eitaa logo
تدبّر در قرآن
1.5هزار دنبال‌کننده
36.8هزار عکس
10.6هزار ویدیو
3.5هزار فایل
🔹اعضای محترم کانال «تدبّر در قرآن» می‌توانند نظرات و پیشنهادهای سازنده‌ی خود را برای این‌جانب ارسال نمایند. با تشکّر @sm_borhani ❌ تبادل و تبلیغات نداریم. 🔻کانال «آشنایی با سوره‌های قرآن» @Quran_meetings 🔻کانال «گفتمان مقاومت» @RES_Discourse
مشاهده در ایتا
دانلود
🔴 در محضر قرآن کریم/ ۱۰۸۹ ✅ يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ اصْبِرُواْ وَ صَابِرُواْ وَ رَابِطُواْ وَ اتَّقُواْ اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ‏ (آل‌عمران/۲۰۰) 🔹ای اهل ایمان! در زندگی شخصی (یعنی در انجام واجبات، دوری از گناهان و تحمل مشکلات و مصیبت‌ها)، صبور باشید و در زندگی اجتماعی، صبرهایتان را یک‌کاسه کنید. هم‌چنین در برابر فتنه‌ها، هم‌بستگی‌تان را تقویت کنید و در حضور خدا مراقب رفتارتان باشید تا خوشبخت شوید. 🔸این آیه، صبر در برابر انواع حوادث و مصائب را توصیه مى‌كند؛ در مرحله‌ى اوّل در برابر ناگوارى‌هاى شخصى و هوس‌ها صبر كنید: «اصبروا». در مرحله‌ى دوّم در برابر فشارهاى كفّار، مقاومت بیشتر كنید: «صابروا». در مرحله‌ى سوّم در حفظ مرزهاى جغرافیایى از هجوم دشمن، حفظ مرزهاى اعتقادى و فكرى، از طریق مباحثات علمى و حفظ مرز دل‌ها، از هجوم وسوسه‌ها بكوشید: «رابطوا». 🔸كلمه‌ى «رابطوا» از ریشه‌ى «رباط» به معناى بستن چیزى در مكانى است. به كاروانسرا نیز به این دلیل رُباط مى‌گویند كه كاروان‌ها در آنجا اُتراق كرده و مال‌التجاره و اسب و شترها را در آنجا نگه مى‌دارند. همچنین به قلبى كه محكم و بسته به لطف خدا باشد، رُباط گفته مى‌شود. كلماتِ «ارتباط»، «مربوط» و «رباط» ریشه‌ى واحدى دارند. در روایات، «رابطوا» به معناى انتظار اقامه‌ى نماز آمده است. گویا مسلمانان دل و جان خود را با پیوندى كه در نماز ایجاد مى‌كنند، محكم مى‌سازند، هم‌چنین به معنای همبستگی و مراقبت در ارتباط با امام (کافی، ج۲، ص۸۱) ❇️ از پيام‌های آیه ▫️در سایه‌ى ایمان، به كمالات مى‌رسید. «یا ایها الّذین امنوا اصبروا و صابروا...» ▫️تا در مشكلات فردى صابر نباشید، نمى‌توانید در برابر دشمنان دین مقاومت كنید. ابتدا «اصبروا» سپس «صابروا» ▫️از دیگران عقب نمانید، اگر كفّار در كفر خود مقاومت مى‌كنند، كشته مى‌دهند و مال خرج مى‌كنند، شما نیز در راه خدا با جان و مال پایدارى كنید. «صابروا» ▫️مسلمانان باید مشكلات یكدیگر را تحمل كنند، و یكدیگر را به صبر سفارش كنند. «صابروا» ▫️اسلام، دین ارتباط است. ارتباط با مردم، خدا و پیامبران. «رابطوا» ▫️صبر و مصابره و مرابطه باید جهت‌دار باشد و در مسیر تقوى و رضاى الهى قرار گیرد، وگرنه كفّار هم این امور را دارند. «صابروا و رابطوا و اتقوااللَّه» ▫️اسلام دین جامعى است، صبر و تقوى در كنار توجّه به مرزها بیان شده است. «اصبروا... رابطوا» ▫️تقوى، مرتبه‌اى بالاتر از ایمان است. «امنوا... و اتقوا» ▫️صبر، زمینه‌ى رسیدن به سعادت و پیروزى است. «لعلّكم تفلحون»
8.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹نماهنگ معرفی مستند «آرمان روح‌الله» ✅ مستند «آرمان روح‌الله» روایتی است از دیدار خانواده‌های شهیدان آرمان علی‌وردی و روح‌الله عجمیان با امام خامنه‌ای که نسخه کامل آن در آینده در KHAMENEI.IR منتشر خواهد شد.
🔴 آشنایی با سوره‌ی زمر / ۷۴ 🔹ادامه‌ی توضیحات آیات ۷۰ تا ۷۲ 🔸حتمی شدن فرمان عذاب بر کافران به معنای اجباری بودن آن نیست، بلکه هر کس بر اثر اعمال خویش گرفتار عذاب می‌شود. برخی مفسران احتمال داده‌اند که درهای دوزخ بر اساس اعمال انسان‌ها تنظیم شده است و هر کس را به تناسب عملش، از راهی وارد دوزخ می‌کنند. در این آیات بر تکبّر کافران تأکید شده است. این تعبیر شاید اشاره به آن باشد که سرچشمه‌ی اصلی کفر و انحراف، کِبر و غرور است. ❇️ از پيام‌های آیات ▫️در كیفر و پاداش الهى، كم و كاستى نیست. («وفّیت» به معناى وفاى كامل است) ▫️در قیامت احدى از كیفر و پاداش مستثنى نیست. «كلّ نفسٍ» ▫️خدا از هر كس بهتر مى‌داند احضار شاهد و گواه براى برقرارى نظام دادگاه است نه تحصیل علم براى خداوند. «اعلم بما یفعلون» ▫️كشاندن مجرمان به سوى دوزخ، تحقیرى است جداى از كیفرهاى دیگر. «سیق الّذین كفروا» ▫️درهاى دوزخ بسته است و همین كه دوزخیان به آن مى‌رسند ناگهان باز مى‌شود كه این خود وحشت‌آور است. «جاؤوها فتحت ابوابها» ▫️دوزخ درهاى متعدّدى دارد. «ابوابها» (در آیه ۴۴ سوره‌ى حجر نیز مى‌خوانیم: «لها سبعة ابواب») ▫️در قیامت، فرشتگان با دوزخیان گفتگوى مستقیم دارند. «قال لهم خزنتها» ▫️دوزخ، مأموران مخصوص دارد. «خزنتها» ▫️با مجرمان اتمام حجّت شده است. «یأتكم رسل یتلون علیكم آیات ربّكم» ▫️انبیا علاوه بر بیان آیات الهى، مردم را هشدار مى‌دادند. «یتلون... ینذرونكم» ▫️قیامت، روز اعتراف و اقرار است. «قالوا بلى» ▫️دلیل محقّق شدن عذاب، كفر مردم است. «حقّت... على الكافرین» ▫️ریشه‌ى كفر، تكبّر است. «الكافرین... المتكبّرین»