بگیرید و دیگر نمیتوان در درس زمین شناسی صفر زد اما پزشکی قبول شد! دروس عمومی شاید تنها درسهایی بودند که میشد حتی با مطالعه کتابهای درسی و بدون کمک گرفتن از محتوای متفرقه به درصدهای خوبی رسید و این موضوع برای داوطلبان مناطق محروم بسیار حائز اهمیت بود اما حالا که قرار است کنکور فقط از دروس تخصصی باشد افرادی که به کلاسهای کنکور و کتابهای کمک آموزشی دسترسی بیشتری دارند قاعدتاً نتیجه بهتری در کنکور کسب خواهند کرد. چالش عدالت کنکور یک آزمون یکسان (سطح سختی یکسان) برای همه بود با یک پذیرش، مصوبه جدید چند امتحان متفاوت خواهد بود (با سطح سختی متفاوت) و یک پذیرش! قطعا با مصوبه جدید، عدالت به چالش کشیده خواهد شد و حقوق خیلی از داوطلبان تضییع خواهد شد و شکی در این وجود ندارد.
🔻 ادامه در متن بعد
✔️ @SiyasatOnline | 1401/6/18
سیاست نیوز
📌 فرزندان مردم موش آزمایشگاهی نیستند! 🔻 (بخش سوم) در این وضعیت وخیم اقتصادی باید باری از روی دوش م
🔹 یاد آن جمله فراموش نشدنی دکتر جلیلی بخیر :
برنامه یک شبه و با سفارش به اندیشکده نوشته نمیشود....
✔️ @SiyasatOnline | 1401/6/18
📌شریعتمداری: بحرین برای ماست
🔹 مدیر مسئول روزنامه کیهان در واکنش به ادعای اتحادیه عرب درباره مالکیت امارات بر جزایر سهگانه گفته نه تنها جزایر سهگانه، بلکه بحرین هم برای ایران است چون در جریان یک زد و بند غیرقانونی میان شاه معدوم و آمریکا و انگلیس از ایران جدا شده.
🔹 امروزه اصلیترین خواسته مردم بحرین بازگشت این استان جدا شده از ایران به سرزمین اصلی و مادری آن است و بدیهی است که این حق مسلم ایران و مردم استان جدا شده آن نباید و نمیتواند نادیده گرفته شود.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/6/18
📌 از نظر بیبیسی فارسی، مردم حق دارند در هر موردی هر چیزی بگویند جز در مورد ملکه انگلیس!
🔹صفحه اینستاگرام bbc فارسی [ پس از واکنش شادی کاربران ایرانی] بخش کامنتهای دنبالکنندگان را بست و این یعنی برخورد دوگانه و خلاف ادعای بیطرفی و حق اظهارنظر مردم، مفهوم دیگر این اقدام نیز این است مردم حق دارند و میتواند در مورد هر موضوع و شخصیت حقیقی و حقوقی هر چیزی بگویند جز در مورد ملکه ۹۶ ساله انگلیس!
🔹تلويزيون bbc فارسی ویژه و مستمر ، ساعتها مرگ ملکه را پوشش داده است؛ انگار هیچ خبری در ۲۴ ساعت گذشته جز مرگملکه در دنیا اتفاق نیافتادهاست که ضرورت داشته باشد فارسی زبانان از آن ها بدانند.
🔹 این نوع بستن کنداکتور برای مخاطبان ایرانی، موید بیتوجهی bbc فارسی به نقش ارزشهای خبری و نیاز مخاطبان در دربانی و چینش اخبار است، مرگملکه انگلیس چه ارزشهای خبری جز شهرتمنفی برای ایرانیان دارد؟
✍🏻 اکبر نصراللهی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/6/18
🔹رابطه امت و امام، غیر از رابطه شهروند-حاکم است و از جمله تجلیات این تفاوت را میتوان در مقایسه وداع تاریخی با خمینی کبیر (قدس سره) با آنچه بناست بر ملکه انگلیس بگذرد، مشاهده کرد.
🔹 عرض ارادت به امام نیز، تفاوت ماهوی با عرض ارادت به ملکه و پادشاه دارد؛ منشاء این دین است و آن، دنیا. اولی انسانساز است و دومی انسانسوز؛ اولی از سر بندگی خداست و دومی از سر بردگی طاغوت، چه میگویم، چگونه میتوان برای آنکه ظاهر میبیند، از تفاوت باطن سخن کرد...
✔️ @SiyasatOnline | 1401/6/18
📌 هر روز با #نهجالبلاغه ؛ حکمت پنجاهم
🔹️ وَ قَالَ (علیه السلام): قُلُوبُ الرِّجَالِ وَحْشِيَّةٌ، فَمَنْ تَأَلَّفَهَا أَقْبَلَتْ عَلَيْه.
دل هاى مردم گريزان است، به كسى روى آورند كه خوشرويى كند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/6/19
📌 آمریکا وزیر اطلاعات را تحریم کرد
🔹وزارت خزانهداری آمریکا امروز جمعه در بیانیهای اعلام کرده سید اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران را در فهرست تحریمها قرار داده است.
🔹خزانهداری آمریکا مدعی شد که «در جولای ۲۰۲۲، تهدیدهای سایبری که ارزیابی میشود تحت حمایت حکومت ایران و وزارت اطلاعات و امنیت بوده باعث ایجاد اختلال در سامانههای کامپیوتری دولت آلبانی شد و دولت را وادار کرد خدمات آنلاین دولتی برای شهروندانش را متوقف کند».
✔️ @SiyasatOnline | 1401/6/19
📌شایعه لغو دیدار رهبر انقلاب با اعضای مجلس خبرگان کذب است
🔹طی یکی دو روز گذشته برخی اکانتهای مجازی شایعهای منتشر کردهاند مبنی بر اینکه دیدار اعضای مجلس خبرگان با رهبر معظم انقلاب لغو شده است.
🔹 بر همین مبنا برخی از این جریانات در فضای مجازی داستانهایی هم درباره چرایی و چگونگی شایعهی لغو ساختند و همین تصورات را در گام بعدی تحلیل و تفسیر هم کردند!
🔹 با این حال واقعیت ساده ماجرا این است که اساساً از ابتدا برنامهای برای دیدار اعضای مجلس خبرگان با رهبر معظم انقلاب در شهریور ماه وجود نداشت که بخواهد لغو شود!
🔹 همچنانکه سید احمد خاتمی سخنگوی هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری نیز پیشتر اعلام کرده بود دیدار اعضای خبرگان با رهبر معظم انقلاب اسفندماه انجام خواهد شد.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/6/19
دوستی گفت چرا سخنرانی جهرمی درباره مافیای فروش فیلترشکن را بازنشر کردهای ؟ از او پرسیدم آیا شهید بهشتی را میشناسی ؟ پاسخ داد مگر میشود نشناسم، پرسیدم آیا خود را انقلابی میدانی؟ پاسخ داد معلوم است که خود را انقلابی میدانم، در ادامه گفتم شهید بهشتی را چطور، او را انقلابی میدانی ؟ پاسخ داد این چه سوالاتی است که میپرسی؟ مگر فضائل ایشان را از زبان امام (ره) نشنیدهای، بدون شک ایشان یکی از چهره های شاخص انقلاب است!
گفتم بسیار خب، خیلی هم عالی همین شهید بهشتی میفرماید تشکل حق انحصار طلب نیست،میخواهد مال یک فرد باشد یا یک تشکیلات، تشکل انحصارطلب و انحصار اندیش از جانب هر فرد و هر گروه و هر جمع که باشد شیطانی از آب در میآید.
تفاوت است میان انقلابی بودن با عضوی از قبیله بودن، اگر به جای انقلابی میگفتی فلان حزبی هستم، خورده ای نبود، اما وقتی نام انقلابی را یدک میکشیم، نباید برایمان مهم باشد چه کسی چه کاری را میکند یا چه حرفی را میزند، باید ببینیم اصل آن کار و اصل آن حرف درست است یا خیر!
پاسخ داد شما بصیرت نداری، با این کار به او ضریب میدهی، پاسخ دادم مگر ضریب دادن و حمایت از حرف خوب و کار خوب به معنای بی بصیرتی است؟ با این اوصاف حاج قاسم سلیمانی هم وقتی از موضع مقاومت محور روحانی دفاع کرد و گفت دست او را میبوسم بی بصیرت بود! بصیرت یعنی ما اصول و مبنا را بشناسیم و با آن اصول و مبنا تصمیم بگیریم، اشخاص حکم خودرویی را دارند که در جادهای حرکت میکند، این جاده اصول اسلام است، اصول انقلاب و عدالت است، چنانچه از این جاده به انحراف رفتند فریاد میزنیم، تذکر میدهیم و در نهایت دورشان را خط میکشیم، اما مادامی که در این جاده حرکت کردند یا لااقل به این جاده نزدیک شدند چراکه نه، باید حمایتشان کنیم!
@smh_tabatabaei
📌 انتصاب علی لاریجانی به ریاست هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا
🔹 برخی منابع خبر از انتصاب علی لاریجانی نماینده سابق قم و رئیس سابق مجلس شورای اسلامی به ریاست هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سهگانه میدهند، رییس قبلی این هیئت مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی بود.
🔹 دفتر وی نفیاً و اثباتاً این خبر را نه تایید کرد و نه تکذیب و انتشار آن را «شیطنت رسانهای» دانست.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/6/19
📌 اقتصاد دریا در امواج سوءمدیریت
🔹اتصال به راههای آبی و دسترسی به آبهای آزاد از فرصتهای بزرگ اقتصادی محسوب میشود. درحالی که ۶۰۰۰ کیلومتر نوار ساحلی معادل ۴۰ درصد نوار مرزی کشور آبی است، ۹۵ درصد آن کاملا رها شده است. ۵ درصد دیگر هم مشترکاً شامل فعالیتهای اقتصادی و نظامی میشود.
دریا سهم بزرگی در تولید ناخالص ملی کشورهای جهان دارد. کشورهایی مثل ویتنام و چین، بیش از ۵۰ درصد تولید ناخالص ملی خود را از این طریق تامین میکنند؛ اما این میزان در ایران، کمتر از ۱۰ درصد است. بر اساس ظرفیتهای اقتصاد دریا، ایران از میان ۱۸۴ کشور، در جایگاه ۴۰ قرار دارد. ایران حدود یک درصد اقتصاد دریای دنیا را بدون احتساب منابع نفتی و گازی و حدود ۲.۵ درصد را با احتساب این منابع به خود اختصاص داده است.
🔹 کشورهای ساحلی از ظرفیتهای صنعتی، حمل و نقل و ترانزیت، گردشگری و تجاری سواحل بیشترین بهره را میبرند، اما در ایران اقتصاد دریا به صادرات نفت و همچینن شیلات محدود شده است. بیشترین درآمد از اقتصاد دریا مربوط به بخش گردشگری است. همچنین بیش از ۷۰ درصد از لحاظ ارزش و ۹۰ درصد از لحاظ تناژ ترانزیت جهان (بهدلیل امنیت بالا و قیمت پایین) از راه آب است.
🔹 اقتصاد دریامحور از برنامه ششم توسعه، در سیاستهای اقتصادی کشور لحاظ شده است؛ حتی در سال ۱۳۹۹ در مجلس فراکسیونی متشکل از نمایندگان مناطق ساحلی با نام اقتصاد دریامحور تشکیل شد اما به جایی نرسید. در برنامه توسعه هفتم و سایر برنامهها، باید سهم اقتصاد دریا مشخص شود و وظیفههایی برای رسیدن به این هدف برای دستگاههای مربوطه تعیین گردد.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/6/19