💢 اندیشکده روسی| جهان دوباره دوقطبی میشود؟
2⃣ بخش دوم (پایانی)
🔸 اقتصاد جهانی علیه دوقطبی!
🔻 اقتصاد جهانی نیز علیه دوقطبی کار میکند. مهمتر از همه این است که اقتصاد یکپارچه اتحادیه اروپا از نظر ارزش اسمی و قدرت خرید با اقتصاد ایالات متحده آمریکا و چین رقابت میکند. با توجه به اینکه ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا رقبای اقتصادی یکدیگر هستند و بهنظر میرسد که این وضعیت حتی با وجود برخی توافقها برای دفاع از اصول مشترک سیاسی و اقتصادی، همچنان ادامه پیدا کند، در واقع سه قطبِ اقتصاد جهانی وجود دارد نه دو قطب، افزون بر آن اقتصاد اتحادیه اروپا و آمریکا نیز بهطور قابلتوجهی با اقتصاد چین ادغام شده است.
🔻 رقابت جهانی در حوزه فناوری نیز تا حد زیادی این رقابت اقتصادی را دنبال میکند، اما واشنگتن بهطور فزایندهای تشویق میشود ادغام اقتصادی با چین را تضعیف کند و از سوی دیگر شرکای خود را متقاعد کند تا بهطور جدی مسئله استفاده از فناوری چین در زیرساختهای مهم را بررسی کنند. این یک سیاست بلندمدت در بخش دفاعی است که در زمان حاضر خود را در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نشان میدهد. بهنظر میرسد شبکههای الکتریکی و انرژی نیز از آن پیروی خواهند کرد. تعادل بین دنیای دوقطبی و چندقطبی در عرصه فناوری به تلاشهای آمریکا، چین و سایر کشورها در ارتقای نوآوریهای خود و دستیابی به انحصار در همکاری بینالمللیِ فناوری، بستگی دارد.
🔻 برای دو رقیب ژئوپولیتیکسیستم دوقطبی جذابتر از سیستم چندقطبی است، زیرا بهنظر میرسد که در سیستم دوقطبی کنترل بیشتری وجود دارد و تهدیدات غیرقابل پیشبینی محدود میشوند، بنابراین هر بازیگر دارای منافع موازی در مبارزه برای نفوذ در سایر کشورها و اجبار در انتخاب یک طرف دارد. همزمان برخی کشورها از شرکت در رقابتی که ممکن است حاکمیت آنها نقض شود و هزینههای بیشتری بر آنها (بیش از منافع) تحمیل کند، خودداری خواهند کرد. در طول جنگ سرد وضعیت اخیر موجب شکلگیری جنبش غیرمتعهدها شد که اتفاقاً اکنون نیز وجود دارد.
🔻 با توجه به این موضوعات، بعید است که رقابت بین آمریکا و چین به یک سیستم چندقطبی کامل منجر شود، حتی با وجود اختلافات فراوانی که با جنگ سرد بین شوروی و آمریکا دارد، در واقع نظم بینالملل بهاحتمال زیاد ویژگیهای دو قطبی و چندقطبی را با هم ترکیب میکند.
▫️ tn.ai/2385703
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 وبسایت آمریکایی بیزینس اینسایدر: ایران بیشتر از "کمپین فشار حداکثری ترامپ" دوام آورد؛ بایدن به رویکردی جدید نیاز دارد.
🔻 دولت ترامپ تحریمهای مختلفی علیه ایران اعمال کرد اما ایران با سختگیری در تحریمها علیه آن، سر تسلیم فرود نخواهد آورد!
🔻 بدون شک "کمپین فشار حداکثری" در سه سال گذشته در رسیدن به اهدافش شکست خورده و تنها احتمال جنگی احمقانه را افزایش داده است.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 دلایل سکوت چین در قبال شکست ترامپ در انتخابات
🔻 سکوت مقامات چین در قبال نتایج انتخابات آمریکا پس از اقداماتی که ترامپ در دوره ریاست جمهوری علیه پکن در دستور کار قرار داد حاکی از عدم خوشبینی آنها نسبت به تغییر سیاستهای واشنگتن نسبت به رقیب همیشگی است.
🔻 در موضوعات مهمی مانند تایوان، هنگ کنک، دریای چین جنوبی، سین کیانگ و تبت سیاست کلی آمریکا تغییری نخواهد کرد. تنها تفاوت در شدت عمل، خشونت و قابلیت پیش بینی رفتار جانشین ترامپ خواهد بود.
▫️ tn.ai/2387006
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 نگرانی شبکه ضد ایرانی از آموزش زبان فارسی در یمن...!
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 معنی پیروزی واقعی از نگاه بایدن!
🔸تمجید جو بایدن از ۲۵۰۰ کشته در ۷۸ روز حملات هوایی نیروهای آمریکایی ناتو به کشور یوگسلاوی در سال ۱۹۹۹
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 تاکر کارلسون، مجری شبکه «فاکسنیوز»: بسیاری از مردم آمریکا دیگر واقعی بودن دموکراسی این کشور را باور ندارند!
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
15.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 تروریست خبرنگار!
🔻 اشاره سریال خانه امن به تردد تروریستها با پوشش خبرنگار در داخل کشور!
🔻 ایران این تروریستها را اعدام میکند بعد سلبریتیها آنها را به عنوان فعال مدنی جا میزنند و هشتگ #اعدام_نکنید میزنند!
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 دولت بایدن اهرمهای فشار زیادی بر ایران دارد
💬 «یوسف العتیبه» سفیر امارات در آمریکا:
🔻 به حصول توافق با ایران باور دارم اما باید درباره تمام مشکلات صحبت کنیم نباید فقط مسئله هستهای.
🔻 آنها (دولت بایدن) برای مذاکره، در موقعیت بهتری هستند. پس اکنون شما دولت جدیدی دارید، اما اهرمهای فشار زیادی نیز بر ایران دارید، چه از طریق تحریمها، چه کووید۱۹، چه قیمت نازل نفت... و کلا هر چیز دیگری. چرا ما از این اهرمها برای کسب توافق بهتر استفاده نکنیم؟
🔻 گفتوگوها درباره خرید جنگنده اف-۳۵ بعد از توافق با اسرائیل آغاز شد. ما ۶ سال بود که برای خرید اف-۳۵ تلاش میکردیم.
▫️ fna.ir/f0q3fo
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir