🔺مشاغلی که بیشترین تاثیر را از هوش مصنوعی میپذیرند.
🔹دربحبوحه گسترش هوش مصنوعی شاید خوب باشد که بدانیم چه مشاغلی میتوانند بیشترین تاثیر را از هوش مصنوعی بپذیرند، در این نمودار، نتایج گزارش مجمع جهانی اقتصاد درنظرگرفته شده که تخمین میزند چگونه بخشهای مختلف شغلی در معرض اختلال هوش مصنوعی قرار میگیرند.
🌐 پایگاه اندیشه حقوق عمومی و فضای مجازی
🆔 @TABATABAEI_IR
🔺تلگرام در اسپانیا رفع فیلتر شد/ قاضی دستور داد: گزارشی در مورد اثرات مسدود کردن تلگرام روی مردم و کسب و کارهای تهیه کنید.
🔹دیوان عالی اسپانیا که دستور مسدود شدن موقت تلگرام را صادر کرده بود، این حکم را لغو کرد. با لغو حکم قبلی، کاربران اسپانیایی میتوانند به فعالیت خود در تلگرام ادامه بدهند.
🔹دادگاه عالی اسپانیا حکم مسدود کردن تلگرام در این کشور رو ملغی کرد و قاضی این دادگاه به جای مسدود کردن این پیام رسان دستور داده تا پلیس این کشور گزارشی در مورد اثرات مسدود کردن تلگرام روی مردم و کسب و کارهای این کشور تهیه کند.
🔹تلگرام چهارمین مسنجر محبوب در اسپانیا هست و بعد از مسدود شدن اون در این کشور، درخواستها برای VPN و پروکسی برای دسترسی به این مسنجر افزایش پیدا کرده بود. انجمن مصرف کنندگان اسپانیا از این تصمیم استقبال کرده و اعلام نمود که امیدوار است گزارش پلیس باعث شود این تصمیم به طور کامل ملغی شود.
🌐 پایگاه اندیشه حقوق عمومی و فضای مجازی
🆔 @TABATABAEI_IR
🔺تحلیلگر مشهور: اپل احتمالاً در پایان دادگاه آمریکا جریمه و مجبور به تغییر مدل تجاری خود میشود.
🔹 تحلیلگر مشهور شرکت Wedbush اخیراً پیشبینی کرده است که در پایان دادگاه وزارت دادگستری آمریکا، اپل با جریمهای سنگین روبهرو و مجبور به تغییر مدل تجاری خود میشود.
🔹 اپل مدعی شده است که این شکایت رویهای خطرناک را بهوجود میآورد و به دولت قدرت میدهد تا در طراحی فناوری دست بالا را داشته باشد. این شرکت توضیح میدهد: «باور داریم که این شکایت از نظر واقعیتها و قوانین اشتباه است و شدیداً در برابر آن میایستیم.»
🔹 همچنین تحلیلگر Evercore ISI، اعتقاد دارد که هرگونه اقدام ضدانحصار معنادار علیه اپل در ایالاتمتحده نیازمند قوانین جدید از سوی کنگره است، چون با قوانین فعلی بسیار سخت میتوان استدلال کرد که اپل با توجه به تعاریف بازار یا استانداردهای مصرفی، انحصار ایجاد کرده است.
🌐 پایگاه اندیشه حقوق عمومی و فضای مجازی
🆔 @TABATABAEI_IR
🔺فرماندار فلوریدا لایحهای خبرساز را امضا کرد که استفاده از شبکههای اجتماعی را برای افراد کوچکتر از ۱۴ سال ممنوع میکند.
🔹 رونالد دِسَنتیس، فرماندار جمهوریخواه ایالت فلوریدا، با امضای لایحهی HB 3 آن را به قانون تبدیل کرد. HB 3 به والدین نوجوانان کوچکتر از ۱۶ سال امکان میدهد تا کنترل بیشتری روی دسترسی فرزند خود به شبکههای اجتماعی داشته باشند. یکی از بخشهای بحثبرانگیز این قانون، الزامیشدن سیستم احراز سن برای بسیاری از وبسایتها است.
🔹 قانون جدید ایالت فلوریدا از شبکههای اجتماعی میخواهد جلوِ کودکان کوچکتر از ۱۴ سال را برای ساخت حساب کاربری بگیرد و حسابهای فعلی آنها را حذف کند.
🔹 طبق قانون HB 3، نوجوانان ۱۴ و ۱۵ ساله برای ساخت و مدیریت حساب اجتماعی باید اجازهی مستقیم از والدین بگیرند. پلتفرمهای اجتماعی درصورت درخواست والدین یا خود فرد، موظفاند حساب اجتماعی و اطلاعات شخصی او را بهطور کامل حذف کنند.
🔹 شرکتهایی که نتوانند بهطور کامل حساب اجتماعی نوجوانان ۱۴ و ۱۵ ساله را حذف کنند، ممکن است با پروندهی حقوقی در دادگاه مواجه شوند و بهازای هر مورد تخلف، ۱۰٬۰۰۰ دلار غرامت برای آنها در نظر گرفته شود. همچنین، «نقض آگاهانهی قانون» ممکن است جریمهی حداکثر ۵۰٬۰۰۰ دلاری بهازای هر مورد بهدنبال داشته باشد.
🔹 قانون HB 3 فلوریدا از اکثر وبسایتها و اپلیکیشنهای معروف میخواهد که سن کاربرانشان را احراز کنند؛ موضوعی که نگرانیهای بزرگی درزمینهی حریم خصوصی بههمراه دارد. HB 3 از وبسایتها میخواهد گزینهی «احراز ناشناس سن» را ارائه دهند. منظور از این روش، احراز سن ازطریق پلتفرمی متفرقه است که نتواند پس از پایان فرایند، اطلاعات هویتی فرد را نگهداری کند.
🌐 پایگاه اندیشه حقوق عمومی و فضای مجازی
🆔 @TABATABAEI_IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ادعای جدید ایلان ماسک؛ بازگشت بینایی به افراد نابینا
🔹شرکت نورالینک مشغول کار روی تراشه جدیدی به نام Blindsight (کوربینی) است که در نهایت بینایی را به افراد نابینا برمیگرداند.
🌐 پایگاه اندیشه حقوق عمومی و فضای مجازی
🆔 @TABATABAEI_IR
🔺نخستین قطعنامه درباره هوش مصنوعی توسط سازمان ملل تصویب شد.
🔹مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه مورد حمایت آمریکا در مورد هوش مصنوعی را تصویب کرد که به گفته واشنگتن گام بزرگی در جهت ایجاد یک مسیر جهانی برای تنظیم این فناوری بهسرعت در حال توسعه است.
🔹 مجمع عمومی سازمان ملل اولین قطعنامه در مورد هوش مصنوعی را روز پنجشنبه به وقت محلی دوم فروردین ۱۴۰۳ برابر با ۲۱ مارس ۲۰۲۴ با اجماع به تصویب رساند.
🔹این قطعنامه که پس از بیش از سه ماه مذاکرات میان دهها کشور تصویب شد، از کشورهای عضو سازمان ملل میخواهد که از وجود «سیستمهای هوش مصنوعی ایمن، مطمئن و قابل اعتماد» که مسئولانه توسعه یافته و به حقوق بشر و قوانین بینالمللی احترام میگذارند، اطمینان حاصل کنند.
🔹این قطعنامه از کشورهای عضو سازمان ملل میخواهد که سیستمهای هوش مصنوعی ایمن، مطمئن و قابل اعتماد را برای رسیدگی به بزرگترین چالشهای زمانه ما ترویج کنند و سیستمهای هوش مصنوعی باید انسان محور، قابل اعتماد ون مسئولیت پذیر باشند.
🔹این قطعنامه میخواهد که در بحث هوش مصنوعی به طور کامل به حقوق بشر و قوانین بین المللی احترام گذاشته شود و آنها را ترویج و محافظت کند.
🔹قطعنامه همچنین تعهداتی را برای از بین بردن شکافهای هوش مصنوعی و دیجیتال از طریق افزایش ظرفیتسازی و گسترش اتصال و سواد دیجیتال در کشورهای در حال توسعه تعیین میکند تا کشورها از طریق اقدام جمعی بتوانند از هوش مصنوعی برای تسریع توسعه این تکنولوژی استفاده کنند.
🔹درحالی که این قطعنامه غیرالزام آور است و مکانیزم اجرایی را شامل نمیشود، مقامات آمریکایی در جلسهای در روز چهارشنبه بر اهمیت تصویب آن به اتفاق آرا به عنوان گامی مهم در ایجاد محدودیت قانونی هوش مصنوعی جهانی تاکید کردند.
🔹 یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت: این اولین قطعنامه مستقل در مورد هوش مصنوعی در سازمان ملل است، به این معنی که همه ۱۹۳ کشور عضو با آن موافقت خواهند کرد و این کار آسانی نیست.
🌐 پایگاه اندیشه حقوق عمومی و فضای مجازی
🆔 @TABATABAEI_IR
🔺روسیه «جنبش الجیبیتی» را در فهرست تروریستی قرار داد.
🔹 رسانههای دولتی روسیه روز جمعه، سوم فروردین اعلام کردند این کشور «جنبش اجتماعی بینالمللی LGBT و واحدهای ساختاری آن» را در فهرست سازمانهای افراطی و تروریستی قرار داده است.
🔹به گزارش رویترز، این اقدام مطابق با حکم دادگاه عالی روسیه در نوامبر گذشته صورت گرفته است. براساس این حکم فعالان دگرباشان جنسی باید به عنوان افراط گرا معرفی شوند. این حکم نگرانی نمایندگان همجنسگرایان و تراجنسیتی را به همراه داشت چرا که بیم آن دارند که منجر به دستگیری و پیگرد قانونی افراد شود.
🔹این فهرست را آژانسی به نام Rosfinmonitoring نگهداری و مدیریت میکند که قدرت مسدود کردن حسابهای بانکی بیش از ۱۴۰۰۰ فرد و نهادی را که به عنوان افراطگرا و تروریست تعیین شدهاند، دارد.
🔹در این فهرست نام اعضا و گروه القاعده تا شرکت متا، غول فناوری ایالات متحده و یاران الکسی ناوالنی دیده میشود.
🌐 پایگاه اندیشه حقوق عمومی و فضای مجازی
🆔 @TABATABAEI_IR
🔺تحقیق رگولاتور آمریکا درباره فروش تجهیزات الکترونیکی غیرقانونی در آمازون
🔹 این فروشگاه طی سالهای طولانی میزبان محصولات پرطرفداری بوده است، اما بهنظر میرسد که برخی کالاهای غیرقانونی مانند تجهیزات الکترونیکی ایجاد مزاحمت نیز توسط این مجموعه به فروش رسیدهاند.
🔹 شواهد حاکی از این هستند که برخی دستگاههای ایجاد پارازیت رادیویی در این فروشگاه محبوب آمریکایی موجود هستند.
🔹 افراد خطرناک مانند مهاجمان و هکرها میتوانند از این تجهیزات برای مختلکردن ارتباطات، دستکاری هواپیماهای بدون سرنشین، خنثیکردن سیستمهای امنیتی و ایجاد تداخل در شبکه وایفای استفاده کنند. این تجهیزات احتمالاً فاقد مجوز کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) هستند.
🔹 حالا این کمیسیون اعلام کرده که تحقیقات خود را در این زمینه شروع کرده است:
🔹«ما درحال انجام چندین تحقیق از خردهفروشها ازجمله آمازون، پیرامون نقض احتمالی قوانین کمیسیون ارتباطات در رابطه با بازاریابی و فروش تجهیزات فاقد مجوز FCC هستیم.»
🌐 پایگاه اندیشه حقوق عمومی و فضای مجازی
🆔 @TABATABAEI_IR
🔺رگولاتور استرالیا نامههایی حقوقی به پلتفرمهای اجتماعی یوتیوب، ایکس، فیس بوک، تلگرام و ردیت ارسال کرده و از آنها خواسته تا اطلاعات تلاشهایشان برای سرکوب محتوای تروریستی را ارائه کنند.
🔹کمیسیون e-Safty نگران آن است که پلتفرمها اقدامات کافی برای منع تروریستها در استفاده از ویژگیهای پخش زنده، الگوریتمها و سیستمهای توصیه محتوا جهت جذب کاربران انجام نمی دهند.
🔹این رگولاتور از ۲۰۲۲ م اختیاراتی را دریافت کرده تا از شرکتهای بزرگ فناوری اطلاعاتی درباره محتوای غیرقانونی و اقدامات آنها برای جلوگیری از گسترش چنین محتوایی بخواهد. ناتوانی شرکتها در پاسخ به این درخواست به جریمههای سنگین منجر میشود.
🔹گروههای افراطی خشن برای جذب کاربران از تلگرام بیش از بقیه پلتفرمها استفاده میکنند. در گزارش ۲۰۲۲ سازمان OECD این پیامرسان که دفتر آن در دبی مستقر است، در رتبه نخست از نظر فراوانی محتوای تروریسم قرار دارد.
🌐 پایگاه اندیشه حقوق عمومی و فضای مجازی
🆔 @TABATABAEI_IR
🔺با متاورس و هوش مصنوعی، امسال محیط کاری دنیای دیجیتالی چگونه خواهد بود؟
🔹پیشرفتهای دنیای متاورس موجب بروز تغییراتی در نحوه فعالیت در این فضا شده است. نقش بیشتر هوش مصنوعی در متاورس گمانهزنیها را به سمت تسریع پذیرش این محیط از سمت افراد و افزایش تعداد کاربران هدایت کرده است.
🔹در سال ۲۰۲۴، واضح است که استفاده از هوش مصنوعی در متاورس تجربیات کاربر را افزایش میدهد و باعث می شود تعداد زیادی از کاربران زمان بیشتری را در فضاهای جدید بگذرانند.
🔹از منظر کاربر، این شامل دستیاران مجازی یا رباتهای چت آواتار میشود که در نهایت فراتر از انجام کارهای روزمره تکامل مییابد. به این معنی که در مکالمات پیچیده و انجام کارهایی مانند برنامهریزی جلسات و تسهیل تعاملات یکپارچه به ما کمک میکند.
مطالعه بیشتر👇
https://pvst.ir/hkd
🌐 پایگاه اندیشه حقوق عمومی و فضای مجازی
🆔 @TABATABAEI_IR
📣 فراخوان دریافت مقاله با موضوع حکمرانی داده محور در ایران
🔷 مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری، فراخوان دریافت مقاله با موضوع حکمرانی داده محور در ایران را برگزار میکند.
اولویت های موضوعی:
– وضع موجود و مطلوب حکمرانی دادهمحور در کشور؛
– نحوه اثرگذاری حکمرانی دادهمحور در سطوح گوناگون حکمرانی محلی، ملی، منطقه ای و جهانی؛
– ملاحظات و الزامات بهرهگیری از دادهها در حکمرانی؛
– ملاحظات حکمرانی دادهمحور در بخشهای صنعتی و اقتصادی؛
– ملاحظات اخلاقی، سیاستی و تنظیمگری حکمرانی
– توسعه و انتشار فناوری های نوظهور، بهخصوص هوش مصنوعی در حکمرانی؛
– تجربهنگاری تحلیل و بهرهگیری از دادهها در حکمرانی؛
– الگوها و روشهای نوین کشورهای پیشرو در حکمرانی دادهمحور؛
– تجارب کشورهای پیشرو در حکمرانی دادهمحور.
♦️تاریخ های مهم:
۳۱ فروردین ۱۴۰۳: دریافت چکیده مبسوط ۱۰۰۰ کلمه ای
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳: اعلام نتیجه پذیرش و داوری اولیه
۳۱ خرداد ۱۴۰۳: نگارش و ارسال مقالات
۳۱ شهریور ۱۴۰۳: داوری و اصلاحات نهایی
پاییز ۱۴۰۳: انتشار ویژه نامه
🌐 لینک فراخوان مقاله
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی
#فراخوان
🌐 پایگاه اندیشه حقوق عمومی و فضای مجازی
🆔 @TABATABAEI_IR