💠 سه دفتری که خداوند اعمال بندگان را در آنها ثبت میکند 🍃
✅ پیامبراکرم(ص) فرمود: برای اعمال بندگان سه دفتر هست؛
❶ دفتری که خدا چیزی از آن را نمی آمرزد.
❷ دفتری که خدا به آن اهمیت نمی دهد.
❸ دفتری که خداوند از هیچ چیز آن نمی گذرد.
👈سپس فرمود:
🔹 دفتری که خدا چیزی از آن را نمیآمرزد، شرک به خدا است.
🔹 دفتری که خدا به آن اهمیت نمیدهد، ستمی است که بنده میان خود و خدا به خویشتن کرده است. مانند روزهای که خورده یا نمازی که ترک کرده و خداوند اگر بخواهد آنرا میبخشد و از آن می گذرد.
🔹 و اما دفتری که خداوند از هیچ چیز آن نمیگذرد ستمهائی است که بندگان به یکدیگر کردهاند که ناچار باید تلافی شود.
📚 نصایح، نوشته مرحوم آیت الله مشکینی احادیث الطلاب
#گناه
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
🔰 شهید سلیمانی به موضوع سوریه، بهعنوان وظیفه و واجب مقدس مینگریست
🔻رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با رئیسجمهور سوریه:
سوریه در یک جنگ بینالمللی پیروز شد؛ اعتبار سوریه امروز بسیار بیشتر از گذشته است. شهید سلیمانی، تعصّب خاصی به سوریه داشت و به معنی واقعی کلمه فداکاری میکرد و رفتار او در سوریه با رفتارش در دفاع مقدس هشت ساله ایران تفاوتی نداشت. شهید سلیمانی و دیگر برجستگان سپاه از جمله شهید همدانی، واقعاً با جان و دل تلاش میکردند و به موضوع سوریه همچون یک وظیفه و واجب مقدس مینگریستند. این پیوند و ارتباط برای هر دو کشور حیاتی است و نباید بگذاریم ضعیف شود بلکه باید آن را هر چه ممکن است تقویت کنیم. ۱۴۰۱/۰۲/۱۸
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
اُلفت بین مؤمنین - آیت الله مظاهری.pdf
216.4K
🌀 مجموعه پست هایی که از بیانات درس اخلاق آیت الله مظاهری در هفته گذشته در مورد روایت زیر از امام صادق علیه السلام در مورد الفت بین مؤمنین و حکومت بر دلها ارائه شد را می توانید در این👆 پرونده مطالعه بفرمایید.
«الْمُؤْمِنُ مَأْلُوفٌ وَ لَا خَیْرَ فِیمَنْ لَا یَأْلَفُ وَ لَا یُؤْلَفُ» [الکافی، ج ۲، ص ۱۰۲]
«مؤمن اهل معاشرت است و خیری نیست در کسی که اُلفت نگیرد و با او اُلفت نگیرند».
🔻 لینک برگه های ارائه شده در کانال
👇
1️⃣ 2️⃣ 3️⃣ 4️⃣ 5️⃣ 6️⃣ 7️⃣
#تقوا
#تهذیب_نفس
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
🔵 مسئولیت مضاعف جایگاه معنوی والا
🔻 ادامه بیانات اخلاق آیتالله مظاهری
مثلاً امام صادق«سلاماللهعلیه» در روایتی میفرمایند: هر که بر ضرر مؤمن چیزی بگوید و قصدش بازگویی عیب او و ریختن آبرویش باشد که از چشم مردم بیفتد، خداوند او را از ولایت خود به ولایت شیطان براند و شیطان هم او را نمیپذیرد: «مَنْ رَوَی عَلَی مُؤْمِنٍ رِوَایَةً یُرِیدُ بِهَا شَیْنَهُ وَ هَدْمَ مُرُوءَتِهِ لِیَسْقُطَ مِنْ أَعْیُنِ النَّاسِ أَخْرَجَهُ اللَّهُ مِنْ وَلَایَتِهِ إِلَی وَلَایَةِ الشَّیْطَانِ فَلَا یَقْبَلُهُ الشَّیْطَانُ»[الکافی، ج ۲، ص ۳۵۸]
ممکن است یک کردار یا گفتار ناشایسته چنین بلایی سر انسان بیاورد. چه بسا افرادی که یک عمر با عفّت زندگی میکنند، امّا با یک حرکت ناپسند که برای اسلام مضر است، دچار «ذنب لایغفر» میشوند و توفیق توبه از آنان سلب میگردد.
من بسیار دیدهام که علمای علم اخلاق و به ویژه حضرت امام، حسّاسیت خاصّی روی این بحث داشتهاند. ایشان همیشه میگفتند: طلبهها نباید خودشان را با دیگران قیاس کنند؛ چه بسیار اعمال مباح و مکروه که به عنوان ثانوی برای ما طلبهها حرام است و چه بسیار مستحبها که برای ما واجب است و ما باید با عصای احتیاط راه برویم.
قرآن کریم به خوبی این حقیقت را تایید میکند و در داستانها و آیاتی، به بندگان میآموزد که حساب خواص، غیر از حساب عموم مردم است؛ حساب طلبهها، غیر از حساب افراد دیگر است.
مثلاً در داستان حضرت یوسف «سلاماللهعلیه» راجع به او میفرماید: «فَلَبِثَ فِی السِّجْنِ بِضْعَ سِنینَ»[یوسف، ۴۲]. حضرت یوسف چه کرده بود که باید هشت سال در زندان بماند؟ یک جمله گفته بود، جملهای که گفتن آن برای عموم مردم اشکالی ندارد، امّا برای خواص تنبیه دارد. دو نفر قرار بود از زندان بروند، یکی از آنها اعدام میشد و دیگری برای خدمت به قصر پادشاه میرفت. حضرت یوسف به او گفت: «اذْکُرْنی عِنْدَ رَبِّک»[یوسف، ۴۲]؛ وقتی به نزد شاه رفتی، بگو یک بیگناه در زندان است. او رفت و جبرئیل آمد. به یوسف گفت: چه کسی تو را از دست برادرها نجات داد؟ خدا، چه کسی تو را از دست زلیخا نجات داد؟ خدا، چه کسی تو را از دست آن زنهای هرجایی نجات داد؟ خدا، پس چرا اینجا گفتی «اذْکُرْنی عِنْدَ رَبِّک»؟ چرا نگفتی: خدا خدا خدا؟ حضرت یوسف خیلی ناراحت شد و با گریه و زاری، توبه کرد، امّا باید گوشمالی بشود. گوشمالی چیست؟ برای یک جملۀ ناپسند، هشت سال در زندان ماند. [تفسیر العیاشی، ج ۲، ص۱۷۶]
#تهذیب_نفس
#احتیاط
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 امامزاده آبادی ما حرم دارد
🔹 ولی برادر زینب (س) هنوز بی حرم است
#بقیع
#سالروز_تخریب_قبور_ائمه
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞|نماهنگ بسیار زیبا
⚜همخوانی تلاوت قرآن کریم⚜
🏵بر اساس تلاوت ماندگار شیخ مصطفی اسماعیل
📖سوره مبارکه بقره آیات ۲۵۰ تا ۲۵۲
📌صفحه ۴۱ قرآن کریم(عثمان طه)
#قرآن
#ذکر
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
✍ پيامبر اکرم صلىاللهعليهوآله :
🔹 بر تو باد خواندن قرآن؛ زيرا خواندن آن كفّاره گناهان است و پرده اى در برابر آتش و موجب ايمنى از عذاب و سختی در دنیا وآخرت است.
📚بحار الأنوار ؛ ج ۹۲ ؛ ص۱۷
#قرآن
#ذکر
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
🔴 فرهنگ تجملگرایی بر تولیدات تلویزیونی حاکم شده است
◻️ سعید مستغاثی کارشناس رسانه در گفتوگو باحوزه: متاسفانه در تولیدات تلویزیونی سبک زندگی ایرانی – اسلامی جایی ندارد و فرهنگ #تجملگرایی غربی بر آثار مستولی شده است.
◻️ تجملگرایی حاکم بر سیما تنها به پیامهای بازرگانی خلاصه نمیشود بلکه به دیگر بخشها از جمله مسابقات تلویزیونی هم تعمیم پیدا کرده است.
نمود دیگر تجملگرایی و سبک زندگی غربی را در برنامههای آشپزی سیما هم میتوان دید.
در بسیاری از کارهای نمایشی آن چیزی که از خانواده میبینیم تصویرگر یک خانواده ایرانی اسلامی نیست!
◻️ در سریالهای تلویزیون دقت کنید. عموماً در خانوادهها یا اختلاف وجود دارد یا اینکه یک طرف از والدین وجود ندارند. ریشه تمامی این انحرافات در تهاجم فرهنگی غرب نمود پیدا میکند و متاسفانه فکری هم برای برطرف کردن آن نمی شود و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند نباید چندان به کارکرد رسانه ملی امیدوار بود.
◻️ حضرت امام (ره) تاکیدات فراوانی روی فرهنگ سازی تلویزیونی داشتند. مقام معظم رهبری هم تاکید کردند رسانه ملی پایگاه مبارزه با تهاجم فرهنگی باشد برای همین تا دیر نشده باید یک همت جدی صورت گیرد تا جلوی بسیاری از مسائل در تولیدات تلویزیون گرفته شود.
📍متن خبر:
https://hawzahnews.com/xbJfF
#خبر
#فرهنگ
#صدا_و_سیما
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ #جهاد_تبیین_یعنی .... ⁉️ 🎥 👆
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
طلبهتراز | فرهنگورسانه
🔵 مسئولیت مضاعف جایگاه معنوی والا 🔻 ادامه بیانات اخلاق آیتالله مظاهری مثلاً امام صادق«سلاماللهع
🔵 مسئولیت مضاعف جایگاه معنوی والا
🔻 ادامه بیانات اخلاق آیتالله مظاهری
🔸اگر عموم مردم از همدیگر چیزی بخواهند یا سفارش یکدیگر را نزد افراد صاحب قدرت یا صاحب نفوذ بکنند، اشکالی ندارد، بعضی اوقات واجب هم هست. امّا خواص نمیتوانند به کسی رو بزنند، طلبهها نباید از غیر خدا چیزی بخواهند. نباید با رفتارهای عامیانه شخصیّت خود را زیر سؤال ببرند.
این مسأله، علاوه بر تأکید و ارشادی که در تعالیم قرآن و عترت دارد، یک امر عقلی است. عقل انسان به خوبی حکم میکند که حساب خواص، غیر از سایر مردم است. آن دفتری که برای خواص باز کردهاند، غیر از دفتری است که برای عموم مردم باز کردهاند. خیلی چیزها برای عموم مردم حلال است، اشکال هم ندارد، امّا وقتی میرسد به طلبهها حرام میشود، برای اینکه ضرر نوعی در آن است و ممکن است موجب وهن دین یا ننگ برای اسلام و تشیّع شود. اینکه امام صادق«سلاماللهعلیه» میفرمایند: «وَ کُونُوا دُعَاةً إِلَی أَنْفُسِکُمْ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ وَ کُونُوا زَیْناً وَ لَا تَکُونُوا شَیْناً» [الکافی، ج ۲، ص ۷۷]؛ مؤید همین مطلب است.
متاسفانه برخی از خواص، روحانیّون و افراد تأثیرگذار، به جای رفتار محتاطانه، خود را رها کردهاند و هر رفتاری از مردم عادی سر میزند، مرتکب میشوند. همه باید مراقب باشند. گاهی تنبیه معنوی در انتظار اینگونه افراد است. مثلاً بعد از سالها عبادت، منحرف میشوند. حال انحرافی پیدا میکنند و در اثر آن راحت غیبت میکنند، پشت سر مراجع هم غیبت میکنند و گاهی این گناهان بزرگ را مباح و حتی واجب میشمرند.
همۀ تنبیهها و گوشمالیها که مثل هشت سال زندان حضرت یوسف نیست! بعضی اوقات خداوند فقر میدهد، خیلی بد است، بلاست. گاهی فقر نمیدهد، امّا توفیق نماز شب را میگیرد، دلی که برای نماز شب داشته است را از دست میدهد. چه بلایی بالاتر از این میتوانید سراغ بگیرید؟
مشهور است که حضرت موسی«سلاماللهعلیه» برای مناجات میرفت. شخصی با پررویی گفت: به خدایت بگو چقدر معصیت کنم و تو من را عقاب نکنی!؟ حضرت موسی«سلاماللهعلیه» رفت مناجات کرد و در حال برگشت، خطاب شد چرا پیام بندهام را نمیدهی؟ گفت: خدایا میدانی چه غلطی کرد، خجالت میکشم بگویم. فرمود: به بندهام بگو بالاترین عقاب را به تو دادهام و متوجه نیستی! شیرینی مناجاتم را از دلت بردهام.
#تهذیب_نفس
#احتیاط
#عرفیات
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📖 وَ الْعَصْرِ * إِنَ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ * إِلاَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَ تَوَاصَوْا بِالْحَقِ وَ تَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ
سوگند به عصر * که انسانها همه در زیانند * مگر کسانی که ایمان آورده و اعمال صالح انجام دادهاند، و یکدیگر را به حق سفارش کرده و یکدیگر را به شکیبایی توصیه نمودهاند.
▪️سوره عصر آیه ۱ - ۳
🔘 امام صادق علیه السلام در تفسیر این آیات فرمودند:
منظور از "عصر" عصر خروج حضرت قائم است.
منظور از انسانهایی که در زیانند دشمنان ما هستند... و منظور از "توصیه به صبر" یعنی صبر در دوران فترت (غیبت امام).
📚 كمال الدين، ج۲، ص۶۵۶
#قرآن
#ذکر
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
💠 آیه آیه ذکر
💌 قبل از درخواست (دعای) جدید از خدا، از نعمتهای قبلی نامی ببرید و از او تشکّر کنید.
خَلَقَنِی، یَهْدِینِ و ...
📚استاد قرائتی - آیه ۸۳ سوره شعراء
#قرآن
#ذکر
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
🌀 نماز؛ سرچشمه جوشان
🔻رهبر معظم انقلاب:
🔸مردم ما و جامعهی ما، و بخصوص جوانان ما که اکنون بار امانت سنگینی را بر دوش گرفتهاند باید نماز را منبع قدرتی لایزال بدانند و در برابر جبههی فساد وبیعدالتی و کجروی که امروز بشریت را تهدید میکند، از نماز و یاد خدا نیروبگیرند. میدان مبارزهیی که امروز پیش روی ماست، ما را به تکیهگاه مستحکم ذکر خدا و امید و اعتماد به او، بیش از همیشه و بیش از همه، محتاج میسازد، و نماز آن سرچشمهی جوشانی است که این امید و اعتماد و قدرت معنوی را به ما میبخشد.
🔺پیام به اولین اجلاس سالیانهی اقامهی نماز در مشهد مقدس - ۱۳۷۰/۰۷/۱۶
#نماز
#نماز_اول_وقت
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب: امروز جوانهای ما بایستی، هم سلامت جسمی، و هم سلامت معنوی، و هم سلامت فکری را با هم داشته باشند و برای خودشان نگه دارند.
سلامت جسمی را با ورزش و با تغذیهی مناسب؛
سلامت معنوی و قلبی را هم با توجّه به خدا، با نماز، با دعا، با توسّل، با یاد شهدا؛
سلامت فکری را هم با کتابخوانی تأمین کنید.
🔺۱۳۹۵/۰۹/۲۳
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
طلبهتراز | فرهنگورسانه
🔵 مسئولیت مضاعف جایگاه معنوی والا 🔻 ادامه بیانات اخلاق آیتالله مظاهری 🔸اگر عموم مردم از همدیگر چی
🔵 مسئولیت مضاعف جایگاه معنوی والا
🔻 ادامه بیانات اخلاق آیتالله مظاهری
بعضی اوقات اتفاق میافتد که در حین صحبت یا سخنرانی، جملهای گفته میشود و در اثر آن جمله، معنویت از گوینده سلب میگردد. این بلا، خیلی بدتر از فقر است، خیلی سختتر از فلج شدن است. از این جهت همه و به خصوص افراد شاخص و تأثیرگذار باید مراقب رفتار و گفتارشان باشند، باید در حرف زدن، در زندگی و در رفت و آمد و معاشرت خود محتاط باشند.
نمونۀ قرآنی دیگر این موضوع، در داستان حضرت آدم«سلاماللهعلیه» آمده است. حضرت آدم چه کرده بود که قرآن میفرماید: «وَ عَصی آدَمُ رَبَّهُ فَغَوی» [طه، ۱۲۱]؛ سقوط کرد و از بهشت به زمین فرستاده شد. حتی قرآن میفرماید: «اهْبِطُوا بَعْضُکُمْ لِبَعْضٍ عَدُو» [البقره، ۳۶]؛ یعنی آدم و حوا را باشیطان به بیرون از بهشت راند و گفت: هر سه بروید. چه کرده بود؟ چرا چنین شد؟ برای اینکه حضرت آدم نباید کارش برسد به اینجا که فریب شیطان را بخورد. کار او گناه نبود، معصوم بود، ولی به مقام شامخ او نمیخورد و از او انتظار نمیرفت که چنین کند. خدا هم او را گوشمالی داد.
هر که در این بزم مقرّبتر است
جام بلا بیشترش میدهند
گاهی یک طلبه با یک حرکت ناشایست، با یک گفتار یا رفتار ناپسند که به او و جایگاهش نمیخورد، سقوط میکند و دیگر از طلبگی لذّت نمیبرد، العیاذ بالله اسمش از تومار امام زمان«ارواحنافداه» خط میخورد. اگر طلبه به جهنّم هم برود، این قدر دردناک نیست که نامش از دفتر امام زمان«ارواحنافداه» حذف شود و به او بگویند: تو دیگر طلبه نیستی!
در آخرت و در محاسبۀ اعمال در قیامت نیز حساب خواص با حساب عوام تفاوت دارد. عموم مردم کارهایی میکنند، رفتارهایی هرچند ناپسند و زشت نیز از آنان سر میزند، امّا اگر معاند و لجوج نباشند، اگر مقصّر نباشند، جهنّم نمیروند، ممکن است بهشت نیز نروند، ولی بالأخره در آخرت مثل این دنیا در رفاهند.
خدا بابا طاهر را بیامرزد، جملات خیلی خوبی دارد. از جمله میگوید:
خداوندا به حق هشت و چارت
ز ما بگذر شتر دیدی ندیدی
حتی در روایت داریم که اکثر اهل بهشت، افراد ساده، جاهل و عموم مردم هستند: «إِنَّ أَکْثَرَ أَهْلِ الْجَنَّةِ الْبُلْه»[عوالی اللئالی، ج ۱، ص ۷۱]. امّا با خواص و با افرادی که در جامعه روی آنها حساب میشود، اینچنین معامله نمیشود.
امام صادق«سلاماللهعلیه» میفرمایند: هفتاد گناه از جاهل آمرزیده میشود، قبل از آنکه یک گناه از عالم آمرزیده بشود: «یُغْفَرُ لِلْجَاهِلِ سَبْعُونَ ذَنْباً قَبْلَ أَنْ یُغْفَرَ لِلْعَالِمِ ذَنْبٌ وَاحِدٌ» [الکافی، ج۱، ص۴۷]
هرچه مقام معنوی انسان بالاتر باشد، مسئولیّت او سنگین تر است. همانطور که بارها متذکر شدهایم، مقام طلبگی، مقام تبلیغ دین است و تبلیغ دین، رسالت انبیاء الهی است. پس روحانیّت، دنبالهرو حرکت انبیاء در تبلیغ دین هستند. این جایگاه، جایگاه کمی نیست و به همین اندازه که والاست، مسئولیّتآور است. صد و بیست و چهار هزار پیغمبر خدا که همه اولوالعزم یا صاحب کتاب نبودند، اکثر ایشان نبیّ تبلیغی بودند و دین پیامبرانی مانند حضرت ابراهیم«سلاماللهعلیه» و حضرت موسی«سلاماللهعلیه» را تبلیغ میکردند.
امروزه روحانیّت، همین جایگاه را در تبلیغ دین اسلام دارد؛ لذا جایگاه روحانیّت، جایگاه والایی است. در روایات داریم که علمای اسلام، افضل یا دست کم مانند پیامبران بنی اسرائیل هستند: «عُلَمَاءُ أُمَّتِی کَأَنْبِیَاءِ بَنِی إِسْرَائِیل»[عوالی اللئالی، ج ۴، ص ۷۷]. همچنین در روایات میخوانیم: «إِنَّ الْعُلَمَاءَ وَرَثَةُ الْأَنْبِیَاءِ»[الکافی، ج ۱، ص ۳۲]؛ عالمان دین، ورثۀ پیامبران هستند. امّا باید توجه شود که به هر اندازهای که یک طلبه یا یک روحانی، مقام معنوی دارد، مسئولیت او سنگین است و باید قدر خود را بداند، باید به خوبی در شناخت وظیفه و انجام وظیفه کوشا باشد و بالأخره باید شخصیّت و ابهّت خود را حفظ کند و علاوه بر اجتناب جدی از گناه، از اعمال مباح که با شأن او سازگاری ندارد، بپرهیزد. بارها گفتهام که استاد بزرگوار ما آیتالله بروجردی«رحمتاللهعلیه» میفرمودند: بهدستآوردن شخصیّت لازم نیست، امّا از دست دادن شخصیّت حرام است.
همه باید مراقب حفظ شخصیّت خود باشند، بهخصوص خواص جامعه و بهویژه طلاب علوم دینی لازم است با عصای احتیاط حرکت کنند تا سرمشق جامعه باشند. همۀ مسلمانان باید سرمشق و اسوه برای جامعۀ بشریت باشند و پیروان سایر ادیان و نیز پیروان سایر مذاهب اسلامی، از آنها الگو بگیرند.
قرآن کریم از ما میخواهد که چنین باشیم. میفرماید: «وَ کَذلِکَ جَعَلْناکُمْ أُمَّةً وَسَطاً لِتَکُونُوا شُهَداءَ عَلَی النَّاسِ» [البقره، ۱۴۳]
#تهذیب_نفس
#احتیاط
#عرفیات
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 شهید آوینی
🔺چقدر عمیقا به مرگ اعتقاد داره
#یاد_مرگ
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
👅 چهل گناه زبان 👅
۱⚠️خبری را ندانسته گفتن
۲⚠️عیبجوئی از دیگران
۳⚠️مسخره کردن
۴⚠️تهمت زدن
۵⚠️فاش کردن اسرار مردم
۶⚠️رنجاندن مومن
۷⚠️سرزنش بیجا
۸⚠️دروغ گفتن
۹⚠️وعده دروغ
۱۰⚠️قسم دروغ
۱۱⚠️شهادت ناحق
۱۲⚠️تحریف مسائل دینی
۱۳⚠️حکم ناحق
۱۴⚠️لعنت کردن مردم
۱۵⚠️طعنه زدن
۱۶⚠️دائم لسان
۱۷⚠️امر به منکر
۱۸⚠️نهی از معروف
۱۹⚠️بد خلقی
۲۰⚠️تصدیق کفر و شرک
۲۱⚠️غیبت کردن
۲۲⚠️شایعه پراکنی
۲۳⚠️به نام بد صدا زدن
۲۴⚠️تملق و چاپلوسی
۲۵⚠️با مکر وحیله سخن گفتن
۲۶⚠️مزاح زیاد
۲۷⚠️زخم زبان زدن
۲۸⚠️آبرو ریزی
۲۹⚠️کبر در گفتار
۳۰⚠️ادای صدای کسی را در آوردن
۳۱⚠️بدعت در دین
۳۲⚠️اظهار بخل وحسد
۳۳⚠️بد زبانی در معاشرت
۳۴⚠️خشونت در گفتار
۳۵⚠️فحش ونا سزا گفتن
۳۶⚠️سخن چینی کردن
۳۷⚠️نا امید کردن
۳۸⚠️شوخی با نا محرم
۳۹⚠️ریا در گفتار
۴۰⚠️فریاد زدن بیجا
*اللهم عجل لولیک الفرج*
#گناه
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
مسئولیّت مضاعف جایگاه معنوی والا - آیت الله مظاهری.pdf
207.9K
🌀 مجموعه پست هایی که از بیانات آیت الله مظاهری در هفته گذشته راجع به روایتی از امام صادق «سلاماللهعلیه» در مورد توجه و عمل به این روایت برای خواص جامعه، بهخصوص برای روحانیّت و طلاب علوم دینی، ارائه شد را می توانید در این👆 پرونده مطالعه بفرمایید.
🔻 لینک برگه های ارائه شده در کانال
👇
1️⃣ 2️⃣ 3️⃣ 4️⃣
#تقوا
#تهذیب_نفس
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 لحظه لحظه در عبادت
🔹امیر المومنین علی علیهالسلام:
پوشیده و محفوظ داشتن زن مایه آسایش بیشتر و دوام زیبایی اوست.
🔺غرر الحکم - ۵۸۲۰
#حجاب
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
🌀 محتاج بلکه محتاج تر
🔻رهبر معظم انقلاب:
🔹نماز با حضور و باتوجه، نمازی که از یاد و ذکر سرشار است، نمازی که آدمی در آن با خدای خود سخن میگوید و به او دل میسپارد. نمازی که والاترین معارف اسلام را پیوسته به انسان میآموزد،چنین نمازی انسان را از پوچی و بیهدفی و ضعف میرهاند و افق زندگی را در چشمش روشن میسازد و به او همت و اراده و هدف میبخشد و دل او را از میل به کجروی و گناه و پستی نجات میدهد. از این روست که نماز در همهیحالات، حتی در میدان نبرد و سختترین آزمایشهای زندگی، اولویت خود را از دست نمیدهد. انسان همیشه به نماز، محتاج است، و در عرصههای خطر،محتاج تر.
🔺پیام به اولین اجلاس سالیانهی اقامهی نماز در مشهد مقدس - ۱۳۷۰/۰۷/۱۶
#نماز
#نماز_اول_وقت
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
✳️نیل به نتیجۀ مطلوب، تنها از راه مستقیم و متعارف
🔰بررسی حدیث دیگری با استفاده از بیانات اخلاقی آیت الله مظاهری
از امام حسین«سلاماللهعلیه» روایات کمی به دست ما رسیده است، امّا روایات ایشان از لطافت خاصّی برخوردار است.
مرحوم کلینی«رحمتاللهعلیه» در کتاب شریف اصول کافی آورده است که مردی در نامه به امام حسین«سلاماللهعلیه» نوشت: «عِظْنِی بِحَرْفَیْن»؛ دو کلمه مرا نصیحت کنید. به عبارت دیگر از آن حضرت تقاضا کرد که سرمشق مختصری برای زندگی به او بدهند.
امامحسین«سلاماللهعلیه» در پاسخ به او نوشتند: «مَنْ حَاوَلَ أَمْراً بِمَعْصِیَةِ اللَّهِ کَانَ أَفْوَتَ لِمَا یَرْجُو وَ أَسْرَعَ لِمَجِیءِ مَا یَحْذَرُ» [الکافی، ج ۲، ص ۳۷۳]
این حدیث در کتاب تحف العقول نیز با همین محتوا و با الفاظی مشابه آمده است: «مَنْ حَاوَلَ أَمْراً بِمَعْصِیَةِ اللَّهِ کَانَ أَفْوَتَ لِمَا یَرْجُو وَ أَسْرَعَ لِمَا یَحْذَر» [تحف العقول، ص۲۴۸].
معنای سخن نورانی امامحسین «سلام الله علیه» این است که اگر کسی بخواهد از راه گناه به جایی برسد، حتماً به مقصود خود نمیرسد، بلکه با شتاب به سوی ضدّ مطلوب میرود و آنچه از آن میترسیده، به سرش خواهد آمد.
مثلاً از راه گناه به دنبال کسب سعادت بوده، شقاوت نصیب او میشود؛ از فقر و فلاکت میترسیده است، چون از راه نافرمانی خدا، راه را پیموده، همان فقر و فلاکت به سرش خواهد آمد. خلاصه، آنچه بدان امید داشته است، فوت میشود و دوان دوان به سمت آنچه از آن واهمه داشته، میشتابد.
به تجربه نیز اثبات شده که چنین است. اگر کسی خوشبختی خودش را در گناه ببیند، یعنی از راه گناه بخواهد آیندۀ خود یا فرزندانش را تأمین کند، فقیر میشود؛ بخواهد به ثروت یا ریاستی دست یابد، شهرت و جاه و مقامی پیدا کند، به ذلّت منتهی میگردد؛ اگر به دنبال کسب آبرو باشد، بیآبرو میشود، حتی اگر کسی تمایل به عاقبتبهخیری داشته باشد و از راه معصیت برود، عاقبت او شر خواهد شد.
بالأخره هرکس هر هدفی داشته باشد و راه او راه گناه، راه دروغ و راه کارشکنی برای مردم باشد و بیواهمه، از راه شیطان جلو برود، حتماً به مطلوب خود نمیرسد، بلکه آنچه نمیخواسته و آنچه از آن اکراه داشته، به سرش خواهد آمد؛ دلیل آن هم روشن است، کسی نمیتواند از بیراهه به مقصد برسد و راه گناه، بیراهه است.
البته ممکن است به نتایج ظاهری برسد و زرق و برقی هم برای او پیدا بشود، ممکن است به یک آبنما یا سراب دسترسی پیدا کند، امّا ریشه ندارد و در نهایت به ضرر او تمام میشود. وقتی بیدار میشود در مییابد که از هرچه میترسیده، به سرش آمده است.
#تهذیب_نفس
#ترک_گناه
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🤢 دنیای فاسد
👌 پاسخ آقا به گلایه یک کارگردان از وضعیت موجود جمهوری اسلامی
➕ وظیفه ما در برابر مشکلات موجود چیست؟
💫 وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ
وَالسَّابِقُونَ السَّابِقُونَ ﴿۱۰﴾
و سبقتگيرندگان مقدمند
أُولَئِكَ الْمُقَرَّبُونَ ﴿۱۱﴾
آنانند همان مقربان [خدا]
فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ ﴿۱۲﴾
در بهشت های پر نعمت اند.
*📖سوره واقعه آیات(۱۲،۱۱،۱۰)*
🌹 عَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ قَالَ: سَأَلْتُ رَسُولَ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) عَنْ قَوْلِ اللَّهِ: السَّابِقُونَ السَّابِقُونَ أُولئِکَ الْمُقَرَّبُونَ قَالَ: حَدَّثَنِی جَبْرَئِیلُ (علیه السلام) بِتَفْسِیرِهَا قَالَ: ذَاکَ عَلِیٌّ (علیه السلام) وَ شِیعَتُهُ إِلَی الْجَنَّهًِْ.
🔹از ابنعبّاس نقل شده است که از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) دربارهی آیات: و السَّابِقُونَ السَّابِقُونَ أُولئِکَ المقرّبونَ فِی جَنَّاتِ النَّعِیمِ پرسیدم.
🌟حضرت فرمودند: جبرئیل به من گفت:
آنها امیرالمومنین علی (علیه السلام) و شیعیان او هستند. آنها کسانی هستند که برای رفتن به بهشت سبقت میگیرند.
📤تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۵، ص۴۶۰
📤شواهدالتنزیل، ج۲، ص۲۹۵
#قرآن
#ذکر
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang
📸 اسرار الصلوة
🔻رهبر معظم انقلاب:
حقیقت آن است که در کار معرفی نماز کوتاهیهای زیادی شده است.و نتیجه آن که نماز هنوز جایگاه شایستهی خود را، حتی در نظام اسلامی ما،به دست نیاورده است. این مسؤولیت سنگین، بر دوش دانشوران و آشنایانبه معارف اسلامی است که نماز را به همه بخصوص به نسل جوان بهتر بشناسانند از کودک دبستانی تا پژوهشگر دورههای عالی، هریک فراخور ذهن ومعرفت خود، میتوانند در راه شناختن نماز و رازهای آن، قدمهایی بردارند و با ناشناختههایی آشنا شوند،حتی عرفای بزرگ نیز برای سالکان وادی معرفت، "اسرارالصلوه" نوشته و آموختهاند، یعنی اعماق این اقیانوس همچنان ناشناخته و پیمودنی است.
در جامعهی ما فصل مهمی باید در معرفی نماز درهمهی سطوح گشوده شود. رسانهها و بخصوص صدا و سیما با شیوههای گوناگون نماز را معرفی و یادآوری کنند. همه جا و همیشه در رادیو و تلویزیون، نماز در اولویت گذاشته شود و شوق ایمان و عطش یاد خدا در دلها پدید آید. درکلاسهای دروس دینی مدارس و دانشگاهها درس نماز جایگاه خود را بازیابد وسخنان سنجیده و افکار بلند در بازشناسی نماز، فراهم و در معرض ذهن و دل دانشجویان و دانشآموزان گذاشته شود.
🔺پیام به اولین اجلاس سالیانهی اقامهی نماز در مشهد مقدس - ۱۳۷۰/۰۷/۱۶
#نماز
#نماز_اول_وقت
🔰وارثان انبیاء | فرهنگ و رسانه
@VA_farhang