فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 آتشسوزی در اردوگاه مسلمانان «روهینگیا»
🔻 هزاران مسلمان روهینگیا پس از آتشسوزی در بخشهایی از اردوگاه پناهجویان در بنگلادش بیخانمان شدند. سخنگوی پلیس بنگلادش گفته در پی حریقی که علت آن مشخص نشده، حدود ۱۲۰۰ خانه در آتش سوخت.
🔻 حدود ۸۵۰ هزار مسلمان روهینگیا که پس از حملات سال ۲۰۱۷ ارتش میانمار این کشور را ترک کردهاند، در اردوگاههای «کاکس بازار» بنگلادش زندگی میکنند.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 مسئول سابق جاسوسی ایران ارتش اسرائیل میگوید که اسرائیل توانایی حمله و درگیری با ایران را ندارد و حتی مانند زمان مذاکرات برجام نمیتواند آمریکا را تحت فشار قرار دهد و آمریکا جز بازگشت کامل به برجام راهی برای کنترل غنیسازی ایران ندارد
🔻 تنها تسهیلکننده مذاکرات، قدرت ایران است
▫️ http://ydac.ir/d5uxx
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
27.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 نیروهای اشغالگر در ایران (جنگ جهانی دوم)
▫️ @Britishstudies
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 اتحادیه اروپا چند راکتور هستهای دارد؟ سهم هر کشور عضو چقدر است؟
🔻 همزمان با انتقاد آلمان و اتریش از طرح کمیسیون اروپا مبنی بر طبقهبندی سبز نسل جدید نیروگاههای هستهای، یک کمیسر فرانسوی اتحادیه اروپا ارائه این طرح را برای جذب سرمایهگذاری لازم به منظور توسعه تولید انرژیهای تجدیدپذیر در اتحادیه اروپا ضروری دانست.
🔻 تیری برتون، کمیسر فرانسوی اتحادیه اروپا با تاکید بر لزوم طبقهبندی سبز نیروگاههای هستهای برآورد میکند که نسل جدید نیروگاههای هستهای اروپا تا سال ۲۰۵۰ به سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد یورویی نیاز خواهد داشت و ۵۰ میلیارد یورو نیز باید صرف تعمیر و نگهداری نیروگاههای هستهای موجود نیز تا سال ۲۰۳۰ شود.
▫️ http://ydac.ir/ins94
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 الحدث: ایرانیها در حال ساخت انبار موشکهای میان برد در تدمر سوریه هستند...
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
پوتین: اجازه وقوع انقلابهای رنگین در کشورهای همسایه را نمیدهیم
🔹پوتین با بیان اینکه بعضی نیروهای داخلی و خارجی سعی در سوءاستفاده از وضعیت اقتصادی قزاقستان برای سرنگونکردن دولت این کشور را داشتند، گفت سازمان پیمان امنیت جمعی پتانسیل بالای خود را در حوادث قزاقستان نشان داد.
fna.ir/62mn4
@FarsNewsInt
💢 حمله به کنگره نشانه افول آمریکا بود/ الگوی آمریکایی دموکراسی تکهپاره شده است
🔻 یک سال پس از حملهی عدهای از مردم آمریکا، در تاریخ ۶ ژانویهی ۲۰۲۱، به ساختمان کنگرهی این کشور، ظاهراً در دفاع از ترامپ و اعتراض به نتایج انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۰، نهتنها هنوز از اهمیت این حادثه کاسته نشده، بلکه حقایق و تحلیلهای مختلف، از ابعاد دیگری از این نقطهی عطف مهم در تاریخ ایالات متحده پرده برداشتهاند.
🔻 کارشناسان برجستهای تاکنون نظر خود را دربارهی اتفاقات آن روز بیان کردهاند و بسیاری از آنها، آن را «حمله به دموکراسی آمریکایی» دانستهاند.
🔻 روزنامهی آمریکایی نیویورکتایمز، اخیراً به مناسبت سالگرد حملهی ۶ ژانویه به کنگره، یادداشتهایی را به قلم شماری از تحلیلگران ارشد مسائل آمریکا و سیاستمداران سابق این کشور، از جمله جیمی کارتر، رئیسجمهور سابق، منتشر کرده است.
🔻 از جملهی این یادداشتها مقالهای تحت عنوان «فقط یک روز. همین کافی بود تا جهان از ما روی بگرداند.» به قلم «فرانسیس فوکویاما» دانشمند سیاسی، نویسنده و نظریهپرداز مشهور آمریکایی است. فوکویاما که بیش از هر چیز به خاطر نظریه و کتابش تحت عنوان «پایان تاریخ و آخرین انسان» شهرت دارد (نظریهای که هم خود فوکویاما و هم دیگران بعداً آن را اصلاح یا علناً رد کردهاند)، در این یادداشت اذعان میکند که پیشبینیهایش دربارهی برتری و استیلای نظام حاکمیتی لیبرالدموکراسی بر جهان، ناقص بوده و از جمله تحولاتی که این نقص را افشا کردهاند، اتفاقاتی بود که یک سال قبل در کنگرهی آمریکا رخ داد. آنچه در ادامه میخوانید، ترجمهی مقالهی فوکویاما در نیویورکتایمز است.
متن کامل گزارش:
▫️ mshrgh.ir/1324615
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 همین یک روز کافی بود تا همه جهان از ما روی برگرداند - ۱
✍ فرانسیس فوکویاما، نیویورک تایمز
🔻 حمله ششم ژانویه ۲٠۲۱ به کنگره آمریکا علاوه بر آثار داخلی، تاثیر بین المللی بزرگی هم داشته است و حاکی از کاهش چشمگیر قدرت و نفوذ جهانی آمریکاست.
🔻 این حمله اراذل و اوباش (به کنگره) که از دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت الهام گرفته بودند، سابقه ای شوم را در سیاست آمریکا رقم زد. آمریکا از زمان جنگ داخلی در این کشور در انتقال صلح آمیز قدرت شکست نخورده بود، و هیچ نامزد قبلی با قصد خاص، نتایج یک انتخابات را با وجود شواهد گسترده دال بر آزاد و عادلانه بودن آن زیر سؤال نبرده بود.
🔻 رویداد ششم ژانویه همچنان در سیاست آمریکا بازتاب دارد. اما این تاثیر فقط داخلی نیست. این رویداد تاثیر بین المللی بزرگی هم داشته است و حاکی از کاهش چشمگیر قدرت و نفوذ جهانی آمریکاست.
🔻 رویداد ششم ژانویه را باید با توجه به پیشینه بحران جهانی گسترده تر لیبرال دموکراسی بررسی کرد. بر اساس گزارش سال ۲٠۲۱ سازمان فریدِم هاس درباره «آزادی در جهان»، دموکراسی برای ۱۵ سال پیاپی رو به افول بوده و با برخی از بزرگترین پسرفت ها را در دو دموکراسی از بزرگترین دموکراسی های جهان، یعنی آمریکا و هند همراه بوده است. از زمان انتشار آن گزارش، در میانمار، تونس و سودان کودتا شد؛ یعنی همان کشورهایی که پیش از آن گام های دلگرم کننده ای در جهت دموکراسی برداشته بودند.
🔻 جهان از نظر تعداد دموکراسی ها گسترش عظیمی یافته بود، و تعداد دموکراسی ها از حدود ۳۵ مورد در اوایل دهه ۱۹۷٠ به بیش از ۱۱٠ مورد تا زمان بحران مالی ۲٠٠۸ رسیده بود. آمریکا در آنچه «موج سوم» دموکراسی سازی نام گرفت، تعیین کننده بود. آمریکا امنیت متحدان دموکراتیک در اروپا و شرق آسیا را تامین می کرد، و در راس اقتصاد جهانی بیش از پیش منسجمی بود که در همان دوره بازدهی اش چهار برابر شد.
🔻 اما زیربنای دموکراسی جهانی، موفقیت و پایداری دموکراسی در خود آمریکا بود؛ چیزی که جوزف نای، دانشمند سیاسی آن را «قدرت نرم» می نامد. مردم سراسر جهان برای آمریکا به عنوان الگویی احترام قائل بودند که می خواستند از آن تقلید کنند، از دانشجویان در میدان تیانامن (در پکن) در سال ۱۹۸۹ گرفته تا معترضانی که در دهه های بعد «انقلاب های رنگی» را در اروپا و خاورمیانه هدایت کردند.
🔻 افول دموکراسی در جهان ناشی از عوامل پیچیده ای است. خیلی ها از جهانی سازی و تغییر اقتصادی عقب مانده اند، و شکاف فرهنگی عظیمی بین متخصصان تحصیلکرده ساکن شهرهای بزرگ و افرادی ایجاد شده است که در شهرهای کوچک تر با ارزش های سنتی تر زندگی می کنند. پیدایش اینترنت موجب تضعیف کنترل نخبگان بر اطلاعات شده است؛ ما همواره بر سر ارزش ها اختلاف نظر داشته ایم، اما اکنون در دنیاهای واقعی جداگانه ای زندگی می کنیم. همچنین تمایل به حفظ شان و منزلت انسانی همواره قدرتمندتر از نفع اقتصادی است.
🔻 برای همین است که جهان امروز بسیار متفاوت از حدود ۳٠ سال پیش که شوروی دچار فروپاشی شد، به نظر می رسد. اینها دو عامل اساسی است که من در آن زمان کم اهمیت شمردم: نخست، دشوار بودن برقراری دموکراسی و نیز ایجاد یک کشور پیشرفته، منصف و غیر فاسد (سالم)؛ و دوم، امکان انحطاط سیاسی در دموکراسی های پیشرفته.
🔻 الگوی آمریکایی مدتی است که رو به انحطاط بوده است. سیاست این کشور از اواسط دهه ۱۹۹٠ بیش از پیش دوقطبی شده و در معرض وقفه مستمر بوده است، که این کشور را از انجام وظایف اساسی دولت همچون تصویب بودجه بازداشته است. مشکلات مشخصی در نهادهای آمریکایی وجود داشت- (از جمله) نفوذ پول در سیاست، آثار نظام رای گیری که به طور فزاینده ای از انتخاب دموکراتیک فاصله گرفت-، با این همه به نظر می رسید کشور قادر به اصلاح خود نیست. دوره های پیشین بحران همچون جنگ داخلی و رکود بزرگ، رهبران دوراندیش و نهاد ساز را به وجود آورد؛ نه مثل دهه های نخست قرن ۲۱ که سیاستگذاران آمریکایی در راس دو فاجعه - جنگ عراق و بحران مالی (مسکن)- قرار داشتند و پس از آنکه که شاهد بروز عوام فریبی کوته بینانه و تحریک جنبش پوپولیست خشمگین بودیم.
ادامه در پست بعدی...
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 جنگ تجاری چین و آمریکا؛ برد-برد یا باخت باخت؟
🔻 اکونومیست اخیرا در گزارشی به نتایج جنگ تجاری میان چین و آمریکا پرداخته است. با فاحش ترین شکست شروع کنید.
🔻 به عنوان بخشی از قرارداد فاز یک که در ۱۵ ژانویه ۲۰۲۰ امضا شد، چین قول داد که با خرید ۲۰۰ میلیارد دلار کالا و خدمات اضافی در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ در مقایسه با سطوح سال ۲۰۱۷، به میزان قابل توجهی واردات خود را از آمریکا افزایش دهد.
🔻 آمریکا که مدتها از دخالت چین در اقتصادش شکایت داشت، از چین خواست که جریانهای تجاری را تغییر دهد. همانطور که مشخص است، مقامات چینی تمایل یا توانایی لازم برای انجام آن را نداشتند.
🔻 بر اساس دادههای گردآوری شده توسط چاد باون از موسسه اقتصاد بینالملل پترسون، چین به سختی به یک دهم هدف خرید کالا دست خواهد یافت. حتی با احتساب مشکلاتی که با کرونا ایجاد شد، استراتژی آمریکا برای شکست دادن چین برای خرید بیشتر اجناس آن نادیده گرفته شده است.
▫️ eghtesadonline.com/n/33S4
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 پوتین: اجازه نمیدهیم در قزاقستان انقلابی رخ دهد
🔻 ولادیمیر پوتین امروز در نشست آنلاین با روسای جمهور کشورهای متحد روسیه، گفت: " هنگامی که نظامیان عضو سازمان پیمان امنیت جمعی وظایف خود را انجام دادند، از خاک قزاقستان خارج میشوند. روسیه اجازه انقلاب تازه ای در همسایگی خود نمیدهد."
🔻 اعتراضات قزاقستان مسالمت آمیز و در مخالفت با گرانی و تشدید میانگین فقر در کشوری است که از ثروتمندترین کشورهای آسیای میانه به شمار میرود که با افزایش میانگین بیکاری و فساد دولتی هم زمان شده است.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 سردار تنگسیری: هنوز انتقام نگرفتهایم
🔹 سربازان آمریکایی جان خود را بردارند و بروند
💬 سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مصاحبه با المنار:
🔻 هدف دشمنان از ورود به منطقه، غارت نفت بوده و هست. حضور آمریکا در این منطقه حساس نشان از اهمیت آن دارد.
🔻 نمیخواهیم با کسی بجنگیم. پس از پیروزی انقلاب، وزارت جنگ را به وزارت دفاع تبدیل کردیم.
🔻 دشمنان ما را تحریم کردند، ولی ما در بحبوحه تحریم، قدرت تسلیحاتی خود را افزایش میدهیم.
🔻 ما هنوز انتقام نگرفتهایم. کمترین انتقام [از خون] شهید سلیمانی، رفتن آمریکاییها از منطقه است.
🔻 ما زبان دیپلماسی را میفهمیم، ولی آنان با زبان استکبار با ما حرف میزنند.
🔻 سربازان آمریکایی! برای دولتمردان آمریکایی که جنازه شما را بر روی دوششان نمیگذارند جانتان را فدا نکنید.
🔻 سربازان آمریکایی جان خود را بردارند و بروند. ما افتخار میکنیم که خونمان در این منطقه بریزد.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 ایران؛ آمریکا، روسیه و چین - ۱
✍ محمد ایمانی
🔻 شعار "راهبردی نه شرقی، نه غربی" به مفهوم نفی نفوذ بیگانگان و تاکید بر استقلال کشور، میراث گرانقدر امام خمینی (ره) است. او همان قدر با سلطه طلبی شوروی ابرقدرت مخالف بود، که با سلطه طلبی آمریکا. به همین دلیل هم با اشغال افغانستان مخالفت کرد؛ و همچنان که آن نامه هشدار آمیز را درباره بن بسن بلوک شرق و پیش بینی فروپاشی شوروی، برای میخائیل گورباچف فرستاد.
🔻 اما همین امام حکیم، درباره شعار "مرگ بر شوروی" پادوهای غرب فرموده بود: "نباید فراموش کنیم که در جنگ با آمریکا هستیم. ما در جنگ با آمریکا و تفالههای آمریکا (هستیم)، این تفالههایی که قالب زدند خودشان را و ما غفلت کردیم، الان هم هستند. باید هر یک از اینها را شناسایی کنید و به دادگاهها معرفی کنید، ننشینید که باز یک جایی را آتش بزنند. اینها میخواهند خرابی کنند. کار ندارند به این که کی کشته بشود و کی از بین برود... خط این بود که اصلاً آمریکا منسی [فراموش] بشود. یک دسته شوروی را طرح میکردند تا آمریکا منسی بشود. خط این بود که این قضیه مرگ بر آمریکا منسی بشود".
🔻 با فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ میلادی، جهان از دوره دو قطبی، وارد دوره تک قطبی و یاغیگری های افسار گسیخته تنها ابرقدرت باقی مانده شد. آمریکا، اقدامات نظامی و طراحی کودتای مخملی در شرق اروپا و آسیای میانه و قفقاز را (از صربستان تا اوکراین و گرجستان و قرقیزستان) به اوج رساند.
🔻 سپس با شعار پایان تاریخ، پروژه هایی مانند "قرن جدید آمریکایی"، "جنگ تمدن ها"، "جنگ جهانی چهارم" (طرح حمله به ۲۴ کشور اسلامی)، "خاورمیانه جدید و تغییر نقشه آن"، نوشته و اجرا شد و سرانجام به پروژه "جنگ جهانی سوم" (جنگ نیابتی در عراق و سوریه) در دولت اوباما انجامید.
🔻 آمریکا در تمام این دو دهه، به تسخیر جهان، از طریق اقدام نظامی، تحریم و فشار اقتصادی، نفوذ فرهنگی، و طراحی کودتا های رنگی اهتمام داشت. نقطه ثقل این تحرکات، خاورمیانه بود و اگر آمریکا می توانست کانون غنی ترین منابع طبیعی، و چهار راه ارتباط شرق و غرب و جنوب و شمال دنیا را تحت قبضه درآورد، می توانست کار مدعیانی مثل روسیه و چین و حتی آلمان و فرانسه و ژاپن و... را هم یکسره کند.
🔻 کسی نمی تواند انکار کند که مقاومت حکیمانه ایران، راهبرد بزرگ آمریکا را به هزیمت کشاند؛ نقشه ای که فقط در حوزه نظامی، ۷ هزار میلیارد دلار خرج آن شده بود. ایران که قبل از انقلاب، پایگاه مرکزی آمریکا برای فزون طلبی در منطقه بود، اکنون تبدیل به بزرگ ترین مانع در برابر پیشروی آمریکا شده بود.
🔻 چنین چالشی، حتی با ده برجام دیگر هم قابل رفع نیست. خواسته آمریکا، نوکر سرکوبگر و وطن فروشی در حد محمد رضا پهلوی یا نسخه امروزی تر او، یعنی محمد بن سلمان سعودی است؛ حکومتی که آمریکایی ها با وقاحت، از آن به عنوان "گاو شیرده" یاد می کنند.
ادامه در پست بعدی...
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 ایران؛ آمریکا، روسیه و چین - ۲
✍ محمد ایمانی
🔻 مواجهه تمدنی ما با تاخت و تاز مغول وار آمریکا و غرب، هرگز مشروط به حمایت و همراهی چین و روسیه و هیچ دولت دیگری نبوده است. ما نه در انقلاب، نه در دفاع مقدس و نه در مواجهه های بعدی، به دولت های دیگر تکیه نداشته و بر مبنای همراهی یا عدم همراهی آنها تصمیم نگرفته ایم.
🔻 ما در دفع مقدس، تنهای تنها بودیم، اما از عزت و کرامت و تمامیت ارضی و امنیت ملی خود دفاع کردیم. و همان دفاع عزتمندانه بود که بسیاری از تحولات سی سال بعد منطقه و دنیا را از خود متاثر کرد.
🔻 اگر در برابر پروژه های خطرناک"جنگ جهانی سوم و چهارم" قد علم کردیم و ورق را به نفع خود و ملت های منطقه برگرداندیم، به تنهایی تصمیم گرفتیم و حال آن که روسیه و چین به دلایل مختلف، در برابر این جنگ های جهانی که منافع آنها را هم به خطر می انداخت، منفعل بودند.
🔻 سیاستمدار کاربلدی در تراز حاج قاسم سلیمانی بود که رئیس جمهور روسیه را برای نقش آفرینی در برابر یکه تازی آمریکا در سوریه قانع کرد و پای کار آورد. حاج قاسم بدین ترتیب توانست شعله های جنگی را که بنا بود به داخل مرزهای ایران زبانه بکشد، مهار کند.
🔻 در حالی که تاخت و تاز مغول وار آمریکا (و اسرائیل و انگلیس) هیچ حد یقفی نمی شناخت، ایران توانست با مدیریت هوشمندانه، قبل از هر چیز، ماشین جنگ نظامی، امنیتی، سیاسی و اقتصادی غرب را در منطقه متوقف کند. تعامل با روسیه و چین، در چهارچوب این موضوع راهبردی شکل گرفت.
🔻 اما این که مثلا هر یک از سه دولت خاتمی، احمدی نژاد و روحانی، چه قدر این راهبرد حکیمانه نظام را فهمیدند یا در تراز آن رفتار کردند، بحث دیگری است. به عنوان مثال، در حالی که در طول دولت آقای روحانی، چین بزرگ ترین شریک تجاری ایران بود، ما به مدت 5 ماه در پکن حتی سفیر نداشتیم.
🔻 یا در حالی که چین و روسیه علاقمند به تدوین قراردادهای راهبردی ۲٠ یا ۲۵ ساله بودند، و منطقا این تعاملات می توانست تاثیرات تحریم های آمریکا را کاهش دهد، دولت کوتاهی کردد و تمام تخم مرغ های تدبیر را به مدت ۸ سال در سبد آمریکا چید؛ حتی پس از خیانت چند باره ای که در برجام دید.
🔻 کشورهایی مثل چین و روسیه می توانند منافع مشترک سیاسی، امنیتی، نظامی و اقتصادی با ایران داشته باشند. این البته بدان معنا نیست که آنها روابط خود را با دیگران (از اسرائیل و عربستان تا آمریکا و انگلیس و آلمان) تعطیل کنند؛ یا صد در صد مطابق میل ما رفتار نمایند؛ همچنان که به مفهوم درک کامل و بی عیب و نقص در میان مقامات روسیه و چین نیست.
🔻 اتفاقا سیاست خارجی روسیه و چین، خطای تاکتیکی یا راهبردی کم ندارد. این خطا ها می تواند به علت فهم متفاوت از مسائل، ضعف اعتماد به نفس، خطای محاسباتی، نفوذ غرب در دستگاه دیپلماسی، فریب خوردن از کشور های دیگر، و غفلت از برخی منافع بلند مدت در ازای منافع اندک آنی، اتفاق بیفتد.
🔻 اما آنچه به ما بر می گردد، چند نکته است: درک جایگاه نفوذ و اقتدار بی بدیل خود در منطقه، تعامل با حفظ استقلال کشور، کاربست همه ظرفیت ها در جهت یافتن و در هم تنیدن هر چه بیشتر منافع مشترک، افزایش قدرت داخلی و منطقه ای به عنوان ابزار موفقیت در تعاملات دیپلماتیک، و تقویت ساخت درونی کشور.
ادامه در پست بعدی...
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 ایران؛ آمریکا، روسیه و چین - ۳
✍ محمد ایمانی
🔻 اهمیت تغییر موازنه و محور قدرت جهانی از غرب به شرق، رویداد غیر قابل انکاری است که بساری از مقامات غربی به آن اذعان دارند:
💬 -فدریکا موگرینی مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا: «قدرت رهبری آمریکا در حال زوال، و قدرت او در حال کاهش است. من هرگز آمریکا را تا این حد قطبی شده ندیده بودم. آمریکا در درون منسجم نیست. بزرگ ترین دموکراسی دنیا بی ثبات شده است.»
💬 - نیکولا سارکوزی رئیسجمهور اسبق فرانسه: «محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق یعنی آسیاست. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچ وجه مسلط نیستیم. روی کارآمدن فردی مانند ترامپ که باور کردنی نبود، نشانه وخامت شرایط غرب بود، نه علت آن».
💬 - جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: «تحلیلگران از مدتها پیش درباره پایان نظم تحت رهبری آمریکا و ظهور قرن آسیایی سخن گفتهاند. این اتفاق، پیش چشم ما در حال وقوع است. شیوع بیماری کرونا، نقطه عطفی برای تغییر توازن قدرت از غرب به شرق است».
💬 - ولفگانگ ایشینگر رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ: «جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جهانی جدیدی را شکل دهند. بازیگران غیرغربی، امور بینالمللی را شکل میدهند. برخی از اساسیترین ارکان غرب و نظم جهانی تضعیف شده. ناکامی در پاسخ به درگیری سوریه و اوکراین، ضعف ما را آشکار و زمینه را برای پُر کردن خلأ توسط کشورهایی مانند ایران و روسیه فراهم کرد».
💬 - ویلیام برنز رئیس سازمان سیا: «در صحنه بین المللی که بیش از پیش پیچیده و رقابتی شده، رویکرد چین، بزرگترین چالش ژئوپولیتیک آمریکاست... روسیه و ایران، دیگر تهدیدهای بزرگ امنیتی هستند... آمریکا باید برای مقابله با تهدیدهای ایران، راهبردی فراتر از مسئله هستهای داشته باشد».
🔻 در عین حال، بسیاری در غرب معتقدند که اگر چین از قدرت نظامی و روسیه از قدرت اقتصادی برخوردار است، ایران واجد نفوذ بی نظیر منطقه ای است که دیگران فاقد آن هستند.
✍ روزنامه لوموند ۱۵ دی ۹۹ در تحلیلی بهقلم «ژان پیر فیلیو» استاد دانشگاه مطالعات سیاسی پاریس نوشت:
«سال ۲٠۲٠ نشان داد کاهش حضور آمریکا در خاورمیانه، روندی غیرقابل بازگشت شده. آمریکا نتوانست مانع نفوذ فزاینده ایران شود. تصمیمات بینظم و ترتیب ترامپ نباید ذهن را از پدیده اصلی غافل سازد: حضور آمریکا در منطقه از زمان اوباما تدریجاً رنگ باخته و این روند به شکلی برگشتناپذیر ادامه خواهد یافت.
در ماجرای ترور سلیمانی و حمله تلافیجویانه ایران به پایگاه عینالاسد، آمریکا نتوانست مانع نفوذ فزاینده ایران شود... آمریکا قبل از آنکه در پرونده اسرائیل- فلسطین به کلی منفعل شود، در سوریه، یمن و لیبی به حاشیه رانده شد...
در این میان، نه روسیه بهرغم حضور در سوریه، و نه چین بهرغم سرمایهگذاری گسترده در منطقه، نتوانستهاند خلأ استراتژیک را پر کنند. مسکو و پکن قادر نیستند سازوکار منسجم اقتدار و نفوذ را پیاده کنند".
🔻 روسیه فقط به قدرت نظامی تکیه میکند و چین به فعالیت اقتصادی. اما این دو عامل نمیتواند به تنهایی گودال عمیق قدرت را در منطقه بپوشاند. اتحادیه اروپا هم از حضور در صحنه بینالمللی بهعنوان قدرتی بزرگ عاجز است و در خاورمیانه هم قادر به کاری نیست».
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 انتشار نخستینبار؛ روایتی شنیده نشده از درخواست حاج قاسم سلیمانی از رهبر انقلاب قبل از دریافت نشان ذوالفقار
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 آخرین آمار مبتلایان به کرونا در ایران:
▫️ وزارت بهداشت - ۲۱ دی:
🔹مبتلایان جدید: ۱۹۶۱ نفر
🔹مجموع مبتلایان: ۶۲۱٠۲۹۸ نفر
🔸شمار بهبودیافتگان: ۶٠۵۴۶۷٠ نفر
🔹درگذشتگان در ۲۴ساعت اخیر: ۲۵ نفر
🔹مجموع جانباختگان این بیماری: ۱۳۱۹۴٠ نفر
🔹شمار بیماران در وضعیت وخیم و شدید این بیماری: ۱۶۱۹ نفر
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 جاسوسی پهپادی چین از سرتاسر خاک آمریکا
🔻 برخی پژوهشگران آمریکایی، گستردگی بکارگیری پهپادهای چینی در ایالات متحده را یک نکته بسیار خطرناک در زمینه جاسوسی از این کشور در هر تنشی میان پکن و واشنگتن ارزیابی می کنند.
🔻 هواپیماهای بدون سرنشین در جنگ میان ایالات متحده و چین در زمینه جمع آوری داده ها محور هر اقدامی هستند. نکته اینجاست که شرکت DJI چین بیشتر پهپادهاو وسایل پرنده بدون سرنشینیی را که آمریکاییها استفاده میکنند میسازد.
🔻 «کارسون میلر» پژوهشگر و دانشجوی کالج ایندیانا، جدیدترین مدلهای پهپاد را به صورت ویدئویی مورد بررسی قرار داد و نتایج شگفت آوری را در مورد این ابزار جاسوسی چینی کشف کرد.
🔻 ایالات متحده اما در مورد پهپادهای ساخته شده توسط شرکت SZ DJI Technology مستقر در شنژن، واقعیت ها را نادیده می گیرد.
🔻 این شرکت بزرگترین تولید کننده وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین در جهان است و مهمترین مشتریان تولیدات این شرکت چینی مردم ایالات متحده هستند.
🔻 واقعیت آن است که این شرکت چینی بیش از نیمی از بازار هواپیماهای بدون سرنشین ایالات متحده را کنترل می کند و به راحتی می تواند از آن به ابزار جاسوسی بهره برداری کند.
▫️ bloomberg.com/news/videos/2021-12-21/u-s-china-drone-data-war-video
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 جزئیاتی از شبکه عنکبوتی زمینخواری ۳ هزار میلیارد تومانی دلالان با کمک چند دفتر اسناد رسمی و بازرسان وزارت صمت
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 آیا روابط چین و آمریکا بهبود می یابد؟
🔻 نشریه نشنالاینترست در گزارشی با اشاره به فراز و فرودهای تاریخی در روابط واشنگتن و پکن به زوایای گوناگون چالش های کنونی دو طرف پرداخته و یادآور می شود: عادی سازی روابط چین و آمریکا به شیوه گذشته به نظر ناممکن می آید.
🔻 «دنی روی» عضو ارشد اندیشکده "ایست وست سنتر" در مقاله ای با عنوان "آیا روابط ایالات متحده و چین روزی بهبود خواهد یافت؟" می نویسد: روابط بین آمریکا و چین دستکم از اسفند ۹۸، زمانی که «جائو لیجیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین، به طرز بی سابقه ای سربازان آمریکایی و «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری وقت آمریکا که ویروس کرونا را ویروس چینی خوانده بود، مسئول همه گیری کووید-۱۹ دانست، وارد مرحله تازه و پرتنشی شده است.
🔻 حالا با گذشت نزدیک به دو سال از آن زمان، ناظران به دنبال نخستین نشانه های بهبود در روابطی هستند که در آن، هر دو طرف ارزش همکاری و خطر تنش های لجام گسیخته را دریافته اند. هرچند ممکن است تلاش ها برای بهبود روابط، بیهوده باشد.
▫️ irna.ir/xjH2DC
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 انتقال امپراتوری اقتصاد جهانی از غرب به شرق!
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 سلاح و سیاست دو اصل جدا ناپذیر در آمریکا هستند
🔻 مایلز هونینگ، نویسنده و تحلیلگر سیاسی آمریکایی در مصاحبه با شبکه پرس تی وی عنوان کرد: شرکتهای اسلحه سازی بر تصمیمگیری دو حزب بزرگ آمریکا تاثیر مستقیم دارند.
🔻 وی افزود: همچنین رسانههای آمریکایی دستورات خود را از سرکردگان دو حزب بزرگ میگیرند.
🔻 بودجه دفاعی، نظامی آمریکا در سال میلادی گذشته ۷۴۰ میلیارد بوده است.
🔻 گفتنیست که آمریکا در اغلب منازعات و درگیریهای جهان نقش دارد.
▫️ @alnujaba
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 رونمایی از پشت پرده سفر سید ابراهیم رئیسی به مسکو/ نقش روسیه در مذاکرات وین چیست؟
🔻 من کارت بازی دیگران نمیشوم! این جمله ای است که زمستان سال ۱۳۸۳حسن روحانی پس از دیدار با پوتین در سرسرای کاخ کرملین با صدای بلند بر زبان آورده تا نشان دهد دیدارش با رئیس جمهور روسیه رضایت بخش نبوده است. در آن دیدار پوتین از رئیس شورای عالی امنیت ملی ایران خواسته بود که تعلیق کوتاه مدت برنامه هسته ای را نپذیرد؛ زیرا غربی ها کمربند اجماع ضد ایرانی را محکم تر خواهند کرد. روحانی در آن دیدار گفته بود که خاتمی روی اجرای این طرح اصرار دارد و باید این مسیر را پیش برویم. در انتهای آن دیدار پوتین به روحانی گفته بود از شما که مرد سیاست و پخته ای هستید این دست سخنان بعید است!
🔻 هفته گذشته سفیر ایران در مسکو اعلام کرد قرار است سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان به روسیه سفر کند. این سفر به دعوت ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری این کشور انجام میشود. این دیدار کاری با توجه به شرایط ژئوپلیتیکی کنونی و نیز تحولات جهانی و منطقهای، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و میتواند نقطه عطفی در روابط دو کشور به شمار آید.
🔻 به نظر میرسد با روی کار آمدن دولت سید ابراهیم رئیسی بار دیگر فضای تعامل میان جمهوری اسلامی ایران و دولت روسیه به سطح قابلقبول رسیده است. در حال حاضر هر دو کشور یکدیگر را فرصتی برای ایجاد کریدور راهبردی و شراکت برابر تلقی میکنند، اما باید پذیرفت که چالشهای گذشته باعث شده است که رابطه تهران و مسکو از انسجام لازم برخوردار نباشد. به اعتقاد کارشناسان سفر رئیسجمهور به روسیه میتواند سطح کیفی روابط دوجانبه را چندین پله بالابرده و تا مرز شریک استراتژیک هم سو کند.
🔻 شواهد نشان میدهد که ایران و روسیه در زمینههای دوجانبه (روابط اقتصادی، نظامی-امنیتی)، منطقهای (نقش آنها در نظم جدید امنیتی منطقه خاورمیانه) و بینالمللی (برجام و مقابله با یکجانبهگرایی آمریکا) اشتراک منافع راهبردی دارند.
▫️ mshrgh.ir/1323822
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
📣📣 #هم_اکنون
▫️سخنرانی استاد حسن عباسی
🔺 موضوع:
رویای افغانستانیان Afghanian Dream
افغانستان در افق ۱۴۱۴
#پخش_زنده از:
🔹 آپارات:
▫️ aparat.com/hasanabbasi_ir/live
🔹 یوتیوب:
▫️ youtube.com/hasanabbasi/live
🔹 اینستاگرام:
▫️ Instagram.com/hasanabbasi.live
استاد حسن عباسی
💠 @Hasanabbasi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 رئیس پارلمان اروپا درگذشت
🔻 دیوید ساسولی به دلیل اختلال عملکرد سیستم ایمنی در بیمارستانی در ایتالیا در سن ۶۵ سالگی درگذشت.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 چین "سربازان ربات" خود را در امتداد مرز با هند مستقر ساخته است!
wionews.com/videos/gravitas-china-deploys-robot-soldiers-along-the-border-with-india-441284
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir