💢 همهی صغرا کبرایی که عباس عبدی چیده تا در قالب سقوط آزاد اخلاق عمل " آنگ سان سو چی" زن آسیایی نوبلی، عمل شیرین عبادی در طلب تحریم ورزشی ایران را تقبیح کند، برای رهایی از فشار روانی و اخلاقی وابستگی شیرین عبادی به جناح سیاسی اصلاح طلبان و دوستان عباس عبدی است.
🔺 در پشت فشار تحریمها علیه ملت ایران همواره جبههی متحد اصلاحطلبان و سلطنت طلبان و براندازان بوده و هستند. شیرین عبادی تنها یکی از اصلاحطلبان عامل سرویسهای اطلاعاتی غرب است و در گروه ۳۰۰ نفرهی اصلاحطلبان فراری در غرب جزء بی خاصیتترین مهرههای براندازان محسوب میشود.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢سیر تاریخی اشغال سرزمینهای بومیان آمریکا از سال ۱۷۷۶ تا امروز...
انتشار به مناسبت ۱۲ اکتبر، روز مقاومت بومیان آمریکا
📌این روز در ایالات متحده بهعنوان «روز کلمبوس» (سالروز ورود کریستف کلمب به قاره) گرامی داشته میشد و در بسیاری ایالات تعطیل رسمی است؛ ولی طی سالهای اخیر مبارزات سیاسی و اجتماعی بومیان باعث شده نیروهای مترقی این روز را «روز مقاومت بومیان» بنامند و آن را فرصتی برای بازخوانی تاریخ اشغالگری و استعمارگری اروپاییان در نظر بگیرند.
▫️fastcompany.com/3040647/watch-how-the-us-stole-land-from-native-americans
___________________________
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 ترامپ: ایران به خاطر من ورشکست شده/ ظرف ۱ ماه توافق فوقالعادهای میکنیم
رئیسجمهور آمریکا:
🔸 اگر من برنده شوم، ظرف یک ماه توافق فوقالعادهای با ایران خواهیم کرد.
🔸 فراموش نکنید در حوزه تروریسم چه اتفاقی افتاده. ایران کشور بسیار ثروتمندی بود که اوباما ۱۵۰ میلیارد دلار به علاوه ۱.۸ میلیارد دلار پول نقد در اختیارش قرار داده بود. کشور بسیار ثروتمندی بود و حالا آنها کشور بسیار فقیری هستند.
🔸و بزنم به تخته، سازمانهای تروریستی مثل سابق نمیجنگند. میدانی چرا؟ چون پول ندارند، چون ایران ورشکست شده. ایران به خاطر من، به خاطر تحریم ها و مسائل دیگر ورشکست شده است.
🔸 آنها [ایرانیها] میدانند اگر کاری علیه ما انجام دهند بهای آن را با یک مشکل ۱۰۰۰ برابری خواهند پرداخت. آنها با تفاوت ۱۰۰۰ برابری روبهرو خواهند شد، چون میدانند ما چیزهایی داریم که قبلاً هرگز نداشتیم. اوضاعمان هیچوقت مثل الان نبود و ایران این را میداند.
▫️توضیحات بیشتر در:
hamshahrionline.ir/x6KX3
_______________________________
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢فتنه در لبنان| جعجع: با ۱۵ هزار نیرو آماده مقابله باحزبالله هستم!
🔻سمیر جعجع رئیس حزب «القوات المشترکه»: من ۱۵ هزار جنگجو دارم و ما قادر به مقابله با حزبالله هستیم. حزبالله در نتیجه وضعیت لبنان و منطقه بسیار ضعیف شده است.
🔻از حمایت آمریکا، عربستان سعودی، امارات و دیگر کشورها برخوردار هستیم و از آنجایی که حزبالله ضعیفتر از هر زمان دیگری است ناچار به امتیازدهی است.
▫️توضیحات بیشتر در:
ydac.ir/fu0au
________________________________
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
دانشمندان معتقدند که هر بار که یک فکر جدید به ذهن انسان خطور می کند یا تصمیم می گیرد یا به دنبال حل مسئله است، یک پیوند عصبی جدید در مغز ایجاد می شود .
کودکان را در معرض تصمیم گیری
قرار دهید
#تربیت کودکان تصمیم ساز
یادداشتهای مادرانه
🔻کانال توییتری حاضرجواب🔻
@Haazer_javab1
instagram.com/Haazer_javab1
💢 رقابت آمریکا و چین از نگاه اندیشکدههای غربی؛ جنگ سرد جدید
🔻 تنشهای ایالات متحده و جمهوری خلق چین طی ماههای اخیر در موضوعات مختلف تشدید شد: اختلاف در تعرفه گمرکی، مقصریابی همهگیری کرونا، رزمایش در دریای چین جنوبی و نهایتاً قانون امنیتی پکن درباره هنککنگ.
🔻 از یکسو تقویت روابط اقتصادی چین و دولتهای منطقه به ثبات در غرب آسیا کمک میکند ولی از سوی دیگر افزایش نفوذ چین، برخلاف منافع جهانی آمریکاست.
🔻 سرمایهگذاری چین در آمریکای لاتین که پیشتر صرفاً اهداف اقتصادی داشت، در پرتو افزایش تنشها با آمریکا، وجهه سیاسی و حتی امنیتی یافته است. زیرا دولت چین در مقابل ادعاهای آمریکا نسبت به دریای چین جنوبی و حضورش در مرزهای آبی این کشور، نفوذ در آمریکای لاتین را پاسخی مناسب تلقی میکند.
▫️@Tabyincenter
▫️توضیحات بیشتر در:
http://tabyincenter.ir/38811
__________________________
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢افول آمريكـا به روايت هیـلاریکلینتــون
✍️ وزیر امور خارجه اوباما در فاریــــــن افـــرز نوشت:
🔻آمریکا برای طیف وسیعی از تهدیدات از جمله همهگیریهای آینده، بحران آب و هوایی و چالشهای چندبعدی از سوی چین و روسیه آماده نیست.
🔻 استحکام صنعتی و تکنولوژیک آن تحلیل رفته است، زنجیره تأمین حیاتی آن آسیپپذبر است، اتحادهای آن از بین رفته است و شکاف عمیق داخلی آمریکا توانایی محافظت از خود و متحدانش را با مشکل روبرو کرده است.
🔸 دولت اوباما به سختی ائتلاف بینالمللی ایجاد کرد تا ایران را مجبور به مذاکره کند و توافق تاریخی برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران را به دست آورد اما با خروج ترامپ، رژیمِ تحریمهای بینالمللی درهم شکسته است.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 سایت آمریکایی: آمریکا در تمامی مداخلات خود در خاورمیانه طی هفتادسال گذشته شکست خورده است.
✍️ فاریـــــن افــــرز نوشت:
🔻 از دهه ١٩٥٠ آمریکا به طور میانگین در هر دهه برای برکناری یکی از دولتهای خاورمیانه وارد عمل شده اما:
⬅️ همگی این تلاشها به شکست انجامیده است
🔻 سیاستگذاران آمریکایی تهدیدی که آمریکا از جانب این کشورها با آن روبرو بود را بیش از حد نشان دادند و چالشهایی که ایالات متحده برای سرنگونی آن رژیمها با آن مواجه میشد را ناچیز مىانگاشتند.
⬅️ در نتیجه در تمام این موارد، آمریکا نتوانست هرج و مرجی که ضرورتاً بعد از ریالفروپاشی هر رژیم رخ میدهد را پیشبینی کند و نهایتاً برای دههها متحمل هزینههای سنگین انسانی و مالی شد.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 مهمات کشف شده در طرح تروریستی حمله به مزار شهید #ابومهدی_المهندس
🔹 رزمندگان الحشدالشعبی موفق شدند طرح تروریستی حمله به مزار شهید ابومهدی المهندس در نجف اشرف را خنثی کنند. تروریستها قصد داشتند به وسیله ۱۰ گلولهی خمپاره ۸۲ میلیمتری که نزدیک مزار المهندس کشف شده، قبر این فرمانده را گلولهباران کنند.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷 لحظه اعلام خبر کشف پیکر شهید مدافع حرم " محمود رادمهر" به مادر شهید و واکنش عبرت آموز ایشان.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 وداع مردم مازندران با کبوتران خونین بال حریم حضرت زینب (س)
🔻مردم ولایتمدار و شهیدپرور مازندران، شب گذشته با پیکر ۵ شهید مدافع حرم تازه تفحص شده در خان طومان سوریه وداع کردند.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢عذرخواهی مسئول ایثارگران سپاه از خانواده شهدای تفحص شده خانطومان:
برخی رسانهها امانتداری نکردند چون در عمل انجام شده قرار گرفتیم، مجبور شدیم بدون اطلاعرسانی به خانواده همه شهدا اطلاعیه رسمی را منتشر کنیم.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
🔺 آخرین آمار مبتلایان به کرونا در کشورمان:
▫️ وزارت بهداشت - ۲۳ مهر:
🔹مبتلایان جدید: ۴۸۳۰ نفر
🔹مجموع مبتلایان: ۵۱۳۲۱۹ نفر
🔸شمار بهبودیافتگان: ۴۱۴۸۳۱ نفر
🔹درگذشتگان در ۲۴ساعت اخیر: ۲۷۹ نفر
🔹مجموع جانباختگان این بیماری: ۲۹۳۴۹ نفر
🔹شمار بیماران در وضعیت وخیم و شدید این بیماری: ۴۶۰۹ نفر
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
🔰دولت افغانستان دست به دامان طالبان برای مبارزه با داعش است
💢 «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان میخواهد که طالبان در نیروهای مسلح این کشور ادغام شده و در تلاش برای از بین بردن گروه تروریستی داعش مشارکت کنند.
🔻 این نخستین نشانه روشن از چشمانداز دولت افغانستان برای نهادهای امنیتی و دفاعی این کشور در صورت پیشرفت در مذاکرات بینالافغانی است.
🔻«کامران بخاری» تحلیلگر ارشد در امور جنوب آسیا در اندیشکده مرکز سیاستهای جهانی درباره آمادگی داعش برای گسترش نفوذ در افغانستان گفت: توافق آمریکا و طالبان یک فرصت مهم برای جذب نیرو توسط داعش است؛ شرایط کنونی شرایط مناسبی برای داعش فراهم کرده تا اعضای افراطیتر در میان طالبان را جذب کند.
🔻 سازمان ملل حدود 4 هزار عضو داعش در افغانستان حضور دارند و این گروه تروریستی شبکههایی را در بسیاری از شهرها از جمله کابل ایجاد کرده است؛ طالبان اما آنها را خارجی میدانند و در حال حاضر بر سر دستاوردهای ارضی با آنها میجنگند.
🔻براساس توافقنامه قطر، طالبان متعهد شده است تا به هیچکس اجازه استفاده از خاک افغانستان برای تهدید امنیت آمریکا و متحدانش را ندهد. پیش از این نیز سربازرس ویژه وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در اعتراف به تاثیر حملات طالبان علیه داعش گفته بود که تسلیم گروهی اعضای این گروه تروریستی در پی حملات مداوم آمریکا و طالبان صورت گرفت.
▫️توضیحات بیشتر در :
bloomberg.com/news/articles/2020-10-07/afghan-leader-wants-taliban-to-help-fight-against-islamic-state
________________________________
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
🔰 مطلوبیتهای روسیه، ترکیه و ایران در بحران قرهباغ
💢 آتش منازعه قرهباغ میان آذربایجان و ارمنستان بار دیگر در پاییز 1399 شعلهور شد. این بار، ترکیه علنیتر از همیشه به پشتیبانی از آذربایجان پرداخته و این سبب موضعگیری جدیتر روسیه و ایران نیز شده است.
🔻اشغال قرهباغ تاکنون تداوم یافت و آتشبس صرفاً به اشغال تدریجی برخی مناطق محدودتر نیز منجر گشت. آخرین درگیری از ۶ تا ۱۹ مهر ۱۳۹۹ گرچه به آزادسازی تعداد اندکی از روستاهای اشغالشده، توسط ارتش آذربایجان انجامید، ولی گره قرهباغ را نگشود.
🔻 دولت کنونی ترکیه نیز در درازمدت تمایلی به افزایش تنش با روسیه ندارد. به همین دلیل در عین جنگ رسانهای و حتی حمایت تسلیحاتی از آذربایجان، در نهایت به راهکارهایی که با میانجیگری روسیه و نه لزوماً اروپا انجام شود، نسبتاً تمکین میکند.
▫️@Tabyincenter
▫️توضیحات بیشتر در:
http://ydac.ir/v5qa4
____________________________
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
▪️ زمانی که چیزی خریداری می شود تا با فروش آن سود حاصل شود، آن چیز قطعاً کالاست
▪️ زمانی که برای چیزی بهای تمام شده محاسبه می شود ، آن چیز قطعا کالاست
▪️ زمانی که چیزی خرید و فروش می شود قطعاً آن چیز کالاست
▪️ اگر دو کالای همجنس با هم مبادله شوند و زیاده اخذ شود ، #ربا رقم می خورد. مثلا برنج هاشمی اعلا با برنج نیم دانه اگر مبادله شود با اینکه اولی اعلی و دومی کم کیفیت تر است اگر سر آن زیاده اخذ شود ، ربا رقم می خورد.
▪️ پول هم بهای تمام شده دارد، هم مبادله می شود و هم کالای سرمایهای است لذا پول امروز(کارنسی)، کالاست.
▪️ در نتیجه مبادله دو کالای همجنسی به نام پول چه یکی دلار باشد و دیگری ریال یا هر ارز دیگری ، اگر زیاده اخذ شود ، مبادله #ربوی می شود. یعنی اگر یک دلار با یک ریال معاوضه نشود و روی یک دلار چند ریال زیاده اخذ شود،مبادله ربوی خواهد بود.
🔺حلالخوری از جمله ویژگی عاقبت به خیران است، سعی کنیم حلال خور باشیم.
پ.ن : کارنسی کالای معدوداتی نیست که قابل شمارش باشد
✍ #محمد_وارسته
▫️ @I_M_Doctrine
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 کارشناس فرانسوی:
📍آمریکا همزمان با کرونا، تحریم های ایران را افزایش میدهد، این خلاف همه قوانین بین المللی و انسانی است...!
🔻اروپا اعتبار خود را زیر سوال برده و اراده سياسی در مقابل آمریکا ندارد...!
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 درگیریها در رژیم صهیونیستی به داخل پادگانهای ارتش رسید
🔹 روزنامه صهیونیستی "جروزالم پست": دعوای دستهجمعی نظامیان صهیونیست در پادگان آموزشی "هار کرین" که میان تیپ " جفعاتی" و هنگ" شناسایی" رخ داد، ۲۱ نفر زخمی برجای گذاشته است.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 پاشنه آشیلهای سیاست خارجی ترکیه - ۱
✍ محمدعلی دستمالی، کارشناس مسائل ترکیه
@EuroAtlantic
این روزها، شنیدن نام ترکیه، یادآور تلاش دولت این کشور، برای تحقق برخی از اهداف سیاسی – امنیتی و اقتصادی در مناطق مهمی نظیر شرق مدیترانه، سوریه، شمال عراق، لیبی و قره باغ است؛ اما قبلاً چنین نبود.
در سالیان گذشته، ترکیه یکی از کشورهایی بوده که همواره در رسانهها و مجامع سیاسی، خبری و اتاق فکرها و همایشهای جهان، نامش به میان آمده و مورد توجه قرار گرفته است.
درست در دورانی که حزب عدالت و توسعه به میدان آمد و گروهی از توانمندترین و نخبهترین کادرهای پرورش یافته در مکتب سیاسی مرحوم نجم الدین اربکان، اداره ترکیه را در دست گرفتند، اتفاقاتی در جهان و منطقه افتاد که در مجموع از بسیاری جهات به نفع ترکیه تمام شد و این کشور توانست نام خود را بر سر زبانها بیندازد.
مقصود، فقط اتفاقات سیاسی و رویدادهای مربوط به سال ۲۰۰۳ عراق یا دوران خیزشهای عربی یا بیداری اسلامی نیست، بلکه مسالهای به مراتب مهمتر از آن است. مسالهای به نام گسترده شدن دنیای ارتباطات و اینترنت و شتاب گرفتن موج برداشتن مرزهای مجازی بود که بر اساس دستاوردهای علمی و فن آوری دنیای ارتباطات، تلفن همراه، رایانه، اینترنت و روابط دنیای مجازی، نه تنها سبک زندگی، بلکه ذائقه سیاسی و حزبی جوامع را تغییر داد.
تیم جدا شده شاگردان اربکان، توانست با استفاده از امکانات مهم رسانه، ارتباطات و شبکه سازی، سازماندهی گسترده و منظم حزبی، برنامههای کلان اقتصادی و اجرایی و صد البته با طعم بسیار لذیذ و خوشمزهای به نام فرهنگ و گردشگری، تصویر تازه ای از ترکیه به نمایش گذارد.
تصویری که در آن، شاهد در هم تنیدگی توسعه، خدمت، رفاه، کادرسازی، خدمت و برندسازی و ارتباط بودیم و نتایج و دستاوردهای این تلاش، همه جهان را متوجه این موضوع کرد که یک قدرت اقتصادی جدید در گوشهای از آسیا شکل گرفته که اتفاقاً هم آسیایی و اسلامی است، هم قرار گرفته بر دروازه اروپا و حوزه جغرافیایی مهمی به نام مدیترانه و دارای امکان دسترسی به مناطق استراتژیکی همچون آسیای میانه، قفقاز، دریای سیاه، شرق مدیترانه و اغلب آن حوزههایی که پیشتر، بخشی از قلمرو امپراطوری عثمانی بود.
این تیم، برای رسیدن به اهداف مهم خود و در راس آن، رسیدن به توسعه اقتصادی و رفاه و رفع تبعیض، با اعمال سیاستهای مالیاتی جدید، جذب سرمایههای خارجی، تقویت روابط دیپلماتیک با شرق و غرب عالم، بها دادن به تنوع فرهنگی و قومی، احترام نهادن به اصل آزادی بیان و در همان حال توجه به تفکیک قوا و ساز و کارهای انتخاباتی و حزبی دموکراتیک، گویی انرژی انباشته شده در دهها هزار فنر را رها کرد و چنین شد که ترکیه، تعریف جدیدی از اهداف و صورت و معنای خود به دست داد و این کشور، برای دنیای ما و به ویژه برای منطقه ما، جذابتر و شایان توجه تر شد.
به ویژه در حوزه دیپلماسی، دیپلمات های توانمندی همچون عبدالله گل، علی باباجان، فریدون سنرلی اوغلو، احمد داود اوغلو و مجموعهای از دهها سفیر و دیپلمات ارشد با سابقه، در عمل کاری کردند که ترکیه با جهان روابط جدیدی بگیرد و در اوج پویایی و نشاط، به دنبال فتح بازارهای جدید، حضور در همایشها، تعامل با شرق و غرب و ظاهر شدن در کسوت و جامه میانجی و ثبات آفرین باشد.
اما حالا چه؟ آیا هنوز هم ترکیه در همان فاز است و حزب حاکم، در داخل با تمام توان، به دنبال توسعه اقتصادی و رفع تبعیض و بهبود شرایط کسب و کار و بازار برای جذب سرمایه گذاران خارجی و کارآفرینی و کالاآفرینی و کشاندن توریستهای خارجی است و در خارج نیز، با تمام توان دیپلماتیک خود، در سودای تامین ثبات و امنیت منطقه و جهان و هماهنگی با دستگاه دیپلماسی کشورها و حضور در باشگاههای بزرگ جهان است؟ در پاسخ باید گفت: خیر. در هر دو حوزه اتفاقات تازهای افتاده و حالا تیم اردوغان و اتاق فکر حزب عدالت و توسعه در فاز و فضای متفاوتی قرار گرفته که از بسیاری جهات با ۱۰ سال پیش قابل مقایسه نیست.
بگذارید دو حوزه داخلی و خارجی را به اجمال و اختصار توصیف کنیم، تا تفاوتها به خوبی نمایان شوند: در حوزه داخل، اگر چه هنوز هم توسعه اقتصادی برای دولت برآمده از حزب عدالت و توسعه، اهمیت ویژهای دارد، اما حالا توسعه اقتصادی به هدف و افق فکری و عملی مهمی برای حفظ بقای حزب تبدیل شده و علاوه بر این، اگر در آغاز مسیر حرکت حزب حاکم، پروژههای کلان اقتصادی، برای اغلب اقشار جامعه، سود و آورده داشت، حالا بیشتر به سود پیمانکاران و شرکتها و رانتهای بزرگی است که تحت هر شرایطی و با استفاده از قوانین خاص تضمین سود، از حاشیه امن برخوردارند.
ادامه در پست بعدی ...
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 پاشنه آشیلهای سیاست خارجی ترکیه - ۲
✍ محمدعلی دستمالی، کارشناس مسائل ترکیه
@EuroAtlantic
در عین حال، بیکاری و تورم، دشواریهای امرار معاش، فاصله طبقاتی و شکاف مشهود بین فقیر و غنی، سیاستهای غلط پولی و مالی دولت، عدم توجه به استقلال بانک مرکزی، از دست رفتن اعتبار و امنیت لازم برای فعالیت سرمایه گذاران خارجی بزرگ، بی توجهی به کادرسازی و شایسته سالاری، بی توجهی به اصل مهم و حیاتی تفکیک قوا، تک رویهای شخص رهبر حزب، تشدید دوقطبیهای اجتماعی، قومی و اعتقادی، محدودسازی رسانههای آزاد و خصوصی، بر سیمای ترکیه، آشکار شده است.
در حوزه خارج از مرزها نیز، چیدن تمام تخم مرغها در سبد قدرت سخت و استفاده مداوم از توان نظامی، اتخاذ مواضع بسیار تند و سفت و سخت در برابر کشورهای مختلف، حمایت از به کارگیری راهکار نظامی به عنوان مسکنهای سریع و قاطع، قدرت نمایی و دوری از تعامل و بی اعتنایی به درهای باز، کاری کرده که ترکیه، همچون همان کشور در حال توسعه، ثبات ساز، در مسیر تقویت دموکراسی و اهل تعامل با جهان، به چشم نیاید. گویی در شرایط کنونی، درک حزب عدالت و توسعه از کشور داری، حکومت و تعامل با منطقه و جهان، دستخوش تغییرات جدی شده و در عملکرد و مشی فعلی دولت ترکیه، شاهد اتخاذ تصمیمات و بروز رفتارها و اقداماتی هستیم که با اهداف اولیه حزب منطبق نیست و با آن آرمانها جور در نمیآید.
در چنین شرایطی باید گفت: اصلیترین پاشنه آشیلها و موانع فعلی سیاست خارجی ترکیه، غالباً مربوط به نوعیت و ماهیت مشی و رفتار سیاسی خود آنکارا است و نه نتیجهای از فشارهای منطقهای و بین المللی.
در دسته بندی این موانع و پاشنه آشیلها، میتوان به چنین مواردی اشاره کرد:
۱. پارادایم قدرت نزد سران ترکیه، در قدرت نظامی، لشکرکشی، قلمروگشایی و تکیه مداوم بر ابزارهایی همچون جنگ اطلاعاتی – امنیتی، جنگ جبهه ای و به کارگیری هواپیمای بدون سرنشین خلاصه شده و ظرفیتهای مهم دیپلماسی، فرهنگی و دانشگاهی، تا حد زیادی مورد غفلت قرار گرفتهاند.
۲. تولید فکر و تئوری و داشتن یک استراتژی مبتنی بر نظریات ژرف علمی و تاریخی برای توسعه روابط و تقویت سیاست خارجی در عملکرد وزارت امور خارجه ترکیه قابل مشاهده نیست و اگر چه در نظام ریاستی کنونی این کشور، همه قدرت و تصمیمات در اختیار خود رئیس جمهور است، با این حال شخص وزیر امور خارجه نیز در این نقصان، نقش دارد و نتوانسته برنامه روشنی برای سیاست خارجی و دیپلماسی، تدوین کند.
۳. از منظر تحلیل شخصیتی، رفتارها، اقدامات، ادبیات و مشی سیاسی رجب طیب اردوغان در مقام رئیس جمهور و دارای بیشترین میزان قدرت و اختیارات، بسیار شتاب زده است و گویی قرار است که کورترین گره های تاریخی و منطقه ای، به طرفة العینی گشوده شوند و تمام اهداف، در مدت زمانی بسیار کوتاه، محقق شوند.
پیداست که چنین چیزی، علاوه بر آن که با ذات و فلسفه سیاست و معضلات تاریخی و اجتماعی در تضاد است، در میدان عمل نیز موانع و مشکلاتی به وجود می آورد که بسیاری از آنها مورد توجه قرار نگرفته بود.
به عنوان مثال، بسیاری از تصمیمات و اقدامات چند ماه اخیر ترکیه در حوزه های مهمی همچون سوریه، شمال قبرس و شرق مدیترانه و حتی شتاب زدگی در مورد نتایج جنگ قره باغ، از این ویژگیها برخوردارند.
۴. یکی دیگر از موارد مهمی که برای سیاست خارجی ترکیه به مانع و پاشنه آشیل جدی تبدیل شده، غوغای رسانه ای و سر و صدای زیاد و اغراق آمیز رسانه های طرفدار دولت درمورد اقدامات و اهداف دولت است.
اگر چه تبلیغات و عناصر پروپاگاندای حزبی در تمام سیستم ها و ساختارهای سیاسی، از نیازهای حیاتی به شمار میآیند اما واقعیت این است که خیلی وقتها ماشین تبلیغاتی عظیم آکپارتی، در هر دو حوزه داخلی و خارجی، به شکلی به روایت و توصیف رویدادهای مرتبط با ترکیه میپردازد که بسیار دور از واقعیت، غوغاگرانه و جنجالی است و اساساً خیلی وقتها ممکن است حتی رفتارها و اقدامات صحیح و به حق ترکیه نیز، به خاطر پوشش رسانهای غلط و غوغاسالارانه، از سوی رقبا، مخالفین و دشمنان این کشور، به شدت مورد سوءاستفاده قرار بگیرد.
۵. آخرین موردی که می توان به آن اشاره کرد، تبدیل شدن سیاست خارجی ترکیه به دنباله سیاست داخلی و حزبی آکپارتی است. به این معنی که خیلی وقتها، یا مسائل کلان سیاست خارجی ترکیه دستخوش عواطف حزبی و داخلی شده و به شکل غلط مورد ارزیابی قرار میگیرند، یا این که اقدام برون مرزی، تبدیل به پوششی میشود که بسیاری از نارساییها و مشکلات داخلی را از یاد ببرد.
پایان
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir