💢 رام الله: نمیگذاریم نتانیاهو از اشغال خاک فلسطین استفاده انتخاباتی کند
🔻 سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین با محکومیت تصمیم تلآویو برای صدور مجوز ساخت ۸۵۰ واحد مسکونی دیگر در کرانه باختری، گفت تلاشهای نتانیاهو برای چپاول اراضی فلسطین که با حمایت آمریکا صورت میگیرد، هیچ مشروعیتی برای رژیم صهیونیستی ایجاد نخواهد کرد.
▫️ @forattanile
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 روزی که آمریکا برج های دوقلوی نیویورک را فروریخت
🔸 پاسخ به پمپئو در باره مناسبات القاعده با ایران و ماجرای یازده سپتامبر
🔻 "آرت اولیویر" سیاستمدار آمریکاییست که با ساخت فیلم سینمایی «عملیات ترور» به افشای پشت پردهی واقعه ۱۱ سپتامبر پرداخت.
🔻فیلم «عملیات ترور» اثری صریح و افشاگرانه در رابطه با حادثه یازدهم سپتامبر است که روایت تازهای از این حادثه را نشان میدهد. سکانس آغازین فیلم، جلسهای را در شورای روابط خارجی آمریکا نشان میدهد که در نقطهای که محافظهکاران جمع شدهاند مطرح میشود: «ما به حادثهای در قوارهی « #پرل_هاربر» نیاز داریم تا به بهانهی آن اعلان جنگ کنیم.» این فیلم نشان میدهد که آمریکا با یک « خودزنی» وارد جنگی بیپایان شده است.
❇️ فیلم «عملیات ترور» در جلسه ۵۰۵ کرسی نظریهپردازی کلبه کرامت در اردیبهشت ماه ۹۳ و با حضور «آرت اولیویر» نویسنده و تهیه کنندهی این اثر نمایش داده و بررسی گردید. ببینید:
Kolbeh-keramat.ir/sessions/single/52
▫️ #خودزنی_۱۱سپتامبر
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 ناگفتههای یک واقعه
🔻 فیلم «عملیات ترور» اثری افشاگرانه در رابطه با حادثه #یازدهم_سپتامبر است که نشان میدهد آمریکا و غرب با بهرهبرداری تبلیغاتی از آن و به بهانهی مبارزه با تروریسم، به خاک افغانستان و عراق حمله کرده و این دو کشور را به اشغال خود درآوردند.
🔻 این اثر با حضور آرت الیویر - نویسنده و تهیهکننده فیلم عملیات ترور - در جلسه ۵۰۵ کلبه کرامت بررسی شد
🔸 دریافت فیلم جلسه از سایت کلبه کرامت:
▫️ Kolbeh-keramat.ir/sessions/single/52
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 سلاح امریکایی در دست سرباز دولت اسلامی
🔻 اتحادیه علمای مسلمان در استان دیالی عراق با اشاره به وجود اسلحههای تک تیرانداز آمریکایی در دست داعشیهای این استان، گفت که آمریکا پشت این قضیه قرار دارد.
🔻 «جبار المعموری» رئیس اتحادیه علمای مسلمان در دیالی خواستار اجرای تحقیقات گسترده درباره چگونگی رسیدن اسلحههای تک تیرانداز پیشرفته آمریکایی به دست داعش در دیالی شد.
🔻 المعموری در مصاحبه با وبگاه «المعلومه» تصریح کرد که شمار زیادی از نیروهای امنیتی، الحشد الشعبی و غیرنظامیان طی ماههای اخیر قربانی عملیات تک تیراندازان داعشی شدهاند که امری بسیار خطرناک و نیازمند توجه ویژه است به خصوص اینکه خونریزیها در برخی مناطق مشخص در نتیجه عملیاتهای تک تیراندازان ادامه دارد.
🔻 او افزود که داعش از اسلحههای تک تیرانداز جدید برای هدف قرار دادن نیروهای امنیتی استفاده میکند که بایستی تحقیقات دقیقی درباره اینکه چگونه این اسلحهها به دست داعش افتاده است، انجام شود.
🔻 وی تصریح کرد که دست داشتن آمریکا در حمایت مالی از باندهای خفته داعش به منظور ایجاد هرج و مرج و ناامنی در مناطق آزاد شده با هدف اجرای برنامههای خود، بعید نیست.
🔻 المعموری همچنین گفت که پرونده تک تیراندازها تنها مختص استان دیالی نیست بلکه در استانهای دیگر نیز وجود دارد.
b2n.ir/189344
@forattanile
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 آغاز پاییز آمریکا؛ کشور کودتا در سال ۲۰۲۱
🔻 «اسماعیل بندیدریا» تحلیلگر ترکیهای: آمریکا از «بهار آمریکایی» به سرعت در سراشیبی «پاییز آمریکایی» غلت می خورد.
🔻 ترامپ که با التماس بایدن پشت میکروفون رفت و شورشیان هوادارش را به آرامش دعوت کرد، بعد از سخنرانی به تماشای حمله به کنگره نشست.
🔻 حالا دیگر ایالات متحده آمریکا متحد نیست، بلکه تبدیل به دو قدرت جدا و متضاد میشود.
🔻 آمریکا که زمانی ترکیه، سوریه، ایران، عراق و بسیاری از کشورها را با دروغ تقلب در انتخابات متهم میکرد، اینک خود با واقعیت این دروغ روبرو شده است.
🔻 امروز خون صاحبان اصلی آمریکا، فلوید سیاهپوست، سردار سلیمانی، ابومهدی المهندس، مظلومان فلسطینی و آه کودکان ایرانی که بهدلیل تحریمها از دارو محروم شدهاند، گریبان آمریکا را گرفته است.
🔸 تا دیروز سایر کشورها موضوع سناریوهای فیلمهای هالیوودی بودند، اما امروز این خود آمریکاست که سوژه شده است.
▫️fna.ir/f1xls7
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
🔰 درس سیاست خارجی رابرت گیتس به جو بایدن
✍ رابرت گیتس وزیر دفاع دوران ریاست جمهوری جورج بوش و باراک اوباما از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۱، در مطلبی برای روزنامه نیویورک تایمز نوشت:
💢 جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا سیاست خارجی خود را حول سه محور تدوین میکند؛ تعامل دوباره با دوستان و متحدان آمریکا، تجدید مشارکت در سازمانهای بینالمللی و اتکای بیش از حد به ابزارهای غیرنظامی قدرت. با توجه به چالشهایی که از جانب چین و دیگر کشورها وجود دارد و همچنین تهدیدهای فراملی که از پاندمیها تا تغییرات اقلیمی است، اینها به اعتقاد من اولویتهای صحیح هستند. البته، قدرت نظامی بیرقیب باید پس زمینه روابط آمریکا با جهان باشد. با این حال، در هر حالت بازگشت به وضعیت موجود قبل از ترامپ، برای این منظور نامناسب است. در هر یک از این موارد، اصلاح، احیا و بازسازی رویکرد آمریکایی ضروری است.
🔻 متحدان ما در ناتو و همچنین ژاپن، کره جنوبی و سایر کشورها، از تأیید مجدد آمریکا در تعهدات امنیتی خود و تغییر جهت به گفتوگوی محترمانه پس از سالهای رویارویی ترامپ استقبال خواهند کرد. اما دولت جدید باید اصرار داشته باشد که متحدان ما در چندین جبهه اقدامات بیشتری انجام دهند. فشار رئیس جمهور ترامپ بر آنها برای صرف هزینه بیشتر در امور دفاعی، ادامه موضوعی در چندین دوره ریاست جمهوری بوده است. این فشار باید ادامه یابد.
🔻 اما فقط در هزینههای نظامی نیست که دولت جدید باید موضع سختی مقابل متحدان خود بگیرد. آلمان باید نه تنها به دلیل میزان رقتانگیز هزینههای نظامی خود، بلکه همچنین به خاطر تجارت منافع اقتصادی و امنیتی لهستان و اوکراین برای منافع اقتصادی خط لوله نورد استریم ۲ که از روسیه به آلمان میرود، پاسخگو باشد.
🔻 وزیر دفاع سابق آمریکا ادامه داده است: خرید سامانه دفاع هوایی روسی اس ۴۰۰ از طرف ترکیه، با وجود هشدارهای مکرر آمریکا باید هزینههایی داشته باشد. تحریمهایی که به تازگی اعمال شدهاند، شروع خوبی است. و همچنین آنکارا باید پاسخگوی اقدامات خود در لیبی، شرق مدیترانه و سوریه باشد که با منافع سایر متحدان ناتو مغایرت داشته و تلاشها برای دستیابی به صلح را پیچیده میکند. اقدامات کشورهای عضو برخلاف منافع سایر متحدان نباید نادیده گرفته شود.
🔻 ایالات متحده برای ایجاد پیامدهایی بر کشورهای عضو مانند ترکیه، مجارستان و لهستان که به سمت اقتدارگرایی حرکت میکنند (یا کاملاً از آن استقبال کردهاند)، باید رهبری ناتو که "اتحاد دموکراسیها" است، به دست بگیرد. در منشور ناتو هیچ قانونی برای حذف یک کشور عضو وجود ندارد، اما دیپلماسی خلاق از جمله تعلیق یا سایر اقدامات تنبیهی امکانپذیر است.
🔸 استقبال بایدن از سازمانهای بینالمللی که ترامپ به آنها پشت پا زد، باید با یک دستورالعمل برای بهبود آنها همراه باشد. علیرغم مشکلات فراوان آنها، این سازمانها اهداف مفیدی را دنبال میکنند و میتوانند مجاری موثری برای نفوذ آمریکا در سراسر جهان باشند. در دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، اتحادیه جماهیر شوروی یک استراتژی دقیق و دوربرد برای پرورش مقامهای خود در سراسر سازمان ملل و نهادهای وابسته داشت. امروز به نظر میرسد چین استراتژی مشابهی را دنبال میکند. وقتی ما از سازمان بهداشت جهانی و سایر سازمانهای دور میشویم، فرصتهایی را برای چینیها فراهم میکنیم تا بر آنها تسلط یابند و از آنها برای اهداف خود استفاده کنند.
🔻 دولت جدید باید بر اصلاح گسترده سازمانی و سازمانهای بینالمللی مانند سازمان جهانی بهداشت تاکید کند؛ با استفاده از تمام اهرمهای دیپلماتیک و اقتصادی که میتوانیم ایجاد کنیم تا اصلاحات موثری واقع شود. صرفاً حضور دوباره به اندازه کافی مناسب نیست.
🔸 در شرایطی که دولت جدید متعهد میشود به ابزارهای غیر نظامی مانند دیپلماسی متعارف، کمک به توسعه و دیپلماسی عمومی برای محافظت از منافع آمریکا و پیشبرد اهداف ما اعتماد بیشتری داشته باشد، باید این را به رسمیت بشناسد که این ابزارها به طور جدی به سرمایهگذاری و به روزرسانی نیاز دارند. دستگاه امنیت ملی ما که در سال ۱۹۴۷ طراحی شده است، باید برای قرن بیست و یکم تغییر ساختار یابد...
▫️khabaronline.ir/news/1468249
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 آخرین آمار مبتلایان به کرونا در ایران:
▫️ وزارت بهداشت - ۲۶ دی:
🔹مبتلایان جدید: ۶۴۸۵ نفر
🔹مجموع مبتلایان: ۱۳۱۸۲۹۵ نفر
🔸شمار بهبودیافتگان: ۱۱۰۷۰۱۱ نفر
🔹درگذشتگان در ۲۴ساعت اخیر: ۸۳ نفر
🔹مجموع جانباختگان این بیماری: ۵۶۶۲۱ نفر
🔹شمار بیماران در وضعیت وخیم و شدید این بیماری: ۴۴۱۵ نفر
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 بانکها ۲ هزار واحد تولیدی را تملک و تعطیل کردند
💬 آرمان خالقی، عضو هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت:
🔻 بیش از ۲ هزار واحد تولیدی به وسیله بانکها تملک و تعطیل شده است و تعداد زیادی نیز در مراحل اجرایی بلاتکلیف هستند و هر لحظه ممکن است تعطیل شوند.
▫️https://tn.ai/2431734
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 این گزارش شبکه ی الجزیره در مورد تست غیر قانونی داروی مننژیت توسط شرکت فایزر روی کودکان منطقه کانو در نیجریه است.
🔻 ۱۱ کودک کشته شدند
و تعداد بیشتری دچار آسیب های مغزی و فلج شدند که مجبورند تا پایان عمر با این وضع زندگی کنند
🔻 این غول دارویی آنقدر ثروتمند و قدرتمند هست که دولت نیجریه عمرا نتواند از پس او بر بیاید. اما این کودکان شاهدان زنده ی عدم رعایت اخلاق پزشکی و انسانی توسط آن هاست! جایی که منافع مالی باعث می شود کودکان افریقایی موش آزمایشگاهی سود آوری آن ها باشند چون جانشان ذره ای اهمیت ندارد! بی ارزش تر از حتی موش های آزمایشگاهی.
و بله شاید می شود به آن ها اعتماد کرد! شاید این کودکان هم نقش بازی می کنند!
#واکسن_بخرید
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 فرانسه؛ بازیگر شرور جدید نظام بینالملل
✍️ میراحمدرضا مشرف
🔻 به نظر میرسد که رئیسجمهور فرانسه واقعا از مشاجره و جدال لذت میبرد. در این رابطه نمونههای متعددی قابل ذکر است. ادعای مکرون درمورد اینکه اسلام در گوشه و کنار جهان در شرایط بحرانی به سر میبرد، مخصوصا ادعای نسنجیدهای بود.
🔻 او در برههای از گفتوگوهای برگزیت هم رفتارهای زیانآوری از خود نشان داد. بخشی از رفتار رئیسجمهور فرانسه به این علت است که او از گفتن چیزهایی که دیگران ترجیح میدهند در پشتپرده و درهای بسته بگویند، لذت میبرد؛ همانطور که به راهانداختن مشاجره و جدال هم برای او لذتبخش است. طرح مسائلی همچون مرگ مغزی ناتو و یا اقداماتی مثل اعزام کشتیهای جنگی فرانسه برای دفاع از آبهای یونان در برابر اکتشافات نفتی و گازی ترکیه برهمین اساس توجیه میشود.
🔻 «هر داستانی به یک شخصیت شرور نیاز دارد و همانطور که کنینگ میگوید، فرانسویها این وسوسه را ایجاد میکنند که شرور داستان لقب بگیرند.» اما اینکه در زمان حاضر فرانسه چگونه به چنین جایگاه و سمتوسویی سوق پیدا کرده، مسالهای است که تحلیلگر اکونومیست آن را نشأتگرفته از دو تفکر و یک تضاد میداند.
1⃣ در بعد اول وی این نوع نگرش به فرانسه را به بحثهای اندیشه سیاسی مرتبط میداند و آن را در چارچوبی به نام «انتقام فوکو» مطرح میکند. چپگرایان آمریکا با پذیرش و استقبال از سیاستهای هویتی و شکگرایانه دربرابر ارزشهای فردگرایانه جهانی، به شکل عمیقی از تئوریهای انتقادی پستمدرن فرانسوی در دهه ۱۹۷۰ میلادی تاثیر پذیرفتند.
2⃣ اما در بعد دوم موضوع باید به این نکته توجه داشت که برداشتی که در عصر حاضر از فرانسه و نقش آن بهعنوان سمبل ایدهآلهای جهانی به وجود آمده، صرفا یک خیالپردازی واهی و زاییده خوشبینی و تفکرات مثبتی است که عمدتا بهوسیله آمریکاییها شکل گرفته و تشویق شده است.
🔻 اروپا تاکنون هیچگاه تا بدین حد آغوش خود را برای ایدهها و تفکرات فرانسوی باز نکرده بود. پیش از این ایدههای فرانسوی یکبار مودبانه خوانده شده و سپس بهوسیله همپیمانان و دوستان اروپایی به بایگانی سپرده میشدند.
🔻 اما اکنون طرحهای درمورد بدهیهای مشترک اروپا، مالیات بر غولهای تکنولوژی دنیا، اعمال تحریمها بر ترکیه و حتی موضوع استقلال استراتژیک در امور دفاعی؛ دیگر بحثهایی نیستند که صرفا در محافل اعیانی پاریس مطرح شوند. آنها بهطور فزایندهای از سوی اتحادیه اروپا پذیرفته میشوند.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 انتخاب بایدن و عملیات روانی آمریکا به مقصد اقتصاد ایران
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 پس از نزدیک به ۷۰ سال یک زن در آمریکا اعدام شد
🔻 مقامات آمریکا اعلام کردند که حکم اعدام فدرال لیزا مونتگومری، ۵۲ ساله بامداد چهارشنبه ۱۳ ژانویه در ساعت ۱و ۳۱ دقیقه با تزریق ماده کشنده به او در زندان فدرال ایندیانا اجرا شده است.
🔸 او شانزده سال پیش، زن بارداری به نام بابی جو استینت را که هشت ماهه باردار بود با طناب خفه کرد، نوزادش را با سزارین از رحمش خارج کرد و با خود برد. گفته میشود حتی پس از آنکه در میانه سزارین، بابی جو استینت برای لحظاتی به هوش آمده و سعی در نجات خود داشته، لیزا مونتگومری با ضربات چاقو او را از پای درآورده است.
▫️https://bit.ly/35EdYQG
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 خوش چشم کارشناس مسائل سیاسی: طرف های آمریکایی از سال 2002 تا 2012 برای نخبگان و سیاسیون و مسئولین چنین تصویرسازی کرد که آمریکا دنبال حل منازعات هست درصورتی که به دنبال محدود سازی جمهوری اسلامی بود!
🔻 آمریکا هیچگاه دنبال حل مشکلات و منازعات نبوده بلکه دنبال مهار قدرت جمهوری اسلامی بوده است!
🔸طرف آمریکایی در سال 2005 به این نتیجه رسید که با هیچ ابزاری از جمله ابزار نظامی توان پیشروی ندارد.
🔸آمریکایی ها به این نتیجه رسیدند با 3 فاز مقابله کنند: رشد قدرت را کم کنند، قدرت را متوقف کنند و در فاز آخر آن را به صفر برسانند، یعنی به آن رشد منفی بدهیم مثلا در موشک های بالستیک ابتدا تولید را کم سپس متوقف و بعد آن را به برد مثلا 300 کیلومتر برسانیم!
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 خوش چشم کارشناس مسائل سیاسی:سیاست های راهبردی آمریکا بلند مدت و میان مدت است، خواسته های ترامپ مثل خواسته های بایدن است بلکه درمواردی خواسته های بایدن بیشتر هم است!
🔻 تنها تفاوت ترامپ و بایدن این است که ترامپ تمامی خواسته های خود را در یک معامله میخواهد اما بایدن میگوید در چند معامله!
🔸تهدید تا جایی معنا میدهد که طرف مقابل دست تو را نخواند و ایران پارسال سه مرتبه دست آمریکا را خواند، اول درمورد زدن گلوبال هاوک که ایران زد و آمریکا هیچ کاری نکرد، دوم کشتی انگلیسی را گرفت و یک ماه پس از آزاد شدن کشتی ایرانی در جبل الطارق آزاد کرد، سوم زدن عین الاسد که بعد از آن ترامپ گفت 52 نقطه را میزند، بلوف ترامپ اینجا مشخص شد، لذا آمریکایی ها از دست ترامپ عصبانی هستند که چرا بد بازی کردی.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 اروپا و روابط بینالملل معاصر
✍ وبسایت موسسه فرانسوی روابط بینالملل
🔻 پایان سال غمبار ۲۰۲۰ در حالی رقم خورد که همهگیری همچنان در بخش بزرگی از کره خاکی ما، بهویژه آمریکا و اروپا، جولان داد و هیچ چشمانداز امیدوارکنندهای جز واکسیناسیون به چشم نمیخورد.
🔻 ازلحاظ بینالمللی، دو واقعیت در ماههای اخیر موردتوجه بوده است. نخست، نقطه عطف مهم غرب در برابر چین پس از رویکرد تهاجمی دونالد ترامپ در برابر شی جین پینگ است. حتی در سال ۲۰۱۹، کشورهای اروپایی به فکر «تهدید چین» نبودند، هرچند که بسیاری از آنها از تصرف تعداد فزایندهای از شرکتهای فنآوری توسط گروههای چینی در این قاره کهن نگران میشدند.
🔻 مسلماً، بروز این حس نگرانی از چین، ناشی از تغییر در لحن رهبران این کشور از زمان به قدرت رسیدن شی جین پینگ نیز بوده است. در کنار گفتمان نرم در مورد فضائل چندجانبهگرایی، رهبران چین با توجه به یک جانبه گرایی فزاینده آمریکا، دیگر تردیدی در اصرار بر آمال قدرتطلبی خود ندارند.
🔻 واقعیت دوم عبارت است از انتخاب بایدن – هریس بهعنوان رئیسجمهور- معاون آمریکا که انتظار میرود عملکرد سیاست خارجی آمریکا را به روش مطلوب بازگرداند، اما یقیناً در قبال چین نرمتر نخواهد شد. برخی معتقدند که رویارویی چین-آمریکا در خصوص برخی مسائل (در رأس آنها تایوان) احتمالاً رقابتی خواهد بود و جنگ مهمی به وقوع نخواهد پیوست. چنین اعتقادی ممکن است خیال خام باشد، بهویژه اگر ظهور فنّاورانه و اقتصادی چین تا جایی ادامه یابد که آمریکا را در جایگاه دوم قدرت جهانی پشت سر بگذارد. همین حالا نیز جدایی فنّاورانه این دو ابرقدرت آغاز شده است.
🔻 چشمانداز جنگ سرد فزاینده جدید صرفاً نگرانی برای اروپا نیست. در نشستهای رده-بالای (مجازی) اخیر با شرکت کشورهای آسیایی، بسیاری از کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا نمیخواهند که مجبور به انتخاب بین چین و آمریکا شوند. آنها انتظار دارند که اروپا نیز همین نگرش را داشته باشد. هشدار واضح بوده و تحت این شرایط، در درجه اول متوجه واشنگتن است. همچنین، واقعگرایان در مورد تمایل شدید دموکراتهای آمریکا (البته نهفقط آنها) به اجرای ایده تغییر رژیم به بهانه دفاع از حقوق بشر محتاط هستند. در اروپا، این تمایل مسلماً مهمترین دلیل شکست صلح با روسیه پس از فروپاشی شوروی بوده است.
🔻 هیچ شکی نیست که اعضای اتحادیه اروپا همچنان به ائتلاف ناتو متعهد هستند، هرچند که پس از فروپاشی شوروی، هدف این ائتلاف کلاً مبهم بوده است. زیر سؤال بردن ناتو در آلمان یک تابوست و این کشور تمایلی به «استقلال راهبردی» اروپا نشان نمیدهد. آلمان در مورد دیدگاه پاریس احتیاط کرده و ضعفهای اقتصادی فرانسه را موردتوجه قرار داده که بهواسطه همهگیری بدتر شده است. کشورهایی نظیر لهستان، تهدید را صرفاً از جانب روسیه دیده و ازنظر بسیاری از اعضای ناتو، هدف وجودی این ائتلاف با پایان جنگ سرد به پایان نرسیده است. بااینحال، اروپا از خطر تبدیل تدریجی ائتلاف آتلانتیک تحتفشار آمریکا به ائتلاف ضد چین آگاه است؛ بهعبارتدیگر، کشورهای اروپایی نیز همانند کشورهای آسیایی نمیخواهند که مجبور به انتخاب بین چین و آمریکا شوند، هرچند که اروپا برای گرایش به آمریکا دلیل موجه دارد.
🔻 یقیناً، اروپا نمیخواهد که آمریکا تحریمهای ثانویه مخرب را ادامه داده و از آنها سوءاستفاده کند. اگر متحدان آمریکا باسیاستهای این کشور کاملاً همسو نباشند (مثلاً در مورد تحریم ایران) این تحریمها نفس آنها را خواهد گرفت.
🔻 ساخت اروپا تلاشی بلندمدت است و نمیتوان همهچیز را یکباره کامل کرد. در حال حاضر، ایده استقلال فنّاورانه گام بزرگی محسوب میشود که آلمان نیز از آن حمایت کرده و میتواند جایگزین استقلال راهبردی (که مضمون تفرقهآمیز دارد) شود. ازنظر فرانسویها، بهترین کار ایجاد پایههای ساختمان اروپا بر اساس پروژههایی (جامعه فولاد و زغالسنگ اروپا) است که هدف آنها کمک به ظهور ایده برتری منافع اروپا بر مفهوم کلاسیک منافع ملی است. در حال حاضر، آیا این دقیقاً همان هدفی نیست که کمیسیون اروپا با ریاست اورسلا فن در لاین با پیشبرد طرحهای فنّاورانه مهم دنبال میکند؟ این وظیفهای کاملاً مشخص بوده و برای هیچ کشوری مضر نبوده و پیشنیاز هر نوع بلندپروازی، حتی بلندمدت، است. بااینحال، موفقیت این طرح قابلدستیابی بوده و کمک به ایجاد توازن جهانی که کشورهای اروپایی و دیگران به دنبال آن هستند، برای منافع جمعی کشورهای غربی مطلوب خواهد بود.
@EuroAtlantic
ifri.org/en/publications/editoriaux-de-lifri/europe-world-modest-and-effective-reform
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 تلاشهای الحشد الشعبی در بازگشت آوارگان
💬 احمد اغلو، از سیاستمداران ترکمان عراق:
الحشد الشعبی بیش از 300 خانوار آوره ترکمانهای عراقی را به خانه و کاشانه خود در استان دیالی بازگرداند.
الحشد الشعبی، جانهای گرانبهایی را برای آزادسازی مناطق ما ترکمانها از چنگال داعش به ویژه در منطقه «حوض حمرین» اهدا کرد.
ترکمانهای عراق مانند سایر قومیتهای این کشور هدف جنایتها و تعدی داعش قرار گرفتند.
- - - - -
💢 رسانههای عبریزبان اعلام کردند، رژیم اسرائیل و مغرب توافقنامههایی هواپیمایی امضا خواهند کرد تا امکان پروازهای مستقیم میان طرفین فراهم شود.
🔻 روزنامه "یدیعوت آحارونوت"، این خبر را به نقل از دفار وزیر حمل و نقل اسرائیل گزارش داد. به نوشته این روزنامه، امضای این توافقنامهها امکان پروازهای مستقیم میان تلآویو و رباط را فراهم خواهد کرد. جزئیات بیشتری درباره این خبر منتشر نشده است.
🔻 مغرب و رژیم صهیونیستی در 23 دسامبر گذشته روابطش را با رژیم صهیونیستی عادیسازی و اعلام کرد تا به این ترتیب چهارمین کشوری باشد که طی چند ماه اخیر روابط را با صهیونیستها به طور رسمی عادی کرده است.
b2n.ir/927415
➖ قابل ذکر است مغرب رئیس کمیته ی قدس در سازمان همکاری اسلامی است.
- - - - -
💢 دولت سودان جنوبی پیشنهاد داد که برای حل بحران مرزی کنونی میان خرطوم و آدیس آبابا میانجیگری کند.
رئیس جمهور سودان جنوبی ، سالوا کی یار مایاردیت ، تلفنی با رئیس شورای حاکمیت ، عبدالفتاح البرهان تماس گرفت و در جریان آن ، به گفته توت قالواک ، مشاور سالوا کییر در امور امنیتی ، درباره وقایع در مرزهای سودان و اتیوپی بحث و گفتگو کردند.
سودان جنوبی توسط غربی ها به بهانه مسیحیان بومی منطقه از پیکره سودان جدا شده حالا همین دولت غصبی پیشنهاد میانجگری به سودان میدهد.
b2n.ir/741380
@forattanile
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 بن بست هستهای؛ بایدن میتواند از رقابت تسلیحاتی جدید جلوگیری کند؟
🔻 روزنامه گاردین نوشت: جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا در نخستین روزهای حضورش در کاخ سفید با تصمیمات دشواری مواجه است که می تواند درباره جلوگیری از رقابت جدید در زمینه تسلیحات هسته ای یا به بازگرداندن احتمالی آن به قبل، تعیین کننده باشد.
متن کامل در:
▫️ irna.ir/news/84182069/
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 واشنگتن | تبدیل محوطه کنگره به پادگان نظامی
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 تحریمِ سلطان تحریم؛ دو بانک آمریکایی نیز ارتباط مالی با ترامپ را قطع کردند
🔻 در ادامه موج تحریم ترامپ بهسبب تحریک هوادارانش برای حمله به کنگره، «پروفشنال بانک» فلوریدا و «سیگنِچر بانک» نیویورک روابط مالی با او را قطع کردند.
🔹روز سهشنبه نیز «دویچه بانک» آلمان اعلام کرده بود در آینده هیچگونه تعاملی با ترامپ یا شرکتهایش انجام نخواهد داد.
🔻 «بیل دی بلاسیو» شهردار نیویورک هم اعلام کرده تمامی قراردادهای این نهاد با سازمان ترامپ فسخ میشود.
▫️ fna.ir/f1xtm1
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 قلب دموکراسی آمریکا به پادگان نظامی تبدیل شد!
💬 بیبیسی با اشاره به استقرار گسترده نیروهای گارد ملی در راهروهای کنگره آمریکا:
🔸خانه دموکراسی آمریکا شبیه یک قلعه نظامی شده است
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir