🟢آینده نگری در تشریع احکام
🔺یکی از مسائلی که در روایات علل احکام بیان شده، مصالح و مفاسدی است که شارع بر اساس علمی که به آینده دارد، در تشریع احکام آن را لحاظ می کند. از آنجا که فرقه حقه محقه امامیه را اعتقاد آنست که احکام الهی بر اساس مصالح و مفاسد تشریع و تحدید می شود و از طرف دیگر این احکام جاودانه بوده و تغییری نخواهند کرد، خداوند بر اساس علم خود به ظروف و ازمنه مختلفه حکمی را با لحاظ جمیع مصالح و مفاسد در ظروف مختلفه تشریع می کند، لذا چه بسا حکمی الزامی در صدر اسلام دارای مصالحی بوده که مسلمانان آن دوره بخاطر ظرفی که واقع شدند تنها به بخشی از مصالح و مفاسد علم داشتند اما شارع مصالح و مفاسدی که در آینده نیز خواهد بود را لحاظ کرده است.
🔹برای روشن شدن مسأله چند مثال می زنیم: ۱. یکی از مسائلی که از اهل بیت علیهم السلام در مورد آن بسیار سوال شده است اینکه چرا خداوند برای اثبات قتلی دو شاهد عادل را کافی می داند ولی در زنا چهار شاهد عادل لازم است. اهل بیت علیهم السلام جواب های متعددی دادند که از جمله جواب ها ناظر به آینده نگری شارع است که امام صادق علیه السلام فرمود: خداوند متعال متعه را بر شما حلال فرمود و بر اساس علم خود می دانست به زودى ديگران بر شما انكار ميكنند و آن را مانند زنا مىانگارند لذا براى شما احتياط كرد، كه اگر اين نبود شما گرفتار مىشديد و هر بار شما را به زنا متّهم كرده و حد جادی می کردند و سخت مىشود كه چهار شاهد به يك امر شهادت دهند.(من لا يحضره الفقيه ج ۳، ص ۴۶۵) ۲. از سوالاتی که از اهل بیت علیهم السلام صورت گرفته چرایی مسالمت و نرمی امیرالمومنین با اهل جمل است و اینکه چرا حضرت حکم نکرد تا زخمی هایشان کشته شوند و زنان شان اسیر شوند. در این مسأله نیز اهل بیت علیهم السلام جواب های متعددی دادند که یکی از آن ناظر به مصلحتی است که در آینده می باشد، امام باقر و امام صادق علیهما السلام فرمودند: سيره و حکم على بن ابى طالب عليه السّلام در بين اهل جمل براى شيعيانش بهتر بود از تابيدن آفتاب بر آنها! حضرت به علم خود مىدانستند كه اهل جمل بعدا صاحب دولت مىشوند لذا اگر آنها را اسير مى فرمود بعدها نيز شيعيان حضرت، اسير آنها مىشدند و بلای بزرگی از سوی آنان به شیعیان می رسید.(الکافي ج ۵، ص ۳۳، علل الشرایع ج ۱، ص ۱۵۰)
@Talabeh_nevesht110
⬅️علامه مجلسی (ره) و حماسه ترویج احادیث اهل بیت علیهم السلام
🔺علامه مجلسی بر روى نسخه اى از تهذيب الاحکام شیخ طوسی اين چنين نوشته است:
🔹من چون ديدم كه مردم به صوفيان بدعت گذار و حكيمان زنديق مى پردازند، اين بود كه در برابر آنها آثار امامان را در ميان آنها بپراكندم، با اين كه مى شنيدم كه دشمنان و مخالفان، ما را حشوى خارجى مى خوانند».
✔️علامه همچنين از كسانى كه زمانى در پى علوم عقلى بوده و پس از آن رو به حديث اهل بيت عليهم السلام آورده اند، ستايش بسيار مى كند.
@Talabeh_nevesht110
⬅️برخورد علامه مجلسی(ره) با صوفیه و اخباریین افراطی
🔻ابوالحسن قزوینی در رابطه با دورا شاه حسین صفوی می نویسد:
🔹در عصر آن حضرت (شاه حسین) كسى را ياراى آن نبود كه جبه پشم شتر يا لباس پشمينه تواند پوشيد؛ تابعان فاضل مجلسى مى گفتند كه اين لباسها، پوشش صوفيان است.
🔹علامه مجلسی طريقه مذهب اخبارى اثنا عشريه را در عصر آن حضرت (شاه حسین) متروك ساخت و شيوه اصولى را رواج داد.
✅از آنجا که برای اخباری و اصولی تعریف جامع و مانع و ضابط مشخصی گفته نشده است، لذا نمی توان علامه را اصولی کامل یا اخباری کامل نامید، بلکه علامه بین این دو طریقی دیگر برگزیده است که در آن طریق هم از بعضی از روش های اصولیه و هم اخباریه وجود دارد. شیخ یوسف بحرانی با اینکه در الدرر النجفیه فرق هایی بین اخباری و اصولی ذکر کرده، لکن در ذیل هر فرق ایراداتی وارد کرده و اثبات می کند که بعضی از اصولیون و اخباریون از این فرق ها تخلف کردند و نمی توان این فرق ها را ضابط مشخصی برای تمییز اصولی از اخباری عنوان کرد، لذا خود شیخ می نویسد: ما ذکروه فی وجوه الفرق بین الفرقتین، و جعلوه مائزا بین الطائفتین، جلّه، بل کلّه- عند التأمل بعین الإنصاف، و تجنّب جانب التعصّب و الاعتساف- لا یوجب فرقا علی التحقیق. (الدرر النجفیة ج ۳ ص ۲۸۷)
@Talabeh_nevesht110
🟡آیا اجبار بر فروعات اسلامی، جایگاهی در دین دارد؟ (۱٠)
☑️یکی از دیگر از مظاهر اجبار که در فقه اسلامی دیده می شود، مسأله انتخاب دین نوجوان بالغی است که پدر و مادرش مسلمان باشند و او بخواهد دینی غیر از اسلام را انتخاب کند، طبق روایات اسلامی و فتاوی فقهاء چنین نوجوانی را به اسلام اجبار می کنند.
🔻شیخ حرّ عاملی (ره) در باب «أَنَّ الطِّفْلَ إِذَا کَانَ أَحَدُ أَبَوَیْهِ مُسْلِماً فَاخْتَارَ الشِّرْکَ عِنْدَ الْبُلُوغِ جُبِرَ عَلَی الْإِسْلَامِ فَإِنْ قَبِلَ وَ إِلَّا قُتِلَ بَعْدَ الْبُلُوغِ» از اهل بیت علیهم السلام روایاتی را در اجبار نوجوان بالغ بر اسلام نقل می کند:
🔸عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : فِي اَلصَّبِيِّ إِذَا شَبَّ فَاخْتَارَ اَلنَّصْرَانِيَّةَ وَ أَحَدُ أَبَوَيْهِ نَصْرَانِيٌّ أَوْ مُسْلِمَيْنِ قَالَ لاَ يُتْرَكُ وَ لَكِنْ يُضْرَبُ عَلَى اَلْإِسْلاَمِ.
🔹به سند صحیح روایت شده است که امام صادق عليه السّلام درباره كودكى كه به سن جوانى مىرسد و مسيحيت را انتخاب مىكند، در حالىكه يكى از پدر و مادرش مسيحى و يا هردو مسلمانند فرمود: او را رها نمىكنند؛ بلكه آن قدر مىزنند تا
اسلام را بپذيرد.
📚الکافي ج ۷، ص ۲۵۷
📚من لا يحضره الفقيه ج ۳، ص ۱۵۲
📚تهذيب الأحکام ج ۱۰، ص ۱۴۰
@Talabeh_nevesht110
🟤نفوذ و تأثیر شیعه در حکومت (۴)
✅سنت الهی در حکومت های مختلف
🔺با اینکه از نفوذ شیعه در مناصب قضائی و حکومتی بنی امیه چندان اطلاعاتی در دسترس نیست، اگر هم بوده مخفی مانده به جهت تقیه ای که باید آن فرد شیعه صاحب منصب انجام می داد. (بخلاف دوران بنی عباس که خواهیم گفت که شیعه خصوصا در اواخر بنی عباس نفوذ خوبی داشته است)
🔺با این حال که ما اطلاعاتی از دوره بنی امیه نداریم اما معتقدیم مانند دوره هر طاغوتی، قطعا از مومنین کسی بوده است که در آن زمان صاحب منصب و مقام و نفوذ بوده و تقیه می کرده است کما اینکه در زمان عزیز مصر یوسف علیه السلام ولایت خزائن را قبول کرد و مومن آل فرعون در زمان موسی علیه السلام صاحب منصب بود و ابو طالب علیه السلام در مکه صاحب نفوذ و منصب بود.
🔺روایاتی که در این مورد وارد شده است نیز سخنی که گفتیم را تأیید می کند: ۱. امام صادق علیه السلام فرمود: هيچ حاکم جبّار و ستمگرى نيست مگر آنکه در دربارش دوستی از دوستان ما اهل بیت باشد که از محبین و شیعیان ما دفاع کند، و آنها روز قیامت ثواب بیشتری دارند. (بحارالانوار ج ۷۲ ص ۳۷۹) ۲. امام رضا علیه السلام فرمود: براى خدا در درگاه حاکمان ظالمان، کسانی باشند كه خدا به برهان خود روشن شان كرده،و در بلادش قدرت شان داده تا بوسیله آن ها از دوستانش دفاع كند و امور مسلمانان را اصلاح كند زيرا آنان هستند که پناه مؤمنان از بدی و ضرر اند و حاجتمندان شيعه به آنان مراجعه می کنند و بوسيله آنها خدا هراس مؤمن را در خانه ستمكاران در امان سازد، آنانند که مومن حقیقی اند و امینان خدا در زمین هستند. (رجال النجاشي ص ۳۳۱) ۳. امام کاظم علیه السلام فرمود: در زمان هر طاغوتی، وزیری از دوستان و مومنین به خدا است که خداوند بوسیله آنان از مومنین شرّ و ضرر را دفع می کند.(اختیار معرفه الرجال ص ۷۳۴) ۴. در روایتی دیگر امام کاظم علیه السلام فرمود: در زمان هر سلطانی برای خداوند اولیائی (صاحب نفوذ) است که بوسیله آنان از مومنین دفع شرّ و بلاء می کند. (الکافي ج ۵، ص ۱۱۲)
@Talabeh_nevesht110
📜کتب طبی شیعه (۱)
⚜حسن بن علی بن فضال کوفی
💠از اصحاب امام رضا علیه السلام
✍ابن ندیم در رابطه با کتب او می نویسد:
🔺ابن فضال: أبو علي الحسن بن علي بن فضال التيملي بن ربيعة بنبن بكر مولى تيم الله بن ثعلبة وكان من خاصة أصحاب أبي اسن الرضا عليه السلام وله من الكتب كتاب التفسير كتاب الابتداء والمبتدأ ⬅️كتاب الطب➡️
📚نام کتاب : الفهرست نویسنده : ابن النديم جلد : 1 صفحه : 274
@Talabeh_nevesht110
📜کتب طبی شیعه (۲)
⚜علي بن الحسن بن فضال کوفی
💠از اصحاب امام هادی و امام حسن عسکری علیهما السلام
✍نجاشی در رابطه با کتب او می نویسد:
🔖وقد صنف كتبا كثيرة، منها ما وقع إلينا: كتاب الوضوء، كتاب الحيض والنفاس، كتاب الصلاة، كتاب الزكاة والخمس، كتاب الصيام، كتاب مناسك الحج، كتاب الطلاق، كتاب النكاح، كتاب المعرفة، كتاب التنزيل من القرآن والتحريف، كتاب الزهد، كتاب الأنبياء، كتاب الدلائل، كتاب الجنائز، كتاب الوصايا، كتاب الفرائض، كتاب المتعة، كتاب الغيبة، كتاب الكوفة، كتاب الملاحم، كتاب المواعظ، كتاب البشارات، ⬅️كتاب الطب➡️ كتاب إثبات إمامة عبد الله، كتاب أسماء آلات رسول الله صلى الله عليه وآله وأسماء سلاحه، كتاب العلل، كتاب وفاة النبي [صلى الله عليه وآله]، كتاب عجائب بني إسرائيل، كتاب الرجال، كتاب ما روى في الحمام، كتاب التفسير، كتاب الجنة والنار، كتاب الدعاء، كتاب المثالب، كتاب العقيقة.
📚رجال النجاشی ص ۲۵۸
@Talabeh_nevesht110
📜کتب طبی شیعه (۳)
⚜إسماعيل بن شعيب العريشي
💠از اصحاب امام صادق علیه السلام
✍شیخ طوسی و نجاشی علیهما الرحمة در ذیل حال او به کتابش در طب اشاره کردند:
🔖أنه ثقة سالم فيما يرويه، و له كتب، منها كتاب الطب، أخبرنا به الحسين بن عبيد الله عن أحمد بن محمد بن يحيي عن عبد الله بن جعفر عن إسماعيل.
📚 الفهرست - الشیخ الطوسی - صفحه۸
🔖إسماعيل بن شعيب العريشي له كتاب في الطب.
📚رجال النجاشی صفحه ۳۱
@Talabeh_nevesht110
🟡آیا اجبار بر فروعات اسلامی، جایگاهی در دین دارد؟ (۱۱)
☑️در شریعت اسلامی برای هر تخلفی، مجازاتی با عنوان حد یا تعزیز قرار داده شده است که باید در حکومت اسلامی با متخلفین از احکام الهی بر اساس آن برخورد شود. شیخ حرّ عاملی در وسائل الشیعة تحت باب «أَنَّ کُلَّ مَنْ خَالَفَ الشَّرْعَ فَعَلَیْهِ حَدٌّ أَوْ تَعْزِیرٌ؛ هر کسی از حکمی از احکام شریعت تخلف کند بر او حد اجراء می شود یا تعزیز دارد» روایاتی را نقل کرده است.
🔸عَنْ عَمْرِو بْنِ قَيْسٍ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : يَا عَمْرَو بْنَ قَيْسٍ أَ شَعَرْتَ أَنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَرْسَلَ رَسُولاً وَ أَنْزَلَ عَلَيْهِ كِتَاباً وَ أَنْزَلَ فِي اَلْكِتَابِ كُلَّ مَا يُحْتَاجُ إِلَيْهِ وَ جَعَلَ لَهُ دَلِيلاً يَدُلُّ عَلَيْهِ وَ جَعَلَ لِكُلِّ شَيْءٍ حَدّاً وَ لِمَنْ جَاوَزَ اَلْحَدَّ حَدّاً قَالَ قُلْتُ أَرْسَلَ رَسُولاً وَ أَنْزَلَ عَلَيْهِ كِتَاباً وَ أَنْزَلَ فِي اَلْكِتَابِ كُلَّ مَا يُحْتَاجُ إِلَيْهِ وَ جَعَلَ عَلَيْهِ دَلِيلاً وَ جَعَلَ لِكُلِّ شَيْءٍ حَدّاً قَالَ نَعَمْ قُلْتُ وَ كَيْفَ جَعَلَ لِمَنْ جَاوَزَ اَلْحَدَّ حَدّاً قَالَ قَالَ إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ حَدَّ فِي اَلْأَمْوَالِ أَنْ لاَ تُؤْخَذَ إِلاَّ مِنْ حِلِّهَا فَمَنْ أَخَذَهَا مِنْ غَيْرِ حِلِّهَا قُطِعَتْ يَدُهُ حَدّاً لِمُجَاوَزَةِ اَلْحَدِّ وَ إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ حَدَّ أَنْ لاَ يُنْكَحَ اَلنِّكَاحُ إِلاَّ مِنْ حِلِّهِ وَ مَنْ فَعَلَ غَيْرَ ذَلِكَ إِنْ كَانَ عَزَباً حُدَّ وَ إِنْ كَانَ مُحْصَناً رُجِمَ لِمُجَاوَزَتِهِ اَلْحَدَّ .
🔹عمرو بن قيس گويد: امام صادق عليه السّلام فرمود: اى عمرو بن قيس! آيا مىدانى كه خداوند عزّ و جل پيامبرى فرستاد و كتابى بر او نازل نمود و در آن كتاب، هرچه را كه مورد نياز است نازل كرد و دليلى كه بر آن دلالت كند، براى آن قرار داد و براى هر چيزى، حد و مرزى قرار داد و براى هركس كه از آن مرز تجاوز كند، حدى قرار داد. عرض كردم: خداوند پيامبرى فرستاد، كتابى بر او نازل نمود و موارد نياز را در آن كتاب نازل نمود و براى آن دليلى قرار داد و براى هر چيزى حد و مرزى قرار داد؟ فرمود: آرى. عرض كردم: چگونه براى كسى كه از آن حد و مرز تجاوز كند، حدى قرار داد؟ فرمود: بهراستى كه خداوند درباره اموال اين حد را قرار داد كه فقط از راه حلال بهدست آيد. پس هركس آن را از راه غير حلال بهدست آورد، دستش قطع مىشود؛ كه حدى است بهجهت تجاوز از آن مرز. و بهراستى كه خداوند اين مرز را قرار داد كه فقط از راه حلال نكاح صورت مىگيرد و هركس از غير راه حلال نكاح كند، اگر همسر داشته باشد، حد مىخورد و اگر همسر داشته باشد، سنگسار مىشود، به جهت تجاوز از آن حد.
📚الکافي ج ۷، ص ۱۷۵
🔸عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : إِنَّ اَللَّهَ قَدْ جَعَلَ لِكُلِّ شَيْءٍ حَدّاً وَ جَعَلَ عَلَى مَنْ تَعَدَّى حَدّاً مِنْ حُدُودِ اَللَّهِ حَدّاً.
🔹پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: خداوند برای هرچیزی حدی قرار داده است و نیز برای کسی که از حدود الهی تجاوز و تعدی کند نیز حدی قرار داده است.
📚المحاسن ج ۱، ص ۲۷۵
@Talabeh_nevesht110
⬅️گوشه ای از استفاده های تاریخی از قرآن
🔹بعضی از زنان پیامبر او را تحت شرایطی قرار می دهند تا حضرت از بعضی امور مباح اجتناب کند. (تحریم ۱)
🔹منافقین دروغگو خدمت پیامبر آمده و شهادت می دهند که والله تو رسول خدایی! (منافقون ۱)
🔹تحریم کمک مالی به کسانی که به رسول خدا ایمان می آوردند (منافقون ۷)
🔹بی احترامی مسلمانان به پیامبر با ترک نماز جمعه حین خطبه حضرت (جمعه ۱۱)
🔹مسلمانان در جنگ حنین تعداد شان زیاد بود و فریب همین زیادی تعداد را خورده، جدی نگرفتند و در نتیجه در جنگ فرار کردند.(توبه ۲۵)
🔹منافقینی بدنبال شورش و اخراج پیامبر و مومنین از مدینه هستند.(منافقون ۸)
🔹مسلمانان نسبت به امر پیامبر برای اقدام به جنگ نافرمانی می کنند.(توبه ۳۸)
🔹منافقین مسلمان نما، مسلمانان فقیر را بخاطر صدقه کمی که توانشان است، عیب جویی می کنند.(توبه ۷۹)
🔹دور و بر پیامبر منافقین مسلمان نمایی جمع شدند و نفوذ کردند.(توبه ۱٠۸)
🔹زندگی زناشویی پیامبر با بعضی زنانش تا پای طلاق می رود.(تحریم ۵)
🔹یهودیان و مسیحیان برای سرد کردن مسلمانان از اسلام در ظاهر مسلمان می شدند و با گذشت فاصله کمتری مرتد می شدند.(آل عمران ۷۲)
🔹ناخوشایندی و عدم رضایت بعضی از مسلمانان از قضاوت های پیامبر (نساء ۶۵)
🔹بخاطر رخنه نفاق در اصحاب رسول و مسلمانان، دیگر مسلمین نمی توانستند به بعضی تازه مسلمانان اعتماد داشته باشند.(نساء ۹۴)
🔹افرادی بین مسلمانان در مسجد مسلمانان وجود داشتند که می گفتند مسلمان ایم و نمار نیز می خواندند ولی منافق بودند و اعتقادی نداشتند.(نساء ۱۴۲)
🔹زنانی بودند که خود را بدون هیج مهریه ای به رسول خدا می بخشیدند و افتخار می کردند همسر او باشند.(احزاب ۵٠)
🔹بعضی از مسلمانان مزاحم اوقات شخصی پیامبر میشدند و مدت طولانی خانه پیامبر می ماندند که این موجب آزار پیامبر می شد ولی بخاطر حیایی که داشت ابراز نارضایتی نمی کرد.(احزاب ۵۳)
🔹بعضی از مسلمانان حرمت پیامبر را رعایت نکرده و صدای خود را بر حضرت بلند می کردند(حجرات ۲)
🔹پیامبر را بخاطر ابلاغ ولایت امیرالمومنین، از سوی مسلمان نمایان منافق خطراتی تهدید می کند.(مائده ۶۷)
🔹مشرکین مکه می گفتند وقتی قرآن خوانده شد به آن گوش ندهید و با جنجال برپا کردن مانع شنیده شدن قرآن می شدند. (فصلت ۲۶)
@Talabeh_nevesht110
📜کتب طبی شیعه (۴)
⚜عبد العزيز بن يحيى جلودی بصری
💠از اصحاب امام جواد علیه السلام
✍شیخ نجاشی علیه الرحمة می نویسد:
🔖وله كتب قد ذكرها الناس، منها: ... كتاب أخبار الاعراب، كتاب أخبار قريش والأصنام، كتاب في الحيوانات، كتاب قبائل نزار وحرب ثقيف، ⬅️كتاب الطب،➡️ كتاب طبقات العرب والشعراء، كتاب النحو، كتاب السحر، كتاب الطيرة.
📚رجال النجاشی ص ۲۴۳
@Talabeh_nevesht110
📜کتب طبی شیعه (۵)
⚜محدث حسین بن بسطام نیشابوری
🔺له ولأخيه أبي عتاب كتاب جمعاه في الطب كثير الفوائد والمنافع على طريق.
📚رجال النجاشی
⚜محدث احمد بن محمد بن خالد برقی
🔺كتاب السفر، كتاب أدب النفس، ⬅️كتاب الطب➡️ كتاب الطبقات، كتاب أفاضل الأعمال.
📚رجال النجاشی
⚜محدث أحمد بن محمد سیاری
🔺له كتب وقع إلينا منها: كتاب ثواب القران، كتاب الطب، كتاب القراءات...
📚رجال النجاشی
⚜محدث احمد بن محمد بن حسین دول قمی
🔺كتاب الصيد، كتاب الطبائع، ⬅️كتاب الطب➡️ كتاب الرقي، كتاب الأدوية، كتاب الأشربة...
📚رجال النجاشی
⚜محدث عبد الله بن جعفر حمیری قمی
🔺كتاب قرب الإسناد إلى صاحب الامر عليه السلام، مسائل أبي محمد وتوقيعات، ⬅️كتاب الطب➡️
📚رجال النجاشی
⚜محدث علي بن حسين بن موسى
بن بابويه القمي (پدر شیخ صدوق)
🔺له كتب، منها: كتاب قرب الإسناد، كتاب التسليم،⬅️كتاب الطب،➡️كتاب المواريث.
📚رجال النجاشی
⚜محدث محمد بن أحمد بن يحيى اشعری قمی
🔺ولمحمد بن أحمد بن يحيى كتب، منها: كتاب الملاحم، ⬅️وكتاب الطب،➡️ وكتاب مقتل الحسين عليه السلام.
📚رجال النجاشی
⚜محدث محمد بن أبي القاسم ماجيلويه قمی
🔺له كتب، منها: وكتاب الطب...
📚رجال النجاشی
⚜محدث محمد بن علي بن حسين قمی (شیخ صدوق)
🔺وله كتب كثيرة، منها: ... كتاب التقية، كتاب حذو النعل بالنعل، ⬅️كتاب نوادر الطب➡️
📚رجال النجاشی
⚜محدث محمد بن مسعود عياشي
🔺له كتب كثيرة تزيد علي مائتي مصنف منها كتاب التفسير ... و كتاب معرفة الناقلين، ⬅️و كتاب الطب،➡️ و كتاب الرؤيا.
📚فهرست شیخ طوسی
@Talabeh_nevesht110
📜کتب طبی شیعه (۶)
🔺جایگاه احادیث طبی در دو جامع روایی شیعی (بحارالانوار و فصول المهمه)
☑️ابوابی که علامه مجلسی (ره) در طب اهل بیت علیهم السلام منعقد ساخته است:
🔹أبواب الإنسان و الروح و البدن و أجزائه و قواهما و أحوالهما (مجلد ۵۷ و ۵۸ و ۵۹)
🔹أبواب الطب و معالجة الأمراض و خواص الأدویة (مجلد ۵۹)
🔹أبواب الأدویة و خواصها (مجلد ۵۹)
🔹نوادر طبّهم علیهم السلام و جوامعها (مجلد ۵۹)
☑️شیخ حرّ عاملی (ره) در «فصول المهمه فی اصول الائمه علیهم السلام» ابوابی در طب اهل بیت علیهم السلام منعقد ساخته است:
🔹أبواب الکلیات المتعلقة بالطب و ما یناسبها (مجلد ۳)
⬆️شیخ حرّ عاملی در این بخش ۱۴۱ باب طبی آورده است:
🔸آنچه موجب روشنایی دید چشم می شود (باب ۱۳)
🔸انواع ادویه جاتی که برای بدن انسان مفید است (باب ۲)
🔸کار هایی که با انجام دادن آن جمیع امراض جسمانی دفع می شوند (باب ۲۱)
🔸آنچه که فراموشی می آورد (باب ۲۳)
🔸فایده هایی که در خوردن تخم مرغ است و تداوی به آن (باب ۳۲)
🔸فایده هایی که در زیتون است و تداوی به آن (باب ۳۴)
🔸فایده های شیر و تداوی به آن (باب ۴۱)
🔸فایده هایی که در سیب است و تداوی به آن(باب ۴۸)
🔸فایده های استنجاء کردن با آب سرد (باب ۸۱)
🔸آنچه که برای دندان و لثه فایده دارد و تداوی آن دو (باب ۸۲)
🔸آنچه که برای رفع تب تاثیر دارد (باب ۸۳)
🔸کسی که ضعف بدن دارد چه کار کند؟( ۸۹)
🔸درمان کرم روده (باب ۹۱)
و...
⬅️با دیدن این همه کتاب و روایات در منابع معتبره شیعه چطور بعضی جرئت می کنند و می گویند اهل بیت علیهم السلام در طب هیچ سخنی ندارند! طب اسلامی من در آوردی است! آیا آن ها مباحثه طبیب الارواح و الابدان امام جعفر صادق علیه السلام را با طبیب هندی ندیدند که حضرت در آنجا به اعلمیت خود در طب تصریح دارند؟ (علل الشرائع، ج ۱ باب ۸۷ علل ماخلق في الإنسان من الأعضاء والجوارح) چرا علم اهل بیت علیهم السلام را در فقه و حلال و حرام منحصر می کنید؟! علامه حلی (ره) یکی از فوائد عظیمه بعثت انبیاء را همین تعلیم امور طبی به انسان ها می داند: ومنها: أن بعض الأشیاء نافعة لنا مثل کثیر من الأغذیة والأدویة وبعضها ضار لنا مثل کثیر من السموم والحشائش والعقل لا یدرک ذلک کله، وفی البعثة تحصل هذه الفائدة العظیمة. (کشف المراد ص ۴۶۹)
@Talabeh_nevesht110
🟡آیا اجبار بر فروعات اسلامی، جایگاهی در دین دارد؟ (۱۲)
☑️از جمله اجبار هایی که در منابع روایی معتبره دیده می شود اجبار بر تعلم حلال و حرام و واجبات و تفقه در دین است.
🔻در چندین روایت می بینیم:
🔸عَنْ أَبَانِ بْنِ تَغْلِبَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: لَوَدِدْتُ أَنَّ أَصْحَابِي ضُرِبَتْ رُءُوسُهُمْ بِالسِّيَاطِ حَتَّى يَتَفَقَّهُوا .
🔹ابان بن تغلب از امام صادق عليه السّلام نقل مىكند كه فرمود: همانا دوست دارم بر سر اصحابم تازيانه زده شود تا دين را بفهمند و احكامش را ياد گيرند.
📚الکافي ج ۱، ص ۳۱
🔸قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ علیه السلام: لَوْ أُتِیتُ بِشَابٍّ مِنْ شَبَابِ الشِّیعَةِ لَا یَتَفَقَّهُ فِی الدِّینِ لَأَوْجَعْتُهُ.
🔹امام باقر عليه السّلام فرمود: اگر جوانى از جوانان شيعه را به نزد من مىآوردند كه علم دين نمی آموزد حتما او را بصورت دردناکی تنبيه مىكردم.
📚المحاسن ج ۱، ص ۲۲۸
🔸عَنْهُ عَلَيْهِ السَّلاَمُ أَنَّهُ قَالَ: لَوْ أُتِيتُ بِشَابٍّ مِنْ شِيعَتِنَا لَمْ يَتَفَقَّهْ لَأَحْسَنْتُ أَدَبَهُ.
🔹امام صادق علیه السلام فرمود: اگر نزد من جوانی از جوانان شیعیان مان را می آوردند که در دین تفقه نمی کند، او را بصورت خوبی تأدیب می کردم.
📚دعائم الإسلام ج ۱، ص ۸۰
🔸عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ يَقُولُ: لَيْتَ اَلسِّيَاطُ عَلَى رُءُوسِ أَصْحَابِي حَتَّى يَتَفَقَّهُوا فِي اَلْحَلاَلِ وَ اَلْحَرَام.
🔹اسحاق بن عمار گوید: از امام صادق علیه السّلام شنیدم که میفرمود: ای کاش تازیانه ای بر سر یارانم بود تا در حلال و حرام تفقه میکردند.
📚المحاسن ج ۱، ص ۲۲۹
🔸أَرْوِي عَنِ اَلْعَالِمِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ أَنَّهُ قَالَ: لَوْ وَجَدْتُ شَابّاً مِنْ شُبَّانِ اَلشِّيعَةِ لاَ يَتَفَقَّهُ لَضَرَبْتُهُ ضَرْبَةً بِالسَّيْفِ وَ رَوَى غَيْرِي عِشْرُونَ سَوْطاً.
🔹امام کاظم علیه السلام فرمود: اگر جوانی از جوانان شیعه را پیدا کنم که در دین تفقه نمی کند، با شمشیر او را می زدم! در روایت دیگر است: بیست بار با تازیانه می زدم!
📚فقه الرضا علیه السلام ص ۳۳۷
@Talabeh_nevesht110
🟢قیام امام مهدی (عج) از مغرب (۱)
🔺آقای تبریزیان در کتاب العد التنازلی معتقد است که چه بسا روایات «طلوع خورشید از مغرب» کنایه ای بوده و منظور از آن خورشید که از مغرب طلوع می کند امام زمان علیه السلام باشد، هر چند ایشان در این کتاب تصریح نمی کنند ولی در کلیپی که از ایشان چند سال سال قبل منتشر شد تصریح کردند که امام زمان علیه السلام از غرب ظهور خواهد کرد و اینکه مادر حضرت نیز از رومیان بوده و روم که در مغرب قرار دارد دیار دایی های امام زمان علیه السلام است!
🔹دلایلی که ایشان استناد کردند و ضعف سخن شان بررسی خواهد شد ان شاءالله تعالی.
@Talabeh_nevesht110
🟢قیام امام مهدی (عج) از مغرب (۲)
🔺قبل از آقای تبریزیان، این ادعاء که حضرت مهدی از مغرب خروج می کند توسط طرفداران فاطمیان اسماعیلی مذهب مطرح شد و همانطور که در تصویر می بینید قاضی نعمان مغربی که اسماعیلی مذهب است در ذیل حال اولین امیر و موسس خلافت فاطمیه مصر «مهدی فاطمی» به طلوع شمس از مغرب استدلال می کند. متاسفانه آقای تبریزیان نیز با اعتماد به روایات اسماعیلیان به این نظر قائل شدند در حالی که در روایات شیعه اثنی عشری خروج حضرت در مشرق در مکه مطرح شده است نه مغرب.
🔹لذا می گوییم روایاتی که ایشان استناد کردند از منابع اسماعیلیه است که برای تأیید امامان دروغگو مدعی مدعی مهدویت شان مطرح یا جعل کردند، ثانیا روایات معارض در منابع شیعه اثنی عشری وجود دارد، ثالثا طلوع خورشید از مغرب هم حمل بر حقیقت می شود و حمل بر کنایه نمی کنیم تا بگوییم منظور امام زمان است بلکه این طلوع یکی از علامات سماویه قبل از خروج امام زمان یا قبل از وقوع قیامت است کما اینکه در احادیث اهل بیت علیهم السلام خروج قائم (عج) و طلوع شمس از مغرب دو مقوله جدا از هم محسوب شدند (الإرشاد ج ۲، ص ۳۷۱، الغيبة للطوسی ج ۱، ص ۴۳۵)
@Talabeh_nevesht110
🟢قیام امام مهدی (عج) از مغرب (۳)
🔺قاضی ادریس بن حسن از مورخین اسماعیلیه نیز در بحث «بشارت هایی که در رابطه با امیرالمومنین مهدی بالله اولین خلیفه فاطمی آمده است» به روایات خروج مهدی از مغرب استناد می کند، بعد سخنانی از قاضی نعمان مغربی در تطبیق احادیث مهدی موعود بر اولین خلیفه فاطمی می آورد.
🔹باید از آقای تبریزیان پرسید: روایاتی که متفرد به منابع اسماعیلیه است و داعی بر کذب و جعل نیز برای فاطمیون اسماعیلی در میان است، چطور به چنین روایاتی استناد می کنید و بر روایات شیخ نعمانی و کلینی و شیخ صدوق و شیخ طوسی و دیگر اعلام شیعه اثنی عشری (در ظهور و خروج امام زمان از مشرق) ترجیح می دهید؟
@Talabeh_nevesht110
🟡آیا اجبار بر فروعات اسلامی، جایگاهی در دین دارد؟ (۱۳)
🔸عَنْ أَبِی حَفْصٍ الْکَلْبِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) قَالَ: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ بَعَثَ رَسُولَهُ- بِالْإِسْلَامِ إِلَی النَّاسِ عَشْرَ سِنِینَ فَأَبَوْا أَنْ یَقْبَلُوا حَتَّی أَمَرَهُ بِالْقِتَالِ فَالْخَیْرُ فِی السَّیْفِ وَ تَحْتَ السَّیْفِ وَ الْأَمْرُ یَعُودُ کَمَا بَدَأَ.
🔹به سند صحیح نقل شده است که امام صادق عليه السّلام فرمود: خداوند عزّ و جلّ، پيامبرش را با اسلام براى مردم فرستاد و مردم تا ده سال از پذيرفتن آن سرباز زدند، تا آنگاه كه خداوند به او دستور جنگ داد. بنابراين خير و صلاح در شمشير و در زير (سايۀ) آن است، و اين كار همانگونه كه در ابتدا با شمشير و جنگ به دست آمد دوباره نيز (در زمان امام قائم عليه السّلام) تكرار خواهد شد.
📚الکافي ج ۵، ص ۷
✅علامه مجلسی ره در مرآه العقول می نویسد: صحيح. قوله عليه السلام: و الأمر يعود أي في زمن القائم عليه السلام.
☑️معتقدم یکی از خصوصیات امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و قیام حضرت، همین شمشیر و قتال با مخالفین شریعت خواهد بود، از آنجا که حضرت (عج) برای فتح دنیا و اصلاح جهانیان مبعوث می شود و قیام می کند و آن امر احتیاج به اعمال زور و قدرت و شمشیر نیز دارد و اینطور نیست که این همه حکومت طاغوتی در عصر حاضر با ظهور حضرت السلام علیک یا بقیة الله... گفته و حکومت را بدون هیچ مخالفتی تحویل دهند و جنگ سر سختی خواهد بود. حضرت علیه السلام علاوه بر مسائل اعتقادی که دستور می دهد کسانی که اسلام را نمی پذیرند یا جزیه دهند یا کشته شوند و صلیب ها را می شکند و مساجدی که بناء شان بدعت است را تخریب می کند، در فروعات دینی نیز تسامح نخواهد کرد لذا در روایات داریم هیچ بدعتی را نمی گذارد مگر اینکه محو می کند (الإرشاد ج ۲، ص ۳۸۵) و در روایات کثیری وارد شده است بر پرداخت زکات اجبار می کند و کسی که غنی است و زکاتش را عمدا نمی دهد را دستور قتلش را صادر می کند:
🔹قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام: إِذَا قَامَ الْقَائِمُ أَخَذَ مَانِعَ الزَّکَاةِ فَضَرَبَ عُنُقَهُ. (المحاسن ج ۱، ص ۸۸)
🔹عَنْ أَبَانِ بْنِ تَغْلِبَ قَالَ قَالَ لِي أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : ... فَإِذَا بَعَثَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ قَائِمَنَا أَهْلَ اَلْبَيْتِ ... وَ مَانِعُ اَلزَّكَاةِ يَضْرِبُ عُنُقَهُ. (الکافي ج ۳، ص ۵۰۳)
🔹قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ: حَتَّى يَبْعَثَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ - اَلْقَائِمَ مِنْ أَهْلِ اَلْبَيْتِ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ ... وَ مَانِعُ اَلزَّكَاةِ يَضْرِبُ رَقَبَتَهُ.(کمال الدين ج ۲، ص ۶۷۱)
🔹عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ وَ أَبِي اَلْحَسَنِ عَلَيْهِمَا السَّلاَمُ قَالاَ: لَوْ قَدْ قَامَ اَلْقَائِمُ ... وَ يَقْتُلُ مَانِعَ اَلزَّكَاةِ. (الخصال ج ۱، ص ۱۶۹)
🔹رَوَى أَبَانُ بْنُ تَغْلِبَ عَنْهُ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَنَّهُ قَالَ: ... فَإِذَا بَعَثَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ قَائِمَنَا أَهْلَ اَلْبَيْتِ ... وَ مَانِعُ اَلزَّكَاةِ يَضْرِبُ عُنُقَهُ. (من لا يحضره الفقيه ج ۲، ص ۱۱)
⬅️علامه حلی(ره) بعد از نقل روایت ابان بن تغلب در گردن زدن مانع الزکاة می نویسد: چرا که ندادن زکات فسق است و بر امام علیه السلام واجب است که مانع چنین فسقی شده و آن را ازاله کند. (منتهی المطلب ج ۸ ص ۱۶)
@Talabeh_nevesht110
⚜ #خواجه_نصیرالدین_طوسی (۱)
⭕️فقیه بصیر و متکلم خبیر شیعه خواجه نصیر الدین طوسی(ره) با خلافت بنی عباس (علیهم اللعنة) چه کرد؟
1⃣تقرب به پادشاهان مغول و اسلام آوردن هلاکوخان و همسر او و شیعه شدن شان
2⃣در اثر همین تقرب و شیعه کردن پادشاه مغول ایلخانی خواجه نصیر الدین وزیر و محرم پادشاه شد و او را تدبیر می کرد
3⃣وزیر شیعه آخرین خلیفه عباسی مستعصم بالله به خواجه نامه نوشت و درخواست کمک و انتقام از ظلم خلفای عباسی کرد چرا که شیعه کشی می کردند
4⃣خواجه نصیر الدین پادشاه مغول را تشویق به جنگ کرد و در اثر همین جنگ خلافت منحوسه عباسیه از بین رفت و با مشورت خواجه مستعصم کشته شد
☑️همانطور که شهید ثالث علامه قاضی شوشتری فرموده است استبعاد در اسلام و تشیع هلاکوخان توهمی بیش نیست و قرائن دیگر از قبیل اینکه اسامی اولاد هلاکوخان مزین به اسامی اسلامی اهل بیت علیهم السلام است خود نشانگر اسلام اوست، همچنین جنگ شان با اسماعیلیه و عباسیه و وزیر شدن عالم شیعی و...
@Talabeh_nevesht110
⚜ #خواجه_نصیرالدین_طوسی (۲)
⭕️سوزش ابن تیمیه از همکاری شیعه با هلاکوخان مغول بر علیه خلیفه بنی عباس
⬅️همانطور که در تصویر می بینید ابن تیمیه به شیعه طعن می زند که شیعیان با کفار (مغول) بر علیه اهل سنت همکاری می کردند بعد همکاری شیعه را با هلاکوخان مغول در ازاله خلافت منحوسه عباسیه یاد می کند و برای کشته های بنی عباس نوحه سرایی و مظلوم نمایی می کند، بطوری که کشته شدن ظالمان بنی عباس توسط هلاکوخان ترک شیعی را بزرگترین مصیبت تاریخ اسلام می داند!
🔺گویم:
🔹اولا: شیعه با کفار همکاری نکرده بلکه با پادشاه مسلمان شیعه ترک مغول هلاکوخان (رحمة الله علیه) همکاری نموده است.
🔹ثانیا: شیعه مسلمانان را نکشته است بلکه مسلمان نمایان بنی عباسی و طرفداران شان از اهل سنت که شیعه کشی می کردند را کشته است.
@Talabeh_nevesht110
⚜ #خواجه_نصیرالدین_طوسی (۳)
⭕️سوزش ابن قیم شاگرد ابن تیمیه از خواجه نصیرالدین طوسی بخاطر ازاله خلافت بنی عباس
⬅️ابن قیم در اغاثة اللهفان از خواجه نصیر الدین طوسی (ره) به «نصیر الشرک و الکفر» و «الملحد» و «وزیر الملاحده» تعبیر می کند، همه این عصبانیت ها و توهین های او همانطور که خودش گفته بخاطر این است که خواجه نصیر الدین طوسی به هلاکوخان برای فتح بغداد و نابود کردن خلافت بنی عباس مشورت داد و تشویق کرد و هلاکوخان نیز سخن خواجه را عملی کرد و بغداد را فتح کردند و خلیفه بنی عباس مستعصم و محدثین و فقهای درباری اهل سنت را به درک واصل کردند.
🔹این موارد که از علمای اهل سنت آورده می شود برای تأیید سخن علامه شوشتری در مجالس المؤمنین است، از آنجا که برخی جهال به سخن مرحوم شوشتری اعتماد ندارند.
@Talabeh_nevesht110
⚜ #خواجه_نصیرالدین_طوسی (۴)
⭕️مرتبت رفیع خواجه نصیر نزد هلاکوخان و ظلم های بنی عباس نسبت به شیعه
🔹شیخ عباس قمی (ره) در تتمة المنتهی می نویسد:
🔻آن جناب را در دولت هلاكوخان مرتبتي رفيع بوده، و بعد از فتح بغداد و قتل مستعصم مشغول به امر «رصد» شد.
🔻در آن ايام ابوبكر پسر مستعصم بر محله «كرخ» بغداد كه مسكن شيعيان بود غارت آورد و جماعتي بسيار از سادات را اسير كرد. و به قولي هزار دختر از علويه و غير ايشان به غارت برد، لاجرم مؤيدالدين وزير علقمي (وزیر شییعه مذهب مستعصم) درصدد زوال دولت بني عباس برآمد و خواست تا مگر يكي از اولاد اميرالمؤمنين - صلوات الله عليه - را سلطان كند، لاجرم پنهاناً با تتار مكاتبه و مراسله كرد و ايشان را در اخذ بغداد و هلاك مستعصم تطميع كرد و لشكر مستعصم را از دور او متفرق ساخت.
@Talabeh_nevesht110