#چند_نکته
چند نکته که قبل از معاملات این هفته باید به آن توجه کنیم
#خودرو
1) یکی از مهمترین موضوعاتی که این هفته می تواند تعیین تکلیف شود، موضوع خودرو است. نرخ فروش، نحوه ی فروش و موارد دیگر از جمله مسائلی است که در این هفته می تواند شفاف تر شود و سرونوشت این صنعت در یکسال آتی و حتی وضعیت کلی بازار را تعیین کند. مجلس در قانون بودجه سال 1402 الزام کرده است که همه ی خودروها در بورس کالا عرضه شود و نرخ پایه نیز توسط شورای رقابت اصلاح گردد. از طرف دیگر خریداران امکان رقابت تا 20 درصد بالاتر از نرخ پایه را داشته باشند. هم زمان با این قانون اضافه شده به بودجه توسط مجلس، وزارت صمت دست به کار شده است تا جایی که امکان دارد خودروی مفت پیش فروش کند. در واقع وزارت صمت که متوجه شده سال بعد دیگر نمی تواند عرضه ی خودرو را انگونه که دلش می خواهد پیش ببرد در طرحی غیرمنطقی و عجیب پیش فروش 500 هزار دستگاهی که معلوم نیست به چه نرخی خواهد بود و اصلا چه خودروهایی پیش فروش می شوند بیرون داده است. این طرح اگر با نرخ های پایه ی فعلی خودروها باشد معنی آن خیلی ساده است. صنعت خودرو تعطیل می شود و سال دیگر این شرکت ها امکان تولید و فروش نخواهند داشت. معنی این طرح اگر قیمت پایه فعلی باشد خیلی ساده، وزارت صمت تصمیم گرفته است صنعت خودرو را ورشکسته کند. اما اگر قرار است قیمت غیرقطعی باشد و با نرخ های پایه جدید عرضه شود هم باز طرح اصلا خیلی بیخود به نظر می رسد. همه می دانیم شورای رقابت جزو کندترین نهادهای اجرایی این کشور است تا بخواهد نرخ بیرون دهد چندین ماه سپری می شود. خوب با این تفاسیر الان کسی که در پیش فروش ثبت نام می کند باید منتظر باشد تا نرخ توسط شورای رقابت تعیین شود تا شاید ماشین گیرش بیاید. اگر قرار هم باشد که نرخ پایه با تورم دو سال اخیر تعدیل شود چه اصراری است که الان این حجم از پیش فروش انجام شود. این هفته ببینیم وزارت صمت چه آشی برای صنعت خودرو و مصرف کنندگان پخته است.
#فلزات #بورس_کالا
2) در بند دوم هم می خوام در مورد آش وزارت صمت برای عرضه محصولات فلزی در بورس کالا بنویسم. مجددا شاهد این هستیم که آقایان صمت در یک اتاق جمع شده اند و چای و میوه را زده اند و به نتیجه رسیده اند مثلا قیمت شمش بالاست و باید بیاید پایین. چرا نوشتم مجددا چون حداقل از سال 97 تا الان این برای بار ششم است که می بینیم وزارت صمت به نتیجه رسیده نرخ های بازار درست نیست و خودش علاقه مند به تعیین نرخ شده است. برنامه افزایش عرضه و کنترل رقابت در سمت خریداران و محدودیت های دیگر است که نتیجه آن دو چیز بیشتر نیست. کاهش ارز ناشی از صادرات فلزات و انتقال رانت قیمت از شرکت ها به خریداران خوشبخت.
#جهانی
3) به دلیل رشد فعالیت های اقتصادی در چین قیمت فلزات و زنجیره انرژی کمی تقویت شد. بازار جهانی کامودیتی تحت تاثیر دو نیرو متضاد قرار دارد. رشد فعالیت های اقتصادی در چین و تاثیر مثبت آن بر قیمت کامودیتی ها و تورم آمریکا و اروپا و ادامه ی سیاست افزایش نرخ بهره که تاثیر منفی بر قیمت این کالاها دارد. احتمالا در هفته های آتی و حتی تا تابستان شاهد کشمکش بین این دو نیرو باشیم. اما فعلا در کوتاه مدت نیروی افزایشی قوی تر از نیروی کاهشی است.
#موج_دوم_رشد
4) در موج اول رشد بورس به دلیل رشد قیمت دلار، معمولا شرکت های صادراتی و کامودیتی شناخته شده در صنعت فلزات، معدنی و پتروشیمی در موج اول رشد جای می گیرند و از آنجائیکه بازار نسبت به آنها شناخت بالا دارد، در همان اولین گام رشد خوبی می کنند. بعد از رشد این گروه، در دومین موج عمدتا سرمایه گذاران با بررسی تاثیر رشد دلار بر صورت های مالی، به دنبال شرکت های کوچکتری می روند که یا صادراتی دارند یا نرخ فروش داخل آنها تحت تاثیر رشد دلار، افزایش پیدا می کند. #سیمان #کاشی #کانی_غیرفلزی #شیمیایی #حمل_نقل و برخی گروه های دیگر از جمله کاندیداهای مورد برسی می توانند باشند.
#حسن_کاظمزاده
بورس | تحلیلگران برتر
شاخص کل بروزرسانی پیرو تحلیلهای گذشته مطالب گذشته روی این تحلیل هم صادق هست فقط چند تا نکته در مور
شاخص کل
بروزرسانی
رفت و محدوده مورد نظر رو لمس کرد .
هرگز توصیه به خرید و یا فروش نیست .
#صرفا_نظر_شخصی
#مجید_مویدی
بورس | تحلیلگران برتر
شاخص کل (W) هفتگی بروزرسانی تحلیل قبل رو کمی خلوت تر کردم و البته کمی عقب تر بردم . در این تحلیل میش
شاخص کل (W)
هفتگی
بروزرسانی
همچنان با کمی اغماض همون مسیر مشکی رنگ رو مد نظر دارم (کمی فرعی هامون عوض شد وگرنه مسیر همون مسیر میتونه باشه) . اگر بازار برگرده و محدوده 1650000 واحد رو مجدد لمس (تست) کنه جای پاش سفت تر خواهد شد البته بیشتر این مسیر برگشتی ، اصلاح در بعد زمان میتونه باشه
دنبال میکنیم .
هرگز توصیه به خرید و یا فروش نیست .
#صرفا_نظر_شخصی
#مجید_مویدی
📊 تحلیل شاخص: شاخص کل
🕰 دوره زمانی تحلیل(Time Frame):روزانه
📉📈 تحلیل: پیش بینی اصلاح جزیی و پولبک به خط ترند نزولی بلند مدت و استارت قوی تر از محدوده مشخص شده.پیش بینی گردش بازار از سمت شاخص سازها بسمت هم وزن.
❗️تحلیلها صرفاً نظر شخصی بوده و برای آموزش و ارتقای دانش، تنظیم و ارائه شده و به منزله هیچگونه سیگنال خرید یا فروش نمیباشد.
#حسین_زمانی
📊 تحلیل شاخص: شاخص هم وزن
🕰 دوره زمانی تحلیل(Time Frame):روزانه
📉📈 تحلیل: پیش بینی اصلاح جزیی و پولبک به خط ترند نزولی بلند مدت و استارت قوی تر از محدوده مشخص شده.پیش بینی گردش بازار از سمت شاخص سازها بسمت هم وزن.
❗️تحلیلها صرفاً نظر شخصی است.
#حسین_زمانی
#ونیرو
از نمادهای کم ریسک نیروگاهی است، به نظر در سبد یک نماد نیروگاهی- برقی برای سال 1402 داشته باشید.
#پرویز_جلیلی
هدایت شده از عرضه اولیه ۱۴۰۳
🔷 فردا در بورس کالا، خودرو لاماری عرضه خواهد شد و خریداران تا ساعت 16 امروز فرصت ثبت سفارش دارند.
@BoursKala
ایران و آژانس به توافق کلی نزدیک شدهاند
ادعای خبرگزاری ایسنا:
دو طرف بر سر مسایل باقی مانده پادمانی به توافقات کلی و حل و فصل یک یا دو موضوع نزدیک شدهاند.
#بهنام_صمدی
گروسی:
🔹باید شکها و تردیدها را در خصوص صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران از بین ببریم
🔹از ایران CPF [چارچوب برنامه کشور] دریافت کردهایم
اختصاص ۲ میلیون تومان سهام به ازای تولد فرزند
🔹نمایندگان مجلس دولت را مکلف کردند تا به ازای هر فرزند که از ابتدای سال ۱۴۰۲ متولد خواهد شد، مبلغ ۲۲ میلیون ریال تا سقف ۲۲ هزار میلیارد ریال صرفاً جهت خرید واحدهای صندوق سرمایهگذاری معامله در بورس به نام فرزند اختصاص دهد. فارس
درخواست مهم سهامداران از رئیس سازمان بورس
شاخص کل جدیدی محاسبه و منتشر کنید که وضعیت همه سهام بورس را #واقعیتر و #دقیقتر بازتاب دهد
هم اکنون میبینیم که شاخص به سقف های قبلی میرسد ولی سهمداران همچنان چند ده درصد در ضرر هستند!!!
حمایت از این پویش👇👇
https://www.farsnews.ir/my/c/185326
مهم
⭕️خرید ارز پتروشیمی و صادراتیها در صرافیها مجاز شد
با تصمیم بانک مرکزی خرید منابع حاصل از صادرات شرکت های پتروشیمی عضو انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی و همچنین شرکت های زیرمجموعه سازمان توسعه ونوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در چهارچوب تالار حواله ارز (تالار دوم سامانه نیما) علاوه بر صرافی های بانکی در صرافی های تضامنی نیز مجاز شد.
@Tahlilgaran_Bartar
⭕️ احتمال اعلام قیمت جدید خودرو طی این هفته/ قیمت ها واقعی می شوند
توکلی مدیر روابط عمومی مرکز ملی رقابت گفت: بر اساس فرمول شورای رقابت قیمت خودرو باید تغییر کند و واقعی شود و با توجه به برگزاری جلسات، امیدواریم این هفته قیمت ها اعلام شود.
جلسات شورای رقابت در مورد بازار خودرو در حال برگزاری است؛ این جلسه عصر امروز و سه شنبه نیز برگزار خواهد شد.
در این جلسات بررسی دستورالعمل شورای رقابت جهت تعیین قیمت پایه خودرو از جمله اخذ قیمتهای پایه رقابتی، شناسایی سه خودروی مشابه خارجی و… در دستور کار قرار دارد.
تاکنون قیمتهای محاسباتی از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اخذ شده است و بقیه گزارهها نیز در حال جمع آوری است و فقط مرحله اعلام قیمت مانده است. | مهر
@Tahlilgaran_Bartar
#تحلیل_بازار
رافائل افکت
1) بدبین ترین آدم ها به تعامل ایران و غرب هم که همیشه می گن توافق امکان پذیر نیست، امروز اخبار سفر رافائل گروسی به تهران را پیگیری می کردند تا شاید کور سوی امیدی از آن ساطع شود. اما چیزی که از نشست خبری برداشت شد عدم وجود تغییر بااهمیت منفی یا مثبت در روند تعامل آژانس و ایران. حالا احتمالا همه منتظر کنفرانس گروسی در وین باشند تا شاید از آن خبر مشخص تری در بیاد. امروز به بهانه ی احتمال افت دلار، برخی از سهم ها تا منفی کامل و صف فروش هم معامله شدند. البته شاید دلایل دیگری برای فروش هم داشتند اما در کل از صبح تمایل به فروش در بازار بالا بود و تا آخر بازار هم این تمایل ادامه داشت. ارزش معاملات خرد برای یک روز ابتدای هفته جالب نبود در حدود 7500 میلیارد تومان سهام بین خریداران و فروشندگان جا به جا شد و می توان گفت دومین روز منفی بعد رشد دو هفته ی اخیر تجربه شد.
ابهام پالایشی
2) امروز صنعت پالایشگاهی فروشنده ی سمج تری داشت. نرخ ارز محاسباتی برای فروش محصولات اصلی و ویژه ی این شرکت ها هنوز مشخص نیست که 28500 تومان است یا افزایش پیدا خواهد کرد و در این مورد شفاف سازی از سوی این شرکت ها اعلام نشده است (برخلاف دیگر شرکتها). البته وزیر نفت گفته که ارز ناشی از صادرات آنها با ارز بازار مبادله تبدیل خواهد شد. از طرف دیگر برای گام دوم و آخر کیفی سازی برنامه ای چیده شده و اعطای تخفیف منوط انباشت 40 درصد سود و اجرای طرح ها شده است. البته اجرای کیفی سازی در بلندمدت به ضرر سهامداران نمی شود ولی در کوتاه مدت شاید باعث نگرانی تریدرها شود. صندوق پالایش نیز به شدت شناور این صنعت را بالا برد. امید است با شفاف شدن نرخ ارز این گروه که درصد بالایی از ارزش بازار و ارزش معاملات را به خود اختصاص می دهند، روند معاملات آنها نیز بهتر شود.
قیمت کارخانه ی خودرو
3) ظاهرا هفته ی گذشته شورای رقابت از خودروسازها خواسته که حساب و کتاب کنند نرخ فروش کارخانه انواع خودرو چقدر باید افزایش پیدا کند و پیشنهاد خودشان را به این شورا ارائه کنند. در ادامه این شورا با در نظر گرفتن دستورالعمل جدید خودش در مورد این قیمت های پیشنهادی تصمیم خواهد گرفت. صحبت هایی از پیشنهاد 60 تا 100 افزایش نرخ کارخانه توسط خودروسازها مطرح است. باید منتظر ماند تا نرخ های مورد تایید شورای رقابت مشخص شود. در صورت نهایی شدن نرخ های فروش جدید هم بحث فروش خودرو در طرح وزارت صمت تعیین تکلیف خواهد شد و هم عرضه ی خودرو در بورس کالا از سر گرفته می شود.
پول داغ
4) آخرین آمار نقدینگی مربوط به انتهای آبان ماه نشان می دهد که 23.25 درصد از نقدینگی کشور به شکل پول است و در حال چرخش در بازارهاست. از آنجائیکه انتظارات تورمی بعد از آبان ماه افزایشی بوده و قطعا این درصد پول از نقدینگی در ماه های بعد از آبان تا الان افزایش پیدا کرده است و به احتمال زیاد به حدود 2 درصد رسیده است. یکی از اهداف دولت و بانک مرکزی مهار اثرات مخرب این پول داغ است که رفته رفته هم در حال بزرگ شدن است. در واقع ما یک نقدینگی داریم که سرعت رشدش در حال افزایش است و از طرف دیگر سهم پول در این نقدینگی هم در حال رشد فزاینده است. فعلا با طرح هایی مثل ثبت نام خودروی وارداتی یا ثبت نام خودروی داخلی سعی در مهار اثرات پول داغ دارند ولی پول داغ چیزی نیست که به این راحتی مهار شود. اگر انگیزه سفته بازی از بین نرود، سیاست های این چنین صرفا بحران را چند ماه عقب می اندازد.
1401/12/13
#حسن_کاظمزاده
خبر خوش برای جاماندگان سهام عدالت
🔹نمایندگان مجلس دولت را موظف کردند از محل باقی مانده سهام متعلق به دولت یا شرکتهای دولتی نسبت به واگذاری سهام عدالت به کلیه جاماندگان مشمول دریافت این سهام اقدام کند.
@Tahlilgaran_Bartar
اگر من از گرونی دلار و گرونی خودرو و ...
خوشحال میشم باید یه تجدید نظر اساسی بکنم ...
باید سعی کنم قبل از اینکه از گرونی خوشحال بشم خودمو جای بیماران خاص و مستاجرا و ... قرار بدم ...
تعجب نکنیدا خیلی زیادن چنین آدمایی ... همین نزدیکیا ...
#مجید_مویدی
رئیس سازمان بورس:
افزایش تدریجی دامنه نوسان در دستور کار سازمان بورس است، اما بعید به نظر میرسد که تا پایان امسال برای افزایش مجدد دامنه نوسان به جمعبندی برسیم.
@Tahlilgaran_Bartar
مدیرعامل گروه سرمایهگذاری غدیر از عرضه اولیه "وکغدیر" طی روزهای باقی مانده از سال 1401 خبرداد و گفت: با توجه به اقدامات انجام گرفته و موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار عرضه اولیه شرکت صنایع و معادن غدیر در روزهای آتی با نماد «وکغدیر» در تابلوی اصلی بورس عرضه میشود.
۱۱۹ هزار نفر در سامانه خودروهای وارداتی!
سخنگوی وزارت صمت:
🔸ثبت نام خودروهای وارداتی به اتمام رسید و حدود ۱۱۹ هزار نفر ثبت نام کردند.
🔹کار راستی آزمایی شروع شده و تا سه روز ادامه دارد. براین اساس سه شنبه غروب برای قرعه کشی اولویت بندی آمادگی داریم.
بالاخره نماد پارس خودرو در تابلوی زرد بازار پایه قراره بازگشایی بشه!
#بهنام_صمدی
#فوری
⭕️ نسخه جدید ایتا منتشر شد
اینجا دانلود کنید 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1584136340Cc1f93f763b
#تحلیل_بازار
بازار مردد
1) بورس با نرخ دلار رسمی قیمت می خورد، شاهد این ماجرا رشد همه جانبه دو هفته ی اخیر تحت تاثیر چرخش سیاست در سامانه نیما از 28500 به حدود 39000 تومان در هر دلار است که باعث شد شاخص کل از حدود 1530 هزار واحد تا 1840 هزار واحد رشد کند و البته همین چند روز تحت تاثیر سیاست های وزارت صمت در بورس کالا خصوصا در زنجیره فولاد و البته رفت و برگشت های سامانه نیما و تصمیمات متغیر کمی افت در بازار را شاهد بودیم. اما به هر حال دلار آزاد هم به نوعی شاخص تصمیم گیری بسیاری برای خرید و فروش است. سفر گروسی و بیانیه نسبتا مثبت باعث شد دلاری که از سقف فاصله گرفته بود امروز بیشتر افت کند. این روند دلار آزاد و از طرف دیگر درک بازار از تاثیر بالای سامانه نیما و بورس کالا بر درامد، سود و ارزش شرکت ها باعث شده تا تریدرها و سرمایه گذارها مردد باشند و این تردید در معاملات کاملا مشهود است. حالا باید ببینیم دلار آزاد در چه نرخ کف سازی می کند و همچنین دلار نیما تا چه نرخی توانایی رشد خواهد داشت تا بدین ترتیب تعادل مشخص شود. با دلار 40 تومان نیما و 50 تومان آزاد نقطه تعادل چیزی در حدود 2 میلیون واحد است ولی خوب بازار هنوز نمی داند قیمت تعادلی این دو نرخ چند است. به همین دلیل فعلا سعی می کند با احتیاط و تردید به موضوع نگاه کنیم و یک فاصله اطمینان برای خودش کنار گذاشته است.
رقابت در سیمان
2) معمولا اسفند ماه شروع فصل افزایش مصرف سیمان در کشور است. امروز در معاملات بورس کالا تقاضای قابل توجهی برای عرضه سیمان شرکت های مختلف شکل گرفت. نرخ فروش سیمانی هایی که در مناطق پرمصرف جنوب یا مرکز قرار دارند (مانند سمتاز، سکرما، سفانو، ساوه و غیره) سطوح جدیدی را در رقابت تجربه کرد و حتی تا 1.5 میلیون تومان در هر تن رسید. سیمان های اطراف تهران نیز به بیش از یک میلیون تومان در هر تن رسید و حتی در مناطق کمتر رقابتی مثل شرق نیز، نرخ معامله شده تا 40 درصد بالاتر از قیمت پایه رسید. تقریبا در همه ی عرضه ها، تقاضا بیش از میزان عرضه شده بود و رقابت شکل گرفت. به نظر می رسد فصل داغ سیمان فرارسیده و حتی با فرض رشد قیمت گاز کارخانه مطابق بودجه پیشنهادی و حتی رشد قیمت برق، بازهم پی به ای آینده نگر سهم های این گروه بیش از 4 تا 4.5 واحد در اکثر شرکت ها به دست نمی آید.
عملکرد بهتر هم وزن
3) برخی پیش بینی می کردن با متعادل شدن بازار بعد از رشد شتابان ناشی از رشد نرخ دلار خصوصا در سامانه ی نیما، چرخش به سمت سهم های کوچک و متوسط و همچنین سهم های جامانده اتفاق خواهد افتاد. امروز علی رغم عرضه نسبتا قوی در اواخر بازار روی سهم های بزرگ و شاخص ساز، سهم های شاخص هم وزن معاملات خوبی داشتند و تعداد زیادی از آنها با صف خرید به کار خودشان پایان دادند. جحتی در گروهی مثل خودرو و قطعات علی رغم عرضه صف خرید خودرویی ها و افت قیمت آخرین معامله، قیمت آخرین معامله قطعه سازها در حدود مثبت کامل بود. احتمالا مدتی این چرخش مفروض برخی کارشناس ها و تریدرها در بازار اتفاق بیافتد. خصوصا اینکه متغیرهای تاثیرگذار بر درآمد و سود شرکت های کوچک خیلی برای بازار ملموس نیست و احتمالا با مشخص شدن عملکردهای منتشره و گزارش های فصل زمستان توجه به این شرکت ها بیشتر شود. اگر سهم کوچک و متوسط دارید که اخیرا رشد نکرده، مجددا وضعیت بنیادی آنرا بررسی کنید شاید پتانسیل رشد داشته باشد.
فروکش کردن هیجان مثبت
4) حباب مثبت صندوق های اهرمی کاهش قابل توجه داشتند، صندوق های سکه نیز حباب مثبت خودشان را از دست دادند، حتی سکه بورسی نیز حباب از دست داد. از طرف دیگر نوسان ضمنی اختیارهای خرید نیز کاهش قابل توجه داشته است. نوسان ضمنی اختیار دید تریدرهای ریسک پذیر نسبت به رشد آتی را نشان می دهد. به این ترتیب می توان گفت هیجان مثبت در بازار سرمایه فروکش کرد و فعلا تریدرها با احتیاط بیشتری در حال فعالیت هستند
1401/12/14
#حسن_کاظمزاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برنده رقابت بازارها در ۱۴۰۲
🔻ولید هلالات، کارشناس ارشد بازار سرمایه با اشاره به باخت بازار سهام به تورم در دو سال اخیر، به پیشبینی بازدهی این بازار در سال ۱۴۰۲ پرداخت: در مقایسه بازده تجمعی بازارها تا سال ۹۶، بازار سهام از بازارهای موازی عملکرد بهتری داشت اما از ۹۶ با بازدهی قابل توجه بازارهای موازی، شاهد عقبماندگی بورس نسبت به سایر بازارها بودیم. در حال حاضر این فضای روانی کلی وجود دارد که بورس باید عقب ماندگی خود را جبران کند و همین موضوع پتانسیل ورود سرمایهها به بازار را افزایش میدهد. در صورت بازگشت ثبات به متغیرهای سیاسی و اجتماعی، بازار سرمایه در سال آینده بهتر از بازارهای دیگر عمل خواهد کرد.
برای مشاهده گفتگوی فردای اقتصاد با ولید هلالات، کارشناس ارشد بازار سرمایه کلیک کنید
#ولید_هلالات